Happy New Year!

Årets sista dag.....

Vi har lagat efterrätt till festen i kväll. Det blev Gino. Enkelt, snabbt och gott.


Gino gjorde vi två formar av. Dock inte denna.

Barnen har haft kompisar här, vilket är kul för då är de sysselsatta och har kul och alla är glada och nöjda. Katterna har dock hittat på hyss, Max fick nyss gå ut och svalka sig lite för han försökte dra ner den stora köksduken som jag fick i julklapp av äldsta dottern. På duken stod en blomgrupp som vi fick av sambons mor i jul, en gammeldags ljusstake som vi fick i julklapp av mina föräldrar samt ett stort blockljus på silverfat.

Tur jag hann stoppa den lille lymmeln. Han är en galning den katten även om han lugnat sig betydligt sen han blev kastrerad.

Sambon har varit riktigt flitig idag. Han har lagat frukost till oss alla, skott Indy, som trampat av sig båda framskorna, sedan har han hängt upp utebelysningen till hästhagen som vi köpte härom dagen och burit vatten till alla 3 hästarna eftersom stallvattnet frysit någonstans på vägen.

Nu är det nog dags att börja "styscha täll" sig lite så man visar sig från sin vackra sida i kväll... he he he

Gott Nytt År till alla läsare av min blogg!!!Snart nya siffror

Ja nu är det snart nytt år och nya siffror att skriva.  2009 - vissa säger tvåtusennio, jag och några till säger tjugohundranio. Jo för när det var 1900 talet så sa vi ju så. Jag är född 1962 - nittonhundrasextiotvå... man sa inte ettusenniohundrasextiotvå. Fast inte för att jag tycker det är så viktigt. Folk får säga hur dom vill... blir mera variation så tycker jag... he he

Idag har jag varit så trött så jag fattar inte hur jag ska kunna vara uppe till tolvslaget i morgon. Jag har blivit extremt kvällstrött de senaste veckorna. Får nog sova lite middag innan tror jag.

I kväll kom mina älskade ungar tillbaka efter att ha firat julen med sin far och hans fru. De har varit borta i över en vecka och det gör att jag nästan klättrar på väggarna av längtan. Jag har städat deras rum riktigt grundligt under tiden de varit borta. Ni vet så där som man bara kan göra när de inte är i närheten. Gått igenom lådor och garderober och sånt. Blev riktigt fint hos båda.

Vi har ätit och haft lite mys och barnen har sett på film på tv. Nu är det dags för nattning och jag börjar med lilleman som ska läsas för. Storasyster vill hellre ligga och prata en stund och bli kliad på ryggen. Det där med ryggkliandet har hon efter sin mor. Bäst jag skriver det annars gör sambon det i form av en kommentar ;))

Jag avslutar med att lägga in lite vinterbilder från när våra flickor var ute och red innan jul.

Ha det gott och på återhörande... skrivande..... läsande...


Carolina och Indy


Linnéa och Hero


Här bär det iväg

Indy, Grymling och Black Hero

Måste bara lägga in bilder på våra härliga hästar. Dels från deras underbara hage (den är stor och solen finns alltid på de flesta ställen i den hagen) och dels ifrån deras fina stall som är så julpyntat och mysigt. Så med dessa bilder önskar Indy, Black Hero och Grymling alla en god fortsättning och ett riktigt gott nytt år.

Kan bara tillägga att det finns även en julgran och fönsterdekorationer i stallet.Grymling i sin silver-blå pyntade box.


Black Hero i sin röd-guld pyntade box


Indy som smakar på höet i sin box

Så fin box fick Indy, med guldglitter och röd kula.

Indy smakar på sin nya mineralsten


Indy i solen


Indy och Grymling

Black Hero och Indy

En liten hjärtesaga

En ung man stod på stadens torg och förkunnade att han hade det vackraste hjärtat i hela bygden. En stor publik hade samlats och alla beundrade hans hjärta för att det var så vackert. Det var inte en endaste rispa eller märke i det. Ja, de var alla överens om detta sannerligen var det vackraste hjärta de någonsin sett. Den unga mannen blev så stolt att han började förkunna ännu högre om sitt vackra hjärta.

Plötsligt närmade sig en gammal man och ställde sig längst fram i publiken och sa: ”Ditt hjärta är inte på långa vägar så vackert som mitt.” Publiken och den unga mannen tittade på den gamle mannens hjärta. Det slog med starka slag, men det var fullt av ärr och det fanns ställen där man såg att bitar hade tagits ur och ersatts med andra bitar som passade dåligt så att det hade blivit taggigt och kantigt där de satts in. Det fanns t o m ställen där det faktiskt fattades bitar och där det hade blivit djupa hål.

Publiken stirrade – hur kunde han säga att hans hjärta var vackrare tänkte de. Den unge mannen tittade på den gamle mannens hjärta, såg dess tillstånd och skrattade. ”Du måste skoja, jämföra ditt hjärta med mitt, mitt är perfekt och ditt är fullt av ärr och märken.” ”Ja, ” sade den gamle mannen, ”ditt hjärta har ett perfekt utseende, men jag skulle aldrig vilja byta mitt hjärta mot ditt. Du förstår, varje ärr representerar en person som jag givit min kärlek – jag tar ut en bit av mitt hjärta och ger till dem, och ofta får jag en bit av deras hjärta tillbaka som passar i den tomma platsen i mitt hjärta, men eftersom bitarna inte är exakta så finns det lite taggiga kanter på mitt hjärta, men dessa vårdar jag ömt för de påminner mig om den kärlek vi delade. Ibland har jag gett bort bitar av mitt hjärta, men inte fått någon bit tillbaka av den andra personen. Det är därför jag har en del tomma hål i mitt hjärta – att ge av sin kärlek är att ta en chans.

Trots att dessa tomma hål smärtar och står öppna, så påminner de mig om den kärlek jag har för dessa människor och hoppas att de någon gång kommer tillbaka och fyller det tomma hålet i mitt hjärta som står och väntar på dem. Så nu kanske du kan se vad verklig skönhet är? Den unga mannen stod med tårarna sakta rinnande nerför kinderna. Han gick fram till mannen, stoppade in handen i sitt perfekta unga hjärta och rev ut en bit. Han erbjöd biten till den gamle mannen med darrande händer. Den gamle mannen tog emot biten av hans hjärta, stoppade in den i sitt hjärta, och tog sen en bit ur sitt eget ärrade hjärta och stoppade in det i såret på unge mannens hjärta. Biten passade, men inte perfekt så det blev lite taggiga kanter. Den unge mannen tittade på sitt hjärta, som inte var perfekt längre men ändå vackrare än någonsin eftersom kärleken från den gamle mannen blandades med hans. De kramade om varandra och gick iväg sida vid sida.

Så sorgligt det måste vara att gå igenom livet med ett helt hjärta.

Inte ensam

Inser att jag inte är ensam om att glömma bort bloggandet under denna julhelg, bara vacuum som håller ställningarna tror jag. Men idag har varit en riktig slappardag för både sambon och mig. Mest för mig för sambon har skött hästarna i alla fall...

I går var vi till Sörforsa och lämnade igen ett par kvarglömda glasögon som låg kvar på bordet efter julhelgen.  Men det var en mysig resa så jag klagar inte... god mat blev vi bjudna på också... Var in på ÖB i Söderhamn och handlade lite smått sedan kom store sonen hem till oss och vi åt sambons goda lasagne och tittade på Körslaget på fyran. Extra kul i år eftersom det dels är en kör från Bollnäs med under den härliga Hannas ledning, men även för att vår kompis Göran är med i Nannes Hägerstenslag. Både sambon och jag pluggat med Göran. Han brukade alltid säga till mig och Marie att vi alltid utmärkte oss... därför tycker jag han är riktigt modig som törs utmärka sig i TV... ;)))

Han är en underbar person och jag minns med ett litet fniss när vår vikarierande musikmajje i gymnasiet (han som vi hade när världens bästa musiklärare Magnus Bergwall var ledig) en vår lät oss öva in "Sköna maj välkommen" flerstämmigt och sen kom på den galna idén att vi skulle ge oss ut på stan och sjunga den. Så hela klassen gav sig iväg (trots Isac och Görans protester och under hurrarop från mig och Marie givetvis) och sjöng den utanför såväl Tempo (hette det så då va´)? och Domus. Jag lovar att Göran led, men som den väluppfostrade gosse han alltid varit följde han snällt med och bidrog till att hans stämma lät vackert.

Så i kväll är vi nöjda när både Hanna och Nanne är kvar.

Nu ska jag joina min underbara sambo vid tvn för att fortsätta se Mission Impossible 2.

Zo Lång!

GOD JUL

I går ringde store sonen som bor 25  mil söderut kl 17.20 och meddelade att den planerade avfärden mot Hälsingeskogarna nog inte blev av. Hans bil krånglade och batterilampan lyste trots nytt batteri. Men nog vill jag ha hem min stora pojke till jul, så en kvart senare satt jag i bilen på väg att hämta honom. Vi kom tillbaka hem igen strax efter midnatt. Lämnade av sonen hos mormor och morfar där han har ett eget rum och for hem till Målda.

När jag svängde in på gården hade sambon ställt ut lyktor i snön längs trädgårdsgången. Inne väntade glögg, pepparkakor och ostbricka som sambon dukat upp. Det var så mysigt att få komma hem med ett sånt mottagande.

Så vi genomförde den plan för julaftonsmorgonen som vi hade redan en stund efter midnatt. Vid köksbordet i vårt underbara kök på vårt älskade Målda. I skenet av levande ljus förlovade vi oss. Hur mysigt och underbart som helst.
Så de som läser tidningen Ljusnan kunde i morse läsa vår annons.

Så här ser ringarna ut:

Just nu är sambon och tomtar hos en kompis i Bollnäs, sedan plockar han upp sin mor vid bussen och när de kommit hem är det dags att åka till mina föräldrar och fira jul. Sambon har lagat mat i massor - supergott! Själv håller jag på fixar till mig lite för snart bär det av.

En riktigt God Jul vill jag önska er alla av hela mitt hjärta!

Kom av mig...

Kom av mig i mitt julstök. Livet fick en helt annan innebörd och tid till eftertanke behövs. Vill rekommendera Er som inte följer Vimmelmammans blogg att läsa den. Denna männsika som delar med sig av sitt liv är helt underbar!

Hon är min kandidat till "Bästa blogg".
Jag har länkat till henne så ni kan gå in och ta del.

Helt klart är hon den som berört mig mest av alla bloggare.

Fyll inte livet med år - fyll åren med liv!

Dan före dan....

Det har varit lite mycket några dagar nu, därav inget bloggande. Men jag ska försöka skärpa mig. Lilla Julafton i lördags var jättemysigt och vi lyckades till och med placera vår kompis från Stockholm i kökssoffan. Den stackarn hade under natten blivit attackerad av Max som försökt stoppa tassen i munnen på honom. I vilket dunkelt syfte kan man undra. Ja med den katten vet man aldrig.

Igår hittade jag honom (Max alltså - inte Stockholmaren) springande runt i hallen med ett huvud i munnen. Ja som tur var så var det ett huvud från ett keramiktroll som stått på lillemans rum, men det såg ändå rätt hemskt ut. Jag misstänker starkt att lille Maxon tittat på Simon och Tomas på Tv när de hjälpte en äldre dam med hennes vardagsrum. Dom sa då att troll var "bad taste" så den kan vara därför Max tyckte sig behöva göra en insats.

Nåja... får i framtiden se till att utestänga katterna från rummet när jag ser mina heminredningsprogram så dom inte blir så där handgripliga i alla fall. Men det kan ju vara en Maxgrej bara. Han är ju lite speciell han. Just nu far han och syster Flisan fram som vettvillingar i hallen och jagar varandra. Fortfarande är jag mycket faschinerad av att julgranen står kvar..... Jo för i brist på ordentligt vardagsrum så står den bredvid pianot i hallen.


Fick mig berättat en mycket rolig historia igår. Den har sin upprinnelse i bloggar och att vissa människor inte förstått meningen med bloggandet. Vissa människor upprörs även så till den milda grad av andra människors bloggar och tror att man kan förbjuda dem att blogga.

I detta fallet var det en kille (jag säger inte vem - men några kanske har läst den).  Han belyste i sin blogg detta med särskrivningar i svenska språket när man ser det tryckt och skrivet och att innebörden kan bli en annan om man särskriver. Tex så skrev han följande:

"Om någon tex skriver i sin kontaktannons att han/hon är en "kort hårig sjuk sköterska" så tror jag inte många skulle bli intresserade, ja om man inte gillar små, ludna, sjukliga sköterskor förstås. Om personen däremot skrivit "korthårig sjuksköterska" kommer allt i en annan dager!

Alla blå bär är blå bär - även blåbär - men det är bara blåbär som är blåbär".


Detta år ju en rätt oförarglig notering och den har en stor portion humor dessutom. Detta förstod emellertid inte denne bloggares närmast överordnade på arbetet, varpå hon stormar in fly förbannad på en annan kollegas arbetsrum ifrågasätter hur i heeeeela friden man kan få skriva på detta sätt. (Mig veterligt är hon ingen korthårig sjuksköterska - om hon är en kort hårig sjuk sköterska förtäljer inte historien... men man kan ju börja fundera).

Kollegan som besitter rummet hon stormar in i försöker förklara att det är ett skämt, och så försöker han även förklara det roliga i formuleringen, varpå den överordnade stormar ut och under lika högljudda proteseter förklarar att hon minsann tänker förbjuda detta högst puerila beteendet att skriva sådan skit! (Ni som sett Harry Potter och Fenixordern kommer kanske som jag osökt att tänka på tanten i de rosa dräkterna som jobbar på minesteriet men under detta läsår även på Hogwarts).

Hur som helst så slutar inte denna märkliga berättelse här utan den bloggande killen blir faktiskt inkallad på den överordnades kontor där han blir totalt utskälld för att han bloggar så barnsligt och att han genast bör upphöra med dessa barnsligheter.

Han får dock inte veta vad eller vilken av blogginläggen som retat gallfeber på damen. Det får han senare veta av han med kontoret där hon stormade in.

Kan nån fatta hur vissa är skapta? Som om hon skulle kunna förbjuda honom att skriva sånt. De flesta av oss kan ju se det humoristiska i detta, men kan nån förstå hur den överordnade tänkte?

Men hallå... det finns alltså människor som på något sätt gått igenom livet och ansetts normalbegåvade och kunnat sätta sig på en sån position och sedan tycka det är "normalt" att bete sig så här. Här kan man verkligen snacka pueril!

Suck!

Nä nu ska jag återgå till mina julförberedelser.

Ha en bra uppesittarkväll ikväll för det ska jag ha!

Vådan av julhandel

I går handlade jag som sagt det sista av julklapparna. Hittade en del riktigt bra grejer faktiskt. Gjorde Bollnäs på ca 1 ½ timme, sedan nya hästbutiken Juggas i Edsbyn, värd ett besök för den som inte varit där tycker jag. Mycket bra erbjudanden! Sist blev det Ica, tråkigt, dyrt men nödvändigt kan man ju sammanfatta det. Men kul när man träffar trevliga människor att prata några ord med tycker jag och det gjorde jag i går.

Hur som helst så är vådan av julhandel med diskbråck att man blir halvt handikappad efteråt. Så igår hjälpte inte ens "in i dimman pillren". I dag känns det lite bättre. Jag är uppe och gör ett litet ryck, sen vilar jag en stund. Det är tur jag har så underbara människor omkring mig.

Sambon och hans äldsta dotter har varit och tagit julgran. Både för utom och inomhusbruk och en för stallet också tror jag, så hästarna får lite julfint. Sambons yngsta dotter kokade gröt och ordnade med frukost i morse. Min yngsta dotter, tonåringen, plockade ur diskmaskinen och städade och gjorde fint på diskbänkarna. Nu är yngsta dottern ute och rider med sambons äldsta. Riktig "julig'" stämning nu med lite kallare och snöande.

Så följaktligen är klappar och mat klara till lilla julafton ikväll. Lilleman anlände vid femtiden igår och stortjejerna kom vid 23 tiden. Så vi åt i omgångar. Tacos med de yngre barnen och sedan lite uppesittarkväll med nygriljerad julskinka med de stora (och små för den delen - de små kan nog vara uppe hur sent som helst om de får). Det är så mysigt att ha huset fullt. Vi sover 2 pers i varje rum av husets alla tre rum, de´ ni! Men det funkar alldeles utmärkt, mycket tack vare att vi har ett stort och underbart lantkök. I kväll blir det julmat och paketöppning och sambon har även bjudit en kompis som är hemma i Hälsingland på tillfälligt besök. Så kniper det kan vi nog klämma ner honom i mormors gamla kökssoffa....

Nu har sambon haft besök av en herre som kanske vill köpa vår VW Bubbla. Det skulle inte vara helt fel att få iväg den så här före jul. Sen får man hoppas att någon vill köpa vår fina Saab också som är ute till ett riktigt bra pris.

Dags att klä granen om en stund, ska bara vila ryggen en stund först.

Ha det gott allihop och ha en underbar lördag!

Det sista nu....

Dags för det sista innan jul nu och det känns verkligen som det är allt som är kvar att göra. Jag ska åka in till Bollnäs på eftermiddagen och handla de sista av de julklappar som behövs till lilla julafton i morgon när barnen är här. Sedan ska jag hämta ut lite viktiga saker, men mer om det den 24e..... När sambon kommer hem har jag beordrat honom ta itu med städningen och om möjligt röja bort klädkammarinnehållet så vi kan ha julgranen på plats.... Ja tro nu inte att vi tänker ha julgranen i klädkammaren... men Ni som läser min blogg vet hur jag menar.

Maten till ikväll ska handlas i dag men maten till imorgon tar vi i morgon förmiddag.... förmodligen... eller ikväll... beror på hur tiden ser ut och när alla barnen dimper ner här.... Lilleman har önskat tacos ikväll och så får det bli. Men i morgon blir det traditionellt julbord. Underbart! Har inte ätit det en enda gång i år så ser verkligen fram emot det.

Julklappar ja.... det blir inga märkvärdiga och dyra klappar i år. Ekonomin är inte på topp efter det man varit arbetslös ett halvår och sambon haft visst dubbelt boende att betala.

Nu ska jag betala lite räkningar sen ska jag lägga mig i ett varmt bad och mjuka upp min rygg. Försöka äta nåt också, trots att mina mediciner inte ger mig nån aptit... (he he men det är ju liiiite bra också)

Så på återhörande och ha en underbar dag!

Ha de!

Ymse

Ja det blir nog lite av varje i den här bloggen. Jag har lite svårt att kategorisera mina bloggar pga de handlar om just ymsenahanna - lite av varje.

Just nu sitter jag med min morgonkopp kaffe och tittar på när Max jagar Flisan över köksgolvet och ut i hallen i sina försök att "bita upp" henne. Men när dom kommer tillbaka så är det Flisan som jagar Max. Fram och tillbaka, så där håller dom på. Så nu ligger köksmattorna i en enda "pylsa" och tidningen som låg på köksbordet seglade vackert ner på golvet när Max for upp på bordet och ner igen på andra sidan. Flisan valde att springa under bordet hon och fångade elegant Max när han damp ner på andra sidan. Efter 5 minuters racande så tröttnade dom och gick och åt lite kattmat istället. Misstänker att dom somnar och sover lite förmiddag nu. Min farfar brukade säga om folk som hade det bra och inte behövde slita att dom hade "dagar som en katta". Vi som har katter förstår det uttrycket mer än väl. Dom gör precis vad som faller dom in. Äter, sover och busar i den ordning och utsträckning som passar dom.

Sambon är på antställningsintervju idag. Jo för har man projektanställning så gäller det att ligga i så man har något nytt jobb när projektet går ut. Skulle vara bra om han fick det, för det är på heltid och förmodligen bättre lön än det han har nu.

Ikväll ska dottern ta med nya ponnyn Indy till ridskolan på lektion. Hon var i alla fall bättre att lasta än våra andra kusar och jag hoppas det håller i sig. Sen ska vi hämta spån också. Har fått tag på några billiga säckar när vi annonserat.

Lovade ju en bild på Indy också och här kommer den.Är hon inte söt? Dottern tog kortet från hästryggen.

Nej nu ska jag gå ner i tvättstugan och köra ett race där jag också så det blir nåt gjort idag. Sen ska jag vila min rygg.

Tjingeling!

Snart jul

Jag är en riktig julälskare. Ser fram emot julen så tilll den milda grad att såväl glöggen som julskivorna får sin debut redan i oktober. Inte hinner jag tröttna heller kan jag lugna vän av ordning. 

Just nu står dock allt innehåll från vår klädkammare i hallen uppe på julgranens plats, så sambon ska få konka ner detta till vår stora tvättstuga istället, för gran måste vi ju ha. Anledningen till klädkammarinnehållets placering är som vanligt renovering.

Vi ska ta fram trägolvet i klädkammaren, sätta upp gipsskivor på både tak och väggar och inreda och göra ett praktiskt rum för vår klädförvaring. I och med denna totala förvanling av ovan nämnda rum byter det givetvis namn från klädkammare till dressingroom. Så ska det vara har jag hört..... dressingroom..... låter det inte vackert och trendigt värre.

När detta är klart blir det äntligen tid för sovrummets ansiktslyftning. Försökte mig på att skicka några riktigt gräsliga bilder till Simon och Tomas på tv 3 men dom hade fått nog av hemska objekt för säsongen. Kanske nån annan som känner sig manad?

Först ny el och sen blir det målning av trägolv, tak och lister OCH nya tapeter. Har desperat försökt få tag på någon som liknar den gamla som sitter där för den är underbar, men icke. Trots att jag gått igenom alla gammalsvenska kollektioner som finns tror jag.

Sen ska väl typ hälften av möblerna bort från sovrummet (vi har ju nån sorts förhoppning att mycket av det innehåll som nu belamrar sovrummet kommer att rymmas i den nya klädk.... förlåt... dressingroomet....... (jösses vilken försvenskning av engelskt ord... he he he)

I alla fall köpte vi igår en otroligt minimal dvd-spelare till ett otroligt minimalt pris, så nu kan även vi se film och inte bara barnen (som i vanlig ordning är mera välförsedda än oss vuxna he he - nån som känner igen sig??).

Vi gjorde nåt annat i går också... men det "äner" jag inte berätta förrän på julafton.

Igår tryckte vi också ut tidningen Maltesernytt som jag är redaktör för. 48 juliga sidor med en massa malteser och hunderier. Kul för den som gillar det. Dock var inte tekniken på vår sida så vi höll på från kl 18-24. SUCK men vad gör man inte för den goda saken.

Nu blir det till att börja med nr 1 för 2009 som ska ut i mars. Det är jättekul att göra tidningen. Dock ett litet h---te att trycka den.... för att inte tala om distributionen..... Hoppas vi ordnat nåt etikettskrivningsprogram för adresserna till dess så man slipper sitta och handskriva 100 kuvert. Jo denna gång blev det så..... tillika 100 inbetalningskort..... träningsvärk och skrivkramp idag......  Är vi inte gammaldags och "hedenhösiga" så säg..... så är det när tiden inte riktigt räcker till....

Nä nu ska jag nog ta och "styscha täll" mig lite.

So long på er!

Indy

Vår nya häst C-ponnyn Indy anlände i lördags kväll. Vi kommer att ha henne på foder i 3 år. Hon är en helmysig ponny och jag hoppas kunna lägga ut ett foto på henne så småningom. Hon ser ut som en korsning mellan en liten nordis och en islänning. Dottern är glad och skiner som en sol och tycker att detta var bästa julklappen EVER! ;)

Hunden Sessan fyller år idag så jag antar att husse kommer att skämma bort henne lite extra, eftersom det är hans hund. 3 år blir hon det lilla fröet.

Nu ska jag ta och sova lite middag. Går ju fortfarande på mediciner, men innan ska jag ringa sjukgymnasten om tid.

Kram kram!


Doktorn och ryggen

Var ju till doktorn igår med min rygg. Det var ungefär som att besiktiga en Citroen. Finn fem fel...... suck.... Nåväl, läkaren var ju bra. En av de bättre jag träffat. Han sa att bäckenet var snett, ena benet var 1 cm kortare än det andra, att jag hade flera låsningar i ryggen, att ischiasnerven är rejält irriterad (jo tack det vet jag),  känsel och styrkebortfall i vänster fot....

Ja ja.... men jag fick 3 olika sorters medicin, muskelavslappnande och smärtstillande (in i dimman piller som jag säger). Sen ska jag till sjukgymnast och dra ut ryggen, kanske man blir några cm längre (och följaktigen lite smalare också.... ha ha ha). Hjälper inte detta ska jag på återbesök och fortsatt utredning med skiktröntgen. Doktorn trodde det var diskbråck i alla fall.

Så nu vet ni mitt hälsoläge. Men glad och tillfreds känner jag mig i alla fall. Finns dom som har det mycket värre. Så har jag en sån underbar sambo som hjälper mig hela tiden och aldrig gnäller han heller.....

Idag har jag jobbat hela dagen och mina in i dimman piller gör sig påmind så jag ska gå upp och vila en stund nu. Sambon snickrar fortfarande på nya hästen Indys box. Han är så duktig. På lördag ska vi åka och hämta henne. Det ska bli jättekul. Speciellt att se hur Grymling och Hero reagerar när dom får fint damsällskap i stallet och hagen.

I morgon har vi lucia på skolan. Det är "min" klass som har luciatåget i år och dom är suveränt duktiga!

Nu ska jag titta in i huvet en stund!

Tjillevippen!

Bilder från Stora Stockholm

Sambon var ju duktig och tog lite bilder. Visar några här:

Bild 1Lizzie på bordet               
Bild 2 Sötnosen                         
Bild 3 I montern med matte     
Bild 4 I montern med lillhusse

Om bloggandets ädla konst och dess dunkla avsikter

Emedan sambon i kvällens mörker är ute i stallet (ja han väntar inte på nå Jesusbarn) och snickrar på en hästbox under det att..... *tittar ut* neeeeee inga stjärnor som glittrar och glimmar och ingen Per-Ola heller för den delen.. men det är ju inte midvinternatt än så vem vet.....

Back to "ådda" nu..... emedan sambon.... ja ni vet och allt det där... så sitter jag här i vårt mysiga kök och knappar på tangenterna under tiden som Flisan far runt med lite nya kattleksaker vi köpte hem från mässan.... jag sitter och funderar.... medans de två adventsljusen vi änligen tänt lyser så vackert på bordet.... känner mig lite som tomten... vadan och varthän.... men jag funderar på mer moderna saker kanske.... jag funderar på detta med bloggande...

Varför bloggar folk? Jag vet ju varför jag själv bloggar (tror jag iaf) för att det är kul att skriva, för att ena stunden få prata jåll och den andra sekunden vara aktiv i samhällsdebatten.... hmmmm mest åt jållhållet - men sån e ju jag... sen kanske också för att det är ett sätt för människor jag känner att följa med i min vardag... och det gör ju vissa helt frivilligt.... vilket jag tycker är jättekul!

Vissa har kanske samma syften som jag.... i all enkelhet sådär....  men så har vi ju kategorin som är kända och tjänar pengar på sin blogg.... därför att folk tycker om att läsa vad dom skriver eller också för att så många olika tittar in och vissa aldrig återvänder. Eller också ÄR det intressant för många vad dessa små skulpterade barbiedockor som så gärna vill bli kändisar skriver. Om hunden kissade eller bajsade på morgonpromenaden (hmm sånt kanske förekommer även hos oskulpterade bondmoror i Västerlima.... ) eller hur dagens "outfit" ser ut....  eller vem man tog sin latte med idag....  (sånt förekommer knappast hos nämnda mora)

Ja.... jo men det är nog så att det intresserar somliga... men kanske få erkänner det. Sen har vi ju dom andra proffsbloggarna. Dom som är seriösa och duktiga att skriva, förmodligen journalister av ett eller annat slag.... Dom är det kanske mer legitimt att gilla.. och kanske, kanske om man anstränger sig riktigt mycket och lägger bloggkommentarer så vill dom bli vän med dig och då kan du ju gå med i den där klubben som Aftonbladet hade (eller har?!?! -vet inte om den finns kvar). Den hette "Jag mötte Lassie" och där kunde man skriva om man kände nån som sett en kändis eller om man till äventyrs sett en själv. Ni vet som Lena Nyman sa i den där pjäsen "Jag har talat med Hasse Tellemar" och så kan det gå ett sus av beundran genom det publikum man nu råkar ha framför sig just då det förkunnas...

Jag är så grymt dålig på att läsa kändisbloggar.... oavsett om det är det ena, andra eller tredje slaget. Däremot älskar jag att läsa vad mina vänner skriver. Deras vardagsbestyr intresserar mig mer än någon halvt okänd människa med många besökare eller någon värstingkändis som visar dagens outfit....

Men sån e jag.....

Själv blir jag bara trött på mig själv dom dagar (även om dom är få) då jag upptäcker att jag suttit vid datorn för länge. Inte konstigt det blir så lite gjort ibland. Tycker datorn är en suverän uppfinning, men jag tror att den fört med sig mycket av ondo också, för dom som blir för hängivna. Förhållanden håller knappast om den ena parten tittar mer intresserat på en dataskärm en på sin käresta, oavsett vad vederbörande tittar på.

Nej måttlighet i allt säger författarinnan av denna blogg snusförnuftigt och avslutar strax för att skicka in en jobbansökan, stoppa tvätt i tumlaren och fundera vad som ska serveras till middag ikväll.

Trött efter helgen i Stockholm, med mässmonterjobb i två dagar. Men roligt var det. Speciellt eftersom jag hade sambo och son med och fick umgås med dem, bonusdöttrar och stor son också. Älskar min familj! Allihopa! Så de så!

I morgon är jag ledig, men ska vara hos doktorn redan kl 8. Har knappt sovit alls i natt pga värkande rygg. Mina in i dimman piller är slut. Kvar ligger bara några diclofenac.. eller hur dom heter... och skvalpar och dom hjälper inte ett dyft. Men jag vill inte ha piller. Jag vill bli frisk i min rygg..... fram me kniven bara!

So long - cykelstång!

Tidningar och deras rubriksättning

De här är rätt bra ;)

Sydsvenska Dagbladet:
Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv (Fy för att tillbringa 2 år i Eslöv!)

21-åringen anhölls misstänkt för grov stöld av åklagare. (Åklagare är hett eftertraktade på Svarta börsen har jag hört!)

Nordvästra Skånes Tidningar:

Mannen dog medan kvinnan avled. (Och skillnaden är...?!)

Örebrokuriren:
Gynekolog hittade knarkgömma. (Var undrar man genast?!)

Svenska Dagbladet:
Färre gökar i södra Sverige. (Vilket låter märkligt med tanke på hur många barn som fötts hittills i år!)

Ingen av de omkomna hade livshotande skador (Istället dog de av...??)

Upsala Nya Tidning:
Högsta Domstolen prövar manlig omskärelse. (Tur att man inte är anställd där...)

Bergslagsposten:
Inga spår efter skidåkare. (Han måste ha flugit fram)

Huset som brann ned till grunden blev totalförstört. (Nähä...?)

Ölandsbladet:
Mindre poliser till Borgholm. (Vad är maxlängden?)

Helsingborgs Dagblad:
Vi skriver alt dåligare. (Det jör vi vel inte!)

Dagens Nyheter:
Audis dieselversion av A8 imponerar med sin låga bensinförbrukning. (Inte undra på!!)

Expressen:
Svältdöd blir vardagsmat. (Vad blir då festmat?)

Dagen:
Lam pojke bortsprungen. (Hur lam var han sa du?)

Aftonbladet:
Arbetslösa har rätt till dagisplats. (Då är de ju åtminstone sysselsatta!)

Polisen grep torsk i fiskhamnen. (Var hittar man annars torsk?)

Storgråtande bedyrade den 30-åriga porrstjärnan sin oskuld. (Yeah right!)

Östersundsposten:
Krockade med älg på motorcykel. (Åker älgar motorcykel...?)

Metro:
Yrkesmördare misstänkt för mord. (Vadå, han gjorde ju bara sitt jobb!!)

Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja. (Hur stor är sannolikheten att det finns TRE män som tänder på Finlandsfärjor??)

Stora Stockholm

I helgen ska jag och sambon representera Malteserringen i klubbens rasmonter på Stockholmsutställningen på Älvsjömässan.
Vi har legat i med förberedelser och hoppas allt kommer att gå bra och att min rygg håller,
Lizzie ska få följa med och visa hur vacker rasen Malteser är.

Det ska bli kul att få träffa alla våra "storbarn" som ju bor där nere.

Nu är jag så in i norden trött så nu tänker jag krypa ner bredvid min älskade sambo och avnjuta en timmes ryggmassage. Han är en klippa min kärlek, som tar hand om trötta mig med ond rygg....

Ha det gott!

I bland bara händer det...

som dom säger i reklamen för Triss. Denna gången var det definitivt ingen vinstgivande lott det handlade om utan ett simpelt och rätt löjligt fall (utan stilpoäng) från en hal, isig trappa (eller bro som vi säger här uppe). Vi skulle ta en tur in till byn för någon dag sen för sonen ville ta en titt i leksaksaffären, när jag halkade och lyckades med konststycket att falla framåt (kanske det blev stilpoäng i alla fall ;)) Hur som helst så tog jag emot mig med händerna och inget verkade brutet eller skadat mer än lite rispigt på vänster knä.

På kvällen när jag skulle lägga mig kände jag att det gjorde ont i svankryggen och bäckenet, men trodde nog det skulle blivit bättre till dagen efter. Men det blev inte bättre, det blev sämre.... mycket sämre. Så illa att jag i söndags fick tillbringa ett par timmar på akuten på USÖ (eller USA som tanten på sjukvårdsrådgivningen sa - eller om jag hörde fel).

Nåväl nu har man kollat sjukvården i Örebro också. Symptomen denna gång påminner mig alltför mycket om när jag var 15 år och hade diskbråck. Med den skillnaden att då tog det 11 månader att komma upp i den smärtnivå som jag lyckats komma upp i på 4 dagar.

Så jag har fått två sorters mediciner av den snälle doktorn i de körstbentas rike... den ena med den följden att jag blir trött, dåsig och yr. Men den tar bort en del av smärtan. "Kapar toppen" skulle man kanske kunna kalla det... Vågar inte tänka på hur smärtan skulle kännas utan dessa "in i dimman piller".

Jag skulle få remiss till min husläkare och jag hoppas verkligen på nån sorts skiktröntgen så man ordentligt kan se vad det är. För det är lite läskigt när känseln försvinner i vänster ben och foten inte riktigt hänger med.

Jobbat har jag dock gjort... måste passa på när man har jobb, men som Maries snälla mamma sa när hon ringde för att höra hur jag mådde: "du har aldrig varit rädd om besvären du Helén.... det vet jag sen förut".... för er som inte är bybor kan jag bara tala om att det är en fin komplimang att få.

Dock har jag turen att ha världens underbaraste man vid min sida. Han ställer upp till tusen och jag älskar honom gränslöst... Jag får den bästa vård och omtanke man bara kan få.....

RSS 2.0