Vår Ebba

Jag är stolt över att Ebba är min partiledare. Vilket bra tal hon levererade i Almedalen idag. Helt utan "fusklapp" dessutom. 
Go Ebba go go go! 

Party

Nu blir det 30-års fest!Turkos

Idag lämnade vi campinglivet för en stund. Husvagnen står kvar och den har vi lånat ut till min dotter och hennes familj. Som tack fick jag fina kuddar, plädar och ljuslyktor. Alla i turkos färg som jag inreder husvagnen i. Hon är så gullig! Så här fint blev det. 
Nattligt äventyr

Jag har ju varit själv här i husvagnen några dagar när maken varit hem och skött om hus, katter och grabb. Han har även varit på några jobbintervjuer. Jag har läst och läst och umgåtts med mig själv några dagar. Helt ensam har jag inte varit. Min yngsta dotter med pojkvän och hundar har varit och hälsat på och så har jag ju haft min hund Loulou som sällskap. I natt hände följande. Loulou väcker mig och jag hör att nån rör sig ute i förtältet. Jag knackar på den neddragna rullgardinen och tänder lamporna. Men ljudet slutar inte. Då drar jag upp rullgardinen men ser inget där. Men jag hör hur någon knaprar på Loulous mat som står i förtältet. Jag öppnar dörren men maten står i en hörna så den syns inte och knaprandet bara fortsätter. Då drar jag snabbt igen dörren för tanken slår mig att det kan vara en råtta. Sen ringer jag och väcker Calle och berättar att det är ett djur i förtältet som äter Loulous mat. Calle gissar på en räv och min i fantasi har råttan blivit en grävling och "dom är ju livsfarliga, det vet man minsann.... dom kan ju bita av ben i ett nafs dom, det har man ju hört....." ja sådär går jag på i telefonen. Till slut sätter jag mig på lurpass vid fönstret som är rakt ovanför. Efter en stund vandrar det numera mätta djuret därifrån och vimsar runt i förtältet och väser. En igelkott var det. Den var stor och tjock och inte hittade den ut. Så jag öppnade förtältsdörren så jag hoppas den går ut där. Men jag förberedde Calle på att "den har säkert boat och fått ungar när du kommer i morgon, bara så du vet". Jag har en mycket tålmodig make. 

Nu har han kommit hit min man. Äldste sonen tar hand om den yngste tills i morgon då vi åker hem. Då kommer äldsta dottern med man och dotter hit och semestrar i husvagnen. Hörde att vädret ska bli riktigt bra nästa vecka. Låter härligt tycker jag. 

Ymsenahanna

Ömsom regn och ömsom sol. Men vad spelar vädret för roll när man har det lugnt och fridfullt här på Hjälmargården. 


Midsommarplanering

I husvagnen. 
Man ska ha......

Husvagn.......

Välkommen vår nya semesterkompis! Nu blir det inredning och piff. Bilderna är från försäljarens sida. Fler bilder kommer sen när vi piffat lite. Ett extrastort förtält i nyskick följde också med. 


Arbetsbeskrivning

Här är en tröja med arbetsbeskrivningen i tryck för alla oss mormödrar. 

Kreta

Hit ska Calle och jag åka i sommar. Vi ska bo på vuxenhotell och bara sola, vila och må gott! Hus och djur har vi lånat ut till ett par av döttrarna som är snälla och tar hand om ruljansen när vi är på semester. 


Rätt kul också
Don't spoil your kids

Ha ha den här hittade jag på fejjan nu på morgonen. Tyckte det var riktigt rolig! 
Examen

Idag har min yngste son gått ut nian. Ikväll blir det bal! Så här tjusig är han i sin fina kostym som farmor och farfar köpt till honom. 

Sveriges nationaldag 6 juni

"Klingar icke modersmålet skönast, binder ej ditt hem med dubbla garn. Lyser icke sjelva gräset grönast - på den tuva der du lekt som barn?"

Med denna dikt, som är direkt skriven ifrån en text som hängde i farfars barndomshem, vill jag önska alla mina vänner en fin nationaldag. Sprid kärlek och lev väl!

Grattis

Idag fyller den här skönheten 20 år! Grattis Linnéa önskar mamma från ett soligt Kraków. Synd att vår resa krockade med din födelsedag. Men på lördag blir det god mat och tårta hemma i Bålsta! Älskar dig!Kraków

Har ett fantastiskt sommarväder här i Kraków. Har varit på intressanta guidade turer i stan och i saltgruvorna. I morgon blir det ett besök på Auschwitz. Har laddat upp med pappersnäsdukar. 
Lite bilder kommer här. Mer kommer senare. RSS 2.0