Klass 2 varning

De sa på vädret igår att det var klass 2 varning här på Öland. Så vi har säkrat förtältet ifall det blir kraftiga regn. Hittills har det bara blåst mycket och regnat lite. Hoppas det inte blir värre än så. Bilden tog jag i går kväll. 


Öländska kroppkakor

När man är på Öland får man inte missa att äta Öländska kroppkakor. De bästa kroppkakorna lagas hos Ninnis kroppkaksbod. Resa

Idag har jag beställt resa för mig och min yngsta dotter. En vecka i Montenegro i byn Sveti Stefan i Budva. Dit har vi aldrig varit så det ska bli mycket spännande. Om ca en månad åker vi. 


Härliga Öland

Idag har vi haft en dag på stranden. Helt underbart väder men kallt i vattnet. Men vi är inga badkrukor så vi badade i alla fall. 


Utflykt

Idag gjorde vi en utflykt till Ölands norra udde med fyren Långe Erik och Neptuni åkrar. Öland

Fördelen med att vara vuxen är att man bestämmer själv. Så min man och jag ändrade våra semesterplaner. Vi avbokade säsongsplatsen på Hjälmargården, tog vår husvagn och åkte ner till vårt älskade Öland. Naturligtvis bor vi på Löttorps camping. Den bästa campingen av alla. 


Äldste sonen är kattvakt och hundarna har vi med oss. Både våra fyra och barnens två. Är otroligt imponerad av hundarna. De sköter sig jättefint och det funkar över förväntan att ha dem med. Vi har en rätt enskild plats på campingen och vi har hägnat in så de kan gå ut och in i förtältet som de vill. 

Här kommer lite bilder. Sommarlov

Nu är jag ledig till den 8 augusti. Det ska bli så skönt att få vila och återhämta sig efter detta läsår. Husvagnen är inredd och klar och står och väntar på oss. Vi var till Hjälmargården igår och satte upp förtältet. 
Skolavslutning

Det är svårt att hålla tårarna borta när man släpper en åk 6 till högstadiet. När man dessutom får så fint beröm och fina presenter blir man extra varm i hjärtat. Det känns lite jobbigt att lämna Härnevi också men jag har fått en spännande tjänst inom Stockholms stad som jag bara inte kunde motstå. Det blir bra det här! 


Mormor

Har tittat i gamla album idag och hittat så fint foto på min älskade mormor Linnéa som barn tillsammans med sin vackra mamma Matilda. Matilda gick bort i spanska sjukan 1918. Då var mormor bara nio år och föräldralös. Men hon fick bo med sin mormor och sin moster. 


Hennes pappa hette Viktor Danielsson, son till stinsmästaren i Ovanåker. Men han flydde fältet när Matilda blev med barn och for till Amerika. 

Trots sin tuffa start blev min mormor världens snällaste och mest underbara människa. Hon gick bort 1992 och jag saknar henne så mycket. Vi stod varandra så nära. 


Snart sommarlov

Idag har jag rapporterat in betyg och nationella prov. Stolt över min klass som jag nu lämnar ifrån mig till åk 7. Tillsammans har vi vänt ett skepp och de går ut åk 6 med fina meritvärden. Stolt är jag också över min förra åk 6 som jag släppte för tre år sen. Då fick de kommunens bästa meritvärde och idag har två av dessa elever fått diplom för bästa meritvärdet bland alla nior på den högstadieskolan. 


Men det känns att det är slutet av läsåret. Jag är sjukt trött och behöver vila. Men en vecka till kämpar vi på. Vi har skolavslutning på torsdag. Efter sommaren börjar jag ny tjänst som lärare på mellanstadiet i Stockholms stad. 

Den här bilden visar lite hur det känns, iallafall somliga dagar.  

Ändå älskar jag mitt jobb. Inget är bättre än att ha förmånen att få jobba som lärare. 


Nationaldag

En härlig Nationaldag önskar jag alla oss svenskar, nya och gamla, långa och korta, smala och tjocka. Hoppas alla som turistar i vårt fina land också njuter av dagen. Som släktforskare inser jag att min existens delvis beror på att farfars far Hans invandrade till Sverige från Norge, att major Höffner från Tyskland hamnade i Värmland, att Basthien Michot från Givonne i Frankrike bestämde sig för att jobba i Sverige på Lövsta bruk i början av 1600-talet. Tolerans, kunskap, kärlek och glädje får bli ledord för dagen!


Blommor

Har äntligen fått lite blommor på plats.  Har varit lite svårt att hinna med allt byggande här hemma. Sakta men säkert blir det somrigt på vår lilla plätt på jorden. 
Köket

Lite småfix kvar att göra med det mesta är färdigt. 
Helg

Härligt med fyra dagars ledighet. I fredags hade vi 70-årsfest med grillning eftersom tre av mina barn fyller år denna vecka. Mattias fyllde 18 i måndags, Alexander fyllde 30 i onsdags och Linnéa fyller 22 idag. Tillsammans 70 år alltså. Grattis underbara ungar! 

Bilden tog Alexander. 

Igår var min man till Hjälmargården och placerade vår husvagn på årets säsongsplats. Nästa helg hoppas vi kunna få förtältet på plats, sen kan sommaren börja. 


Idag har vi varit till plantagen och köpt fyra fina Bonicarosor som vi planterat i rabatten vid vårt förråd. 
RSS 2.0