Kör väl en till bild då ´rå


Hoppas ni alla haft en bra dag. Det har jag. Jag har haft en intensiv dag på jobbet där vi bakat sisådär 4-500 bullar med eleverna. Sen var maken in till Bollnäs i ett ärende och jag passade på att ta en tur på Erikshjälpen.
Köpte en bok, ett sånghäfte och en kudde med giraffer på.

Nu ska jag sova. Ny arbetsdag i morgon!

Sov gott!

Grattis Alexander!!

Idag fyller min äldste son Alexander 24 år! Han föddes på på Bollnäs BB mors dag 1987. Jag hade blivit inlagd några dagar innan för jag höll på få havandeskapsförgiftning. Fick permis över helgen med order om att hålla mig lugn. Vad bra tänkte jag då kan jag plantera om jordgubbslandet... hmmm. Hålla sig lugn fanns inte i min vokabulär på den tiden. Som tur var satte i alla fall värkarna i gång natten mot söndag och efter en lång och jobbig förlossning föddes äntligen en efterlängtad pojke, mammas fina Alle!

I början av juni kommer han hem så vi får fira honom ordentligt! Det ser jag fram emot!

Ha en underbar födelsedag! Världens bästa Alle!
Ytterligare en bild denna nya uke.

Nu är det ny vecka. En kort arbetsvecka, sedan blir vi lediga från torsdag till måndag. Sånt gillas! Speciellt när Lilleman kommer på onsdag em. På lördag fyller dotter Nea 16 år. Släkten kommer på födelsedagsfika så vi hoppas på bra väder så vi får sitta ute.

Vi har haft lite ommöbleringsprojekt här hemma. Maken har hämtat sina tre stora vita Billybokhyllor som stått hos hans mor. Så vi flyttade ner ett stort Meråkerskåp från Ikea och ställde de vita hyllorna i vardagsrummet. Så vi har packat upp böcker. Både från maken och ifrån mig. Så alla tre hyllorna är smockfulla med böcker. Härlig syn för en lärare i svenska. Vi skulle behöva en hylla till, så vi får väl leta lite på Blocket.

Idag har vi varit till Bollnäs och köpt födelsedagspresent till Lilleman. Honom ska vi fira på onsdag när han kommer hit. Men släkten får fira båda barnen på lördag, för enkelhetens skull.

Är mycket kalasande hos oss den här tiden. Förutom att tre av mina fyra barn fyller år i samma vecka (stora sonen Alexander i morgon), så ska vi ha öppet hus när Nea slutar 9:an den 15:e. Men innan dess så firar mina föräldrar guldbröllop så då blir det kalasande då med. Men mysigt att få umgås med familj och släkt ska det bli.

I kväll blir det att slappa framför tvn. Känner mig lite trött och sliten idag. Då är det skönt att bara få ta det lugnt.

Ha en skön kväll ni med.  Avslutar med ytterliggare en bild från i lördags.
Till min mamma Karin

Hittade ett par fina dikter av Siv Andersson som jag tycker passar fint på mors dag. Jag vill tillägna den min fina underbara mamma Karin:EN MOR

En mor finns med från början
som källan till ditt liv.
Med kärleksfulla blickar
hon följer varje kliv.

Sen livets första måltid
har hon bjudit dig att smaka.
Hon ger dig av sin omsorg
utan krav att få tillbaka.

Hon tas så lätt för given
som lindring av besvär.
Och sällan blir hon tackad
och sedd för den hon är.

I livets alla skeden
förblir hon dock densamma...
Din alldeles unika
högt älskade mamma.


TACK FÖR ATT DU FINNS

Jag är så tacksam för
att jag fått möta dig.
För du är speciell
och värdefull för mig.

Det som gör dig unik
finns i ditt sätt att vara,
din styrka och ditt mod
och allt som du kan klara.

Den kärlek som du ger
i omtanken om andra
ger lärdom om hur vi
ska vara mot varandra.

Du är en sån person
man lätt kan hålla kär.
Så tack för att du finns
just sådan som du är.

Grattis Mattias!

I dag fyller min fina underbara son 12 år. Eftersom han är minsting så är det förmodligen så att han är extra omhuldad. Har en känsla av att det gärna blir så med minstingen.


Jag minns så väl när han föddes. Han var beräknad till den 18 maj. Mina föräldrar kom ner till Bålsta den dagen för att vara behjälpliga om jag skulle få åka in på BB. Hemma fanns ju syskonen Linnea 4 år, Alexander 12 år och Michaela 14 ½. Det var soligt och varmt väder och jag minns mig sittade på vår altan med min gigantiska mage.

Men den bebisen hade minsann inte bråttom. Jag var in på Akademiska med värkar men blev hemskickad för de var för dåliga. När det gått 10 dagar så var mina föräldrar tvungna att åka hem. Natten efter de att de åkt hem, runt kl 1, vaknade jag av att vår katt Kurre stod och jamade och ville komma in. Altanen var nämligen utanför vårt sovrum.

När jag skulle öppna dörren och släppa in honom gick vattnet. Mattias pappa ringde och hörde om vi skulle komma in. De sa att vi skulle komma om värkarna tilltog i styrka och kom tätt. Så jag laddade genom att äta en tallrik havregrynsgröt. Värkarna tilltog så framåt morgonsidan åkte vi in. Farmor och farfar kom och tog hand om de större barnen. Vi blev inskrivna och hänvisade till ett rum. Jag hade ganska jämna värkar och öppningsarbetet gick sakta framåt. Pappan åkte och handlade lite frukost.

Framåt halv två tiden på em började det göra rejält ont. Barnmorskan tyckte att jag skulle ställa mig i en varm dusch så länge för det kunde lindra det onda. Jag var i duschen strax innan kl 14. Jag fick en kraftig värk som gjorde att jag vek mig av smärta. Jag fick hjälp att torka mig, på med förlossningsskjortan och upp i en säng. Barnmorskan kände och sa att jag fortfarande bara var öppen ett par cm och att det skulle dröja. Så lämnade de oss och gick och fikade. En mycket kort stund efter fick jag krystvärkar. Pappan, som mycket väl mindes storasysters Linnéas snabba entré till världen rusade ut i fikarummet efter personalen. Barnmorskans attityd var mera att "ja ja jag känner väl efter då, men det fattar ni väl att det inte kan vara krystvärkar redan".

Sen hände allt i en farlig fart. Pappan beskrev det som att stolar och instrumentbord bara flög omkring för här var det en bebis på väg ut. Alla som fött barn minns nog den där kurvan som visar hur starka värkarna är och hur länge de håller på. Det går upp, stannar en stund och går ner sen igen för att åter gå upp vid nästa värk.

Här gick kurvan aldrig ner... allt var som en enda stor värk. Den höll sig på topp hela tiden. Narkosläkaren som tänkt lägga en PDB (pudendusblockad som är en smärtlindring i utdrivningsskedet) hann bara lägga på ena sidan innan huvudet var på väg ut. Men jag hann säga till henne med en bestämd skärpa i rösten som bara en mamma som fött ett antal barn kan: "Nu stannar du här!" och det gjorde hon. Anledningen till att jag sa så var för att jag inte hade speciellt stort förtroende för den barnmorskan jag hade. Hon såg ut som Gudrun Schyman och hade en mun knallröd av läppstift och så talade hon till mig som att jag ingenting visste eller förstod. En sån där "klappa på huvudet typ" som kallar mig för lilla vän, var inte vad jag behövde då. Så lustgas var den enda smärtlindringen jag hade även denna gång. Den är bra tycker jag för den försvinner ur kroppen direkt man andas normalt igen. Inget långt flum alltså.

Jag lovar att när man ligger där för att föda sitt fjärde barn då är man definitivt ingen ovetande "lilla vän" som inget begriper.

Hur som helst så kom Mattias ut med raketfart. Han hade navlesträngen runt halsen så på barnmorskans order så var jag riktigt skärpt när jag krystade för att det skulle gå så bra som möjligt för honom. Klockan var kvart i 3 på em. Det första barnmorskan sa var: "Ja du är då längre än dina syskon du". Det var han också. Han var 57 cm lång och vägde runt 4,7 kg. Jag minns att jag tyckte att längden aldrig tog slut när barnmorskan höll fram honom. Han var lite torr i huden eftersom han var överburen, så han ömsade lite skinn de första dagarna.

Vi fick ett eget rum på BB. Pappan åkte hem och hämtade stora syskonen vill jag minnas. De hade plockat syrener som doftade underbart. Sedan åkte de hem och jag och Mattias hade det mysigt på BB. Vi gick till Tv rummet och tittade på när Charlotte vann Eurovision med "Take me to your heaven". Sedan gick vi till vårt rum och sov. Dagen efter var det hemfärd. Mattias var inte ens ett dygn när vi stannade förbi på Eurostop och handlade presenter till storebror Alexander som fyllde 12 kommande dag.

Sen när vi kom hem så väntade pappans föräldrar, bröder med familj och så grillade vi. Jag var trött men lycklig.

De kommande veckorna sov jag med Mattias i hans rum. Vi hade gjort i ordning en säng där bredvid spjälsängen. Han åt jämt så det var bra med eget rum så pappan fick sova i lugn och ro. Ofta somnade han bredvid mig och fick ligga så, nära sin mamma.

Ja han är min minsting och kommer att så förbli, även när han blir vuxen.

Älskar mina barn gränslöst! Alla fyra!

I dag är det din dag Mattias. Grattis på tolvårsdagen önskar din mamma!


Så klart blir det prinsesstårta! Din favorit!

Några bilder från idag


Redo för fotografering nu!

img_0606 (MMS)

Redo för fotografering nu!


På väg mot Hudik.

img_0604 (MMS)

På väg mot Hudik.


Nu är det dags

Dags att leka modell för en dag. Jag är väl inte klok! Vad har jag gett mig in på?! Skräckblandad förtjusning är väl vad man kan kalla den känsla som finns hos mig just nu. Undrar om jag valt rätt kläder? Hur kommer de att göra sig på bild? Kommer smyckena att passa... och skorna? Ja så där far frågorna runt i mitt huvud just nu.

Sminkad blir jag på plats, men håret fixar jag själv. Hoppas innerligt att jag har en bra hårdag idag....

Nu ska jag sluta oja mig och istället krypa ner i badet. Igår gjorde jag nagelförlängning själv så händerna ska se prydliga ut.

Kommer väl löpande rapport via mms inlägg sen hoppas jag.

Ha en bra lördag och grattis till mitt söta kusinbarn Lo som fyller 1 år idag.


ANGELÄGET!!!!!

Var med och förändra utsikterna för cancerpatienterna i vårt avlånga land.

Inför Almedalen vill vi nå ut med ett upprop till våra riksdagspolitikerna mot de långa väntetiderna  i cancervården. Vi inledde med en vykortskampanj under Forskning & Hälsa-dagen i Kungsträdgården den 20 maj. Samtidigt startade vi vår e-postkampanj på vår hemsida.

Nu har du möjlighet att påverka våra politiker. Skriv in ditt namn, bostadsort och eventuellt ett personligt meddelande  så skickas ett mail direkt till riksdagspartierna. Nätverket mot Cancer står som avsändare av mailet och ditt namn och bostadsort, samt eventuellt ett personligt meddelande, står efter texten nedan.

Lite senare kommer du att kunna läsa de kommentar vi får in, samt politikernas svar på sidan.

Behandla cancer som en akutsjukdom!
Idag låter flera av Sveriges landsting och regioner sjuka människor vänta i veckor på att en cancerbehandling ska komma igång.
Utredningar kan pågå i 5-10 veckor eller ännu längre.
I Danmark ses cancer som en akutsjukdom och behandlas därför snabbt. En person med t ex lungcancer är färdigutredd inom en vecka.
I Stockholm tar samma utredning omkring 40 dagar.
Vad gör ditt parti för att korta tiden från diagnos till behandling av cancerpatienter?Här finns uppropet: http://www.natverketmotcancer.se/gor-din-rost-hord Där kan du maila direkt till våra politiker!!!!

Stöd Nätverkets kamp – Skicka vidare!

Kör hårt!

Prommis

Jag, maken och hundarna tog en skön promenad för en liten stund sedan. Det var så skönt ute och vi såg så mycket vackert som blommade på vår färd. Jag som gillar doftande blommor trivs ju väldigt bra nu när syrenerna slår ut. Är det inte härligt?

Lite om lite.

Från detta till nåt annat. Tränat har jag gjort alldeles nyss och det kändes så bra. Jag kände mig riktigt stark idag och det känns verkligen skönt när slitet ger resultat. Lite senare ska maken och jag ta en långpromenad med hundarna. Bra och stärkande motion det med.

Maken ja.... han har gjort så fint vid vår ena rabatt idag. Burit en massa sten och lagt runt. Supersnyggt blev det. När det är fint väder känns det ju skönt att göra utejobb, så kan man göra innejobb när vädret inte är så bra. Å jag skulle vilja fylla upp mer med fler växter. Det blev så mycket plats när taggbuskarna försvann. Men man kan inte köpa mer nu för det blir alldeles för dyrt.

I morgon ska jag fixa mina naglar så dom blir snygga till på lördag. Bäst att göra det kvällen innan så är chansen mindre att jag är och rensar ogräs i nåt land och förstör dem. Måste leta fram lite skor också, till mina klädombyten.

Mycket att förbereda är det.....


Mobilsignaler

Jag är en sån dät tråkig typ med samma signal för alla som ringer. Maken är lite roligare för han har lagt in olika för vissa av oss. När hans mamma ringer är det en sång där någon sjunger "Your mama´s calling back", När jag ringer hör man en röst som säger: "It´s your wife calling", när hans döttrar ringer säger den "com link established incoming transmission". Men roligast av allt är när husets tonårsjänta ringer. Då är det någon som sjunger "Dingdingedingdingdingding" och den signalen är så gräslig så hör man den finns en stor risk att den blir kvar i huvudet resten av dagen.

Nyss ringde den. Moppen gick inte att stänga av. Startmotorn står och går utanför skolan. Dottern på lektion och maken på väg dit. Tänk vad jag hatar när saker går sönder. Jo för att ofta är det saker man inte kan fixa själv utan måste lämna in. Alltid när man lämnar in snackar vi fyrsiffriga belopp.  Hoppas att makens flinka fingrar får ordning på eländet så vi slipper lämna in den.

Själv har jag sovmorgon idag. Börjar inte förrän kl 10. Inte ofta det inträffar, men jag ska vikariera alla mina fyra timmar idag, mellan 10 och 14.

Idag är det ett underbart väder. Så jag ska ta min Cambridge och en kopp kaffe och sätta mig ute i solen en stund tror jag.

Ha en riktigt underbar dag allihop!

Dags att sova nu

Jag har en underbar man som har filat och smörjt mina fossingar, så har jag fått massage på mina onda axlar. Själv har jag färgat ögonbrynen så dom ska hinna bli snygga till på lördag.

Men som sagt.... söööööva nu!


Snygga örhängen.

img_0603 (MMS)

Dom kom på snedden. Det orkar jag inte försöka fixa så ni får luta på huvet lite för att se dom ordentligt. :)


Smycken av strass!

img_0602 (MMS)

Jag gillar bling-bling. Men sedan jag flyttade från Stockholm så använder jag det för sällan. Får bli ändring på det nu!


Mina shoppingfynd!

img_0601 (MMS)

Om jag räknade rätt så fick jag: 6 par olika tights/byxor, 9 toppar, 3 par undisar, ett halsband, två par örhängen, ett kit att fixa naglarna och ett kit att färga fransar och bryn och en hårinpackning. Inte blev det dyrt heller. Handlade bara på Lindex, Kapp-Ahl och Åhlens. Var in en snabbis på Såfin och såg en fin blus. Det kostade 1500 kr. Den köpte jag INTE. Den kostade nästan lika mycket som allt jag räknade upp här ovan nyss. Snåljåpen har talat!


Så blev hårfärgen.

img_0598 (MMS)

På bilden kan man även beskåda hur trött jag är på morgonen....


Morning

Ska strax åka till jobbet, men innan dess ska jag försöka styscha mig lite och inta frukost i form av en Cambrigedryck. Ja en gör sa gött en kan.

Efter jobbet hoppas jag hitta lite snygga paltor på min färd in till storstan Bollnäs... hmmm

Jorå, kollade in Kapp-Ahls hemsida igår och hittade en del fina överdelar i alla fall. Så det finns hopp. Kanske ska göra som tonåringarna och lägga ut lite egobilder i bloggen sen ha ha ha.

Ha en bra dag så hör vi i em!

Tjo

Testar nåt nytt

Vågade mig på att prova en ny blonderingscreme idag. Extreme blonde..... ska bli mycket spännande att se hur det blir. Måste ju försöka att se snygg ut på lördag när jag ska modella... tokiga gamkatta!

Men sån är jag, vågar mig på olika utmaningar.... ibland i alla fall.

Försöker fördriva de 40 minuterna cremen ska vara i håret med att titta på Äntligen hemma. I morgon ska det handlas kläder och kanske fixas naglar. Mycket att fixa alltså. Men roligt ska det bli. Det är väl när man är så här gammal och utan prestige som man törs.

Här är en bild på den färg jag använt.


Irro!

Tror det var Jonas Hallberg som hade något i Tv som hette Irro, någon gång på 80 talet? Där kunde man skriva saker som man irriterade sig över. Det ska jag göra nu! Jag irriterar mig över mammor som tränar och som tar med sig sina småbarn till träningslokalen. Det är som att träna i lekhallen på dagis ibland. Stojig ljudnivå, bollar som flyger och far, ungar som springer omkring med racketar så man får ducka.

Lokalen är liten dessutom och vi är flera som tränar. Tiden för oss att träna har begränsats till ett par timmar, två dagar i veckan dessutom. Bl a pga av att man klämt in en grupp bantartanter. Vi tränar för att vi varit/är sjuka, skadade eller nyopererade. Det sista man vill ha då är småungar som springer och hoppar omkring en.

Har själv 4 barn och skulle aldrig ha drömt om att ta med dem till en träningslokal där dom tillåts löpa amok!

Så nu har jag sagt det! Morr!
Blowin in the wind

Ja just det ja. Det är en blåsig dag idag och det som blåste i vinden hos oss i dag var regnskyddet till grillen. Det hade blåst på framsidan och landat framför en annan grill.... den på Renaulten.

Idag har jag jobbat 8-14 och är bara hem som hastigast och sträcker ut ryggen lite. Strax bär det av och träna. Motigt men nödvändigt. Jag skulle vilja vara den typen av människa som inte har nån aptit och som älskar att träna. Rackarns va snygg man skulle kunna vara då. Men nu är man ju som man är och får nöja sig med det.

I går hörde jag en Spice girls låt på tvn. Fick hemska flashbacks till den tiden när jag jobbade på fritids och tvingades sitta timme efter timmer, dag efter dag och se alla småtjejer uppträda och sjunga playback till Spice girls. Gissa om man var trött på den musiken?
Här får ni en bild om ni själva inte minns eländet.


Nu ska jag åka och träna. Hörs sen! Huj på er pöjkar å jänter!

2 sopsäckar

Två sopsäckar med kläder har städats ut ur mina 2 garderober. Nu är där prydligt och fint, men inte blev det så mycket plats över som jag trodde. Passade även på att städa ut byrån. Skönt att ha det gjort, men bara att fortsätta ner i klädkammaren. Men det får bli en annan dag.

Det var bara "bra" kläder som städades ut så Erikshjälpen får sig en skrälldus i morgon dom. För övrigt så är det perfekt torkväder även idag så det har blivit ett par maskiner. I morgon hoppas maken få tid att börja måla dörrarma i hallen vita. Det ser vi fram emot för det är liksom det sista som återstår av hallrenoveringen.

Just nu är han och Dolly till Bollnäs för att hämta dottern vid bussen. Hon var till scengymnasiet i Sthlm på audition idag. Jolly tyckte det var orättvist att inte hon fick följa med för hon går och längtar efter sin husse. Men Lizzie är mycket nöjd med att slippa åka bil. Det avskyr hon.

Igår blev alla tre hundarna badade. Lizzie och Jolly blev klippta i både päls och klor också. Pälsen klipptes i en riktigt kort sommarfrisyr så nu ser dom ut som valpar båda två. Sötnosar! Dolly gick raka spåret till grösakslandet och lerade ner sin tassar så hon fick i badkaret två gånger. Jojo så går det.

Powernap

Slocknade när jag kom hem ifrån jobbet idag. Hundarna och jag tog en powernap, som det så fint heter.


Problemet var bara att vår pågick i nästan 2 timmar. Snacka om att jag var trött.

Men nu försöker jag piggna till lite. Seeegt.....

Jag har börjat städa igenom min garderob. Erikshjälpen kommer att få mycket innan jag är färdig. Jag insåg idag att det mesta som hänger i min garderob är sånt som jag inte använder. Många av kläderna trivs jag inte ens i. Ändå hänger de där i fall att....  Men nu är det slut med dom dumheterna. Bättre att de få plagg jag verkligen använder får plats ordentligt. Så från och med nu är det nyordning! Kanske t o m att jag kan köpa mig liiiite nytt.


Söndagmorgon

Ser ut att bli en härlig dag i dag med.

I dag vill jag börja med att gratta min fina vän S som gift sig med sin F! Stort grattis till Er båda!Dagen idag innehåller bl a, skjuts av barn till buss. Dottern åker på förmiddagen till sin pappa för hon ska på audition i morgon. Sonen med kompis åker senare under dagen. Det fanns inte plats på samma buss för dottern så det är tur man bor i världsmetropolen Bynn där det går flera bussar till huvudstan en söndag som denna, hö hö.

Lite tvättande blir det nog, för det går snabbt att torka när man kan hänga ut tvätten. Sen vill jag naturligtvis pyssla lite i trädgården med. Det är terapi det... å vad jag mår bra när jag får påta lite och se hur fint allt blir.

I går kväll hade vi en mysig middag med grillning grande. Ja det är en sån där grillning när maken gör "extra allt" Det bjöds på grillad fläskfilét, grillad kyckling, grillat lamm, klyftpotatis, bea, tsatsiki, haidari (stavning?), pitabröd, en god mozzarellasallad, grillad haloumi..... och säkert en massa som jag glömt att nämna. Till efterrätt blev det hemlagad rabarberpaj med vaniljsås.

Vi var många till bords, dottern med sin kompis L, sonen med sin kompis V, svärmor, min "syster i anden" Lotta och så maken och jag då förstås, Åh vad mysigt och kul vi hade. Blir mycket skratt med också allvar när vi ses jag och söstra mi.

Ha en härlig söndag!

Maken står för odlandet av det ätbara.

img_0591 (MMS)

Maken står för odlandet av det ätbara. Fint med zinkbalja och hink.


Vacker eller hur?

img_0590 (MMS)

Jag tror att den står skyddad på ett bra ställe. Därför den vuxit sig så stor och fin.


Min fina japanska akleja.

img_0593 (MMS)

Den är också relativt nyplanterad. Gillade den blå/vita färgen.


Som en stor fin buske

img_0589 (MMS)

Som en stor fin buske är denna löjtnantshjärta. Jag gillar sådana där gamla "mormorsblommor" som man ofta kan hitta vid gamla torp.


Vackra blå iris

img_0588 (MMS)

Vackra blå iris har jag i två rabatter.


Jag älskar pioner.

img_0587 (MMS)

Jag älskar pioner. Därför har jag många. Tror vi har 8 st sammanlagt. Några är fortfarande små. Här är en av de större med mycket knopp.


Nyplanterat och fint.

img_0585 (MMS)

Vi tog ju bort 19 taggbuskar. Det blev mycket plats ledigt efter dem. Vi försöker fylla på med perenner efterhand.


Inslag av vitt är alltid fint.

img_0584 (MMS)

Det lyser upp med vita inslag i rabatten. Men jag är ingen minimalist i trädgården heller. Nej det ska grönska och frodas. Hela tiden hittar ögat nya intressanta växter.


Vackra färger.

img_0582 (MMS)

Marktäckare i olika färger och nyanser är alltid tacksamt.


De här har vi många av.

img_0580 (MMS)

De hade spridit sig mot gräsmattan, så jag har grävt upp en massa och planterat om i den stora rabatten. Där behöver det fyllas på sedan alla taggbuskarna försvann.


Fler marktäckare.

img_0578 (MMS)

Fler marktäckare.


Fina små ansikten har dom.

img_0577 (MMS)

Fina små ansikten har dom.


Den lilla blomman natt och dag

img_0576 (MMS)

Den lilla blomman natt och dag som flyttat från soptippen till vår rabatt trivs jättebra.


Penseer på altanen

img_0563 (MMS)

Penseer på altanen


Små gula vallmoblommor.

img_0574 (MMS)

Små gula vallmoblommor.


Marktäckare från stora rabatten.

img_0573 (MMS)

Marktäckare från stora rabatten.


Praktfull funkia.

img_0571 (MMS)

Praktfull funkia.


En undanskymd rabatt mot garageväggen.

img_0570 (MMS)

En undanskymd rabatt mot garageväggen. Lite blandad kompott. Mest förtjust är jag i löjtnants- och fänrikshjärtana.


I ett väldigt gammalt trä-kar

img_0569 (MMS)

I ett väldigt gammalt trä-kar bor det ett gäng pelargonbebisar.


Blommor i gryta

img_0568 (MMS)

I en gammal järngryta och i en stor keramik-kruka bor fler penséer.


På altanväggen.

img_0567 (MMS)

På altanväggen.


Färska kryddor finns alltid bredvid grillen.

img_0564 (MMS)

Färska kryddor finns alltid bredvid grillen.


Två balkonglådor har vi på altanräcket. De...

img_0565 (MMS)

Två balkonglådor har vi på altanräcket. Det blev röda och vita petunior och vita och blå lobelior i dem.


På bordet på altanen har vi tre krukor med...

img_0566 (MMS)

På bordet på altanen har vi tre krukor med fina penseer.


SMS-inlägg

img_0562 (MMS)


Penseerna är fortfarande jättefina.

img_0561 (MMS)

Penseerna är fortfarande jättefina.


Entrebild.

img_0560 (MMS)

Entrebild.


Köpte en fint mixad ampel till entrén.

img_0559 (MMS)

Köpte en fint mixad ampel till entrén.


Ampeldagen

Idag är det dagen när jag ska köpa blommor till amplar och balkonglådor. Det har jag sett fram emot en hel vecka. Konstigt vilka små saker man kan glädja sig åt, fast bra också förstås. :)

Nu frukost i solen på altanen!


Filmtajm!

Nu ska jag, maken, Lilleman och hans kompis V på bio och se denna film:Själv tycker jag att Jack Sparrow faktiskt har vissa likheter med en lokalkändis som gärna cyklar, helst på andras cyklar då. Lite av en dubbelgångare faktiskt. Määäääään va vitsig jag var nu läll. Välbevandrade bybor förstår precis, resterande kliar sig i hujje.

Tjo å trevlen kväll da!

Så kan det gå

Följde med maken och slängde buskar och rens från trädgården. Två vändor fick vi åka. Vi har en gullig granne som vi får låna släpvagn av närhelst vi behöver. Tänk att det finns så underbara människor.

När vi var på andra vändan bad maken mig titta på en kulle av trädårdsskräp. Tänk där stod en fin natt och dagplanta i sin ensamhet. Jag frågade om den inte ville bo i min rabatt med en massa andra fina blommor, och tänk det ville den. Så nu står den och ler så vackert mot solen med sitt lilla söta ansikte.

Jo jo.... så kan det gå.


Men nu läll

är det fredag! Vädret är hur härligt som helst och jag hör fågelkvitter utanför mitt fönster. Jag steg upp för en timme sedan, har gjort mig i ordning och ska strax inta lite frukost och läsa Ljusnan innan jag beger mig till jobbet.
I rummet intill har grabbarna vaknat. Jag hör dem ligga och småprata. Morgonpigga rackare det där när dom är lediga och allt.

Jag hoppas ni alla får en underbar dag. Jag tittar förmodligen in här senare i dag. Om blogg.se tillåter. De skulle visst hålla på med nåt servicearbete av bloggverktyget idag så vi får se hur det går.
Å jag som trodde det var fredag

Hade vimsat ihop dagarna i eftermiddags. Men det gör inget, för jag har gärna fredag i morgon för då får jag gå till mitt roliga jobb. Har vikarierat nästan hela veckan. Tok-kul är det! Sen har Lilleman anlänt och har en kompis med från Sollentuna. Jättemysigt det med. Som på beställning har det kommit ett tivoli till bynn och så ska vi gå på bio i mören, hela klabbet. Söstra mi Lotta och 2 av hennes döttrar kommer på middag på lördag. Det ser jag också fram emot.

Men nu är jag trött och ska sova.

Natti natt!

Ljuset kom in

Ja det är inte nån utomjordsupplevelse jag syftar till, bara nästan ha ha! Vi har ett stort, långt fönster i vardagsrummet, bestående fyra fönster på rad. Utanför detta fönster har det stått en stor en och en cypress. De har verkligen stoppat allt ljusinsläpp ifrån det fönstret. Igår åkte de upp på vår göralista och maken sågade ner dem idag. Jätteskönt och vardagsrummet blev så mycket ljusare.

Själv har jag rensat ogräs, grävt upp och planterat om förvuxna plantor. Jättemånga blev det innan jag var klar, och bra blev det också. Sedan har maken klippt gräset, satt en gräsavskiljare mellan gräsmattan och ett utav blomlanden. Sen har jag planterat alla mina större pelargoner i en stor gammal trätunna, fylld med ny, fin jord. Så nu hoppas jag dom växer, frodas och blomstrar för fullt.

På lördag ska vi handla blommor till två balkonglådor och till en ampel vid entren. Det blir nog också en del lösa stora krukor som ska fyllas. Får se om det även finns perenner för då åker det nog med en och annan sån också. Vi handlar här uppe på norr för de har riggat för försäljning där har jag sett och öppnar på lördag. Det blir perfekt det,

Jag hoppas vi hinner måla södersidan av huset innan midsommar. Det behövs och sedan så funderar vi vad vi ska göra med altanräcket som är murket på vissa håll och målat med plastfärg. Nåt som jag verkligen ogillar. Såg att även räcket vid källartrappen behöver skrapas och målas. Men där var virket fint i alla fall, som tur var. Tror vi får ta en tur till färgaffären och köpa en brun oljefärg till fasaden och garaget och även köpa vit demidekk till altanräcke och vissa trädgårdsmöbler. Eller så funderar vi på att köpa tryckimpregnierat och helt sonika bara bygga ett bytt räcke. Ja, ja... får se vad det blir.

Vill måla ytterdörren och dörren på lekstugan vita också. Så vi har ju lite att pyssla med, helt klart.

Nu ska jag krypa ner i ett varmt bad, för ryggen värker av grävandet. Men kul var det att kunna gräva. Det var längesedan jag kunde det så det är verkligen ett steg i rätt riktning.

Huj!

Spännande

Nästa helg ska jag iväg och göra något jag aldrig gjort förut. Jag ska bli "Modell för en dag". Ska bli jättespännande, men lite nervöst och pirrigt också förstås.

Hoppas de är duktiga så bilderna blir fina. Marie brukade säga att jag är "Fotogenisk" (fast hon uttalade det som fotogen som man har i lampor :))

Vi får väl se hur dom lyckas med en "gamkatta" som mig. Hursomhelst så har jag lovat publicera bilderna oavsett hus "slög" jag kan komma att se ut. Modigt va? Fless!


På med dojjornaNu väntar ett träningspass. Även fast jag är toktrött och slut efter en arbetsdag och utvecklingssamtal så kämpar jag på. Stolt över mig själv!
TJO!

ØNSKER VÅRE KJÆRE NABOER EN FANTASTISK NASJONAL DAG!

Detta är dagen när jag ylar alla verser jag kan av Norges nationalsång. Min farfars pappa Hans kom från Sörskogsbygda i Elverum i Norge och jag har alltid tyckt mycket om detta fina land!

Så jag säger bara: Gratulerer med dagen Norge!


Kärleken till nästan

Ja det kan vara en prövning så god som någon det minsann. Det finns tillfällen när man får lust att med full hals sjunga denna Hasse och Tage låt:


Men jag tror ju trots allt att det är något man kan jobba på. För nog är det väl så att vi alla är människor, med fel och brister men också med en hel massa fina egenskaper. Det är ju våra olikheter som gör att vi blir till en brokig blomsterbukett.

Jag satt idag och tänkte på detta med val. Hur vi väljer att ta olika livsval genom livet. Vissa så små att de knappt märks, andra så stora att de kan höras med buller och bång.

I bland funderar man omkring sina egna val: "Hur tänkte jag där", likaväl som man ibland kan ställa sig frågan inför andras val.

Jag tänker ibland i bilder, jag ser en bild för mitt inre. Denna gången såg jag en massa vägar som påminde om ett gigantiskt spindelnät. Det hängde vågrätt och mitt i en "korsning" av spindelns trådar stod en människa. En massa olika trådar kors och tvärs hade människan gått på för att befinna sig just på denna plats. Det kändes som någon förklarade för mig att vid varje vägskäl hade människan fått välja vilken väg den skulle gå. De val människan sedan gjorde berodde på en massa omständigheter. Livserfarenheter, hur personen mådde just då när den bestämde åt vilket håll den skulle gå. Olika trådar av livsvägen gjorde att människan valde det som syntes bäst just då. Med tanke på allt bakom och runtomkring.

Runtomkring denna väg, stod det personer och pekade finger och kritiserade vägvalen. Alla hade olika åsikter om hur det borde gjorts. Ingen tyckte likadant som den andre. Men ett var de överens om. Det sätt som personen i nätet gjorde var helt fel.

Tänk vad lätt vi människor har att döma andra och hur de agerar. Trots att vi inte har en aning om hur och varför personer beslutar som de gör. Det kan ha med så många olika saker att göra så det anar vi inte. Självklart kan många val säkert vara fel, men i det läge personen befinner sig så kanske det just då syns vara den enda rätta vägen, just då, baserat på den del av nätet som personen ser och där den befinner sig.

Jag önskar så att vi ibland kunde låta bli att vara så snabba att fördöma och istället bara visa kärlek. Låta människor göra sina misstag och sedan kunna stå med en öppen och stöttande famn när de behöver det istället.
Så finns det en öppen famn även för den som stöttar den dag den skulle behöva det.

För tro mig, vi gör alla fel, men det får man. Man får göra misstag men man är ändå värd kärlek. Man är inte sina misstag och felaktiga vägval. Ingen är perfekt. Men vi är alla unika och underbara varelser. Vackra och olika färger på vår Herres färgpalett.

Jag hittade denna fina dikt på nätet och måste bara dela med mig av den:

Glöm aldrig

Din närvaro är en gåva till världen
Du är unik och det finns bara en som du
Ditt liv blir vad du gör det till
Ta en dag i taget


Se till din lycka, inte till dina bekymmer
Du klarar allt
I dig finns så många svar
Var förnuftig, modig och stark


Sätt inga gränser för dig själv
Många drömmar väntar på att bli verklighet
Beslut är alltför viktiga för att utebli
Sträva efter höjdpunkter, mål och belöningar


Inget tar så mycket energi som att oroa sig
Ju längre man bär ett bekymmer, ju tyngre blir det att bära
Ta inte saker alltför allvarligt
Lev ett fridfullt liv, inte ett liv att ångra


Kom ihåg, att lite kärlek räcker långt
Kom ihåg, att mycket kärlek varar för alltid
Kom ihåg, att vänskap är en klok investering
Livets skatter är människor… tillsammans


Förstå att det aldrig är för sent
Gör vardagliga saker på ett ovanligt sätt
Må bra, ha hopp och känn glädje
Använd din tid till att sikta mot stjärnorna


Och glöm aldrig
Inte för någon enda dag…
Hur oerhört speciell du är!


Nu börjar liljekonvaljerna komma!

img_0558 (MMS)

Nu börjar liljekonvaljerna komma i vår rabatt. Tänk vad gott de doftar!


Fy på mig!

Glömde blogga igår. Anledningarna var många. Mestadels för att maken och jag fick ett ryck och började stycha och fixa i gillestugan. Allt i från flytta på grejer till att damma och piffa. Nöjda med resultatet säckade vi sedan i hop i varsin soffa. Maken på övervåningen där det visades hockey och jag i den nypiffade gillestugan där maken varit så duktig och kopplat in en dator till tv-skärmen så man bl a kan se på gamla tv program via webben.

Jag hamnade på kanal 5´s sida och avverkade i snabb följd senaste Arga Snickaren (som jag missade i onsdags när vi var ner till Stockholm), samt även en massa gamla Roomserviceprogram från 2010 som jag inte sett.


Så jag fick mitt heminredningsbehov tillfredställt med råge igår kan man säga.


Nu är det strax tid att åka till jobbet, lite frukost först bara. Så hörs vi väl i eftermiddag igen.

Ha det!

Herrgårdstårta à la Alice fick vi med oss ...

img_0557 (MMS)

Herrgårdstårta à la Alice fick vi med oss hem.


Och så hundarnas matbar.

img_0556 (MMS)

Lite större än den dom hade innan.


Fyndad gardinkappa i badrummet.

img_0549 (MMS)

Som vanligt när jag fotar med iPhonen så blir färgerna slög. Men den är helvit.


Tyget som kanske blir kuddöverdrag.

img_0554 (MMS)

Vi får väl se vad det kan bli. Det är större, men på bilden har jag vikt det över en kudde.


Den fina soffkudden.

img_0555 (MMS)

Somrigt röd som smultron är den :)


Tyskt porslin

img_0553 (MMS)

Tyskt porslin i form av en fin skål med lock. Har en annan skål i samma serie som också är loppisfyndad.


Billigt soffbord till gillestugan.

img_0552 (MMS)

Duger bra att ha här för här brukar ungar hänga och spela PS och Wii bl a. Kuddarna i bakgrunden köpte jag för 1 kr st på Tradera. För schnablar får mig att tänka på Marie. Hon skulle flessat gott om hon såg dem. Mattan under bordet är köpt på Röda Korset för 20 kr.


Olja och vinäger

img_0551 (MMS)

Fick godkänt av maken som är husets kock.


Fyndad duk

img_0550 (MMS)

Gillar det somriga och enkla.


Dagens fynd

I dag har vi varit på Erikshjälpen, maken och jag. Både i Edsbyn och Bollnäs för säkerhets skull :) Hö hö

Vi köpte ett soffbord till gillestugan. Vi har bara haft ett litet där förut och det satte vi i hörnet mellan sofforna i stället. Det blev jättebra. Så köpte vi fina matskålar till hundarna med en ställning till, så nu finns inga lösa skålar nånstans utan båda matplatserna har matbarer. Katternas med för den delen. Prydligt så det förslår.

En fin vit gardinkappa med virkad spets till badrummet fyndades också och en somrig vit/blå duk och även en fin skål med lock i ett grönt porslin som jag gillar. Hittade en toppenfin splitterny kudde för bara 25 kr. Den är röd/vitblommig. Tja vad köptes mera då... jo fina flaskor för olja och vinäger att ha i köket, i fransk lantstil. Köpte en oanvänd stuvbit som jag tänkte sy nya överdrag till soffkuddarna av. Får se när den inspirationen infinner sig :)

Jag ska ta mig i kragen och fotografera lite och lägga ut här sedan.

Vad händer annars idag då... jo vi blev bjudna till svärmor på porterstek. Det ska bli mysigt att umgås med henne en stund. Sen blir det mys vid Tvn till ESC. Ostbricka låter gott... mmm kanske det. Vi får se vad vi handlar.

Så har vi städat alla golv, kök och badrum också. Men nu tror jag det är slutpiffat för idag. Nu ska vi bara ta det lugnt och mysa.

Ha en trevlig lördagkväll!

Morrn

I dag är det lördag och för närvarande ser det ut att bli en molnig dag. Men vad gör det när man har trevligt. Maken och jag ska strax starta morgonen med mysfrukost och melodikrysset. Sen tar vi en tur till Erikshjälpen i Bollnäs


som nyöppnar idag. Vi kanske lunchar på stan, vad vet jag, sen hem och göra lite nytta för att slutligen bänka oss med lite god mat framför Tvn och heja fram Sverige i ESC.


Kanske att jag tar en liten trädgårdsrunda och sår lite blommor av fröer jag fick med i en trädgårdstidning. I vanliga fall sår jag inte fröer utan köper hellre perenner och planterar. För de kommer upp år efter år och så är de ju färdiga små plantor när man köper dem.

Återkommer säkert med fler rapporter om våra förehavanden idag.

Tills dess..... ha det underbart!

Fredagsmys

Maken lagar middag. Det blir bakad potatis, räkor och vitlöksbröd och en massa annat gott. Till det lite gott vitt.
Barnen är hos sin pappa och det är tomt och tyst i huset. I vanlig ordning blir det lite fixande och donande den här helgen, men också en massa mys.Jag tänker ofta på vilken underbar man jag har. Häromdagen hade maken sorterat tvätt och att hitta en fin prydligt vikt hög tvätt på sin säng, det är kärlek det. Likadant att få ligga och vila och bara vänta på att bli serverad mat. Kärlek i vardagen tror jag mera på än omständigt planerade romantiska handlingar.

Jag är väldigt billig i drift när jag förmår att uppskatta gester av detta slag det vet jag och det är ju vardagar vi har mest av eller hur?

I dag är en av mina favoriter med i "Så ska det låta". Jill Johnson - det är en artist man också blir glad av att både höra och se. Lyssnade på henner sommarprogram och vilken varm, fin och ödmjuk människa hon är.Ha en underbar fredagkväll!

Nu sitter jag här och väntar medan maken ä...

img_0548 (MMS)

Nu sitter jag här och väntar medan maken är in och kollar om dom kan fixa min sladd till datorn. Håller tummarna! Sen ska vi ner på stan och köpa en kalender till mig. Det är nämligen ohållbart att köra lösbladssystem över vikariatstiderna. Så nu blir det ordning i Kapernaums dalar och nejder minsann.  Tjo!


Tur för oss....

att den här killen gick till final i ESC. Annars hade det blivit väldigt trökigt här hemma. Glad tonårsdotter är att föredra.

Jontas har dom klart bästa mjukglassarna

img_0547 (MMS)

Jontas har dom klart bästa mjukglassarna enligt expert H


För det regnar i Bollnäs idag....

img_0546 (MMS)

För det regnar i Bollnäs idag....


Jobbat till 12

img_0545 (MMS)

Jobbat till 12, varit till Stockholm och vänt. Lämnat Lilleman hos pappa. Hämtat dator hos stora dottern, pussat på mormors gullhjärta och slutligen hämtat och lämnat saker hos äldste sonen. Nu trött. Söööva!


Tisdag

Idag har jag jobbat till kl 14, sen var jag hem en snabbis innan jag åkte och tränade. Men sen var jag trött vill jag lova. Maken lagade en god korvstroganoff med ris och sen har jag jobbat lite med krokodilfakta med Lilleman och sen har det varit Tv i form av Äntligen hemma och House.
I morgon blir det möte med arbetsförmedling och jobb. Hoppas på förlängning förstås.
I morgon efter jobbet åker vi förmodligen ner till Sollentuna med Lilleman som äntligen börjar må lite bättre i sin mage. Skönt för honom att det magen äntligen verkar lugna ner sig. På fredag ska han iväg och röntga sin arm. Spikarna efter armbrottet ska tas bort här framöver.
Så nu är det strax läggdax. Natti natt på er allihop!

Vårliga påskliljor.

img_0544 (MMS)

Vårliga påskliljor.


Här planteras det för fullt!

img_0543 (MMS)

Här planteras det för fullt!


Paviljongen på plats!

img_0542 (MMS)

Paviljongen på plats!


Nyttodag

Idag har maken satt en massa olika sorters potatis, så har han planterat många olika sorters grönsaker och rotfrukter. Det finns ett stort trädgårdsland här så för att inte alldeles komma bort från vårt bondliv så får han leka lite minibonde i alla fall. Själv har jag planterat om lite plantor som växt på "fel" ställe, tvättat och hängt flera tvättar ute, härligt och så har jag lagat lunch. I kväll ska vi äta makens goda lax med panering av bl a västerbottenost. Smaskens!
Ha en fortsatt bra söndag. Kanske tittar jag in lite senare igen!

Marknadsdag

Idag har vi varit på Rättviks marknad, maken, jag och de två yngsta barnen.Det blev en del kläder handlade. 15 par strumpor till Lilleman bl a och så fick båda barnen varsin munkjacka och lite annat smått och gott. Ska ägna några veckor åt att uppdatera Lillemans garderob nu när han ska flytta hit. Så han får de kläder han behöver och vill ha.

Det har varit en härlig dag även om vi är bra trötta nu. Maken är snart hemma från biojobbet och då ska vi grilla. Jättemysigt det med. Själv har jag rensat lite i rabatten när vi kom hem. Bäst att ta det nu, innan det blir för mycket.

Annars har vi funderat och spekulerat lite omkring vad vi ska hitta på runt midsommar maken och jag. Förmodligen åker vi iväg med husvagnen en sväng. Sen efter midsommar, när barnen kommer och ska stanna i tre veckor då blir det ÖLAND! Det är mitt andra hem det! Längtar så!!

Nu är det helg!

Fredagkväll och Lilleman sitter på bussen. Ska hämta honom om en stund. Ska bli så mysigt att ha honom här. Dottern har en kompis här som ska sova över och det bubblar av skratt på hennes rum. Man blir så glad när barnen har roligt.

I helgen är det Rättviks marknad. Får se om barnen vill åka dit, i så fall gör vi det i morgon. I kväll ska vi äta tacos och i morgon ska vi grilla. För dom har lovat att det ska bli varmt och soligt i helgen. Det ser jag verkligen fram emot.Idag har vi planterat ut resten av våra växter. Var och köpte rosorna idag. Det finns en kanadensisk sort som ska vara bra för vårt klimat. Planterade dem i rosjord och vattnade ordentligt så nu får vi hoppas att allt tar sig fint som vi planterat. De sista taggbuskarna tog min tålmodige make bort idag. Alla rabatter är nu välfyllda, kvar är bara ett träd och så kryddor, grönsaker, smultron och potatis. Men det ska maken ta i morgon. Han ansvarar för de ätbara landen och jag för blommorna. :)

Några buskar är kvar att köpa. Forsythia och rosenkvitten och så eventuellt några fler bärbuskar. Vi får se vad det kan bli.

Kanske vi får tid att sätta upp vår fina trädgårdspaviljong också i helgen och placera ut de vita trädgårdsmöblerna i den. Cafégruppen har jag tänkt ställa på framsidan.

Jag har köksfönstret smockfullt av pelargoner. Har köpt en del men tagit många sticklingar som vuxit på sig bra. De ska alla utplanteras i två vita balkonglådor som vi köpt att hänga över altanräcket. De går att lyfta in på natten om det finns risk för frost. Praktiskt tycker jag.

I morgon ska jag försöka ta några bilder och lägga ut.

Trevlig helg!


Stolt!

Jag är stolt över mig och min man idag. Vi har verkligen varit flitiga. Direkt när jag slutat jobba åkte vi in till Bollnäs och köpte trädgårdsväxter. Massor av olika perenner på Mobackes och även några på Granngården.
Fyra pioner, olika sorters akleja, en massa flox och nävor som marktäckare, löjtnantshjärtan mm. Sedan när vi ätit middag planterade vi allt. Men det största utav allt är att min starke och envise make har grävt upp 12 av 19 eländiga taggbuskar och det var ett riktigt slitsamt göra det där. Snacka om sega och långa rötter.

Nu ska jag strax ta ett välförtjänt bad och sedan blir det att slappa framför Tvn. Sen ska jag också tänka på hur fint det blir i vår trädgård. I morgon fortsätter vi... härlig motion är det, att förena nytta och nöje.

Här är en bild på en japansk akleja som numera finns i min trädgård.Ha en fortsatt trevlig kväll!

Lyx

Lyx för mig är bl a att få ta en bad och använda en lyxig duschcreme. Jag fick en av mina favoriter i tidig morsdagspresent av min äldsta dotter i förrgår. Idag använde jag den och den doftar så gott.


Den heter Fenjal Classic och jag har haft den som favorit sedan jag var tonåring.

En annan duschcreme jag gillar är Palmolives Milk & HoneyNu ska jag fixa lite innan det blir dags att titta på ett favoritprogram, Arga Snickaren på kanal 5.Nu kommer solen

I alla fall ser det så ut, när man tittar ut i trädgården. Där står påskliljorna och lyser ikapp med solen. Men vinden är fortarande kylig så jag hoppas den varma luften också är på väg till baka.

I dag har jag jobbat, sen har jag sovit och nyss har jag ätit. Det är helt otroligt vilken slapp dag jag haft sedan jag kom hem. Men det känns som jag har oceaner av sömn att ta igen och jag väljer att lyssna på kroppen. Jag tror läkningen och uppbyggnaden av de nya benen i min rygg tar på krafterna. Jag har hört någonstans att kroppen läker och återhämtar sin när man sover.

Nu ska jag ta ett bad, se lite på tv bara ha en myskväll. Maken jobbar ikväll och dottern ska plugga matte.

Hoppas ni också får en mysig kväll!

Back on track

Sådär ja, då har jag tränat för första gången på 2 veckor. Har varit förkyld och eländig så har valt att ta det lite lugnt. Men idag var det dags igen. Körde samma sekvensträning som jag brukar och det gick bra även om det kändes att det var ett tag sedan.

Så nu hoppas jag att jag kan köra mina två pass i veckan fram till sommaren. Då tänker jag åka till Öland så då får jag hoppas jag hittar nån alternativ träning då.  Sen blir det att fortsätt igen i höst och resten av livet verkar det som.

Tillbaka på jobbet är jag också efter påsklov och sjukhusbesök. Känns jättebra, för det är helt underbart att få gå till jobbet och träffa alla fina ungar och personal.

Vädret har varit kallt och eländigt men jag hoppas värmen kommer tillbaka nu. Det är ju så mycket jag vill göra utomhus. När maken tagit bort taggbuskarna då blir det plantera av. Det lovar jag :)

Dagen idag

Vi startade vår färd redan halv 8. Stannade på vägen och köpte en macka eftersom ingen av oss var hungriga innan vi åkte. Resan gick bra och tio i elva var vi på Spine Center och jag hade tid hos min doktor halv tolv.  Vi tog en kopp kaffe i kafeterian och sen gick jag och anmälde mig i receptionen. När läkaren ropade upp mitt namn så stod han i korridoren och tittade när jag gick fram emot honom. Han var imponerad för han mindes hur illa jag gick när jag var där innan operationen. Han tittade på ryggen och sa: -"Oj ja det var en stor öppning här". Menade väl snittet då och jo det är verkligen stort.

Men han sa att allt såg bra ut och någon röntgen behövdes inte för han kunde se genom mitt sätt att vara och med min berättelse om hur jag mår att det var bra, så det blev ett kort besök. Han var imponerad av hur bra det gått. Jag fick också tillfälle att tacka för att jag fick den här operationen och tro det eller ej men en glimt av rörande känsla kunde skönjas i tuffe Frosts ögon.

Jag fick också veta att benläkningen kommer att fortsätta mer eller mindre av sig själv i ett år till i alla fall. Han berättade också att musklerna behöver jag fortsätta hålla tränade resten av livet, men att de aldrig kommer att bli så starka som innan operationen. Man kapade rätt rejält alltså. Mitt känslobortfall i huden kommer kanske att bli lite bättre, men inte försvinna helt trodde han. Man skär sönder så många små nerver berättade han.

Sedan åkte vi till Stinsen och köpte en leksak till mormors gullunge och sedan for vi till Brottby och hämtade Volvon. Sen fick vi äntligen åka till Bålsta och krama mormors gullhjärta. Jag har verkligen världens finaste och underbaraste barnbarn. Tack min älskade dotter M för en otroligt mysig eftermiddag med dig och goa fina Vendela.Allt var bra med ryggen.

img_0541 (MMS)

Fullständig rapport kommer senare. Nu har vi hämtat vår Volvo och åker mot Bålsta för att gosa med mormors gull!


Återbesök

På väg till Stockholm Spine Center på återbesök! Jag återkommer under dagen och talar om hur det gått. Nu håller vi tummarna för att allt är som det ska vara.

Ha en bra dag!


Foton i hallen

img_0539 (MMS)

I helgen har maken skrivit ut foton av alla 6 barnen och av mitt lilla barnbarn Vendela på fotopapper. Alla bilderna i svart-vitt med likadana ramar till. Så har han även gjort ett litet fotomontage på oss längst ner till höger i bild. Det är bilderna som fotades i samband med reportaget i Expressen och även en fin bild av våra vigselringar som fotades på bröllopsdagen. Ramarna på bilderna längst upp är köpta på Ikea, ramen till fotomontaget på Dollarstore. Köpmandisken var i ful-furu från början, men jag har målat den vit. Lampan är från Ikea. Tavellisterna kommer ifrån Rusta.


Tillbaka

I morgon ska jag tillbaka till Stockholm Spine Center på återbesök. Jag tror det blir en röntgen för att se om benläkningen gått bra och hur skruvarna sitter. Hoppas få med mig en bild av min ryggrad också. Så ska jag träffa kirurgen som opererade mig. Det blir riktigt spännande att se hur allt förlöpt.

Sedan ska vi åka och hälsa på min stora dotter och mitt fina lilla barnbarn Vendela. Mormors gull! Åååh vad jag längtar efter dom! Stora sonen är i Luleå och pluggar så honom får vi träffa en annan gång.

Innan vi åker hem ska vi till Vallentuna och hämta vår bil. Får hoppas att det blir en bil som håller nu med tanke på all otur jag hade med den förra dragbilen.

Har börjat planera Öland så smått med. Åker nog dit efter midsommar. Hoppas maskineriet på campingen fungerar bättre än förra året och att farbror Öholm blivit varm i kläderna. Annars får vi hoppas att nån mer rutinerad tar över. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Annat var det på Samuelsons tid. Dom kunde sköta en camping dom. Jag skrattar lika gott varje gång Jard berättar hur han och brodern Olle hade till uppgift att tömma utedasset på -70 talet, Hövva!

I dag är det 1 maj. Denna dag tänker jag på min morfars syster som brukade ringa och kolla så vi INTE hissade flaggan. Hon var inbiten centerpartist hon. Själv minns jag hur jag som 19 åring höll på att åka på en propp av en demonstrant i Stockholm när jag frågade varför de inte hade något plakat där det stod: Frihet Afganistan (som då var invaderat av ryssar). Jag tyckte väl att man kunde ha ett sånt plakat också när man hade en massa andra länders namn. Men han ansåg nog att det var skillnad vilken sida som invaderade. Själv fick jag lägga benen på ryggen innan smockan kom. Hetlevrad farbror var det... kanske därför han var röd. Ha ha ha

Näpp nu ska jag inte gräva mer tillbaka "in the old days" utan återgå till dagens fixande.

Avslutar med en hälsning ifrån hunden Jolly. Hon tycker att smällar borde förbjudas. Det tycker jag med. Alla som har sett en hund ligga under ett bord och darra och vägra gå ut i ett helt dygn borde fatta att smällare är ett idiotiskt påfund! Så det så!!


RSS 2.0