Dikt

Idag delar jag med mig av en dikt som Nils Ferlin skrivit. Kom att tänka på den när jag vaknade kl 3 i natt och inte kunde somna om.
Varsågoda:

Nu sover Sorg

Nu sover Sorg och nu sover Skratt
och alla stjärnorna sova.
Men jag som vakat så mången natt
har ingen längtan att sova.

Jag måste vänta en stund och se
om inte något ska hända,
om inte någonting stort vill ske
förrän natten lupit till ända.

av Nils Ferlin


Byn

Med siktet mot Edsbyn, åker vi en dagstur och lämnar sonen, som har höstlov, hos mormor och morfar. Träffar våra föräldrar och hämtar lite prylar. Perfekt väder att åka i.


Middag

Maken har lagar god middag. Nu ska vi äta framför tvn och se på "Så mycket bättre"


Nytt bäddset.

Köpte nytt fint påslakan på Ikea i torsdags.


Höstfint

Gjorde lite höstfint på köksbordet idag. Köpte ljusen på Ikea och blomman med pumpadekoration på Ica. Ikväll blir det mysmiddag med make och dotter


Fin utsikt

Här kommer några fler bilder från vår utflykt idag. Vacker utsikt!


Mysig höstdag

Åh vilken mysig höstdag jag och min kollega hade med våra klasser på Naturskolan idag. Här kommer lite bilder.


Fredag

Såväl hundar, katter och matte myser och njuter av att det är helg. Make. Strax hemma med god mat.
Sen vill jag bara säga att jag ÄLSKAR min familj. Har en underbar man och världens bästa barn. Så det så! ❤
Ha en underbar fredagkväll!


Bönderna

Dolly kollade på bönderna på tv med mig igår.


Pimpad balkong

Vi tog och fixade till lite fint på den inglasade balkongen maken och jag ikväll. Katterna älskar att sitta här och här har dom sin fina klätterställning också. På bilden är det Max som poserar.


Tisdag

Godmorgon! I natt har jag sovit som en stock och hade inte ont i huvudet när jag vaknade. Två saker att vara tacksam över. Här ligger jag nu, nybadad och ser på nyheterna på tv. Maken är ute med hundarna och sonen ska strax väckas. Men nu är det dags att masa sig upp och se om det finns "nå klän" å dra på sig.
Ha en bra tisdag.


Pygel

Att pygla är ett byord för att pyssla. Tog mig lite tid till det idag. Putsade köksfönstret och bytte gardiner. Hade en somrig kappa där innan, men nu ligger den i klädkammaren i väntan på våren. Satte istället upp de gardiner som jag hade i mitt matrum i huset i Edsbyn.
Så här mysigt blev det.


Lycka

Idag har jag förmånen och glädjen att få rå om mitt fina barnbarn när mamma jobbar. Åh vilken underbar tjej hon är. Vi har lekt, tittat på Brasse och Eva, dvs 5 myror, varit på promenad och besökt två lekparker. Vi har plockat såväl klöverblommor som rönnbär och kottar. Vänt på svampar och tittat hur dom ser ut under. Kastat löv högt upp i luften och gått i små vattenpölar. Vi har sett en grön traktor med släp som lämnade ved hos en farbror. Så har mormor gungat Vendela högt och fort, för nåt annat duger inte. Den här tjejen är som Småtting i Alfonsböckerna. Hon kan allting själv. Det gör hon också, för hon kan allt möjligt. Hon är världens finaste och jag är så tacksam att jag får vara hennes mormor.


Mysmiddag med sonen

I kväll har jag och yngste sonen varit på Lucky House och ätit middag. Yngsta dottern är i Hälsingland hos bästa kompisen och maken jobbar sent.
Vi har ätit god mat och så beställde vi in en kokosglass som vi delade på godis fick vi också på ett fat.
Riktigt mysigt har vi haft.
Sen tog vi en promenad med hundarna och nu ska vi slappa resten av kvällen.
Trevlig kväll allihop!


Let it shine

Låt mitt ljus lysa i mörkret, sjunger jag ibland i en sång. Insåg idag att jag nog måste ta en tur till Ikea illa kvickt och bunkra blockljus. För levande ljus är ett måste hemma hos oss.


Feber

Feber idag. Sover och sover men nu ska jag släpa mig ut med hundarna.
Lärarförmåga att bli sjuk på helgen.


Hunden

Hunden är människans bästa vän heter det. Ibland blir man varse hur sant det är. Hundar älskar en "no matter what". Dom skulle aldrig komma på tanken att skapa intriger eller göra livet surt för andra.
Jag har åkt på förkylning och feber och mår inte bra ikväll. Har haft fyra hundar vid min sida. Loulou har legat på ryggstödet på soffan där jag däckat.
Maken är hemma och fixar god mat och pysslar om mig.
När jag får feber och kroppen blir ansträngd så bråkar hjärtat med mig. Det hoppar över slag och slår extra slag och ibland känns det som det slår kullerbyttor. Men det är ofarligt säger doktorn. Det känns skönt att veta.


God morgon

Glöm inte bort att änglarna finns
Att dom är här för att se hur du har det
Och dom kan hjälpa dig fast dom inte syns
Glöm inte bort att änglarna finns!


Grattis!

Idag fyller min fina mamma 76 år! Grattis mamma hoppas du får en fin dag! Bilden togs förra sommaren när mamma och pappa firade guldbröllop.


Kurs

Ja eller vad man ska kalla det. Informationsdag för nyanställda har jag varit på idag. Dagen anordnades av min arbetsgivare - vår kommun. Jag tycker dagen varit både rolig och intressant.
På eftermiddagen fick vi en guidad tur i kommunen och gjorde bl a ett intressant besök på Biskops Arnö.
Först en bild på en kopia av en sten från 500 talet från Häggeby kyrka, hästkampstenen, sen bilden som visar min sysselsättning just nu... Vilar i soffan. Sist en bild från Håtuna kyrka, som förvisso ligger i grannkommunen, men Håbos historia har anknytning till den platsen. Nu ska det lagas middag. Trevlig kväll!


Max

Världens finaste kattpojke. Max a.k.a Maxonpaxon


Pianot

Mitt älskade piano som jag släpat med mig i alla möjliga boenden som jag haft. Ett vitmålat Yamaha.


RSS 2.0