Morgonens funderingar

Sitter i solen... familjen sover men jag är en sån där sort som har svårt att sova länge på morgonen. Har ägnat en stund åt att läsa mina favoritbloggar. Så har jag även suttit och sett campingen vaknat till liv, funderat över livet och människor. Inte kommit fram till nån som helst slutsats, men det kanske man inte alltid behöver? Jag har så lätt att bli resultatstyrd ibland....

Jag har funderat över livets förgänglighet. På att jag saknar Marie så oerhört och hur lite vi egentligen vet om någonting. Försöker lära mig leva i nuet. Ta vara på varje dag.

Har också funderat över vad det är som gör att vi människor ibland hindrar varandra att växa. För jag tror att vi gör det. Vissa näst intill aldrig och andra alldeles för ofta. Personligen tycker jag att det är våra olikheter som gör tillvaron berikad. Medans någon annan trivs bäst om alla är lika.

Jag är kanske inte någon "lagom" person alla gånger. Jag gör ofta som det stod i styrdokumentet för en förskola jag jobbade på i Stockholm. Där stod att vi skulle lära barnen reagera aktivt mot förtryck. Jag reagerar mot orättvisor... ibland....  Jag har lärt mig att vara försiktig, vilket jag i och för sig kan tycka är synd. Företeelser har gjort att den gren av mig som är den agerande, den som engagerar sig politiskt och ideellt har fått sig en törn. Nån som trodde att häxprocesser hörde till det förgångna? Nej tyvärr tror jag de finns även idag.

Ofta hos människor med låg självkänsla och ointressanta liv. För är det så att man har god självkänsla och intressanta liv så har det kanske inte så hög prioritet att springa i rum ur rum med skvaller (laddat ord - funderade en stund om jag skulle skriva nån synonym).

En egenskap jag har är att jag kan vara oerhört blåögd. Jag tror alltid människor om gott och saknar förmågan att kalkylera hur människor kan komma att bete sig. Gissa om jag gått på hårda smällar ibland?

När jag var barn, i förskoleåldern som vi säger idag, så var jag framåt, livlig, oblyg. I lågstadiet hade vi en lärare som kuvade mig rejält. Det var först i gymnasiet jag kände att jag kunde återta en del av det som var jag. Min personlighet, rätten att få vara jag! Kommer igen att tänka på sången Born this way. Om rätten att få vara den man är.

Vi är alla spännande blommor, var och en på sitt sätt. Låt varandra utveckas till det fina som var meningen från början. Vi får en vacker värld om vi tar hand om varandra istället för att motarbeta.

Nu till nåt annat!

Det blir en dag på stranden idag... härlig sol på härliga Öland. Som att vara utomlands ungefär.

Ha en underbar dag!

Sommar i går

Ja programmet alltså.... med bloggerskan Underbara Clara. Lyssnade ni på det? Det gjorde inte jag för då var jag på stranden, därför lyssnar jag nu i stället. Fantastisk människa! Lyssna på henne! Nu å på en gång. Läs hennes skrivnablogg vettja. Här kan ni lyssna på programmet!

Tänk att en tjej som är jämngammal med min äldsta dotter har så många gemensamma beröringspunkter och åsikte som jag själv. Hon sätter ord på så mycket av det jag själv tänkt och tycker....

Sund tjej helt enkelt!

Lyssna å läs nurå!

Å ha en underbar dag!

PS funderar om man ska skriva helt på bymål för att den här bloggportalen ska låta bli att göra länkar av vissa ord man skriver. Se ovan... hade jag inte skrivit ordet skrivnablogg utan endast de fyra sista bokstäverna hade de lagt en reklamlänk till detta. Det vill jag ju inte. För att slippa detta ska man alltså betala en månadsavgift. Det vägrar jag! Så därför kan det bli en del lustiga synonyma ord i fortsättningen.

Nu är det sommar!

Idag har vi varit på stranden hela dagen allihop. Behöver jag säga att vi redan är bruna som efter en veckas vistelse vid Medelhavet....

Men vad man blir trött av att inget göra. Havet och solen har nog gjort sitt till. Maken och jag har säckat ihop i varsin soffa. Barnen är ute på området. Den ena leker med kompisar, den andra spanar på killar.


Mysigt

Å vad jag älskar att semestra i husvagn. Det är så mysigt. Öland är så härligt och Löttorps camping är underbart!

I dag har solen lyst över oss hela dagen. Vi har solat och fått fin färg både maken och jag. Vi var och mötte de två yngsta barnen vid busshållplatsen nyss. De är så lyckliga att vara här också. Löttorp är hemma för dem med. De har ju också tillbringat många somrar här. Vädret ser ut att bli fint i flera dagar nu så jag hoppas vi kan ta en tur till stranden i morgon. En bra grej detta år är att internet bara kostar 50 kr för hela vistelsen och att alla barn under 15 som bor på campingen får åka gratis på Kanans land som är vattenrutchbane- och poolområdet här.

Nu håller maken på grilla så snart ska vi äta.... smaskens, jag är hungrig jag.

Hoppas ni får en trevlig kväll och en bra dag i morgon. Nu blir det familjemys för hela slanten!

Funderar starkt på om jag ska skaka liv i ...

img_0664 (MMS)

Funderar starkt på om jag ska skaka liv i den här sömntutan nu. :)


Midsommar!

Vi kom ju fram till campingen kl tolv i natt och då kan man ju inte checka in, så vi ställde upp bil och husvagn på parkeringen och kröp in i husvagnen och somnade som stockar. Kl 9 kunde vi dock checka in, hitta en bra plats för husvagnen och fixa med allt som ska göras när man är framme. Förtält som ska på plats, packning som ska upp och allt som ska fixas och göras mysigt. Vi åt en fantastiskt mysig och god sillunch innan vi gick på midsommarfirande.

Det var dans runt midsommarstången i vanlig ordning och solen var nådig och lyste upp vår dag. Sedan åt vi jordgubbar med glass. Sen sov Helen middag. Tänk att jag är så trött. Jag slappnar väl av när jag kommer hit ner.
I kväll har vi grillat - mumsigt!

Nu slappar vi framför tvn en stund innan det blir dags att sova. Det känns att vi åkt bil mycket.
Ha en fortsatt trevlig kväll!

Ölandsbron!

img_0658 (MMS)

Men nu vässare töver dä inte förrns vi ä på Öland e. (som min käre far brukar uttrycka sig).


Oskarshamn.

img_0655 (MMS)

Nu är vi i Oskarshamn. På samma ställe där dotterns chihuahua bet i bilnyckeln och låste ut oss för tre år sedan  Åker vidare mot Öland nu. Det har varit en lång dag. En del köer både innan Södertälje och innan Söderköping. Vi har stannat och handlat och rastat och tagit det lugnt.


Slagit läger

I natt har vi slagit läger i Björklinge för att umgås lite med söstra mi Lotta och för att resan ner till Öland inte ska bli så lång.
I morgon far vi vidare, men lämnar först Lilleman hos sin pappa för att fira midsommar med honom. Sedan på söndag kommer båda barnen med bussen till Löttorp på Öland där vi redan fått upp alla husvagnstillbehör får man hoppas.

Nu ska jag söööva. Hörs i mören då ra...

Naaatti

Blanketter... blanketter

Tänk man kan ju få spunk på detta med blanketter. A-kassan är helt makalösa när det gäller detta. Hoppas jag får jobb snart så jag slipper sånt här. Det är märkligt egentligen och jag förstå verkligen att folk som är mindre "administrativa" av sig än jag hamnar i situationer de inte skulle behöva hamna i om det inte vore så krångligt med alla intyg och grejer som ska skickas in. Mångdubbelt ibland....

Ja ja... bara å fylla i å vara glad. Fast jag känner att det ger mig gråa hår.

Nu ska jag ta å styscha till mig å dra i väg på annat uppdrag. Ett spännande sånt, så mer information kommer så småningom.

Ha en bra dag!

Ps grymt tacksam är jag att jag kunnat hänga ut tvätt i dag... då torkskåpet från -70 talet drog sin sista suck igår, mitt i mitt tvättande inför semestern.

Förberedelser

Vi förbereder resan ner till Öland. Tvättar som tokar, men törs inte hänga ut för idag är det både sol och små regnskurar. Hänger inne istället och drar på torkskåpet. Har haft söstra mi L och hennes yngsta dotter E här som nattgäster ett par nätter. De har haft lite saker att göra här i byn och det är alltid härligt att få umgås. Lilleman har också haft en kompis som sovit över här, så det har varit fullt hus.

Vi har fått fina saker av söstra mi. Lite ärvda möbler och en fin sekretär som jag ska gå loss på med vit färg när vi kommit hem från semestern. Jag gillar gamla möbler. De har en själ och en historia.

Hugo har parat Lizzie och vi har honom här hos oss nu tills vi ska åka på semester. Ska bädda och packa husvagnen i morgon. Städa här hemma så det blir fint tills världens bästa Emma kommer och bor hos oss.

Skriver listor och prickar av... minnet är inte alltid med så bäst att skriva.


Magen

Magen var inte min bästa vän i går kväll och i natt. När vi kom hem runt elva så fick jag otroligt ont i magen. Fick rusa på toaletten flera gånger. Tur jag var hemma och hade nära till toan annars vet man aldrig hur det hade gått. Smärtorna och toabesöken fortsatte i flera timmar. Men jag lyckades läsa för Lilleman och säga god natt under den här tiden i alla fall. Gick och la mig i dotterns rum så den stackars maken skulle kunna sova och inte behöva vakna av mig som for upp och ner.

Inpå småtimmarna började jag må illa och insåg att jag behövde ropa på maken att komma med hink. Jodå han hann precis fram med den.. innan... ja ni vet vad....

Nu tillhör jag den kategorin människor som kräks en gång vart 15 e år typ... Men denna gång fanns ingen återvändo.

Började känna mig bättre efter detta och kunde sova ett par timmar med.

I morse provade jag Proviva blåbärsdryck, vilken åts med tesked till en början. Det gick bra och nu har jag precis ätit en mjuk tunnbrödsmörgås. Hoppas på att få behålla detta nu.

Idag blir det alltså en dag i snigelfart. Är helt matt och slut i kroppen så det blir till att vila.


Lizzie och Hugo

Andra parningen förlöpte helt enligt instruktionsboken. Långt häng även denna gång. Hoppas på valpar runt den 18 augusti nu.


Karlar! (eller kärar då som vi säger i bynn)

Karlar är märkliga varelser kan man ibland tycka. Undrar i bland hur Gud tänkte när han skapade dom? Kom faktiskt att tänka på det i morse när jag beslöt mig för att göra ett experiment. Experimenten kallade jag: "Hur länge kan en karl sova om ingen väcker honom". Försöket sprack dock kl 11.10 då objektets moder ringde och ville ha sina fönster putsade. Får göra ett nytt försök en annan gång.

Så till frukosten... ja som ni förstår av ovanskrivna så blev det inget melodikryss idag för makarna i detta hus. Men vi satt som vi brukar ibland med varsin del av Ljusnan och åt frukost. (sonen hade ätit för länge sen) Karln i huset hade ätit ett halvt ägg när han reser sig från bordet och försvinner iväg nånstans ut i hallen.

Värst vad det toabesöket kom hastigt på tänkte jag. Tänk att karlar alltid måste ha utlopp för sina kroppsfunktioner omedelbart... fortsatte tankarna. Men han kom tillbaka snart nog så jag antog att det inte var toabesök som föranledde honom att lämna halva ägget i äggkoppen på bordet.

Nyfiken som jag var så frågade jag givetvis vad det var som fick honom att rusa upp sådär mitt i. Förklaringen kom efter en stund. Han kom på att snusdosan låg på nattygsbordet i sovrummet. Men hur i hela friden kan man komma på att man måste trycka in en snus mitt i ätandet av två ägghalvor. Jaaa ni... det lär jag ju aldrig få någon förklaring på. Ibland är karlar bara obegripliga.

Själv har jag inga egenheter alls.... eller... hmmm jorå det händer att jag tar med mig min lilla bärbara på dass och sittet och farmar. I vanliga fall läser jag Allt i hemmet eller nån annan heminredningstidning. Fast inte mitt i frukosten och inte mitt emellan ätandet av två ägghalvor.

Men jag älskar min make gränslöst. Vi bjuder varandra på många glada skratt (och ett och annat blogginlägg).

För vem vill vara gift med nån som inte har några egenheter? Som är alltigenom perfekt och riktig. Ja inte jag i alla fall. Skulle vara jobbigt för en sån som mig det, som hela tiden kämpar med mina egna tillkortakommanden.

Tjo på er och sätt för allt i världen i gång och dansa "Kom glada sol" - dansen nu! För jag är GRYMT trött på detta regniga gråväder.
Intet är som väntans tider

Det skulle vara skönt att veta hur min tillvaro ska se ut efter sommarlovet. Det enda jag vet är att jag får komma tillbaka till min praktikplats i fall jag inte skulle fått någon lärartjänst.

Har funderat på att plugga ännu mera, men vet inte om det lönar sig. Hoppas allt löser sig på bästa sätt i alla fall!


Lizzie

Sådär ja... då var Lizzie parad. Detta var första försöket och vi ska para några gånger till. Både Lizzie och Hugo var så duktiga och visste exakt vad som skulle göras. Ett långt häng blev det också. 20 minuter fick matte sitta och hålla svansar. Kan tänka mig att det mest är uppfödare som har en susning om vad jag skriver om, men så var det i alla fall.


En snygg tjej är hon våran Lizzie! Bilden tagen av Johanna. :D

DagensIdag blir det ett besök på arbetsförmedlingen, eftersom det är sommarlov och jag inte är i "åtgärder" över sommaren.
Stor tjej


Tänk att mitt tredje barn nu gått ut grundskolan. Nu väntar nya utmaningar för denna stora tjej på estetiskt gymnasium i Stockholm. Lycka till min fina, underbara dotter. Vår lilla sångfågel!

Nu har jag bara Lilleman kvar i grundskolan. Han börjar åk 6 efter sommaren, här i byn. Ska verkligen ta vara på tiden, snart är de stora allihop. Fast mammas gullungar kommer dom alltid att vara.

Fullt upp

Idag blev det inget sova middag minsann. Istället blev det till att städa och fixa inför dotterns lilla bjudning i morgon. Hon slutar ju 9an i morgon och släkten kommer på en liten sommarbuffée. Maken har bakat Herrgårdstårta och lagat mat. I morgon åker jag och tittar på skolavslutningen och maken lägger sista handen vid matlagningen.

Nu är jag bra trött och ska strax gå och sova. Tom i skallen är jag med så det blir väl inte så mycket skrivet.

Men jag kommer att sakna att gå till jobbet - men inser att jag väl inte kan tvinga de små barnen att gå i skolan på sommarlovet bara för att jag tycker det är roligt att gå till jobbet. Ha ha ha... men sakna dem kommer jag att göra i vart fall. Har jag sagt att jag har världens bästa jobb?


För det är bara... regn hos mig

Visst, det rensar luften och det är bra för potatisarna. MEN det är bra nu. Regn i ett dygn räcker. Jag vill att alla fina barn här uppe ska få sol på sin skolavslutning. Jag vill att det ska vara sol på Linnéas bjudning här hemma på onsdag. Nog för att vi har ett stort hus där det går alldeles utmärkt att samla de släktingar som kommer, men det hade varit mysigt om vi kunnat sitta ute i vår fina trädgård och njuta. Nu när allting blommar och det är så vackert.

Men än är inte hoppet ute och jag är ju en positiv person så jag hoppas vädret ändras till på onsdag.

Idag efter jobbet åkte vi till Bollnäs. Vi hade lite ärenden att uträtta. När vi kom hem sov jag middag. Jag var så grymt trött efter som jag sovit så dåligt i natt.

Dottern som varit i Vinströmmarna med niorna och tältat, sov bort hela dagen. Maken undrade vad det var för tjejer han delade hus med... som bara sov. Ha ha ha

Men välbehövligt var det, det lovar jag.

I morgon kväll har vi skolavslutning på min skola. Sedan börjar sommarlovet!

På torsdag ska Lizzie få dejta sin fästman Hugo. Får se om hon låter sig bli parad. Hon ställer i alla fall upp sig för Jolly som också börjat löpa. Hoppas det går bra denna gång för lilla Lizziegumman. Hon skulle vara en så duktig mamma.

Nej nu finns det lite att pyssla med innan det blir dags att gå och sova.... igen... he he he


Bloggtips

Hittade en bra blogg av sångaren Jan Johansens fru Pia. Detta inlägget tyckte jag var extra bra!Upphör aldrig att förundras

Vissa saker är bara härliga att förundras över. Att efter regn kommer solsken till exempel. Eller att det faktiskt blir sommar igen efter en hemskt kall och snöig vinter. Andra saker är väl mindre trevliga att förundras över. Intriger, oförmågan att växa upp. Tänker inte gå in nåt närmare på det här, men alla har vi nog varit med om både ock.

Känner mig bra less på vissa företeelser. Idag är de extra många dessutom. Jag tänker radda upp dom på varandra som när man bygger ett torn av klossar. Sen tänker jag med full kraft sparka omkull det och säga: Far åt pipsvängen!! Jo det är precis vad jag ska göra det. Hoppas det hjälper.

Själv längtar jag till Öland. Helst här och nu och på en gång. Men får ge mig till tåls i elva dagar till.

Jag behöver komma bort. Få umgås med dem jag älskar, man och barn! Kunna höra mina egna tankar. Säga som tjejen i Astrid Lindgrens "Gull-Pian": Nu ger jag blanka tusan i..........Jorå, så det så!


Guldbröllop

Idag firade vi mina föräldrar som firar guldbröllop. Tänk att de varit gifta i 50 år! Det är bra jobbat det. Egentligen var det igår deras guldbröllopsdag var, men vi firade idag eftersom en lördag passar bättre när vi är lediga allihop.
Det var jag och min syster med våra familjer som firade med dem. Det gjorde vi med att äta god mat och tårta på Orbadens hotell och konferensanläggning. Sedan åkte vi hem till mamma och pappa och gav dem presenter.

Sen vi kom hem har vi mest slappat. Vi har vattnat i krukor och land utomhus förstås för det behövs dagar som denna. Till middag blev det varma mackor. I morgon åker Lilleman till sin pappa några dagar. Han har sin skolavslutning på tisdag, sedan på onsdag kommer han hem igen. Då går storasyster ut nian och då kommer barnens pappa med familj, farmor och farfar, mormor och morfar och bonusfarmor och firar.

Sen stannar Lilleman till midsommar då han åker till pappa och firar. Maken och jag åker ner till Öland och söndagen efter midsommar ansluter "minstingarna" där. Gissa om jag längtar....

Som dottern sa: "Löttorp är bäst". Alla mina fyra barn har tillbringat många somrar på Löttorps camping på Öland, precis som jag gjort sedan jag var 14 år. Det finns inget ställe jag kopplar av så bra som på Löttorp. Underbara människor är det som campar där och det är så härlig atmosfär. Sånt är viktigt tycker jag.

Nä nu är det strax läggdags. Hörs väl i mören kan jag tro!

Snyggingen.

img_0617 (MMS)

En bild av en glad Lilleman innan operationen.


Tuff kille väntar att få komma in på opera...

img_0615 (MMS)

Tuff kille väntar att få komma in på operation.


Hotell och sjukhus

Idag åkte vi ner till Stockholm efter jobbet. Lilleman ska operera bort spikarna i sin arm i morgon på Nacka närsjukhus.


För att slippa åka i köer och inte veta när man kommer fram så valde vi att sitta i kö idag istället för i morgon. Så vi tog in på ett mysigt och fräscht hotell i Nacka där priserna är rimliga.
Kan varmt rekommendera Ett litet hotell som stället heter.


Lilleman snusar och sover i sin säng nu, vilket är skönt för det känns lite pirrigt för honom med operationen i morgon.

Återkommer i morgon med lägesrapport.

Natti natt och sov gott ni a!  :D

Sov gott Lill-Hjördis

Fina lilla hunden Hjördis fick flytta till hundhimlen i går kväll. Hon fick ett långt och fint liv. Hennes underbara matte Johanna gav henne en fin ålderdom. Men även ett hundliv har ett slut och Hjördis fick bli ganska precis 14 år och 3 månader.

Sov gott Hjördan och tack för alla fina minnen vi har med dig.


bilden från Matte Johannas blogg

Avslutar med denna:

REGNBÅGENS BRO

REGNBÅGENS BRO


Någonstans finns en bro mellan himlen och vår jord...

Just på vår sida om himlen finns en alldeles särskild plats, Regnbågens bro.

Då ett djur, som stått någon av oss särskilt nära i livet, till sist dör, börjar det sin vandring till Regnbågens Bro.

Därbortom, väntar grönskande ängar och böljande kullar på våra älskade vänner, där de kan springa och leka tillsammans. Där finns gott om mat, vatten och solsken som håller våra vänner varma och nöjda.

Alla de djur som varit sjuka eller gamla, återfår sin hälsa och styrka. De som varit skadade eller lemlästade, görs hela och starka igen, just sådana vi minns dem i våra drömmar om dagar i en tid som gått.

Våra djur är lyckliga och nöjda men, ändå fattas något, alla känner de saknaden efter någon särskilt utvald, någon de lämnat efter sig. De springer alla omkring och leker tills den dag kommer då en av dem hastigt stannar upp mitt i leken, för att skåda bort i fjärran... Hennes blick är spänd och uppmärksam, iver och otålighet får hennes kropp att skälva. Plötsligt störtar hon iväg från gruppen, flyger över det gröna gräset så fort hennes ben bär henne, allt snabbare och snabbare...

DU har blivit upptäckt och när du och din älskade vän möts, kastar ni er om varandra i outsäglig lycka, för att aldrig mer skiljas åt. Överlycklig slickar hon dig över hela ditt ansikte medan din varma hand åter smeker hennes älskade huvud och ännu en gång ser du in i dessa trogna ögon, som så länge saknats i ditt liv, men alltid funnits i ditt hjärta.

Tillsammans vandrar ni sedan över Regnbågens Bro...för att aldrig mer skiljas åt.


Middag! Kyckling med broccoli. Mums!

img_0613 (MMS)

Middag! Kyckling med broccoli. Mums!


Till vännerna i Örebro

Lägger ut den fina annonsen som var publicerad i lördagens tidning (Ljusnan).Tack för fina mail Pernilla, Therese och Birgitta (Fru Bäver).
Självklart att jag hjälper till när jag kan. Vi har alla så många fina minnen av Marie och jag skulle gärna träffa er alla vid något tillfälle. Hör av er om ni ska ha nån träff, jag kommer gärna. Tror Marie skulle ha tyckt om ifall vi sågs och "flessade" lite. Kram till Er alla!

Klippta veckor

Två högst stympade veckor ligger framför nu, sedan är det sommarlov. Väljer att tänka sommarlov, inte arbetslöshet som nog vore det mer riktiga namnet. Den som ger mig en lärartjänst nästa läsår kommer jag att älska för evigt!

Hursomhelst så börjar denna arbetsvecka idag tisdag och slutar på torsdag för min del. För på torsdag eftermiddag åker vi ner och hämtar Lilleman i Sollentuna. Sedan kvartar vi över någonstans i närheten av det sjukhus där han ska opereras på fredag morgon. Han ska ta bort spikarna i sin arm, som suttit där sedan han bröt armen i augusti.

Det är dagkirurgi och han får åka hem efteråt. Då bär det av hem till det vackra Hälsingland igen. På lördag ska vi fira mina föräldrar som varit gifta i 50 år och alltså firar guldbröllop. Egentligen infaller den dagen redan på fredagen men lördag är ju alltid lättare att fira eftersom vi alla är lediga då.

Söndag blir väl en ren vilodag får man förmoda och sedan åker Lilleman tillbaka på söndag em till Sollentuna. Sedan är det sista skolveckan som är i antågande. Lilleman och jag slutar redan på tisdag och dottern går ut 9:an på onsdagen. Då ska vi ha en liten bjudning för henne här hemma. Pappa med familj, farmor och farfar, mina föräldrar och svärmor kommer. Det blir buffé för oss som inte går ut 9:an, för 9:orna äter med sina lärare efteråt. Sedan när dottern är tillbaka från den tillställningen och vi övriga är mätta och belåtna så blir det tårtkalas.

Efter sommaren växlar vi ju barn, pappan och jag. Dottern ska gå i gymnasiet i Stockholm och bo hos sin pappa och Lilleman flyttar hem till mamma och ska gå i skolan här.

Efter dessa veckor ska vi bara ta det lugnt, packa inför Ölandssemestern och se om vårt hus. Fina Emma kommer och bor hos oss när vi är på semester.

Ja det var väl i stora drag de närmaste veckorna. Men nu ska jag strax styscha mig och åka till jobbet.

Trevlig dag allihop!

Soool


Idag är det sol ute, precis som i går. I går satt jag på kontoret och gjorde Maltesernytt. Likadant idag... men nu är det klart i allafall. Så när som på nåt sent inkommet material som jag lovat vänta på till i kväll. Men sedan ska den skickas till tryckeriet och sen ut till medlemmarna.

NU ska JAG njuta av solen en stund! Härligt!

1 år

Ett år har passerat sedan du min älskade bästa vän Marie lämnade oss.

Jag tycker om den här bilden. Den visar din spexiga sida, du härmar Carolina Klüft.

Det har nog inte gått en enda dag utan att jag tänkt på dig. Jag har gråtit av saknad, men jag har även skrattat åt alla våra fina minnen. Alla roliga saker du sa, allt vi skrattat åt, pratat om, inspirerat varandra, lyssnat på varandra.... listan kan göras lång. Det är så mycket som påminner mig om dig.

Idag var Calle och jag till minneslunden. Vi hade köpt en bukett rosor i en färg som jag vet att du gillade. Vi fick även förmånen att lämna en fin och maffig bukett från dina underbara kompisar i Örebro.
Anna, Birgitta, Linda, Maggan, Therese och Pernilla. Tack för förtroendet tjejer och jag hoppas ni blev nöjda med buketten. Här nedan kommer en kavalkad av bilder från minneslunden och på bukett med kort från vännerna i Örebro.


Kortet från tjejerna i Örebro


Den vackra blombuketten


Buketten liggande

Nu några bilder från minneslunden

T v vår rosenbukett och i mitten Örebrobuketten.

Vi tog några bilder på den fina bukett som fanns där från Maries föräldrar också så alla ni som var vänner till Marie även får se den.Sist en strof ur en sång av Jard Samuelson

"Nej mitt liv blir aldrig som förut, men Gud gav tröst när allt såg hopplöst ut.
Nu jag längtar till den dag då vi ska ses i Himmelen.
För jag vet mitt liv blir aldrig som förut".

Tack för allt du gav Marie!

Grattis Linnéa

Grattis min vackra fina och underbara dotter Linnéa på din 16 årsdag.
(Fotot taget av Martina Wiklund, en duktig blivande fotograf som jag absolut tycker ni ska anlita om ni vill ha fina bilder till humana priser).


Denna dag för 16 år sedan tillbringade jag i Upplands Väsby. Linnéa är född på Löwenströmska sjukhuset. Vi åkte in runt kl 13. Stora syskonen klättrade i stort sett på väggarna av iver ioch mormor och morfar var där för att passa dem. Vi bodde i Norrviken i Sollentuna då.

Värkarna var inte så intensiva till en början så pappan och jag var ute och promenerade och avslutade promenaden på Mc Donalds, så pappan fick lite mat i magen. Där började värkarna bli mer intensiva så vi gick tillbaka till förlossningen. Efter det att jag riggats i förlossningens snygga outfit så uppmanades jag att promenera runt i korridoren. Jag gick och kollade in vilka barnmorskor som jobbade den kvällen och hittade en jättetrevlig barnmorska som vi haft en lektion med på föräldrautbildningen. Henne önskade jag att få och fick så också. Hon var så glad över att ha en mamma som önskat att få just henne.

För att göra en lång historia kortare så sa barnmorskan att jag skulle få lägga mig i ett varmt och skönt bad för att lindra smärtan. Jag var öppen 1 ½ cm när hon sa det. Så skulle de rulla mig tvärs över en korridor där badkaret fanns. Då fick jag krystvärkar. -Det kan inte vara möjligt, sa barnmorskan. -Känn efter då, sa jag.

Det gjorde hon och det visade sig att jag hade rätt. Ut kom Linnéa med en väldig fart och utan smärtlindring. Lite lustgas hade jag ibland, men inget mera. Syskonen och mormor och morfar kom och tittade på underverket mitt i natten och räknade fingrar och tår.

23.00 föddes min fina dotter, barn nr 3 för mig. Tack gojäntan för att jag får vara din mamma. Älskar dig gränslöst. Grattis på DIN dag!

Johnny CashHär kommer lite musik av Johnny Cash och hans fjälla, som btw är mamma till sångerskan Carlene Carter som Marie  brukade kalla för "Smitt-Ruttan". Hon gillade inte  "Smitt-Ruttan" för hon var "i lag" med en av Maries dåvarande idoler Nick Lowe.

Slänger väl ut en bild på dom med då... "bara för role". Den är nog ganska ny. För här är Lowe gubbe. Det var han inte "back in the old days" Typ 1977 eller nåt då ra e. :)


Perfekt torkväder

Idag passar jag på att fortsätta tvätta. Har slängt in ett par täcken, lite kläder och ett par mattor. Sen ut på tork! Nu är hela huset storstädat och jag ska ut och ta in lite syrener och liljekonvaljer. Sen ska jag bara njuta!
I morgon vill jag

att solen fortsätter skina. Då ska jag tvätta klart och hänga till tork ute, sen ska mattorna såptvättas. Tänk vad sånt luktar gott. Så tänkte jag ta och damma lite och ta in lite syrener och liljekonvaljer bara för att de doftar så underbart. Ska köpa en blomma till Åsnans kärra (som är en trädgårdsdekoration). Golven tar maken och dammsuger och torkar. Själv städar jag toaletterna och badrummet.

Sen bör huset vara i bästa kalasform till dotterns födelsedag på lördag. Toppen va? Åh vad jag gillar att ha rent och snyggt omkring mig!

Har precis tittat på Tv programmet "Extrema samlare" på 3an. Jag får spader när jag ser sånt där. En kvinna hade så svårt att städa och ta reda på alla saker och all lort. Trots att sonen blev sjuk av det så kunde hon inte. Jag har väldigt svårt att fatta sånt. Jag vet att beteendet är en sjukdom men har ändå jättesvårt att fatta.

Nä nu är det strax dags att sova.
Skenet bedrar

Eller "Keeping up appearances" som serien heter i original. Tänk vad jag kan skratta åt den. Man kan verkligen bli full i skratt åt "That Bucket woman" och hennes sätt att få allting att verka finare och bättre än vad det i verkligheten är.


Kontrasten bör väl vara hennes syster Daisy som lever i en oherrans lort och äckel med sin Onslow i ett hus som förfaller mer och mer, där det står hur mycket bråte som helst på gården och där såväl Daisy som Onslow ser ut som det var år sen de tog en dusch.


Ja de ger oss många goda skratt de här människorna. Men Daisy försöker inte hålla skenet uppe mer än för Hyacinth då. När hon ibland panikstädar inför Hyachiths besök. Annars är hon glad, lycklig och upp över öronen förälskad i sin Onslow "slusken".

Jag har funderat på hur det skulle vara om Daisy var som Hyacinth. Dvs att hon skulle göra sken av att allt var så bra, fast huset ser ut som ett råttbo och hon i själva verket är för lat för att göra något åt det. Då skulle hon få jobbigt, men det kanske skulle vara ett kul inslag i serien.

Tänk er att Daisy skulle strutta omkring och vara en besserwisser inom de flesta områden och varje dag komma hem med denna misär ramlande över sig. Då krävs det en stor portion självförnekelse och fantasi för att tro på sig själv. Tur att Hyacinth kan städa och hålla ordning i alla fall. Men till Daisy kanske det skulle vara lika bra att skicka dit några andra av mina favvodamer, nämligen bruttorna i Tv programmet Rent Hus


Dom gillar jag också.

Grillning

I kväll blir det grillad kyckling här. Är så skönt väder så bäst att passa på. Har fixat lite i trädgården idag och plockat lite inne med. Tvättmaskinen jobbar som sig bör när det är bra torkväder. Ska passa på och byta sängkläder också.

Därför blir det inte så mycket skrivet just nu. Noterade just att det tydligen inte bara är kända bloggerskor som får sin klädstil kopierad... även en gamkatta som jag är tydligen värd att kopiera...ha ha... men det bjuder jag på.

Så här får ni en bild till.. på mig alltså :D från modellandet i lördags.
Ledigt

Så är det ledigt i fem hela dagar. Hur underbart är inte det!? I eftermiddags hämtade vi Lilleman i Tönnebro för han kom med bussen och den turen rastar i 45 min där innan man åker vidare till Bollnäs. Så för att han skulle slippa vänta där i 45 min så åkte vi och hämtade. När vi kom hem fick han äntligen öppna sina presenter och så lyxade vi oss med hämtpizza idag. I morgon blir det tårta för det var ingen av oss som orkade det ikväll.

Idag har jag vattnat husets samtliga krukväxter, så nu är de nöjda. I morgon ska vi städa och fixa lite hemma. Är inte så mycket som behöver göras. Lite tvätt som ska vikas och så golven då. Skönt att ha det gjort när vi är lediga så länge.

Har en soffa och två stolar som ska vitmålas. Får se om vi tar tag i det också. Det beror på om lusten att måla infinner sig. :)

Har börjat planera semestern lite smått. Längtar så till Öland, det är en kär plats i mitt hjärta. Ska försöka beta av alla "måsten" innan vi åker. Men än är det ju någon vecka kvar.

Nu ska maken och jag se på "off the map" på tvn. Sen blir det nog natti natt. Var så trött i morse nät klockan ringde.

Fortsatt trevlig kväll önskar jag er!

RSS 2.0