Artikeln om mig och min man som var i Expressens söndagsbilagaFör er som inte läst den så hittade jag den på nätet på:

http://mobil.expressen.se/Sex%2B%2526amp%253B%2Bkarlek/1.1682643/helen-och-calle


Foto: Anna Alverhag

Helen och Calle


Han tyckte att hon var skolans vackraste tjej. För henne vara han det snyggaste hon sett. Det blev bara en kort romans på gymnasiet för Helen Embretsen, 47, och Carl Adam "Calle" Lindberg, 47.

Men nästan 30 år senare hittade de varandra via Facebook, och kärleken small till igen.

Helen och Calle började gymnaiset i Bollnäs 1978. De spanade på varandra i korridorerna, men ingen trodde att den andre var intresserad.

Calle var mycket ute i svängen och partajade gärna med kompisar, men han såg aldrig Helen ute på lokalerna i Bollnäs.

- Jag var ganska hårt hållen hemifrån och var inte ute på det sättet. Jag var oerfaren och ganska blyg, berättar Helen.På Facebook

Men på skolans julfest i årskurs 2 fick Calle sin chans och gick fram och började prata med Helen.

Det blev en magisk kväll, med många pussar, kramar och danser. Men det blev aldrig någon fortsättning på romansen, de tror själva att de just då var för olika.

Helen och Calle gifte sig och fick barn på varsitt håll, och skilde sig så småningom. Helen bodde då

i Stockholm men bestämde sig för att flytta hem till Hälsingland igen 2007.

I samma veva blev hon övertalad av en kompis att gå med i Facebook. Hon upptäckte forumet "Bollnäs", och där dök plötsligt en Calle Lindberg upp på dataskärmen.

Hon skickade ett mejl och kort därefter, i december 2007, bestämde de träff för en fika.

- Direkt när jag såg honom väcktes alla känslor till liv igen. Det var otroligt starkt!

Redan i januari flyttade Calle in hos Helen.

- Det fanns inga tvivel över huvud taget.

Calle friade till Helen på julafton förra året och paret gifte sig 4 juli.

- Jag är väldigt lycklig med Calle. Det är en stor förmån att få uppleva detta!Klart

Jag har fått en del saker klara de två dagar som gått denna vecka. Jag har läst och betygsatt 34 st litteraturuppsatser till mina kära 9or. Jag har påbörjat nästa omgång av inlämnade arbeten att sätta omdöme på. Jag har gjort färdigt ett häfte med fakta om Selma Lagerlöf som 9orna ska jobba med under denna 3-veckorsperioden. Jag är riktigt nöjd med det häftet.

Jag är nöjd med att jag blev färdig med svenskahäftet som sjuorna skall jobba med också. Så har jag städat på mitt skrivbord på jobbet... sorterat och ordnat fint och snyggt. Det behövs så man snabbt hittar det man ska ha innan man ilar som en kippskodd räv in på nästa lektion.

Igår åkte jag som vanligt till jobbet ca 20 i 7 på morgonen. Var hemma runt halv 6. Kände mig konstig när jag kom hem och kom på att jag inte varit på toa alls under dagen... bara kutat fram å tillbaka och undervisat.

Ibland har man såna dagar...  klart att kroppen inte mår bra när man inte ens hinner kissa...

Men jag är ändå så glad att jag hunnit allt det där... dessutom blev Maltesernytt (hundtidningen jag är redaktör för) klar i helgen efter sju sorger och åtta bedrövelser... har haft ett otroligt strul med medlemsförteckningen och hade gett mig tusan på att inte skicka ut någon tidning förrän detta var klart.

Så efter lite hjälp av min käre man (han vet hur mycket jag hatar excel) så blev det klart med medlemsförteckningen och sändlistan för tidningsutskicket (nämnas bör att han hittade mig stortjutande och på gränsen till nervsammanbrott så han hade nog inte så mycket val satackarn än att ro skeppet iland....)

Nu ska jag sjunka ner framför tvn med en eller ett par gosiga kattungar. Dottern är med en kompis och mannen arbetar på bion ikväll....

Tjoolahopp

Disciplin

Borde ha bättre bloggdisciplin.... jag vet. Men jag har varit så otroligt trött på sista tiden. Känner inte riktigt igen mig själv. Kanske har det med att göra att jag kliver upp så tidigt, åker bil långt för att komma till jobbet och kommer sent hem.

Kanske har det med en viss tristess att göra och oro för ekonomi... vad vet jag... kombination kanske.

Mannen är duktig och håller på att sluta snusa.... men även det har sitt pris i form av dåligt tålamod och lättirriterat sätt.... Finns i allafall ett par tjejer som vet vad jag snackar om.... (hur var det där med stuvade makaroner Johanna och Carro?!? :)) Fniss

Men det är ett övergående fenomen det där så det är väl bara att härda ut.

Just nu skulle jag dock behöva gå och sova i ett par dygn känns det som... men jag vet inte riktigt om det hör ihop med sömnbrist eller vad det är....

Sen är jag en sån där hopplös människa som går med alldeles för många måsten på mina axlar... något jag försöker jobba med... och att jag känner att jag ska hålla reda på allt åt alla.... påminna, ha koll på var alla saker befinner sig... mm mm.... känner någon igen sig? Då är du förmodligen en tjej/kvinna/mamma...

Nåväl! Nu tänker jag häcka framför tvn och inte röra mig ur fläcken på en bra stund.

Tjing so long på er!


Brumeli brum

När jag åker till mitt jobb i Ljusdal så åker jag vägen över Ryggesbo, Harsa och Järvsö. I morse när jag passerat ett sommarstugeområde och började närma mig Grönås i Järvsö så rusade en björn ut i vild fart framför min bil. Jag försökte hinna ta en bild när den sprang från vänster dike, över vägen och in i skogen på höger sida. Men den var alldeles för snabb. Men det var en upplevelse att få se den.

Den var större än den björn vi såg efter Faluvägen förra året och hade en mörkare päls. Noterade att pälsen var så otroligt blank och fin på den. Försökte hitta en bild på närer som liknade "min'' björn, men det var inte så lätt. Men ungefår så här säg den ut.Som sagt, det var en otroligt häftig upplevelse och jag är glada att just jag fick uppleva den.

Ok då

Mannen påpekade idag att den finns folk som fått snygga headers och ändå inte bloggar.... syftande på mig och Carro....

Själv svarade jag trotsigt... tänker jag inte alls göra... har inget att skriva om för allt är så tråkigt just nu... pengarna är slut... har ännu inte lyckats få ihop varsin lön än.... men snart får mannen köra igång sitt företag och då blir det annat hoppas jag.

Själv jobbar jag ju heltid, men min lön går åt till räkningar och nödvändig mat... sen är det stopp. Suck... men jag vet att vi inte är ensamma... och det går ju runt om än väldigt knackigt... Jo för ska man lita till Akassor och Fkassor så är det ingen större ordning. Dom betalar ut pengar när dom har tid och lust dom... oftast måste dom ha både ock samtidigt - vilket verkar inträffa ytterst sällan.

Sen skulle jag behöva hyra in ett gäng gratisarbetare som kunde ta tag i sånt som behöver göras men som inte hinns eller går låååångsamt.... Städa ute i stallet, plocka ur ladan som sålts och håller på plockas isär, bygga väggar i den stalldel som vi inte har som stall, tapetsera hallen, måla stall, hundhus, renovera "drängkammaren", köra skräp till tippen, byta räcke på balkongen, putsa fönstren, hänga upp besvärliga kornischer, städa ur husvagnen för vintern, bära in alla utemöbler i den nystädade förrådsdelen, klippa Lizzie, renovera badrummet uppe (rörmokare hitåt tack), ta tre trasiga fönster till glasmästaren.... ja listan kan göras lång.

Svårt att hitta nån större ork och inspiration när man kliver upp halv 6, åker hemifrån tjugo i sju och inte är hemma igen förrän runt halv 6. Man gör det nödvändigaste. Således städade och tvättade jag hela helgen samt kokade lingonsylt. Det var väl de nödvändigaste denna helg.

Usch vad trött jag blev av att fundera på det där... tror jag skulle behöva en spavistelse nu. Men det blir väl nån gång lagom till pensionen... blä.. känner mig negativ just nu.... dete är sällan och brukas dessbättre inte hålla i sig särskilt länge......

Så - på återhörande och då hoppas jag ha nåt bättre att skriva om än eländeåskitpisströk!

Poss på er allihop!

Snodd av Madde...

Här har jag snott ytterligare ett kul inlägg av Madde. Men det är förstås mina svar...

Svara på de 12 frågorna, inte i ord, utan gör en bildsökning på Google på ditt svar. Ta den första (eller nån annan som du tycker passar) användbara bilden som dyker upp. Använd den som "svar".
1. Vilket år är du född?2. Hur definierar du din sexuella läggning?3. Vad är din bästa egenskap som kärlekspartner?4. Och sämsta...5. Vad söker du hos en partner?


6. Vem var din första hemliga barndomsförälskelse?7. Vilket yrke är det sexigaste du vet?8. Vilken kändis är hetast enligt dig?9. Vad gör dig avtänd?10. Vem hade du ditt första riktiga förhållande med? Förnamn.11. Vilken kroppsdel förutom munnen, gillar du att kyssa på en kärlekspartner?12. Ett kärlekspar på film som du gillar.


Har en riktigt härlig lägervecka p

1cd5566f8a1c5ff5c5bcfed96c9a4828.png

Har en riktigt härlig lägervecka på Skyte med våra sjuor. Nu kommer 8 or och 9 or också. Dom har paddla och vandrat. Nu blir det livat :)


RSS 2.0