Alanya

Snart åker vi!


Underbara ord!


Jun. 23, 2013

Idag har jag badat, kammat och kloklippt la Liga!


Lyckligast!

Jag tror jag är världens lyckligaste just nu! Vi slipper låna till överränta för vår bostad! Vi har fått ett helt vanligt banklån hos en helt vanlig bank. En bank som bryr sig om sina kunder! Det har krävts en del jobb av oss också och det har gett gott resultat!

Den första augusti flyttar vi in i vår fina, underbart trivsamma lägenhet! Vi kommer att ha "normala" boendekostnader och vi slipper oroa oss!

Tack underbara L på banken! Tack till Er alla som bett för oss! Jag vet att Ni är många. Tack Gud för att du har omsorg om oss! Du har allt i din hand och gör allt i rätt tid, även om jag inte alltid förstår det utan står och hoppar som en "hetspöse" och ber dig skynda på.

Bättre midsommarpresent kan man inte få!

Jag ÄR världens lyckligaste!


Ny tröja?

När man har en så snygg dotter som jag har behöver man en sån här tröja. Tror jag ska skaffa en sån.

Här kommer bild på såväl dotter som tröja.


Jag minns....

Jag minns en sommar i början utav 70-talet när jag och min kusin Åsa satt uppe på övervåningen i mormors hus och såg på skräckfilm. Jag minns filmerna Flugan och Huset som inte ville dö.

Den senare har jag gärna velat se igen. Trots att det står att det är en riktig B-film så vill jag gärna se den. Återstår att undersöka var jag hittar den. Hittade en bild på nätet i alla fall.

Hursomhelst så brukade vi skrämma min lillasyster genom att med spökröst imitera en av skådespelarna: "Amy... come home" sa vi. Det är väl preskriberat nu hoppas jag. :)


Glädje

Har läst alldeles för mycket gnäll så jag måste bara skriva och berätta att jag tycker det var alldeles fantastiskt.
Vad? Prinsessbröllopet! Jag tycker det var fint att vi fick följa det på Tv. Jag skäms inte ett dugg att säga att jag njöt av att se alla vackra klänningar, smycken, håruppsättningar, blomsterarrangemang. Härlig ingångsmusik med så många barn för att inte tala om fiolspelande hälsingeungdomar spelande Delsbo brudmarsch. Underbart!
När Calle och jag gifte oss hade vi också fiolspelande ungdomar som spelade Äppelbo gånglåt som utgångsmarsch.
Ja jag tycker dom var fina och såg lyckliga ut. Jag gläds med de som är glada.


Funderingar

Idag har jag varit ensam. Det har varit tråkigt, men jag har gjort det bästa av situationen. Gjort lite måsten... dvs tvättat, städat köket och gjort tidningen. Har även suttit lite i solen och filosoferat.
 
Har tänkt på vilken otrolig "vända på slantarna" människa jag är. Min mamma brukar påminna mig när vi bodde i Sollentuna och jag åkte till Pallinis i Rinkeby och köpte billig lakansväv i olika färger som jag sydde gardiner av. Sen köper jag allt jag kan på Blocket eller olika köp och sälj sighter på Facebook. Det är fantastiskt vad man kan fynda.
 
Var på Ikea för ett par år sen och såg en snygg sängram. 3500 kr kostade den. Gick ut på Blocket och hittade samma sängram för en tusenlapp. Klart värt! Sålde vår gamla för 1000 kr så gick det jämnt ut. Ny sängram utan att det kostat mig ett öre. 
 
Sådär håller jag på. Dottern ville ha lägre byrå. Två stycken i stället för en hög. Bytte rakt av på en köp och sälj sight på Facebook. Samma sak när sonen skulle ha enhetligt svarta möbler i sitt rum förut. Då sålde jag en hög byrå i ek och köpte två lägre av samma serie fast i svart. För samma peng det med.
 
Nöden är uppfinningarnas moder och har man inte så får man rätta munnen efter matsäcken liksom. Det går det med. Fixade sonens cykel hos några duktiga gymnasiegrabbar för 300 kr. De bytte kedja och en massa annan fix. Köpte en cykel för 150 kr som också ska lämnas in där. Den behöver byta bromsvajer och få ett nytt ventilgummi. Klart billigt för en Monark eller hur?
 
Har gjort en lista på sånt vi kan behöva till vår nya lägenhet som vi flyttar in i i augusti. Så kollar jag på annonser och försöker hitta det som går där.
 
Nu vill jag ha spegelramar i silver. Men inte åker jag och köper nya inte. Nej jag köper färg och målar de vi har, så får vi se hur det blir. Har fått tips om bra silverfärg. Skulle något fattas så finns ju alltid Blocket.... eller köp och sälj sighterna.
 
Tur för en gumma som jag det! 
 
 
 

Grattis Linnéa

Idag hurrar vi för min älskade dotter Linnéa som fyller 18 år. Hurra hurra! Tänk att du blir myndig du som nyss var mammas lilla hästtjej! Ha en underbar dag älskade hjärtat! Ikväll firar vi dig!


RSS 2.0