Oh what a night!

Konserten igår var alldeles fantastisk. Vi är ett härligt team i vår stooora kör!


Jessica

Underbara Jessica Folcker repar på scenen. Vilken underbar röst den tjejen har.


På väg

Snuvig, men vid gott mod beger jag mig in till stan för genrep och sedan konsert. Ha en bra dag!


Konsert

Ikväll kl 18 har vi i Team Putte konsert i Filadelfiakyrkan, Stockholm tillsammans med Jessica Follker.
Själv har jag åkt på förkylning men tack och lov har stämbanden klarat sig.
Så med hjälp av lite alvedon ska det nog gå ändå.
Välkommen!


Intensivt

Det har varit en intensiv tid för oss den senaste tiden. På tisdags blir affären med försäljningen av vårt hus klar. Det känns så skönt att vi snart har bara en hyra. Då vi har varit till Edsbyn förra helgen och plockat ur det som var kvar i huset. Vi har sålt saker, skänkt saker, slängt saker och legat i som illrar. C har dessutom varit upp en extra vända för att hämta saker. I helgen ska han upp och ta det sista, verkstaden. Själv blir jag hemma. Finns en del saker att pyssla med här hemma med.

Städningen av huset har vi anlitat städfirma till och det känns riktigt skönt.
Själv är jag trött in i märgen och hoppas få sova bättre när allt är klart. Jag är ju en sån där hopplös människa som både planerar och grubblar på nätterna.

Men solen skiner och våren är här och snart är det sommarlov. De' ni! :)


Ta't lugnt

Hade tänkt åka ner till centrum idag och handla efter jobbet. Men det var fullt på varenda parkeringsruta. Till och med simhallsparkeringen var smockad. Tror det var nån föreläsning i aulan. Fler än jag snurrade runt och letade parkering. Såg det vilda i blicken hos somliga stressade stackars människor. En liten flicka grät hängande och slängande i handen på mamma som hade bråttom över parkeringen. Tänkte att det är synd om de små som ibland måste hänga med i vuxenvärldens tempo. Oundvikligt ibland - jag vet, men tycker ändå synd om.
Själv styrde jag kosan hemåt efter ett snurr på vardera parkering. Tog en skön promenad med hundarna. Plockade lite tussilago och njöt av att slippa se nån snö.
Handla kan jag göra sen när allt lugnat ner sig.
Vill önska er alla en skön helg!


Happy

Åh vad lycklig jag är! Igår skrev vi köpekontrakt med den nya ägaren på vårt hus. Snart är min man och jag som "vanliga" människor. Dvs en familj med TVÅ heltidsinkomster och EN hyra! Det har vi aldrig haft under alla vår år tillsammans. Så nu hoppas jag att köpet av vårt boende går smidigt.


Concert

Köp biljetter till vår konsert i Filadelfiakyrkan Stockholm, Söndagen den 28 april. Köp dem på Team Puttes hemsida: www.teamputte.se
Välkomna!


Att bli buren

"Som en bro över mörka vatten ska jag bära dig......" Det var en av sångerna som Lotta och jag sjöng på Maries begravning. När jag ser tillbaka på den del av mitt liv som passerat kan jag konstatera att det bitvis varit en smal och stenig stig att gå på. Många gånger har jag trampat fel och ännu fler gånger har jag stått vid passager i livet där jag inte haft en aning om hur jag ska göra för att ta mig över hindren. Det finns tillfällen som varit så mörka och jobbiga att jag känt som allt hopp var ute. Min tilltro till såväl mig själv som människor runt omkring har varit obefintlig och jag har känt mig både maktlös och rådlös många gånger. Marken har svajat under mina fötter och jag har varit förtvivlad.Smällar som kommit en efter en så det känts som jag inte hunnit andas emellan. Det kan vara förmätet att jämföra sig med Job i Bibeln det vet jag för hans prövningar var mycket större än mina, men jag har gjort det ibland i alla fall.
 
Jag har alltid haft min tro med mig sedan jag var liten. Den har alltid funnits med under vägen. Men först under de senaste åren har jag på allvar förstått hur viktig den är för mig. När jäg varit liten, platt och tillintetgjord har min himmelske far varit där och lyft mig, burit mig.... som en bro över mörka vatten.
 
Jag har fått min tro med modersmjölken kan man säga, då jag haft förmånen att få växa upp i ett hem med föräldrar med en levande och praktiserande tro på Gud. Men jag har själv gjort ett aktivt val att jag vill leva nära honom som skapat mig. En annan sak jag också fått med mig med modersmjölken är musiken. Den och min tro har gått hand i hand under såväl glädje som sorg i mitt liv. Den är tydligast i sorgen och när det är jobbigt. Jag vet vad det vill säga att vara sjuk, arbetslös och bostadslös i den bemärkelsen att inte ha sitt eget boende och därmed känna sig trygg i detta. Så mycket som jag bett till Gud om dessa situationer, tillika de ekonomiska bekymmer det för med sig, har jag nog aldrig gjort förut. Ofta när jag bett har jag i mit huvud planerat för hur saker ska kunna lösas också. Men mina vägar har inte alltid varit Guds. Han har kommit med lösningar som jag aldrig skulle kunnat tänkt ut. Men jag har en stark tilltro till att hans lösningar är bättre än mina.
 
Jag har ett par vänner som vet mitt förhållande till musiken när det är svårt som uppmanat mig att sjunga när det varit tungt. Det ar jag gjort. Calle Östs "Sjung Halleluja" har jag sjungit högt i bilen med tårar rinnande efter mina kinder, när jag varit förtvivlad och rädd. "Sjung halleluja det blir bättre och bättre dag för dag synes vägen stundom lång så stäm upp en jubelsång sjung ja sjung halleluja" "När bakom din rygg det pratas sjung halleluja, när det skvallras när det gnatas sjung halleluja, ljugs det på dig någon gång, sjung en hallelujasång rykten dödas bäst med sång, sjung halleluja" "Om du faller efter vägen det ju mänskligt är, res dig upp ty ordet säger det gudomligt är, om du faller en gång till, res dig upp ligg aldrig still"
 
Även sången "Gud är trofast"  och sången "Var ej försagd" (spärras din väg) och "Det enda som bär" har betytt mycket. Strofer som "Gud är trofast skriv de orden över varje nyfödd dag. Hur än allt sig ter på jorden om du själv är hjälplöst svag". "Gud är densamme hans ord går att lita på, han genom hindren kan bana en stig, han kan förändra förhållanden likaså, bryta det motstånd som reses mot dig. Spärras din väg utav hinder så väldiga och utav berg som där skyhöga stå. Räkna med Gud ty han gör det omöjliga, han gör var människor inte förmår". "Det enda som bär när allting annat vacklar, det är Guds nåd och Guds barmhärtighet. All jordisk berömmelse och glans den slocknar, när sist jag står hos Gud i härlighet". "Det enda jag har inför den vita tronen, det är en frälsad själ halleluja. Och detta är nog ty all min synd blev sonad när Jesus dog för mig på Golgata".
 
Jag blir buren av starka armar när jag faller, det är tryggt att veta.
 
 

RSS 2.0