Galghumor

img_3471 (MMS)

Galghumor kan vara bra om man står med en sån här lott i näven. Man hittar mycket roligt på fejjan. Tänkvärt med för den delen.


Stockholms skärgård

img_7512 (MMS)

Stockholms skärgård är vacker även om vädret är grått. Härligt med fönster i hytten. :)


Min kärlek.

img_1279 (MMS)

Min kärlek.


Ramlösa

img_7730 (MMS)

Ramlösa till maten idag.


Lunch

img_3937 (MMS)

En god macka med italienska förtecken blev vår lunch.


Kaffe

img_3418 (MMS)

Så kaffet förstås


Strutscafét

img_8450 (MMS)

På väg till båten stannar bussen i vanlig ordning på strutscafet. Kan inte någon skicka hit Anna Skipper och tala förstånd med dom som driver stället. All mat på buffén dryper av fett och ser uppvärmd ut. Allt bröd är vitt bröd, inget fullkorn i sikte. Så medan maken äter fettdrypande buffé var det sundaste jag kunde hitta denna macka. Suck!


Dagen

img_1478 (MMS)

Jag brukar äta ca 1300 kcal per dag. Men idag har det gått för runt så jag har inte hunnit fylla på mer än så här.  Efter jobbet åkte vi till Bollnäs och köpte nya skor till sonen. Han klippte sig också och så fick han äntligen köpa en kepa som han gått och suktat efter så länge.  Nu är det sovdags och jag är grymt trött.  I morgon ska jag och maken på kryssning. Underbart. :)


Fynd

img_5140 (MMS)

Fyndade ett överkast och en kudde i samma serie som de två kuddarna vi hade innan. Blev så mysigt i vår lilla läshörna. Köp och säljsighter gillar jag skarpt. :)


Flisan

img_2135 (MMS)

Lilla söta Flisan har lånat vovvarnas säng.


Nu är vi två

Nu har även maken gått med i viktklubben också, jätteroligt. Själv har jag använt ytterligare ett par jeans som varit för små förut. Nu kommer jag med lätthet i dem och de börjar t o m bli för stora. Å vad det här är kul!
Jag är envis och köper inga kläder än. Jag väntar till början av juni. Men då ska det handlas desto mer. Min äldsta dotter gifter sig i sommar så då ska jag ut och leta en riktigt snygg klänning. Å det ska bli så härligt att gå på bröllop. Det är en speciell känsla i ett mammahjärta när ens barn gifter sig.
Jag hade från början min 50 årsdag den 14 juli i åtanke när jag påbörjade min viktminskning. Men nu har jag även ett bröllop som sporrar mig ännu mer. Sen att vi ska ut och pilgrimsvandra, det är ju ett tredje skäl att gå ner i vikt. Lättare att gå med en lättare kropp.
Men en rolighet i taget... på fredag blir det kryssning med Qualityhytt..... :)

Ginger

Tar mig en kopp grönt ingefärste med citron. Ingefära är suveränt tycker jag och gott är det också.

Mysdag

I dag har det varit extra mysigt på jobbet för jag har haft med mig min fina Lilleman som har haft endagsprao på mammas jobb. Han tyckte att jag har världens bästa jobb och det tycker jag med.

Sen har jag haft världens bästa E på besök och hennes goa Chanel (som är valp till dotter L´s hund Dolly). Chanel var här och fick en ny fin vårfrisyr. Den blev en helt annan hund sedan pälsen blev kort. Mera lättskött och svalt när vi går mot den varma årstiden.
På fredag åker Lilleman till sin pappa och jag och maken tar Birka Paradisebussen till Stockholm. Vi har blivit bjudna på en gratisresa av Birka med Qualityhytt, bussresa och frukostbufée.
Ska bli mysigt att komma iväg och gratis är gott, eller hur :)) Fina E bor här och passar djuren.
Ska se lite på Tv nu och sen blir det sängen.
Ha det gott!

Tjohooo

Vikten går neråt och jag har sedan 1 december gått ner 8,2 kg och minskat 8 cm runt midjan. Jag känner mig SÅ nöjd. Vill bara påpeka att mitt beslut att gå ner i vikt inte primärt är av fåfänga skäl. När man närmar sig 50 så är väl inte utseendefixeringen speciellt stor, nej jag hade gått upp så mycket under min sjukdomstid när jag varit i stort sett orörlig och jag mådde inte bra av det. Jag var orolig för hjärt- kärlssjukdomar. Nu känns det bra för jag har hittat en metod som passar mig.

I helgen har jag haft feber, inte mycket men tillräckligt för att jag bestämde mig för att avstå träningen. Så nu hoppas jag på att febern håller sig borta så jag kan ta någon promenad i veckan istället.

Förebild

En av mina stora förebilder Dottie Rambo sjunger en sång som betytt så otroligt mycket för mig genom åren och gör så fortfarande. "Sheltered in the arms of God". Dottie berättar i början av videon hur sången kom till.

Nu är det fredag igen

I kväll kommer yngsta dottern och hennes kompis F hit. Så i kväll serveras makens kycklinggryta och i morgon ska vi grilla. Om vädret är bra kommer jag att vistas utomhus och ge mina båda Malteser en ny frisyr i morgon. Vilket verkar troligt för vädret skulle visst bli fint i helgen.
Tänkte avsluta detta korta inlägg med en av de sånger vi övade igår på kören.
Huj!

Musik ska byggas utav glädje

img_9954 (MMS)

Idag har jag provsjungit i en kör. Jag säger bara en sak: Händels Halleluja Det var något att bita i det för en gammal gospelsångerska som jag. Men det är kul att pröva nåt nytt och skam den som ger sig. Alltid lär man sig nåt. :)


Vår

Idag har det varit riktigt ljumma och sköna vindar. Jobbade 9-17 idag och vid lunch tog jag och mina kolleger ett promenad upp till Quren för att äta lunch. Åh vilken god och sund mat de har där. Ett underbart salladsbord med en massa gott och idag blev det morotssoppa med ingefära. Mums!
Till middag blev det kycklingwook så det har verkligen varit en bra matdag idag :))
Jag kämpar på med min viktminskning. Det går så bra och två dagar nu har jag fått höra att det syns att jag gått ner i vikt. På måndagar väger jag mig. Nu på måndag är det dessutom dags att kolla midjemåttet. Det känns så härligt och jag har så mycket som taggar mig.
Nu ska sonen och jag kolla på film.
Trevlig kväll!
(Tänk att snart är det helg igen:))

Det går framåt

Började min dag med ett stort glas citronvatten, en cambridge och en kopp kaffe. Sedan åkte jag och hälsade på min gamla klass och mina fd kolleger. Det var så mysigt att få träffa alla igen. Jag fick många fina kort som barnen tillverkat. Goungarna!

Sedan åkte jag hem igen och åt en tallrik havregrynsgröt med linfrö till lunch. Sen bar det iväg till jobbet för en kort arbetsdag på tre timmar. Känner mig lite trött idag trots att jag sovit som en stock i natt.
Idag hade jag beställt tortellini med ostsåstill middag, det var smaskens!
Vi planerar vår resa till Spanien för fullt. Vad spännande det ska bli att vandra pilgirmsleden i norra Spanien.
Vi beräknar komma hem ett par dagar innan min 50-års dag och den dagen firar vi med öppet hus med buffée. Det kommer att bli så mysigt! Efter allt firande åker vi ner till Öland med barn och husvagn. Härligt det med.
Ja ungefär så kommer nog vår sommar att se ut.

Planer och skratt

Sitter och planerar och drömmer om att få gå pilgrimsleden som jag skrev om igår. Maken och jag har kollat olika varianter på hur en resa skulle kunna se ut. Diskuterat allt ifrån packning till längd på vandringen. Hoppas den går att genomföra.

Någon som har gått den och har tips? Maila mig gärna på: helen.embretsen@hotmail.com eller skriv i kommentatorsfältet. Skriv gärna ifall du inte vill att jag publicerar din kommentar så låter jag i så fall bli det.
Det är några som gör det och jag tycker det är helt ok.
Jag har berättat historien som min svärmor brukar berätta i ett tidigare inlägg. Den om mannen, pojken och åsnan. Jag tycker den är så bra. Jag behöver själv påminnas om den allt som oftast. För det är helt omöjligt att göra alla till lags. Skriver jag om kärlek så finns de såna som tycker att det behöver man inte skriva om, eller tala om för andra, skriver jag om min viktnedgång så finns de såna som tycker att jag använder fel metod. Skriver jag om saker som engagerar mig så finns det alltid någon som tycker att jag borde vara engagerad i andra saker.
Jag beundrar min svärmor. Hon har alltid haft sin egen stil och hon har aldrig varit rädd att säga vad hon tycker. Den här berättelsen har varit hennes ledstjärna genom livet. Här kommer den igen.
Berättelsen om mjölnaren, pojken och åsnan.
Skriven av den här mannen:
Jean de La Fontaine
En mjölnare gick med sin son till marknaden för att sälja sin åsna. För att åsnan skulle vara i god form när han kom fram, så band de hans ben vid en stör och bar honom mellan sig. Den förste de mötte skrattade, när han såg dem och sade: "Jag har då aldrig sett maken till dumma människor".

Då tog de och ställde åsnan på fötterna och pojken red på honom medan mjölnaren gick bakom. Snart mötte de en man som sade: " Varför rider du, unge  man, medan din stackars far får gå?"

Då klev sonen av och mjölnaren klev upp på åsnans rygg.
Efter en stund gick de förbi en flicka, som sade: "Titta på den där själviske gamle mannen, som rider ensam på sin åsna och inte låter sonen dela plats med honom."

Då sade mjölnaren till sonen att klättra upp bakom honom och så red de båda två på åsnan. De hade inte ridit långt förrän de mötte en annan som sade: "Ni båda stora, starka karlar skulle skämmas för att rida båda på den stackars lilla åsnan."

Då klev mjölnaren och hans son av och gick bredvid åsnan. De hade knappt gjort det förrän en annan person sade: "Titta på de där dumbommarna. Är det riktigt, att en åsna skall gå och ha det bekvämt, medan hans stackars husbonde måste traska och gå?"

"Du har rätt", sade mjölnaren. "jag är en dumbom, som lyssnar till er alla. Från och med nu skall jag göra, som jag själv vill." Och det gjorde han.

Den som vill vara alla till lags, tillfredställer ingen. Man kan helt enkelt inte vara alla till lags. Alltid finns det folk som har andra synpukter.

Läsvärt

Jag gillar bloggerska Underbara Clara. Hon skriver mycket tänkvärt. Som det här t ex.
Hjälp vad dåligt ordet här syntes. Men klicka där i alla fall så kommer du rätt.

Lunchrast!

img_9200 (MMS)

Lunchrast! Då blir det Viktväktarmas Kyckling Verona med broccoli. Total kalorikontroll. Sånt gillas!


Nedåt

Yes! Vågen visar nedåt idag med! Är SÅ lycklig!

Mys

img_4373 (MMS)

Nu är sonen strax hemma. Då blir det söndagsmys. Han ska få pizza gokillen. :) Sen ska vi se film... bara gutten och jag :))


Snart 50!

Snart är det min tur att fylla 50. Kan knappt fatta att jag blivit så gammal. Men är glad att jag är med. Jag har en sak som jag skulle vilja göra i sommar. Jag vill gå pilgrimsleden till Santiago de Compostela. Maken vill följa och säkert min svärmor också som är hängiven katolik. Jag hoppas så att vi får tillfälle att göra detta i sommar. Det är faktiskt det enda jag önskar inför min 50 års dag.
Man kan välja delar av sträckan om man inte har hela sommaren på sig. Jag vill gå så att jag går "i mål" i Santiago de Compostela.


Fantastiskt

Har varit ute på en två timmars promenad Ullungen runt. Idag gick vi åt andra hållet och började med Borgenbackarna så vi fick upp lite flås. Härligt var det och vi fick höra sjungande fåglar, porlande vårbäckar och se tussilago. Solen tittade fram ibland och luften var varm och skön. Det doftar vår ute och jag bara älskar den tid som ligger framför oss nu.
Vi gick och skissade lite sommarplaner maken och jag. Det finns en sak som jag hemskt gärna vill göra nu när jag ska fylla 50 i sommar. Men det ska jag berätta om i ett annat inlägg.
Nu ska jag vila en liten stund. Har precis ätit rester från igår. Makens goda vitkålslasagne, som jag varmt kan rekommendera. Ska ta ett bad sedan och göra lite hårinpackning och fixa till mig lite.
Filmen om kvarteret Skatan som vi såg igår var sevärd tycker jag. Inte den bästa film jag sett, men den fick mig att skratta hejdlöst några gånger.

Tussilago

img_1246 (MMS)

Årets första tussilago hittade vi på vår tur Ullungen runt!


Inre harmoni

För mig är det viktigt med inre harmoni. En kompis påpekade för ett tag sedan att jag har blivit mycket mer harmonisk. Att många av de saker som gjorde mig upprörd och som sårade mig förut inte längre får min tillvaro att sättas i gungning. Han tog några exempel på förr och nu och jag kunde inte mer än instämma.
Jag mår så mycket mycket bättre och har upptäckt min egen styrka och jag känner inre harmoni. Visst kan saker göra mig ledsen fortfarande, men det är på en helt annan nivå. Jag har gått igenom en del de senaste åren som påverkat men även fått mig att utvecklas som människa.
Jag har en underbar familj och fantastiska vänner. Det är jag mycket tacksam över. Glad över att fortfarande ha kontakt med så mycket goa vänner från förr. Tänk vad härligt att vänskap kan bestå trots år och avstånd.
Fick härom dagen ett fint mail från goa S med stöttande ord som värmde och som behövdes just i en speciell situation. När nöden är som störst är hjälpen som närmast, säger ett ordspråk och det stämde verkligen då.
Livet och tillvaron kan vara olika för oss människor, vi har alla olika upplevelser och erfarenheter i vår ryggsäck. Jag tror det är viktigt att vi förlåter oss själva, känner att vi faktiskt duger för att vi ska bli hela som människor.
När jag väl gjorde det så kunde jag känna att intriger och dumt prat inte berörde mig på samma sätt som förut. Det är bara synd om människor som måste "åka runt i gårdar och bedriva sina egna små personvalskampanjer", där man framhåller sin egen förträfflighet och målar upp sämre bilder av andra. Men att bli dömd ohörd är trist men inget att lägga energi på. Tro på karma istället och tänk att "rackarns vad kul det blir när karma hinner ifatt dina plågoandar", för det gör det... förr eller senare.
Man slipper kanske hamna här då... ha ha:
Min kloka kollega A-M som jag jobbade med för sådär 20 år sedan brukade säga: "Man får tycka och tänka precis vad man vill, men allt behöver inte gå ut genom munnen".
Sen kan man givetvis både prata och skriva om företeelser, men jag tycker det är viktigt att göra skillnad på sak och person. Att ogilla handlingen med älska människan... det är en konst det, inte helt lätt men man kan öva och göra sitt bästa. Jag påstår inte att jag kan det... men jag vill kunna, därför försöker jag i alla fall.

Lördagspyssel

img_0684 (MMS)

I dag har flitens lampa lyst över vårt hus hela dagen. Vi har städat undan överskottet av vinterkläder i hallen och så har jag planterat om mina pelargoner och tagit upp de två övervintrande pelargonerna från matkällaren. Hade även diverse sticklingar som jag också passade på att plantera. Maken har, förutom burit in och ut krukor till mig även lagat punka på svärmors cykel och jag fortsatte med att fixa i ordning en dyna till lilla soffan i hallen. Vi äter en lunch/middag bestående av lasagne, men med ett nytt recept som maken såg på Tv, där man använder vitkål istället för lasagneplattor. Kan vara värt att pröva. I kväll ska vi på bio och kolla in "Kvarteret Skatan". Hoppas ni får en trevlig fredagkväll. Återkommer säkert och ger min egen lilla filmrecension sen. Må gott!


Uppe innan tuppen

img_2631 (MMS)

I morse steg jag upp kl 5 eftersom jag börjar tidigt på fredagar. Orkade inte fixa frisyren så det blev en slarvig knut i nacken bara. Men det syns i allafall på bilden att utväxten blev färgad i går. :)


Fredag

Å vad härligt det är med sol och vårväder när det är fredag. Idag ska vi skjutsa sonen till bussen, han ska till sin pappa över helgen och sedan ska vi fira J som precis fyllt år.

I övrigt har vi nog inga speciella planer för helgen. Ska fixa och dona lite hemma. Tänkte städa hallen och sortera lite kläder och så blir det förhoppningsvis lite papperarbete gjort med. Ett par långpromenader med stavarna blir det säkert med.

Det finns vissa saker som gör mig beklämd med, men det tänker jag inte skriva om just nu. Kanske en annan gång. Men vissa saker begriper jag mig bara inte på! Så är det!
Vårfin i håret

img_4318 (MMS)

Då har min älskade make varit snäll och färgat utväxten i mitt hår. Så om sisådär en halvtimme är förhoppningsvis hela håret blont och fint. Tittar på Fuskbyggarna på 4:an under tiden.


Mitt i veckan

Ja mitt i arbetsveckan i alla fall. Jag har haft en bra dag på jobbet, haft en planeringsförmiddag med mig själv idag så då passade jag på att städa och göra lite fint. Sen gick jag och kollegerna på Gästis och åt god lunch och sen var det fullt ös på fritids på em. Härligt!
Solen har visat sig idag och ingen blåst, sånt gillar jag. Sedan har temperaturen i luften också varit behaglig. Det känns så vårlikt och skönt ute.
Var trött när jag kom hem idag och väldigt trött i ryggen, så jag har legat och vilat och sedan blev jag bjuden på god köttfärslimpa av min snälla man. Jag har det så bra jag.
Nu blir det en soft kväll och sedan lite tidigare i säng tror jag.

Sol och blåst

Sol och blåst idag. Men jag har inte varit ute än. Ligger i sängen och ser på "Efter tio" med Malou. En av mina favvogubbar (som i äldre man) Jan Eliasson är med. Jag gillar honom verkligen, tänk om det fanns fler politiker av hans kaliber.
Idag får jag jobba en timme extra, vilket jag tackar och tar emot! Jag har ju bara en 75 % tjänst just nu så varje extra timme som ger någon extra krona i lönekuvertet är mycket välkommet.
Ska strax göra mig i ordning och äta lite brunch.
Ha en go tisdag!

Bra

Besöket hos tandläkaren gick bra. Inga hål, bara lite tandsten och så ska jag jobba lite på att få ett par tandköttsfickor att bli lite grundare. Får väl göra ett tappert försök.... fast jag hatar såna där små borstar som man ska preja ner mellan tänderna.
Har ont i huvudet nu så nu får det bli sängen. I morgon får jag sova för jag börjar inte "förrns än klockan 1" (som lilla M morsa sa - hmmm ett skämt som enbart Marie och jag förstår så jag hoppas hon flessar där i himlen nu).
Sov gott allihop så hör vi väl i "mören" då ra....
Tjoss!

Tom Petty

Ja det var Maries namn för tandläkare. Dit ska jag om en liten stund. Hoppas det går lika bra som det brukar.
Annars har dagen varit bra. Solen har lyst över oss, men vinden har varit lite kall. Har varit ute mycket i jobbet idag, vilket syns i nyllet. Solen tar bra när det blåser med andra ord.
Återkommer nog lite senare.
Tjoflöjt!

Klart

Då är vi hemma efter en rask stavpromenad. Nöjde oss med 50 minuter idag för vädret är inte det bästa. Men bättre än ingenting är det ju helt klart. Hann irritera mig på ett par som inte plockade upp skiten efter sin hund och folk som kör häst och rockard på gångvägar. Men orkade inte lägga mig i.
Nu lite vila, ett bad och en tallrik havregrynsgröt med krossat linfrö. I kväll blir det kycklingsallad.

Ut

img_6326 (MMS)

Ska strax ta min lilla nuna, mina stavar och min make och gå en promenad. Tjolahopp


Grattis Loreen!

Det gjorde du bra!

Texten

Tycker texten på den här sången med Guy Penrod är så sann. The Old Rugged Cross Made the Difference.

Tränat

Först måste jag börja med att tacka min duktiga dotter som gjort en så fin ny header till mig. Du är SÅ bra tjejen!
Sådär ja, då var dagens etapp av stavgång avklarad. 1 timme och 20 minuter i hyfsat tempo blev det. Härligt soligt och fint väder även idag.
Nu är barnen ute och går med sina hundar och snart ska maken åka och handla det sista inför kvällen. Först ska vi grilla fläskfilé och äta en god middag tillsammans. Svärmor kommer nog också över. Sen ska vi göra lite härlig grönsaksdip och annat nyttigt gott och bänka oss framför Tvn och se på Melodifestivalen, inga onyttiga chips här inte :)
Har ingen självklar favorit den här gången. Men hoppas nog på Loreen eller Ulrik Munther.

Favoriter

10cc var det favoritband som jag och Marie hade gemensamt. Blev mycket lyssnande på dem under högstadietiden.

Varm om hjärtat

När man bloggar är det svår att ha någon uppfattning om vilka som läser ens blogg. Några vet man ju... några vänner, några bekanta osv som på ett eller annat sätt ger sig till känna. Blev så glad för en kommentar jag fick igår av en tjej som hittat hit och fortsatt följa min blogg.
Uppskattar mycket att få feedback från Er läsare och jag är så glad för varje människa som får ut något av det jag skriver. Det här är ju en blogg som innehåller lite allt möjligt.
Idag har jag jobbat, har haft en helt underbar dag på jobbet. Vi har så fina barn på vår skola och vi har så kul ihop.
Det har varit underbart att få vara med och jobba även på sportlovet.
I kväll kommer mina hjärtan hem! Det ser jag fram emot. I morgon ska vi grilla oavsett väder och sen blir det mellomys för hela slanten.
Maken, den underbara, har städat huset och bäddat rent i sängarna, bytt i kattlådan - något som uppskattades av Max som gick dit och gjorde ifrån sig medsamma. Sabla katt.. Det är bara han av våra katter som envisas med att gå på lådan ibland. Kattjejerna går ut dom och kissar i rabatten.
Ha en skön fredagkväll nu.. hörs mera under helgen eller kanske redan ikväll om jag kommer på något jag måste skriva :))

Till min familj

Vill tillägna den här sången till min man och mina barn. Man kan aldrig säga för ofta att man älskar någon. Överös era nära och kära med kärlek! Säg det ofta, ofta....

Mitt "lilla" projekt

Nu ska jag berätta om mitt lilla projekt. Den första december 2011 var en dag jag kände mig stark i min kropp och min rygg. Jag bestämde mig för att bli en mer hälsosam människa. Jag lånade stavar av min svärmor och började gå. Kämpade på vecka ut och vecka in. Lite uppehåll pga förkylning i början av året, men annars har jag gått, gått och gått.

Jag bestämde mig för att göra något åt kosten också. Jag provade mig fram med ett par metoder men kom fram till att den typ av kost jag lärde mig på Viktväktarna i början av 90-talet passar mig bäst. Dvs jag äter av allt jag vet är nyttigt. Minskar kolhydrater men slutar inte med dem (det gjorde jag en gång och tappade mängder av hår), undviker fett, försöker äta så rena livsmedel som möjligt, mycket grönsaker. Äter absolut inga lightprodukter utan försöker hålla mig till det som är naturligt.

Jag planerar min dag noggrant. Vad jag äter och vad jag planerar äta. Fyller i med hjälp av modern teknik och har stenkoll på mitt kaloriintag per dag.

Det är den metod jag kommit fram till som passar mig bäst. Till min hjälp har jag även mina Cambridgeshakes som är bra att ta vid behov, t ex om jag ska äta ute och inte har full koll, då kan det vara bra att tagit en shake i stället för frukost eller lunch så har jag lite kalorier tillgodo. Annars försöker jag fördela kalorierna jämt under dagen enligt ett program framtaget av läkare.

Hur har det då gått? I min träningsdagbok skrev jag den 1 december: "Man kan lika gärna börja på en torsdag" - för det var torsdag den dagen jag började. Sedan den 1 december har jag gått ner 7 kilo. Mer ska det bli, mycket mer, men vi börjar så här va? :))Jag tycker det går jättebra och jag har en man som lagar hälsosam och god mat och supportar mig till tusen. Travar runt Ullungen med mig två dagar i rad, bara för att jag fått för mig det.

Jag mår så bra och jag vet att det beror till största delen på att min ryggoperation blev så lyckad som jag kan göra detta. Det är svårt att ha ont och inte kunnar röra sig.

Så jag tackar "the Cool guy" som satte kniven i min rygg och skruvade ihop den så bra sen!

Nu ska jag iväg och jobba. Jag trotsar den lilla snön som fallit och det molniga vädret och drar på mig kjol :))

Tjolahopp!
Konstnärer och Skalle-Per

Har haft en mysig middag med make, föräldrar och äldste sonen. Vad härligt att bara sitta ner och umgås över en bit mat och skratta, prata minnen och bara må bra.

Jag lovade ju att berätta om kostnären i Paris. Det är förmodligen en skröna och han kan säkert finnas i olika länder och städer. Men budskapet är bra!

"En ung konstnär satt vid floden Seine i Paris och målade. Människor passerade, några tittade på hans duk, medan andra bara gick förbi. Någon blev mera intresserad och stannade för att se en stund när han målade. Ingen kunde se vad det han målade skulle föreställa. Det såg mest ut som konstigt kludd. Bredvid sig hade mannen en skylt där det stod: "Ingen kritik förrän verket är färdigt". När verket fram emot kvällen blev färdigt kunde de som då stod där och tittade se den mest fantastiska målning av katedralen Notre Dame på hans duk".

Just den där frasen: "Ingen kritik förrän verket är färdigt" tycker jag är så bra. Vi människor har lätt att placera varandra i fack. Där någon tycker sig vara bättre än någon annan. Det är lätt att kritisera andra när det gäller hur vi själva tycker att man ska förhålla sig till vissa företeelser. Aldrig vet man så bra hur små barn ska uppfostras som innan man själv fått egna. Aldrig vet man så bra hur tonåringar ska uppfostras som innan ens egna kommit ur koltåldern. När jag gick min förskollärarutbildning pratade vi om att man som pedagog fostrar de barn man har i sin vård mestadels med hjälp av de kunskaper man har. Men när man får egna barn kommer en viktig aspekt med. Känslorna man har för sina egna barn. Det är naturligt och måste få finnas där, de ska finnas där.

Själv är jag utbildad pedagog och jobbar som det hela dagarna och har gjort så i nästan 30 år. När jag var nyutexaminerad förskollärare vid 21 års ålder hade jag svar och lösningar på det mesta. Jag hade principer och visste minsann hur en slipsten skulle dras.

Nu efter snart 30 års arbete är inte allt så svart och vitt. Jag vet att jag inte har svaren och lösningarna på allt. Jag vet att det finns nyanser i allt och att alla individer jag träffar är sina egna små personligheter. Men jag vet också att jag är en bra pedagog, mycket bättre än jag var då när jag trodde jag visste och kunde allt. Ödmjukheten och förståelsen har vuxit väsentligt.

Hemma är jag mamma. Mamma har jag varit nästan lika länge som jag varit pedagog. En utav skillnaderna mellan att vara mamma och pedagog är att i min mammaroll styr kärlek och känslor mina handlingar på ett mera påtagligt sätt. Det är så det ska vara, att när jag är hemma är jag mamma i första hand, även om jag naturligtvis kan ha nytta av mina pedagogiska kunskaper.

Generellt så finns det nog fler mätmöjligheter att se hur pass duktig pedagog man är. T ex om man har haft ansvar för en klass hela matematikundervisning i 6 år och det visar sig att klassen i jämförelse är outstanding i just det ämnet så kanske man kan sträcka lite extra på sig och tänka att det gjorde vi bra.

Men under föräldraskapet är det svårare att mäta om man varit en bra förälder eller inte. Om ett barn t ex alltid gör som man säger, alltid har välstädat på sitt rum och alltid plockar undan efter sig så tycker inte jag att det är en värdemätare på hur bra förälder man är, därför att jag anser att föräldraskapet handlar om att försöka forma ett barn till att bli en harmonisk, väl fungerande vuxen och då får man kanske inte facit förrän barnet är vuxet. Kanske kommer man närmare det målet genom att skapa en harmonisk och kärleksfull milljö. Så tror jag i alla fall.

Det är nu den utlovade "Skalle-Pers repliken" kommer in. Har ni sett filmen Ronja Rövardotter? När Mattis och rövarna rider ut och säger att "Nu ska de ta itu med alla fogdeknektar som finns i skogen". Det är då Skalle-Per säger: "Skryt när du rider hem, det sa alltid mor min".

Keep on walking

Idag när jag kom hem från jobbet tog maken och jag en promenad. Vi gick en runda som vi gick för några veckor sedan. Då tog den 45 minuter, nu gick den på 35 minuter. Min kondition blir bättre och bättre och det känns jätteskönt.
I morgon börjar jag jobba riktigt tidigt så det får bli tidigt i säng i kväll med. Men innan dess blir det ett bad.
Trevlig kväll!

Fin fint med tisdag

Den här veckan jobbar jag min vanliga tisdagstid. Det innebär att jag har hela förmiddagen hemma. Har hunnit med en del fixande. Uträttat några ärenden som jag behövde göra. Det känns så skönt att ha de här förmiddagarna.
Har precis ätit en tallrik havregrynsgröt med krossade linfrön. Det är bra för min krångelmage.Nu ska jag strax åka till jobbet. Maken installerar den nya HD-boxen vi precis fått. Tur att han är "täknisk" tycker jag.
Strålande sol och sjungande fåglar... en härlig vårdag är det alltså. När jag kommer hem efter hela tre timmars arbete (!) :)) så ska maken och jag ta en promenad. Ingen tvåtimmars idag dock men närmare en timme ska det nog bli.
Nej... dags att packa pinalerna och åka mot Alfta då.
Tjo!

Härlig dag!

Har haft en härlig dag både på jobbet och hemma. Känner mig så tillfreds och nöjd. I morgon jobbar jag kort dag och har dessutom en lång sovmorgon. På onsdag kommer min äldsta son på middag. Det ska bli så härligt! Ser verkligen fram emot det. Mina föräldrar kommer också och jag sätter sånt värde på att få umgås med mina kära.
Jag är så tacksam för mina fyra underbara barn, mitt barnbarn, min syster med familj och mina föräldrar. Tacksam att få ha min man vid min sida, min härliga svärmor och mina fina bonusdöttrar. För underbara och fina vänner.
Glad att jag får bo i vårt fina hus som vi har förmånen att få ställa i ordning i vår smak lite undan för undan.
Ska sova tidigt ikväll. Behöver sömn.... sömn, frisk luft, bra mat och promenader - det är min melodi.
Natti natt och sov så gott!

Tänkvärt

Hittade dessa fina ord på Supertstart när jag slog på datorn. Tänkte dela med mig av dem:
Lyckan ser alltid liten ut när du håller den i dina händer, men släpp den, och du inser genast hur stor och dyrbar den är.
Källa: Maksim Gorki
Nu ska jag strax åka till jobbet.
Ha en bra måndag!

Aj

img_4047 (MMS)

Även stavgång har sina faror. Den här gången i form av en blodblåsa på stortån. Jag kände att det skavde lite när jag gick. Men vad katten.... man är väl hälsing å då gnäller man inte över såna små blessyrer heller. :)


Japp

Det blev en rask stavpromenad Ullungen runt med maken på 1 timme och 45 minuter i dag med. Känner mig så nöjd och det är riktigt skönt att få skriva in det i sin träningsdagbok.
Solen sken och man känner riktigt hur välgörande det är med så mycket frisk och ren luft. Tycker det syns i hyn också att frisk luft gör gott. När jag får råd vill jag köpa såna stavar med svikt i. De ska tydligen vara bra har jag hört.
Nu ska jag ta ett bad och sen ska jag äta lite havregrynsgröt och sen har jag lite pappersarbete att göra.
Ha en fin söndageftermiddag.

Vasaloppet

img_4420 (MMS)

Sitter i sängen och kollar på Vasaloppet. Dricker mitt citronvatten gör jag med. När maken vaknat blir det lite Cambridgefrukost och sedan tar vi nog en långpromenad idag med. När det är så skönt väder ute är det bäst att passa på.


Egobild

img_4780 (MMS)

Dagsfärsk Egobild  Mooaahaha


Helnöjd!

Jag är SÅ nöjd med mig själv idag. Efter en skön sovmorgon så tog maken och jag en Cambridgeshake och en kopp kaffe till frukost och så gick vi en långpromenad Ullungen runt. (Ullungen är en sjö, för den som inte känner till Bynns geografi :)) 1 timme och 45 minuter tog det idag. Solen sken och det var så härligt!
Väl hemkommen var jag mest törstig så jag gjorde i ordning en stor tillbringare med vatten med lite färskpressad citron och lime i. Så satte jag mig i solen på altanen i en baden-baden som min gulliga man tog fram åt mig och drack vatten. Sen tog jag ett långt härligt bad och drack en kopp grönt te med färsk ingefära.
Nu är maken och handlar, sen ska vi äta helgrillad fläskfilé med goda tillbehör innan vi åker och plockar upp svärmor. Vi ska tillsammans med mina föräldrar gå på "Minns du sången" på Salemkyrkan i kväll.
I går somnade jag kl nio, det var riktigt skönt att få sova så länge som jag gjort i natt. Jag kan tänka mig att jag somnar ovaggad i kväll med. I morgon blir det en ny långpromenad med stavar och make.
Bilder glömde jag att ta i dag. Vi gick väl för snabbt för det :)) Får se om jag bättrat mig till i morgon.
Trevlig lördag!

Långpromenad

Lördag och strålande väder, dags att locka med sig maken på en långpromenad. Lutar åt Ullungen runt, förra lördagen tog det mig 1 timme och 50 minuter. Så det blir en rejäl träning, stavarna tar jag med förstås.
Ska försöka ta några bilder :)
Allt gott!

Helg!

Så skönt med fredag. Sol ska det visst också bli i helgen - härligt! Barnen är hos sin pappa kommande vecka, sonen har ju sportlov så då blir det mysigt för honom att få rå om sin pappa och vice versa. Men det är tomt och tyst i huset när barnen inte är här. Jag är en sån mamma som trivs bäst när dom är hemma och kan ibland "klättra på väggarna" av saknad när de inte är här.
Maken och jag har inga speciella planer för helgen. Vi blir nog hemmavid och pysslar hemma, njuter av det fina vädret och går några långpromenader och äter lite god mat. Vi har ju vår hanhund Hugo här också som uppvaktar vår tik Loulou. Får se hur det lyckas denna gång. Går det som vi hoppas har vi små malteservalpar i mitten av maj månad.
Om en stund ska vi skjutsa sonen till bussen, handla lite och ikväll blir det kinamat! Det ser vi fram emot sen ska vi bara slappa.
Ha en trevlig fredagskväll....
I morgon ska ni få höra berättelsen om den parisiske konstnären.

Ja det är våååååren

Ja så har känslan varit idag i alla fall. Men så var det inte i morse. Det regnade! Vi skulle ha utedag med skid- och pulkaåkning med förskoleklassen och så regnade det och mycket av snön hade försvunnit. Skjutsade sonen till skolan så han skulle slippa bli blöt. Maken skjutsade dottern till bussen i Bollnäs, vi möttes med bilarna i Viken och vinkade åt varandra. Rusade in på jobbet och var SÅ besviken på vädret. MEN när förskolebarnen väl haft samling, lekt en stund och haft fruktstund så började de klä sig, plocka med ryggsäckar osv och ställt upp i fint led på gården DÅ kom solen och den var så varm och skön. Fönvindar sa dom på nyheterna i morse och det var det nog, för vips kändes det att våren kommit. Fåglarna sjöng och vädret var toppen hela dagen.

Så jag har haft en underbar utedag idag och t o m fått lite färg i ansiktet. Fast bra trött var jag när jag kom hem, men vad gör väl det. Har en underbar make som vattnat blommor, städat och vikt tvätt så jag kunde bara slappa och ta det lugnt när jag kom hem. I kväll blir det riktig vardagsmat, nämligen blodpudding. Men det är ju rikt på järn så jag kanske blir pigg som en lärkvinge i morgon, vem vet :))


RSS 2.0