Gott nytt år!

Vill önska Er alla ett riktigt gott nytt år!


Min mormor

Det här är min älskade mormor Linnéa. Världens underbaraste människa. Tänker ofta på henne trots att det är 20 år sedan hon lämnade oss.
Bilden har jag lånat från min kusin M.


Afternoon tea

Mitt afternoon tea. Provade att göra dinkelscones eftersom vetemjölet var slut. Blev väl sådär. Nästa gång blir det vetemjöl eller så kanske man kan blanda.


Maxon

Han är en speciell kille vår kattpojke.


Mellandagar

Det är dom här dagarna när folk springer på mellandagsrea. Dock inte jag, för jag hatar att trängas med folk. Sen är jag väl inte direkt shoppingtypen heller. Jag är rätt billig i drift om jag säger så.

Men det är skönt med mellandagar. Det är kav lugnt här hemma. Bara djuren och jag. Maken var ledig tre dagar vid jul men nu är det fullt ös fram till nyår.

Jag uträttar lite nödvändigheter, promenerar med hundarna, ser på film och försöker vila så mycket jag kan.
Har känt av min magkatarr här i jul så jag försöker kurera den så gott det går.

Nu ska jag kolla på nyheterna sen blir det frukost.

Här kommer en bild på mina nya julklappstofflor.God jul!

Vill önska er alla en riktigt GOD JUL!
Maken och jag firar med svärmor och tre av våra vuxna barn.
Det ska bli så mysigt att får rå om alla!

Igår mötte jag svärmor på bussen och sedan besökte vi maken på jobbet på Söderhallarna där vi åt en lite försenad men mycket god lunch och pratade med en massa trevliga människor.

Sedan bar det iväg hem till Bålsta där vi inhandlade Bingolotter och sedan hade vi uppesittarkväll i vårt mysiga hem.
Maken griljerade skinka och gjorde revbensspjäll och jag vann 200 kr. :)

Skickar med er en fin jultanke i form av denna bild!


Städ

Jaha, så hade jag skrivit ett lååångt blogginlägg och så när jag skulle publicera det så försvann det bara. På´t igen då bara.
 
Idag städar vi här hemma. Golv, toaletter och så tvättas det sista. I kväll är det lilla julafton hos oss med mig, maken och de två yngsta. Maken ja...han har jobbat dubbla pass flera dagar nu så här hemma går han numera under namnet Jesus. Alla här pratar om honom men ingen har sett honom. Han kommer hem riktigt sent och åker till jobbet riktigt tidigt. Så vi nöter inte på varann i onödan kan man lugnt säga.
 
Idag har jag och dottern varit till centrum och köpt nya kängor till henne. Så fick hon en slant att handla de sista julklapparna med.
 
Nu ska jag strax fortsätta med städningen, sen ska barnen koka knäck och jag ska fixa maten.
 
I morgon åker barnen till sin pappa för att fira jul där. Jag åker in till stan för att möta svärmor vid bussen, sedan åker vi till Söderhallarna för att kolla maken in action och så slår vi oss ner på ett mysigt ställe och dricker nåt gott under tiden som vi väntar på att han ska jobba klart.
 
Sedan blir det att åka hemåt med pendeln och ha uppesittarkväll med bingolotto och nygriljerad skinka,
 
Härligt!

Snart

Snart kommer tomten... eller i alla fall julafton. När man har så stora barn som vi har så verkar tomten lite avlägsen.

Dock är julens centrala budskap viktigt för mig på samma sätt som den alltid har varit. Jesu födelse i Betlehem har alltid fascinerat mig. Jag minns när min älskade söndagskolfröken Maj-Lis berättade och visade bilder på flanellografen i söndagskolan i lilla Salem i Edsbyn. Jag lovar er alla ungar att det var vida mer intressant än alla flashiga animerade filmer vi kan se idag.

Jag minns söndagskolfesterna vid jul där sångarna sjöng den underbara julsången "lovsång i natten klingar" och "gå Sion din konung att möta". De årliga silverskedarna delades ut och sist men inte minst godispåsarna.

Tänk att ha så många fina minnen att se tillbaks på. Jag är så tacksam för min uppväxt.

Julaftnarna firade jag ända fram till jag var 20 år hemma hos mormor och morfar i hop men mormor, morfar och mina morbröder med familjer. Vi var många.

Först som vuxen förstod jag hur mycket mormor slet och jobbade för att göra julen så fin för oss alla. Visst fick hon hjälp men hon gjorde mycket själv min mormor. Aldrig gnällde hon trots mycket slit.

Mormor lärde mig många sånger. Bl a "Jesus älskar alla barnen, alla barnen på vår jord. Röd och gul och vit och svart gör detsamma har han sagt. Jesus älskar alla barnen på vår jord".

Idag när främlingsfientlighet råder och okunskap och rädsla får människor att låta hatet till människor med annat ursprung gro i sina hjärtan, önskar jag så att mormors sång skulle få större utrymme. "Röd och gul och vit och svart - gör detsamma har han sagt". Mina föräldrar präntade tidigt in detta att alla människor är lika mycket värda i mitt sätt att tänka.

Ja med dessa ord vill jag önska Er alla en härlig " dan före dan före doppardan".


Bilden

Bilden glömde jag men här kommer den.


Överraskad

I dag kom posten sent hos oss. När jag plockade upp den från hallmattan hittade jag nya numret av Hus&Hem, en reklamkort från Ica och ett kuvert som jag först trodde var en julkort.
Men jag kände inte igen avsändaren, så jag tänkte att det kanske är någon malteserägare som skickat in något material till tidningen.
När jag öppnade fick jag läsa ett långt fint tackbrev och så låg det 200 i.
Det var från en tjej som var så glad att jag lämnade in hennes borttappade iPhone till polisen.
Självklart gör jag det. Jag kan bara tänka mig vad ledsen jag skulle varit om jag hade tappat min telefon.


Julgranen

Nu står den och lyser så fint. Vår lilla gran. Precis lagom i vårt vardagsrum. Jag var så trött när jag kom hem från jobbet idag att allt som har med julen att göra kändes övermäktigt.
Så kom maken hem precis när vi gjort granen klar och han lät så konstig på rösten och händerna darrade.
Han hade kört av vägen i blixthalkan på E 18. Rakt ner i diket. Han hade änglavakt och klarade sig med blotta förskräckelsen. Tack Gud att du höll din vakande hand över min man idag och att dina änglar vaktade.


På plats

Idag har jag hängt upp den fina julgardinen jag vann på Facebook.


Tredje advent

Snart, snart är det jul! Fyra arbetsdagar kvar sen är det jullov. Vilken fantastisk termin jag haft. Trivs så otroligt bra både med mitt arbete och att vara tillbaka hemma i Bålsta.
Idag är maken till Edsbyn över dagen. Ska visa vårt hus och hämta hem vårt julpynt. Själv är jag hemma och fixar och donar. Det är intensiva dagar som ligger framför men snart infinner sig julfriden här med.
Vill önska er alla en fin tredje advent med en bild av vår adventsljusstake som jag fick av en elev i den första klass jag hade för 12 år sedan.
Jag tycker den är så fin och den har varit framme varje advent sedan dess.


Galghumor

Galghumor för oss djurägare.


Hungriga katter

Maten var nästan slut för katterna i morse. Så jag gav dom lite alternativ mat eftersom jag kunde gå till affären förrän jag slutat jobba idag. Max var riktigt bekymrad för i hans värld är det bara kattmat som duger. Dessutom ska skålen vara riktigt full.
Så nu köpte jag en stor förpackning med kattmat. Så här glada blev dom.


Grattis på födelsedagen!

Min älskade unge fyller 28 år idag (ja den äldsta av de fyra älskade ungarna jag är mor till).

Vad åren går fort. Tänk att jag själv bara var 22 år när jag blev mamma.

På bilden är hon nog runt fyra - fem och brorsan runt 2-2 1/2.

Jag är glad att just jag fick bli din mamma, denna Luciamorgon för 28 år sedan. Ses snart!


Vissa har det - andra inte!

Vissa människor har armbågar vassa som giftpilar och hårda skor med stålhätta och dom tror dom äger allt och hela världen och respekt för vad andra har skapat existerar knappt. Ivrigt pinkar man in revir och förstår inte hur urbota löjligt det är att alltid hålla sig framme och bevaka positioner man egentligen inte har någon naturlig koppling till. Medan det finns saker man verkligen borde bry sig om som man inte har samma intresse för.
Man skulle nog lätt få ihop ett nytt manus till Dallas och Falcon Crest.


Trassel

Det har varit nåt strul med bloggappen så jag har inte kunnat blogga.
Har i alla fall haft en underbar och vilsam helg som avslutades med gospelkonsert med jultema i Mälarhöjdens kyrka med kören Sounding Joy där våra vänner Göran och Marie sjunger. Oj så bra det var. Medryckande och stämningsfullt.
Nu är jag bra trött och ska strax titta in i huvet.


RSS 2.0