Rätt kost

Ja detta med kosten är intressant, i synnerhet när det gäller viktminskning. I flera tv program (bl a Efter 10 med Malou) har jag sett olika testpersoner köra olika dieter, vilket varit mycket intressant.

Själv försöker jag väl längs nån gyllene medelväg. Jag brukar börja min morgon med ett ägg och en proviva. Ja och kaffe förstås. En kopp per dag räcker för att hålla huvudvärken borta. En Cambridgesoppa blir det lite senare. Vanilj är den enda smak jag just nu kan ta... man blir ju lätt less på smakerna.

Försöker dricka så mycket jag kan också. Min middag består av mat. Ibland äter jag som övriga familjen, speciellt på helgen. För det mesta blir det fisk, kyckling eller nåt annat magert kött tillsammans med en massa grönsaker. Ibland i form av sallad (då oftast med tonfisk eller räkor) eller nån varm mat. I går blev det fiskgratäng med rödlök och tomat samt varma minimorötter, jättegott! Försöker alltså undvika för mycket kolhydrater. Jag undviker också alla former av light produkter. Konstgort socker använder jag inte alls.

Så sakta men säkert så ser jag resultat på vågen. Har hittills gått ner drygt 5 kilo och midjan har minskat med hela 10 cm. Där känner jag den största skillnaden.

Jag kämpar vidare... tycker det går ganska lätt. Så får kilona sakta men säkert släppa sitt grepp om min kropp. Jag hoppas ju få bukt med min rygg och värken så jag kan promenera och bränna lite kalorier på motion också.

Men fram till dess får detta bli min melodi.

Ungar

Sitter och kollar på ett program från UR. Det handlar om ett gäng bortskämda ungar som flyttat tillsammans i ett kollektiv och som nu måste klara sig själva utan nån morsa som servar dom.

Jag känner att jag får fullkomlig SPUNK på dom. Ingen diskar efter sig, ingen städar, alla bara sitter slött och slappt här och var i soffor. Pengarna räcker inte för dom köper hellre godis än mat. Man snor hejvilt av det som de övriga har köpt och skyller ifrån sig när nåt fattas.

Om jag var förälder till nån av dom här ungarna skulle jag skämmas. Tänk att dom inte fått lära sig ett dyft hemma.

Jag känner mig som den värsta bitchmorsan men jag blir fullständigt galen när man ser dom här slöa och slappa ungarna. Dom sover mitt på dagen, är allmänt sunkiga och snuskiga och alla sitter och surar i varsitt hörn.

Deras uppdrag var att lägga en viss summa var till mat, storhandla, laga gemensam middag och skriva upp vem som ska göra vad. Hur svårt kan det vara.

Totalt bortcurlade ungar!!!!

Det ska verkligen bli kul att se hur detta slutar.


Olika dagar

Dagar kan verkligen se olika ut. Idag vaknade jag med värsta huvudvärken och den har inte gått över. Därför blir detta inlägg kort.

Oroar mig idag... det är en sån dag. Oroar mig över min värk och mina leder. Varför? Vad är detta för något? Hoppas få komma till ortopeden snart. Detta med remisser mal v ä l d i g t sakta. Precis som Försäkringskassans utredande. Har inte haft ett öres inkomst på snart 3 månader nu. Vad är det för samhälle vi har? Det har jag frågat 3 av våra riksdagspolitiker idag via mail. Politiker som jag själv varit med om att rösta in. Tycker man ska ställa krav på dom. Skriva konsekvensbeskrivningar och skicka så dom förstår hur det dom beslutar om fungerar i verkligheten. För oss som tvingas leva med deras beslut.

Apropå politik så har jag lovat att ställa upp på kommunlistan detta valår. Folk har nominerat mig. Tack snälla, men vet ni inte att jag är en sån som inte tiger om jag upptäcker att nåt är fel. Eller är det kanske därför? Kanske vi behövs vi också. Vi som vill förändra och påverka och som inte tiger om orättvisor och mygel.

Idag har jag, förutom att jag givit mig på 3 riksdagspolitiker även ifrågasatt en försäkran som man skall skriva under för att stå på ett partis lista. där stod att man förband sig att prenumerera på partiets tidning. Något jag absolut inte har råd med i dagsläget så länge jag är utan inkomst. Dessutom tycker jag inte man kan tvinga folk till sånt. Usch jag blir grymt obstinat av sånt där förmynderi. Det var nån liten farbror som fick den frågan av mig... han satt inte i riksdagen men väl någonstans i distriktet.

Nu har jag morrat klart. Ska uppsöka sängen och försöka vila bort huvudvärken

Tjo på er!

En totalt ovetenskaplig studie - men rolig ändå.

Har ju haft förmånen att i två dagar nu suttit i  en värmestuga med servering i Trysil och studerat olika människor som passerat. Det är rätt intressant för här finns folk av olika nationaliteter. Mest svenskar, danskar och norrmän, men även tyskar mfl.

Nu ska jag generalisera grovt, så ta inte allt jag skriver på allvar nu, men lite av det jag sett och mina paraleller till olika nationaliteter och deras sätt att agera.

Svensk familj: Föräldrar är rätt tysta och lågmälda, men deras barn väsnas desto mer. Barnen löper stundtals amok. Gapar, skriker smäller i stolssätena (jo för dom har stolar med lock här där man kan lägga mössor, vantar odyl under sitsen). Sällan för att inte säga aldrig gör föräldrarna någonting. Känns som barnuppfostran i bästa 70-tals anda där föräldrarna verkar tro att barn får oåterkalleliga sår i själen vid minsta tillrättavisning eller så har föräldrarna givit upp och resignerat. Här pratar vi om barn i 1-5 års åldern. De äldre sköter sig överlag bra tycker jag.

Dansk familj: Här är det de vuxna som låter. På ett rätt gemytligt sätt ändå. Man är inte som svenskarna rädd att höras. De små sitter världsvant och fint bredvid sina föräldrar och äter, alla verkar trivas. Inget tjat på barnen om bordsskick eller sånt... eller att de ska äta upp. Man bara har det mysigt.

Tysk familj: Du hör dom redan i dörren. Dom låter högljutt alla, såväl barn som vuxna. Men det är dom vuxna man lägger märke till. Speciellt en liten smal kvinna i knallrosa skidoverall. Hon har vass näsa och kortklippt ljust hår som står åt alla håll. Dom vältrar sig in och trots att dom inte är fler i antalet än de övriga familjerna jag studerat så får jag känslan av att det nog är bäst att samla mina väskor och klämma in mig i ett hörn för dom här människorna kommer nog att behöva all plats dom kan få, min också. Det finns många lediga bord men dom klämmer naturligtvis in sig bredvid mig. En man ställer sig och skakar snön av sina kläder så det bara yr runt omkring. Skräckslaget försöker jag skydda min lilla laptop från snöskred. Kvinnan i rosa overall överröstar alla vid måltiden med ett skratt och ett röstläge som skulle vara ett fall för den lärare vi hade i ämnet röst och talvård på högskolan i början av 80-talet.

Norrmännen märker jag inte.. var är dom.... förmodligen har dom vardag i dag. Några tonåringar sitter vid ett bord och spiser lugnt och stilla med lite småprat, men några familjer har jag inte haft förmånen att studera ännu. Men det kanske kommer det med. Vem vet.

Min egen familj var nyss in och drack lite varm choklad. Om dom kan jag säga att dom skötte sig bra. Barnen var dock hungriga, trots att det då var bara 2 timmar sedan vi åt frukost. Dom tyckte att två tallrikar soppa a´90 kr styck var ett bra val. Det tyckte dock inte deras arma mor som håller i plånboken så det blev för dem att dela på en stor skål pommes frites i stället kostade knappa 60 kr.

Äta ska vi göra senare... inte 2 timmar efter frukost... anser den ömsinte modern...

Hå hå ja ja...

Nu ska jag fortsätta glåma lite på fölk....

Ha de!

Trysil

Sitter här i värmestugan i Trysil och skriver dagens blogg. Det är kallt ute men vi har bylsat på oss en massa kläder. Eftersom jag inte åker skidor så får jag en massa tid att sitta här och titta på folk, fundera och surfa. Tog med mig en Allt i hemmet tidning också ifall att jag får lust att fördjupa mig i badrumsrenoveringar.. he he he

Nu kom mannen och barnen in för lite varm choklad och "duppa". Med frostnupna kinder och is i mustachen... ja det sista var det bara mannen som hade.

Otroligt fina backar hälsar barnen och de är helnöjda med vistelsen här...

Återkommer säkert...   nu blir det en kopp grönt te medans barnen festar på bullar och choklad.

Ha de!

RSS 2.0