Smagen är som bagen

så brukade min kompis Marie säga och det är så sant det! Jag älskar vitmålade möbler och vit inredning. MEN nu har jag fått 3 inredningstidningar i min brevlåda som har julspecial och jag blir så besviken när allt är vitt. Visst vill jag ha en vit jul, UTOMHUS! Men inne vill jag ha julmysigt. Dvs mycket rött, levande ljus, osv som ger en mysig stämning. Det hemskaste jag såg idag var ett rum som man i tidningen hade gjort "julfint" i. Det var vitt golv, vita väggar, vitt tak, vilket i och för sig är ok, men inte om man har en vit gran med silver i, vita blommor och en tomtesäck i silver.
Herregud man får ju ta på sig solglasögon inomhus. Och inte det minsta juligt alls såg det ut. Det mest juliga jag såg i den tidningen var ett litet rött broderi i en kritvit gardinkappa.
Så nu har jag mörrat över det! Nu ska gubben låna min dator för att installera nya program och jag ska gå och tända ljuslyktor. Röda givetvis!
PS dock gillar jag inte färgade lampor i julgranar och ljusstakar.
Så nu vet ni det :)
Men det är jag det..... smagen är ju som bagen... delad!
TJO

Badrummet

Så här såg badrummet ut innan. Det är från visningen av huset.


Nu har vi bytt badkar till ett större och så har vi sängt ut bidén och handfatet och istället satt dit ett dubbelhandfat med spegel. Har satt upp lite hyllor och skåp också. Här följer tre bilder från vårt "nya" badrum.


Det är väl inte världens bästa bildkvalité eftersom jag tagit bilderna med min iphone, men det syns förhoppningsvis lite ändå.

Snö

Här snöar och blåser det. Men jag hoppas det är bättre på lördag för då vill jag på IKEA, så inget oväder då tack.
Måste ha knoppar till skåpluckor. 31 st till köket, 7 st till badrummet och 4 st till sovrummet. Har kollat på byggaffärer bl a här och i Bollnäs, men eftersom en enda knopp där kostar runt 30-50 kr st så är det inte att tänka på. Så IKEA får det bli. Värmeljus behöver vi också bunkra upp med. Kanske, kanske unnar jag och maken oss en varsin byrå. Vill ju ha den höga vita Hemnes, men det är lögn att få tag i den på Blocket. Måste vara en popular byrå det. Annars är jag inte mycket för att köpa nytt när det finns knökfullt med begnade saker på Blocket. Så köper vi dessa två  byråer så blir det de första möbler vi köper helt nya. Bra jobbat det tycker jag.Badrummet är klart. Med makens slit så är handfat med kommod, spegel och skåp på plats. Det blev jättefint! Är så supernöjd med det. Så nu är det kökets tur, får se om maken lyckas få loss kökstapeten så det kan bli tapetserat där.. Tur jag är gift med en händig karlakarl!


Fast food

I går totade jag ihop en otroligt god potatis- och purjosoppa och med egenhändigt bakat brytbröd till. Såå gott. Räckte till lunch idag med, plus att jag har en påse bröd i frysen. Men det kostade på min arma rygg. Men ibland blir jag tokig och tvingar mig själv.

Idag blir det hämtpizza. För vattnet är avstängt pga badrumsrenovering ett par timmar till. Jättefint blir det i allafall.

Tycker dock synd om maken som envisas med att leka rörmokare. Ska bli spännande när vattnet ska sättas på igen. Jag menar ifall det blir en tjusig fontän eller nåt. :D

Men jag är gift med en slitvarg jag och han är helt fantastisk min Calle.

Snörvel

Tror jag gått och blivit lite förkyld, näsan rinner men känner mig inte dålig som tur är. I går hände nåt läskigt! Vi hade besök av en gnagare (råtta eller mus??) under diskbänken. Tänk att vi bott på en gård på landet i 3 ½ år och inte sett skymten av någon (mer än katternas byten) och så flyttar vi till ett villaområde på byn och så vips dyker det upp en. Märkte det när jag skulle ta ut soporna, omslagspappret från smöret låg bredvid i småsmulor. Först trodde jag att någon varit slarvig och missat när de slängt skräp, men snabbt blev jag varse när jag även såg råttskit bredvid. Katten Max rycktes snabbt ur sin slummer och placerades under diskbänken och han dök snabbt in i nåt skrymsel bakom och försvann helt och hållet. Jag hörde hur han rumsterade om, men råtteländet hade nog tagit til flykten för han kom fram igen utan byte. Sedan kom de andra 3 katterna i tur och ordning och nosade med, men inget byte. Så i natt blir det råttfälla bakom stängda dörrar och kommer den ut i köket så lovar jag att den kommer att få ett varmt bemötande av 4 katter som inget hellre vill än att rädda sin matte, som förmodligen står på en stol och skriker.

Då blir det hej då med den råttan.

Nä nu ska jag prata om nå trevligare. I går blev alla Tv apparater och datorer och annan teknik ordentligt och prydligt inkopplade av min duktige make. Härligt! Det är mycket jobb med sånt när man fyttar. Sen så tänkte han börja riva tapeter i köket. Men dom måste ha varit limmade med superlim för de största bitarna man fick bort var små som en tumnagel. Dessutom är det strukturtapet så det går inte bara att tapetsera över heller. Men skam den som ger sig. Har sprayat lite vatten på ett ställe för att se om den släpper lättare då, det har Arga Snickarn lärt mig att man ska göra. Bra att glo på TV ibland!

Nu ska hundarna få kissa lite och sen får vi se vad jag hittar på. Tjatar på Akademiska kanske, som omväxling... hö hö hö

Go dag på er alle fölk!

Lite tokig blir man ju

När jag besökte akademiska i september sa de att jag skulle bli opererad inom 3 månader. När jag igår frågade om de tror det blir före eller efter jul så fick jag till svar att väntetiden är 6-9 månader!! Man hinner inte med vårdgaratin på ortopeden. Något som man, enligt uppgift, med lätthet gör på handkirurgin t ex.
Förklara det den som kan!

Jag blir förtvivlad! Vem i hela världen kan man lita på?

Jag blir bara SÅ trött!


Ta å lyssna på progglåten: Vem kan man lita på som min käre make la dit när jag misslyckades


Huj på er pöjkar å jänter. Snart är det advent i alla fall. Det längtar jag till!

Edit by Mannen:Badrum

Nu är alla saker flyttade från Målda och till vårt nya hus. Mannen har kört otaliga vändor med släpvagn och stuvat och fixat så allt skule få plats. Så nu återstår att få vissa av de instuvade sakerna på plats. Bl a ska vi försöka installera de nya handfaten i helgen och ta bort ett gammalt handfat och en bidé. Ska bli härligt att få två stora handfat med bra uppställningsytor emellan. Ny spegel och lite ny förvaring blir det också. När jag skriver ny så är det inköpt på blocket jag menar. Jag är faktiskt fena på att hitta bra och billiga grejor där. Skulle inte funka om man skulle köpa allting nytt hela tiden.

Sedan ska vi ta itu med köket. Där är grå/vit randiga tapeter inköpta och så ska skåpluckorna målas och knoppar bytas ut och sen är det halltaket som ska vitmålas.

Efter jul ska fulfurun i gillestugan målas vit och så ska hall, vardagsrum, gillestuga, lekrum och gästrum tapetseras och målas. Men det får ta den tid det tar. Känns inte jätteakut.

Vi trivs SÅ bra här och njuter för varje dag. Även om det varit mycket jobb så har det varit värt allt! Det kommer bilder så småningom, jag är bara så dålig på att få ändan ur vagnen och knäppa kort... men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Ha en bra dag allihop!

Funderingar

Har funderat omkring min operation idag, googlat, läst och tittat på bilder. Rena skräckbilderna för en känslig själ som jag. Då är bilderna jag sett från operationer där man opererat en disk. Jag ska operera tre!!

Gruvar mig för allt möjligt. Narkosen, att nåt ska gå fel, smärtan efteråt, att dom inte ska ge mig tillräcklig smärtlindring, att jag inte ska bli bra. Ja kära nån, i de jobbigaste stunderna är det riktigt jobbigt.

Tur det inte är för ofta jag har tid att tänka på detta.

I morgon ska jag ringa till sjukhuset och höra om de har kommit fram till någon tid för operationen så jag vet hur jag ska planera julen.

Här får ni en läskig bild att titta på.


Bollnäs by night!

img_0377 (MMS)

Bollnäs by night! Här sitter jag i bilen och glor medan mannen är och uträttar några ärenden. Fortfarande ger Telias kundtjänst mig  gråa hår. Numret de själv föreslog mig visade sig vara ett företagsnummer så jag var tvungen att välja ett nytt, vilket jag gjorde. Påpekade för typ tredje gången att jag ville ha hänvisning från det gamla till det nya numret. Det skulle de ordna lovade de!! PYTTSAN!!!! När man ringer det gamla så får man en röst i örat som säger att numret är ur bruk, ingen hänvisning där alltså och när man ringer det nya så får man ungefär samma besked. Så nu är vi pga Telias försorg utan både telefon OCH tv. Tack för det Televerket. Igen!!!  Sabla amatörer!!!!


Tack för det Televerket - NOT!!

Idag är jag liiite sur på Telia. (Läs inte mer nu C och J :)) Alltså på Telias sätt att söööööla med allt när man flyttar. Jag vet att maken anmälde i god tid att vi flyttar den 1/11. Trots detta fick vi besked om att vår telefon inte skulle kopplas in förrän den 8/11. Bredband och Tv skulle vi inte få förrän den 15/11. Så i går fick maken ett mail om att de skjutit på bredband och Tv till den 19/11.

Då blev jag lite sur, fick på nåt helt mirakulöst sätt mailkontakt med kundtjänst och frågade varför. Fick till svar att jooo det var visst nåt strul så nån gubbe var tvungen åka ut till nån station och göra nåt. Men VARFÖR ska det ta sån tid undrade jag då? De som bott här före oss har bott här i 25 år med samma telefonnummer. Vi har också varit abonnenter länge så det kan väl inte vara möjligt att nån ska ut å fixa med nå trådar?? Påpekade också alla abonnemang vi har hos Telia och att de borde veta bättre att låta sina kunder vänta i 3 veckor på att få bredband och tv. Vips hade madamen i kundtjänst ordnat så bredbandet skulle fixas IDAG.. tänka sig va?? Att man ska behöva ligga i som en räv hela tiden!!! Men Tvn skulle vi minsann få vänta på så det så. Så den diskussionen tänker jag fortsätta med dem i morgon.

Men jag fascineras av att de under flera års tid inte haft någon som helst mail där man kunnat nå dem utan endast varit hänvisad till ett telefonnummer till kundtjänst där en timmes väntetid i telefonkö varit mer regel än undantag. Att man först nu kan maila en fråga till dem. Att de har nån totalt värdelös tjänst som heter "Fråga Eva" där de tycker att man ska ställa frågor som den där fingerade personen inte begriper ett dugg av utan bara kommer med jålliga svar.

Det är därför jag tycker att de borde fortsatt heta Televerket efter som de fortfarande verkar vara en stelbent statlig myndighet i bästa öststatsanda!

Jag jämför när jag hade 3 som mobiloperatör. Då var det nån liten strunsak som jag tog upp en gång när jag blev uppringd. De tog genast tag i saken och gav mig dessutom en massa pengar i samtalspott. När jag flyttade från Stockholm för 3 ½ år sedan så fanns ingen mottagning i Grängsboskogen, men de gav sig inte. De vred på grejerna i masten på Gårdtjärnsberget för att försöka ge mig bättre mottagning och en massa annat som gjorde att jag kände mig som en viktig och betydelsefull kund. Trots att jag bara hade ett vanligt enkelt mobilabonnemang där. OCH det var inte fråga om att behöva vänta i 3 veckor. Nej samma dag eller dagen efter. Men ingen onödig väntan.

Kundservice - vad är det??

Som grädde på moset så lovade P på kundtjänst att vårt nya telefonnummer skulle börja gälla idag.
HA HA HA Inte ens det klarade de! Vi har fortfarande vårt gamla nummer. Kul för alla som jag meddelat att vi bytt fr o m idag.
Så de har en del att jobba på innan de har mitt förtroende igen!
PS Tur vi har Viasat oxå så vi kan se Tv ändå. De är snabba dom.... uj uj uj... inga 3 v väntan där heller.

Lycklig

Jag känner mig så lycklig och tacksam över att vi fått detta underbara hus. Steg för steg får vi det som vi vill ha det, med relativt enkla medel. Sovrummen blev så fina med nya tapeter. I barnens rum har jag bytt ut knopparna på garderoberna. Det blev så fint. Har fått hem kökstapeten idag och så ska vi måla luckorna. Det blir samma tapet och färger som köket på Målda. Tyckte det blev så bra. Knoppar till luckorna har jag inte hittat än. Ikea har ju till bra pris, men man ska ju ta sig dit också. Lite svårt när ryggen är som den är.

Har satt ut annons om badkar och torktumlare, hoppas på bra svar där. Jag är så glad att det gått så bra för alla djuren. Hästarna har fått nya ägare och även två av katterna. Zeke och Theo har flyttat till Järvsö, Tilda blev kvar på gården och Indy fick ny fodervärd i Grängsbo. Hugo bor ju sedan tidigare hos fodervärd och har det jättebra.

Våra katter Mimmi, Zelda, Max och Flisan trivs jättebra här. Vi var rädda att dom inte skulle hitta hem, men det har inte varit några problem. Vi har tom sett Flisan fånga en mus ute. Så det finns lite sånt att jobba med här för dem också. Hundarna Jolly, Dolly och Lizzie trivs också. De är nog extra glada för att Lizzies lillebror Teddie bor här på gatan.

På söndag är det fars dag. Då har vi bjudit hit mina föräldrar och Calles mamma. Blir lite god mat lagad av mästerkocken C. Hoppas jag fått upp lite gardiner till dess.

Nu ska jag titta på TV. Sälj eller släng med Lulu Carter. Ett riktigt inspirerande program för mig som gillar att städa och rensa ut. Jösses.... människan har höööögar med kläder på badrumsgolvet. Burr... förstår att hon behöver rensa. Hela hemmet är totalt överbelamrat. Äckligt!

Ska bli spännande att se vad Lulu gör åt det.


Kartonger, kartonger...

Tänk att vi har så mycket grejer och tänk att det tar sååå lång tid att få dom ur kartongerna och på en plats där de ska va. Det tar en otrolig tid när man har en kropp som går i snigelfart. Känns lite tröstlöst ibland.

Men, men.... till slut så är det nog klart.

I dag har mannen varit och hämtat en fin kyl/frys som vi köpt billigt på Blocket. Den är nästan ny och väldigt fin. Större och nyare än den som stod här när vi flyttade in, drar säkert mindre ström också.

Vi fick också tag på en gästsäng och en hög stol till dotterns sminkbord, så nu är det endast ett badkar på minst 160 i längd. Den vi har nu är väldigt kort. Sedan så behöver vi nog en torktumlare också, men det är inte det lättaste att hitta begagnad ska jag tala om, men skam den som ger sig.

Gästrummet börjar att ta form så smått med möbler nu. Ska nog måla och tapetsera där med sen. Yngsta bonusdottern invigde det i förra veckan, men nu är det som sagt två sängar så nu finns det plats för båda tjejerna.

Nu är mannen i mitt liv på väg till vårt förra hem för att röja ur lider och garage. Ska bli skönt att få hem alla grejer.

Om en vecka bör nya bredbandet vara på plats och även Telias tv-utbud. Nytt telefonnummer till vår fasta telefon blir det också.

I morgon ska jag nog ringa till Ackis och kolla om de har nån aning om när operationen blir.


Steg för steg

Idag har taklamporna kommit upp nästan överallt och igår blev vårt sovrum och dotterns rum tapetserat, tack vare min underbara man. Ska ta några bilder så småningom. Just nu är jag alldeles för trött. Men jag kan i allafall bara berätta att vi trivs kanonbra i vårt nya hus.


Laga förfall...

eller vad det nu kallas, har jag just nu. Flytten har varit tuff och fortfarande är det sååå mycket kvar att göra. Det är tur att jag har en snäll och tålmodig make som jobbar järnet när jag själv har skröplig eländig rygg.

Man vill ju ha allt klart på eviga stuberten, men det är bara att skarva på tålamodet, som min morfar brukade säga.

Vi har i alla fall beställt tapeter, ska kolla hur dyrt det är att få skåpluckorna lackade. Skulle ju vara skönt om maken inte behöver måla dom också. Tycker det räcker att tapetsera och skruva upp allt jox som man måste för hans del.

MEN vad skönt det ska bli när allt blir klart. Då kan jag lägga mig på operationsbordet i lugn och ro sen... hmmm nä bir väl att oroa sig lite för det också...

Ha en underbar kväll i höstmörkret. Tänd lite ljus och mys!

RSS 2.0