På båten som strax avgår mot Riga.

img_0118 (MMS)

På båten som strax avgår mot Riga. Nea styschar till sig, sonen ser på tv och mannen sover. Snart ska vi gå och titta vad de har på tax-free butiken. Sedan kl halv nio är det dags för buffée. Det ser vi fram emot :))


Känner saknad

Känner saknad idag. Vissa dagar går lättare, andra griper sorgen tag i mig med full kraft.
Saknar dig Marie! Hittade en underbar text på Youtube som jag delar med mig av.
Beyond the sunset!

På väg....

Snart åker vi på en mysig minisemester. Mannen, jag och de yngsta barnen. Det ska bli jättemysigt.
Rapporterar här med lite bilder så småningom. Men här kommer en bild av huvudstaden i landet dit vi ska.Snälla Emma bor som vanligt hos oss under tiden och tar hand om djuren.

Har tvättat alla mattor, storstädat tvättstugan, sorterat ut gamla handdukar, badlakan, påslakan och sånt och jag måste säga att det är riktigt skönt att få sånt gjort.
Min man är fenomenalt duktig eftersom min rörelseförmåga är rätt begränsad.

Dessutom håller han på att installera den nya ytterdörren. Rackarns vad fint det blir!!!

Vi har vikt en del av sommaren till semester och nöjen men även en stor del till renovering och andra flitiga projekt.

När vi kommer hem från vår resa har vi lite nya spännande projekt att bita i. Rapport om detta kommer säkert också i bloggen.

Ha en underbar dag allihop!

I minneslunden i Ovanåkers kyrka vilar du ...

img_0116 (MMS)

I minneslunden i Ovanåkers kyrka vilar du allra bästa vännen Marie. Jag och Lotta och några av barnen var hit idag. Saknaden går inte att beskriva! Hittade rosor i en färg du gillar. Älskar dig!


Att vara mor till tonåringar

Jag måste bara berätta om vad som hände ikväll. Min dotter och hennes kompis hade bestämt att gå på Persmässan ikväll med några grabbar. Samtidigt skulle en killkompis till min dotter också komma hit.

Grabbgänget som dök upp först kände inte min dotter utan det var hennes kompis vänner. De hade fått löfte av oss att sitta i husvagnen och umgås där eftersom vi har så litet hus och det är svårt för tonåringar att kunna vara för sig själva här. Eftersom jag är lärare och har jobbat med högstadieelever har jag både hökögon och ett sjätte sinne. Så jag bad stora bonusdottern göra sig ett oanmält ärende in i husvagnen. Mycket riktigt så dracks det där (bara kompisens killkompisar kan tilläggas). Då blev mamma/lärare/Helén bra upprörd och stegade mot husvagnen. Jag hörde hur det rasslade till därinne när jag närmade mig.

Jag gick in, presenterade mig och talade om att i VÅR familj har vi den regeln att alkohol inte är till för barn eller ungar i deras ålder och att här är det absolut inte tillåtet att dricka alkohol. Så passade inte våra regler så var det bara att packa sig iväg.

Grabbarna försökte slå i mig att dom bara druckit innan dom kom och inte här, vilket jag talade om att jag visste var ljug.

Så dom packade ihop och vandrade de 6 km till byn. Rätt åt dom! Gud vad jag blir arg på såna där.

Jag tänkte att nu fick väl dottern skämmas för mig, men hon kom stegande efter mig och sa: "Tack mamma för att du styrde upp det där, pluspoäng till dig!"

Så jag tror inte vi vuxna ska vara så sabla rädd att lägga oss i och verka "töntiga". Ungar uppskattar gränser!

Jag är grymt stolt över min dotter som vågade säga så.

Tog en lunch på Roy's i går efter lite spr...

img_0114 (MMS)

Tog en lunch på Roy's i går efter lite spring i affärer med dottern.


Dottern som tog sitt moppekörkort i går. G...

img_0109 (MMS)

Dottern som tog sitt moppekörkort i går. Grattis Nea!


En kaffekvarn vi hittat på gården och en...

img_0106 (MMS)

En kaffekvarnen vi hittat på gården och en plåtburk från loppis.


Piedestalen för 30 kr köpte jag på Röda Ko...

img_0102 (MMS)

Piedestalen för 30 kr köpte jag på Röda Korset i Bollnäs. Då var den i ful-furu..... men som  tur är finns det ju vit färg. Alcros 701 är jättebra tycker jag. Även krukorna fanns på Röda Korset. 10 kr st.


Vårt piano med min morsdagspresent i mitte...

img_0104 (MMS)

Vårt piano med min morsdagspresent i mitten. Den gamla jordgloben tv hittade vi på vinden. Lampan har jag fått av min mamma.


Den här fina kaffekvarnen fick jag i födel...

img_0105 (MMS)

Den här fina kaffekvarnen fick jag i födelsedagspresent av min underbara man.


Höhässjning och loppis

I går kväll hade vi besök av min svärmor och min mans bror och hans fru. De sistnämnda bor i Ö-vik. Vi grillade oxfilé och lammkotletter så det var gött värre kan jag tala om. De sov över hela klabbet och det funkade ju bra efter som båda barnens rum var lediga.

Efter frukost åkte gästerna och då åkte mannen och jag på Erikshjälpen. Vi skulle egentiligen bara hämta saker som svärmor lagt undan för vidare transport hem till henne, men som vanlig var jag tvungen ta en liten lov därinne. Tur var väl det för jag träffade min kompis Annika och en del av hennes familj och en annan bekant dom vi bodde granne med när jag var liten. Så i kassan träffade jag en gammal jobbarkompis från min tid på dagis här på byn.

Jo för jag hittade ju lite fynd också givetvis. Jag fyllde ju år i onsdags och då fick jag lite födelsdagspengar. Jag lovar att dom räcker länge när man, som jag, gillar att handla på loppis.

I onsdags och torsdags var vi till Bollnäs. Där besökte vi Nibo Caravan (för att kolla på gardiner till förtältet - men rackarns vilka snygga vagnar dom hade.... uj uj uj). Vi besökte även Jysk och handlade trädgårdsmöbler till svärmor, sedan Erikshjälpen i Bollnäs och även Röda Korset.

RK har riktigt bra priser dom! Erikshjälpen tenderar att bli dyrare och dyrare för varje gång man kommer in där.

Jag har köpt bl a en virkad vit gardinkappa till långa fönstret i vardagsrummet, en skål, en gammal tavla, en blompiedestal i fulfuru som jag genast målade vit, ett par fina blomkrukor (bla ytterligare en änglakruka som jag också vitmålat och ska sätta spets på), en helt ny bädd till djuren, en lampskärm, ett par dukar.... hmmm kan vara mer också...

Ska försöka lägga ut lite bilder här via min IPhone senare.

Mannen har hässjat hö. På gammalt vis och för hand med endast en kratta. Det ni! Men snälla Jonpers Erik var ju här och slog gräset åt oss i förrgår så det är ju synd att bara låta det ligga. Vi hoppas få ut lite hö av det till hästarna i vinter.

Nu ska jag sträcka ut min värkande rygg i soffan och hoppas TV bjuder på nåt skoj!

Ha de :))

Min älskade man tillsammans med våra tre m...

img_0097 (MMS)

Min älskade man tillsammans med våra tre malteser. Fv. Hugo, Lizzie (som förstås aldrig kan vara stilla) och Sessan. Bilden tog valpen Maltes matte Agneta.


Roligare kan man ju har ha än å sitta i bi...

img_0096 (MMS)

Roligare kan man ju har ha än å sitta i bilen vid Tönnebro å glåma på töcke. Mannen köar för glass å läsk. Ingen AC i bilen.


Sååå snygga naglar fick jag idag. :)

img_0094 (MMS)

Sååå snygga naglar fick jag idag. :)


Våra fina hästar. Tilda och Indy.

img_0074 (MMS)

Våra fina hästar. Tilda och Indy.


Bruna ben får man här på norra Öland. Det ...

img_0073 (MMS)

Bruna ben får man här på norra Öland. Det är nämligen den plats som leder solligan i Sverige.


Nu ledsnade jag på affärens ryska sortimen...

img_0072 (MMS)

Nu ledsnade jag på affärens ryska sortiment och gick och köpte mig en Pizza. Men det var inte helt smärtfritt det heller kan tilläggas. Först fick jag gå till receptionen och hämta ut pengar med mitt kort. Den stackars tjejen hade bara 200 så det kunde jag i alla fall ta ut. Väl inne i restaurangen verkade ingen intresserad av att ta upp beställning. Så efter 5 tålmodiga minuter fick jag hojta "hallå, nån som jobbar här eller"? Jag chockade kanske fru Öholm som också befann sig där inne. Men jag fick i alla fall beställa. Från en papperslapp vid kassan visserligen, för menyer var visst överkurs det. Ett plus till den trevliga pizzabagarefarbrorn. Han var i alla fall trevlig han. Nu ska jag käka. Tjo


Var och lyssnade på....

Roland Utbult i kväll. Mycket bra. Förutom sina egna underbara sånger sjöng han även denna Elvis låt. Den kändes mycket trösterik.

Delar med mig av den till Er


RSS 2.0