Krukmakarens kärl

Det finns en vers i bibeln som jag tycker så mycket om. Den handlar om en krukmakare som satt vid sin drejskiva och gjorde olika kärl. Ibland misslyckades kärlet, men det blev inte bortkastat för det. Nej han formade en ny klump av det trasiga och misslyckade, placerade klumpen återigen på drejskivan och gjorde ett nytt kärl.

Jer 18:4
"Och när kärlet som krukmakare höll på att göra av leret misslyckades i hans hand, begynte han omigen, och gjorde därav ett annat kärl så, som han ville hava det gjort."

Liknelsen är underbar. Om vi människor misslyckas, och det gör vi ju ibland (i alla fall jag :)) så är vi inte värdelösa och värda att kastas bort. Nej vi är viktiga och värdefulla och oavsett hur trasiga vi är så finns nya uppgifter för oss.

En liten filosofisk hälsning från mig till mina läsare idag. "Du vet väl om att du är värdefull, att du är viktig här och nu, att du är älskad för din egen skull, för ingen annan är som du".

Till nåt helt annat så är det ju glöggpremiär i helgen. I alla fal hos mig är november en julmånad. Så därför får ni en julsång med underbara Diana Krall att lyssna på som avslutning för snart ska jag åka till doktorn och sen ska vi göra slutaffären av Målda.

Ha en underbar helg allihop!

Sisådär 4 dagar kvar nu

innan vi äger vårt nya hus på riktigt alltså. I morgon tillträder Måldas nya ägare så tekniskt sett är vi bostadslösa över helgen. Men som tur var har de inte så bråttom in i huset så vi har några dar till på oss.

Inga barn hemma över helgen, vilket är bra för då slipper de den värsta röran och flyttstöket.

På lördag ska vi försöka få iväg så mycket som möjligt, hoppas på allt jag, men vi får se.

Har en gräsig huvudvärk idag så jag ska ner och blanda till ett par Treo och sen får vi se om jag kan åstadkomma nåt vettigt idag. Hade domningar i vänster ben igår så bäst att ta det lite lugnt.

Tjo

Tänk vad teknik är fantastiskt

Kom att tänka på det alldeles nyss när jag chattade med mitt kusinbarn Emma som pluggar i Moskva. Tänk att man bara kan prata så där fast det skiljer många mil. För att inte tala om Skype och sånt. Avstånden krymper och vi kan känna större närhet till våra kära även om det är långa avstånd. Det tycker jag är så härligt!

I går hade jag en dålig ryggdag så det blev inte många knop för mig inte. Idag är det lite bättre, så kanske det går lite bättre idag. Tur vi har snälla goa vänner som hjälper oss med flytt.

I dag blev min fina bil inlämnad på verkstad, byta lyktor, olja, däck och lite allmän koll innan besiktningen. Sen ska den få tvätt också. Då blir den nog glad. Invändigt är den städad tack vare min duktiga goa dotter. Tack för det Luttanpluttan!

Det är inte många dagar kvar till vi flyttar nu. Jag längtar SÅ! Ska bli skönt att få detta gjort. Man får lite spunk av att bo bland flyttkartonger.

Näpp nu kurrar det i magen, slarvmaja har inte ätit frukost så jag ska väl leta nåt att stoppa i magen.

Tjillevippen på er!

Mycket nu

Tänk vad mycket man ska tänka på när man flyttar. Säga upp el och sophämtning, flytt av telefon och bredband, adressändra, säga upp försäkringen, teckna ny försäkring osv. Som om detta inte var nog så ska jag komma ihåg att fixa läkartid, så ska bilen in på verkstan, sen ska den besiktigas likaså husvagnen ska besiktigas. De senare sakerna fixar mannen tack och lov. Han är duktig han!

Nästa vecka hoppas vi kunna vika en dag att åka till Gävle och köpa tapeter. Min kompis Lotta har tipsat om en butik där alla tapetrullar kostar under hundralappen. Kan ju passa bra det när man ska tapetsera ett och ett halvt sovrum, ett vardagsrum och en hall. Kanske t o m en vägg i köket. Sedan är ju en tur till IKEA också ett måste. Bunkra upp med ljus inför vintern, köpa lite fina kuddar till nya soffan, kanske nån gardin, ett par nya påslakan, tavla eller iaf ramar... mycket kul finns det! Hursomhelst så behövs nya knoppar till alla köksskåp och garderober. Så det ska jag räkna på i helgen så jag vet hur många jag ska handla. Sen ska vi ha färg till köksluckorna och nya bänkskivor. 3 st så måttbandet får komma fram där med.

Maken har inhandlat staket som ska sättas upp i nya trädgården. Impregnerat och klart. Nödvändigt så man kan vara lugn när hundarna tumlar runt i trädgården.

Golvläggarn har jag glömt, tänkte att han skulle få komma in och lägga en ny matta i hallen. Det som finns där idag är röd och inte riktigt vår stil. Funderar starkt på att ta den fina grå, som vi la in i hallen här på Målda.

I går var vi och köpte en TV till gillestugan. Köpt billigt på blocket, nästan ny med garanti och försäkring och halva priset. Sånt gillas!!

I dag ska det packas kläder och i kväll får vi hjälp med köksskåpen. Sen är det inte så där jättemycket kvar att packa. Lite saker som står i trappen ner till tvättstugan, hallgarderoberna och hundhuset. Hoppas på att kunna flytta klart det mesta nu i helgen.

Tror jag ska packa en kartong och märka med "ymsenahannan" också. För jag tycker det ligger lite smådutt i alla rum och väntar på att bli nedpackat. Men inget passar in under samma rubrik, typ kök eller så. Så då får det bli "ymsenahannan". För den oinvigde så är det ett mycket bra ord som betyder "lite av varje" och det är naturligtvis på Ovanåkersmål då :))

Apropå Ovanåker, som kommunen heter, så tänker jag faktiskt byta telefonnummer. Till ett som börjar med 2. För det gör Edsbynummer enligt mig. Idag har vi ett Alftanummer som börjar med 1 och det kan man ju inte ha kvar när man blir bybo på riktigt heller. Fast en sak tänker jag ha kvar ett tag till i alla fall. Det är vårdcentralen i Alfta, för dom är jag jättenöjd med. Alltid trevliga och bra och så har jag ju min läkare där som vid det här laget kan min rygg på sina fem fingrar. Känns tryggt det.

Näpp nu hante ja ti å hölla på å språka sanne e. Nu äner ja gå nir å dricka lite kaffe.

Tjovillivo

Sista veckan på Målda

och såååå  mycket att göra. Dessutom har maken extra mycket jobbjobb denna vecka. Men det fixar vi!! Börjar bli rätt tomt och konstigt i huset nu. Men snart har vi ett nytt att inreda. Så fort vi är på plats och mätt lite väggar och sånt så bär det iväg och handla tapeter och färg. Sen sker inredning och fixande i en farlig fart.

Blir inköp av svarta sopsäckar och fler flyttkartonger idag. För nu börjar det bli dags även för vissa kläder och även köksporslin att packas ner.

Nilla undrade om huset ligger i Edsbyn och det gör det. Centralt och bra, fast ändå inte mitt i.

Till underbara Frau Biber och alla andra bibrar skickar jag en stor kram. Vi är många som saknar Marie och det går inte en dag utan att jag tänker på henne, att tårarna kommer men även att jag skrattar åt nåt tok som jag förknippar med Marie. Ofta kommer jag på mig själv med nåt uttryck som hon alltid brukade säga. I synnerhet nu när jag funderar mycket över heminredning, ett intresse vi båda hade gemensamt, så tänker jag ibland på saker hon sagt. Om fulfuru eller om sterila minimalistiska hem.... något vi båda avskydde.
Tänker på hennes otroligt träffsäkra sätt att få ett hem mysigt med enkla medel. Hennes totala orädsla för färg i inredningen. Men framförallt i juletider. Ska göra ett försök att få in lite Mariemys i inredningen av mitt nya hem.

Ha en go dag allesammen!

Vårt nya hus!

Nu är allt klart. Den första november flyttar vi in! Ska bli så mysigt.Nu läll!

Men nu läll är det på rull här med allt som jag väntat på. Röris var här och satte nya rör där dom "glömt" förra gången. Så nu är hela huset stambytt. Anticimex har varit här och besiktigat huset för de nya köparna och allt gick bra där med. I em ska det skrivas köpekontrakt för vårt nya hus, då får vi säkert besked om hur det går för de som flyttar ut och när vi kan tänkas börja plocka in lite av våra möbler. Fram till dess fyller vi på i garaget med lådor och lådor och lådor och en och annan möbel.

På tisdag kommer världens bästa Emma och hjälper oss med att plocka ur köksskåpen. Hon är verkligen världens bästa Emma! Hur skulle vi klarat oss utan henne. Änglar finns - jag lovar!

Å vad skönt det ska bli när detta är klart! Ser verkligen fram emot det! Sen får vi tapetsera och måla under tiden vi bor där, det inser jag ju, men det har vi ju gjort här med så det ska väl inte vara några problem.

I hallen ska vi måla trätaket vitt, lägga in ny matta och tapetsera, (funderar på den grå mattan vi har i hallen idag och den grå-vitrandiga tapeten vi har i köket idag) spalje och ledstång ska vitmålas. I köket ska vi ta bort överkåpet till bardelen i köket i bästa Simon & Tomas anda. Sedan ska väggar målas, köksluckor målas, skåpknoppar bytas och nya bänkskivor.

Vårt och dotterns sovrum ska tapetseras. Båda med en fondvägg och i övrigt vita väggar. Lillemans rum är redan nytapetserat så det får vara som det är där. Kanske en fototapet så småningom som han själv får välja.  I badrummet uppe så byter vi helt ut porslinet, men låter väggar och golv vara så länge. Ser rätt bra ut trots att det är våtrumsmatta/tapet. Vi köpte ju en fin kommod med skåp och två handfat på annons. Bidén slänger vi ut (usch och blä för såna 70-talsreliker). Vi köper en ny toalett och letar badkar på annons. Vill helst få tag i ett bubbelbadkar till vettigt pris. Får se hur vi lyckas. Annars blir det väl ett vanligt.

Vardagsrummet ska tapetseras, nere i gillestugan ska det bli vit färg på alla furuväggar (Blä vad jag hatar furu).
I gästrummet ska också furupanelen vitmålas och så ska vi köpa en 90-säng där så har vi två stycken.

Duschen nere är helt nyrenoverad med klinker och kakel och även toaletten är jättefin så där behöver vi inte göra nåt. Förråd, tvättstuga och övriga ytor nere blir det väl att rolla väggar vita och golv grått. Tror det blir bra det.

Ska som sagt lägga ut bilder så småningom.

Soffor

De här fina sofforna hittade vi på annons till vår gillestuga.

2 st såna blev det.

Köpte också ett köksbord på annons. Det vi har nu är så stort att det i stället få bli matrumsbord.
Så här ser det ut:


Steg för steg så börjar allt kännas som att det snart är komplett.

Idag blir dock en vilodag, min rygg är ondare än vanligt.

Mä!

Tänk att det var redan 1 oktober som var Maries glöggpremiärdag, det hade jag glömt. Trodde liksom Pernilla att det var 1 november. Tack Johan för att du påminde mig. Då får jag se till att passa den dagen bättre nästa år istället för nu är det ju lite kört.

Men jag ska premiärglögga 1 nov i år jag har jag bestämt. Om det är möjligt så hoppas jag allt är klart så det blir i nya huset.

Idag har jag hjälpt min stora son med studierna. Mest varit bollplank, men det kan ju vara nog så viktigt det. Var glad att jag också hade i alla fall en bok som han kunde låna till en kommande kurs.

Har plockat lite saker i lådor så gott jag har förmått. Sakta men säkert så....

Nu ska vi strax åka och hämta sofforna till gillestugan. Jag ska försöka följa med jag med för att få lite miljöombyte.

Av röris har inte synts en skymt. Att byta rör skulle ta en halvdag sa dom. Besiktingen är på torsdag morgon.  Så hade ju hoppats att dom skulle komma idag. Suck!
Väntar å väntar...

Det känns som man bara väntar och väntar dessa dagar. Just nu väntar jag på röris för vilken gång i ordningen vet jag inte. Men när de skulle dra nya rör från badrummet uppe och ner, dit där det redan var bytt så struntade man helt sonika i att byta den sista biten. Ett gammalt järnrör det med. Varför vet jag inte men nu ska dom tillbaks och göra om och göra rätt annars vet jag en som blir jarj! (också ett HEMA ord).

Sen väntar jag på att Anticimex ska komma och göra en besiktning av vårt hus så allt är ok när nya ägarna tillträder.
Men dom kunde inte förrän på torsdag morgon.

Sen väntar jag på att skriva kontrakt om vårt nya hus. Blir på torsdag em det.

Med detta torde väl det mesta av sånt där jox vara klart och vi kan börja flytta in.

Jodå Pernilla - 1 november blir första glöggen, jag lovar. Den är instiftad till Maries minne för tid och evighet. Det kan bli så att jag nästa år hänger upp en "rö kula" i nån dörröppning redan i oktober också. Det vet man aldrig ;)))

Sen ska det spelas julmusik.... ibland med alternativa texter... alla som nån gång hörde Marie gå loss på julsångerna vet precis vad jag menar. (Ååå vad jag saknar henne!)

Så vi hoppas vara inne i vårt nya hus runt 1 november så jag hoppas få premiärglögga där.

Sen hoppas jag att vi fått i ordning hyfsat tills det är dags för min ryggoperation.

BTW så har jag köpt två snygga soffor på annons som vi tänker ha i gillestugan. 1500 kr för båda tillsammans var ett bra pris tycker jag.

Nu fattas bara: Köksbord (Eftersom det vi har i dag är för stort och kommer att stå i vardagsrummet istället), ny toalett och ett badkar gärna bubbel, plus en 90 säng till gästrummet.

Bara att fortsätta leta. Har i alla fall packat flera lådor, det känns skönt.

Recycling


Här är en bild på den fina handfatskommod som vi köpt på annons.

Jag är ingen slit och släng människa och jag har inga problem med att köpa begagnat. Så när jag hittade denna fina kommod med två handfat, blandare, skåp och spegel på blocket så slog jag till.

Maken har åkt till Österfärnebo och hämtat den.

Nu fortsätter jag att leta efter badkar och en ny toalett. Eftersom badrummet i det nya huset är rätt stort så kan vi få plats med ett hörnbadkar tror vi. Det befintliga porslinet i badrummet är väldigt slitet och behövde bytas ut. Men vi sparar med nån stor renovering till senare. Det är ändå rätt fint på väggar och golv så det blir en renovering light.

Det ska bli så skönt att äntligen komma på plats i vårt nya hus och ni kommer att få följa vårt inredande där med bilder här så småningom.

Nästa vecka ska vi skriva kontrakt och vi kommer att köra igång flytt direkt för målet är att ha tomt här den 1 nov. Vi har fått lov att ställa våra saker i garaget i vårt nya hus så länge tills de har hunnit flytta ut allt.

Mycket roligt att planera och jag hoppas få det mesta klart innan min ryggoperation.

Kanske bäst att hänga upp julgardinerna medsamma . Ett tilltag som jag vet att min bästa vän Marie skulle jublat åt. Saknar henne så, hon älskade julen!

Då så

Är kontraktet för vår gård påskrivet. Nästa vecka ska vi skriva på för huset vi ska köpa.
Sen blir det en hurrans fart att flytta ut och flytta in. 1 november.... det är ju snart ju.

Alla glada som frivilligt anmäler sig att hjälpa till blir bjudna på middag i vårt nya hus.
Alla ofrivilliga kommer vi och hämtar med stoooora höskrindan.

Näääää da! Ba sköjja!

Men man får hjälpa till - å man blir bjuden på middag.

De e sant dä!

Alla som smakat något som min make lagat vet att det är väl värt besväret.

Tjo på er!

Det verkar lösa sig...

Nu verkar våra fastighetsaffärer gå i lås. Vi har hittat köpare till vår gård och allt känns så bra. Både vi och våra  köpare har fått OK av banken och mot en liten prissänkning är det bara för oss att flytta ut allt vi vill ha med oss och lämna resten så tar köparna hand om detta och även flyttstädningen. Det känns så skönt eftersom vi sätter tillträdesdag till 1 nov. Vi har även sagt till dem vi köper av att de heller inte behöver flyttstäda, mot att vi kommer in så tidigt i stället så gör vi det åt dem.

Så snart köpekontrakt är underskrivna så kommer bilder och mera information här på bloggen.

En sak som vi är mycket glada åt är att vår häst Tilda får bli kvar på gården och bli sällskapshäst till deras häst.

Det verkar som allt löser sig till det bästa.

Ha en go dag!

Steloperation

img_0335 (MMS)

Ja rekommendationerna från Spine Center blev desamma som de jag fick på Akademiska. På Ackis fick jag träffa en ung mild läkare och på Spine Center en annan variant av samma yrke. Som hade en jargong som stundtals fick nackhåren att resa sig på mig. Vi kom bättre överens mot slutet av besöket än i början kan jag säga. I början tyckte jag han var lite nedlåtande och förklarade att jag hade hela tre diskar som behövde stelopereras, vilket jag förvisso visste sedan besöket på Ackis. Redan en operation där man stelopererar bara en är att betrakta som stor så detta är väl en trippelstor operation då kan man förmoda... Hö hö hö Han förklarade att jag minsann inte kunde förvänta mig att bli helt frisk. Jag har en invalidiserande sjukdom och jag får förmodligen leva med dessa besvär mer eller mindre. Nu är det ju så med mig, att jag aldrig förväntat mig att hoppa över några gärsgårdar heller efter operationen. Men jag hoppas att jag tillhör de där 75 % som blir bättre och min förväntningar är väl lite mera moderata om jag så säger. Tex så är jag glad om jag kan utföra hyfsat normala sysslor hemma, som städning, tvättning och matlagning, utan att få sätta mig efter 3 minuter. Om jag kan ta enkla promenader bara. Klara av att jobba, om så bara halvtid. Övriga 25 % märker inte av någon förändring sa han. Men det finns inga andra alternativ heller, än operation fick jag veta så valet känns väl ändå ganska givet. Det blir operation. "Vi har en plan" var läkarens avskedsord när jag gick. Dock gruvar jag mig lite för smärtan och konvalescensen, som är både lång och intensiv. Men men... ett steg i taget får man ta och smärtstillande verkar man få proppa i sig efter vad jag kan se då jag läst olika bloggar i ämnet. Det jag fascinerades av när jag satt i väntrummet, förutom att jag tyckte det var skumt att ha en tid halv sju på kvällen, var att alla människor som skulle träffa läkare där seglade in tillsynes utan smärta. Själv linkar jag som om jag var 80 bast. Jag fick vänta en extra halvtimma pga förseningar vilket gav mig tid att fundera över vart människorna hade ont. Kom till slutsatsen att alla nog var opererade och friska och på efterkontroll. Kändes som en rätt bra slutsats av mig, om än grymt fabulerad. Tur ändå att jag har min humor mitt i allt elände. Även om dalarna finns också när jag tycker det känns hopplöst. Innan jul hoppades läkaren att operationen skulle äga rum, även om han inte kunde lova nåt. Så detta blir väl en jul man sent ska glömma förstås... Det tar mellan 6 månader och ett år innan man är back in business så att säga. För att återgå till nåt helt annat så lät mäklaren hoppfull efter visningen i går. Det fanns några seriösa spekulanter, så vi håller tummarna.


Spine Center

Idag blir det ett besök på Spine Center för vidare undersökningar. Det är med blandad förtjusning, både nervöst och tryggt att få komma dit. Får se om dom behåller mig eller om jag får komma hem och vänta. Den senaste perioden har jag verkligen fått klart för mig hur illa det är med mina tre nedersta diskar. Jag har ju tidigare tyckt att smärtorna i nacke och bröstrygg varit värst.

Jag har läst på lite på nätet för att försöka vara förberedd så jag kan ställa frågor när jag träffar läkaren. Skönt att min älskade man är med mig för jag märkte efter besöket på Akademiska att det var bra med dubbla par lyssnande öron. Man minns olika saker ifrån samtalet med läkaren.

Visning i eftermiddag också. Jättespännande och hoppas vi har turen att ha köpare redan denna vecka. Det skulle sitta fint det.

Får väl återkomma med resultat av både det ena och det andra sedan.

Vill skicka ett tack till alla engagerade och goa människor som stöttar. Både här, på FB och via mail. Tack också för engagemanget igår. Själv har jag  bestämt mig redan sedan tidigare att inte ägna alltför mycket tid till "gravt underutvecklade" (Bra ord där K :)) människor som inte har bättre för sig än att göra anonyma nedvärderande kommentarer på folks bloggar. Fick ett par intressanta tips i kommentarerna igår, men det mest intressanta fick jag på mailen av en god vän i en branch där det mesta går att finna ut.  Tack för det!

Nu är det dags att starta dagens förberedelser med gott humör! Jag har så otroligt mycket att vara tacksam för och jag är så glad att jag har min familj, mina vänner, våra djur och förmågan att fortfarande se allt som är positivt.

Ha en underbara höstdag alla!

Kram!

Till mina läsare

Det är kul att ha mycket läsare på sin blogg och där är ännu roligare när ni lämnar kommentarer. Antingen här eller på Facebook.

Men ibland dyker det upp läsare och kommentarer som får mig att undra vad det är för fel på dom. Som den här kommentaren till exempel.

"???????????????????????????????????????????????
om In pain!:
Ja, nu har jag läst din blogg några veckor. Jag har bildat mig en uppfattning om dig. Slutsatsen är du är väldigt sjuk. Då menar jag inte din rygg!!!!!!!!!!!
IP: 90.239.132.96"

Observera det överdrivna användandet av frågetecken och utropstecken! I vanliga fall så brukar detta tyda på personen som skrivit har uppnått den språkliga mognad som brukar komma ungefär vid 10 - 14-års åldern.

Nu tror jag inte att många barn läser min blogg, förutom mina egna, så slutsatsen blir att personen i fråga har den mentala och språkliga mognaden hos en 10 - 14-åring.


Nu var jag kanske lite elak, men jag blir så arg och sårad när jag får sådana här kommentarer. Men samtidigt så tänker jag att varför skulle jag bli skonad, när jag vet att folk med allvarligare sjukdomar än den jag har också får in sånt här på sina bloggar.

Så härmed utlyser jag en tävling som jag kallar "Spåra IP-Adressen!"

IP: 90.239.132.96

Vinnande bidrag vinner en trisslott!

Noterade förresten också att denna kommentar kom på ett inlägg där jag länkat till kristen musik. Något jag vet sedan förut har retat upp vissa personer.

Så jag avslutar med en annan sång då:

Om alla som var dumma - chicka-bom-chicka-bom-chicka-bom- bom-bom - hade varsin trumma - chicka-bom-chicka-bom-chicka-bom-bom-bom. Det vore väl bra? Chicka-bomIn pain!

Den här helgen har varit  vedervärdig ur ryggsynpunkt. Har haft värk så tårarna har kommit. Det är inte ofta de gör det. Jag har lyssnat mycket på min musik på Spotify. Fastnade för denna sång med Lynda Randle.
Texten har du här:
God On The Mountain


Life is easy when you're up on the mountain
And you've got peace of mind like you've never known.
But then things change and you're down in the valley.
Don't lose faith for you're never alone.

For the God on the mountain is still God in the valley.
When things go wrong, He'll make it right.
And the God of the good times
is still God in the bad times.
The God of the day is still God in the night.

You talk of faith when you're up on the mountain.
Oh but the talk comes easy when life's at its best.
But it's down in the valley of trials and temptation
That's when faith is really put to the test.

For the God on the mountain is still God in the valley.
When things go wrong, He'll make it right.
And the God of the good times
is still God in the bad times.
The God of the day is still God in the night.

For the God on the mountain is still God in the valley.
When things go wrong, He'll make it right.
And the God of the good times
is still God in the bad times.
The God of the day is still God in the night.
The God of the day is still God in the night.

Glada tjejer!!!

img_0331 (MMS)

En riktigt mysig bild på mig och mina tjejer.


Mina barn och barnbarn

img_0313 (MMS)

Jag tillsammans med mina underbara barn och mitt lilla fina barnbarn.


Hoppas

I går var det första visning på vårt hus. Många kom och flera är redan anmälda till visningen på måndag. Hoppas och håller tummarna att folk gillar det här stället lika mycket som vi gör. Det är med visst vemod, men så ser livet ut för oss just nu och vi ser fram emot det nya som väntar.

Det har i alla fall varit febril aktivitet här hemma och det känns som allt är fixat och färdigt. En skön känsla. Idag är en riktig vilodag när min rygg behöver all vila den kan få.

Just nu står alla våra tre hundar och gafflar vid ytterdörren. Vi har ju en sån dörr med glasrutor ända ner så dom kan också se ut över "sin" gård. Nu är det så att grannens tjurar har smitit och det gillar inte hundarna. Speciellt inte när dom travar in på vår gård sådär bara utan vidare. De blev galna bara av att se grannen spatsera in. Snacka om vakthundar. Inte för att dom gör nåt. Nä det är mest ett spel för galleriet. Skälla kan dom, men mer blir det inte tack och lov.

Själv försöker jag gå ner några kilon inför operationen. Jag känner att det behövs. Hoppas det går bra, men hittills har jag inte haft mycket tid att tänka på mat, så det ät ju bra.

Ha en bra dag!

Mumor

Jo det heter så. För det är ett ord ifrån HEMA productions (Helen Embretsen och Marie Andersson, fast det listade ni ut va? Måste föra våra ord vidare till eftervärlden, mumor=humor).

Här får ni lite att skratta åt..... apropå begreppet curlingföräldrar som jag tror jag skrivit om förr, nån gång för länge sen.

Klicka på länken

Berglins....

Språkvård

Några påpekanden från en lärare i svenska som förmodligen har för lite att göra under sin sjukskrivningsperiod.
Detta har jag reagerat på:

  • Det heter inte egenklien - det heter egentligen. Med ett T och inte K!                                                  Har hört så många säga detta nu så jag måste som den lärare jag är göra vad jag kan för att ändra dessa felsägningar.

  • Det andra som jag reagerat på är folks sätt att inte kunna skilja på de och dem. Man skriver t ex: "Jag älskar att höra skrattet från dem glada barnen. I rädslan av att skriva dom så använder man dem i tid och otid. Det heter de glada barnen.
Särskrivningar orkar jag inte ens ta upp, det har min käre make bloggat om.
Kan bara kort säga att det är en viss skillnad på en långhårig sjuksköterska och en lång hårig sjuk sköterska.

Yrket tog över ikväll, men vill ni befatta er med lite allvarligare saker tycker jag ni ska läsa Vimmelmammans blogg idag. Bojkotta Polarbröd och skäll ut Habo kommun (Obs Habo med A).

Så det så!

Varför blogga?

Det finns kanske lika många anledningar som det finns personer. För min del handlar det om ett genuint intresse för att skriva. Det jag skriver om är mest vardagliga rätt triviala saker. Förutom skrivandet så är jag mycket intresserad av samspelet mellan människor. Kan tycka det är väldigt spännande t ex att gå ut och julhandla och i trängseln och stök se olika människors sätt att vara. Av rent och skärt intresse. För att bättre försöka förstå människor, vilket jag faktiskt tycker att jag lär mig nåt av ibland men lika ofta inte

När jag skriver om mänskligt beteende så handlar det alltid om beteende i allmänhet och reflektioner omkring detta. Det handlar aldrig om enskilda, bestämda personer. Så känner nån sig träffad så är det en slump och inget annat.

När jag läser andra bloggar av den typen så får jag mig ett gott skratt själv ibland för jag känner igen mitt eget beteende.

T ex är jag ibland expert på att linda in saker i stället för att säga rakt ut. När jag läste om en kvinna och en man som var ute på en biltur, skrattade jag igenkännande. Kvinnan i bilen, som är fikasugen, säger till mannen: Där var det ett mysigt kafé. Varpå mannen svarar: Ja det var det, och så kör han vidare. Många tjejer tänker kanske som jag: Meeeen fattade han inte att han skulle stanna då? Svaret ger sig självt... Nej, skulle han det? Då kanske kvinnan skulle sagt rent ut: Stopp, stanna där vill jag att vi stannar och tar en fika. En kul och lite söt berättelse tycker jag.

Nu åter till julhandeln. Jag var i Jakobsbergs centrum för några år sedan för att handla de sista julklapparna. Men jag höll aldrig på att bli klar för det var en sån dag när jag var road av att studera de andra julstressade människorna.

Hur kvinnorna försökte få sina män att delta i planeringen av julhandlandet, där männen bara såg hålögda och trötta ut och några svarade sina kvinnor med goddag yxskaft när de bad om råd. För det gör ju vi tjejer, ber om råd alltså. Julhandel är en demokratisk process så god som någon. Vissa män suckade trött och sa: Ja ja jättebra, köp det (underförstått: bara vi kommer hem nån gång). Andra var inte så trevliga utan svor och domderade och betedde sig illa mot varandra.

Men som sagt, jag gillar att skriva och jag gillar att iaktta. Så då kan det bli betraktelser liknande den ovan.

Det är alltså inte synonymt med att man skriver om nån särskild utan mera om företeelser i allmänhet.

När det gäller bloggandet så tror jag det är en företeelse som kommit för att stanna. Gillar man det inte så läs inte. Men bilda dig alltid en egen uppfattning, det är mitt råd. Gå heller aldrig på hörsägen. Jag hörde att XX skrivit si eller så. Läs för dig själv och bilda dig en uppfattning eller var tyst.

Är det något du undrar över eller inte förstod eller som du möjligen retat dig på så går det för det mesta att lämna kommentarer eller ställa frågor till bloggaren, så slipper missförstånd uppstå.

Sen ta inte allt så allvarligt. En av mina bonusdöttrar har en underbar beskrivning av sin blogg: "Ta inget av det jag säger allvarligt, jag tar bara upp onödig plats på internet".

Bloggar gör jag och många med mig bara för att det är kul. Mer motivering behövs inte. Å inte behöver det vara allvarligt heller.  Tycker jag då rå!

Trevlig helg på er allihop!

RSS 2.0