Oj vad vi far omkring

Just nu sitter vi i bilen, mannen och jag. Mannen kör och jag sitter med min lilla bärbara i knät och tänkte jag skulle utnyttja tiden till lite uppdateringar. Sedan i söndags kväll har det känts som vi levt i kappsäck. Söndagskvällens begivenhet avslutningsfest med VM deltagarna på Scandic hotell i Bollnäs. Där övernattade vi också. Mycket trevligt. Eftersom dottern är på Prao i Sollentuna så är vi barnlösa till på tisdag jag och maken, ska tilläggas så ingen tror att vi lämnar ongen vind för våg.

Så på måndag morgon åkte vi hem till Målda och skötte om djuren, sen skjutsade vi finländare till tåget för vidare transport med båt till Finland. Det har ju varit lite strul när flygen inte gått som de skulle pga det berömda askmolnet. Efter finländarna var det ett gäng japaner som skulle ha skjuts ner till Stockholm. Vi skjutsade ner dem, tog en fika i Sollentuna med fyra av våra sex barn sedan åkte vi hemåt igen.

Kom till Bollnäs runt kl 11 på kvällen. Då fick maken ett telefonsamtamtal att två puertoricaner skulle ha skjuts till Arlanda kl 4 på morgonen. Efter några tappra försök att få någon annan som ville köra dem, gav vi upp.... gillade läget....  åkte hem och tog hand om djuren, la oss kl 00.00 steg upp kl 03.00 släppte ut två förvånade hästar, utfodrade djuren och drog iväg till Bollnäs, plockade upp puertoricanerna för vidare transport till Arlanda. Vid kl sju var vi på Arlanda. Sedan åkte vi in till stan, tog in på Scandic Malmen och sov.... från halv nio till halv 4... snacka om att vara trötta.

Men solen sken i huvudstan och vi var hyfsat utvilade så vi gick och satte oss på en mysig uteservering på Medis, tillsammans med alla Hammarbys fans som laddade för seriepremiären i superettan. Det var en upplevelse i sig det.

På Medborgarplaten har man haft mycket kul i sina dar. Vi konstaterade jag och min man att vi är den sortens människor som passar in lite varstans. Likaväl som vi trivs och passar som "bönder" på Målda, lika bra passar vi som stadsbor i Kungliga Huvudstaden. Vi har lätt att anpassa oss och kan föra oss i båda miljöerna så att säga.

Vi hade beställt bord på en av mina favoritrestauranger i stan. Minerva på Kungstensgatan. Där åt vi oss mer än mätta. Som vanligt är det jättegod mat där och mysig miljö. Sedan ny hotellnatt då... vi sov som stockar till halv nio på morgonen. Då smakade det med god hotellfrukost, innan vi packade våra saker och drog hem mot Hälsingland igen.

Nu, två dagar senare, sitter vi åter i bilen på väg till min bästa kompis Marie och hennes sambo Johan. Dom bor i Kumla. Ska bli mysigt att ses igen och få flessa lite och språka om folk och företeelser både förr och nu.

Det är nämligen ett outsinligt ämne till förnöjsamhet både när vi gick i skolan och nu. Tänk att det är ungefär samma människor eller typer av människor som vi flessar åt idag som vi gjorde då....

På söndag åker vi hem och träffar de båda mellanbarnen, mannens döttrar. Sedan på tisdag åker vi och tjejerna ner till Stockhom, där ska jag vara med på lillemans utvecklingssamtal, sedan tar vi honom och syrran med hem till Målda igen.

Så på torsdag kväll åker vi till en annan av mina underbara kompisar. Lotta och hennes familj som bor i Björklinge. Där ska vi fira Valborg och alla de festligheter som det innebär i lärosätet Uppsala.

Sen hoppas jag det blir lugnt ett tag.....

Trevlig helg!

Slänger ut en bild på mina vackra naglar m...

img_0013 (MMS)

Slänger ut en bild på mina vackra naglar medans jag ändå är i farten.


Nu kan jag äntligen mobilblogga igen. Här ...

img_0014 (MMS)

Nu kan jag äntligen mobilblogga igen. Här är en bild från i tisdagskväll. En kväll i Stockholm med min underbara make. Hur vi hamnade där ska jag berätta nästa gång. När jag använder datorn. För även om jag älskar min iPhone så hatar jag helhjärtat att skriva på den. Mina fingrar är inte gjorda för detta.


Överraskning

Blev överraskad med en hotellövernattning av den älskade maken i kväll. Känns underbart för jag har onekligen en viss förkärlek för hotell. Får man dessutom spendera tiden där tillsammans med sitt livs kärlek så är det alldeles, alldeles uuunderbaaart!!!I morgon bär det förmodligen iväg till Stockholm för att skjutsa strandsatta deltagare av VM här i Bollnäs. Lite besvärligt för dem att ta sig hem när alla flyg är inställda. Så dom vi ska skjutsa ska med båt till Finland.Det blir väl nån ovädersdag

Solen skiner från en klarblå himmel. Det är vår i luften. Jag låg i morse och lyssnade på fågelkvittret utanför mitt fönster. Det är så härligt! Man vill bara gå ut och tillbringa hela dagen utomhus. Det är i såna här lägen man vill använda sig av det sk Rut-avdraget! Ja att nån kommer hem och städar ens hus.

För det räcker med att kliva ur sängen för att inse att denna dag BORDE tillbringas med dammsugare, golvmopp och dammvippa i handen. Även om det för min egen del skulle innebära att det fick göras med kroppen full av smärtstillande trudeluttpiller i så fall.... men ändock - städas behövs det likväl.

Men solen skiner.... vem vet det kanske kommer nån ovädersdag. Då kan jag trudelutta och försöka bringa ordning i kaos.

Jag inser att egentligen är jag en människa som har svårt att inte klara allt själv. Jag är van vid att riva av en städning i snabb takt. Jag är bra på att städa. MEN vad gör man när man har en kropp som säger ifrån. När man inte vill bli pillerberoende. När till och med vädret säger att jag mår bättre av att sitta i solen.

Ja då tänker man, att det kommer väl nån ovändersdag. Men kanske man kan göra nån kompromiss? Sitta i solen en stund. Försöka städa sen... tills kroppen ställer ultimatumet trudeluttpiller eller vila.

Ja vi får se. Kan saker flytta sig om man önskar riktigt intensivt? I så fall önskar jag att dammsugaren i detta nu ska befinna sig på nedervåningen. För du slipper jag bära ner åbäket. Se där.... inte ens det går smärtfritt längre.

Nä nu blir det solen... sen får vi se...

Ha en go dag allesammen!

Vår!!!

Åh vilken härlig dag! Har suttit i solen idag och lyssnat på min talbok av Henning Mankell, "Den orolige mannen".
Har en stol bredvid hästhagen. Har kunnat umgås lite med våra vackra hästtjejer också då och det är alltid kul.

Nu ska jag ta ett bad och försöka känna mig lite vacker. Mannen, bonusdottern och den egna dottern kommer snart hem och då ska vi grilla.

Väder för det tycker jag!


Senaste

Vad har hänt sen sist då? Jo jag har varit på akupunktur tre gånger nu och jag blir lika trött och vimsig i huvudet efter varje gång. Men jag hoppas på resultat av behandlingen snart så jag slipper värken.

Vi har sålt vår minsta ponny Grymling. Det var hemskt och jag saknar honom, men vet ändå att detta var det bästa att göra.

Vi har bytt vår Clio mot en Megane (bilar alltså). Jag är helnöjd för jag älskar den bilen vi nu har. Sedan så tjänade vi lite månadskostnad eftersom den här bilen var lite äldre än vår tidigare. (Även om den gått mindre) så det var också ett plus förstås.

Ja en massa annat har väl också hänt men blir lite enformigt att radda upp en massa saker om det just nu.

Mitt humör går upp och ner.... oftast är jag mig själv, dvs pigg och glad, men så kommer det stunder när jag känner mig värdelös och där jag verkligen saknar ett jobb att gå till. När jag blir less på att oroa mig för att jag har för liten inkomst (ingen blir rik på sjukpenning i alla fall - det kan jag lova). Arga tanten blir jag också ibland... tack och lov väldigt sällan!

Jag saknar mina barn. Önskar vi kunde ses oftare. Det är jobbigt att ha de stora så långt bort och sällan ses. Denna helgen kommer dock min äldste son hem och det ska bli så kul att få umgås lite.

Så det kan vara lätt att reta sig när man hör dem som gnäller över att dom inte ständigt och jämt kan köpa de senast kläderna, parta, resa och leva jetsetliv... Men hallå!!! Livet ser inte ut så för de allra flesta. Jobba måste dom också, stackarna...  Själv skulle jag vara otroligt glad att ha ett jobb att gå till och en inkomst som kommer samma tid varje månad (inte som Fkassan som betalar ut när dom har tid).

Nu ska jag inte gnälla mer... jag är nämligen otroligt tacksam också. För att jag har min underbara man, mina underbara barn, världens bästa kompisar Marie och Lotta som alltid finns där för mig och som jag kan prata om allt med. Jag är tacksam för mina underbara föräldrar också och för att jag får bo här på Målda som är ett underbart ställe att bo på. Tacksam för mina fina djur. Hästar, hundar och katter.

Nu ska jag ta ett bad och vänta på att min make kommer hem från sitt extrajobb som biografmaskinist.

Tjo!RSS 2.0