Smink

När jag möter min egen trötta nuna i spegeln varje morgon så är väl inte smink det första jag tänker på. Jag sminkar mig snabbt på mitt gamla vanliga sätt och tänker att "ja ja det får duga". 

När jag var tonåring däremot var smink ett hett ämne. Jag kunde sitta i timmar framför spegeln och öva mig på olika sminkningar. Jag hade tre olika ideal. Olivia Newton-John, prinsessan Caroline av Monaco och Cheryl Tiegs amerikansk modell och fashion designer. Den senare skrev en bok som hette, om jag minns rätt, "The way to natural beauty" och det har även varit mitt signum. 

Jag har alltid föredragit make-up som ser naturlig ut. Har svårt för pannkaksmakeup och hårt smink. Jag har istället varit noga med att rengöra och smörja in mitt ansikte, undvikit nikotin i alla dess former och druckit mycket vatten. Det känns som ännu viktigare med naturlig make-up när man inte längre är purung. 

Så här såg jag ut i lördags morse när jag var på väg till Kd’s riksting i Uppsala. Lite trött och med min gamla vanliga sminkning. Tror jag ska ta och förnya mig en aning. Men naturligt får det bli. 
(null)Lite ledigt

Nu är det höstlov för eleverna. Vi lärare har tre fortbildningsdagar och sedan får vi också lov ett par dag. Det ska bli skönt för jag känner mig lite trött. Testar olika typer av mediciner för reumatismen och vätskedrivande för att få bort den vätska som samlats i kroppen.  Ska till VC och ta nya prover och kolla blodtrycket nästa vecka. Men inget att gnälla över, det finns de som har det mycket värre. 

Ska göra roliga saker också nästa vecka. Ska till frissan och klippa mig. Det är verkligen på tiden. Tre månader sen sist. Sen ska jag till nagelsalongen och göra påfyllning och byta färg. 

Förra helgen var jag i Uppsala på Kd’s riksting. På lördagkväll var det fin bankett som både jag och maken var med på. 

Denna helg ska jag bara vila. Lite fix hemma men annars bara vila. 

Lite bilder från rikstinget. Ebba i talarstolen och min körledare Putte Nelsson på scenen på banketten. 

(null)

(null)

Traderafynd

Köpte en ny taklampa till sovrummet på tradera häromdagen. Vi har en likadan fast större i hallen som vi köpte förut. Älskar kristallkronor. Rosa och silver

Idag var det dags att göra nya naglar. Rosa och glitter fick det bli idag. 


Gästrum

Köpte ny pläd och kuddar på Hemtex till gästrummet. 


Uppgradering av hall

Vår nedre hall har äntligen fått en facelift. Det är lite nya lister och lite färg som också ska på plats men det nya golvet och de nya möblerna gjorde verkligen susen. 


Nytt golv

Idag har vi varit och köpt ett ljuslaserat laminatgolv till hallen nere som maken ska lägga i morgon. Så snart är den fula röda plastmattan ett minne blott. Det ska bli så skönt. 


Katterna

Även katterna har fått ny möbel. Idag köpte vi ett matbord till dem på köp och sälj. Mycket nättare än den tunga byrån som som stod där innan. Byrån fick flytta in i klädkammare. Här testar Pepsi om det gick att äta och det gjorde det bevisligen. 


Nedre hallen

I helgen har vi fixat i vår nedre hall. Köpt två sideboard på Ikea och en spegel på köp och sälj som såldes av en tjej som bor i vårt gamla hus på Skrittvägen. Det var jättekul att få återse huset igen. Vi fick en visning runt.


Här kommer bilder från hallen. Ska lägga in vitlaserat laminatgolv senare. RSS 2.0