Så sant

Så santÖrebro

Har tillbringat helgen på Conventum i Örebro på Kd's kommun- och landstingsdagar. Lyssnat på många intressanta fördrag och minglat med trevliga partivänner. Varit på fin bankett och bott på fina Hotell Hjalmar. Jag har även gråtit en skvätt när Göran Hägglund höll sitt avskedstal och jag har fått tid att kollat in de nya partiledarkandidaterna. Min favorit är Ebba Busch-Thor. 

Här kommer delar av helgen i bilder. 
Örebro

På väg till Örebro för kommun- och landstingsdagar med Kd. Värme

I går hade vi en firma här som installerade en luftvärmepump åt oss. Men vilken skillnad det blev på en gång. Vi kunde stänga av alla element på övervåningen och sänka elementen på nedervåningen. En go och skön värme i hela huset. 


Host host

Här hemma övar hela familjen sig på att ha influensa. Vi övar tålamodet också. Riktigt tråkigt är det att vara sjuk, men inget att gnälla över. Det finns värre åkommor än influensa. 
Mer läsning

Ytterligare en intressant artikel om mina äldsta barns farfar. Jag har hittat dem på Facebook. 

Nyttig läsning

Den här berättelsen har mina två äldsta barns farfar, Lennart Kalstorp skrivit. Det är en berättelse om en händelse när han var liten. 

Grattis

Idag fyller min man år. Större delen av familjen firade honom i går men ikväll var maken, yngste sonen och jag på en grekisk restaurang och åt en otroligt god födelsedagsmiddag. 

Grattis Calle! Tack för att du alltid finns för oss. Du ställer alltid upp för oss alla och du är den mest hjälpsamma och generösa man som finns! Tillsammans har varit vårt måtto och är så fortfarande. Älskar dig gränslöst!
Min släkt

Har hittat lite fina bilder på min släkt. Först kommer en bild på min farmor Helga och farfar Embret. Det är paret till höger på bilden. Till vänster står farmors föräldrar Lill-Per, som kommer från Sörmarkstorp, Östmark i Värmland och hans fru Anna-Brita. Barnen är fr v min farbror Hans, min faster Hilma (Berbres) och min farbror Helmer som sitter i farmors knä. Visst är dom fina! 


Sedan hittade jag även en bild på morfars föräldrar, Per (Espespellas Pelle) och Marta tillsammans med de barn som var födda då. Edvin, Berta, morfar Algot och Ester. 
Morfar är den minste killen på Pelles knä. 

Här är en bild enbart på barnen. 

En bild på Pelle och Edvin. 

Och en bild  Pelle och Marta som äldre. 


Sen vill jag visa en bild på min mormors vackra mamma Matilda, som tyvärr dog i Spanska sjukan 1918. Då var mormor bara 9 år. Matilda är damen till höger i bild. 


Sist med inte minst en bild på mormor när hon var liten. Tycker mitt barnbarn är så lik mormor på den här bilden. 
Konferens

I går var jag och en kollega på Skolverket. Vår skola ingår i en referensgrupp inom "Forskning lyfter". Det var väldigt intressant och lärorikt. 

På kvällen var det nämnd på kommunhuset. Intressant det med och mycket att sätta sig in i. Idag är det politisk målkonferens hela dagen. 

Nästa vecka blir också spännande och rolig. Då är det vår skolas tur att få besök av skolinspektionen. Det ska bli riktigt kul att få visa vår fina skola och jag hoppas de även kommer in i mitt klassrum och får träffa min fantastiska klass. 

Nej nu ska jag ta en kopp kaffe och göra mig iordning för dagen. 

Önskar dig en fin dag!


Sen frukost

Har varit ner till centrum och lämnat tillbaks nyckel och lämnat bord vi lånade till loppisen. Nu blir det mysfrukost med sonen och filmtajm mitt på blanka söndagen. 


RSS 2.0