Jåll

Jag tycker nya blogg.se är jålligt jag. Man kan inte mobilblogga och frågan är hur lång tid det tar innan man kan göra det. Trök! Så däför blir det lite hipp som happ med inläggen här tills dom har fixat det.
Strulputtar!
 
I övrigt kan sägas att vi har haft ett underbart midsommarfirande på Vevlingestrand. Drog dit husvagnen och firade i strålande sol. 
 
Själv har jag feber och är förkyld. Nåt riktigt skit som inte verkar ge sig i första taget. Men jag är envis jag oxå. För på tisdag måste jag vara frisk! För då ska jag göra en spännande sak och så ska jag fika med världens bästa M.
 
Nu ska jag sova mig frisk!
 
Tjoflöjt!

Längtar till Öland!

img_8291 (MMS)

Längtar till Öland!


Kloka ord från Buddah.  Hat och ilska förg...

img_1947 (MMS)

Kloka ord från Buddah.  Hat och ilska förgör.  Sprid kärlek och sprid harmoni omkring dig! Keep up the good work!


Bruden med sin mor

img_1675 (MMS)

Bruden med sin mor


Brudvalsen

img_7820 (MMS)

Brudvalsen


Me and my hubbie

img_4686 (MMS)

Jag och maken på bröllopsfest.


Jag och yngsta dottern

img_1149 (MMS)

Jag och yngsta dottern


Hos frissan Nea jag nu.

img_4358 (MMS)

Hos frissan Nea jag nu.


Vilar mina trötta fötter.

img_2831 (MMS)

Vilar mina trötta fötter.


På hotell

img_6582 (MMS)

Nu blir det en mysig hotellnatt på Bålsta Gästgiveri. Vi har fått jättefina rum, både vi och mamma och pappa. I morgon blir det bröllop.


Hälsinglands landskapsdjur Lo.

img_9045 (MMS)

Hälsinglands landskapsdjur Lo.


Den fina fjällräven som håller på tappa si...

img_0509 (MMS)

Den fina fjällräven som håller på tappa sin vita vinterpäls tror jag.


Idag har vi varit med fritidsbarnen på Jär...

img_1193 (MMS)

Idag har vi varit med fritidsbarnen på Järvzoo. Där träffade vi bl a denna Myskoxe.


Min passion

img_6637 (MMS)

Min passion


Min morgonbön

img_5000 (MMS)

Jag är tacksam att detta är min" foundation" i livet. Det är det enda som bär när allting annat vacklar. Min tro, Guds nåd och Guds barmhärtighet.


Tillfreds

img_9182 (MMS)

Tillfreds


God morgon! 

img_0181 (MMS)

God morgon!  Börjar dagen med några kloka ord av Mr Jim Carrey


Söndag i dag

I dag firar mina fina och underbara föräldrar 51 år som gifta. Grattis till dem!
I dag har jag tagit mig en liten sovmorgon och softat och sett på Kristin på nyhetsmorgon. Sedan ska jag lägga sista handen vid tidningen (Maltesernytt) och skicka den till tryckeriet. Damma i sovrummet har jag också tänkt hinna med. Tänk vad ofta man får göra det.
Men först en tallrik med havregrynsgröt med färska jordgubbar som min älskade man lagat till mig.
Ha en underbar söndag!

Shop til you drop

Idag har jag, syrran och mamma varit till Bollnäs och shoppat. Jag är ju inte så van vid shopping jag längre men det var otroligt skönt att handla med min stilsäkra syster som smakråd. Hon kan sånt där hon. Att jag dessutom fick handla min klänning två storlekar mindre än vad jag brukar är ju inte helt fel heller :)
Givetvis var det kläder till min dotters bröllop om en vecka som inhandlades. Jag hade beställt en klänning förut, men var inte så nöjd med kvalitén på tyget när den kom. Så nu blev det en ny. Åh vad jag gilllar den. Berättar inget än, men bilder kommer nästa lördag.
Köpte nya skor och en ny specialutprovad bh också. Så nu blir det tjusigt värre, från topp till tå.
På måndag ska jag och sonen iväg och handla examens/bröllopskläder till honom med. Då ska jag kolla lite efter en snygg väska också. Jag har en på lut som jag ville fundera lite över. Maken skickar jag väl in på Dressman så hittar han säkert nåt snyggt där. Det är ju lättare för karlar med kläder tycker jag.
När jag kom hem mannekängade jag för maken, som gillade mina kläder :)
Vädret är helt underbart och har varit så hela dagen. I kväll blir det grillat. :) Mums!
Ha en fortsatt bra helg!

Hon är så bra!

Vem? Jamen Underbara Clara förstås. Detta inlägg tycker jag är jättebra, som så mycket annat hon skrivit.
Så här skriver hon: (för Er som inte klickat på länken ovan)

Alla framgångsrika kvinnor jag fått äran att träffa och arbeta med har föregåtts av rykten om att vara besvärliga/knepiga/bitchiga. Varenda en utan undantag. Och varje gång jag väl har träffat dem har jag stått som ett frågetecken efteråt. Var var det där besvärliga? Det där bitchiga? Jag ser kvinnor som vet vad de vill och vågar säga till när något inte känns bra. På det hela taget väldigt mycket som många framgångsrika män är. Fast de är ofta mycket otrevligare. För män kan vara det. Lite mer hårdföra. Lite mer raka. När man snackar om ”knepiga män” är det av kalibern Torsten Flink och Börje Ahlstedt. Och där kan man ju verkligen snacka knepigt! När man snackar knepiga kvinnor verkar däremot kriteriet ”framgångsrik inom sitt yrke” vara det enda bevis som behövs.

Jag säger heja, hurra och busvissel för alla kvinnor där ute som någon gång kallats knepiga. Jag hoppas att kunna sälla mig till denna skara.

 

Så långt Underbara Clara. Bra skrivet tycker undertecknad.


Stolt mamma

img_0793 (MMS)

Jag är så stolt över alla mina barn. Här är en bild på min äldsta dotter som  är på möhippa. Visst är hon vacker!


Nationaldag

Jag tänker inte skriva något långt inlägg. Bara säga att jag är tacksam att jag bor i Sverige även om landet inte delat med sig av någon nämnvärd vår och sommar detta år. Men optimist som jag är så tror jag ju att kanonväder väntar bakom hörnet.
Jag hoppas att Sverige fortsätter vara synonymt med humanitet och värme i det mänskliga klimatet. Att vi fortsätter vara globala och vara nyfikna på andra människor och att vi behandlar alla med respekt oavsett ursprung.
Ha en härlig nationaldag!

Skor

img_3305 (MMS)

Idag har jag skaffat skor till min ovanåkersdräkt. Experimenterar och joxar eftersom jag är osäker på hur allt ska sitta. Det är en hel vetenskap detta med folkdräkter. Jag vet att väskan ska sitta till hälften dold under förklädet, men det tycker jag är synd för då syns den inte och den är ju så vacker. Så då låter jag den sitta så här. Det jag funderar mest över just nu är broschens placering och hur man ska ha sjalen framtill. Nån som vet?. :)


Boys will be boys

img_5492 (MMS)

Pojkarna lirar fotboll ända tills C inte örska nå mer och M behövde gå in och klippa tånaglane. Huj


2 år

Idag är det två år sedan min allra bästa vän Marie lämnade oss. Saknaden efter henne är fortfarande stor och hon fattas mig alldeles oerhört. Idag var vi till minneslunden och planterade en blomma. En ceriserosa lejongap fick det bli i år.
Jag vill även dela Guy Penrods "Knowing what I know about heaven" med Er alla. Jag är inte ensam om att förlorat min bäste vän så jag hoppas den kan vara till tröst för fler.

GRATTIS LINNÉA

I dag fyller min älskade dotter Linnéa 17 år. Hon är världens finaste och underbaraste. En underbar tonåring som ger sin mamma så mycket glädje. Jag är så tacksam att jag har en så fin dotter och att jag får ynnesten att vara hennes mamma. Älskar dig så! Ha en underbar födelsedag gumman!

En liten berättelse

Den här har jag snott ifrån min FB vän M. Jag tycker den är så bra:
"Det var en gång en liten pojke som led av dåligt humör. Hans far gav honom därför en låda spik och sade att han varje gång han blev arg skulle slå in en spik i staketet. Den första dagen slog pojken in många spikar. Under de närmaste veckorna lärde han sig kontrollera sin vrede, och antalet spikar minskade för varje dag. Han upptäckte att det var lättare att behärska humöret än att …slå in spikar i staketet. Slutligen kom den dag när pojken inte blev arg en enda gång. Han berättade detta för fadern som då föreslog att han nu skulle dra ut en spik för varje dag han lyckades fortsätta med sitt goda humör. Dagarna gick och pojken kunde slutligen meddela sin far att alla spikarna var utdragna. Fadern tog då pojken vid handen och ledde honom till staketet. Där sade han: ”Du har skött dig bra, men se på alla hålen i staketet. Staketet blir aldrig vad det en gång var. När du blir arg och säger otrevliga saker, lämnar dessa precis som spikarna ett ärr efter sig. Sårar du någon med en kniv spelar det ingen roll hur många gånger du ber om ursäkt. Såret finns ändå kvar.”

Fina bordet

img_6519 (MMS)

Fredag och Let's Dancefinal. Titta vad fint vårt soffbord blev när duktiga E målat det. Nu är lilla bordet in på målning med. I morgon kväll är det på plats.


En ny skapelse

img_2345 (MMS)

Var dag är en ny dag som vi kan göra bättre än gårdagen. I Bibeln står det: Jag är en ny skapelse, det gamla är förgånget se något nytt har kommit. Underbara ord tycker jag! Ha en fortsatt underbar dag!


RSS 2.0