Kablar

Idag har vi haft en fixardag hemma. Vi har storstädat, tvättat och så har sambon dragit kablar. Jag är en sån som inte gillar när sladdar går kors och tvärs och bildar små svårstädade härvor i hörnor och bakom möbler. Så då satte jag sambon i jobb med detta medans jag gick lös med städning. Sambon fick också i uppgift att göra tre obrukbara fönsterlampor fungerande igen, något som också blev mycket bra.  Så nu har vi hängt upp tre "nya" lampor, den ena i hallfönstret och de handra två i fönstren på Mattias rum. Snyggt blev det och snygg blev städningen också.

I går hade vi en riktigt rolig dag. Vi var med föreningen Föräldrakraft i Ovanåker på en teambuilding dag i Timsbo. Alla vi som har barn som börjar i åk 7 var inbjudna. Det var mycket värdefullt att få träffa fler föräldrar med barn i samma årskurs.

I morgon är det ny vecka igen. Då ska sambon på kurs i Alfta, enligt pappret han hade med sig hem så ska Styx också med på samma kurs. Så då kanske Calle kommer hem och säger täknisk i stället för teknisk (se tidigare blogg - Teknisk med Ä)

I övrigt hoppas jag att Saaben blir klar på verkstan. Den har stått där en vecka nu och det är lite joxigt med bara en bil när man bor på landet. Jag hoppas också att vi hittar, antingen ny duschvägg eller ett sätt att göra ren den vi har. Den har stått där sen förra ägaren bodde här och jag som är en sån städmoster gillar inte när det är svårstädade skrymslen på såna ställen...

Veckans tjat kommer förmodligen att bestå i följande fras: "Men Max......." För just nu är det mycket kattfostran må jag säga.... han är överallt och ingestans hela tiden. På köksbordet när vi ska äta, på skärbrädan när vi skär upp ingredienser till matlagning mm mm.... Dom stora katterna tittar storögt på.... Flisan gör också som Max men inte lika fort och lika ofta....

I dag har "gråkatten" passerat vår tomt.. Förmodligen utan att krocka med någon av våra katter för då hade det hörts... men jag tycker lite synd om honom. Tycker han ser gammal och tovig ut.... undrar om han bor nånstans... stackarn?

Världens underbaraste....

Jag har världens underbaraste man! Måste bara lägga in en bild på honom.


Å..... en till.......

Kunde bara inte låta bli.....

Snörvel....

Tack alla gulliga som uppmuntrat mig i min febriga tillvaro.... I går trotsade jag min feber.... proppade i mig alvedon och körde 25 mil söderöver till Bålsta för att följa lilleman på återbesök på Ackis. Det var det helt klart värt för jag fick träffa min äldsta dotter Michaela som hade en ledig dag från Hemtex och även stora sonen Alexander som var på väg på golfprylsutförsäljning i Barkarby men ändå hade tid att stanna och ge mamma en kram och prata lite.

Lille gutten Mattias och jag hade en mysig dag som vi avslutade med att äta en god middag tillsammans efter besök på A och även ett besök på leksaksaffären där en militärhelikopter inhandlades.

Jag var rätt trött när jag kom hem vid 21 tiden men blev ompysslad av min underbara sambo. Nu har han åkt till jobbet och jag sitter här med en kopp kaffe. Linnéa fick stanna hemma från skolan idag för även hon har åkt på feber och förkylning. Till hennes stora förtret måste tilläggas. Det är ju så himla kul att börja högstadiet så det finns inte i tanken ens att stanna hemma... men i bland så måste även 13 åringar lyssna på sin kropp.

När sambon slutar för dagen ska vi åka till Bollnäs och lämna igen en kattbur som vi av misstag fick med oss därifrån i samband med att vi skulle lämna saker i Vällingby....

Nåväl.... katterna har sin vana trogen haft serenad på morgonen, sprungit in och ut innan dom kunde bestämma sig var dom skulle vara... dvs Mimmi och Zelda ute trots skitväder och Zorro och kattungarna inne, sovande i godan ro på diverse ställen.

Kessie var ute med husse och plockade svamp i förrgår.... tröttare hund har jag väl aldrig sett. Hon la sig bredvid min säng och sov i flera timmar.

Vad har hänt mer på Målda gård.... joooo vi har köpt en varmvattenberedare... så när den är installerad så kan vi börja göra i ordning tvättstugan nere OCH köpa torktumlare (nån som hört mig gnälla om dä "förre" ;)))

För min del så börjar det klia ordentligt i "städfingrarna". Det är hopplöst när man ligger sjuk.... jag får spunk när jag ser röra.... ska försöka ta tag i lite tvätt lite senare och få helgfint i huset....

Ha de gött nu... vi hörs å störs!
Poss

Förkyld....

Är förkyld, febrig och eländig.... tar mig knappt ur sängen.... återkommer när jag är piggare... under tiden går det bra att uppmuntra stackars mig.... skicka blommor å chokla´å gulliga mess.... ;)))) Fniss
Ha de´

I dag

Idag har jag inte gjort nåt särskilt. Jag sitter mest och bloggar för att sambon fixar IT analfabetens dator, hoppas han får ordning på den...
Jag har sett på film med yngsta dottern.... det var mysigt.... Mattias åkte till sin pappa idag och jag längtar redan efter honom. Mammas lille gutt!

Jo förresten.. båda våra kattungar har varit snuskiga idag. Flisan kom in med en näbbmus och Max med en fågel. Tur sambon var hemma. Jag stod på en stol och han tog först hand om näbbmusen... som spolades ner på toa och sen lyfte han ut ADHDkatt med tillhörande fågel. Sen tillbringade katten 5 minuter från och till hängande på altandörren med en fågel spretande i munnen under tiden som vi skulle äta frukost. Han kunde inte förstå varför han inte kunde få komma in och lägga den i matskålen. Till sist gav han upp och började käka fågeln på altangolvet i stället. Resterna gav han frikostigt till syster Flisan som inte kunde förstå vart hennes näbbmus tagit vägen... men hon lät nöja sig med fågeln i stället. Resterna slängde sambon som tur var för jag vägrade gå ut på altanen så länge det låg "äckelpäckelresterslamsor" av fågel kvar på altangolvet.

Ett riktigt bra jobb har jag gjort i helgen. Jag har städat kylskåpet. Det är så fint och rent där nu så renthustanterna från tv skulle bli lyriska... inte för att det brukar vara snuskigt där annars heller men det blir så fin ordning när man städar tycker jag!

Funderade igår om jag skulle ge kurser i städning. Finns ju en och annan som inte förstår sånt där... 

Sen har vi möblerat om lite i sovrummet.... vissa små temporära förflyttningar av möbler.... jag längtar till vi har fixat i ordning det rummet också. Målat, tapetserat och laserat och lackat golv....

Nu ska jag ta sambon.... ja bort från datorn alltså... för nu är det bedtime....

Natti natt


Mmmmums!!!!!

I dag har sambon lagat middag! Otroligt gott som vanligt! Grillat kött och klyftpotatis, Calles bollar och Calles paprikaketchup..... yammie!!!
Idag har vi varit in till Bollnäs, the city of the maladjusted   ;))) Men idag blev jag inte påhoppad av nån slögis... vilket är ovanligt! He he he
Vi har handlat lite saker till barnen och så tog vi en fika på Krokanen. Nu har vi avnjutit en underbar middag och vi mår sååå bra!
Lite kul saker händer framöver! Calle ska på 30 års jubileum den 13 september och jag ska på 30 års jubileum den 27 september. Då får vi träffa våra avgångsklasser från 9an. Många har jag inte sett sen dess så det ska bli SÅ kul.....

Söderut....

I dag far sambon och jag söderut... ja inte så långt som jag skulle önska kanske.... men ändå. Vi ska först mellanlanda en kortis i Bollnäs och hämta lite saker för vidare transport till Johanna i Vällingby.  När vi lämnat sakerna i Vällingby ska vi vidare till Bålsta och hämta upp två barn med hund och lasta i ytterligare prylar som ska transporteras hem till Målda. Grunden till lekstugan som  blev kvar sist bl a och ett hörnskåp som egentligen är mitt och som exet inte ville ha kvar.

I går lackade vi köksgolvet för sista gången. Det är så fint nu... ett hundraårigt golv med breda plank, vitlaserat coh lackat... riktigt snyggt!

Solen lyser härligt över Målda idag. Underbart för en beprövad kvinna utan torktumlare... nu kan jag tvätta :))

Alla fem katterna är ute och busar. Ja Zorro och Mimmi är väl på jakt men kattungarna busar under överinseende av stand in mamma Zelda. Jag ska fixa lite här hemma  nu innan sambon kommer och hämtar mig... han jobbar bara halv dag idag... så vi kan komma iväg i bra tid...

So long!

Den var lite rolig....

Fick den här i mailen idag av min kompis Lena från Bålsta. Det är väl sant att allt som är bra kan göras bättre.
Du som är  tjej kan väl titta vilken/vilka kurser som skulle passa just din man.
Min sambo ska jag anmäla till kurs 5. Jag tänkte ringa och kolla med folkhögskolan först om dom kan göra nån snabb variant på den kursen så att den i alla fall omfattar födelsedagar... Fniss....
(Jag törs skriva så här för att jag har en man med humor som vet att jag älskar honom alldeles otroligt!!)

KURSER för män 2008 Folkhögskolan fristående kurser för män HT-08


Kurs 1
Hur man fyller på ispåsar.
Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.

Kurs 2
WC-papper. Är det sant att toalettpappret växer ifrån pappershållaren?
Diskussionsgrupp.

Kurs 3
Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering? Och hur lägga ner den igen efter urinering?
Mycket praktiska övningar.

Kurs 4
Efter middagen: Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon?
Lösningar och exempel på videoband.

Kurs 5
Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa.
Bilder och ljudband.

Kurs 6
Lär dig att hitta saker, börja med att ställa de på de rätta platserna istället för att gapa och vända hela lägenheten upp och ner.
Öppet forum.

Kurs 7
Våga fråga efter vägen när du inte hittar.
Berättelser ur verkliga livet.

Kurs 8
Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?
Körsimulator.

Kurs 9
Lär dig skillnaden på fru och mamma.
Rollspel.

Kurs 10
Hur man lär sig att älska shopping?
Andningsteknik, meditation samt mental träning.

Nytta

Den här helgen har vi verkligen varit duktiga, sambon och jag. Vi har målat (sambon hus och jag själv trädgårdsmöbler), gräsmattan har blivit klippt, vi har varit ute i svampskogen och vi har städat hela utrymmet på andra sidan stallväggen och snickarverkstaden. Den sista är en surdeg vi läge gått och gruvat oss för, men det gick jättebra! Nu är det så fint och ihopplockat där så det ser ut som ett dansgolv.

För er som aldrig sett hur det såg ut därinne innan kan jag berätta att det var en salig blandning av förre ägarens kvarlämndade saker och skräp blandat med mina flyttlådor och en massa möbler. Så nu har vi fått lite struktur på det hela. Vi gjorde en slänga hög, en skänka bort hög och det som vi skulle spara ställdes fint och iordning på hyllor och bord. Det som återstår är bl a att gå igenom kartonger och se vad som ska slängas, skänkas och sparas i dem. Det kommer att bli kanon där när det är klart.

Nackdelen är väl att min rygg och bäcken är lite ömt efter allt kånkande och bärande utav grejer. Men jag tänker ta en lugn dag idag. Läsa och se på OS på tv så är jag nog i bättre skick i morgon.

Sålda valpar...

Vill bara lägga ut några underbara bilder på Ronjas sista valp Månstrålens Flashing Fayett-Dancer "Grynet"
Tack för bilderna matte Jessica!

Isn´t she lovely.... ingen kan ju tro att hon är pensionär!



Sitter just nu och mumsar på en försenad lunch.... köttfärslimpa från igår... mums!
Lyssnar på Micke Tornvig som har ett grymt bra sommarprogram på radion. Han spelade nyss "Life is a minestrone" med 10cc. Sånt väcker en massa ungdomsminnen till liv ;)

Igen..... snuskpelle

Jag står i köket och sorterar tvätt och hör ett mörkt kattmorr a´la Mimmi. Men jag vet ju att hon nyss gått ut så jag tittar under skåpet där morret kommer ifrån. I dunklet ser jag Max hålla något i munnen och jag tror det är en av kattleksakerna. Skrattar för mig själv - att han kan leka med sån innlevelse den kattungen.

Då ser jag plötsligt två ben sticka ut ur munnen och inser att det är ett djur han fångat...  Ensam hemma... ingen sambo att ropa på.... och så min råttfobi!!!

Men ett skutt upp från golvet, upp på stolen och upp på katternas matplats på skåpet hoppar Max med en fågel i munnen. Lägger den i matskålen och morrar åt Flisan, Zorro och Zelda som blivit nyfikna och kommit för att kolla....

Den knastrar och frasar när han käkar fågeln den lilla äckelpäckelkattungen.... Sen hoppar han ner och lämnar kvar lite delar som jag inser att jag måste ta bort.... rädd för att det ska ligga nå fågelben, näbb eller inälvor... burrrrrr

Men det är bara några fjädrar som jag snabbt dammsuger upp...

Fyyyy.... i dag är han på viset den lilla buskatten!

Max in the morning....

Jag har en kattunge som nästan aldrig sover, som biter sin lillasyster så hon skriker, klättrar på precis allting oavsett om det är träd eller människors ben  - han hittar på hyss både snabbare och värre än Emil i Lönnerberga. Kanske jag ska göra som Astrid och skriva en bok om Max på Målda. Det senaste tilltaget hittade han på i morse.

Max och Flisan kom in i sovrummet i morse och skulle gosa med mig, sambon var redan uppe och skulle strax åka till jobbet... Max tyckte väl att jag också borde gå upp så han gjorde som han brukar.... kröp ner under täcket och försökte bita mig i tårna..... Det var ju enkelt att avvärja, bara att lyfta ut stollen och förhindra ett återtåg....

Flisan kom och spann och var gosig hon... så min uppmärksamhet var riktad mot henne.... då passade han på den gynnaren och tuggade på mobilladdarsladden... (den sista vi har för övrigt.... de andra har haft en tendens att tappas bort och glömmas på ridläger bl a) Som tur var gick den inte helt av. Jag la den på sovrumsbyrån så den skulle få vara i fred så Calle kunde få fixa den ikväll, men vad gör den företagsamme herren (ja Max alltså, inte Calle) ... jo han klättrar upp på byrån och slutför sitt uppdag. Så nu har vi en laddare med en sladd som är helt av.....

Av någon mystisk anledning beställde jag två nya laddare via nätet igår...  Tänkte vi skulle ha en varsin.... dottern, jag och sambon... men nu blir det väl så att Calle och jag får dela... Frågan är bara var man ska placera den för att undvika att Max också blir laddad..... SUCK........  Mycket har jag varit med om och nog har vi haft djur som biter på sladdar, men då har det handlad om kaniner eller möjligen hundvalpar. Men en katt......

Men han är ju så söt nu när han sitter mitt emot mig vid köksbordet, med sina stora ögon, lilla nos och sitt hjärta i pannan...... Så precis som Emils mamma så säger jag: Han är ju en rar liten gosse......



Odygdspåsen!

Voffsingar och kattsingar

I går var sambon och jag ute och plockade svamp.... något jag förövrigt är helt rudis på. Men sambon kan en del och det är tur det... vi hittade en hel del matsvampar och en del som vi inte visste riktigt vad det var så jag surfade på nätet lite och kom fram till att den ena var nån sorts kremla och den andra nån sorts sopp.  Med oss i svampskogen hade vi Kessie och Mimmi. För Er som inte är så insatta i våra djur kan jag berätta att Kessie är en av våra hundar. En vacker Cavalier King Charles spaniel flicka och Mimmi är våran 1 åriga kattflicka. Jag vet ju att många går kantarellsök med sina hundar men jag undrar om någon försökt med en katt. ;)
Hemkomna så bryndes svampen i smör och blev en ljuvlig ingrediens i en pastasås som sambon snodde ihop som avnjöts med spagetti och lite rött ute på altanen. Det var en ljum och skön sommarkväll.

I natt har det regnat som spön i backen.... jag kom på i morse att fönstret till hundhuset stod öppen så den snälla sambon gick och stängde det. Sitter nu med en kopp kaffe och en smörgås med god hemost ifrån Norrby ostkiosk. Mimmi har upptäckt att det fanns spagetti kvar sen i går och den håller hon på att smaska på. Kattungen Max är lite förgrymmad.. han vill också ha men vågar nog inte riktigt. Han fick nämligen en sträng blick av Mimmi "fräskatt". Istället försökte båda kattungarna sig på att äta ur paketet med Bregott - vilket stoppades innan det ens påbörjats av matte med ögon i nacken...

I kväll kommer Johanna och äter med oss, det ska bli mysigt... jag har kommit på att det blir kräftstjärtar och färdiga räkor för mig och lite god aioli... inget pill och kladd och illaluktande fingrar alltså ;)

Just nu står Hjördis och skäller ut dom två kvigorna som gått och betat utanför hundhuset hela sommaren. Hon har sett dom varje dag, men dom måste få sin dagliga utskällning av maltesernäbb i alla fall tydligen....

Själv ska jag leta jobb och städa köksskåp..... har fått för mig att jag måste göra nån sån där nyttogrej varje dag nu... Hinner jag ska nog en eller ett par malteser badas också.. men det talar vi tyst om - för i malteseröron är ordet bada en svordom. Dock inte för Cavalierer för Kessie hoppade glatt i varenda vatten hon hittade i går när vi plockade svamp...

Gjort lite nytta...

Idag tog jag mig i kragen och städade alla hyllor, skåp och lådor i badrummet... fick ihop en halv kasse full med skräp... skönt att ha det gjort. Organiserade om och snyggade till ordentligt.... Jag hade i vanlig ordning hjälp av två kattungar... vilket gjorde att det tog liiiite längre tid än vanligt. Vi var inte riktigt eniga var saker och ting skulle stå...

Nu ska jag ta och äta en mycket sen lunch.... sen ska jag tvätta ett par maskiner... visst låter det kul... ;)

Celebert besök

Nu läll har vi haft celebert besök på Målda Gård. Fint folk (eller snarare hund då) har varit och hälsat på. Folket som var med var fint det oxå... men inga stadsbor utan från bynn.

Valpen jag sålde till Marie, Månstrålens Kiss Me Kate, Candy har varit här och hälsat på släkten. Lizzie började med att skälla ut Candy för att hon varit borta så länge. Då gömde sig Candy bakom Stigs ben.... men sen blev det fart. Så vilt att tofsarna rök.....

Nu kommer lite bilder. Först två bilder på Candy och sen två bilder på Lizzie.

          



Här kommer lite lek och bus bilder också:
     
Candy till höger försöker få fart på Lizzie som hittat ett tuggben.



Mamma Sessan tittar på.

Hittade lite fina kattungebilder som barnen tagit också som jag bara inte kan låta bli att lägga ut:

     
Två bilder på Flisan först sedan två på Max. Flisan är den som sover ibland... det tycker Max är slöseri med tid... han är nästan alltid vaken.... men samtidigt är han den katt som alltid vill gosa. Flisan var lite tillbakadragen i början men nu har hon börjat att ta för sig....

Så det var lite om djuren på (och från) Målda Gård och Månstrålens kennel....

Nytt uppdrag

Fick precis i uppdrag att hjälpa den nye redaktören för Maltesernytt att skriva ihop lite material. Det är kul och passar bra nu när jag har lite tid över.... så jag inte städar ihjäl mig nu när jag går utan jobb och allting. ;)

I kväll kommer vår sålda valp Candy på besök. Det ska bli jätteskoj och jag kan tänka mig att syster Lizzie blir helt galen av glädje... dom har ju haft så mycket bus ihop dom där två.

Tyvärr följer inte matte Marie "Arparn" Andersson med för hon är kvar i de körstbentas rike (Närke, Örebro) och jobbar stackarn. Annars hade det ju varit toppen å få flessa ;) Men Candy har med sig Maries föräldrar vilket också är kul. Det är ju inte så ofta man träffar dom heller.

I går åt Calle och jag surströmming med mina föräldrar... det var både gott och trevligt! Vi hade tagit en tur förbi ostkiosken i Norrby igen och eftersom jag var tokhungrig blev det både ko-ost, stekost och ostkaka! HÄLSINGEostkaka alltså.... inte den där sorten nerifrån södra Sverige som sambon kallar mannagrynspudding. ;)

Så vi blev mätta å belåtna igår och så slapp vi laga mat själva..... skönt...

Ikväll blir det nog vanlig svensk husmanskost, korvgryta gjord på Tillmans Falukorv (den bästa som finns) och jasminris.

Men i morgon kommer (om jag inte tagit fel på dag) Johanna och äter med oss och då är det kräftor beställt och paj på Västerbottensost.... tror jag sambon sa.... så då ska Helén ta och köpa lite räkor istället, för det där pillejoxet med kräftor och klor och skal och bajssträngar är inte riktigt min smag....  Överhuvudtaget gillar jag inte gägg och klet och illaluktande fingrar så jag tror jag kör färdigskalade räkor jag... ha ha.... så får man nog inte göra men jag är ju gammal och jållig och gör som jag vill jag....

Åh nu blev jag sugen på sån där god spansk tortilla med räkor i som Manolo brukade göra. Vår spanska kock på dagis i Sollentuna..... den var mums....

Då kommer jag att tänka på hur språkförbistringen ibland kan bli riktigt kul.... som när han skrev matsedel och hängde upp på föräldraanslagstavlan på dagis. En dag skulle han servera Pitt i panna..... Min kollega Sara och jag fick mer än ett hysteriskt fnissanfall...

Nä nu ska jag nog ta och göra lite nytta... har ju lite småplock här hemma att göra och så lite att skriva med...

Tjo

Feelin´good....

Såååå nu har jag terapiat av mig på Marie i telefon. Känns SÅ bra att ha en sån bra kompis! Sen har jag färgat håret och det blev riktigt bra. Köpte lite bra vårdande produkter igår också så nu tror jag det blir kanon..... har ju varit lite tråkigt för mig som är blondin att inte kunna vara det pga att brunnsvattnet här på Målda färgar blont hår grönt...
Men vi ska skicka in vattenanalys så hoppas vi få ordning på det...

Så har jag pratat med min kärlek också och det kändes också riktigt bra... nu ser jag på OS på tv och gosar med två söta kattungar i sängen... kan man ha det bättre?

I kväll kommer älsklingen hem och det ska bli så härligt!!!

Här är en bild som får bli my tribute till världens bästa tjejer! Marie å Lotta - just love ya´........
En vänskap som varat  i 39 år!


SKÅL jänter!

Morgon

Sambon i Stockholm men kommer hem ikväll. Själv somnade vid jag halv fyra..... gillar inte att sova ensam, vakade vid 5 messade med Marie som var uppe och tittade på cykel... somnade om, vaknade av ett illvrål halv 7... Mattias hade drömt mardröm så då somnade jag bredvid honom och vaknade med en sprängande huvudvärk kl 9. Det är väl ungefär där jag befinner mig nu....

Ska ta lite kaffe och äta lite frukost och ringa Marie om en stund. Behöver lite feedback vad gäller mina små grubblerier. Det är guld värt att ha sina bästa tjejkompisar att diskutera med... relationer, öppenhet, tillit, ventilera, ställa frågor, spegla sig själv....

Solen skiner över Målda idag, bra torkväder när man inte har en torktumlare och inte ens en ordentlig tvättstuga att tillgå.

Jag lackade i alla fall köksgolvet i går. Det blev jättefint. I kväll ska jag lacka den andra halvan av golvet. Det är ju så där när man ska valsa omkring och flytta runt möbler.

Nu ska jag käka, men jag lär återkomma, är lätt uttråkad idag......

Tack Arparn!!!

Tur jag har dig Marie! Det behövs lite peppning nu ;)

Strykarkatter

Nyss hade vi "gråkatten" på besök. Det är en grå strykarkatt av långhårigt slag. Han ser ut som våran Zelda men är äldre, större och jättetovig. Mimmi hade fångat en råtta och lämnat lite rester kvar som Flisan nosade på. Då kom gråkatten och gav sig på lilla Flisan som skrämd tog skydd under bron med brorsan Max som sällskap. När min dotter Linnéa närmade sig så smet han in under uteplatsen, men där sitter både Mimmi och Zelda och lurpassar nu så vågar han sig ut så får han med dom att göra.... dom två kattfröknarna är inte nådiga när det kommer strykarkatter.

Kaffe.......

Kaffe kan verkligen få en att må bättre... nu känns det riktigt bra igen ;))

Jag har skjutsat grabben till en kompis och nu skiner solen lite så dottern ska ut och rida....

Ikväll ska jag lacka köksgolvet..... halva iaf.... sambon lackade första gången igår och det ska lackas tre gånger. Ikväll ska han åka ner till Stockholm med lite möbler till sin dotter och i morgon hämtar han barnens lekstuga som morfar har byggt som har stått i Bålsta men nu ska forslas upp till Målda för att inleda en nya karriär som sommargäststuga....

Den är timrad och fin och jag hoppas allt går bra att plocka isär den bara... svårt att få ihop folk när något ska göras så det blir bara Calle och Alexander som hjälps åt.... men Calle å Alle låter väl som ett bra team. Det är pojkar som man lita på i alla väder det!!

Slappt

Dagen idag har varit riktigt slapp. Jag har läst större delen av dagen.... en av Margit Söderholms underbara Hälsingeskildringar..... Prostmamsellen.

Men jag har hunnit med att söka ett jobb och hänga tvätt.

I dag har småmissarna varit ute för första gången på Målda. Det gick jättebra. Nu är båda inne med sin barnvakt Zorro som vaktar de små som om de vore hans egna bebbar.

Sambon försöker instruera en jämnårig IT analfabet via telefonen - vilket låter VÄLDIGT kul.... ha ha... tror min mamma skulle ha lättare att fatta.... fniss.... Tror han är på väg att ge upp nu.... det låter som det....

Barnen ser på film och jag ska strax försjunka i min bok igen.

Jag vill sluta med att gratta Emma (våran katt/hund/häst vakt) till körkortet! Du är SÅ duktig.

Nu ska jag städa kattlådan....

Ha de´

Guss fre

Här får ni en dikt på Ovanåkersmål som heter Guss fre. I fall ni har svårt med översättningen så handlar den om att ha frid och lugn i själen - nåt som vi nutidsmänniskor kanske sällan har.....

1. "Guss fre" av Olle Svensson.

Poteterne feck ja ur jola, å säa å hö hem te la.
Å linnbär från skojjen ja fola, sex fjälingar bärmos är bra.
Å strömming å skarspbulla har ja, velire fullt å mä ve.
Så snällt kan en tycha ja har dä, öm bara ja hadde guss fre.

Guss fre är en unnele psalm dä, en unnele låt må ni tro.
Dä är anna än höfre å halm dä, å mera än bya å bo.
Guss fre dä ä söva om natta, å sjonga fast vintern är vass.
Å dä är täll å kunna skratta, fast tom är ens näverkass.

Guss fre är dä bästa på jola, dä är härda i vardasvant.
Dä är öga söm önser sola, i tongeles selverslant.
Dä är ongdom söm bor i ens hjärsta. fast gammel en börjer å bi;
täll å mista guss fre är dä varsta, dä är varre än nöår å kri.

Gussfre är så ovarsle myche,
ja kan inte säja dä allt; täll å mä kvinnfölkstyche, täll å älska i varmt å kallt.
Poteterne feck ja ur jola, velire är fullt å mä ve.
Ja hadde dä villst unner sola, öm bara ja hade guss fre.

Att betala räkningar med två kattungar i närheten...

I dag har jag gjort nåt mycket dumt! Jag har ägnat mig åt pappersarbete vid köksbordet med två busiga kattungar till "hjälp".  Max och Flisan tyckte det här var en en rolig lek. När jag sorterat alla papper i fina högar på bordet kom det två kattungar farande från varsitt håll och fick bordet att bli mycket rent och pappersfritt.

Inte nog med detta. I morse när jag åt frukost fick jag äta kräm och mjölk ur samma skål som de små ligisterna. MIN skål... inte deras - men det struntade dom fullständigt i.... allt ditt är vårt sa dom.

Igår satt sambon och rensade svamp med glasögonen i pannan och Max på axeln. Käpprak satt Max på Calles axel och studerade noga vad han gjorde. Det såg så kul ut och jag tyckte verkligen det var synd att jag inte fick en bild på det. Men det kommer nog fler tillfällen, för husses axel är favoritplatsen för Max.

De har en annan sport också som de gärna ägnar sig åt... att gå över eller sätta sig på tangentbordet. Så det gäller att passa på att skriva medan de sover.

Idag åt barnen och jag korvgryta till lunch. Alla 5 katterna fick en varsin korvbit. Gissa vilka som åt upp först?!?! Jo dom med små munnar och mjölktänder..... helt otroligt. Just nu diskar Max min tallrik och Flisan mitt mjölkglas....

Kattmaten går an, men människomaten är mycket godare.....

Zorro och Zelda har vant sig vid dom, men Mimmi tycker fortfarande att dom är ett äckligt påfund och fräser om dom kommer för nära... men dom kan fräsa tillbaks dom små rackarna...

Men Mimmi fräste i 3 dagar åt Zorro och Zelda när dom var nya i februari, men det gick över - så det lär ju det här också göra. Max är dessutom en riktig Mimmikopia. Tur han har vita tassar så man kan se skillnad på dem sen. Flisan är en fin liten fröken, precis som Zelda.

En helt bedårande kattflock har vi här på Målda Gård och så småningom ska även de små kattbebbarna få gå ut och jaga möss. Max försökte smita redan idag, men fångades snabbt in av Mattias. De ser ju när stora katterna går ut och tycker det är orättvist.

Nu sitter de och tvättar sina pälsar och ser rätt trötta ut... kanske dom sover en stund sen... man kan ju hoppas ;))

Nya kattungar...

I går kväll anlände 2 nya familjemedlemmar till Målda Gård. Denna gång var det kattfamiljen som utökades. Lilla Max med syster Flisan hämtades hem från Hedsta utanför Sörforsa. Flisan hette Lea från början men barnen ville att hon skulle heta Flisan och så fick det bli. Max han var dock en Max från början han.



Här syns de två sötisarna Max till vänster och Flisan till höger.

I går jobbade sambon sin första dag på nya jobbet. Lägger ut en bild på honom också medan jag är i farten, han är också SÅ söt ;)))
Fast han gillade inte att jag la ut den bilden.... men jag tycker han ser bra ut... om än lite allvarlig.



Själv hade jag en riktig slappardag i går efter all målning. Det var skönt. Idag ska vi fixa lite inomhus och så ska jag och snyggingen här ovanför ta en skogspromenad med Sessan och Kessie och titta efter svamp.

Har plockat in lite bilder i datorn nu så jag tänkte att båda valparna Dolly och Lizzie också ska få varsin bild idag. Hundbilderna är tagna i början av juni så de har väl blivit lite större sen de togs.  Fina bilder på mina barn kan ni också se här nedan.

          
Dolly                                              Lizzie  


Mina vackra döttrar Linnéa och Michalea


och min söta lille grabb Mattias

Storebror Alexander får vi återkomma med när han fastnat på bild ;))


Vi målar och målar....

Det strävsamma paret på Målda Gård, dvs jag och sambon har nu målat i över en vecka. Hus, stall, fönster, trädgårdsmöbler etc..... Jag sa till Calle vid middagen i går att det känns som man både somnar och vaknar med målarpenseln i hand.

Men fint blir det allteftersom vi väcker Målda ur dess törnrosasömn.

Idag börjar sambon jobba och själv får jag väl vara lyxhustru, (eller lyxsambo då - för gifta är vi ju inte)...... ett tag till verkar det som.... inga lärarjobb i sikte så långt ögat når.

Barnen kommer att vara här till den 10 augusti sen blir det ett par veckor hos pappa. Funderar på om vi ska försöka hinna med Elverum under den tiden, ska kolla med min far.

Kanske, kanske får vi ett par till nya råttjägare i Målda familjen i kväll. Ska ev iväg och kolla på två små syskon som behövde nytt hem. Två söta kattungar, en pojke och en flicka..... barnen letar just nu febrilt efter kattnamn på Z. Zimba och Zamba var det senaste jag hörde... vi får väl se vad det kan bli.....

Jag hade tänkt måla möbler idag med det verkar mulna på här så jag får väl vara inne och göra lite nytta. Det behövs det med.

Lovade ju en bild på mitt skadade ben också.... som ni kan läsa om under rubriken "ont det gör ont". Kan ju berätta att det fick riktigt fina färger ett tag men nu syns det inte längre. Men det känns - jag lovar.... benet är rätt knöligt under huden och stöter man i så gör det SÅ ont.....




RSS 2.0