Musiken

Musik betyder mycket för mig. I olika situationer i livet har jag ofta hämtat såväl tröst som inspiration i sång och musik.
När vi i går möttes av en stor motgång och besvikelse har jag hämtat styrka ur en sång som jag förknippar med Einar Ekberg:

"Var ej försagd sade Herren till Josua. Gå över floden så skummande bred. Hotar än Jordan att vägen helt spärra av, delar sig vattnet när Herren är med.

Refräng: Spärras Din väg utav hinder så väldiga och utav berg som där skyhöga stå. Räkna med Gud ty han gör det omöjliga. Han gör vad människor icke förmå.

Seger ej vinnes förutan båd kamp och strid. Jerikos murar så mäktiga stå. Herren sitt löfte dock trogen förblir alltid. Trons folk får murar att falla också.

Gud är densamme, Hans ord går att lita på. Han genom hindren kan bana en stig. Han kan förändra förhållanden likaså. Bryta det motstånd som reses mot Dig.

Spärras Din väg utav hinder så väldiga och utav berg som där skyhöga stå. Räkna med Gud ty han gör det omöjliga. Han gör vad människor icke förmå."

Ha en bra dag!


Det bjur jag på

Ha ha... Sitter på tåget och fnissar för mig själv. Nyss kände jag mig precis som Bridget Jones.

Det var stopp i tågtrafiken i Karlberg. Så jag tog tuben till Sumpan för att ta tåget därifrån till Bålsta. Visste det gick från Sumpan 20.06. Det var då jag klev av tunnelbanan. Men jag chansade på nån minuts försening, så med mina två väskor kutade jag järnet uppför rulltrappan genom kulverten genom spärren (undrar om den stackars spärrvakten ens såg min stämpel. Tror mest han såg det vilda i min blick för genom spärren drog jag i en farlig fart och uppför trappan, kände mjölksyran på det sista trappsteget.

Slänger mig in på Bålstatåget precis innan dörrarna slår igen. Kastar mig på närmaste lediga säte med ett flås som skulle få även den tålmodigaste hjärtdoktorn att hötta med fingret.

Känner mig iakttagen och tittar på andra sidan gången. Där sitter en samlad yngre man med överrock och prydlig halsduk och stirrar förskräckt. Kanske var han läkarstuderande och trodde han skulle få praktisera sina kunskaper på sin fritid stackarn.

Men tillslut blev min andning normal och färgen i mitt ansikte likaså. Så han kunde lugnt återgå till att läsa tidningen stackarn.

Nu är tåget snart i Bålsta. Är det nån som kan förklara för mig varför jag alltid, varje gång jag åker pendel, hamnar i samma vagn som dom där finska alkisarna? Bor dom på pendeln och har dom nån pejling så dom vet var jag ska sitta? Det kan man hundra sa Heddie?


Gårdagens middag i bilder

I går åt vi en fantastisk trerättersmiddag som min man lagade. Här kommer bilder på den.


Lördag on our own

Våra middagsgäster som skulle kommit ikväll blev sjuka och barnen är hos sin pappa den här helgen så maken och jag är alldeles ensamma ikväll.
Vi kör på de planerade middagsrätterna ändå så en spännande trerättersmeny väntar.
Till förrätt blir det: carpaccio och till huvudrätt: biff Rydberg och till efterrätt en härlig nougatmousse med nötflarn.

Efter lite sovmorgon idag så har vi städat, tvättat, handlat och pimpat akvariet. Vi tog bort den fasta baksidan och köpte istället en fond som man sätter fast på utsidan. Problemet med den fasta baksidan var att våra små neontetror simmade in bakom och kom inte ut igen. Men nu syns dom allihop. Vi har även planerat kommande fiskinköp till akvariet.
Så här fint blev det.


Glaaaad

Är så glad idag. Saker verkar lösa sig. Här kommer en annan liten gynnare som också är happy!


Omslagspojke

Det är inte alla som är gift med en omslagspojke. Men det är jag. Här är han på första sidan i DN idag. I morgon i Expressen.


Mina hjärtan

Jag med två av mina hjärtan!


Sova

Innan det är dags att sova får det bli lite film i vårt mysiga sovrum.


Söndag

Har tagit en skön söndagspromenad med make och hundar. Solen lyste över oss och det var ett härligt vinterväder.
På bilden syns Loulou, Lizzie och Hugo.


Viktigt


Motvind


Familjeregler

Familjeregler kan man ha många och långa och i vissa fall rent förskräckliga. Vissa har inga alls. Vi har dom här:


Hemma

Nu är vi hemma med halmen och med akvariet. Vi har haft så mysigt i byn men nu är det skönt att vara hemma. Har även börjat städa bort julen.

I morgon börjar jag jobba igen. Tycker det ska bli så kul. Älskar mitt jobb!


Konstigt

Då är vi i Edsbyn. Kom fram tio i ett i natt. Känns underligt att vara i huset igen och sova här. Vissa möbler står kvar så vi har en säng och två tjocka madrasser att sova på. Sonen sover i sitt rum. "Ååh hemma", säger han.

Maken och jag sover i dotterns rum.
I morgon äter vi frukost hos mina föräldrar.

Sen vill jag städa och plocka lite i huset.
Vår nya hyresgäst flyttar snart in och trivs hon i byn köper hon huset.

Vår gamla hyresgäst sjappade och struntade i att betala hyra under den överenskomna uppsägningstiden. Lämnade bara ett meddelande på makens telefonsvarare på nyårsafton att hon hade flyttat.

Ja det finns då folk till allting och man upphör aldrig att förvånas.

Två av hundarna har vi med oss. Lizzie och Jolly. Loulou och Dolly är hemma i Bålsta med dottern.

Ska försöka sova nu. Maken snarkar redan. Natti!


Bynn

Blir en tur till byn i helgen. Har lite att fixa med vårt hus där så då passar vi på nu innan terminen drar igång.

Hoppas ni alla får en fin helg!


Glad

Åh vad jag är glad! Jag har anmält mig till en gospelkör under ledning av Putte Nelsson. Vi kommer att öva tio gånger och avsluta med en konsert i april!
Det här ser jag verkligen fram emot. Att få vara med i Team Puttes Stockholmskör!


RSS 2.0