What heaven means to me

Man får lite tid till reflektion när man sitter så här. Vill dela denna sång där underbara Vestal Goodman (som även hon sjunger med änglarna numera) sjunger på det sätt som bara hon kan. Vestal... damen med näsduken...


Valpar på gång

Våran egenuppfödda tik, Månstrålens Kimberley Singer och vår tjusiga hane Hugo-Boss väntar smått. Någon gång i början av augusti är det dags. Så passa på att tinga din valp redan nu :), Leveransklara valpar i början av oktober alltså.

Snygg Hugo ser ut så här:


Mamma Lizzie så här:


Valparna kommer väl att se ut ungefär så här:
Härliga eller hur?

Vad är då fördelen med Malteser?

Jo dom är otroligt vackra, har ett härligt temperament, är den ultimata sälskapshunden.
De är glada och pigga, de fäller inte (alltså du slipper hundhår precis överallt).

Listan kan göras lång.

Men jag välkomnar alla som tänkt över sitt hundköp att höra av sig.

I tystnaden

Familjen åkte igår. Barnen till sin far där dom ska ha semester i 3 veckor, mannen åkte hem för att jobba och se till gården. Han kommer mot slutet av veckan och jag längtar redan.

Tror jag behöver denna vecka för tid till att tänka, rensa hjärnan och bara få vara.

Drömde om Marie i natt. Vi pratade en kort stund. Det kändes bra att vakna i morse och ha den känslan kvar.

Annars är det lite pedant-pansjis-varning på mig när jag blir kvar alldeles ensam i en husvagn.

Städade både husvagn och förtält riktigt grundligt igår eftermiddag. Diskar alltid så fort jag ätit. Lade kläder i blöt i går kväll, tvättade upp och hängde på tork i morse.

Jag kanske borde gå upp och joina dom på pansjisraden bakom oss. Där bor det en rad med folk som snart ska gå i pension eller nyss har gjort det. Dom har alla hyfsat nya vagnar, snygga förtält och sprillans nya Volvos. Dom samlas i grupp runt halv 8 - 8 varje morgon. Alla har baden-baden stolar av nyare modell. Där sitter dom sen och pratar och solar hela dagen. Några ser rent läderartade ut. Dom går in till sig själva endast för att fixa mat, men sedan sitter dom där igen. Det händer att farbröderna får viktiga mobilsamtal och då går dom en bit och pratar med hög röst med sina affärskontakter.

Näe... jag tror jag drar till stranden idag. Jag och en god bok, en solstol och ett badlakan och en flaska saft.

Blir bra det!

Solen skiner idag med och det är härligt!

Ha de gött!

Vilket väder!

I går var vi på stranden en stund. Blev kanonbrun på direkten! Min man brukar säga att jag bara behöver säga ordet sola så blir jag brun. Kanske lite sant det. Eller så beror det på att vi var till Kanarieöarna i januari och blev brun då med och har redan grunden.

Hursomhelst så är det härligt med denna sol!

Tar det lite lugnare idag. Har varit och shoppat lite, nu är mannen in och handlar midsommarmat. Ska strax lägga mig och sola ryggen och läsa min nyinköpta deckare av Mons Kallentoft.

Lite plus på campingen idag:
Alla toaletter har öppnat - check
Städande ungdomar ha anlänt -check

Fortfarande väntar vi på:
Att affären ska öppna
Att glasslkiosken ska öppna
Att restaurangen ska få nån ordning
Att man ska kunna betala med kort
Att poolområdet Kaanans land ska öppna

Säkert en massa annat också.

Men vidhåller att Samuelsons skötte campingen bättre än S Öholm. Så det så!!!

Löttorps camping - en dagsfärsk rapport!

Nu tänker jag dra på mig tantrocken igen, den blommiga ni vet, och hötta med min käpp och rämja: "Annat var det förr!!!!!!!"

Här tycker de nya ägarna med herr Öholm i spetsen att det är lågsäsong! Trots att det bara är ett par dar kvar till Midsommar. Som en följd av detta så går det inte att handla ett enda dugg nånstans här. Det satt ca 5 flaggor med texten "öppet" på dörren till affären så vi trodde i vår enfald att vi efter 5 dagars semestervistelse här äntligen kunde få oss en glass i alla fall, men icke. Stängt fortfarande!!!

Inte ens en glasskiosk finns det här. Tur man har tålmodiga barn! (men en inte SÅ tålmodig mamma kan tilläggas)

En nybyggd restaurang finns förvissor och den skryter man gärna med i annonser. Förra året fanns det ingen mat i den trots att vi faktiskt var här under högsäsongen (fless) då. Men stor och fin var det... jooo då.Som Stockholms Centralstation under de timmar de har stängt. Det ekade där. En svettig man stod vid disken... vad han var svettig för kan ingen människa begripa. Inte jobbade han ihjäl sig precis.

Men jag tänkte väl ändå att det skulle bli fixat till denna sommar, men det såg lika gapande tomt ut när jag och dottern var in för en stund sedan. Glassdisken hade t o m skynke på sig.

Öholm lär ha sagt att det var slut på gratisätande här detta året... tydligen är det slut på ALLT ätande, även för den delen av oss gäster som mer än gärna betalar för sig.

Pratade med anländande gäster igår som blivit lovade vid bokning av stuga att badet"Kanans land" skulle vara öppet och att de skulle få åkkort dit. Så när de åkt 70 mil hit ner med barn och allt så visade det sig att detta plejset inte heller hade öppet.

Tvättmaskiner finns... det vet vi alla som har bott här... men tyvärr fungerar de ej...  -"Oj då", sa farbror S.Ö. - "det hade vi blivit lovade..." Men Herregud!!! Ska man driva en Camping måste man väl för jösse namn se till att saker som inte fungerar blir fixade illa kvickt.

Toaletterna är ett annat sorgligt kapitel. Hälften är upplåsta, men man städar och sätter i nytt papper bara när man själv vill... inte när det behövs. Följaktligen så var i alla fall toalett nr 10 på Dallas servicehus utan toapapper hela helgen. Hur det var på de andra vet jag inte för jag undviker att gå in på dem för risken är att man inte kommer ut igen eftersom låsen går i baklås ideligen.

I duschen får man betala för varmvattnet. Det är inte värt att kallas varmvatten ens för det är fisljummet.

Gick hem med en huttrande son härom kvällen.

Det senaste vi just märkte är att kallvattnet som man hämtar vid campingområdet hade en mjölkvit färg. Så det vågar man ju inte dricka.

Trots detta så hoppades vi på att det nog blir bättre när den berömda högsäsongen inträder, så mannen var igår upp till receptionen och frågade om vi fick göra om vårt boende till säsongsboende. För vi räknade ut att det skulle vara billigare än om vi bor här några veckor till vanliga dygnspris.

Men det var ytterst tveksamt. Trots att denna camping aldrig haft fullbelagt sen det glada 70-talet. (På den tiden när det var bättre alltså). Så hellre än att man ger folk säsongsplats och därmed i alla fall vet att man har en fast bokning hela sommaren, så tvekar man och talar om att då får ni betala, detta och detta och detta....plus att vi ändå inte skulle få tillgodoräkna oss den vecka vi redan förskottsbetalat. Förskottsbetalat har vi heller aldrig gjort... men nu vankas andra tider... precis som den berömde mannen yttrade sig i tidningen förra veckan.

Men man kunde ju hoppas att förändringarna innebar att det blev bättre och inte sämre... men så var inte fallet... tydligen!

Så för vår del blir det kanske så att vi fortsätter till Skåne.... eller Västkusten.... Mellbystrand eller Strömstad kanske... vem vet... eller så kanske det blir lite uppryckning här och då kanske vi stannar ett tag till...

.... och dygnsbetalar.... för det blev avsevärt billigare än en sent anmäld säsongsplats när dom räknat färdigt....det behövde man sannerligen inte vara mattelärare för att kunna räkna ut.

Så därför skriker arga tanten denna gång: KOM HIT BRÖDERNA SAMUELSON OCH VISA HUR EN CAMPING SKA SKÖTAS!!!!!  Kjell... var är  du????? Du behövs!!! Muäääääääääääääääää!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sol sol sol

Idag skiner solen även om det är rätt friska vindar. Vi har bänkat oss ute och jag ska läsa Viveca Lärns bok Värmebölja.
Har haft en lite känslomässig dip nu på morgonen och känner mig lite låg, men det tänker jag tillåta mig att göra tills allt känns bättre igen. För det kommer det att göra.

Yngsta dottern ringde nyss. då hade de precis lämnat Ringarum där de stannat och rastat. 16.15 är hon här och då ska vi möta henne vid busshållplatsen. Åker in lite tidigare så hinner vi handla på ICA Löttorp också, för campingaffären har inte öppnat än. Idag blir det nog kycklinggryta med ris.

Nu mina vänner ska jag sjunka tillnaks i solstolen med min bok.

Ha en underbar söndag!

Pompa å ståt

har det väl varit idag! Vackert brudpar, prins och prinsessa. Väldigt trevliga sändningar av SVT också. Mark Levengood äger mitt hjärta. Han är så go den karln! Kollade ni hans kläder? Han kan verkligen klä sig snyggt! Imponerande!

Har haft en bra dag. Lilleman har lekt hela dagen med sin nya kompis. Får nästan tvinga in honom och äta. I morgon kommer även yngsta dottern ner. Härligt.

Det går upp och ner hela tiden. Tänker väldigt ofta på Marie. Fnissar åt saker jag minns får hugg i hjärtat av saknad.

Är glad att jag tack vare Marie funnit så fina vänner. Ovärderligt att kunna bolla känslor med vänner som Pernilla. Blir glad när Maries vänner addar mig på Facebook.

Vi har alla det gemensamt att vi har upplevt Marie - vi kan inte glömma henne. Hon finns med oss överallt.

Älskar Er alla! Var rädda om varandra!

Kram!

Solen och vindarnas ö

Efter en fin och värdig begravning igår, som jag i dagsläget inte orkar berätta om så anlände vi till Öland kl 1 i natt. Beundrar min älskade man som orkade köra hela vägen fram. Beundrar lilleman också som utan gnäll och med ett stort tålamod och gott humör var jätteduktig hela dagen.

Vi somnade ovaggade runt halv 2, vaknade 8 och gick och checkade in. Inte alls så mycket folk här än eftersom det fortfarande är lågsäsong. Högsäsongen (moooahahahah - få vet vad det är som är så kul med det ordet...) infaller väl till midsommar och veckorna efter det.

Solen skiner här och det har varit en toppendag. Har fått allt på plats och lilleman har hittat nya kompisar.

Ska visst bli bra väder i morgon också. Kanske en dag på stranden då... :)

Muääää

Behöver en dubbel treo och en kopp kaffe... lilleman spelar Eddie Meduza så jag blir sjuk.
Är man 11 är E M häftig. Är man 47 är han en plåga.... uuusch

Soldag?!?

Bär inte söndag sitt namn efter solen? Njae... tveksamt. Idag är det nog bara halva dagen och knappt då heller som skulle kunna väcka minsta association till det. Vi har istället fortsatt pysslet inne. Stortvättat, mattor och allt möjligt, påbörjat städningen av källaren och tvättstugan, packat husvagnen och bäddat där. Lite kvar att packa iofs men en god bit på väg är vi. Varit in till Bollnäs och hämtat lilleman vid bussen har vi också. Nu vankas snart tacos här hemma och sen är det kväll.

Måndag och tisdag blir det att packa det sista, öva på sångerna vi ska sjunga på begravningen. Städa resten av huset, hämta hö, köpa skor till hästarna och spån och även storhandla mat till vår Ölandsvistelse. Tack och lov att Willy´s öppnat i Bollnäs. Inte en dag för tidigt. Sparar många sköna kronor på det.

Så tidigt på onsdagsmorgonen åker vi till Kumla och Maries begravning. Kan fortfarande inte fatta att min allra bästa vän är borta. Det är så overkligt!

Hade tänkt övernatta på Gustavsvik i Örebro, men jag tror vi åker en bit tills vi känner att det är dags att sova. Så vi övernattar kanske i närheten av Norrköping istället. Sedan på torsdag anländer vi till Löttorp där vi bokat en husvagnsplats redan. Det är så bra för min man behöver inte åka hem och hämta dottern. Hon får skjuts till Stockholm av bonusstorasyster och tar buss därifrån till Öland. Toppen!

Sessan och valpen följer med oss, de övriga djuren tar Emma hand om. Skönt och tryggt att ha henne boende här när vi är borta. Hon är bara för gullig den tjejen!

Nu ska jag vila ryggen lite innan det är dags för mysmiddag!Nu är det sängen som gäller

Idag har jag mest "förra på" som man säger här uppe. Farit runt i huset och försökt få saker gjorda. Har städat dotterns rum (herregud att tonåringar kan stöka ner så kopiöst mycket!!!) och tvättat. Mannen har vikt tvätt, skruvat hyllor, handlat, lagat god mat å mycket mer.

Det är i alla fall kanon att städa dotterns rum när den lilla fialottan är hos sin far för då göra man som man vill! Hä hä hä hä.... det du Luttan! Men fint blev det.

Men nu har jag minsann Lars Roos pianomusik på Spotify och det "äner jag söööva till nu"

Kram på Er!

I mören är det en ny dag med nya möjligheter.


Sollentuna nästa

Näpp nu tänker jag ta min fina bil, stuva in onge och make och åka till Sollentuna. Där ska jag få fina naglar och så ska vi ta en examensfika med barnen innan lämning hos deras far.

Ska bli skönt att få känna sig fin om naglarna igen. Tror det blir fransk manikyr idag.

Ha det gott!

Min fina bil! Älskar den!

För alla som inte sett den...

För alla Maries vänner som inte har Närkes Allehanda lägger jag ut bilderna på dödsannonserna (usch jag vill inte ens skriva det ordet) Men den ena är från familj, släkt och vänner och den andra från arbetskamraterna på SCB.
Vacker vers tycker jag.

Saknaden tar aldrig slut. Den är som ett stort djupt hål....

Picola e FragileDen här sången och en massa annan italiensk musik laddade Marie ner på min dator för nåt år sen.
Varje gång jag hör den tänker jag på Marie och hennes kärlek till Italien!
Saknar dig så!!!

Kläder och skor

Handla kläder brukar ju vara jättekul. Dock inte när man ska handla kläder att ha på sin bästa väns begravning. Det skulle inte vara begravning!! Det skulle vara bröllop eller nåt kul. För man ska inte dö när man är 47!! Jag blir alldeles vanmäktig när jag tänker på det!!!

Nu är det som det är och det är bara att finna sig fast man helst av allt vill skrika!

Jag fick tag på en kahkifärgad kjol, en beige blus och en vit blus. Köpte lite passande smycken och även ett par bruna sandaletter med kilklack. Jag är tacksam att vi slipper ha svarta kläder.

Har övat lite på sångerna. Underbara Lotta har pratat med pianisten som ska spela åt oss. Själv går jag runt i ett vaacum...

Längtar att detta ska vara över.... längtar till Öland!

Morning

Värken i nacken väckte mig kl 4 och har hållit mig vaken sen dess. Ligger och lyssnar på min älskade make som snarkar och valpen som snuttar. Har varit upp och fick se den stora röda strykarkatten (som vi kallar Zekes pappa). Zeke himself spatserade ut men tvärstannade när han kände vittring. Vad som hände sedan förtäljer inte historien.

I går valde jag och kompisen L sånger till begravningen. Blir nog tufft att sjunga på nåt så känslosamt som ens allra bästa väns begravning, men vi vill så gärna ge detta som en sista hälsning till vår älskade vän. Hoppas få pianokomp till, annars blir det till att plocka fram Fendern och katarra, som Marie skulle ha sagt. Ska öva lite idag. Pratade med en av Maries kompisar i Ö-bro igår. En god vän jag lärt känna genom Marie. Det är gott att få ventilera med någon som känner likadant.

Gjorde klart tidningen igår. Så nu ska den till tryckeriet i dag eller i morgon. Skönt att ha den gjord, så kan jag åka på semester med gott samvete sen.

En familj i Stockholm hörde av sig på mailen igår och var intresserade av valpen. Skulle ju vara skönt att hitta ny familj till honom så snabbt så han kan få flytta till sin nya matte och husse den 28 juli när han är leveransklar. Annars lär hösten också förhoppningsvis innehålla några fler valpar, från våra övriga tikar med. Spännande!

Pratade med en underbar dam på Löttorp igår som lät mig förboka den campingtomt jag ville ha. Längtar SÅ att få komma ner nu. Har börjat att planera och packa lite smått. Nästa torsdag är jag där. Skönt!

Nä nu ska jag försöka sova lite. Hörs nog mer under dagen,

Ha de!

Semester när man är trött i själen

Funderar just nu på om jag och lilleman ska åka ner till Löttorp (Öland) redan efter begravningen. Det känns som att det skulle behövas. Att vara i husvagnen på Löttorp är det enda sanna sättet för mig att koppla av just nu känns det som.

I så fall kör den älskade mannen ner oss, hem igen och återvänder med yngsta dottern på midsommaraftonen, eftersom hon har musikalskola och vistelse hos sin pappa dessförinnan. Sedan firar vi midsommar på Löttorp tillsammans och så åker mannen hem, lämnar barnen hos sin pappa, eftersom de ska ha 3 v semester ihop. Mannen blir hemma en vecka och tar hand om gård och djur för att sedan bli avlöst av världens bästa Emma som är så snäll och tar han om allt när vi är borta.

Då blir det en dryg vecka först då jag och lilleman är själva på Löttorp, sedan midsommar där båda de yngsta, jag och mannen är där och sedan blir jag där en vecka själv och sedan kommer mannen ner och så stannar vi så länge vi behagar. Låter gött det.

Dock längst till den 18 juli för då kommer barnen till oss och då blir det andra aktiviteter som händer, om det inte är så att de vill ner igen. Jag har nog ingen svårighet att vara där hela sommaren :) Vi får se hur det blir efter det.

Så nu har jag strukturerat upp det.

Löttorps camping är en kär plats i mitt hjärta. Där har jag tillbringat många somrar när jag var tonåring. Sedan även som mamma med båda mina kullar barn. Barnen älskar också Öland så det ska bli riktigt kul att få vara där länge i sommar.

Hoppas på bra väder för då kommer vi att vara här hela dagarna:

Men livet i vår fina husvagn går inte heller av för hackor. Läsa böcker och vila.... ska bli underbart.

Nu blir det till att planera vad som ska packas med. Skönt att få lite annat att tänka på.


Vilken dag är det?

Man blir lätt dygnavill.... varje morgon känns seg och tung. Vet att det kommer att vara så här nu ett tag framöver....

Tack alla vänner som hört av er. Alla era tröstande ord har betytt mycket. Har försökt fylla dagarna med innehåll så gott det går. Fixat lite i trädgården, med hundarna osv. Katten Max är en underlig filur. Han känner alltid när jag är ledsen och kommer och tröstar. Stryker sig mot mig, klättrar upp i knät ska vara så nära så han är upp i ansiktet. Tittar bekymrat på matte med sina guldögon.

Undrar om det inte är så som min vän Nilla skrev. Att Sessans valp kom i rättan tid. Att jag får något annat att tänka på mellan varven. Valpen som inte skulle kommit, han kom ändå i exakt rätt tid.

Man förundras över små saker.

I går kom två av tjejerna hem. Johanna var så snäll och bakade bröd och lagade en god middag. Linnéa fick budet i går kväll. Hon grät länge. Jag sov hos henne i natt. Marie betydde mycket även för barnen.

Vardagssysslor idag är bilbesiktning och läkarbesök. Ska försöka orka.

Tänker på Maries älskade J och hennes föräldrar. Det är inte lätt och vi får ta en dag, en stund i taget. Finna styrka i de ljusa, fina minnena.

Blott en dag ett ögonblick i sänder

Som din dag, så skall din kraft och vara....

Utan ordSaknar dig Marie, tårarna tar aldrig slut!

Vila i frid Marie Andersson

Min allra bästa vän Marie Andersson fick i natt ge upp kampen mot cancern.


Trots att denna dag varit fylld av tårar och gråt tror jag inte att jag förstått vidden och bredden av att du är borta Marie.
Jag kommer att upptäcka det varje gång jag upplever, ser eller hör något som jag alltid brukade dela med dig. Jag kommer att ta upp min telefon för att ringa, skicka ett sms...  för att komma på att du inte finns här. Jag kommer länge att tro att det är du när det donglar i datorn och någon vill prata på msn.

Du var min bästa vän och jag vet att jag var din! Jag var glad att jag hann tala om för dig hur mycket jag älskar dig och jag är glad att vi hann hälsa på dig hemma för bara några veckor sedan. Jag är glad att vi hade kontakt nästan dagligen i de senaste åren.

Tack för allt! All humor, allt roligt vi haft, alla skratt, det kan omöjligt finnas två personer i världen som skrattat så mycket som du och jag. Med dig kunde jag prata om precis allt. Vi var vänner i vått och torrt. Ingen kunde ändra på det.

Jag känner mig halv utan dig. Det kommer alltid att fattas en bit i mitt hjärta. Alltid, alltid! Till vi ses igen Marie, för det vet jag att vi gör.

När jag kommer med tåget, oavsett i vilken vagn jag än får åka, då vet jag att du står där på perrongen och väntar på mig! Då du Marie, då är det slut på gråt då ska vi flessa igen!!!

Knowing you´ll be there makes it easy to go home.

Love you endlessly!

SaknadHar inte många ord idag. Guy Penrods underbara sång får tala för mig idag.
Saknar min bästa vän. Älskar dig!

Denna dagen ett liv

I morse skulle jag vara hos doktorn halv nio. Det glömde jag bort så jag ställde ingen klocka i går kväll. Vaknade kl nio av att jag fick ett sms. Studsade ur sängen och skrek..... "skiiiiit.... doktorn...!!!!!!!!!!"
Tittade snabbt på smset som var från min kusin Susanne, som vår hund Sessan bor hos. Mina sömniga ögon fattade ingenting så jag fick läsa en gång till. Susanne skrev att hon precis skulle åka till jobbet, men ville att jag skulle ta Sessan till veterinären idag för hon "kissade gräs". Hon skrev också att hon var lite tjock och att hon var lite kletig i baken.

Som den uppfödare jag är så kastade jag mig genast i bilen, ringde mannen på jobbet och bad honom komma hem för Sessan ska valpa.

Han var minst lika chockad som jag var men ställde inga frågor utan slängde sig i bilen och var på väg. När jag kom fram till Susanne och låst upp så möttes jag av en glad Sessan i köket. Hon hade kladdat ner i tre rum. Gröna och blodiga fläckar. Jag tänkte att det är lika bra att åka direkt till veterinären så vi ringde till Falu djursjukhus men dom skulle ringa upp 2 timmar senare. Det hade jag inte tid med, så jag ringde Bollnäs veterinärmottagning och dom kunde ta emot oss direkt. Jag försäkrade mig också om att de hade möjlighet att snitta henne om så behövdes. Det är ju inte alla veterinärer som gör sånt. Väl inkommen så tog dom prov på Sessans socker och kalkhalt i blodet och allt var bra. Sedan tog de två röntgenbilder och det visade att det fanns två valpar. Så hon fick värkstimulerande dropp.

Ganska omgående kom den felande länken. En död valp med en delvis öppen buk. Chockade med fullt koncentrerade på nästa valp bad jag tysta böner om att den skulle vara frisk. Sessan hade värkar men inte mycket hände. Så en av de två veterinärerna som var med oss sa att vi skulle prova att gå upp och ner med henne i en trappa. Sessan travade snällt efter oss, trappa upp och trappa ner, men hon tyckte vi var bra konstiga. Innan hade hon fått ytterligare en värkstimulerande spruta. Sedan tyckte både vi och Sessan att det fick vara nog och gick in igen. Kort därpå föddes den andra valpen. En frisk och välskapt liten pojke. Då rann mattes tårar. Tack gode gud att den var frisk och fin.

Nu ligger den duktiga mamman Sessan och ger sin valp mat och tvättar och sköter om den. Han är ett litet MIRAKEL den lille och eftersom det är dags för bokstaven M nu som namn på valpar så kommer han givetvis att få heta något med mirakel.

Vi hade varit duktiga och separerat Sessan och Hugo när hon började löpa, trodde vi! Vi trodde ju inte att dom hade hunnit para sig redan. Men så var alltså fallet. Det var inte meningen att Sessan och Hugo skulle ha några valpar förrän till våren, men dom ville alltså annorlunda dom rackarna. För 5-6 veckor sedan fick Sessan flytta till min kusin Susanne för att hon blev så fruktansvärt aggresiv mot de andra tikarna. Inte ens då kunde jag gissa att hon var dräktig.

En uppfödare sa en gång till mig: "Tro inte att du varit med om allt, man lär sig alltid nya saker och ingen valpning är den andra lik". Tänk så rätt hon hade min nestor Solveig.

Här kommer lite bilder att beskåda på föräldrar och valp:


Den otroligt snygge pappa Hugo


Hugo-Boss igen


Mamma Sessan i mattes knä väntar på att få komma in till veterinären.

Mamma Sessan, en hund med världens bästa psyke. Lugn och fin hela valpningen igenom.


Här känner veterinären hur långt valpen kommit.


Resultatet: Månstrålens lilla mirakel.... Sessan och Hugos fina lille son!

Tack till de underbara veterinärerna i Bollnäs som hjälpte oss.

Nu är det nog dags för både mor och matte att vila sig lite tror jag. Valpen ligger och äter rosig och fin.

Ha en bra dag!

Blommornas tid

Ja nu så här tiden innan midsommar är det verkligen blommornas tid. Jag planerar och min älskade make anlägger rabatter.
Har planerat färdig rabatt nr två nu. Den ligger bredvid den han gjorde förra veckan. Det blir en gång mellan dem båda till en ny uteplats under eken. Ny och ny... vi har iofs haft trädgårdsmöbler där förut, men nu håller min man på att sätta upp hörn och ett tak. Sedan ska vi köpa en hammock och ställa där bl a. Jag tycker det är mysigt med hammockar. Mina morföräldrar hade en när jag var barn som man ofta låg och filosoferade i, så rofyllt på nåt sätt!

Vi har köpt några plantor, blå riddarsporrar bl a, och vit ackleja. Jag har många blå som växer fritt är och var på gården som grävts upp och planterats ned i den nya rabatten. Vi provade förra året att göra så både med blå acklejor och även med en blå lupin, när vi gjorde ny rabatt på baksidan. De klarade vintern och står nu så fint i den rabatten. Det verkar som det mesta växer och frodas här på Målda Gård.

Håller som bäst på att skriva ner vilka växter vi ska köpa och peta ner där jag hittat små luckor... jättekul att fundera över sånt när man måste ta det lugnt. Jag tror vi ska satsa på några fler pioner också för vi har en fin pionrabatt där de som vi planterade förra sommaren ser riktigt fina och kraftiga ut, men de är ganska glest placerade så det blir nog några fler där även om jag för den skull vet att de vi har kommer att bli större. Jag tror det kommer att funka.

Syrenbersån ser ut att bli jättefin i år. Vi fyllde igen lite luckor där förra sommaren men nu är det buskar hela vägen. Så det bildar två av sidorna där vår nya uteplats kommer att vara.... den med hammocken :)

Nån som kan tipsa om nån bra och tålig klematissort? Funderar på att låta några såna klättra på utvalda ställen. Pergolan och även den gamla "drängkammaren" skulle bli fin med lite klättrande blommor..

Jag älskar verkligen att bo så här. Trädgårdspyssel är ro för själen, även om mannen sköter grovgörat så kan jag i allafall vara med och tala om hur... he he he.... vi är rätt bra på det vi tjejer. Målet är ju en trädgård med maximal skönhet och minimalt jobb - eller hur?

Nej nu tycker hunden Hugo att matte ska sluta skriva och gosa med honom i stället.

Så det får bli på det sättet då :)

Ha det gott alla vänner!


RSS 2.0