Centimetrar

Tänk att några centimeter mindre runt min midja kan göra mig så glad! -3 kg och 5 cm mindre om midjan. Det känns jättekul. Mina jeans som jag brukar ha behöver jag inte knäppa upp när jag ska på toa konstaterade jag idag. Gick lika bra att bara dra ner dom. Tänkte att jag kanske blir som tjejen i reklamen som går och håller i brallorna och tappar dom när en bil åker förbi och skvätter ner henne med vatten.

Så jag tog och plockade fram ett par jeans som jag inte haft på ett tag. Jo jag hade kunnat haft dom förut, men med metoder som påminde om 70 talet när man la sig ner på sängen för att få igen dragkedjan. Men nu var det inga problem. Dom kändes t o m rätt sköna. Då ska man ha i beaktande att jag egentligen inte är nån jeansmänniska. Kanske ett samband med för stor mage och jeans att det inte blir speciellt skönt då. Men efterhand som magen nu minskar så kanske jag syns på byn i jeans oftare än jag brukar.

Verkar som det finns hopp om att jag blir snygg i brudklänning med den 4 juli.

Sonen, den yngste ska vara marskalk. Den äldre sonen har inte riktigt bestämt sig ännu. Men den lille vill att jag ska hitta en kostym med kepa till honom. Dvs någonting av uniformstyp. Så det ska jag leta efter. Tycker det är roligt att han tänker till själv om vad han vill ha på sig och kommer med förslag.

I morgon ska jag ner till Sthlms området och hälsa på min store son. Vi ska äta Thaimat och säkert se på nåt kul på dvd och skratta. Vi har samma sorts humor han och jag. Farbror Barbro, Sally och så städtanten i Alfta ishall (Nån som vet var man kan köpa den filmen??????) Sen på torsdag morgon ska jag följa med lille sonen på hans nya skola. Han byter skola eftersom hans pappa och hans nya fru flyttar. Det känns lite pirrigt för honom. Sen får han följa med mig hem till Målda.

I helgen har vi 4 av våra 6 barn här. Det ska bli så kul! Man saknar dom alla hela tiden! Så får vi besök av mina släktingar på fredag. Det blir jättekul det också. Vi ska äta middag här och sen ska vi gå på bandy på Arenan! Tror Byn möter Hammarby denna gång. Nu ska vi åka och tanka bilen så allt är klart för mig när jag beger mig söderöver i morgon efter jobbet.

Allt gott!

Äntligen helg!

Nu har jag fått helg och jag började den med att åka hem till mina föräldrar och språka lite med pappsen. Modern var ute på andra uppdrag hon. Tänk vad jag uppskattar att ha dem så här nära. Att bara kunna titta in på väg hem från jobbet och prata lite och se hur dom mår. Helt underbart!

Barnen hos sin pappa och det är bara sambon och jag hemma. Trodde vi skulle få en lugn helg tillsammans jag men en av sambons vänner från Stockholm kommer på besök. Inte för att det gör mig någonting. Alltid kul med nya bekantskaper, men jag känner mig rätt trött idag och inte som den mest sociala personen kanske... men men... det får gå ändå.

Känns som jag skulle behöva en weekend på spa... men det är i dagsläget lika utopiskt som att ta ner månen. I alla fall sen jag sett månadens hög av räkningar.

Sambon är och hämtar hö och spån till hästarna och om vädret tillåter så ska jag ut och rida i helgen. Har lovat dottern att rida Indy medan hon är borta. Indy har en storlek som passar mig också. Hon ser ut som en korsning av islänning och nordis. Medan Hero för mig, "arma ponnymänniska" ter sig som en jättelik, hög och spinkigt vass kamel.

I dag provade jag Cambridge vanilj till frukost. Jättegod den med. Sedan åt jag soppa till lunch. Massor av grönt och lite frukt. Ingen macka.....

Sen ska vi äta mat, god men nyttig ikväll, jag och sambon. Tror det kan bli ett par glas rött till också. Det tänker jag unna mig.  Noterade i morse att jag gått ner 3 kg sen jag startade denna diet. Det är jag riktigt nöjd med!

Idag när jag hämtade posten trodde jag att någon skämtade aprilo med sambon. Han hade fått ett paket från pysselklubben?!?! Antingen skojar någon eller så har han gått i barndom den stackaren tänkte jag..... men när jag ringde för att kolla så hade han själv beställt det till dottern som är 13 och älskar att pyssla. Kan vara något för henne och jag blev lite glad att jag har en sån underbar sambo som är så gullig och fixar och donar för oss alla i familjen.

Nu ska jag ta en kopp tea och försöka städa lite, så inte sambons vän vänder i dörren....

Ha det gott allihop och så skickar jag idag en extra kram till Agneta L och Elisabeth H som är så gulliga och har skrivit inlägg och mail som gjort mig glad idag. Ni är guld! Tack för att det finns positiva och glada människor!

Fort och fel

Tänk hur det kan bli när man gör saker först och tänker sedan. Fick en inbjudan av min kusin till nån ny sån där kompissajt. Klickade att jag kände henne och så kom jag in på deras sida och skulle via den logga in på min hotmail för att se vilka av mina kontakter i min adressbok som var med.... trodde jag..... HA! Tjoff sa det och så hade en förfrågan skickats till alla i adressboken och jag lovar att det är många. Alla jag sökt jobb hos..... i stort sett.... och en massa folk jag bara växlat nåt mail med i syfte att köpa eller sälja nåt.... kompisar... både nära och far away... mm mm.... Internet ÄR ett fantastiskt verktyg - eller hur?

Så följaktligen fick jag sitta och skicka mail till samtliga och be om ursäkt. Som tur var hade min kusin gjort samma misstag och också skickat ett ursäktabrev..... så jag kopierade hennes och bytte namn till Helén som avsändare....

Tänk om jag varit smart och läst ALL min Epost idag, innan jag klickade fort och fel....

Men som min kompis Marie i de körstbenntas rike sa: -"Man skä flessa åt sant söm ä pinsamt - då känns dä lite bättre Å dä ä ju inte världens allvarligaste grej".

Ja ja jag säger då det.... Det är inte bara Lötta som kan göra saker fort och fel eller.... Jag kan jag också....

För er som väntar på bantningsraport kommer den här: (Med speciell adress till Marita denna gång ;))

Morgon - Bananshake - gott
Lunch - Fisk med grönsaker och en liten poteta - ännu godare
Em - lite frukt (MÅSTE HA)
Kl 17 skjutsa dotter till buss. Dimmigt och halt och bilkörning fick speedas på slutet för att inte missa.... Inget kul alls
Sedan - ingen elektriker idag heller
Ännu mer sedan.... Hämtade sambo i byn som varit ute på tjänsteärende. Bröt i hop och tjöt hela vägen hem. Av hunger, för att jag stressat, för att allt kändes bökigt och knöligt denna dag (eller pylsigt som dom säger i bynn).
18.30 Underbar sambo säger att jag KAN äta en bit lax och grönsaker - nyttigt lagat alltihop. Sambon lagade....
jag föll till föga åt och mådde bättre..... tills jag sullade mig med det som denna blogg börjar med.... SUCK

Nu har jag tagit ett varmt bad. Sen blir det sängen, sambon, tv´n och ett rykande färskt nummer av lantliv

Hoppas på bättre dag i mören.


Funderingar...

Har funderat lite omkring människor och deras ageranden. Vuxna människor alltså och hur de beteer sig. Vi som arbetar med barn talar hela tiden med dem om vikten att behandla andra som man själv vill bli behandlad. Vi reder ut konflikter direkt när de uppstår och lär barnen ta hand om varandra.

Min arbetsplats är en mönsterarbetsplats när det gäller detta. Gott klimat bland såväl barn som vuxna. Barn som tar hand om varandra på raster, är snälla och goa och visar de små hur man ska göra. Ett väl utbyggt faddersystem som gör att alla känner trygghet och glädje och där man respekterar varandra. Som ny vuxen personal blir man bra omhändertagen och alla har överseende med att man ibland vimsar runt och glömmer saker för att allt är så nytt.

Men så är det minsann inte överallt.

En vän jobbar på en liten arbetsplats, där man inte kan prata med varandra. Där mobbing och kränkning mot vederbörande är ett faktum. Där en kollega inte kan stå för sina åsikter utan baktalar, pratar skit och lämnar "hemliga" elaka meddelanden. Där chefer är flata och inte agerar trots att de ser vad som pågår. Nu är det tur att min vän är en stark person, med ett starkt socialt skyddsnät runt omkring sig. Att han har massor av arbetslivsår bakom sig som har fungerat toppen så han vet att han är en bra och kunnig person. För sånt här beteende kan ju knäcka många annars.

När jag hör sånt här berättas för mig kan jag inte låta bli att undra vad det är som gör att människor blir som min väns kollega. Jag tänker att det måste ju finnas orsaker, bero på någonting.  Det gör det givetvis. Kanske ett socialt arv, helt säkert en otroligt dålig egen självkänsla. Vi vet ju att mobbare mår väldigt dåligt och att det kan vara ett rop på hjälp. Detta gäller ju givetvis också vuxna som mobbar.

När tillvaron rasar omkring den personen. Barn som det går utför med. Man kanske själv haft en strulig uppväxt. Ens egen meritförteckning när det gäller arbeten kanske kunde vara bättre. Kanske relationen inte blev som man tänkt sig - och istället för att ta itu med sitt eget liv så slår man hejvilt mot personer som egentligen inte har med saken att göra.

I ett sånt läge önskar man ju att det skulle finnas överordnade som ser bekymret. Som är villig att hjälpa den här personen istället för att bara stryka medhårs och hålla med om att det är alla andras fel. Nån som sätter ner foten och säger stopp när pesonen beter sig irrationellt och illa mot andra. Men icke!

Så min vän ville ha ett råd. Vet inte om jag gav rätt, men jag sa: - Sök ett nytt jobb. En sån här varböld går det inte att stanna kvar och jobba i. Människor som har så mycket egna problem och med ett så falskt och fegt beteende finns det ingen bättring för. I alla fall inte som min vän kan åtgärda.

Kanske det finns experter som kan hjälpa. Men då måste vederböranden ha nån sorts insikt.

Oj nu var jag allvarlig. Men jag skrev och funderade nog samtidigt. Kommer kanske en mer lättsam blogg senare. Om bantning eller nåt ;))

So long!

Mätt och belåten

Ja nu tror ni förstås att jag har ätit. Men se det har jag inte! Däremot har jag mätt mig och jag blev belåten för att vi hittat vågen. Därav den fyndiga rubriken ;)

Jo vi gick ut i stallet och letade. Struntade i att plocka ner alla kartongerna och gav oss istället på de möbler som står i förrådsdelen av vårt stall. Tänk där i låg vågen i Espespellaspelles gamla skrivbord.

SÅ nu är vi vägda... inte SÅ kul... men nu kan det ju bara bli bättre. SÅ skulle man mäta 5 mått också sa min blivande svärmor. Så vi har mätt överarm, lår, mage, stuss och byst.  Vad gäller bysten så blev jag ju lite frågande.... ska den mätas med eller utan Bh?!? För med Bh är enkel en sak.... mäter man däremot utan blir ju bystmåttet  nästan på samma ställe som midjemåttet.... eheh : / 

Näääää inte riktigt men det lät som en kul fundering och jag sa till sambon att jag kanske ska skriva ner nåt av jållet jag pratar, i min blogg i stället så kanske det ökar underhållningsvärdet för mina trogna underbara läsare som står ut med mig och mitt svammel.


Sen har vi tagit en halvtimmes snabb promenad på bynns mörkaste väg. Grängsbovägen. Tur det finns reflexvästar!

TJO

Kalori

I morse blev det en riktigt god bananshake. Rekommenderas varmt.

I dag har jag varit hungrig. Eftermiddagarna är värst. Vi äter ju så tidig på jobbet. Tio i elva äter jag dagens första och enda riktiga måltid. Idag var det 1/3 tallrik makaroner ihopblandat med köttfärssås och resten grönsaker. Duktigt värre. Men jag tog faktiskt 4 små kuber fetaost också...

Sambon läste på förpackningen av Cambridgepåsarna. Där stod att om man äter 3 påsar om dagen.... å ingen mat eller nåt annat för den delen. Då får man i sig 470 kcal.... Tacka sören för att man går ner i vikt och tacka nån annan för att man faktiskt är hungrig.... Men men ska man i brudutstyrseln så ska man. Har för mig att jag har hört att man inte får äta nåt annat förutom dessa 3 påsar om dagen. Alternativt 2 påsar och 1 måltid (som för min del är rätt liten då). Men idag åt jag två frukter också. Hade inte pallat annars.

Men nu sitter jag här med en kopp varm mintchoklad a´ la Cambridge. Försöker intala mig att det är mat, men det känns lite märkligt. Men det är rätt gott så det ner i med lätthet i min knorrande mage.

Vågen har jag inte hittat sedan jag flyttade hit för 1 ½ år sedan. Den ligger i någon kartong och jag ska försöka få med mig sambon ut i stallet och leta sedan. Det är ju lite tråkigt att vara duktig när man inte har en våg att väga sig med.

Kaffe och tea och mängder av vatten för ju med sig ett otroligt springande på klo. Men det säger ju sig självt....

Senare i kväll blir det bad och sen sängen... Det är väl ungefär vad man orkar på dessa få kcal.


Inte min näbb.... men ändå.....TJO

Dag 2

Dagen började med att klockan ringde kl 06.00 i vanlig ordning. Konstaterade ganska snabbt att jag faktiskt inte kände mig hungrig. Snoozade 9 minuter men sen gick jag upp och drack ett stort glas vatten. Sedan kröp jag ner i badet (något som jag gör varje morgon och som känns jätteskönt för min rygg).

Sedan var det dags för den delikata frukosten som idag bestod av kall jordgubbsdryck. Den var riktigt god. Sminkade mig, klädde mig och kröp ner hos den sovande sambon för lite gos innan det var dags att åka till jobbet.

Började med en kopp kaffe som min kära kollega bryggt på morgonen och sedan förflöt förmiddagen lugnt. Hade sångsamling och var ute innan lunchen.

I dag serverades falukorv med äppelsås och potatismos. Tog 3 tunna skivor falukorv och en liten klick mos och 2/3 av tallriken med grönsaker. Vatten till det. Kände mig så duktig. Hade lite egen planering sedan och fortsatte mitt gedigna arbete med att tillverka sångkort till samlingen. Sedan var vi till gympasalen med juvelerna så dom fick leka och springa av sig, sedan hade vi lugna stunden när vi tittade på Pettson och Findus.

Slutade ett idag och blev hämtad av mina snälla föräldrar för skjuts till sjukgymnasten eftersom vi för närvarande bara har en bil som idag kördes av sambon. Ska till sjukgymnasten i morgon också och då ska hon gå igenom ett träningsprogram med mig som jag ska köra för att stärka muskler i mage och rygg. Känns riktigt bra att komma igång med diet och träning samtidigt.

Bad pappa släppa av mig vid sambons jobb idag så åkte jag med honom hem sedan. Nu sitter jag här och bloggar och dricker ett gott tea med saffran som jag fått av sambons mor.

Till middag blir det varm kycklingsoppa a´la Cambridge kuren..... Smaskens sa räven.... ;)


Nu är det allvar...

Idag har sambon och jag börjat vår väg emot bröllopsformen. Detta gör vi genom att anlita experthjälp i form av sambons moder som är konsulent för Cambridge kuren. Så följaktligen har min frukost idag bestått av en påse pulver med cappucinosmak, ihopskakat med vatten. Till lunch åt jag mat i skolmatsalen. Nyttig där med. Grymt mycket grönsaker 3 små leverbiffar och en pytteliten potatisbit.... för att inte barnen ska klaga på mig ;))
Till denna utsökta måltid ett glas vatten. Sen har jag pimplat vatten hela eftermiddagen. Nu i kväll ska jag njuta av ett pulver med champinjonsmak ihopskakat med varmt vatten denna gång. Ser fram emot det. Har tagit en apelsin också till mellis och en kopp tea.

Men jag känner mig grymt motiverat. Har ju pulverbantat förr också, då med Herbalife... Man brukar vara mest hungrig i början. Eftersom vi har ett drygt halvår på oss att gå ner till bröllopet så kommer vi på lördagar och söndagar att äta nyttig frukost, kur till lunch och nyttig middag på kvällen. Tror nog vi kommer att viktminska till belåtenhet ändå.

SÅ ska jag promenera mera. Dock inte idag. För idag har vinden blåst snålt och jag har trots tjocka kläder frysit som en tok när jag stått ute på gården och rastvaktat vid två tillfällen idag.

Däremot ska jag nu gå och ta mig ett hett bad...... innan min delikata svampmiddag...


Så kan det se ut.....

Ha en trevlig måndagkväll!

Fullt hus...

Ja med tanke på att vårt hus inte är av den stora sorten så blir det fullt ganska fort. Idag har båda barnen varsin kompis som ska sova över så idag är det två personer i varje rum + 5 katter i köket....  Men det är bara kul tycker vi när barnen har kompisar här.

Vi har just tittat på körslaget jag och sambon. Nu ska jag härmed lämna mina kommentarer och reflektioner omkring detta fenomen. Hanna - klart bäst igen! Hennes kör har genom alla avsnitt varit den som klarat stämsången bäst. Som fått fram fina harmonier som hörs och som får det att låta kör. Det är det som skiljer en bra kör från en samling sångare.

När team Wells förvånande åkte idag känns det dock som om konkurrensen minskat för Hannas del. Team Wells har hållit hög klass hela tiden men kanske låtvalet idag gjorde att folk blev en smula trött på att alla låtar i stort sett varit i samma genre, eller så kan det vara så att man trott de vara så självklara vinnare att man inte varit lika nitiska i röstandet... De är de enda förklaringar jag kan hitta - för dom är grymt bra dom med... Även om team Hanna är bäst....

Kvar finns team Magnus - som i alla program låtit klart sämst. Var finns samstämmigheten... Det låter som man har mil emellan sig och i vissa partier blir det falskt så öronen gråter (som Vardagsgruppen så fint sjunger - fast då gäller det mopeder och inte team Magnus - men öronen gråter ändå....)

Erik då... ja vad säger man om honom och hans team... rätt bra i vissa partier men rätt utslätat i andra. Sen har han inte mycket att säga den killen... kanske har det med ålder och erfarenhet att göra.... brist på.... alltså...  Eller så kan det vara så att det är svårt att prata när man hela tiden har en massa mat i munnen.... vad vet jag... men han tycker nog det är häftigt att prata med munnen full av vindruvor... möjligen. Förresten var det inte Björn Skifs som en gång härmade en annan Björn i en mycket känd grupp genom att stoppa en massa vindruvor under läppar och i kinder.... med då var nog inte snygg Erik född...

Strunt samma - någon av boysen åker nästa gång tror jag.

Sen bara en liten reflektion som även denna har med ålder att göra... och jag nämner inga namn eller ens vilken kör jag avser.. men det känns rätt pinsamt när vissa inte kan hänga med i text eller rörelser utan ser ut som "tant på pensionärsgympa"... usch nu var jag elak..... men det kändes så.... Men vederbörande verkar ha gott självförtroende och trott att hon smälter in  - vilket inte syntes ikväll... Puh.....

Nåja.... ibland får man ju mörra lite har jag lärt mig..... även om man inte har gener från mörrebo.....

Bara Maran som kommer att fatta det sista men det bjuder jag på...

Nu ska jag avlägsna mig från denna "helvetesmaskin" som min gamle kollega Göte (Antikrundan1) brukade säga. I stället ska jag gå och pussa på min underbara sambo som är febrig och hostig.... stackarn...

Ha en fortsatt go lörda´

Fantomsmärtor

Jo det skulle min gamla kollega "Lena me bena" sagt om jag berättat för henne hur vansinnigt ont jag haft i huvet hela dagen. Började i morse av en händelse och fortsatte hela dagen. Trots 3 koppar kaffe och mycket vatten blir det ingen skillnad. Ingen minsta bit alvedon, treo eller nahannan annat har jag att proppa i mig heller. Blir väl att tiga och lida...

Jo jag har ätit ordentligt också, men inte ens det hjälpte..... Så  nu ligger jag i sängen med den bärbara på magen och försöker tota ihop lite här på bloggen. Sambon (ja den blivande maken kan jag ju tillägga) kommenterade igår: "Kanske dags att blogga älskling, det står Snart Måndag på din blogg...." Jag hade tillbringat tid vid datorn då men bara med jobb och nödvändigheter och annat trök så jag var väl inte upplagd för den kommentaren då, så jag svarade: "Jamen de e ju de de e..... snart måndag alltså"  

Men idag slutade jag 2 och det var ju tur det med tanke på hur knoppen mår.

För det mesta tar jag det mesta med jämnmod, men idag känner jag mig irriterad. Det har inte hänt ett enda NÅ i vår klädkammare. Jag är så sabla trött på attt klädkammarinnehållet står i den övre hallen och tar plats.

Ni vet ju turordningen.... har skrivit om det förr.... För att kunna börja med klädkammaren måste det elektriska bytas ut där... det väntar vi på... sedan ska gipsskivor på och sedan målas och inredas. Inte förrän när det är klart kan vi fixa sovrummet... som dagar som denna kan få mig att grina av maktlöshet. Fult och rörigt och hemskt!

Det sista som återstår är badrummet uppe. Men när vi vidtalat 2 rörmokare som aldrig hör av sig så ger man upp där med. Vi vill bara att nån byter ut rören så vi kan lägga ny matta på golvet och sedan upp med såna där stooooora kakelskivor på väggarna som allt sitter undertill på... fuktspärrar och annat jox. Sen kan vi in med toa, handfat och badkar i all enkelhet.... men även där får man vänta och vänta....

En ny plastmatta på golvet i hallen nere skulle inte vara fel heller... men men...

Suck... tror jag fick ännu mer ont i skallen av att skriva mina tankar... Depp depp depp.....

Så nu har jag gnällt lite... vilket som tur är inte händer så ofta..... men det är som det är och dessutom är det kallt i huset för ekonomisk som jag är drog jag ner på värmen när det blev plusgrader ute och bara för det så var det minus 11 i morse....

Jag hoppas sambon har fixat så vi får titta på ett vackert hus i em. Ja inte att flytta in i - för farbrorn vill inte sälja, men det är alltid roligt när man bor i en rörig skokartong att få se ett riktigt stort och vackert hus....

Så följaktligen önskar jag mig.... en rörmokare, en elektriker och en golvläggare (men bara några timmar). ELLER ett nytt STORT hus!

Nu tror jag jag gnällt färdigt. Hade tänkt leta brudklänning idag.... med det skiter jag i när jag känner mig sanne vrång!

Sa dä sa!

Snart måndag igen...

Då ska jag jobba igen och det ser jag fram emot. Helgen har varit lugn och skön och har väl inte gjort så där värst mycket nytta.... jo förresten jag har bröllpsplanerat lite efter bästa förmåga.

Sambon och jag har ju bestämt nu att slå till i sommar. Så präst och kyrka är bokade. Gästlista har vi skissat lite på och tärnor, marskalkar, färgtema, musik och gud vet vad.... oj oj mycket att tänka på.

Tänker inte språka så mycket om det i detta forum tror jag... men för er som är nyfikna och "täkniska" går det att gå in på http://www.brollopstorget.se/  och leta upp oss där... väldigt lite finns det än... men det kanske kommer.

Sambon är ute och mockar rent åt alla hästarna, själv tänker jag skriva lite till jobbet.

Ha en bra vecka och på återhörande.

Litet Ps till Janne.... kul att din morfar byggt Bjärton gitarrer. Det visste jag inte. Ja det är en kanongitarr... ;))

Mitt i veckan

Idag har jag jobbat. Det var jättekul! Sen var vi och lämnade in Saaben för lite fix eftersom vi ska sälja den. For sen hem och lagade ugnspannkaka till mig, sambon och två av våra döttrar. Skrev sedan ut lite jobb på datorn. Skönt att ha det gjort!

Sen har minsta dottern och jag sett på Notting Hill på dvd., för vilken gång i ordningen vet jag inte. Vi fnissade i alla fall åt att Spikes hår har en viss likhet med Lillemans...... Kroppen med till viss del... lång som en hel höstvecka och spjonglig.

Sen har jag haft lite sång och spellust också, så pianot blev använt idag... riktigt härligt. Hade längtat så efter att sjunga märkte jag. I morgon tar jag Melvyn Gale med mig till jobbet i ett svart fodral. Melvyn är min ena gitarr. Den äldsta som jag fick av mina föräldrar i mina tidiga tonår och som de köpte av kusinen Tord. En underbar Bjärton som följt med mig på otaliga läger bl a. En trogen vän alltså!

Har en Fender också med stålsträngar. Den spelar jag oftast på hemma. Fick den på en födelsedag för några år sedan.

Har fått några frågor angående headern på min blogg. Hästarna är två av våra hästar. Hero och Grymling. Bilden togs i somras när vi hade en så fin regnbåge över våra ägor. Så bilden med hästarna och regnbågen är ett foto... sen har mitt huvud och namn också hamnat där hur nu det gått till.... he he he... tror det var sambons försorg.

Nu har jag tagit ett bad och ska strax krypa till kojs.

På återhörande!


Första dagen

på nya jobbet. Nu har jag tillsammans med mina kolleger planerat de tre första dagarna i vår 5 års grupp. Vi har också skissat lite planer för resten av terminen. Jättekul känns det att äntligen börja jobba igen! 75 % dock... men bättre än ingenting.

Nu ska jag äta en sen lunch.. men vaddå... igår (och nästan alla dagar denna jul och nyårshelg) hade jag just ätit frukost den här tiden. Det tar sig!!!

Höres!

Kallt

Har har det varit under minus 20 strecket och det är kallt tycker jag. Hästarna har fått varit ute en liten stund i dag och med tjocka täckena på. Katterna springer in och ut hela tiden. Jag har hört talas om att guldfiskar har kort minne, men katter verkar inte ha längre dom. Först går dom ut och så märker dom att det är äckelkallt ute och då vill dom in. 1 minut senare verkar dom ha glömt bort att det var kallt så då ska dom ut igen.... så där håller det på.

Mellan in och utsläpp av katter så städar jag bort julen sakta men säkert. Det är också en skön känsla när allt blir så där rent och fint. Men dom röda gardinerna sitter nog kvar ett tag till för det är hemtrevligt tycker jag.

Sambon far runt han med. Skjutsar dottern till skidbacken, viker tvätt och äter hårda karameller. Jo barnen fick dom av storebror. Men jag är en fjantmamma därvidlag att jag tycker att stora hårda karameller är livsfarliga. I alla fall om man har "sättaihalsennojja" som jag har. Sambon får dock äta dom för han har lovat vara försiktig och inte lägga sig på rygg när han äter dom... he he he....

Idag ska Grymling få nya skor. Få se hur det går. Han kan vara rätt envis det lilla russet. Men envis är min hovslagarsambo också så det blir väl en kamp och strid i så fall.

Nu ska jag fortsätta plocka och dona. Lägger ut två bilder. Den ena på hästarna (jo från idag - även om datumet är fel på kameran) den andra på "Mad-Max" när han försökte spöa kameralinsen.Indy och Grymling gosar och Hero undrar vad Husse gör


Kolla den galna blicken på Mad-Max ;) Men go är han med sina guldögon, hjärta i pannan och lilla nos!

Heja Hanna

Nu måste jag bara blogga om Körslaget. Är så glad för att både Hanna och Nanne är kvar! Hanna för att hon bara är bäst och har en så otrolig kör av underbara hälsingar som verkligen KAN sjunga i sitt team! Hörde Ni Chulle och Rosmarie idag! Dom ÄGER!!!!

Sen tycker jag att vår kompis Göran utmärkte sig fint som gitarrist i Nannes lag idag.  Som min 9 åriga son sa:  -"Han är en fett cool kille Göran".

Sen tyckte jag att fel lag åkte ut. Vad som hade hänt med Magnus kör idag vet jag inte. Men nåt falskare och eländigare har jag knappt hört. Som sambon sa: -"Dom låter som en taskig efterfest"..... Hade dom dålig medhörning eller vad... provade dom att sjunga i olika tonarter... eller hade dom tappat musikörat.... ?????? Ja inte vet jag.... men dom borde åkt ut.

LaGaylia borde varit kvar.... men svenskar verkar ha svårt för människor som är osvenska.....

Nu har jag sagt vad jag tycker..... Vad tycker du?

Puss å kram

En bild......

säger mer än tusen ord...HEJA BYN!

Första i första

Kom väl hem runt halv två i natt skulle jag gissa. Mådde illa som jag alltid gör numera så fort jag ätit. Fattar inte varför... NEJ gravid är jag absolut inte. Men den känns nog ungefär likadant (för trots fyra barn så har jag knappt mått illa alls då... kanske får igen det nu då).
Nåväl efter att det åkt hiss i halsen några timmar somnade jag utmattad och drömde mardrömmar. Befann mig tillsammans med diverse bybor på medeltiden och skulle rädda något. Minns inte vad. Men minns att "fienden" byggde en jättelik riddare med rustning (av robottyp) under vallgraven i en borg... det ni.... Tror man skulle kunna göra en film av den drömmen..... Min stackars sambo fick lov att lyssna på min berättelse innan jag återigen skulle göra ett försök att sova. Halv 8 gav jag upp. Tog två Tramadol och slocknade utmattad och sov till halv 11.

Sen har jag mått hyfsat idag. Åt frukost halv ett och middag mot kvällen. Var så hungrig och det var så gott. Sen var det kört igen. Mådde illa som sjutton.... kunde inte vara kvar i köket för där luktade det ju mat.... Gick upp i sovrummet och skulle se på Tv, fick besök av sambo och tonårsdotter och chipspåse.... då åkte det hiss igen... jag lovar.... tålde inte lukten av chipsen och höll på spy. Smetade desperat Tigerbalsam under näsan och fick massage på magen av sambon (men först fick han tvätta chipsfingrarna - hua)

Så nu mår jag hyfsat igen. Inbillar mig att denna berg och dalbana beror på att jag gått ner från 400 mg Tramadol till 100, Är väl som nån sorts avgiftning..... läskigt..  Men ryggen känns rätt ok nu och det är skönt. Gäller bara att vara försiktig så jag inte får dom där diskbråckskänningarna igen.

Nu ska jag se lite James Bond med sonen i stället för saga.. tänk vad sent ungar är uppe när det är helger.

Men snart är det natti natt...

PS Illamåendet har sitt goda i att jag tappat några kilon.... kan ju vara bra med tanke på att den bör tappas några såna så jag kommer i den klänning jag ska komma i till sommaren...

Där fick ni nåt att fundera över ;))))

Kram kram

RSS 2.0