Långsamt....långsamt... åh så långsaaamt...

går det att jobba i denna underbara värme..... men så får det vara för värme är underbart.

Även om jag önskat att jag hellre legat på stranden..... men men.... ska man gifta sig får man ligga i som en liten räv...

Idag har jag tonat håret, ljusare..... sen har jag gjort hårinpackning och tagit ett långt svalt bad...... Har även gjort färdigt vigselprogram och festhäftet för vilken gång i ordningen vet jag inte.... har tittat på nätet hur man gör snygga brudbuketter - fast det gick rätt bra för mig i går när jag försökte göra det för första gången....

Våra pioner börjar slå ut - kan kanske vara bra med tanke på buketter och dekorationer.....

Blivande maken har varit desto mer effektiv han... klippt gräs och gjort fint ute.....

Själv ska jag sätta mig och fixa fötterna innan vi ska åka till bygdegården och titta hur det ser ut med porslin, bord och allt möjligt som behövs för att ha bröllopsfest.

Ha en go da´allesammen!

Det närmar sig....

I går kom vi hem ifrån vår 10 dagars vistelse i Gävle där sambon arbetat som Volunteer Manager på ISAPA´s konferens.

Nu är det bara 5 dagar kvar till bröllopet och vi försöker i rask takt beta av vår digra lista på vad som ska göras.

Idag har jag tvättat min brudklänning alldeles på egen hand. I badkaret med tvål och varmt vatten.... gick alldeles utmärkt och den blev jättefin.... Sparade alltså in kemtvätt! Underbart!

Sen har jag hämtat ringarna. Graverade och vackra. 500 spänn för gravyr: 4/7 2009 på två ringar. Hutlöst tycker jag. Borde ingå när man köper ringar.

Var och kollade in brudbuketter. Fick besked om att man minsann inte har några under tusenlappen. Då blev jag vrång och bad istället att få köpa en underdel som man själv kan göra sin egen brudbukett. Summa 60 kr. Köpte 5 st. En att öva på, en till mig och en till var och en av de tre tärnorna.

Ska minsann bevisa att det inte behöver kosta skjortan att gifta sig. När jag tog en tur runt i vår underbara trädgård här på Målda så inser jag att jag har ett utbud större än den största blomsteraffär.

Det ska nog gå bra! Något litet uns av konstnärliga anlag (öööhhhhh) har väl jag också.

I alla fall så tyckte nog PG det när han höjde mitt betyg i 9an efter det att jag ritat Lenin och Stalin som miniatyrer i en rokokosoffa.... (Tips till alla som vill höja sitt betyg... ta reda på lärarens politiska uppfattning..... eller andra intressen..... ja som "fäbovallar" eller nåt. Finns bevis för att man kunde få "femma" i teckning om man ritade fäbovallar också.... dock inte om man ritade ägg på promenadbingo.... hea hea fless.....) - det där förstod nog bara Marie.... men dä bjuuuuur ja på! Sa dä sa!

Sambon har städat på gården och slängt skräp idag... det blir så fint här på Målda.

Nu ska jag gå och plocka blommor och öva mig i att göra fina brudbuketter.....

Ha en underbar dag i det underbara vädret....

Kan andra så kan väl jag....

Ja vad vet jag inte riktigt.... inte i början av det jag skriver i alla fall.... men det kanske klarnar.

I dag ligger jag och softar i Strauss-Sviten på ett förstklassigt hotell i residensstaden. Känner mig rätt nöjd med det idag. Sover himla bra här. Allt är SÅ tyst.... något man inte är van hemifrån Målda med djur som låter hela tiden.... är det inte hundarna som skäller, är det fåglar som tjipplar eller grusgrus som låter ute på åkern. Älskar Måldaljuden också men just nu tänker jag njuta av tystnaden....

Sambon.... ja om en vecka är han min äkta make.... tänka sig..... är ute och utfordrar Volontärer. Hade visst blivit nåt strul för de hade blivit lovade helpension men samtidigt blivit placerade på ett vandrarhem. Tror väl inte att vandrarhem är det som förknippas med helpension... men någon tänkte väl inte så långt.....  så sambon åker till ica varje dag och köper mat så dom klarar sig stackringarna......

Vi bor ju som sagt på hotell..... där serveras minsann både en underbar frukost och middag om man senare vill ha.... Gött sa! Som Arparn brukar säga!

Jag gillar att studera människor i olika miljöer och situationer. I morse vid frukostbuffen glider det in två killar.... inte samtidigt utan först den ena och sen önara (Lötta-uttryck;)))

Att dom var polare såg man på outfiten jussöm. Båda hade kepsen på i matsalen på ett fint hotell. Dom hade varierat sig så tillvida att den ena hade en röd kepa bakåfram...... den andra hade en beige som inte var bakåfram.... alltså....

Nu är det väl så att ingen av dom var 14 år. Nä dom var väl på väg ut i vuxenlivet.... men någonstans måste det hakat upp sig för dom.... vet inte om deras mammor kapitalt misslyckats i vett och etikett eller om dom prompt måste trotsa och ha keps i matsalen för att dom inte fick ha det i högstadiet för sisådär 10-12 år sedan.

Jag fascineras över att vissa i samma ålder är fullt kapabla att leva, jobba, sköta sin ekonomi, ta vara på sin lediga tid och göra något roligt av den, utan att gnälla...

Medan andra strax över 20 fortfarande befinner sig i trotsåldern.... piper å gnäller å klarar inte att planera och leva sina liv och är ständigt missnöjda - trots att det mesta de gnäller över går att härröra till deras eget beteende.....

När blir folk vuxen idag? Det verkar vara en väldigt ruckbar och föränderlig siffra... vissa blir det nog aldrig.

Nu tänker jag vara sådär vuxendryg (för det får man när man snart är 47) och tala om att när jag var 22 så hade jag barn, hus och fast jobb.....  jag gnällde inte till mina föräldrar och sa att livet var tråkigt för att jag var vuxen, eller att pengarna var slut dagen efter lön, eller att min mobil behövde fyllas på med pengar..... (ja det fanns ju inte då... men ni förstår nog principen).  Det är väl inte för inte som begreppet Curlingföräldrar uppstått just nu.

Om jag skulle fråga mina stora barn (22 och 25) så tror jag inte dom skulle säga att jag curlat dom. Däremot så har jag alltid försökt finnas till hands och hjälpt till så gott jag kunnat. Men båda två har långt innan de flyttat hemifrån stått på egna ben. Det känns tryggt som förälder att veta att ingen av dom i allafall skulle sätta sig och äta frukost med kepsen på i en flådig hotellmatsal. Det känns tryggt att veta att de är fullt kapabla att ta hand om sig själva och sitt liv utan en massa gnäll.... jag har nog världens mest ognälliga storbarn!

Någon annan som är ognällig är min sambo. Han är världens goaste och snart är jag hans fru....

Själv har jag gnällt lite i denna blogg...... men kan andra så kan jag.....

he he - jag fick till det på slutet i alla fall....

POSS på er och ha en fortsatt underbar tillvara resten av midsommarhelgen!

Tröst

Otaliga gånger har jag fått tröst av denna sång..... så också ikväll när jag fick ett tråkigt besked....

Huslig bonnmora

Ja det var vad jag var igår. Jag kokade rabarbersaft, rabarbermarmelad och rabarberchutney.... för att citera en annan huslig dam...... Jättegott!

Det känns så bra att ta tillvara det gården erbjuder om det så bara är lite rabarber. Om någon läsare nu tror att rabarberlandet är skövlat vid det här laget så kan jag lugnt säga att det är det inte...

Vad har då hänt mera här hemma sedan jag sist skrev. Jo kattungarna har öppnat ögonen. Flisanmamman har börjat få gå ut.

Sambon håller på att starta egen firma inom "hushållsnära tjänster". Rådgivarna på Arbetsförmedlingen tyckte att hans förslag såg bra ut. Så nu håller vi tummarna för att det går bra.

Själv ska jag på en intervju i morgon för 6 mån grav vik som svenskalärare på högstadiet vid en friskola. Har sökt otroligt många tjänster så nu vore det väl katten.....!!!

Barnen har fyllt år, store sonen 22 år, yngsta dottern 14 år och lilleman 10 år. Å så Jolly-hund som fyller 1 år idag.

I kväll är sambon och dottern och campar med dotterns klasskompisar och någon ytterligare tapper förälder. Sambon i husvagnen och dottern i tält med kompisar. Så jag var iväg på Ica och handlade lite gott till dem. Själv har jag betalt räkningar, ätit Cambridgemiddag (jo för nu är det allvar efter alla grillsynder - 26 dagar kvar till bröllopet.... vill tappa något kilo till....)

Har faktiskt beställt vigselring nu.... jättefin...... Sonen har fått kostym, skjorta, skor och skärmmössa precis som han önskade. Den blivande mannen har bestämt sig för finkostymen och för det ändamålet har inhandlat en snygg slips som matchar tärnklänningarna....

Nu ska jag gå och ta ett bad och sedan försöka locka in Flisankattmamma..... sen blir det sängen, tvn och en bunt heminredningstidningar....

Nu ska det slappas.....

POSS på er!

RSS 2.0