Vinter

Jag är ju en riktig sommarmänniska jag och jag brukar skoja och säga att jag nog borde varit född vid Medelhavet. Men idag har jag uppskattat vintern. Maken och jag tog en timmas promenad med stavarna efter frukost och det var hur skönt som helst. Nu har jag en stund av vila och så dricker jag mycket vatten med färskpressad citron i. Om en stund ska jag ta ett bad.
I går fixade jag klart med min 50-årspresent till maken. Han fyller den 9e februari, men eftersom han ska opereras två dagar innan så tar vi min present redan nu i helgen som kommer. Födelsedagen firar vi i familjen här hemma och så har vi öppet hus kommande lördag, den 11/2 alltså. Så får vi se om vi gör som svärmor vill och har en stor 100-årsfest i sommar, då det är min tur att fylla, eller om jag bara flyr ifrån alltihop. Har inte riktigt bestämt mig än :)
I går var dottern och jag ut och shoppade. Köpte lite nytt smink och en blus på rean. Efteråt åt vi en mysig lunch och satt och pratade en lång stund. Jättemysigt hade vi det.
Stackars maken var till tandläkaren i veckan. Lite plågad blev han stackarn. Väntar på att det blir min tur. Inget kul med tandis, men nödvändigt. Har en tandvårdsförsäkring ifall man skulle råka ut för något som kostar mycket pengar. Jag räknas som en lågrisk där, för mina tänder är i bra skick och har alltid varit.
Något som jag däremot tycker är riktigt tråkigt är att synen blir så dålig när man blir äldre. Jag ska nog ta och beställa nya glasögon och göra en ny synundersökning igen men hade jag råd så skulle jag nog göra en sån där laserbehandling eller operation så man slapp eländet. Det är glasögon på och glasögon av hela tiden. Men men.... det är väl så det är.
Nej nu tror jag snart det blir baddags. Ska nog ta och färga ögonbrynen med. Något man måste göra med jämna mellanrum när man har så ljusa tunna bryn som jag. Fördelar och nackdelar med allt. I gengäld så har jag ont om generande hårväxt för övrigt. I det närmaste obefintliga hår på armar och ben och "musching" lär jag nog aldrig behöva oroa mig för... ha ha ha..... Så jag ska väl inte klaga när jag behöver färga ögonbrynen någon gång ibland :)
Så ha en fortsatt mysig söndag allihop!

Politik och gubbvälde

Nu tänker jag tycka till. Jag är kristdemokrat, men det finns en del av det som händer i mitt parti just nu som jag inte gillar. Jag gillar INTE Mats Odells agerande. Jag har svårt för gubbar som rekommenderar sig själva och går barkom ryggen på sin partiledare och intrigerar. Blir otroligt sur på egenkära politiker.
Politik är ett lagspel och ska spelas med justa regler. Att göra som Mats Odell gjort är att sätta krokben. Jag tror inte att han kommer att framstå som mindre gubbig är Göran Hägglund.
Jag tycker det är dags att välja en kvinnlig partiledare. Själv gillar jag Maria Larsson. Hon skulle nog aldrig gjort som Odell och "rekommenderat" sig själv.
Sen finns det en del yngre pigga tjejer också i vårt parti som jag hellre skulle se som partiledare, Ebba Busch t ex. Hon är som en frisk fläkt varje gång vi ser henne i TV.
Sådär ja. Nu tänker jag sjunga... ååååå tjejer och stampa med fötterna.
Gubbvälde?!? Hujedamej!

Mor och dotterdag

img_4464 (MMS)

Efter en mor och dotterdag med shopping njuter jag och Nea av god asiatisk mat. :)


Mina tisdagar

Tisdagar är gulddagar för mig. Då jobbar jag 13-16. Det är så underbara förmiddagar. Jag börjar med att väcka sonen, skickar honom i duschen och så fixar jag frukost till honom. Så blir det lite nyhetsmorgon för oss båda. Jag gillar att se på nyheterna med barnen. Man får tillfälle att reflektera över såväl samhällsfenomen som nyhetsrapporteringen som sådan. Sen cyklar sonen iväg till skolan och jag går och lägger mig en stund igen. Sen blir det frukost med maken och så har jag all tid i världen att göra mig i ordning. I dag ska jag fixa min nya frisyr för första gången. Det ska bli spännande.
När jag kommer hem från jobbet ska maken och jag ta en promenad. Det känns som jag börjar bli liiiite piggare nu efter jobbet mot vad jag var de två första veckorna. Då var jag rejält trött när jag kom hem, sov t o m middag någon dag. Har intalat mig att det berott på andra arbetsuppgifter och all frisk luft man får när man rastvaktar/är ute med barnen flera timmar i veckan.
Idag är det underbart väder ute. Man blir pigg och glad av solsken!
Ha en underbar dag!

Lugg

img_1851 (MMS)

Lugg


Min tallrik.

img_6302 (MMS)

Mums!


Middag

img_6114 (MMS)

Mycket gott har han fixat ihop min älskade make. Detta är bara en av tallrikarna. Lite tapasinspirerat ikväll alltså. :)


Njuter av kvällen

img_7738 (MMS)

Njuter av kvällen och ser på Stjärnorna på slottet. Idag har maken och jag varit till Valbo och handlat. Mycket bra grejor blev det. Mest på Ikea men även djuraffären besökte vi. På Ikea köpte vi två uppsättningar fina påslakan till vår säng, en lampa till hallen, två hängare, två sänglampor till gästrummet, två par kuddöverdrag till prydnadskuddar, en massa ljus med och utan doft, en tvålpump och en tvålkopp, tabletter till matbordet, en lampskärm i gammaldags stil mm.  En riktigt bra grej ska jag dela med mig av. I vår hall har vi en liten antik soffa. Till denna har jag letat en dyna länge. Insåg att jag kanske var tvungen köpa en måttbeställd dyna för dyra pengar, något jag inte hade lust med. Men jag läste jag ett tips på Ikea. Man kan köpa en dyna för spjälsäng för 79 kr och sedan skära ut den storlek man behöver och sedan sy ett överdrag av en lagom stuvbit. Det tyckte jag var jättebra så i morgon ska jag släpa fram symaskinen och sy ett överdrag.  På djuraffären köpte vi en fin säng till hundarna.  Vi har haft en underbar dag och fått tag i så mycket bra. Är helnöjd med dagen.


Äntligen

Äntligen har jag tagit tag i mitt hår och färgat utväxten. Nu är hela håret ljust och fint igen. Har beställt tid hos frissan också, så nu ska jag klippa mig och det ser jag verkligen fram emot. Börjar komma ikapp med sömnen nu också så idag har jag känt mig som en helt ny människa. Härligt.
Har klippt klorna på Candy idag och inspirerad av detta så gick jag loss på mina egna hundar med i eftermiddags. Alla utom Jolly som fick klorna klippt för ett tag sedan. Men Dolly, Loulou och inlånade fodervärdshunden Hugo fick sig en duvning. Loulou fick pälsen borstad och tovor utredda också så hon är så tjusig nu.
Dolly tjöt som en tok så fort jag höll i tassen. Behövde inte ens närma mig med kloklipparen så ylade hon så det hördes väl ett par kommuner bort. Tokhund!
Tesrarna var mycket duktigare. Lizzie är hos Hugos matte medan Hugo är här. Meningen är att han ska para en tik, fast det får vi se om tiken går med på. Morrar så fort han nosar på henne.
Snart ska Lilleman och jag se på en film innan det är dags för skönhetsömnen.
Huj!

Nya matbordet

img_7234 (MMS)

Vårt nya fina vita matbord, köpt på annons för samma summa som vi sålde det gamla för.


Helg

Efter en otroligt intensiv arbetsvecka (det är mycket nya rutiner när man börjar nytt jobb), så är det äntligen helg. Idag vaknade jag med en sprängande huvudvärk. Fick börja dagen med ett par treo och en kopp kaffe. Efter en stund så mådde jag så pass bra att jag fick i mig en tallrik havregrynsgröt som min älskade make lagat till åt mig.
Idag ska vi till min svärmor på lunch tillsammans med mina föräldrar. Det ska bli mysigt. Sedan blir det en promenad för maken och mig och sedan siktar vi in oss på en soft kväll med god mat framför tvn. Något som jag vet dottern uppskattar. I morgon ska vi hämta upp ett matsalsbord som jag köpt på annons. Försöker byta ut allt i vardagsrummet mot vita möbler nu. Ja förutom sofforna, vi har för mycket djur i vårt hus för att ens våga prova det :)
Det jag har kvar att leta nu är soffbord. Men det ska jag väl hitta så småningom eller så målar vi det vi redan har.
Ha en härlig lördag!

BRA RUTET!

Den här har jag knyckt av en kompis på Facebook. Men jag tycker detta ska spridas som maskrosfrön, för det var riktigt bra!

"Ett genialiskt sätt att spara pengar i grundskolan/förskolan är att inte sätta in lärare. Om en lärare blir sjuk, skall ingen vikarie tillsättas första dagen, utan annan personal ska titta till klassen/gruppen. Förslaget... är så bra, att det borde genomföras även i lokaltrafiken. När en busschaufför blir sjuk, kan ju en kollega till honom hoppa i......n...och...köra två bussar.

Han kan ju springa
mellan bussarna...och...köra fram dem ett stycke i taget. Att passagerarna under tiden tycker att det går väldigt långsamt framåt, gör väl inte så mycket? De är ju bara passagerare. Och nästa dag kommer någon annan och kör bussen och han kan ju vara riktigt duktig, fast han inte har körkort för buss. En annan härlig utväg är ju att passagerarna själva hjälps åt att köra bussen. Alla människor vet ju, hur man kör en buss, för alla har ju åkt buss. I bästa demokratiska anda kan man fastställa vart man ska åka och vilken väg man ska köra, vilken hastighet man ska hålla och när man ska stanna.

Att man under tiden inte når sitt mål så man kan göra sin insats i samhället betyder intet mot att man fått vara med om att i gemenskap med andra människor fatta beslut. Kan barnen i skolan, kan vi i bussen! Skulle det trots allt uppstå problem i bussen och någon skulle sakna den trygga färden under den vanliga chaufförens ledning, kan man väl hitta på lite fria aktiviteter. Man kan t ex spela kort och schack. Någon kan kanske berätta en festlig historia. På så sätt glömmer man kanske, varför man sitter i bussen. Det som duger åt barnen i skolan måtte väl ändå duga åt en passagerare i en buss??
"

Kloka människor

Jag har träffat så många kloka människor. Varit på många föreläsningar av kloka människor. Varje gång känner man sig så upplyft av det man sett och hört. Jag lovade ju att jag skulle skriva lite om visionärer. Jag gillar när människor har åsikter och när de samtidigt kan presentera förslag till lösningar. Det är det som skiljer en visionär ifrån en gnällspik anser jag, att man kan se förbättringsområden och att man kan presentera lösningar och alternativ. En visionär driver en verksamhet framåt, för utan visioner stagnerar allt. Sas-Janne lär ha sagt att så länga han hade medarbetare som vågade säga ifrån så gick det bra för företaget. Men när han blev stor som företagsledare så tystnade de som tidigare vågat säga ifrån och då gick det sämre för verksamheten. Skriver inte mer om detta idag eftersom de tankar jag hade för ett par dagar sedan inte känns lika färska. Svårt att samla dem.

Kanske för att jag idag läste något riktigt bra om något som är rätt heligt i Sverige, nämligen alkoholen.

Jag ska citera vad denna kändis skrev idag:

"Alla vet att folk som super tappar omdömet. Vad som är intressant här är allas vår förhållning till alkohol, alla mysreportage om alkohol så fort man sätter på tv:n, alla tonårsföräldrar som hellre tar ett glas vin på lördagskvällen än håller sig nyktra för att kunna hämta ungar, alla bloggar där medelålders människor likt tuffa 14 åringar visar glasen de skall dricka ur, alla fredagsskålar och all annan skit".


Jag håller helt med henne. Ju äldre jag blir och ju mer jag sett av baksidorna med alkohol så förstår jag att gränserna verkligen har tänjts under de senaste 30 åren. Hur det som var onormalt då är helt normalt nu. Jag tänker på alla familjer som splittras pga alkoholen och hur många barn som far illa.

I alla fall borde alla stanna upp och fundera.

Ja två spretiga inlägg, men med goda tankar bakom. Varsågoda!


1 år!

img_9134 (MMS)

Idag är det ett år sedan jag gjorde min ryggoperation! Nu jobbar jag för fullt. Visst har jag ont i bland. Speciellt mot kvällen. Men inget kan jämföras med den smärta jag hade innan. Är glad och tacksam att jag fick den operationen gjord.


Lite funderingar på kvällskvisten

Har funderat på ett par saker idag. Den ena saken tänkte jag försöka plita ner här innan jag ska sova. Jag tror alla människor ibland blivit besvikna. Ibland kan man till och med tycka att saker känns orättvisa. T ex när man tycker att man gjort mycket bra saker så kan det vara så att man ibland upplever att vissa människor hittar fel och använder sig av ens tillkortakommanden och inte ser det goda man uppnått. Man kan känna sig orättvist behandlad och ibland känna sig missförstådd och ibland även bestraffad av människor, som kanske har förutfattade meningar.
När jag idag satt och tänkte tillbaka på ett tillfälle i mitt eget liv när jag känt lite på det sättet så fick jag en tanke. Jag tänkte, vem är jag att klaga? Det fanns en som vandrade omkring här på jorden för 2000 år sedan och gjorde gott. Honom hängde de upp på ett kors. Rätt missförstådd kille det med.
Så varför ska jag gnälla över att vissa människors trångsynthet drabbar mig. Det finns ju så många fler som tror på min förmåga och som verkligen vill mig gott.
När jag en stund senare kollade min mailbox så hade jag fått ett underbart mail av några människor jag fått förmånen att lära känna. Mailet innehöll så mycket värme och innehöll så mycket positiva omdömen att jag blev riktigt rörd.
Det finns så mycket att glädjas åt och så länge jag har så fina vänner med empatisk förmåga, med stort hjärta och engagemang, så länge kommer tron på min egen förmåga att finnas stark i mig.
I morgon ska jag, om jag får tid, skriva om engagerade människor och vilken tillgång det är med människor som har visoner.
På återhörande!

Snart slut

Snart är jullovet slut, på måndag börjar jag jobba och det ska bli toppenkul! Skönt att veta att man har jobb.
Idag har jag inte gjort så mycket. Jag kunde inte sova i natt utan somnade på morgonkvisten och sov väl en 4-5 timmar sen. Såg lite på tv och donade lite hemma. På em greppade jag stavarna och gav mig iväg på promenad till mina föräldrar där vår familj och svärmor var bjudna på fika, övriga åkte bil kan jag tillägga. Jag var duktig och tog endast en lussebulle, trots att kakfatet i vanlig ordning dignade av allsköns läckerheter. Efter det så tog jag en promenad hem också så idag har jag gått i rask takt med stavar i 2 x 45 minuter. Det känns jätteskönt! Till middag åt övriga familjen hemlagad pizza och jag åt laxgratäng.
Nej nu ska jag fortsätta läsa min Hellestaroman av en av mina favoritförfattarinnor, Margit Söderholm. Sen blir det natti natti och jag hoppas John Blund tar en tur förbi mig också.

Vintervärld

Åh vilket fint vinterväder vi haft idag. Maken och jag tog en timslång promenad i solskenet. Riktigt skönt med såna dagar när man ska ut och promenera. Efteråt blev det ett stort glas vatten och en Cambridgeshake. I kväll ska vi på grötfest på kyrkan hela familjen. Det ska bli jättekul, för det är många år sedan jag var på det. Svärmor ska också följa. Mina föräldrar jobbar i serveringen men vi hoppas kunna få umgås lite med dem också.
Hoppas ni alla får en härlig trettondagskväll!

Tv via dator.

Ja vad sätter man för rubrik på detta? Men jag har precis sett Tv programmet "Året med kungafamiljen" på Svt play, eftersom jag missade det när det gick på Tv tidigare. Vår kronprinsessa är en klok kvinna tycker jag. Hon sa bl a att hon tycker det blivit ett hårdare klimat i samhället och att respekten för privatlivet åsidosätts. Jag kan inte mer än hålla med henne. Jag skräms av att jag upplever att människor idag kan vara så otrolgt råa och elaka mot varandra. Det känns som det eskalerar och jag har funderat mycket på varför jag upplever det så. Jag tror dessutom inte att jag är ensam om att tycka att det är ett kyligare klimat nu än för t ex 30 år sedan.

Tv program där vuxna människor, i rent nöjessyfte, kränker varandra blir vanligare och vanligare. Jag minns att det fanns en debatt i och med att Robinsons första säsong skulle gå av stapeln. Vuxenmobbing kallades det och jag instämmer verkligen. Man buntar ihop ett gäng olika människor som sedan ska bilda pakter och rösta ut varandra. Flera program har dykt upp på Tv där det är fullkomligt legalt att vara elak mot andra människor. Resultatet låter inte vänta på sig ute i samhället när man har detta som lördagsnöje att med sina barn sitta och titta på sånt. Vi ser det på skolor och på arbetsplatser och vi skriver mobbingplaner och sliter vårt hår för att få bukt med detta. Men går det? Går det när vi säger nej med ena handen och ja med den andra?

Har ni sett på det nya frågesportprogrammet, där programledaren tillåts kränka de medverkande verbalt? Svagaste länken tror jag det heter. Jag knäpper av! Jag klarar inte av att se sånt. Jag kan för mitt liv inte se något nöje i det. Jag har fått detta med modersmjölken att man inte beter sig på ett sånt sätt.
Barn och ungdomar kränker varandra med sms och trakasserier via nätet. Ja inte ens vuxna kan låta bli att skriva elakheter. Nätroll kallas visst såna som bara går in och skriver kommentarer av elak och kränkande natur på bloggar etc. Man skriver elakheter och skriver under med fingerat namn och ibland även ort. Eller man kallar personer man inte känner eller ens har träffat för korkade, fula och ännu värre saker.



VEM ger dem rätt till detta? Var finns civilkuraget från männsikor att säga ifrån att nu får det räcka! Jo det finns där. Jag vet att det finns så många goda människor som verkligen försöker få slut på elakheterna. Men det behövs fler, många fler som höjer sin röst i protest! Martin Luther King sa en gång att: "Den stora tragedin är inte de onda människornas ondska utan de goda människornas tystnad".

Mediadrev sa vår drottning, och visst är det så. Men det kan även vara ett drev av vanliga människor mot andra vanliga människor, som lärt av media att det är ok att häva ur sig vad som helst, hur som helst och till vem som helst.
Som jag skrev i min årskrönika så hoppas jag det blir ett mänskligare och varmare 2012. Jag tänker jobba på att bli bättre jag med, så kan ju du göra det med och så blir vi många som försöker sprida ljus där vi går fram istället för törnen.


Dagar och nätter

I natt har jag varit klarvaken. Inte så att jag legat och grubblat över nåt utan bara inte kunnat sova. Jag tror det ska bli skönt med ordentliga jobbrutiner igen så det blir vardag och ordning och reda på allt. Man blir ju lite slö och vänder på dygnen när det är jullov. Somnade runt halv sex och sov till halv tio. Efter en kopp kaffe tog maken och jag en långpromenad och mina lånta stavar fick hänga med. Jätteskönt är det att promenera. När jag får råd (det heter ofta så i mitt liv) ska jag köpa mig ett par egna stavar. Det finns visst såna med svikt som ska vara bra har jag hört. Såna vill jag ha. Men jag är glad att jag får låna svärmors extra stavar så länge. Hon är snäll hon.
Maken värmde sig lasagne när vi kom hem, men jag har så svårt att äta direkt efter träning så jag tog mig ett stort glas vatten och en Cambridgeshake lite senare.
För er som vill prova Cambridgekuren rekommenderar jag varmt att prata med min svärmor som är konsult. Skriv din mailadress i kommentarer (obs publiceras ej) så skickar jag hennes telefonnummer till dig. Hon har även mottagning i både Bollnäs och Edsbyn.
Nej nu ska jag strax ta ett bad och sen ska jag se till att göra lite nytta. Städa linneskåpet tror jag är en bra sysselsättning idag.
Ha en bra dag!

Trött vavva

img_8921 (MMS)

Trött vavva vilar på min mage och längtar efter sin matte som kommer imorgon.  Jag har haft en underbar kväll. Ätit middag med äldsta dottern med sambo och mitt fina barnbarn, min syster med man och min härliga systerdotter. Den yngsta av dom. Den äldsta var på annat galej ikväll.  Maken hade i vanlig ordning lagat en underbar middag. Sitter nu framför tvn och tänker att jag är så rik! Ja inte när det gäller pengar, men jag är rik som har en så underbar familj. Fina barn, måg, barnbarn, syster med familj, föräldrar, bonusbarn, man och alla fina vänner jag har.  Jag är så tacksam!  Älskar Er allihop!


Året som gick

2011

Året började precis som det innan hade slutat. Med konstant värk i min rygg och ut i mitt högra ben. Men jag hade fått tid för operation. Den 11 januari lades jag in på Stockholm Spine Center för operation den 12e. Ganska precis ett år och två månader tog det från det jag insjuknade i det man från början trodde var ett ryggskott som skulle gå över på ett par veckor. Operationen var av den större sorten, men allt gick bra och efter 5 dagar fick jag åka hem. Sedan började en tid av rehabilitering. I mars kunde jag börja arbetsträna på halvtid och i augusti återgick jag till heltidsarbete.

Jag minns våren som ett enda långt tränande för att få igång muskler och rygg igen.

Första stora evenemanget efter operationen var i februari då mitt fina barnbarn Vendela döptes. Jag var så lycklig över att vara på benen och att jag kunde vara med.

I juni firade mina föräldrar guldbröllop. Den firades med middag på Orbaden omgiven av oss döttrar med familjer. En jättemysig dag var det. Dottern gick ut nian och det firades med öppethus för släkt och vänner med buffé som maken lagat och tårtor som jag bakat. Likaså firades de båda yngsta barnens födelsedagar med fika för släkt och vänner. De fick välja tårtor, sonen valde princesstårta och dottern jordgubbstårta så då bakade den ömsinte modern båda delarna.

Sommaren tillbringades på mitt älskade Öland. Vi njöt av veckorna där hela familjen. Barnen hade så roligt och hittade nya kompisar. Maken och jag åkte en av dagarna till Älmhult för att hämta en av våra sålda valpar, Loulou. Hennes matte kunde inte ha henne kvar och jag hittade henne av en slump på Blocket. Vi var mycket lyckliga att vi hann och fick ta hem vår hund igen. Hon godkändes på en gång av "La Liga" som vi brukar kalla vår hundflock för.

Sommaren ägnades också till husrenoveringar och fixande i trädgården. Bla har gillestugan fått en makeover, från "70tals-furu-murrig" till fräscht vit med några snygga fondväggar. I trädgården grävdes sisådär 19 taggbuskar upp och ersatter med fina perenner.

I augusti började jag som sagt jobba. I augusti flyttade min minsting Mattias hit och började i skolan här och samtidigt flyttade yngsta dottern till sin pappa i Sollentuna för att börja gymnasiet i Stockholm. Den 4 september föddes dotterns hund Dollys valpar, efter en dramatisk natt på med snitt på Bollnäs veterinärmottagning. Chanel och Armani (Milou) såg dagens ljus.

Vår katt Zelda försvann i slutet av september. Hon har inte kommit tillbaka än men vi har inte givit upp hoppet. Hon har synts nere på byn ett par veckor efter försvinnandet. Vi saknar vår katt och tycker det är jättetråkigt.

Mormors gull fyllde ett år i september så det blev en tur till Bålsta för oss några dagar senare för att uppvakta gullungen.

I september drog makens yngsta dotter till Bali och sedan vidare till Australien, hans ädlsta dotter åkte ner i början av december. Spännande äventyr väntar för tjejerna.

Året höll på att sluta illa, för jag fick reda på att mitt vikariat (som jag blivit lovad förlängning på) var slut och helt plötsligt stod jag alldeles utan jobb. Det blev en jobbig början på jullovet, som sedan vändes i lycka när jag fick ett nytt vikariat på en annan skola.

Han som bryr sig om sparven har omsorg ock om mig... det blev jag påmind om under hela året men speciellt i början och slutet av året.

Bibelordet jag en gång fick av min älskade mormor visade sig vara aktuellt återigen: "såsom jag har varit med Mose, så skall jag ock vara med dig, jag ska inte lämna dig eller överge dig"

Så jag ska försöka bli bättre på att förtrösta och inte oroa mig. Det får bli mitt enda nyårslöfte.

Vad detta nya år bär med sig... ja det är det ingen som vet. Så därför tänker jag citera en gammal sång jag tycker mycket om:

"Ej jag känner morgondagen, blir den solljus eller grå? Därför är den inte heller någonting att bygga på. Men jag valt att följa Jesus, dag för dag som han mig ger. Endast han är den som känner hur sig morgondagen ter.

Morgondagen vad den rymmer ja det vet ej du och jag. Men det finns dock en som gör det. Honom följer jag idag.

Skulle morgondagen bringa, nöd och trångmål på min stig. Han som vårdar sig om sparven, övergiver inte mig.
Går min väg igenom vatten, går den genom storm och brand, är jag trygg uti hans omsorg, skyddad av hans starka hand.

Men en morgondag skall randas, säkert gryr den inom kort. Ty Guds ord oss därom täljer, när vart mörker svunnit bort.
Då skall solen evigt stråla, alla tårar torkas av. Evigt sälla då vi känna, vad oss morgondagen gav."


Gott Nytt År 2012. Må det bli ett år när vi bättre förstår att det bästa vi har är varandra.







RSS 2.0