Gott Nytt År!

Vill med denna sång önska alla mina vänner och bloggläsare ett riktigt Gott Nytt År!
Min önskan inför detta nya år är att fler männsikor i vår närhet och över hela jorden ska få uppleva mer kärlek och värme än de gjorde under det år som vi nu lägger bakom oss. I morgon kommer jag att skriva om året som gått.....
Men innan dess får ni lyssna på denna sång. (Nej det är inte ABBA´s Happy New Year). Jag hade hoppats hitta Ingemar Olssons version av sången med gjorde inte det, men det blir Norlins istället. Texten är ju ändå densamma!
GOTT NYTT 2012!

Humor!

Den här snodde jag av min kompis I. Jag tycker vi behöver ett gott skratt nu när detta års sista dag snart börjar.
Håll tillgodo!
Nu har det kommit en ny bantningsmetod. Har du provat ALLT - utan resultat?

Prova detta: De allra flesta 2-åringar är smala. I samarbete med barnläkare, radiologer, dietister och utslitna föräldrar har denna geniala dieten forskats fram:

Frukost: 1 kokt ägg, 1 smörgås med sylt. Ät två små bitar av ägget och smöra ut resten på golvet. Ta en bit av mackan och kleta därefter in sylten ordentligt i ansiktet och på kläderna.

Lunch: 4 färgkritor (valfri färg), en handfull chips och tre munfullar av ett glas mjölk. (Häll ut resten på golvet)

Middag: 1 kex, 2 mynt och nåt smuts som du hittar under soffan.

Kvällsmat: Gör iordning en ostsmörgås som du kastar på golvet. Drick 4 munfullar av ditt badvatten.

Dieten blir mer effektiv med anpassad motion till. Tex:
- Lägg dig på golvet i ett köpcenter och vrid kroppen runt samtidigt som du skriker för full hals för att öka lungkapaciteten. När mannen från securitas kastar ut dig, gör du stark motstånd.
- Spring överallt och hoppa emellanåt.
- Ramla ofta och regelbundet. Att resa sig upp stärker musklerna.
- Kom ihåg lungorna och skrik samtidigt med övningarna.
- Be om en samarbetspartner vid påklädning. Gör med alla krafter motstånd mot att bli påklädd. Var inte nöjd med ett ombyte, kräv att få byta kläder minst tre gånger.

Prova småbarnsdieten du också!
Lycka till och Gott Nytt år !!

Härligt

Kom precis in från en dryg timmes rask och svettig promenad med stavarna. Tog ett pass i en lång backe med. Väl hemkommen fick det bli ett skönt bad och lite stretching. Nu ska jag vila en stund innan det blir dags för lite Tacomys med make och barn.
Ha en underbar kväll!

Nytt jobb

I dag har jag fått nytt jobb! Åh vad glad jag är! Känns skönt att veta att man har jobb ett halvår till så får vi hoppas att det dyker upp något fast så småningom.
Nu ska jag strax ta en långpromenad med stavarna. Regn hindrar inte mig.... :)

Glad och effektiv

Efter några dagar utan inspiration, så infann den sig helt plötsligt i morse efter en efterlängtad ljusning på ett område. Så en glad Helen tog tag i att grundligt sortera klädkammare och skoförråd i källaren. Så står alla skor prydligt uppradade på hyllor, alla halsdukar, vantar och mössor prydligt vikta i sina korgar och alla väskor på sin hylla och varenda plagg igenomgånget och tre kartonger sorterade och ska få åka till Erikshjälpen och bli till nytta där.
Det gick som en dans..... tänk vad snabbt det går att beta av surdegar ibland. Ska ärligt erkänna att maken också bidrog till att klädkammare och skoförråd numera är i fint skick. Vi är ett bra team vi!

Underbar jul!

img_6928 (MMS)

Har haft en underbar jul med min fina familj. Här är en bild på min dotter och min systers dotter som togs ikväll. Är dom inte fina? Man kan nästan tro dom är systrar.


Through it all


Behöver den idag
Jesus be a fence all around me everyday
Jesus I want you to protect me as I travel along the way
I know you can(yes Lord)
I know you will (yes Lord)
Fight my battle(yes Lord)
If I just keep still (yes lord)
Lord be a fence all around me everyday

This is my prayer Lord that I pray each and every day
That you would guide my footsteps lest I stumble and stray
Lord, I need you to direct me all along the way
Oh Lord be a fence all around me everyday
Come help me say, Jesus...

Sometimes the way get so rough y'all
and the nights are so long
In my hour of weakness, that old enemy tries to steal my soul
But when he comes like a flood to surround me
My God will step in and a standard he'll raise
Oh Lord be a fence all around me everyday
Ohhh Jesus

Jesus be a fence ( Jesus be a fence)
Be a fence right now (jesus be a fence)
Be a fence right now (jesus be a fence)
Be a fence right now (Jesus be a fence)
Be a fence right now (jesus be a fence)
As I come and go (Jesus be a Fence)
Be a fence right now (Jesus be a fence)
Say (jesus be a fence)

Miraklet

img_4090 (MMS)

Fick den här fina bilden på Månstrålens Mighty Miracle "Malte" som bor i Stockholm. Han är den valp som Sessan fick knappt tre månader innan hon gick bort. Valpens pappa är Hugo.  Idag har jag varit väldigt trött. Sov middag när jag kom hem. Sen tog maken och jag en snabb stavgångspromenad i 45 minuter.  Men nu är det dags att sova. Natti natt!


Julstök

img_8200 (MMS)

Idag har maken och jag startat stora julstöket här hemma. Dels har vi varit och handlat det mesta av julmaten och så har vi börjar julstädningen. Julgranen kom in idag med makens försorg men oj vad hög den var. Det blev till att snabbt bestämma om det mesta skulle kapad uppe eller nere. Vi valde uppe så nu är den vid och bred hela vägen. Men det bjuder vi på. Fin är den i vart fall. I morgon fortsätter vi allt vad vi orkar. Laga mat, baka och göra olika sorters julgodis är några av aktiviteterna.  Tjing so long.


Spännande

Det är spännande idag att se ifall det går att blogga från datorn eftersom vi har en valp som "bitit upp hela internetet", dvs han har tuggat av internetkabeln så nu har maken fått tejpa ihop den så den funkar bara ibland. Men ny är på väg med post. Valpen är snart på väg han med, till sin nya matte i Västerås. Funderade på att skicka en rö-blå halsduk med honom :)
Idag har vi äntligen fått Audin såld. Till en ung kille i Järvsö. Känns skönt att ha fått bort den äntligen. Nybesiktigad UA blev den till slut.
Maken, jag och svärmor har varit på julkonsert i Bollnäs på eftermiddagen. Det var Bollnäs/Arbrå manskör som sjöng julsånger och vi fick sjunga med. Konstaterade att Bollnäspubliken envist valde att klappa på första takten, alltså på ett istället för två (bara musikfolk fattar det där tror jag) men det är fruktansvärt frustrerande för en gammal gospeltjej som undertecknad när folk klappar på ettan på "Go tell it on the mountain".... huvva...
Kören leds av min gamla majje K som jag hade i svenska på gymnasiet. Han är en av de mest fantastiska lärare jag har haft. En stor förebild för mig. Han var alltid så uppmuntrande och stöttande och fick verkligen oss elever att känna oss betydelsefulla och speciella.
Har tänkt mycket på det där, vilka människor som fyller oss med positiv energi och uppmuntran. Gudarna ska veta att det finns en del som är det motsatta också. Sådana som säger "Du är så........" och så kommer en massa negativa omdömen. Tänk vad gott det är då att få träffa på människor som får oss att känna oss speciella och som får oss att förstå att vi är värdefulla.
Vissa människor vet att saker kan såra och så gör de vissa saker enbart därför. För att de ger dem någon sorts tillfredställelse att göra någon annan ledsen. Man älskar att hålla liv i gamla konflikter och ger sig inte när det gäller att vara stygg på någon annan.
Medan andra å sin sida gör allt de kan för att andra ska må bra. Som har förmågan att gå utanför sig själv, som klarar av att se skillnad på sak och person. Som både kan säga förlåt och förlåta.
Jag tror på begreppet sådd och skörd. Som du sår får du skörda. Karma heter det i vissa kulturer. Förlåt andra för att du själv ska bli förlåten. Ingen av oss vet vilka bekymmer vi möter på vägen och snabbare än du anar kan situationen vara den omvända. Har du själv varit delaktig i ont förtal och att skapa split så kommer det att slå tillbaka på dig själv en vacker dag. Inte nu... nej inte än... men en vacker dag när du minst anar, då är det din tur.
Vi har rätt att göra fel, ibland riktigt galna misstag. Alla gör fel ibland, men vi kan ångra oss och säga förlåt och vi kan förlåta andra som ber oss om förlåtelse.
Näpp nu kom jag in på ett sidospår. Men det ligger mig varmt om hjärtat för jag tror vi alla mår bättre av lite vänlighet. Både att ge och att få.
Nu ska jag prata om stavgång igen. :D
Jag tog en 45 min promenad upp i Borgenbackarna idag. Tog en Cambridge på förmiddagen och blev bjuden av svärmor på restaurang efter konserten. Där valde jag lax som kändes som det nyttigaste som fanns på menyn. Gott var det!
I morgon ska jag ta maken med mig och om vädret tillåter hoppas jag vi kan ta en riktigt lång promenad. Är riktigt sugen på att gå Ullungen runt. Undrar om mina ryggmuskler håller för det. Ja håller gör de ju, men om jag får ont eller ej funderar jag nog mera på. Vem vet - kanske blir det så... Jag har ju bråddar nu i allafall så det är väl bara att "älga" iväg det. :))
Idag när jag kom hem från min promenad var mina föräldrar här. De hade varit med maken och hämtat gran. Då utbrast mamma: MEN vad smal du blivit... det gjorde mig glad. För jag har verkligen kämpat på med mat och träning. Fast smal är jag väl inte än... men jag är på god väg. Inget kan stå ivägen för mitt goda humör när det gäller den biten i alla fall.
Så ha nu en riktigt forsatt fin kväll, ta hand om varandra. För det bästa vi har ÄR varandra!

Konsert

img_6726 (MMS)

Nu drar fru Embretsen på konsert. I klänningen jag fick efter Marie.


Fina Loulou

img_4544 (MMS)

Mattes fina Loulou gosar med matte på morgonen.


Marie

Jag saknar dig så mycket. Tänker extra mycket på dig nu när det går mot jul. Du älskade julen. Trots att det gått ett och ett halvt år så känns det som i går och det är fortfarande overkligt. Lyssnade på den här sången idag, den tröstar.

Under ditt beskydd

Den här psalmen behöver jag idag. Delar med mig av den för den kanske kan hjälpa fler.


HERREN är min herde, mig skall intet fattas,

Han låter mig vila på gröna ängar;
Han för mig till vatten där jag finner ro,
Han vederkvicker min själ; Han leder mig på rätta vägar, för sitt namns skull.
Om jag ock vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty Du är med mig;
Din käpp och stav, de trösta mig.
Du bereder för mig ett bord i mina ovänners åsyn;
Du smörjer mitt huvud med olja och låter min bägare flöda över.
Godhet allenast och nåd skall följa mig
i alla mina livsdagar, och jag skall åter få bo i HERRENS hus, evinnerligen.


Dagens middag.

img_0847 (MMS)

Soppa lagad från grunden av min älskade make, med potatis, purjo, spenat och en gnutta morot. Supergott!


Kvällens middag.

img_7260 (MMS)

Kvällens middag.


En tur i blåst

Idag efter jobbet tog jag och maken en långpromenad. Stavarna hade jag givetvis med. Min syster berättade för mig att man ökar effektiviteten av sin promenad med 40% om man går med stavar. Så jag fortsätter med det nu. Det känns skillnad både i kondition och figur. Jag har förvisso en lång väg kvar men jag känner att jag mår bra av dessa promenader.
Motion i kombination med frisk luft är oslagbart. Kosten är också viktig och även där tycker jag det går riktigt bra. Till frukost är det alltid Cambridge, lunchen äter jag på jobbet och sedan är det antingen en väldigt nyttig middag som gäller eller om jag inte har något sånt hemma så blir det en Cambridge till middag. 2 frukter om dagen varav den ena är apelsin funkar bra för mig. Viktigt med C-vitamin nu på vintern.
I kväll blir det en god bit grillad kyckling med avocado, ägg och olika grönsaker. Sedan ska jag ta ett bad och titta lite på Tv innan det är dags att sova. Arga Snickaren blir det idag, ett av mina favoritprogram.
Trevlig kväll!

Duktig

I kväll har jag varit på julbord med jobbet. Siktade in mig på fisken. Sill, lax och hälleflundra. Smakade lite annat också, lite Janssons frestelse. Drack Loka till och hoppade över all efterrätt och godis. Känner mig SÅ duktig. Hann tyvärr inte gå i dag för efter jobbet var det möte och sen julbordet. Men i morgon blir det en extra lång vända istället.
I dag vill jag hurra för min äldsta dotter som fyller 27 år idag. Tänk att det är 27 år sedan jag blev mamma för första gången. Jag skulle ha varit på jobbet och spelat gitarr till luciatåget då. Men istället befann jag mig på BB och födde barn under luciasång. (Jodå luciatåget passerade korridoren utanför förlossningen mitt i krystvärkarna).
Jag har fyra underbara barn som jag burit under mitt hjärta allihop. De bor för alltid i mitt hjärta och jag älskar dem så. Mina fyra barn är det bästa jag åstadkommit i livet och jag är så tacksam och stolt att jag får vara deras mamma.
Men nu ska den stolta modern gå och sova. En arbetsdag i morgon med.
Tjo!

Ny vecka

Så var det måndag igen och ny vecka. Idag har jag jobbat som vanligt och maken har varit och besiktigat Audin och köpt "ny" hatthylla till vår hall (som vanligt när vi handlar saker så är det billigt på annons). Den är en vit och lite gammaldags med krokar under. Det blev jättefint. Audin gick igenom besktningen så nu ska vi äntligen sälja den.
När jag kom hem idag, runt halv fem tog maken och jag vår dagliga 45 min promenad. Min middag ikväll var snabbt överstökad. En Cambridgeshake fick det bli, sonen fick köttfärslimpa och potatis.
Nu ska jag vila lite framför tvn.
Trevlig kväll!

Tredje advent

img_1537 (MMS)

Tredje advent idag och snart är det jul. Idag åt vi en mysig frukost med risgrynsgröt. Maken och jag har sedan varit ute på promenad i nästan en timme. Det är så fint nu när vi fått snö. Beroende på väder så planerar vi att hugga gran nästa vecka eller till helgen. Sen får den komma in när jullovet börjar så vi får njuta av den ett par dagar innan julafton.


Två sockerbagare

img_6751 (MMS)

Mina två yngsta barn bakar lussebullar enligt recept från Anna Skipper. Dinkel är en av ingredienserna.


Äntligen!

img_4982 (MMS)

Äntligen har jag köpt mig en Ovanåkersdräkt. I slutet av 80-talet fick jag en sjal, en väska, ett förkläde och delar till en mössa av mina äldsta barns farmor. Sedan dess har jag önskat mig övriga delar också. För några veckor såg jag en Ovanåkersdräkt på annons på blocket men hade inte råd då. Men så fick jag lite tillbaka på skatten nu i december och då tyckte min snälla make att jag skulle slå till och köpa den. Sagt och gjort, idag hämtades den. Jag är SÅ lycklig! På bilden har jag sjal och väska som kommer från min fd svärmor. Övriga delar är från dräkten jag köpte idag. Så jag har två mössor, 3 sjalar, två väskor och två förkläden att välja på. Jag ska ta reda på ordentligt hur alla delar ska sitta, för det har jag inte lärt mig än. Men jag är SÅ glad och tacksam att jag fick förmånen att köpa denna fina dräkt. Jag kan lova att tårarna rann nerför mina kinder på hemvägen. Äntligen, äntligen har jag fått min dräkt!


Julklappsinköp

Nu åker vi och handlar julklappar! Hoppas bli helt klar med det idag. Ha en underbar dag!

Helg och julfix

Nu börjar det dra ihop sig till jul känns det som. Det är tredje advent på söndag och jag hoppas vi kan åka till Valbo och julhandla i morgon eller på söndag. Har de flesta julklapparna kvar att köpa så bäst att ta allt på ett bräde.
Idag har jag jobbat och sedan gick jag och maken en 45 minuters promenad. Halt var det på vissa ställen och oplogade trottoarer på många ställen. Sedan har jag ätit resten av kycklingsalladen från igår och nu är det strax dags för mitt gröna te med ingefära och citron.
Sen är jag otroligt lycklig för jag har äntligen fått möjlighet att köpa något som jag önskat mig i säkert 20 år. Vad tänker jag inte avslöja än, men bild kommer i bloggen i helgen det lovar jag.
Hoppas ni alla har en mysig fredagskväll. Det tänker vi ha för vi har båda yngsta barnen hemma i helgen. Hur mysigt som helst. :)

2x1 timmes stavgång

img_0651 (MMS)

Efter 2x1 timmes stavgång är det underbart att få äta makens goda kycklingsallad med ägg och avocado.


Vägde mig i morse.

img_4386 (MMS)

Vägde mig i morse. Är inte så överdrivet förtjust i den aktiviteten ska jag ärligt säga. Men jag började äta förståndigare den 1 december och så har jag varje dag sedan dess gått med stavar minst 45 min om dagen. Vågen visade på -3,3 kg. Jag är jättenöjd med det veckoreslultatet och fortsätter glatt mitt nya liv. Idag ska jag ta en promenad till min syster och sedan tillbaks hade jag tänkt. Så då blir det dubbel promenad idag.  Men först blir det jobba. :) ha en bra dag! Ps bilden är från i somras.


Peeling

Tog min stavpromenad i Borgenbackarna idag, 45 minuter i dag också. När jag kom hem lagade jag mat till sonen och sen tog jag ett skönt bad, gjorde lite kropp- och ansiktspeeling och nu ligger jag och vilar en stund.
Maken är på väg hem från Arlanda, där han varit och vinkat av sin äldsta dotter. Hon åker till Australien idag, där lillasyster väntar. Tänk vilket äventyr, härligt för dem!
Själv hoppas jag ta mig till Valbo i helgen. Julklappar ska inhandlas och IKEA ska besökas. Om skatteåterbäringen kommit och om vädret tillåter är väl bäst att tillägga.
Ska gå och göra mig en Cambridgeshake strax och så ser jag fram emot att det blir "Arga Snickaren" på Tv. Men först ska jag skicka tidningen till tryckeriet för nu har adresslistan dykt upp.
Trevlig kväll!

Dags igen då´rå

Har precis kommit hem från jobbet. Tog vägen förbi Lillemans skola och plockade upp honom också. Han hade punka på framdäcket i morse så maken skjutsade honom till skolan. Annars är han världens duktigaste som cyklar till och från skolan varje dag, tvärs genom hela byn. Sen går han på en skola med idrottinriktning där de har idrott i stort sett varje dag. Så nog blir det mycket rörelse för honom allt.
Nu ska det bli rörelse för mig också, för nu drar jag på mig träningskläderna, grabbar tag i stavarna och ger mig ut. Sen ska jag njuta av en Cambridgeshake när jag kommer hem.
Hörs!

Ingefära

Jag älskar ingefära. Jag brukar ta färsk ingefära och lite citron i en stor kopp grönt te varje dag. Den har antiinflammatoriska egenskaper, är feberdämpande och stimulerar andningen, blodcirkulationen och hjärtat. Dessutom ökar den förbränningen och är bra för matsmältningen. Den renar även njurarna från gifter. Att den sen är god är bara en bonus.
Maken och jag har tagit en 45 minuters promenad idag med. Direkt efter jobbet bytte jag till träningskläder och vässade stavarna och sen bar det av.
Jag har kommit på att jag ska träna direkt efter jobbet, så det blir av. Det är sjätte dagen med stavar nu och jag har gått 45 minuter alla dagar utom igår då jag gick en timme. Sen har jag även varit noga med kosten. Jag äter på jobbet men sedan är det Cambridge eller sallad som gäller. Jag är nöjd med mig själv och det känns så bra. Piggare känner jag mig också. Har kört på lite extra med hudvård också. Jag tycker mig märka att hyn blir bättre av mitt nya leverne och av att jag får så mycket frisk luft.
I sommar fyller jag 50. Då vill jag känna mig riktigt fräsch, så det är bara att kämpa på. Glad att jag ändå levt ett så pass hälsosamt liv är jag. Att jag inte rökt (ingen läderartad och grå hy) och att jag skrattat så mycket som jag gjort i mitt liv (inga sur-rynkor). För åh vad roligt jag haft (och har med för den delen).
Jag tänkte på Marie i går och allt tok vi hittade på. Saknaden är fortfarande overklig, men på något sätt är hon alltid med mig, genom alla minnen och genom att jag ofta blir påmind om roliga saker vi gjort och saker Marie brukade säga om vissa företeelser.
Näpp nu blir det "Äntligen Hemma" på fyran. Det ska jag glåma på.
Tjo!

Nattens ro

Natten är på väg och jag kommer nog att sova riktigt gott. Tog en timmes promenad med stavarna idag och kände mig så nöjd efteråt. Jag var ju så trött efter besöket hos doktorn och hade egentligen ingen lust alls att gå ut. Men envisheten var större än tröttheten så ut kom jag och det var så skönt. Ni som läst föregående inlägg såg att jag blev serverad grillad kycklingfilé med rödlök, avocado, körsbärstomater, ruccola och fetaost. Senare tog jag en kopp grönt te med ingefära och citron.
Tog ett skönt bad ikväll och lyxade mig med min Dior-duschcreme. Den doftar så gott tycker jag.
Men nu är det som sagt natti natt och i morgon är en annan dag. Då ska vi julpyssla på jobbet och sonen ska på skolutflykt, maken har en massa annat pyssel framför sig (ja nu vet ju.... göralistorna och sånt:))
Sen ska jag ut i morgon också med mina lånta stavar. Minimum är 45 minuter, hoppas få maken med mig. Annars får jag göra som jag gjorde idag. Spotify med gammal 70 tals pöp i lurarna.
Hörs och svejs och over and out!

Dagens middag

img_5100 (MMS)

När man som jag är gift med världens underbaraste man är detta vad jag blir serverad till middag. Sonen fick pizza och en liten present för att han fick så fina omdömen i skolan. Nu ska vi ha en riktigt soft kväll.


Blooood

Har varit hos doktorn och kollat hjärtklappning och sköldkörtel. Undersökningen gick bra, inga konstigheter hittades som tur var. Nu får vi se vad proverna visar. Han skulle ringa och höra av sig om det om några dagar sa han, doktorn. Förövrigt så kändes det som dom tappade mig på allt mitt bloood. Flera rör tog dom. Sköterskan undrade om jag skulle ligga ner. Tooook heller sa jag, för så säger man här uppe. (Man är väl viking för sjutton)Men det struntar jag i, att jag är blodfattig alltså :)) Jag greppar stavarna och ger mig i väg ut i snövädret. Var inte så mycket nyss. Får se hur det ser ut nu då.  Är väl tillbaka om sisådär 45 minuter. Envis som jag är.

Tjo

Vila och återhämtning

Ligger och vilar och känner mig så nöjd med den här helgen och med mig själv. I morgon är det jobba igen och på em ska jag till doktorn och kolla upp min hjärtklappning. Sen blir det en prommis innan middagen. Får se vilken vända det blir då.
Snart kommer Lilleman hem och det ska bli så härligt att ha honom hemma igen. Till helgen kommer yngsta dottern också hem och det ska bli underbart. Längtar till julhelgen när jag får möjlighet att träffa alla mina fyra barn. Tänk att det snart är jul! Hur underbart är inte det? Hoppas vi hittar en fin julgran :)
Nej nu ska jag fortsätta koppla av. I kväll blir det makens smarriga kycklingsallad. Det ser jag fram emot.
Trevlig kväll!

Seeegt

Det kändes väldigt segt idag när vi gick vår dagliga promenad. Men vi tog tid och tiden var densamma som igår så vi höll nog ett hyfsat tempo idag med. Vi tog Borgenbackarna idag också, för det är bra konditionsträning och så känner jag att ryggmusklerna får sitt där.
När vi kom hem blev det en lätt lunch och sedan tog jag ett skönt bad. Nu ska jag ta min kopp med ingefärste. Maken har åkt på affären och ska bl a köpa hem lite grönt te som jag ska ha som grund i ingefärsteet i fortsättningen.
Nu snöar det vackert ute. Mysigt om det kan få bli lite ljusare på marken.

Dagens lunch serverad

img_9986 (MMS)

Ruccolasallad med fetaost, rårivna morötter, röd lök och ägg. Toppat med lite knaperstekt bacon. Ett stort glas vatten till det.


Så där ja

Vaknade tidigt pigg som en mört och kunde inte somna om. Så jag gick upp och satte mig vid datorn och gjorde klart Maltesernytt. Så nu ska den till tryckeriet så fort jag fått senaste adresslistan av kassören.

Under tiden jag suttit här har jag blivit serverad såväl kaffe som Cambridgeshake av maken, men nu bär det iväg på en tur med stavar. Känner att jag behöver det när jag suttit still så länge.

Tjo!

Äter tidigt i kväll

img_3815 (MMS)

Äter tidigt i kväll eftersom vi ska på Minns du sången sen. Maken har lagat gorgonzolafylld fläskfilé med fräsch sallad och varma rotsaker. Till det en kantarellsås med citron och dragon. Mums!


Kärlek är....

img_0037 (MMS)

..... när maken kommer med en kopp rykande ingefärste när jag ligger och vilar. Har nyss klivit upp ur ett skönt bad, med tända ljus i badrummet. Nu ska jag njuta av mitt te. Älskar dig Calle.


Recept

Nu ska ni få ett recept på lite nyttigare lussekatter a´la Anna Skipper.

Ingredienser:

 • 5 dl gammaldags ekologisk mjölk
 • 1 ägg
 • 1 pkt jäst för söta degar
 • 1 krm salt
 • 5-8 dl dinkelsikt
 • 1 pkt saffran
 • 175 gram smör smält
 • 2,5 dl råsocker
 • 1 ägg till pensling
 • Russin

Gör så här:

 1. Värm mjölken till 37 grader ( fingervarmt). Smula ned jästen i en bunke, strö över saltet.
 2. Slå mjölken i bunken och rör ut jästen. Tillsätt ägget och saffran. Rör ned mjöl, lite i taget tills degen släpper från kanterna i bunken. Degen skall dock fortfarande vara på gränsen till kletig.
 3. Låt jäsa till dubbel storlek ca 35 minuter.
 4. Smält smöret. Häll smöret över den jästa degen samt tillsätt sockret. Rör/knåda ned mera mjöl tills degen fått en fin och luftig konsistens.
 5. Häll ut på bakbordet och knåda degen ca 7 minuter.
 6. Forma degen till lussekatter i önskad form. Lägg på smörad plåt.
 7. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk.
 8. Pensla lussekatterna försiktigt med det uppvispade ägget. Tryck i russin.
 9. Grädda i ca10 minuter i 220 grader i mitten av ugnen.
 10. Låt svalna innan bullarna packas i påse.

Fortsättning på dagen

Kom just hem ifrån en skön promenad med maken uppför Borgenbackarna och nedför på hemvägen då förstås. :)
45 minuter var vi ute idag med och det känns som det är en lagom tid att träna så här i början. Tänk vad skönt det är att promenera och stavarna gör verkligen sitt till. Jag minns i vintras när jag knappt orkade gå uppför en av backarna. Tänk vad man tappar när man blir sjuk och inte kan röra sig. Nu är konditionen så mycket bättre. Jag tror mycket beror på att jag tränat hela våren och att jag börjat jobba igen i höstas. Nu jobbar jag ju heltid och det känns helt underbart. Dock har jag de första månaderna sedan jag började jobba varit väldigt trött när jag kommit hem och behövt vila min rygg mycket. Därför har det inte blivit så många promenader, men nu känner jag att ryggmusklerna är starkare och jag orkar promenera igen.
Jag ångrar verkligen inte att jag, trots min egen tantvarning, börjat med stavgång. Hela kroppen får sig en genomkörare och när man har så mycket natur inpå knuten och så fina promenadvägar som vi har här så vore det väl dumt att inte utnyttja det med.
Jag ska strax ta och krypa ner i badet och styscha till mig lite sen, för ikväll ska maken och jag ta med svärmor till Salemkyrkan och lyssna på "Minns du sången". Mina föräldrar jobbar i serveringen där ikväll, men vi hinner säkert umgås lite med dem med.
Fläskfilé har maken lovat till middag, det ska bli gott det! Men innan dess blir det en Cambridgeshake.

Dags igen

Nu blir det en kopp kaffe, en Cambridgeshake och sen ska maken och jag ta en långpromenad. Jag med stavar då givetvis..... :)

Fredag

Så är det fredag IGEN! Tänk vad veckorna går snabbt nu. Idag efter jobbet skjutsade maken mig till mina föräldrar. Satt och pratade med dem en bra stund och det var så mysigt. Med mig hade jag träningkläder och stavar, så sedan bar det hemåt med en 45 min snabb powerwalk med stavarna. Det gick bra även idag och jag kände hur både motionen och den friska luften gjorde mig gott.
När jag kom hem blev det ett stort glas vatten och en Cambridgeshake. Nu ska vi snart åka till Bollnäs och lämna Lilleman vid bussen. Han ska åka till sin pappa i helgen. Hos oss blir det bara maken och jag, vilket inträffar ytterst sällan, så det får bli en soft och vilsam helg för oss, men stavgång, vila och även lite nytta ska vi göra. Jag ska färdigställa tidningen och skicka den tiill tryckeriet bl a.
Ha en härlig fredagskväll allihop!

Det går utför

Känns som det är pansjisvarning på mig nu. Jag har brutit ytterligare en av mina föresatser. Nämligen den att jag aldrig ska gå med stavar.
Det har jag gjort idag. En lång, mycket snabb powerwalk i regn och rusk med stavar. Men åååh vad skönt det var. Det lär inte bli sista gången. Förskrämda bybor fick se något i typ med detta när de var på väg till diverse aktiviteter.
(Fniss, jag har ju en stor portion självironi jag, det inser jag ju när jag kollar på bilden :) )
Det är så skönt nu när min rygg börjar kännas starkare. För det första jobbar jag heltid, vilket jag aldrig trodde jag skulle kunna göra igen. Sedan så börjar jag orka mer och mer på fritiden med. Allt har fått ha sin tid och jag har aldrig känt några krav på att påskynda saker jag inte varit mogen för.
Men att kunna jobba en lång dag och sedan gå en lång stavgång är mer än jag någonsin kunnat hoppas på. Jag är så nöjd. Att det dessutom är skönt med frisk luft som rensar såväl kropp som hjärna är inte helt fel det heller.
När jag kom hem så tog jag mig en Cambridgeshake och nu vankas strax ett skönt bad, hårinpackning, ansiktsmask och lite annat fix.
I morgon ska jag ut igen och det ser jag verkligen fram emot. Sen har maken lovat att följa med mig också. Snälla svärmor har många par stavar hon att låna ut.

RSS 2.0