Piedestal

Blev så glad i morse när jag såg en annons om en sån piedestal som min mormor hade och som jag länge letat. Men det var en dam som hade hunnit före och skulle titta på den. Så nu sitter jag här och håller tummarna att hon inte vill ha den. För då slår jag till!
I fall det är nån som har såna här som står och skärpar är det bara att höra av sig till mig:

Små etapper

Det är jag inte så bra på. Tänkte göra lite "datorjobb" idag. Betala räkningar och göra lite tidning. Men när jag väl var inne i det så var jag så engagerad att jag glömde tiden totalt. Men jag blev varse när jag skulle resa mig upp och inte höll på ta mig upp ur stolen. Så nu har jag fått ryggmassage av min älskade make och nu är det dags att sova. Mannen sover redan.... jag nattsuddar.... suck...

Men nu är Trespokakel beställt till badrummet. I morgon ska det köpas golvgips å sen ska det rulla på i en förskräcklig fart så vi får ut vår fina gård på nätet och till försäljning.

När man väl har bestämt sig så vill man att det ska gå fort... i alla fall funkar jag så.

Så det är säkert en bra träning för otåliga Helén att ligga för ankar med skitrygg dagarna i ända.

Jag blev glad för det var en politiker som skulle titta på mitt fall, med den underliga hanteringen av min akutremiss. Dom jobbar visst nu med att kolla upp remisshantering från Gävleborg och till Uppsala. Min remisshantering var usel sa dom. Detta UTAN att jag ens kontaktat dom Det var dom som kontaktade mig.

Kul med engagerade människor och jag tackar så mycket!
Ny färg

har det blivit på såväl badrumselement som mina guldänglar idag. Vitt givetvis. Maken har satt fast alla skivor på badrumsväggen. Nu är det gipsskivor på golvet kvar och sedan fuktspärrar in absurdum för att vara på den säkra sidan. Sedan ska maken klinkra golvet och sätta Trespo på väggarna. Ska varsko röris också så han kommer och installerar toa, handfat och badkar sedan.

Så ska nog det där också bli fint och klart. Som sagt.... själv är bäste dräng.

Så har vi lämnat lilleman på bussen och jag har gråtit en skvätt som jag alltid gör när vi åker ifrån bussen.

Nu är maken på väg att hämta dottern som varit i tennishallen och övat musikalen Annie.

Sedan hoppas jag att kvällsfriden lägrar sig över vårt hus.

Tjo!

Själv är bäste dräng

tänkte maken och drog igång badrummet själv. Han är så duktig! Så nu lutar det åt att det blir klinker på golvet och trespokakel på väggarna. Nåt som ingen snickare vi har pratat med har hört talas om. Men vi vet vi! För vi har pratat med Tomas på Edmarks och han kan sina grejer han. Duktigare kille får man leta efter. Så vi lär få bra instruktioner av hur man gör med Trespo, så får maken sätta dit skivorna själv.

Ja va ska man göra?

I alla fall så blev entretrappan målad idag i en fin grå färg. Blev så enhetligt och snyggt. Av bara farten så blev en gammal fin trästol som maken hittade på höskullen också målad. Fast i vitt då förstås.

Själv planerar jag för nya huset. Dom som flyttar in i vårt får det riktigt fint dom :))


Arbetet fortgår

även idag för att färdigställa huset inför visningen. Oj vad fint det blir. Lister runt nya dörren och lite fixande med väggen intill står på programmet idag. Även påbörja målning av entretrappan. (eller bron som vi säger i Hälsingland)

Dock fortsätter vi att med ljus och lykta leta snickare för att sätta fast ett par skivor på väggen samt lägga ett lager med skivor på golvet.(enligt mattläggaren var detta den enda som behövdes innan hans arbete tar vid) Litet badrum på bara 4.2 kvm, tar nog inte mer än nån timme för den som är van....  Känns tråkigt att visningen hänger på detta. För såväl mattläggare som rörmokare står beredd att göra klart resten. Fattar inte att det kan vara SÅ svårt.

Annars får väl jag och maken slå våra kloka huvuden ihop och fixa till det själva. Det här gör att jag får ont i magen.

Annars flyter allt på fint. Igår lagades kakel i köket, lite målning av vägg och dörr och den stora skillnaden var trappen som blev skinande vit. Jättesnyggt.

Nästa vecka kommer elektrikern och byter ut och drar in nya elledningar i ett av rummen ooch så ska ett fönster till glasmästaren och bytas ut. Matkällaren ska städas ut och i tvättstugan ska ett stort skåp bäras bort och lister sättas upp runt dörren ut.

Sen är det  nog dags för vår mäklare att komma och fota och slänga ut annons. Spännande!

Planerar flytt till civilisationen

Nu har vi bestämt oss! Vi ska sälja vår gård och köpa en villa inne i Edsbyn. Har faktiskt hittat ett fint objekt och hoppas på att allt går i lås. Har fått vår gård värderad också och det verkar i allafall som vi får betalt för allt jobb vi lagt ner.

Mer info kommer sedan när vi vet mera.

Anledningen är förstås min rygg. Det funkar inte att bo så här när man är så pass dålig som jag är. Bättre att ligga steget före och se till att vi får ett drägligt liv även efter operationen.

Så nu håller maken på med det sista lilla fixet innan mäklaren kommer och fotar. Ett problem är att vi fortfarande inte hittat nån som kan åta sig att göra underarbetet i det nya badrummet. Men vi fortsätter leta och tips emottages tacksamt. Bra betalt för den som är snäll och fixar det också ;)

Golvläggare står och trampar och vill in och lägga matta och vägg.....

Nu är det snart Tacodags här hemma!

Ha en trevlig kväll!

Sov gott Sessan

Idag på eftermiddagen fick vår älskade lilla hund Sessan flytta till hundhimlen. När dom skulle ta bort hennes tumör upptäckte dom att den var fastvuxen i skelettet, muskler och senor. Så hon fick somna in på operationsbordet.
Hon skulle blivit fem i december och vi hade hoppats få ha henne kvar i många år till. Nu blev det inte så men vi har så många och fina minnen av vår underbara hund. Vem vet, kanske hon sitter i Maries knä i himlen och blir klappad. Så vill jag tänka mig det.
Tack Sessan för att vi fick ha dig - även om det blev alldeles för kort tid.Allting är relativt...

Hur akut är akut??  För mig är akut lika med bråttom. Så när min ortoped i Bollnäs säger att hon skickar en akut remiss den 18e till Akademiska och att jag ska ringa på måndag den 23.e så tänker jag att jag ska få nåt besked. Men ICKE! Ingen har sett nån remiss i måndags. Ringde idag igen, den har inte kommit in till Akademiska. Ringer ortopeden i Bollnäs där jag får reda på att "sekreterarna ligger efter med sitt jobb" sisådär 2-3 veckor. Så akut för dom är att skicka den sent på fredagen istället för på onsdagen som min ortoped sagt. Eftersom den inte hann med fredagens post så postades den nu i måndags, den 23 alltså och gick med B-POST.....

Hallå!!! Akut!!!! Bpost!!! Nu får jag lust att svära en lång ramsa!! Men min uppfostran hindrar mig. Så i stället kommer tårarna!

Just nu ÄR det för mycket. Min rygg som klappat ihop, remisser som sölas, Akademiska kan man bara ringa till om remisser på torsdagar. Så jag får väl vänta en vecka till. Inte veta vad det får för följder att gå för länge med saker som trycker längre och längre in i min ryggmärg. SKIT!!!!!! Jo det får man säga... det säger min pappa med motiveringen att skiter gör alla. Min mor höll inte riktigt med om det.

Sen detta med Sessan. Som är sjuk och opereras och väntan hit och dit och första veterinären i Bollnäs som ställde fel diagnos (mer om detta i tidigare inlägg).

Just nu vill jag skrika och kasta grejor och gråta och stampa med foten. Jag blir så trött av att allting ska mala så långsamt.

Har dock en sak som vänt från nåt tråkigt till nåt roligt. Eller som vi gjort det bästa av en tråkig situation och det blev rätt bra.... eller blir rätt bra tror vi. Men det ska jag skriva mera om sedan, när jag vet lite mer.

Nu ska jag vara SUR ett tag till.... sen ska jag vara GLAD igen!

Tankar på DIN födelsedag

I dag skulle min bästa vän Marie fyllt 48 år.
Kom att tänka på en sångtext... eller delar av en i alla fall, idag när det är din födelsedag Marie:"När solen har gått ner och jag sitter i min ensamhet,
tänker jag på allt som hänt på tårar som min kind har bränt.
Jag undrar varför just du måste gå - vi som alla älskar dig så
nu har du lämnat oss......
.... men vi ska ses igen, en dag i himmelen

Ja Gud ger och tar, med allt en mening har
ändå känns livet så svårt, när sorgen drabbar oss så hårt.
Men en dag ska jag få svar, på alla de frågor som jag har
Då ska jag allt förstå, slut är sorg som plågat mig så.

Tänk vi ska ses igen, en dag i himmelen!"


Båda buketterna

img_0170 (MMS)

När vi kom till minneslunden så fanns en fin bukett till Marie från hennes föräldrar. Jag tog kort på den också så alla Maries vänner i Örebro, Kumla och andra ställen också får se. Vi satte vår bukett bredvid. Dorothy och Stig hade skrivit så fint på sitt kort :"Marie Grattis på födelsedagen Vi saknar dig! Mamma och Pappa". Vi hade glömt kort till vår bukett, men som Calle sa: Hon vet att den är från oss ändå. Skickar en jättekram till alla vänner jag funnit tack vare Marie. Vi är många som sörjer, men alla våra minnen av Marie lever och minnena kan döden aldrig rå på.


Grattis på födelsedagen Marie!

img_0171 (MMS)

Vi saknar dig oerhört och sorgen är som ett öppet sår. Du som var min allra bästa vän! Tänker på dig varje dag. När Linnea gick till skolan idag gjorde hon det med tröjan och jackan hon fick efter dig. För att det är Maries dag idag sa hon. Calle och jag köpte en bukett mörkröda rosor. I min tanke sjöng jag sången vi alltid brukade sjunga för varandra när vi fyllde år. Älskar dig och saknar dig!


Lilla Sessan

img_0168 (MMS)

Lilla Sessan fick stanna på sjukhuset med sitt onda ben. Operation i morgon eller på onsdag. Är så arg på amatörveterinären i Bollnäs som sa för ett halvår sen att det var en ofarlig böld. Så visar det sig vid ytterligare ett besök och en bättre veterinär att det var en elakartad tumör. Inte lätt att vara djurägare och vara i händer på idioter. Dom vi träffade idag verkade betydligt mer kompetenta. Den som ställde felaktig diagnos på Sessan i vintras kunde inte ens klippa sporrarna ordentligt på en av våra valpar. Det som många uppfödare klarar själva..... Suck.... PS de veterinärer som vi träffat i sommar i Bollnäs har varit jätteduktiga. Jag hoppas verkligen att hon från i vintras fått sparken!!


Stubborn?

Har funderat en del här på morgonen om egensinnig tjurskallighet. Ofta ser vi det i filmer. Nån människa, ofta nån gammal farbror, som vägrar ge vika för principer. Kanske har han fördömt någon en gång i tiden och trots att det runnit mycket vatten under bron och år lagts till år så kan han ändå inte förlåta. Eftersom den typ av filmer jag tänker på ofta är amerikanska, så brukar det bli bra på slutet. Människor förenas igen under tårar men alltför ofta i elfte timmen. Vid någons dödsbädd eller nåt sånt.

Det är ju inte bara på film dessa människor finns. Manuset speglar ibland verkligheten.

Jag tror att hjärtat kan bli hårt när åren går och man fortfarande håller fast vid oförätter. Ofta handlar det om småsaker. Någon gör ett livsval som en annan inte gillar. Någon anser sig ha rätt till att fördöma detta, trots att de egentligen inte har med saken att göra. Men man vill ju helst inte stå ensam och fördöma, så man plockar gärna med sig andra som står den utfrysta nära. Åren går och man vill fortfarande inte återgå till det normala. Det fina som en gång var. Hellre när man konflikten genom att diskutera den utfrysta varje gång man ses.

Men måste vi alla vara stöpta i samma form? Har vi rätt att utvecklas och göra egna val i livet? Kan vi försöka förstå att människor kanske gått igenom saker som vi inte har en aning om. Att vissa val görs utan tanke på logik, med endast överlevnad som ledstjärna. Vi är alla människor, människor är mänskliga, människor gör fel - DET är mänskligt! Faktiskt har vi rätt att göra fel. Jag skulle vilja gå så långt att jag säger att det är fullkomligt omöjligt att gå genom livet utan att göra fel.

Bibeln innehåller mycket tänkvärt. En grupp av människor, som förmodligen själva ansåg sin som "bättre", skulle stena en kvinna som var äktenskapsbryterska. Hon hade säkerligen gjort många felaktiga val i livet. Man stöter ihop med Jesus, som säger:
- OK, fine killar och tjejer, män och kvinnor.... Dom av er som aldrig gjort ett enda fel tar och slänger iväg den första stenen då.

Tror ni det kom någon sten? Nej, ni som läst berättelsen vet att det uppretade horden människor vände slokörade hemåt och lät kvinnan vara.

Jag vet ju att "alla kan ju inte älska alla här i världen" så vissa människor gör man bäst i att låta vara.

Men jag anser också att i de fall där det gäller fördömande och oförlåtande attityd, speciellt i familjer (blod är tjockare än vatten) så är det en "förlora-förlora situation".

Det är inte säkert att det blir som i filmen att du får tid att göra upp vid någon dödsbädd. Du kanske aldrig hinner detta. Så bättre att göra det nu och inte slösa med dagarna som kommer och går... ni vet... det där som kallas livet.

Var rädda om varandra, kämpa för det goda, tänd ett ljus, var tolerant och vidsynt. Ha högt till tak och älska din nästa när hon/han förtjänar det minst - för det är då det behövs mest.


Tack alla

Vill på detta sätt tacka alla vänner som stöttar mig just nu. För alla böner, positiva tankar och alla uppmuntrande ord. För att ni finns även i de djupa dalarna.

I nöden prövas vännen säger ordspråket och det ser man verkligen när man blir sjuk. Vissa vänner blir kvar, andra försvinner men det underbara är att många tillkommer också. När det syns mörkt så finns ni där! Tack för att ni finns.

I morgon ska jag ringa Akademiska för att få en tid. Här kommer en underbar sång:

Hur man vrider och vänder sig...

... har man rumpan bak, har man rumpan bak. Böjer och sträcker och tänjer sig har man ändå rumpan bak.

Det var början på en kul sång som vi brukade sjunga på sångsamlingarna på Rälsen i Sollentuna (kommer du i håg det Nilla? Det var tider det :D).

Fast nån rolig person sa en gång att man inte alltid hade rumpan bak... för drar man ner brallorna så kommer ju rumpan fram... moooahahahaha .  Nu ska jag inte demonstera min otroligt fåniga humor mer här utan mera tala om dagens status.

När jag sitter eller ligger ner så värker bröstryggen nå så infernaliskt. Det känns som det bränner mellan kotorna. Om jag står eller går så värker nacke och ländrygg så det blir nästan omöjligt att hålla sig i upprätt ställning. Så det är bara att välja vart man vill att det ska göra ont. Finemang det. Envisas med att bara ta ipren också. Tramadolen tar jag en av på kvällen sen får det vara bra. När det är extra olidligt kan jag ta två. Men annars får det räcka med piller.

Jag är dock glad att dom snart ska laga min rygg. Även om jag inte exakt vill veta hur dom ska göra när dom skruvar fast stag i ryggen.  Undrar om man blir magnetisk sen? Så man åker bakåt och SCMACK sitter fast i något. Tufft läge i så fall.

I dag har min älskade make städat huset alldeles själv. Jo för så går det när man har en fru som jag. Men han klagar inte stackarn. Det är tur för mig att jag gift mig med en sån pärla,

På tisdag ska vi få spännande besök. Men det tänker jag skriva om en annan gång. Dock är det viktigt att huset är fint så därav denna städiver. Nu kan ni dock få vara nyfikna ett ""skuv" till tycker jag.

I morgon flyttar Malte valp. Skönt så man får ha sina tår ifred sen. Vi brukar få gå men foppatofflor inomhus för att inte bli upptuggade av valptänder. Hujedamej!

Fick ett mess från min son nyss. Han meddelade att han levde. Det var tur att inte jag sett tidningsrubrikerna då för idag på förmiddagen blev en 23 årig kille knivmördad på sonens gata i Bålsta. I en lägenhet visserligen (inte ute på gatan alltså). Men eftersom sonen också är 23 år så förstod han väl att hans ömma moder skulle få hjärtsnörp om hon hann läsa detta först.

Undrar vad det är för sjuk värld vi lever i när folk blir knivmördade mitt på ljusan dag. Usch det känns riktigt hemskt tycker jag.

Snart har mannen biovisning. Sen ska vi käka gott ikväll. Maken ska äta kräftor och jag som inte gillar illaluktande pill med bajssträngar och annat snusk ska äta bakad potatis med skagenröra. Jag ÄLSKAR verkligen bakad potatis.

Nu ska jag krångla mig ner till våningen nedanför och pussa på maken innan han far till bion.

Trevlig lördag på er!

Många tankar...

snurrar i huvudet nu. Funderar..... planerar.... undrar..... Har dock sovit bra i natt, vaknade med en ordentlig huvudvärk men efter en kopp kaffe försvann den. Har suttit och väntat på sotaren som skulle dyka upp mellan 9 å 12. Han kom runt 10 så nu är det fixat.

Morgonen började med att dotterns lilla hund klättrade upp till kattmaten och välte ner en ugnsform i glas så jag har krupit på alla fyra och plockat glas och dammsugit. Inte så bra för ryggen... men dottern vände ryggen åt mig och somnade om så vad gör man.

Har pratat med min underbara kontakt på F-kassan och meddelat det nya som hänt i och med MR resultatet.
Ska strax ringa sjukgymnasten också och höra vad hon rekommenderar. Värme och massage är det enda som hjälper enligt mig och det vette katten om man får där.

När man googlar så hittar man förslag på olika grejer när det gäller smärta i ryggen. Många klåpare som tjänar pengar på sina sidor där det kostar att gå med och där man ska "tänka bort" sin smärta.

Yes jag ska absolut tänka bort 6 diskbråck och Spinal stenos.....MEN blir man tokig eller?!?!?

Jag stänger ner sidorna direkt och blir bara arg, så jag har absolut inte satt mig in i detta och jag har respekt för de som påstår att det funkar.

Men jag skulle vilja se den som står bredvid en person som skadat sig, t ex brutit ett ben eller något annat smärtfullt, som då skulle stå och säga: "Tääänk bort din smärta" Men när det gäller folk med ont i ryggen så ska man istället för att utredas och få en ordentlig diagnos (som jag tack och lov fick) istället tänka bort sin smärta?!?!?

Suck... snacka om att förklara folk inbillningssjuka. Usch jag känner verkligen att jag kan reta upp mig över sånt här idag. Tack för MR och tack för att jag har påtagliga bevis på vad jag har.

Jag tror att om man kan tänka bort sin smärta så kanske den inte syns på röntgenplåtar. Då kanske den mest finns där tankarna finns. Nu kanske jag var dum, men jag har så ont och är så pass dålig att jag verkligen har all rätt att reagera på allt humbug och alla klåpare som finns!!! Så det så!!!

Jag har varit med om denna resa en gång tidigare... När jag var 15 år och hade diskbråck. Min oroliga, underbara mamma tog mig till all expertis som gick att tillgå. Utan henne hade jag nog inte fått den operation som gjorde mig bra. Då hade jag kanske till slut fått rådet att tänka bort min smärta.

Jag bollades mellan läkare, testade en massa alternativare, fick diagnoser som höftledsinflammation, urinvägsinfektion etc.... fick utskällning av en överläkare vid röntgen som påstod att det inte var nåt fel på mig. Ända tills jag fick remiss till Jern Hamberg på dåvarande Alfta Kurhem (numera Rehab). Han ställde rätt diagnos efter en undersökning, skickade mig tilll UAS för undersökning där man via kontraströntgen konstaterade ett stort diskbråck.

Så nog har jag testat en och annan humbugare i buske nr 13, men inte blir man så mycket bättre av det.

I stället tackar jag Gud att det finns så skickliga läkare som kan genomföra operationer som gör folk friska. Att jag fått träffa på så bra och vettiga människor i sjukvården som jag gjort. Att jag nu befinner mig där jag är idag och att jag fått min diagnos och att man arbetar efter den.

Så mina tankar ska vara fokuserade på att allt blir bra efter operationen. För jag tror inte att jag förmår att tänka bort 6 diskbråck och Spinal stenos.

Det var mitt rytande för idag.... kan ju komma fler... man vet aldrig!

Spinal stenos och diskbråck

Hämtade lite info på nätet om detta:

Spinal stenos betyder förträngning av ryggmärgskanalen. Detta kommer av tilltagande åldersförändringar och har vanligen inget att göra med tunga arbeten eller olyckshändelser.

Besvären utvecklas ofta långsamt i relativt hög ålder men kan även finnas ner i 30-40 års åldern och i enstaka fall ha ett mer dramatiskt insjuknande. De typiska besvären av stenos är tilltagande besvär från benen vid gång, både i form av smärta, tilltagande svaghet och dålig styrsel i benen. Normalt har man inga eller små besvär i liggande eller sittande ställning, men däremot har man svårt att stå och gå. Typiskt för stenos är också att det inte räcker med att stanna och stå och vila (vilket är bra om man har bensmärtor på grund av kärlförändringar), man måste även sätta sig ner.

Om man har tillräckligt med besvär i form av smärta eller nedsatt gångförmåga är det enda behandlingsalternativet en operation. Det finns en risk för försämring både gällande ben och ryggsmärta. Man brukar ange att det är cirka 70 procents chans till förbättring efter en operation och cirka 15 procents risk för en försämring.

----------------------------------------------------------------------------

Diskbråck är den vanligaste orsaken till operation på en ryggkirurgisk klinik. Vid diskbråck är det disken, den stötdämpande skivan mellan ryggradens kotor, som brister. När disken buktar ut kan den trycka mot nervrötterna i ryggradskanalen vilket gör ont.

De klassiska besvären vid diskbråck är att man först har ont i ryggen i dagar eller veckor. I det läget är det svårt att skilja smärtan från vanlig lumbago (det vill säga ont i ryggen). Därefter brukar ryggsmärtan minska men man får istället ont i baksidan eller utsidan av benet (ischias). Typiskt för ischias är att smärtan strålar ut nedanför knät, ofta ut i tårna, samt att man får mera ont när man hostar, nyser eller skrattar. Det kan också uppstå känselnedsättning/domning som tecken på nervrotspåverkan.

Källa: Spinecenter.se


Svart på vitt

Nu har jag telefonledes fått min diagnos (dom) av min läkare på ortopeden. Inte så kul...

Spinal stenos, 3 diskbråck i nacken och lika många i ländryggen, förutom förslitningarna i bröstryggen så buktar även diskar där. Så jag ska ställa in mig på en omfattande operation sa läkaren.

En invalidiserande sjukdom med starka smärtor.... Jo tack! Det vet jag.

Akutremiss gick direkt till Akademiska i Uppsala idag och i början av nästa vecka ska jag ringa dit för att få en tid för att  prata igenom detta med personalen där på ortopeden. Nu blev det fart minsann!

Men jag är glad att jag haft så underbara människor i form av världens bästa läkare, som tog mig på allvar från första stund och slussade mig vidare till ortopeden när det var dags för det. En underbar ortoped som snabbt såg till att jag fick komma till MR i Hudik. En underbar person som tog hand om mig och gjorde magnetröntgen. Kvinnor alla tre och i detta fall även rätt personer på rätt plats.

Men den som ändå varit mitt största stöd är min man, min älskade Calle som verkligen har gjort 2 personers jobb här hemma. Som tålmodigt och med stor kärlek skött såväl mig som barn, djur och hem.

Inser att drömmen om ett liv på landet med hästar att rida kanske bara är ett minne blott. Kanske blir till att leta efter en enplansvilla utan trappor. Ja ja... vi får se. Men har snabbt läst lite om den operationen jag ev ska göra och det verkar vara lång konvalescens på den....

Många tankar surrar i huvudet nu. Har gråtit mycket sen doktorn ringde. Men jag ska nog ta mig igenom detta också minsann.

Blir väl en följetong av detta elände i bloggen nu..... suck...

Jag är i alla fall född med en sån rygg sa doktorn och det är inget man råder över.Tidigt uppe

Idag började mannen jobba igen efter semestern. Själv skulle jag iväg på fotografering till valannonserna, så vi var båda uppe tidigt. Ja förhållandevis i alla fall. Kl 8... vilket inte har hört till vanligheterna under semestern.

Igår målade mannen stallet, vi plockade bär och gjorde svartvinbärsmarmelad och rödvinbärssaft. Jättegott och kul att ha sånt i kylen som vi tillverkat själva.

Nu ska vi strax äta lax. Dottern är hos en kompis och kommer senare och mannen ska strax iväg och visa film på biografen. Själv ska jag bara slappa och ta det lugnt.

Ringde ortopeden idag. men min ortoped opererade idag, men i morgon skulle hon vara tillbaka och ha mottagning. Svaret hade i alla fall kommit in och jag ska ringa i morgon och prata med henne och höra vad det visade. Lite nervöst är det. Har i mitt huvud gått igenom en massa alternativ och vad gör vi om och hur och var och när......

Man blir lite prillig av att gå och vänta. Men som sagt i morgon så hoppas jag få besked och vet kanske lite vad jag ska rikta in mig på.


Mera fix

I går kom dörrfoder till ytterdörren på plats, lika så brädslogs det runt om. Så nu är entren jättefin. Det är lite smått kvar, men det kommer det med. Det verkar i alla fall bli fint väder idag med så då är det ju bra att passa på att måla. Mannen ska måla baksidan av stallbyggnaden. Den del som har trä ska målas med Falu rödfärg. Så blir det snyggt från det hållet med.

Själv är jag mest med och tänker, planerar och kommer med glada tillrop. Men en gör så gött en kan.

Ska ringa ortopeden i morgon em för hon skulle komma tillbaka från semester i morgon. Då hoppas jag få besked om vad MRT visade.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och sätta mig i trädgården och "filosofera och spikulera" som gubben Nilsson säger på Madicken.

Ha en go dag allesammen!!

Konfirmanden

img_0164 (MMS)

Elina - nybakad konfirmand, gratuleras av bloggaren. Tack till Lotta och Tomas för en jättemysig dag!


Rättviks kyrka

img_0160 (MMS)

En vacker kyrka i vacker omgivning!


Rolig vecka

Denna vecka har varit riktigt rolig. Förutom att balkongräcket nu äntligen är på plats och målat så har vi haft många goda vänner på besök. Igår kom Maries Johan, härligt att ses och prata om allt möjligt, men även att minnas. Vi har upplevt Marie och vi kommer aldrig att glömma henne. Minnena rår inte döden på.

I morgon ska vi träffa mer goda vänner. Min kompis dotter ska konfirmeras i morgon så vi ska åka till Rättvik. Ska bli underbart att ses igen.

Idag har Sessan varit till veterinären igen för att undersöka knölen på sitt framben. Dom tog prov som dom skulle skicka iväg för analys så hoppas vi på att det inte är nåt farligt.

Själv har jag ringt ortopeden idag. För att kolla vad magnetröntgen visade. Men ortopeden kommer tillbaka från semester på måndag så jag får ge mig till tåls lite.

Just nu ser jag på tv-programmet om extrema samlare. Herregud vad skit dom samlar på sig. Stackarna, man inser ju att det är en sjukdom.

Själv gillar jag att rensa ut och skänka eller sälja saker jag inte behöver.

Nu ska vi strax ta en kvällsmacka med egenplockad svamp. Gööött sa!

Bara regn hos mig...

Kan nån stoppa regnet! Det har varit "trökväder" för länge nu tycker jag. Vi har en massa målning som väntar på att bli gjord så detta väder är helt fel!

Idag ska jag äntligen skicka alla papper till försäkringsbolagen. Det sista kom med posten igår. Sen ska vi försöka fixa lite inomhus då om vädret ska vara så här "jålligt".

Återkommer lite senare under dagen

Ha de!

Lilleman gillar att spexa.

img_0154 (MMS)

Speciellt när det är dags att sova. Tröjan fick han idag av Maries föräldrar. Han blev jätteglad eftersom den varit Maries.


Ett lager målat.

img_0151 (MMS)

Det andra i morgon. :)


Sett från vägen.

img_0152 (MMS)

Här syns nya balkongräcket från vägen. I morgon blir nästa lager. Har haft trevligt besök idag av Lars-Åke och Anna-Karin. Jättekul att återse gamla bekanta och stifta nya bekantskaper. Lars-Åke ägde huset vi köpte i Sollentuna 1989. Han och Anna-Karin är alldeles nygifta! Med var Anna-Karins dotter Viola och hennes pojkvän också. Kul att träffa er alla. I morgon blir det varv 2 med målningen av räcket. Har planerat städning av kyl, frys och skafferi i morgon också. Så ska vi passa på att göra en ordentlig inventering med tillhörande inköpslista. Skönt att få sånt gjort.


Söndag

Vaknade vid 7 av att det regnade. Tyckte det var trist eftersom vi tänkt måla lite idag. Men regnet verkar ha upphört och om det fortsätter så kanske vi får lite färg på balkongräcket innan kvällen.

Annars väntar vi besök från goda vänner som är på genomresa. Ska bli jättekul att ses efter många år.

Återkommer kanske lite senare med lite bilder från målningen.

Ha en bra dag!

Nu är balkongräcket på plats.

img_0150 (MMS)

Nu hoppas vi att det inte regnar i morgon för då blir det målning. Hoppas på att vi hinner ta bort masoniten vid ytterdörren, slå på bräder och måla det med. Åh vad kul det är när man ser framsteg så snabbt. :)


Balkongräcket.....

.....sko skruvas på plats i dag av min flitige make. Ska in och handla lite färg också tror jag. Dels vit Demidekk  till snickarglädjen på räcket och sedan även lite falu rödfärg till entrén. Det var ju en bit där det förut varit masonit som vi ska plocka bort, brädslå och måla. Sedan tror jag det får bli lite vit golvfärg också till trappen inomhus och hallgolvet uppe, där det behöver bättras på lite sedan vi tagit bort en onödig antennkabel.

Blir så fint när det blir klart. Så kanske nästa vecka blir badrumsvecka eller lekstugevecka... allt beroende på hur vädret tänker vara.

Lekstugan har min pappa timrat för ca 24 år sedan. Den har bott både i Edsbyn, Sollentuna, Bålsta och nu i Västerlima. Den blev isärplockad vid flytten hit upp så det är det som den älskade maken pysslar med att få ihop. Sen blir det till att inreda den invändigt. Kommer nog att få en gäststugefunktion eftersom vi inte längre har barn i "lekstugeålder". Den byggdes med en storlek så att man ska kunna få in säng.

Tidigare i veckan var hovslagaren här och skodde hästarna. Dom blev så fina.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe.

Ha en go dag alla vänner!

Fulräcket borta!

img_0147 (MMS)

Nytt balkongräcke med vit snickarglädje ska det bli. Ska också ta bort masonit och brädslå och måla entrén runt den nya fina dörren.


Fick en mojito av min älskade man,

img_0149 (MMS)

som jag toppade med färska hallon. Mums! Nu blir det grillat :)


Fulräcket är nere......

img_0146 (MMS)

det var på tiden det!


Good morning!

Verkar bli en fin dag idag! Solen skiner och luften känns skön. Idag ska vi åka och titta på Trespokakel till badrummet. Ska försöka sätta oss in hur man gör för att sätta dit det och hur väggen under kakelskivorna ska se ut.

Spännande ska det bli att se om det funkar i vårt badrum och om det är nåt vi kan sätta upp själva.

Sedan hoppas jag vi kan påbörja det nya balkongräcket. Skulle bli skönt att få det på plats och vitmåla det med Demidekk. I går åt vi middag på balkongen för första gången. Annars har vi alltid ätit på altanen när vi valt att äta utomhus. Men det var hur mysigt som helst på balkongen och en otroligt vacker utsikt.

Lizzie verkar ha hämtat sig och är pigg och glad, men väldigt "mattig" så hon fick sova med oss i natt också.

Vi har mycket bär på våra buskar. Hallon (både röda och gula), röda och svarta vinbär och krusbär. Så det blir mycket saft i år. Mannen hittade en buske gula hallon på en undanskymd plats på gården så nu ska vi rensa runt den så den fortsätter växa. När jag var barn hade vi gula hallon på gården och jag älskade dem. Men de försvann när mina föräldrar byggde altanen så därför känns det jättekul att ha hittat dessa buskar.

Ha en go dag!


Sånt är livet ibland...

Inte alla valpningar som slutar lyckligt tyvärr. Det får vi uppfödare ibland erfara. Jag har ju fött upp hundar i 15 år nu och väl varit relativt förskonad, men i natt hände något tråkigt.

Vår lilla Lizzie fick två valpar som tyvärr anlände några dagar tidigare än beräknat, så båda var prematura och döda vid födseln. Så nu ligger en trött lite Lizzie i sin säng och undrar vad som hände.

Så skulle någon behöva "hund-amma" så  finns en här.

Idag är annars en perfekt dag att tvätta och hänga ut. Så vi tvättarsängkläder och hänger ut idag. Det luktar så gott om sängkläder som hänger ute.

Lilleman är med en kompis och fiskar och mannen har dammsugit och nu är han ute och klipper gräset.

Jag har krypande på alla fyra lyckats bada lilla Lizzie och suttit ute i solen och kammat henne. Nu ligger jag och vllar ryggen och Lizzie ligger i sin egen säng bredvid mig.

Ha en bra dag allihopa! Hörs!


Mera Rigabilder


Snygg man på en bänk - min alldeles egna :)


Vackra byggnader
Vacker dotterEtt snyggt brudpar bland vackra blommor fick vi också se

Goungen lilleman på väg in i sightseeingbussen

Riga i bilder

Kom ju på att jag lovat bilder från Riga också. Så här kommer de:


Lite suddig bild kanske, men det är barnen som sjunger "34:an" på karaoken på båten.


Mannen sjunger Beatles låten "Norwegian wood"


Å så mor och dotter som sjunger "The rose" eller om det möjligen är
"Crazy in love"


Mycket fina blommor sålde de lite överallt.


Min lunch.... bakad potatis och fläskfilét som jag delade med dottern.....


som var mindere nöjd med sin sallad. Men med en köttbit till blev det mums.


Lilleman tog färsk pasta med goda tillbehör och var helnöjd med sin mat.


Slutligen mannen som festade loss på en god köttbit och pommes.


Söta goa dottern äter sin lunch


Mannen vilar ut på en bänk innan vi ska fortsätta vår busstur


Väntar på bussen


Mycket fina parker och planteringar fanns det


Konsensus

När jag skrev min C uppsats vid Lärarhögskolan så användes detta ord flitigt. Man hade kommit till konsensus om olika läsinlärningsmetoder och jag läste mycket om detta inför uppsatsen.

Konsensus är överenskommelse inom en grupp människor. Ordet konsensus syftar dels på själva överenskommelsen, dels den teori och de handlingssätt som används för att uppnå denna överenskommelse.

Ibland sägs att ett beslut som tagits i konsensus, är ett beslut som uppnåtts i enighet. Det behöver dock inte alltid innebära att alla tycker exakt lika.

*Wikipedia

 

Det kan synas enkelt när konsensus väl är nådd, men så är inte fallet alltid. Det är synd tycker jag.

Tänker inte skriva så mycket mer om detta nu, men jag tycker det är synd när man kommit till konsensus om att fred (eller i alla fall lämna i fred) och detta inte hålls.

Nog om detta nu, jag har betydligt bättre saker att ägna mig åt.

 

I natt var vår hund Lizzie orolig. Vi får se om det är stundade valpning. Jag hade tyvärr lite dålig koll på exakta parningsdatum, pga av sorgliga händelser i samma veva, men det visar sig väl.

 

Just nu ligger Lizzie bredvid mig och sover så just nu är hon lugn, så vi avvaktar och ser vad som händer.

 

Satt i går och bläddrade i en heminredningstidning när jag väntade på att få komma in på röntgen. Då såg jag ett så snyggt badrum. Det var pärlspont på halva väggen och någon fin blå/vit tapet ovanför i sekelskiftesmönster.

Nån som har erfarenhet av detta? Kan man ha så i badrum om man inte sätter det precis där badkaret ska stå?

Är det några speciella skivor/tapeter för badrum som man använder då eller?

Som sagt så får man tid att planera sitt hem när man som jag, ligger för ankar. Men att utföra sen blir en svårare nöt att knäcka.  Tur då att jag har en så flitig och arbetssam man. Han är underbar han. När man tänker på hur vår gård såg ut före och efter så har det hänt mycket. Men en del återstår ju att göra. Men jag säger som min bästa vän Marie brukade säga: "Är man flitig så hinner man både det ena och det andra".

Nä nu ska jag titta till lilla fröken Lizzie och se om det hänt nåt på den fronten.

 

Ha en fortsatt underbar dag!

 

 

 

 

 


På MRT

Magnetröntgen idag gick bra. En timme tog det och kontrast sprutades in i armen. Jag var lite rädd att kontrasten skulle sprutas in i ryggen, för det gjorde dom när jag var 15 år och skulle operera diskbråck. Men som tur var så har metoderna ändrats under åren som gått. Lite läskig känsla var det att åka in i tunneln men tjejen som jobbade där var jättegullig och förklarade hur allt gick till så det gick faktiskt bra.

Jag fick hörlurar med musik från Mix Megapol, men det hördes knappt nåt för röntgenapparaten väsnades. Det var som en byggarbetsplats med betongborrar och annat som lät. Tur var det kanske, för enda gången jag hörde nåt så spelades Lady Gaga och henne klarar jag mig utan.

I  min högra hand fick jag en dosa att trycka på ifall jag tyckte det var obehagligt och ifall jag ville bryta. Den behövde inte användas som tur var.

Om en vecka ska allt vara klart så då ska min ortoped ringa och berätta för mig vad de hittade. Det ska verkligen bli spännande. (Annika: Vi får väl se om dom tycker det var en vacker ryggrad.... he he he).

När jag var klar så åkte vi och köpte Lizzies valplåda och sedan bar det av mot hemmet. Vi stannade förbi på Willys i Bollnäs och handlade.

Sedan har jag mest vilat ryggen för bilresan var otroligt tröttande.

I morgon har jag lite pappersarbete framför mig. Ska skicka in lite papper till försäkringsbolager bl a. Man kan få ersättning därifrån när man gått sjukskriven länge. Men det kan jag fixa med i liggande ställning också i fall ryggen tänker vara lika jobbig i morgon.

Nej nu är det dags att sova alldeles strax. Så nattinatt allihop och tack för alla fina hälsningar här och på FB.

PS Grattis till min kompis Elizabeth som är alldeles nyförlovad. Bamsekram och lyckönskningar.

Åter i morgon med lite Rigabilder bl a.

Kram kram
Mot Hudik

Idag är det dags för magnetröntgen. In i en sån här ska jag skjutsas.


Tur man inte har cellskräck. Gruvar mig mera för bilresan, för efter det senaste skovet får jag ont av att sitta.

Men men.....  jag tror detta blir bra för nu kommer läkarna att få en tydligare bild av mina problem och kan äntligen börja hitta vägar till en bra rehabilitering.
Jag har stark framtidstro och optimism - så detta kommer att gå bra det.

Rapporterar här senare om hur det gått. Vill tacka alla som skickat stöd och uppmuntran inför detta.
Tack alla goa vänner!

Nu ska jag sluta skriva för nu och försöka få på mig kläder för strax bär det iväg.

PS Jag chockade omgivningen igår med att tala om att det är dags att köpa barnvagn. Men inte för vår del, utan jag har köpt en fin liggdel till barnvagn för en billig peng på blocket. Den ska vår hund Lizzie ha som valplåda. Hon ska ju valpa vilken dag som helst och hon har en otroligt stor mage. Spännande :))YES! Äntligen!

I morgon ska jag äntligen få komma på magnetröngen! Något som jag väntat på hela sommaren. Så nu hoppas jag man kan se mera exakt hur diskbråcken och kotförslitningarna ser ut. Ska bli så skönt att äntligen få detta gjort.

Är sängliggande idag med efter ett nytt skov liknande ryggskott, som gör att jag knappt tar mig på toaletten. Hoppas det släpper snart.

Annars är jag ju som tur var en evig optimist så jag tror nog att även detta löser sig. På ett eller annat sätt.

Tjafset som jag tidigare skrivit om verkar också ha upphört. Riktigt skönt. Hoppas det håller i sig.

Men själv har jag släppt detta nu och hoppas på att det får vara på detta sättet - lugnt alltså.

Det blir hur som helst mycket tid till planerande när man inte kan göra så mycket annat. Sitter och kollar på såväl utbyggnader som gäststugor som vi funderar på att göra så småningom.

Vårt hus är ju inte så stort så vi funderar på att bygga ut det med ett vardagsrum nere och sovrum uppe. Det skulle bli perfekt det.

Så funderar vi på att sätta upp nån sorts gäststuga på tomten eftersom vi ofta har övernattande gäster. Det finns mycket fina såna så det kan vara lite svårt att välja. :)

Ja detta var lite om läget idag.

Önskar min växande skara av bloggläsare en riktigt bra måndag!Hemma bäst

Jag älskar att resa. Se andra platser och möta andra kulturer. Vår lilla minisemester till Riga var mycket lyckad. Vi kom till Riga på fredag morgon. Båten gick tillbaka på eftermiddagen. För att hinna se lite av staden steg vi ombord på en tvåvånings sightseeingbuss som gick genom hela staden. Man kunde kliva av på olika platser och sedan ta en annan buss när man ville. Vi åkte till den gamla stadsdelen. Där gick vi runt och tittade, shoppade lite och åt en god lunch på en mysig uteservering. När det blivit dags att dra sig mot färjan igen så steg vi på en ny sightseeingbuss och såg resten av turen och hamnade så småningom vid hamnen igen.

Riga är otroligt vackert. Mycket gammal ariktektur av olika inriktningar finns bevarad. Dom har inte haft samma rivningsiver som i Sverige tack och lov. Rekommenderar varmt en resa dit.
På båten försöker man hålla jämna steg med tonårsdottern alias partypinglan, vilket inte är helt lätt. Man är ingen ungdom direkt. Trött blir man, så in i norden!

MEN karaoken bemästrade vi till fullo hela familjen. Dottern och jag sjöng lite tillsammans och var för sig, Lilleman sjöng både själv och med sin syster. Mannen var också upp och sjöng ett par låtar. Då utbrast en herre i publiken: "Herregud alla i den familjen kan sjunga, mannen, frun och barnen". Lite kul faktiskt.

Men det straffar sig att proppa i sig smärtstillande och vandra i Riga. Så idag är ryggen risigare än på länge. I morgon är det äntligen vardag och då ska jag ringa till magnetröntgenavdelningen och höra om dom vet när jag kan få komma.

Mannen håller på att spika fast lister runt vår nya fina ytterdörr. Det blir SÅ bra! Sen ska han göra klart lekstugan som på nytt sattes upp förra sommaren. Efter detta blir det lite pyssel med fint balkongräcke i trä som ska upp och så är  det lite utvändig målning kvar på stall och uthus.

Inomhus väntar trappen på att bli fin. Vi ska slita bort den gamla fula korkmattan och slipa och vitmåla trätrappen inunder. Så har vi fått lite tips på snickare som vi ska följa upp så ska nog badrummet också bli klart. Ett par innerdörrar ska vitmålas men sånt kan bli ett höstprojekt det.

I kväll ska vi äta köttfärsbiffar alternativt köttfärsslimpa, med sås lök och potatis. God svensk husmanskost alltså.
Det ska bli mums det.

Jag ska lägga in lite bilder från Riga senare.

Ha en bra fortsättning på eftermiddagen!

PS Tack alla goa underbara vänner för all support!  Kram till er!

RSS 2.0