Mitt hem är min borg

Jag älskar mitt hem. Det har jag alltid gjort, oavsett var det stått. Tänkte lägga in lite före och efterbilder på vårt hus. Som det såg ut för ett år sedan innan vi köpte det och hur det ser ut idag. Jag är ju som sagt ingen bra fotograf och inte hade jag plockat undan och donat så mycket innan heller men det får ni ha överseende med.
Dessutom kommer de lite huller om buller och vissa bilder har "före" bilder, andra inte. Håll tillgodo.

Så här såg ena delen av gillestugan ut innan vi köpte huset
Så här ser den inre delen, av den bild ni nyss såg, ut idag efter vår renovering
Här är den yttre delen av den första bilden. Den gamla grammofonen som jordgloben står på är ett arv från min mormor Linnéa. Spegeln har jag fått av min pappa när jag var tonåring. Jag tror den är från hans föräldrahem.
Datadelen med den turkosa tapeten som jag är så förtjust i. Skrivbordet är gammalt. Det är från min morfaras far Espespellas Pelle. Han som var den som upplät mark för slalombackens blivande för många, många år sedan.
Så här såg datadelen ut innan. Vår dator står där Tvn står på den här bilden.
Före
Efter..... bordet är på väg att bli vitt. Allt går att vitmåla är min devis!
Det blir lite huller om buller med detta är i allafall en del av hallen som den ser ut nu. Lilla fina Lizzie finns att beskåda i nederkant med :) Dörren kommer vi att vitmåla också.
Före renoveringen
Vardagsrummets matsalsdel förr
Nu
Här inne har vi bara tapetserat Tv och pianohörnan. Den här ljusa väggen ska tapetseras snart med vit tapet med lite glans i. Piedestalen har jag köpt på Röda korset för ett par tior och sedan vitmålat, sekretären har jag fått av min kompis Lotta. Den vita stolen kommer från gården vi bodde på förut, den har jag också vitmålat. Den röda rokokostolen, som för övrigt är katten Max favoritfåtölj har jag också fått av Lotta.
Samma bild fast utan blixt
Det här fina lilla vita skåpet hittade jag i stallet på Målda när jag flyttde dit. Då var det blått, men med lite Alcros 701:an blev det så här fint.
En hallbild från förr
och ett par från nu
Pianohörnan från nu... hade ingen gammal bild på den delen
En vardagsbild från vår hall, med en fina hallspegeln som vi fått av svärmor.
Så vardagsrummet igen, med tillhörande dammsugare.
Ytterligare en bild från gillestugan. Min farmors gamla symaskin är mig mycket kär.
Till och med området under trappen är mysigt tycker jag. Dörrarna till vänster i bild går till dusch/bastu och till gästtoalett. Dörren rakt fram till källardelen med förråd, verkstad, tvättstuga, klädkammare, matkällare och gästrum.
Den här tavlan gillar jag. Jag såg den på Erikshjälpen för drygt ett år sedan. När jag stod i kassan och skulle betala den så ser jag att konstnären skrivit "Kesnäs udde, Öland" i hörnet på tavlan. Det är där vi tillbringar våra somrar. Löttorps Camping ligger vid Kesnäsviken. Det var kul tycker jag.
Avslutar med en bild på soffan som makens morfar tillverkat och som maken sov i när han var liten. Även den har fått vitfärg på sig. Det är hunden Lizzies och katten Mimmis favoritsovplats, därför har båda varsin sovplats där. Mimmi har sin filt på skohyllan där inne och Lizzies korg skymtar till höger.
Nu får det räcka med bilder för idag. Mer kommer en annan gång. Trevlig helg!

Grattis på ettårsdagen Vendela!

img_0964 (MMS)

Grattis på ettårsdagen mormors allra finaste gullhjärta. Längtar till söndag när vi äntligen får ses igen!


Så kan det gå

I dag när jag kom hem från jobbet åkte jag med sonen till optikern för att kolla synen. Inga glasögon behövdes i dagsläget sa optikern, men får han mera besvär skulle vi höra av oss. Sonen var supernöjd för han ville inte har några glasögon.
Sedan tog vi en tur till Knåda Sport för att köpa en ny cykelhjälm, eftersom den gamla blivit för liten. Jag lovade att vi skulle titta på cykel också. Men BARA titta. Pyttsan! Tror ni inte att dom precis hade fixat till en snygg "dirt". En Cresent som var i väldigt bra skick. Vi bytte in tre av våra gamla cyklar och fick på så sätt bort en tredjedel av priset. Men den stackars prövade modern fick öppna plånboken igen hon. Så nu har jag upplyst sonen om att det blir inga dyra julklappar för honom i år. Vad gör man inte för sina barn hörrni?!
Men glädjen i hans ansikte uppvägde allt. Äntligen kan han cykla till skolan utan att skämmas. (Inte för att jag tyckte att han behövde skämmas för sin förra cykel heller, men ni vet ju hur ungar är).
Ska ta en bild på honom sen i full mundering och lägga upp här.
Maken målar dörrar i gillestugan idag. Oj vad vitt och fint allt blir. När allt är klart där nere så lovar jag att lägga ut lite bilder.
Over and out!

God morgon

Snart ska jag åka till jobbet. Det tycker jag är härligt! Har varit vaken sen kl 4, så jag blir väl trött ikväll kan jag tro. Har perioder när jag vaknar i vargtimmen och då är det ofta några nätter på rad som det är så. Men dessemellan sover jag som en stock.

Stor höststädning är att vänta i vårt hus de närmaste dagarna. Det ska bli skönt att få det gjort. Sedan har vi fått ett fint piano som ska hämtas så fort vi hinner. Vi ska ju inreda ett musikrum i källaren så då kan det vara bra att ha ett piano där med. Annars har vi ett i vardagsrummet med. Men vi gillar ju musik i vår familj. I går satt barnen och sjöng tillsammans. Å vad fint det lät.

Nej nu får jag minsann sluta pladdra och se till att få i mig lite frukost.

Tjo!

Vimmelbild

img_0961 (MMS)

Vimmelbild på vackert par på Cambridgegalan i Stockholm.


Mysigt

Vi har haft några mysiga dygn med 3 av våra 6 barn under de senaste dagarna. (Jag har ju 4 och maken 2). Makens yngsta dotter och min yngsta dotter har varit här i helgen och i går kväll anslöt min yngste son som varit hos sin pappa i helgen. I går kväll åt vi tacos framför Tvn och såg på True Talent och idag har vi ätit goda kantarellmackor och umgåtts. Nu har makens dotter åkt ner till Stockholm igen och på fredag åker hon till Bali och sedan till Australien. I december ansluter hennes storasyster och de blir "down under" i ett och ett halvt år. Snacka om att vi kommer att längta efter dem. Själv har jag nog mest förträngt det för jag tycker det är riktigt jobbigt att inte se dem på så lång tid, kan tänka mig hur det måste kännas för maken.
Luttan är fortfarande kvar här för hon har haft feber och en hemsk hosta, men i morgon åker hon tillbaka igen, men kommer som tur är tillbaka på fredag.
På söndag ska vi åka ner till Bålsta och uppvakta mitt lilla barnbarn Vendela som fyller ett år på fredag. Tänk att det är ett år sedan hon föddes, mormors gullhjärta. Jag har inte träffat henne på två månader så jag längtar verkligen nåt alldeles otroligt. Ska naturligtvis bli underbart att träffa mina båda "storbarn" också.
Uppskattar min familj så otroligt mycket. Kärleken känner inga gränser och jag är så tacksam som får ha det så här bra.

Ett barn

För 30 år sedan började jag förskollärarutbildningen i Gävle. På en praktikplats jag hade hängde en tavla med detta budskap. Jag tycker budskapet är så fint. Min mor, som är en klok kvinna, brukar ibland säga: "Man ska inte gå till rätta med allt när det gäller barn och kritisera och tjata". Tänk vad rätt hon har. För ett barn som kritiseras lär sig att fördöma. Jag tror att vi måste sätta på oss förståelsens och förlåtelsens glasögon lite oftare, både när det gäller vår syn på barn och på våra vuxna medmänniskor. Ingen är perfekt, vi gör alla fel ibland. Man kan öva sig i att vända ett skepp genom att förstärka det positiva hos en individ och kanske ibland se mellan fingrarna med personens tillkortakommanden. Här kommer budskapet i sin helhet.

ETT BARN

 • ETT BARN SOM KRITISERAS LÄR SIG ATT FÖRDÖMA

 • ETT BARN SOM FÅR STRYK LÄR SIG ATT SLÅSS

 • ETT BARN SOM HÅNAS LÄR SIG BLYGHET

 • ETT BARN SOM UTSÄTTS FÖR IRONI FÅR DÅLIGT SAMVETE

 • ETT BARN SOM UPPMUNTRAS LÄR SIG FÖRTROENDE

 • ETT BARN SOM MÖTS MED TOLERANS LÄR SIG TÅLAMOD

 • ETT BARN SOM FÅR BERÖM LÄR SIG ATT UPPSKATTA

 • ETT BARN SOM FÅR UPPLEVA RENT SPEL LÄR SIG RÄTTVISA

 • ETT BARN SOM KÄNNER VÄNSKAP LÄR SIG VÄNLIGHET

 • ETT BARN SOM FÅR UPPLEVA TRYGGHET LÄR SIG TILLTRO

 • ETT BARN SOM BLIR OMTYCKT OCH KRAMAT LÄR SIG KÄNNA KÄRLEK.


Söndag

I dag hade jag tänkt klippa våra tesrar. De börjar bli så långhåriga och det kan vara bra att göra detta innan värsta kylan kommer. I och för sig har de ju sina polotröjor, både Lizzie och Loulou men det är nog dags nu ändå.
Bada ska de få göra hela högen med. Ja inte mamma Dolly för hon badade ju förra veckan, men de andra. Just nu sover alla tre lyckligt oventande i vår säng.
Sen blir det lite städ och tvätt och lite fixande i gillestugan. I går blev all tapetsering klar och alla lister med. Nu är det bara dörrarna som ska målas, sen tänkte jag rolla väggarna på gästtoaletten också. För den är svamptrycksmålad i bästa 80-tals stil. Så tills jag får några bättre idéer så får väggarna vara helvita där inne.
Såg fina mattor på Rusta igår så det ska jag köpa så snart ekonomin tillåter. Datorn ska kopplas in och sladdar ska dras snyggt. Det blir makens jobb det.
Vi köpte i alla fall 3 tavellister som ska vitmålas och upp. Så köpte jag två snygga kuddar som matchar den turkosa tapeten så då får de ligga i den soffa som står i den hörnan. En snygg pläd i liknande färg hittade jag på Jysk för 30 kr odh två turkosa korgar som sitter i fönstret så länge. Någon slags smart förvaring för skrivare och scanner samt för dvd filmerna ska vi klura ut.
Valparna växer och frodas och än är inte lilla fina Armani bokad. :)
Trevlig söndag hörrni! Kanske slänger jag in lite bilder senare idag.
Huj!

Brunch

img_0960 (MMS)

Min man gjorde brunch till mig. Smörstekta trattisar på rostat lantbröd. Mums!


Krångelvägg klar

Idag har maken tapetserat krångelväggen och fått Tv med tillbehör på plats i Tv hörnan. Å så fint det blir. Så nu ska det målas de sista listerna och göras underarbete för de sista bitarna vägg. Sedan ska den vita tapeten upp i resten av gillestugan. Dörrarna ska också vitmålas och även lite möbler. Så det blir nog lite pyssel med det till helgen.
Lovar att lägga ut bilder när allt är klart.
Idag efter jobbet var vi en sväng in till Bollnäs och gick på Erikshjälpen och Röda korset. På Erikshjälpen hittade jag en matta men tyckte den var för dyr, just nu i alla fall, så det blev inget köp. På Röda korset köpte jag en tavla av en typ som jag har två av tidigare. Har dem i vardagsrummet så de kommer också på bild när vardagsrummet blivit tapetserat.
Det bästa köpet, tyckte i alla fall hunden Jolly var 6 st tennisbollar för 1 kr styck. Hon har lekt hela kvällen med sin nya boll.
Nu ska jag titta på Lyxfällan.
Huj!

Framåt

Det går framåt med gillestugan. I dag spacklar maken krångelväggen så att den vita tapeten kan komma på plats sen. Var en sväng på Erikshjälpen idag och hittade en turkos vas till gillestugan, en duk till matsalsbordet och en ytterkruka. Förra veckan körde vi dit 2 pappkassar med prylar vi inte behöver så man kan väl säga att vi byter grejer med varann. Men allt går ju till välgörenhet och sånt passar mig.
Nu lite Tv sen sängen.
Tjo!

Vådan av klippövningar

Idag har jag tillverkat lite inplastade matematikspel till min klass. Detta har inneburit en del klippande som i sin tur resulterat i en grymt öm höger handled. Så jag får väl försöka ta det lite lugnt med den så är det nog ingen fara. Brukar ju gå över snabbt sånt där.

Ja renoveringen av vår gillestuga går framåt och för varje dag när jag kommer hem ifrån jobbet har min älskade man gjort en massa nya saker där. Idag blev som ni såg i tidigare inlägg dator- och tv-hörna tapetserade. Den vita tapeten kommer upp om någon dag för hela ena väggen där den ska sitta måste spacklas pga grymt jobbiga äldre tapeter som är lögn att få bort ordentligt. Så det är nog bäst att spacka alltihop för att få en jämn fin yta.
Vill önska er alla en fin kväll och en underbar morgondag. Skriv gärna en tacksamhetsdagbok, för nog finns det något fint i varje dag. Samtalade lite om detta med min man i eftermiddags. Detta att kunna känna tacksamhet i livets alla förhållanden. Det är såklart inte alltid det funkar, alla har väl sina dippar ibland, men visst är det så att olika människor tacklar samma sorts motgångar på olika sätt, beroende på den person vi är och den livssyn vi har.
Det är ju trots allt bara vi själva som kan förändra vårt eget synsätt. Paulus skriver i 1 Tess 5:18: "Tacka Gud under alla livets förhållanden". Det kan vara en målsättning att jobba för i alla fall.

Underbara Guy Penrod sjunger: "I try to be more like you Lord, But most days I know I ain’t I’m somewhere between Jesus and John Wayne".


Ingen är perfekt men försöka kan man alltid göra, för nog är jag heller i närheten av en optimist än en pessimist.

Tv-hörnan.

img_0957 (MMS)

Så här fin blir Tv-hörnan. Om ni tittar till höger i bild så skymtar en gräslig orange tapet som säkert satt där när huset var nytt. Den kom fram när maken slet bort den vita strukturtapet som satt där innan. Där ska vi nu tapetsera med den vita tapet med franska liljor som jag lade ut för någon dag sen.


Dator-hörnan

img_0956 (MMS)

Har lite rast nu så passar på att lägga ut bilden maken skickade på vår nytapetserade vägg i datorhörnan i gillestugan. Nån liten bubbla blev det men det brukar dra ihop sig.


Så bra

Det blir ett kort inlägg idag. Vill bara säga att jag är så tacksam för det liv jag har. Trots att vi har haft arbetslöshet, sjukdom och andra tråkigheter så är jag ändå så glad. Tacksam att jag har fått ett jobb, glad att jag har min man och mina barn. Jag vägrar att sitta och gnälla över saker jag inte har och sånt jag inte har råd att göra.
Det är många som inte ens har ett hem, det är många som är ensamma på riktigt, det finns folk som aldrig varit utanför sin egen närmiljö. Jag får spunk på gnäll. Gnäll är för mig brist på global insikt. Vi är priviligierade i vårt land. Varje dag vi kan kliva upp ur sängen och göra det som är vår lott är en dag av glädje.
Tänker på alla som ligger allvarligt sjuka på sjukhus och aldrig kommer hem till de sina igen.
Njuuuuut av livet och kram till er alla!

Home sweet home

Efter en fantastisk helg i Stockholm så är vi åter hemma i bynn. Tack snälla Emma som passat "monstren" medan vi varit borta. Hundarna blev glada när vi kom hem. Gladast av alla tror jag var Jolly, hon blir alltid galen när hennes egen husse Mattias kommer hem.

Jag älskar att få resa iväg så här men jag älskar verkligen att komma hem också. Jag älskar mitt hem. Jag njuter av vårt hus och det hem vi skapat här. I veckan som kommer ska gillestugan målas klart och tapetseras. Allt är snart i vår smak och det är ett så roligt arbete.
Jag har i flera dagar plågats av huvudvärk. Vaknar ofta på morgonen med sprängande huvudvärk. Treo hjälper oftast. Hoppas få bukt med detta snart. Tror det beror på antingen att jag dricker för lite vatten eller så kommer det från de 3 diskbråck jag har i nacken.
Eller så är det gammeln.... jaaa öcken vet?! :)

Party på Clarion. God mat och bra underhål...

img_0948 (MMS)

Party på Clarion. God mat och bra underhållning och kändisfaktor i form av Tina Leijonberg och kändisfrisör Bobby. Hoppas han inte kollar in min frisyr bara. Klippt som jag är av mig själv och maken. Hö hö


Hyfsad utsikt

img_0944 (MMS)

Hyfsad utsikt ifrån hotellfönstret.


Ett glas vitt på Clarion Sign

img_0942 (MMS)

Ett glas vitt på Clarion Sign


På väg till Stockholm

img_0940 (MMS)

På väg till Stockholm genom ett soligt och vackert Hälsingland.


Fina lilla familjen

img_0934 (MMS)

Fina lilla familjen med nybadad Dolly.


Duktiga Dolly.

img_0933 (MMS)

Duktiga Dolly.


Nybadad Vavva

img_0931 (MMS)

Nybadad Vavva som nyss fått stygnen borttagna. :)


Lutar starkt åt att det blir denna tapet i...

img_0930 (MMS)

Lutar starkt åt att det blir denna tapet i gillestugan. Vit med små små franska liljor på.


Äter gör vi hela tiden.

img_0928 (MMS)

Äter gör vi hela tiden.


Trött mamma Dolly.

img_0929 (MMS)

Trött mamma Dolly.


Chanel har öppnat sitt vänstra öga. Men de...

img_0927 (MMS)

Chanel har öppnat sitt vänstra öga. Men det ville hon inte visa på bild. Däremot visar hon gärna att hon minsann kan öppna munnen i en stor gäspning.


Armani har öppnat båda ögonen idag.

img_0926 (MMS)

Armani har öppnat båda ögonen idag.


Intressant person

Känner mig som en mycket intressant person idag. Fick meddelade från Facebook att någon "nearby Stockholm" har försökt tagit sig in på mitt Facebookkonto. Nästan kändisstatus på det va?

Nu till något annat. Idag har valparna öppnat ögonen. På 10 e dagen, precis som det står i böckerna. Duktiga bebbar så!

Maken har varit och kollat på vit tapet idag. 149 kr rullen var ett överenskomligt pris tycker jag. Så i morgon ska vi åka och handla det. Så har vi tur så blir gillestugan klar nästa vecka. Då kommer det foton här på bloggen med. Före och efterbilder, precis som i inredningsprogrammen.

Tjo

Tapeter beställda!

Yes! I dag var vi in på Söderlunds och beställde tapeter. En turkosmönstrad till datorhörnan och en brun/guld till tv-hörnan. På torsdag får vi hämta dem. I övrigt blir det vita tapeter på resterande väggar. Vi bytte även dörrar nere. Vi tog de som vi haft på övervåningen innan vi köpte nya. För de var av bättre kvalité än de som fanns därnere innan. De ska visserligen vitmålas men det känns bättre att måla på finare dörrar. Dessutom var det plasthandtag på dörrarna som var där förut så det blev så mycket bättre nu.

Det som är kvar att måla i gillestugan nu, förutom dörrar är några lister och lite som är kvar på trappan. Sen är det bara lite piff och lull-lull som ska fixas. Ska fota och lägga ut bilder när allt är klart sedan.
Nu blir det att softa framför tvn innan sängdags.

Fick denna bild från maken på min lunchras...

img_0925 (MMS)

Fick denna bild från maken på min lunchrast idag. Vägg nr 2 på väg att få vit färg. Den andra blev klar igår. Jag är så stolt över min duktiga man!


Men åååh vad fint

Var precis ner till maken i gillestugan och inspekterade väggarna. Åh vad fint det blir! Vilken skillnad med vita träväggar i jämförelse med den smutsiga, kvistiga ful-furun! Jag har fått nån ide om tapet på den lilla vägg som är bakom där skrivbordet med datorn kommer att stå. Funderar på en lite mera färglad färg där. Typ såna turkosa med körsbärsblom som man kan se i vissa heminredningsprogram. När det är bara en liten vägg så kan man ju våga ta ut svängarna mycket mera. Är ju lättare att byta när man bara behöver köpa en rulle. :) I övrigt blir det ju som sagt mycket vitt där nere. Bakom tvn blir det dock en mörk tapet tror vi. Men det är också bara en liten vägg.

I morgon blir det till att bära ner tre bokyllor. Det får maken göra, jag hjälper till med att plocka ur och i böckerna. Maken har räknat ut att vi kan köpa ytterligare en Billybokhylla och ställa bredvid de andra tre. Det vore ju finemang för vi har ju några fler böcker att plocka upp också.

Sen kommer hösten att gå i "storrensningens" tecken. Nu ska varendra pryttel som inte fyller någon funktion praktiskt eller som affektion bort. I kartonger till Erikshjälpen. Så gör de nån nytta. Sen ska vi noga inventera om det är saker vi måste kompelettera med.

Det är så roligt att få göra fint hemma! I slutet av nästa månad blir det en tur till Ikea tror jag för inköp av lite smått och gott. Har lite saker som ska kollas på Blocket också och på second hand förstås. Så burken med vitfärg lär väl åka fram vad det lider misstänker jag. Till jul är vi nog klara med denna renoveringsetappen. Men jag har ju börjat skissa på köksrenoveringen med som sagt.

Återkommer nog mera till detta. :)

Firrar på

Här hemma firrar jag omkring och fixar lite överallt. Skurar ugnen, torkar ur micron, städar köket, planterar om blommor osv.... Maken målar över ful-furun i gillestugan. Oj vad fint det blir! Bilder kommer när det är klart. Funderar på om jag ska byta gardiner i sovrummet men bestämmer mig för att låta de fina gammeldags spetsgardinerna hänga ett tag till. Solen skiner ju idag och vi har fönster öppna lite varstans i huset. Det blir så skön luft när huset är genomvädrat tycker jag. Maken städade i huset i går så det behövs inte göras idag som tur är. Då kan man ju ägna dagen åt att gå och plocka omkring saker i stället. Vårt hus är i ständig förändring och vi betar av rum för rum. Mycket vitt blir det. Jag har alltid älskat vitt, även innan det blev så där omåttligt populärt. Jag antar att jag har det efter min mor, som envist hade vitt genom det brun och orangemurriga -70 talet också.

Just nu funderar jag faktiskt om jag ska köpa ett vitt vardagsrumsbord eller om jag ska måla om det vi har. Ett stort vitt matbord skulle jag också vilja ha i vardagsrummet. Ett sånt där med tunga ben, typ i vitmålad ek. Sen vill jag köpa 10 nya överdrag till stolarna i vardagsrummet resp. köket. Tyvärr är väl vita ingen hit eftersom våra katter gärna ligger på dem, men mörkgrå kan ju bli snyggt det med.

Ja mycket planer finns det och sakta men säkert genomförs de med. Det är faktiskt bra att bo in sig i ett hus och fundera över hur man vill ha det. Sen är jag stolt över att vi faktiskt gör allt själv. Det är nåt visst med de saker man målat själv och tapetserat och fixat med. För att inte tala om allt man tänkt ut och glädjen när det blir lyckat.

Ska fortsätta sortera ut saker till Erikshjälpen med. Var dit i går med 2 kassar och mer lär det bli :)

Ha en bra lördag hörrni. Nu ska jag fortsätta mitt firrande.

Tjo!

Shopping med sonen

Idag har jag varit med Lilleman in till Bollnäs och handlat kläder till honom. Vi köpte ett par chinos och en tröja som han ska ha på skolfotograferingen nästa fredag. Sen köpte jag en långärmad tröja, två T-shirtar och en vinterjacka till honom. I går fick han ett par nya gymnastikskor också. Så nu är han lite ekiperad igen. Känns skönt att ha vinterjackan avklarad i alla fall. Han växer ju som tok den killen och är snart längst av sina syskon.

Innan dess så var jag på jobbet. Det var jättekul och jag är mest nöjd med att idrottslektionen gick så bra. Vilka duktiga ungar jag har i min klass.

Nu är jag så trött och ska vila en stund. Sedan ska jag lägga slutfinishen vid tidningen och skicka den till tryckeriet och så ska jag försöka få iväg min ansökan om lärarlegitimationen med också ikväll. Det har varit krångligt att skicka i väg den. Måste vara nåt krångel med skolverkets hemsida i går. För det är själva signeringen som inte funkar. Allt annat gick bra. Men min "datatäkniker" till make fixar det nog hoppas jag.

Nej nu måste jag blunda några minuter för blicken går inte att fixera riktigt. Ikväll ska jag och sonen se på filmen Rio.

Trevlig kväll!

Armani tv och Chanel th

img_0918 (MMS)

Dollys fina bebisar som har hunnit bli drygt två dygn gamla. De mår fint och verkar så belåtna. Mamma Dolly har lite ont i sin livmoder efter snittet tror jag för ibland verkar hon besvärad när valparna ska äta. Men hon är ändå så duktig och sköter om de små.


Tjejen Chanel

img_0908 (MMS)

Hon är inte lika lätt att fota. Hon var inte så liten hon heller. Hon vägde 221 g. Båda valparna äter, sover och är nöjda. Dolly är en duktig mamma.


Armani, Dollys lilla kille. Vägde 267 g nä...

img_0906 (MMS)

Armani, Dollys lilla kille. Vägde 267 g när han föddes. En stadig kille alltså.


Våra nya innedörrar.

img_0901 (MMS)

De fina dörrarna som vi köpte i helgen och som min älskade man har jobbat med att sätta in. Är så nöjd med att äntligen bytt ut de smutsgula mot fina vita!


Vårt nya hallbord.

img_0899 (MMS)

Köpt på rea på Jysk. Blev så luftigt och fint när vi fick bort den tunga köpmandisken som stod där innan.


Glädjetårar

img_0888 (MMS)

Jag får en tår av lycka i ögonvrån när jag ser fina Dolly ta hand om sina valpar. Så lycklig att allt gick bra och glad att vi valde att snitta Dolly så valparna fick leva. Oändligt tacksam till de två unga duktiga veterinärerna i Bollnäs som vi jagade upp mitt i natten och som med sin skicklighet och kunskap tog så bra hand om vår Dolly och hennes bebisar. Med tanke på det strul vi haft med Lizzies valpningar så är jag extra tacksam för dessa två krabater. Att allt ska gå bra är minsann inte självklart inom hunderiet heller. Så tacksamhetens tårar fortsätter nog rinna från och till hos den här gumman hela dagen idag. Ser ni vilken fin valplåda Dolly har? Vi köpte förra året en barnvagnsinsats. De är ju perfekta att ha till valplådor för små raser. Klädda invändigt, så det finns inget att göra illa sig på och så är det en mjuk fin dyna som är lätt att tvätta. Dolly gillar suffletten extra mycket för hon gillar korgar av "kojtyp". Kan varmt rekommendera detta. Går att få tag i billigt på second hand eller på annons.


Chanel och Armani

img_0878 (MMS)

Chanel och Armani sover så fint med sin duktiga mamma Dolly. Vi kom hem runt 3 i natt och Dolly var så groggy efter  sövningen. Men trots det så skötte hon om bebisarna direkt. Hon är så lugn och fin med dem. Mycket mat verkar hon också ha.


Dollys fina bebisar.

img_0877 (MMS)

Dollys fina bebisar. Tiken till vänster är tecknad precis som sin mamma och hanen till höger är mera vit. De var stora och vi valde i samråd med veterinären att förlösa dem med snitt. Det hade blivit för jobbigt för stackars Dolly annars och risk för valparna med. Så denna natt mot söndag har vi tillbringat på veteinärmottagningen i Bollnäs. Grattis Dolly och matte Linnea till fina Chanel och Armani.


Jobbigt för Dolly. Nu håller vi tummarna.

img_0874 (MMS)

Jobbigt för Dolly. Nu håller vi tummarna.


Dagen D

D som i dörrar. I dag ska vi äntligen åka på Byggmax och köpa nya innedörrar till vår övervåning. Fyra stycken blir det. En till varje sovrum och en till badrummet. Hoppas det inte blir alltför joxigt att få dit dem nu bara.

Mera huslig

Tog mig i kragen och plockade upp all fallfrukt under vårt äppelträd samt en del från trädet också. Sedan skalade jag och kärnade ur och la alltihop i en stor kastrull tillsammans med syltsocker och gjorde världens godaste äppelsylt. Jättemumsigt att ha på gröt, yoghurt eller något annat. Känner mig nöjd med mig själv.

Vi ska försöka ta reda på så mycket av äpplena vi kan i helgen. Äppelkräm, äppelpaj och lite annat gott får det bli. En omgång sylt till har jag också tänkt, men måste köpa mer syltsocker först bara.

Men vi ska inte bara stå i köket den här helgen. I morgon ska vi åka och köpa nya vita innerdörrar till övervåningen i vårt hus. Så det blir säkert en massa pysslande med att få det på plats sedan. Å vad skönt det ska bli att få bort dom trägula dörrarna vi har idag.

Sen hoppas jag förstås att Dolly ska ta sitt förnuft tillfånga och se till att valpa i helgen med.

I kväll kommer dottern hem så då lär Dolly bli jätteglad. Matte är nummer 1 för henne, även om det för den delen duger med oss andra med.
Lite huslig

Idag har jag varit lite huslig och kokat lingonsylt. Det är ett rent lagarbete kan jag lova. Mina snälla föräldrar var förbi här med en hink lingon i förrgår. Maken har suttit och rensat och jag har kokat sylt. Så nu har vi några liter lingonsylt här i höst. Skönt med sånt man kan göra själv tycker jag. Funderar på om jag ska göra lite äppelmos också i helgen. Vi har ett äppelträd med riktigt fina och många äpplen. Hörrni, syltsocker är minsann en bra uppfinning. Tänk vad enkelt det är. Bär och syltsocker i en kastrull och koka föreskrivna minuter. Klart och plättlätt. Sånt gillar jag.


Zeldas nya plats?

img_0866 (MMS)

När matte är på jobbet ligger Zelda i brödkorgen. Sabla katta! :)


RSS 2.0