En fantastisk kväll.

img_0712 (MMS)

Stort att få höra Guy Penrod. Han är en lika bra talare som han är sångare. Är så glad att vi åkte hit!


Förband till Guy.

img_0709 (MMS)

Svenskar.... satt just och funderade om det var Närkingar. Men inga huvjackor i sikte.


Framme

Efter lite av en mardrömsresa är vi äntligen framme. Det är vackert här på Hjälmargården. Hoppas det blir badväder i morgon för sjön ligger jättenära. Kl 17 i morgon börjar konserten. Å vad det ska bli kul! Som jag har längtat.
Nu ska vi strax äta sen middag. Grillat blir det och sedan är det dags att sova. Behöver jag säga att vi är rätt möra av alla strapatser.
Hörs i mören!

En riktig Kafkaresa har vi haft! Först gic...

img_0707 (MMS)

En riktig Kafkaresa har vi haft! Först gick avgassystemet sönder. Sen blev jag getingstucken i fingret och sen kom vi på att husvagnsnycklarna ligger hemma i den havererade bilen. Tur man har en stark förtröstan på sin himmelske far en sån här gång.


Här står jag nu vid en vägren och vaktar h...

img_0705 (MMS)

Här står jag nu vid en vägren och vaktar husvagnen. Avgassystemet på vår Volvo small innan vi ens kommit ut ur byn. Volvon är den enda dragbilen vi har eftersom Renaulten är för lätt. Tur jag har en snäll pappa. Vi får låna hans bil så får han låna vår Renault. Så kommer vi iväg till Hjälmargården ändå, trots allt. Har jag sagt att bilar är skit! I allafall när dom går sönder.


Eric Saade med sitt största fan

Tror jag i alla fall. Min fina dotter Linnéa som fick komma upp på scenen på grillnatta i Bollnäs. Behöver jag säga att detta var hennes lyckligaste ögonblick. Stort att få krama sin idol lääääänge. Någon fick med detta på video också. Det tackar vi för.

Myyyys

Just i detta nu sitter jag ute på altanen med tända ljus och två hundar vid mina fötter. Maken spelar gitarr och sjunger. Det är så mysigt. Detta är sommar! Tycker inte vi har suttit alltför mycket på altanen denna sommar. I början av sommaren satt vi mycket här på dagen, men sedan när kvällen kom blev det för kallt. Sedan vi kom hem från Öland så har vädret varit lite si och så tycker jag.
Idag har vi haft medelhavsvärme här. Såå skönt för mig som borde varit född vid Medelhavet. Maken och jag har fortsatt fixat i trädgården. Maken har rensat i grönsakslandet och jag har klippt ner överblommade växter. Så har jag kokat svartvinbärsmarmelad med lite rabarber i och maken har tvättat och hängt tvätt. Bäst att passa på när vädret är bra.
På eftermiddagen tog vi en tur till Bollnäs för att lämna in två datorer på lagning. Sedan tog vi en kaffe på Lilla K´s trädgårdskök och innan vi åkte hem inhandlades en Astilbe i fyndhörnan på Mobackes samt 9 pelargoner. Röda och vita att planteras i balkonglådor på altanen och i krukor vid entrén. Det vi planterade på försommaren hade blommat över så då fick det bli lite pellsiar istället. När vi var på loppis i lördags köpte jag två fina blå trädgårdskrukor. De står nu på var sida om gången till vårt hus med röda och vita pelargoner i. Blir vädret fortsatt bra imorgon ska jag rensa lite på framsidan med.
I morgon kommer yngsta dottern hem en sväng. Då far vi till Bollnäs och hämtar henne. Sedan ska väl hon på Persmässan på kvällen, men det ska inte maken och jag. Maken jobbar på bion och jag ska hänga på och se filmen Green lantern. Sedan ska dottern till en kompis på lördag och då åker maken och jag till Hjälmargården och lyssnar på Guy Penrod. Ser otroligt mycket fram emot den konserten. Vi tar husvagnen förstås. Så får vi en liten minisemester.
Nej nu börjar den här tanten att bli lite trött. Kanske dags att gå och sova då.....
Hörs i mören!
Huj!

Gnott som en iller

Det är vad jag har gjort idag. Jag har fortsatt rensat i rabatter och så har jag och maken grävt upp och lagt igen ett litet land som vi inte vill ha och tagit växter därifrån och planterat i vår stora rabatt. Riktigt fint blev det. Har funderat lite vad vad jag vill fortsätta att plantera så småningom (Rom byggdes ju inte på en dag - inte min trädgård heller :))

Maken är fantastisk! Det är han som står för grävandet, för det är lite för tungt för min rygg. Men tänk att min rygg faktiskt håller numera för att rensa i landen så mycket som jag gjort idag. Det känns så bra. Vem behöver gym när man har trädgård? 

Det har varit soligt och varmt idag och inget regn, vilket har inneburit att maken och jag kunde luncha i trädgården. Det var ett skönt avbrott i allt jobbande.

Så har jag plockat av den ena vinbärsbusken. Den andra var inte riktigt mogen utan får vänta någon dag till. Drygt en liter blev det och jag tänker nog göra lite vinbärsmarmelad, ev blandat med lite rabarber. Fick för mig att det skulle vara gott ihop. Maken har handlat blåbär och jordgubbar som vi tänker ta till mellanmål. Maken jobbar på bion i kväll så det blir sen middag för oss. Dvs Barcelonesisk middag, som vi brukar säga när vi äter middag senare än svenska normaltider.

Det stod ingen intervju med dottern i Aftonbladet idag. Synd, men det kan ju vara så att de ska ha den till nåt senare reportage.

Nu ska jag käka mellis och sen ett bad, efter det så är det soffan och tvn som gäller!

Ha en fortsatt trevlig dag.

Aftonbladet och Allsång

Blev alldeles nyss uppringd av Aftonbladet som just intervjuat dottern om att vara ett Eric Saade fan. Hon åkte nämligen tidig morgonbuss från Bollnäs och till Stockholm där hon suttit hela dagen och väntat för en bra placering inför kvällens allsång. Aftonbladet ville bara ha mitt godkännande för att lägga ut bild och namn på henne i tidningen.
Coolt tycker mamma då´ra.
För bilder på gårdagens event med Eric Saade, se mitt förra inlägg.

Bildbevis

Bilderna hämtade från helahalsingland.se

Eric Saade i Bollnäs

I går hade Eric Saade publikrekord i Bollnäs läste jag någonstans. Det var nog en av dotterns lyckligaste dagar, för av alla tjejer som stod framför scenen valde han att plocka upp henne. Förutom äran att få stå där på scenen och krama honom så fick hon även en T-shirt, en cd och en svettig handduk.

Vågar nog påstå att hon aldrig kommer att glömma den kvällen.

Grattis fina Nea säger mamma som inte är ett dugg förvånad att det var just du som fick komma upp på scenen.

foto: Martina Wiklund

Ps idag är dottern i Stockholm för att se honom i Allsång på Skansen. Ett hängivet fan alltså :)

Tyst minut

Kl 12 har talmannen i Sveriges riksdag utlyst en tyst minut för de döda i katastrofen i Norge. Jag och dottern tänder ett ljus och sörjer. Det har varit ett par hemska nätter med dålig sömn. Jag tänker så på alla dessa ungdomar som inte fick fortsätta leva. Tänker på deras familjer, kamrater och på vilka sår i själen de överlevande får leva med. Alla hemska minnen.

Återigen blir jag påmind om en mening jag hörde för många år sedan: "Låt det viktiga vara viktigt och låt bagateller vara bagateller".

Allt vårat gnäll över småsaker får en helt annan proportion i skuggan av detta hemska som hänt. Jag vill aldrig mer gnälla över futtigheter.

Tänker på dessa föräldrar som aldrig får hem sina tonåringar igen. Aldrig nånsin kommer de att få höra deras skratt, samtala med dem, höra dem smälla i dörrar när de är arga, höra dem spela musik på hög volym, äta frukost tillsammans, åka på semester, tvätta deras kläder, plocka efter dem, aldrig, aldrig mer. Strupen snörs i hop när jag tänker på det.

Kärleken till mina egna barn svämmar över. Tacksamheten över att få ha dem. Jag står gärna ut med er musik och plockar gärna era skitiga strumpor i fortsättningen, bara ni finns hos mig. Varje dag är en gåva! Ta vara på den. Gå inte till rätta med allt, för vi är alla människor. Älska era nära och kära - förutsättningslöst!

Det bästa vi har är varandra!

I dag ska jag tända ett ljus, i dag ska jag be, i ödmjuk tacksamhet över allt fint jag har.

För alla de som saknar någon i dag.

Sommar sommar sommar

Ja när det är lite halvdan sommar ute så kan man ju lyssna på programmet Sommar i P1. Idag var det en av mina stora förebilder Jan Carlzon. Tänk vilken fin syn han har på det mesta. Såsom ledarskap, arbete, utbildning, människor och möten. Ett otroligt bra program! Tack Janne! Du som inte har lyssnat än - gör det!!
Här är en bild av dagens sommarvärd.


För det är jag värd...

Det finns en viss risk för att detta kan bli ett spretigt inlägg. Jag har många tankar om det ämne jag nu ska skriva om, men lite svårt att få ihop det.

Tänkte på det härom kvällen, hur otroligt mycket reklam som har det budskapet: Konsumera mera för det är du värd. Jaha tänkte jag och människorna i tredje världen, de som kämpar mot hunger och fattigdom, dom är inte värda det man nu gör reklam för då... eller va?

Ibland blir jag riktigt trött på egoismen hos oss människor. Den yttrar sig på så många olika sätt. Vi ska bara ha och ha - för det är vi värda.... eller?

Visst ska vi ha drömmar och önskningar, men måste de nödvändigtvis vara av materiell natur?

Ibland kan det vara bra att vända på begreppen lite. Varför jag? Varför är det självklart att just jag ska ha mat i magen varje dag, ett hem att bo i, ett land som inte har krig osv. Det är bra att stanna upp ibland för att inse hur otroligt bra vi har det.

Jag har skrivit om det förr och ni som känner mig vet ju att jag är en sån där hopplös återvinningsmänniska. Då menar jag främst att prylar och möbler går att återvinna, använda igen. Allt behöver nödvändigtvis inte vara nytt. Kläder behöver inte vara märkeskläder. Jag är Helen oavsett om jag har en tröja från HM eller från någon märkesbutik.

Vad lär vi våra barn? Jo för det är vad vi gör de lär sig av. Jag läste för nåt år sedan en artikel med en av de kända sångerskor vi har i vårt land. Hon berättade att hon alltid köpte dyra märkeskläder till sina barn, för att det var så roligt. Fine... folk får absolut göra precis som de behagar med sina pengar, men jag reagerar ändå emot att man pådyvlar små barn, som inte har dessa krav, detta sätt att leva,

Jag är mamma till 4 barn. Födda mellan 1984 och 1999. Alla fyra har haft begagnade barnvagnar, begagnade barnsängar, ärvda kläder och leksaker (och nya med givetvis). Kan ju påpeka att allt det begagnade varit snyggt och barnsäkert och att jag sedan sålt t ex barnvagnarna vidare när de inte skulle användas mera.

Jag lovar att det kommer tider i en förälders liv där barnen kostar avsevärt mycket mer än de gör som bebisar. När det är saker de verkligen önskar och kanske behöver mer. Tekniska prylar är ju viktigt för äldre barn och det kostar ju lite mer. Men även mobiler, datorer och tvapparater går kanske med lite letande att få tag på begagnat, utan att de för den delen betraktas som antika.

En bebis är lika lycklig i en begagnad barnvagn som i en ny, eller i en spjälsäng man fått av en kompis som i en dyr ny säng. En bebis blir inte lyckligare för att kläder kommer från ett dyrt märke än det blir av kusinens ärvda kläder.

Nu menar jag inte att vi ska klä våra barn i lump och köpa skruttiga möbler och grejer till dem, men jag lovar att det finns mycket fint att införskaffa till våra telingar som inte är sprillans nytt.

Min självkänsla och mitt värde som människa sitter inte i att ha de nyaste, trendigaste grejerna, eller i att ha det mest nyrenoverade hemmet. Nej där handlar det om helt andra saker.

Jag har och har haft perioder i mitt liv där jag varit tvungen att vända på varenda peng. Tro mig - det är otroligt lärorikt. Har man tur blir man fullfjädrad ekonom på kuppen. Därför värdesätter jag att det finns ställen som Erikshjälpen, Röda korset, olika loppis och secondhandaffärer och köpsighter som Blocket.

Ska vi byta grejer med varann sjöng Povel. Låt oss göra det, så sparar vi på våra egna pengar och jordens resurser.

Detta får väl vara mitt lilla inlägg i miljödebatten.

Trevlig söndag önskar jag er alla. Nu blir det en promenad för min del.

PS Jag rekommenderar er verkligen att läsa Underbara Claras blogg. Hon är ett föredöme!

Svårt att finna ord idag

Mina tankar och böner går till Norges folk och alla de anhöriga som mist någon idag.


Har ni också såna dagar?

I morse när jag vaknade kände jag mig ful, fast än jag inte tittat mig i spegeln ens... Håret kändes fult och jag kände mig helt omotiverad till att göra nån som helst nytta. Kände mest för att dra nåt gammalt över mig och fortsätta att sova tills jag vaknade och kände mig normal igen. Men jag gick upp och åt frukost. Min älskade make som ofta läser min sinnesstämning som en öppen bok serverade mig jordgubbar med mjölk och kaffe till det. Så sa han, den underbara, att han tar hand om huset idag så kunde jag göra som jag kände för. Är han inte underbar?

Så jag la mig i badet, gjorde hårinpackning, kroppspeeling, gick ut i solen och torkade mitt hår, filade mina fötter och målade mina tånaglar - illröda! Det tycker jag är snyggt när man har solbrända ben. Genast mådde jag bättre och kände mig piggare. Så efter lite smörjning och en mycket lätt sminkning så kände jag mig inte så ful längre, vilket kändes skönt.

Så eftersom jag nu känner att jag i allafall kan visa mig för folk och kanske inte skrämmer ihjäl nån stackare så tänker jag följa med maken på jobbet och se en film om två kvinnliga livsöden. Kokvinnorna heter filmen. Det känns som en lagom eftermiddag, sen kommer goa fina bonusdottern J hem i kväll och vi får rå om henne i nästan en vecka. Jättemysigt!

En annan kul sak är att biljetterna till konserten med Guy Penrod på Hjälmargården kom idag. Åh vad jag ser fram emot den!

Nej nu blir det strax att bege oss mot bion.

Ha en bra eftermiddag allihop!

Nu behöver jag DIN hjälp

Hjälp min systerdotter Jenna att vinna en iPhone4. Varför då tänker du? Därför att hon har världens finaste bild på världens finaste Lilly.

Här går du in och röstar på bilden som heter "Spring i benen".

På denna fina bild - hon är väl för go!


Men har folk tourettes eller vad är det?

Jag följer en blogg som Lotta Gray skriver. Vimmelmamman heter den. Det är en givande blogg att läsa tycker jag. Men lika givande som jag tycker att själva bloggen är, lika häpen blir jag när jag läser vissa människors kommentarer.

Lite bakgrund för den som ev inte läst denna blogg. Lotta har haft cancer i tjocktarmen, hon är gift och mamma till en liten 6-åring. Just nu har hela familjen en lång semester, hela sommaren, De gillar att resa till sol och värme och har hittills varit på Gotland, Mallorca och Turkiet, en vecka på vardera stället sisådär.

Tänk vad folk har svårt för detta. Hon får hela tiden kommentarer om att de inte borde resa så mycket. Alla verkar ta skada av detta. Sonen, katten och trädgården. (!)

Folk drar sig inte för att diktera hennes liv. Hur hon borde göra istället för att göra som hon gör. Jag blir bara SÅ trött. Ok att folk tycker och tänker i sina huvuden. Men man behöver inte slänga ur sig kommentarer som: "Men, du har ju så mycket härligt på din hemmaplan! Ägna dej nu åt trädgården och gör fint där….bygg ett uterum!" eller "Tycker det verkar helt ofattbart att ni åker iväg igen!"

Människor måste väl få göra vad de vill på sin semester. Utan att folks tänkta tankar ska hoppa som grodor ur munnen eller för den skull, ned på ett tangentbord.Dagen so far

Efter frukost åkte maken för att hjälpa sin mor några timmar. Själv har jag ägnat en timme till lite städning och fix i köket bl a. Nu ligger jag och vilar ryggen en stund med fyra hundar runt om mig.

Loulou gråter varje kväll när vi gått och lagt oss, så jag faller till föga och låter henne sova i vår säng på nätterna. Hon är en riktig mattehund och har stenkoll på var jag är. Men hon är ju ny här så det är viktigt för henne att känna sig trygg.

Lizzies mage växer för varje dag och jag hoppas så att allt går bra denna gång. Hon behöver verkligen få bli mamma. Vädret har varit fint idag. Ser att det kommit lite moln nu, men inget regn i alla fall. Skönt! Jag fick tömma ur vatten ur krukorna på mina minirosor som jag har ute. Det var fullt med vatten där. Övriga krukor är det hål i så där rinner vattnet ut, som tur är.

Ha en fortsatt bra dag!

Konsert!

Nu har jag bokat biljetter till Guy Penrod´s konsert på Hjälmargården. Vi får se om vi tar husvagnen med oss eller om vi bor på hotell. Åååå vad kul det ska bli!

Har gjort rent akvariet och möblerat om li...

img_0702 (MMS)

Har gjort rent akvariet och möblerat om lite. Om ett par veckor ska vi handla lite nya fiskkompisar till de vi redan har.


Dagens middag: lammfärsbiffar, mozzarella,...

img_0701 (MMS)

Dagens middag: lammfärsbiffar, mozzarella, broccoli, spenat, tomater och tzatziki. Mums!


Nyttodag

Har gjort lite nytta idag. Städat ungarnas rum bla. Då menar jag storstädning! Alla sängkläder tvättas, sängen dammsugs, mattor och filtar i tvätt, alla ytor dammas och torkas av.... osv... De har nämligen åkt till sin pappa idag för att vara där i tre veckor. Lika bra att passa på att städa då. Så det är fint och mysigt när de kommer hem sedan.

Då ska jag uppdatera Lillemans garderob. Vi ska ta en dag och åka till Kupolen och köpa kläder och allt han kan tänkas behöva. Det är en del praktiskt vi ska ordna innan skolan börjar igen. Då börjar jag jobba heltid igen vilket är otroligt skoj! Bra för ekonomin med är det.

Nu hoppas jag att maken har med sig pizza när han dyker upp för jag är SÅ hungrig.

Fortsatt trevlig söndag!

Men va e de här?

Jag vill inte ha regn. Jag vill inte ens ha moln. Jag vill ha soooool! Funderar på vad vi ska göra med resten av semestern. Har inga bestämda planer, vilket är skönt. På söndag åker de yngsta till sin pappa och ska vara hos honom i 3 veckor. Hos oss ligger allt som ett vitt ark i vår kalender. Möjligheterna är många med andra ord. Får se vad det blir!

Ha en fortsatt bra dag!

Bästa födelsedgspresenten var att få umgås...

img_0689 (MMS)

Bästa födelsedgspresenten var att få umgås med familjen här gosar jag med mitt fina barnbarn Vendela.


Baddag

För våra hundar har det varit en baddag idag. Alla har åkt i badbaljan, en efter en. Så rena och fina blev dom och luktar så gott. Loulou har blivit lite friserad och Lizzie har blivit kloklippt. Bra när solen skiner ute så torkar de snabbt. Alla tre långhårshundarna har korta sommarfrisyrer och vavvan ser väl ut som hon alltid gjort. Även om hon blivit lite rundare i sommar.

När mina barn var små så brukade vi läsa en bok som hette Rundhunden och bottelösa dammen. Dolly har vissa likheter med rundhunden.


Rundhunden var så rund, men hade så smala ben. Hon ville ha ben som hundkompisen Bulliga Berta. Hon hade så tjocka ben så den gick inte ens ner ett grässtrå i stövelskaften när Bulliga Berta hade sina stövlar på sig.

Långhårshundarna verkar inte kunna bli tjocka. Fast Lizzie verkar gå några tjocka veckor till mötes för nog är magen en aning rund efter dejten med Hugo.

Vi pysslar så smått i maklig takt här hemma. Verkar vara svårt att få upp farten efter 2 vecckor på camping. Men vem har sagt att allt behöver vara så bråttom? Vi tvättar, plockar in saker från husvagnen, tar världens längsta och senaste frukostar, som givetvis föregåtts av långa sovmornar. Är det semester så är det, eller hur?


6 månader

I dag är det 6 månade sedan jag gjorde min ryggoperation. Dag för dag blir jag starkare och jag är SÅ mycket bättre än innan. Förut hade jag ständig värk, som gjorde att jag fick äta starka smärtstillande tabletter. Detta i sin tur gjorde mig trött och avtrubbad, plus att värken hela tiden fanns där som en följeslagare tabletterna till trots. De kapade vissa toppar men ont hade jag hela tiden. Annars vet jag inte hur jag skulle kunna existera. Som att ha ett gigantiskt ryggskott i drygt ett års tid.

Jag är så glad att jag fick göra min operation. Visst har jag ont ibland och inte hoppar jag väl direkt över några gärsgårdar. Men det som gör ont i dag är bara en liten vindpust i jämförelse med den storm av smärta min kropp fick stå ut med innan.

Inte syntes det utanpå heller. Kan vara värt att tänka på att all smärta inte syns utanpå.

Men nu är jag mycket, mycket bättre och i augusti börjar jag jobba igen. Jag är lyckligt lottad!

Vår mysiga middag ikväll! Tacos!

img_0680 (MMS)

Vår mysiga middag ikväll! Tacos!


Viljans makt

Tag tag i min trötthet och med viljans makt tog jag itu med att rensa ogräs i rabatterna. Sedan har jag sett film med dottern... Notting Hill för vilken gång i ordningen vet jag inte - men den är bra!

Nu ska vi äta Tacos som min älskade make lagat till.

Trevlig kväll!

Orkeslös

Idag känner jag mig så här:


Fast i kvinnotappning då. Hittade ingen bra bild med nån kvinna så det får bli den här gubben då.

Kunde för mitt liv inte somna i natt. Låg vaken till halv 6. Pin klarvaken! Somnade utmattad tillslut och sov långt in på förmiddan. Nu MÅSTE jag ta mig i kragen. Men fy vad jobbigt det är med såna här dagar.

Tur dom bara dyker upp ibland.

TJO

Konsert

I dag var maken, jag och svärmor på fantastisk konsert i Voxna kyrka


till Jussi Björlings minne.

Det är ju 100 år i år sedan han föddes, den fantastiske tenoren som jag lär vara släkt med på min farmors sida. Allt enligt min farbror Hans släktforskning. Det är stort det :)

Min favorit under konserten var en ung sopran vid namn Paulina Pfeiffer.


Lägg hennes namn på minnet. Hon kommer att bli ett världsnamn tror jag. Lyssna på henne också förstås om ni får tillfälle.

Efter konserten åt vi en god buffé på Voxna herrgård.


Vädret var kanon och vi satt ute på verandan och vid bordet intill oss satt denna dam, med sin make.Fantastiska Kjerstin Dellert som skulle medverka i ett senare program.

Nu har maken åkt på bio och jobbat, själv ska jag bara softa och ta det lugnt.


Hemma!

I morse kom vi hem. Å vad skönt det var. Även om vi haft världens bästa semester på vårt älskade Öland så var det grymt skönt att komma hem. Har sovit lite idag men det känns att vi ligger efter med sömnen. Så dags att sova nu! Natti natt!

Vågor och vind i dag. Men strålande sol!

img_0676 (MMS)

Vågor och vind i dag. Men strålande sol!


Bäst att sola allt som går denna dag.

img_0677 (MMS)

Bäst att sola allt som går denna dag.


Världens finaste Loulou har ätit frukost i...

img_0673 (MMS)

Världens finaste Loulou har ätit frukost i förtältet. Nu ska vi leta en skuggig plats för husse och Loulou på stranden och en solig plats till matte. I natt åker vi hem till Bynn efter härliga veckor på Öland!


Glömde säga att jag hittade Mons Kallentof...

img_0671 (MMS)

Glömde säga att jag hittade Mons Kallentofts bok Vårlik på Ica i Löttorp. Lyckan var total och jag sträckläste den. Nu har jag läst alla fyra årstidsböckerna. Då berättar min underbare make att Kallentoft precis kommit ut med ytterligare en bok i den serien. Eftersom det bara finns fyra årstider så heter hans nya bok "Den femte årstiden" Den vill jag också ha. Ska leta den.


Just nu sitter jag och maken i varsin sols...

img_0670 (MMS)

Just nu sitter jag och maken i varsin solstol och softar. Senare ska vi åka till Ninnis Kroppkaksbod och äta. Vi brukar äta öländska kroppkakor i alla fall en gång när vi är här, och Ninni har de absolut bästa kroppkakorna tycker jag. Inte för att jag på når vis gjort nån vetenskaplig studie och testat alla. Men några har jag provat i alla fall. Loulou ska också få följa med. Undrar om hon också gillar kroppkakor. Det återstår att se.  Ha en härlig dag!


Öländska jordgubbar till frukost. Mums!

img_0669 (MMS)

Öländska jordgubbar till frukost. Mums!


Lou-Lou i mattes famn på väg till Öland

img_0667 (MMS)

Lou-Lou i mattes famn på väg till Öland


Månstrålens nytillskott

Vi beslöt oss för att Lizzies lillasyster Lou-Lou ska få flytta hem till oss igen, när hennes förra matte inte kunde ha henne kvar. Nu blir hon kvar hos oss och det är vi så glada för.
Välkommen Lou-Lou

Nytillskott

I morgon utökas Månstrålefamiljen med ett nytillskott. Mer information om detta kommer i morgon em/kväll.
Bara så ni har något att fundera på fram till dess :))

Idag är det molnigt, så det är tur att vi var på stranden i går. Idag är återigen en slappardag, vi läser böcker och tar det bara lugnt. Lilleman spelar plastation, så idag får vi i alla fall se honom en del. Annars har han hållits och lekt med kompisar varenda dag. I dag är det två veckor sedan vi åkte hemifrån och jag börjar längta hem lite smått. Efter våra djur, vårt hus och badkaret. :))
På lördag bär det av hemåt. Till det vackra Hälsingland!

On stage: Jard Samuelson

img_0666 (MMS)

On stage: Jard Samuelson, still going strong, sjöng Fyrbåken i tältsalongen i går kväll.


Avkoppling

Sov länge idag med. Kan vara ett tecken på att jag börjar koppla av ordentligt. Brukar ta ungefär en vecka sedan jag kommit hit ner innan jag känner den fullständiga friden och ron. Läste ut Kallentofts bok igår.  Nu läser maken den. Jag har börjat med Håkan Östlundhs bok "Dykaren". Jag läste hans bok "Släke" förr några somrar sen, också här på Öland och jag blev så glad när jag hittade fler titlar av honom i bokboden i Byxelkrok. Deckare hör liksom sommaren till det.  Kan varmt rekommendera såväl Kallentoft som Östlundh.

Idag tänker vi inte göra nåt speciellt. Det är molningt idag och tiden står liksom stilla. Det är så skönt! Ska gå och lyssna på musik i tältsalongen ikväll, men det är också allt. Bara vila och ta det lugnt. Lillman bor i lekparken hela dagarna. Har hittat massor med kompisar. Kommer bara till husvagnen för att äta och sova. Dottern drattade in kvart i tre i natt. Hade umgåtts med trevliga ungdomar här på campingen. Det känns så tryggt för det är så fina ungdomar här och man slipper vara rädd för alkohol och droger. Skönt för ett ängsligt mammahjärta det.
Näpp nu ska jag kolla vädret och sen ska jag fortsätta med min bok.
Ha en underbar dag!

Sol och vind

Öland är ju solens och vindarnas ö. Det visar den med råge idag. Vilket är bra för jag tvättade i förmiddags och hängde till tork ute på torkvindan. Dottern tyckte jag var bra på att tvätta och jag är väl benägen att hålla med. Satte mig ute i solen med lite härlig musik och tvättade för hand. Men grumme tvättsåpa. Kunde farmor kan väl jag :)
Sov faktiskt riktigt länge i morse. Lyckades somna om trots att jag vaknade halv åtta. Bra gjort av mig! Idag har vi haft en läsdag. Jag plöjer mig igenom min tredje bok av Mons Kallentoft, vilket är lätt för han skriver så bra.
Strax ska vi grädda våfflor och äta med nyplockade jordgubbar från Böda som en gullig farbror var förbi vår husvagn och sålde. Inget är som Öländska jordgubbar. :)
I dag fyller min underbara svärmor år. Henne ska vi fira när vi kommer hem. Men det hindrar inte från att vi säger HURRA idag på bloggvis.
Grattis Alice!

Musik

Igår kväll var jag, mannen och dottern till Tältsalongen här på Löttorp och lyssnade på fantastiske sångaren Eric Anders, som i ackompanjerades på piano av sin fru Anette. Fantastiskt duktiga båda två.
Jag har haft förmånen att lyssna på dem flera gånger. Bl a på den tiden han fortfarande hette Anders Eriksson. Han bytte ju sitt namn när de flyttade till USA för där är ju båda namnen efternamn. Han sjöng många av mina favoriter: "Sången i mitt liv", "He touched me", "Spärras din väg" mfl. En fantastisk musikupplevelse.

En molnig dag

Ja så sa väderleksrapporten från YR. Men solen vägrar släppa sitt grepp om norra Öland. Ja några tunna vita moln kan skönjas men solen tittar ändå fram hela tiden. Norra Öland lär vara Sveriges mest solsäkra plats, var det någon som sa. Vi brukar ta dagen som den kommer när vi är här. Sol innebär oftast stranden
och moln innebär att vi åker någonstans. Till några loppisar, till Byxelkrok
och strosar runt och inhandlar lite nya böcker eller ibland till Borgholm eller kanske Långe Erik, fyren på norra udden.
Inne i Löttorp finns ett köpcentra också som man kan besöka i brist på annat.
Ja vi får se vad denna dagen har att erbjuda. Först lite frukost...

RSS 2.0