Lördag

Somnade om i morse och vaknade kl 10... kände mig så seg. Som tur var hade mannen gjort kaffe så efter en kopp kaffe och en proviva var jag människa igen.

Igår var jag, mannen och yngsta dottern på after work mingel på Scandic hotell. Där bjöds det på både det ena och det andra. Men jag var duktig och tog bara en lite portion lasagne och en lättöl och en mineralvatten. Det var inte så svårt för jag hade proppat i mig en massa wookgrönsaker med lite kyckling i innan jag åkte hemifrån.

Sen blev det inte mer äta och jag var inte hungrig när jag gick och la mig. Strax ska jag gå ner och ta dagens första Cambridge. Tänkte äta middag med familjen idag eftersom det är lördag och allt. Dock nyttigt... får se vad det blir.

I morgon åker vi till Trysil. Mannen ska konferera coh åka skidor, barnen ska åka skidor och jag ska försöka koppla av och ta med mig en massa bra läsning.


Glad

Vägde mig alldeles nyss och vågen visade på minus 3,6 kg. Började i måndags och eftersom jag har problem med rygg och leder har jag inte kunnat motionera så jag är mer än nöjd med det resultatet.

Nu vet jag ju att det alltid går snabbare med viktnedgång när man precis börjat och trögare sedan. Men ändå... jag är jätteglad och det sporrar mig att fortsätta.

Varför gör jag nu det här? Varför vill jag gå ner i vikt? Jag vill ha ett sunt BMI och sunda centimetrar runt midjan.

Jag är livrädd för att få hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes. Att kläder sitter bättre och att man förhoppningsvis ser snyggare ut ser jag bara som en bonus. Det är inte mitt huvudsyfte.

Förresten är jag inte så säker på att man blir snyggare. Kan tänka mig att man får hängtuttar och blir rynkig... men det bekymret får jag ta när det kommer i så fall.

Men bara tanken på att buken invändigt är fylld med en massa fett kan ju få vem som helst att lägga om sin kost och gå ner i vikt. Kolla operationsbilderna på tv...usch...

Hur som helst så har jag ju lovat mig lite belöningar för varje 2 kilo jag tappar så de första 2 kilona innebär att jag ska köpa mig en fin hårinpackning och en Må bra tidning. Lite fånigt kanske, men för mig känns det viktigt eftersom det slutliga målet är en bra bit bort.

Idag har jag legat kvar i sängen och sett på en av mina favoritbloggare Vimmelmamman, som var med i Malous program efter 10. Jag har druckit en proviva och nu ska jag ta en Cambridge och ett varmt bad.

Återkommer säkert mer idag med mera rapporter

God mat

I dag när jag varit på Arbetsförmedlingen funderade jag på vad jag skulle äta idag. Man blir ju lite fixerad när man bara äter en "riktig" måltid per dag. Jag har ju ätit kalla sallader flera dagar nu så jag kände verkligen för varm mat idag.

Jag gick in på Ica och köpte en grillad kyckling. När jag kom hem fräste jag wookgrönsaker (euroshopers - billiga OCH goda) i en wookpanna utan minsta fett i, sedan slängde jag i bitar av den grillade kycklingen utan skinn och så lite flingsalt på det. Avslutade med några halvor körsbärstomater och en matsked creme fraishe. VANLIG creme fraishe. Jag försöker undvika lightprodukter och jag tyckte att när jag inte använt något stekfett alls så kan jag ju använda vanlig creme fraishe med gott samvete. En matsked bara dessutom.

Hursomhelst så var det kanongott och jag känner mig jättenöjd med mig själv.

Köpte med mig en tidning, Lantliv som jag strax ska avnjuta....

Bättre och bättre.....

Det går bara bättre och bättre med mitt viktminskningsprogram. Jag är inte lika hungrig hela tiden och det känns jätteskönt. Igår blev det som planerat förutom att en Cambridge byttes ut mot en Proviva.

Idag har jag varit upp och druckit två glas vatten och känner mig inte hungrig än så då kan jag skjuta på det jag ska stoppa i mig ytterligare ett tag.

En eloge till min dotter som lagade en god tonfisksallad till middag igår. Efter ett långt läkarbesök så var det skönt att slippa stå i köket och laga mat. Ryggen var ganska mör efter bilkörning i skitväder och läkarundersökning.

Min doktor, som är bäst i hela världen, remitterade mig till en ortoped som i sin tur förhoppningsvis ska remittera mig till en magnetröntgen. Sedan ska jag ringa och prata med sjukgymnast för att höra vad det finns för typ av behandling som kan vara bra för mig.

Idag ska jag till Arbetsförmedlingen och anmäla mig som arbetslös och sjukskriven. Sedan får nog dagen gå i snigelfart. Känner mig rätt mörbultad idag.

"Maten" idag blir i vanlig ordning 3 Cambridgesoppor, en sallad, en proviva och en frukt, en morot plus en massa vatten då.

Tjingeling


Äntligen doktordags

Idag ska jag äntligen få träffa min läkare igen. Skulle ha gjorts förra veckan men då var doktorn sjuk. Jag känner mig otålig. Jag vill bli frisk och slippa ha så här ont i nacke, leder och rygg. Antar att man inte ska vara otålig i ett sånt här läge för alla säger att det tar tid.

En ny Cambridgedag är det också. Har börjat dagen med vatten. Ska strax gå ner och ta ett bad och dricka lite frukost iform av en Cambridgesoppa med vaniljsmak. Känner mig hungrig nu och har lite huvudvärk, men jag antar att det är så här i början av en sån här kur. Har planerat var jag ska "äta" idag. Det blir 3 Cambridge med smakerna vanilj, jordgubb och banan, en proviva, en sallad.... tror det blir tonfisk idag. Ett äpple eller apelsin och morot får det också bli och så mycket vatten jag orkar dricka.

Ja ja.... thats all for now... återkommer kanske under dagen.

Resten av dagen...

ja hittills alltså. Åkte med mannen in till Bollnäs idag för han skulle hämta en dator på sitt jobb som han skulle fixa och sedan hämtade vi hans mor och så passade vi på att titta in på Röda Korset där jag inhandlade 3 virkade dukar och storhandling på Lidl och kompletteringshandling på Ica.

Är stolt över mig själv! Åt lunch på Krokanen. Sallad bestående av: Isbergssallad, tomat, gurka, röd lök, en matsked keso och en matsked fetaost och så lite räkor ovanpå det. Jättegott var det och inspirerad av detta handlade jag en massa nyttigt på Lidl. Jag försöker äta en måltid per dag och resten Cambridge. För att magen ska kännas bra tar jag även en Proviva för kvinnor som jag tycker funkar bra. Kollade idag och den innehöll inte så många kalorier alls så det gick bra.

Jag har köpt frysta skalade räkor, tonfisk på burk utan olja, kycklingfiléer och laxbitar. Har tänkt göra sallad och toppa med lite av ovanstående. Försöker att äta så lite kolhydrater jag kan. De kolhydrater jag äter består mest av frukt. Kan ta en frukt per dag ungefär. Morötter har jag att knapra på när suget sätter in. Grönt te försöker jag dricka ett par gånger per dag.

Eftersom min rygg och mina leder är i så dåligt skick just nu så blir det inte mycket motionerande så det innebär ju att jag måste vara desto mer noggrann med min mat.

Har bara tagit en Cambridge idag. Ska ta en till senare. Behöver jag tar jag den tredje också eller så hoppar jag den. Vi får se.

Har inte kännt mig så hungrig idag. Det är också en positiv sak. Jag ser fram emot måndag när jag ska väga mig igen och se hur den första veckan gått.


Morgonen (dag 2)

Vaknade runt halv sju och det kändes så skönt. Jag var riktigt utvilad och inte hungrig! Njöt av känslan att inte ha hungern rivande i magen, som jag tyckte jag hade hela dagen igår. Såg lite på nyhetsmorgon och försökte mjuka upp mina stela leder. Ett par timmar senare så gick jag ner och tog min dagliga dos blutsaft, som jag hoppas ska göra mig pigg och fräsch som en nyponros :) Drack ett stort glas vatten och satte på tevatten på vattenkokaren.

Sedan ett varmt bad för att ytterligare öka rörligheten. Mina dagliga 3 piller (ginseng, rosenrot och vitamin) och ytterligare ett stort glas vatten.

Nu sitter jag i sängen och ser på nyhetsmorgon och ska precis dricka en kopp grönt te och sedan blir det en Cambridgedryck och mera vatten innan jag ilar till opitkern. Vågar inte tänka på hur många gånger jag måste springa på toa där.........

Längtar efter nya glasögon... det är ju så i den här åldern att synen ändras hela tiden.

Har i allafall gjort en belöningslista till mig själv för varje 2 kilo jag går ner. Det känns bra att ha små, små delmål när man ska gå ner.

Återkommer med mera rapport senare idag.

Ha de så länge!

Jag är hungrig!

Tänkte se på "Halv åtta hos mig" som vanligt men tror jag avstår. Är så sabla hungrig trots att jag nyss åt en jättegod räksallad som min älskling handlade åt mig på väg hem från jobbet. Det var väl en 10 goda räkor i den och en massa fräsch sallad.

Har idag tagit 2 cambridgepåsar och druckit vatten och tea så jag fått springa på toa hela tiden. Sedan salladen då och min mage knorrar och bökar alldeles otroligt. Förstår nu vad som menas med att hungern "river".

Men envis som jag är och arg på min tjocka mage så lyfter jag bara på ena ögonbrynet och säger lite coolt.... "Ät av överskottet du.... " Det verkar inte magen ha lust till.... att äta fett alltså. Men så är det och så blir det. Nu ska jag ta och gå ner och dricka vatten och ta ett bad. Sedan en kopp te och som avslutning 110 besök på klo!

Men that´s life.

Tjo på er!

Smal och snygg!

Vem vill inte vara det? Ofta förknippar vi ju orden smal med snygg och ordet tjock med ful. Hur många gånger har inte jag och många med mig provat olika dieter och gått ner och gått upp igen......

Det får mig att tänka på att vi faktiskt har rätt att misslyckas. Vi får misslyckas och vi har ändå samma rätt som alla andra att våga oss på och försöka igen.

Det tänker jag göra nu. Jag tänker ge Cambridgekuren en chans.... igen.

Förra gången jag försökte var förr ganska precis ett år sedan. Det gick bra, men så var det andra orsaker som gjorde att jag inte orkade fortsätta. Det som hände då vet jag och det är bra det för det är bra att känna till varför man lade av. Jag hade en 75 % tjänst och fick inte A kassa för dom övriga 25 %. Mannens projektanställning löpte ut och ingen a-kassa. Man kan bli deppig för mindre. Nu blev jag väl inte deppig i ordets rätta bemärkelse, deprimerad alltså, utan mera så var det så att jag inte orkade mig på flera projekt än att hålla min och familjens lilla nos ovanför vattenytan.

Det känns som förutsättningarna och motviationen att lyckas är bättre nu. Eftersom jag pga min rygg blivit väldigt stillasittande och har svårt att motionera så måste det ske genom vad jag stoppar i mig.

Så med en svärmor som är Cambridgekonsulent är det lätt att ta till denna metod. Jag tycker den passar mig rätt bra just nu.

Så det kan bli ett och annat inlägg här om hur det går för mig. Men det är inte mitt hela liv. Jag har en del annat också att skriva om. Med det får blir lite senare.

Känner mig i alla fall rätt nöjd med mitt beslut.

Nu ska jag plita ner några delmål och små belöningar när jag klarat dem. Sånt tror jag på.

Kram på er!

Var rädda om varandra

Jag blir så otroligt ledsen när jag ser hur elaka människor kan vara mot varandra. Familjer som inte kan hålla sams, vänner som säger upp bekantskapen med varandra över struntsaker. Varför kan vi inte acceptera varandra som vi är, med fel och brister. Vi är alla människor, vi gör fel ibland, gör fel val, glömmer saker.....

Men vi är alla människor med samma behov av att känna gemenskap, att bli älskade och bli accepterade för den vi är.

Vi är olika och vi måste lära oss acceptera varandras olikheter. Nån vill bo på landet en annan gillar stan bättre. En är pedant en annan bohem. Jag skulle kunna räkna upp en massa olikheter men jag tror ni förstår vad jag menar.

Det finns ingen anledning att vara elak mot någon annan för att den inte gör som man själv vill och tycker. Vissa försöker styra andra med olika metoder. Precis som mobbande barn gör. Oj oj det här förekommer bland vuxna också. Att man totalt ignorerar någon, jag har diskuterat det med elever som betett sig illa mot varandra och det gör mig ömsom arg och ömsom förtvivlad när vuxna, som borde veta bättre, agerar på samma sätt.

Det kanske är därför jag, mitt politiska engagemang till trots, alltid har så svårt att lyssna på politiska debatter. Jag kan bara inte med när man förminskar sin "motståndare" genom att uttrycka sig på ett sätt där man idiotförklarar den andra.

Jag tänker på två politiker som jag tycker är riktigt duktiga på detta. Göran Persson var, enligt mig, expert på att hånle och skaka lite på huvudet för att förminska den andra personen. Hans efterträdare på partiledarposten Mona Sahlin är inte stort mycket bättre hon. Lägger huvudet på sned och ler lite försmädligt som att hon tycker synd om personen som inte tycker som henne.

Livet är alldeles för kort för att ägna sig åt oväsentligheter. En dag kan det vara för evigt för sent att ändra sig. Så släpp stoltheten och sträck ut en förlåtande hand. Livet blir så mycket bättre då. Både för dig och dem du har saker emot.

I bibeln står mycket klokt.
"Var villig till snar förlikning med din motpart medan du ännu är med honom på vägen"

Jag kommer säkert att återkomma till detta ämne fler gånger, för det är något jag funderar mycket på.

Kram


Med en duns.....

.....landade vi tillbaka i verkligheten igen. Inte hade kylan gett med sig heller som jag hoppats. Men snälla Emmas snälla pappa har varit och fixat och ställt om se elementen fungerar bättre. Tack för det säger jag!
Har eldat i köksspisen också, det är mysigt tycker jag.

Maken åkte på kurs i förrgår till Åre. Där blev han magsjuk och kunde knappt vara med på något stackarn. Så nu sitter han på tåget på väg hem och jag längtar grymt efter honom.

Tåget ja..... och SJ. Jag funderar om alla deras avgångar krånglar?!?! Eller är det bara när vår familj är inblandad? Strax innan nyår så var det grymma förseningar när Carro

skulle hem från Stockholm. Hon fick sitta i Gävle hur många timmar som helst och invänta ett försenat tåg, mitt i natten. Dessutom så gav SJ oss fel tider när vi ringde och hörde om det skulle löna sig och åka och hämta henne i Gävle. Ingen ordning på nånting alltså.

Så nu när mannen ska åka hem så var det fel igen. Så dom fick ta buss mellan Åre och Östersund och sedan var det nåt fel mellan Ånge å Ljusdal så då kanske dom fick ta kustbanan och sen buss från Söderhamn till Bollnäs. Får väl se hur det blir. Inte så kul när man nyss varit magsjuk när det blir krångel när man ska hem.

Idag har dagen varit intensiv även för min del. Började med att skjutsa dottern till skolan, sen hem och ge lilleman frukost (han är också hemma från skolan och har varit magsjuk - har precis kommit igång och kunnat börja äta lite). Efter frukostvärdinneuppdrag så åkte jag med dotterns hund Dolly

till veterinären. Hon har varit svullen i ena ögat ett par dar och veterinären konstaterade en skada på hornhinnan och sedan fick vi både salva och ögondroppar utskrivna. Dessa fanns naturligtvis inte hemma på Apoteket i byn, men de beställdes snabbt och jag ska få hämta dem i morgon förmiddag.

Sen till Ica och handla. Har bestämt mig för att bli pigg - är trött på att vara trött... om man så säger.
Köpte ginseng och blutsaft. Rosenrot och vitaminer hade jag redan så nu ska jag vara duktig och ta en massa piller på morgnarna. Köpte ekologiska havregryn och krossade linfrön att koka gröt på till frukost. Kände mig riktigt nöjd med mig själv och åkte hem.

Har känt av ryggen mer än nånsin sen jag kom hem. Svårt att vila när man är ensam. Ska bli bättre nu när mannen kommer hem igen. Det är svårt när man inte kan lyfta och när man har ont i armar och axlar. Har en tid hos doktorn på måndag och hoppas verkligen att hon skickat in remissen till kontraströntgen. Får se om jag blir sjukskriven igen. Antagligen eftersom jag har t o m svårt att klara min vardag.

Har trots detta försökt göra lite fint här hemma. Städat det jag kunnat. Tur doktorn var snäll och skrev ut lite trudeluttpiller åt mig för annars hade jag väl inte kunnat röra mig.

Djuren här på Målda gillar inte heller kylan. Katterna går knappt ut och hundarna (alla utom Jolly och Hugo) vill helst slippa gå ut och kissa. På lördag ska en av våra valpar, Loulou, flytta till sitt nya hem i Skåne. Min snälla man ska åka bil och lämna henne i Göteborg, där hennes nya matte Yvonne möter upp. Tycker ibland att vi har en förmåga att kuska och åka alldeles för mycket i vår familj... men men.... ibland måste man som sagt.

Kul är att Loulou kommer till en kennel. Hoppas hon får fina valpar där i framtiden.






Bynn by night

22764fac383aca9ff809825dd8d22c7e.png

 

Ackurat som på ett julkort syns träden från mitt bilfönster där jag sitter på en parkering på söder och väntar på min dotter.

 


Sol och bad

Har fotat lite idag. Först kommer en bild av skylten till vårt hotell. Den syns över hela Puerto Rico.



Sen kommer en bild av poolområdet. Eller en del av det i alla fall.



Sedan ett par bilder över Puerto Rico sett från vårt hotell.






I bakgrunden syns havet.

I morgon ska vi ta med oss matsäck och gå ner till stranden. Det ska bli underbart att bada i havet.

Sist plockar jag fram en bild jag fotat till min mamma, som älskar blommor.



So long!

Utsikt

Så här fint såg det ut igår när vi var på hemväg. Min man tog bilden från vårt hotell och den visar Puerto Rico by night.



En restaurang jag verkligen kan rekommendera här i Puerto Rico är restaurang Big Horn Steak House. VI åt där både i söndags och igår och jag tror jag kan lova att det är den enda restaurangen här som inte har "inkastare" vid entrén. Den restaurangen har fullt hus ändå. Riktigt god  mat av de bästa råvaror och mycket trevlig personal. Den ligger som det mesta här vid det stora shoppingcentret. Rekommenderas verkligen, om ni åker till Puerto Rico så prova den.

Gran Canaria

Åh vad det är härligt att få åka till solen och värmen just när det är som mest kallt och snöigt i Sverige.  Njuter verkligen i fulla drag att få uppleva detta. Mina leder känns mycket bättre i värmen och tack vare hotellets skickliga massös känns även rygg och nacke bättre. Fick massage igår och ska få igen i morgon.

Tror jag ska gå och få massage istället när jag kommer hem till Sverige istället för att gå till sjukgymnaster som bara tittar på en och ber en böja sig åt olika håll och sen ger en övningar att göra hemma.

Det här känns mera värt.

Vi tar det mest bara lugnt här. Vaknar runt 9 äter frukost på terassen, går till poolen och ligger där och läser, lyssnar på talböcker och badar givetvis. Äter lunch, forsätter vistelsen vid poolen, sover lite siesta och går ner till samhället här och strosar i affärer och äter middag.

Solen skiner och temperaturen är på behagligt dryga 20 grader.

Vi har hittat ett Steak house här som serverar otroligt fin mat. Riktiga kvalitetsråvaror. I går skulle vi dock pröva lyckan på en restaurang som serverade fisk och tjejen som tog emot oss visade oss fina filéer som var nyfångade i Arguineguin under dagen. Det tyckte vi lät gott, men när den kom in så visade det sig vara en fisk med ben, fenor, tänder och dessutom ögon som stirrade på mig från tallriken.

Min kära make räddade mig och tog bort det äckligaste och sedan försökte jag pilla i mig fisken efter bästa förmåga. Dock var den väldigt smaklös, för att inte tala om dom kanariska potatisarna. Usch! Tänk er att ni får kokt potatis med skal över från middagen, låter den stå ett par dar och sedan häller en stark sås över och serverar.

Ni som känner mig vet att jag normalt inte är speciellt petig med maten, men detta var för mycket. Så när servitrisen i vanlig ordning frågade om maten smakat gott så sa jag att jag inte tyckte så. På ett vänligt sätt naturligtvis men jag ville ju inte ljuga. Då fick vi varsin Irish Coffee gratis som plåster på såret och det var ju snällt. Tjejen som visat oss filéerna blev upprörd på sin kollega som serverat oss benig fisk med ögon, men vi gick därifrån sedan så fick dom göra upp det där bäst dom ville.

Men vi lär ju inte gå dit igen i alla fall.



Den vinterbleka hyn har i alla fall fått ge vika för en fräsch solbränd ton och det är sånt som livar upp en alldeles otroligt.

Jag tror faktiskt att jag egentligen skulle varit född i ett varmare land jag. Trivs som bäst när det är sommar. Vintern är fin, men alldeles för lång och för kall.....

Kanske vi blir pensionärer boende på nån grekisk ö eller på spanska solkusten jag och min man sedan. Skulle kännas rätt okej det.

Tjo!

Lyx!

Anlände till Scandic Plaza i Umeå


i går runt kl 18.00. Parkerade bilen i ett varmgarage och checkade in på hotellet. Gick sedan upp till vårt fina rum och lämnade våra väskor. Sedan bar det iväg till Bishop Arms



för lite god mat och dryck. Mycket gott och trevligt.

Trötta som vi var slocknade vi runt 21 och sov som stockar till klockan ringde halv 9. Snoozade i 20 minuter sedan klädde vi på oss och gick och åt en mycket god hotellfrukost, tillsammans med andra hotellgäster samt ett gäng poliser iförd full mundering vilket inkluderade vapen.

Själv tycker jag inte att det är trevligt att se pistoler när man ska äta frukost. Tur att det var mest svenskar för jag kan tänka mig att folk som kommer från andra länder där de upplevt krig och där man kanske har helt andra referenser till polismakten och vapen än vad vi har skulle känt obehag.

Hursomhelst så tycket inte jag det är lämpligt, men det kanske bara är jag det... inte vet jag. Dom hade i alla fall den goda smaken att sätta sig lite undanskymt i allafall.

Underbart god frukost var det i alla fall. Eftersom vårt plan inte går förrän 16.10 och incheckningen öppnar 14.10 så har vi gott om tid på oss. Den använde vi bla till att se lite på summering från Allsång på Skansens 30 års jubileum på tv. Jag passade även på tillfället att göra lite egen ansiktsbehandling, peeling och la lite extra krut på min make up och hårfixning. Beräknar att åka härifrån runt kl 13. Då har vi gott om tid att ta oss till flygplatsen

och kan checka in i god tid och kolla utbudet av tax-free varor.

Högst på min priolista över shopping där ligger ett illrött nagellack.



Det måsta jag ha på mina tånaglar



och hittade inte mitt eget hemma. Sen blir det säker ett och annat roligt inköp ändå där.

Fösöker nog luncha på flygplatsen också eftersom det är en drygt 6 timmar lång flygresa som väntar. Har beställt mat på planet också.

Det märks att man är riktigt vuxen när man planerar så man inte riskerar att svälta ihjäl i allafall. Ha ha ha....

Middag hoppas vi inta på någon mysig kanarisk restaurang.

Hoppas kunna uppdatera lite här under veckan som kommer.

Nu drar vi till värmen!
Ha det bäst!

Semestern har börjat!

0-18cda4ddf9b9608ef7eeb5f01a275f66.png

Semestern har börjat! Nu har jag och mannen börjat vår försenade bröllopsresa. Första stoppet var i Umeå. Där har vi checkat in på Scandic Plaza och ätit en god middag. Nu ska vi softa och sen blir det en god natts sömn hoppas vi, innan vi äter en god hotellfrukost i morgon bitti. Sen styr vi kosan mot Umeå flygplats för vidare transport till solen och värmen på Gran Canaria. Det blir härligt!


RSS 2.0