Semester

Anlände till Montenegro sent på eftermiddagen idag. Vi bor i Sveti Stefan. Hotellet och vår lägenhet är otroligt fin. Helt nyrenoverad och så nya möbler att man tror att ingen bott hör innan. En fantastisk havsutsikt har vi från vår balkong. 

Här kommer lite bilder. 


Tjejkväll

Ikväll är det dags för tjejträff i Björklinge med bästa Lotta och Lena-Karin. Vi har varit kompisar sen vi var 7. Mycket skratt och jållprat lär det bli. 😃


Naglar

Då var semesternaglarna fixade. 


Där rök kalufsen!

Å där rök kalufsen! Skönt. I morgon ska jag styla. Just nu är det "frissan-style". 


Ny frisyr

I morgon är det dags för ett besök hos frisören. Jag har tänkt prova ny frisyr. Får se om jag törs lägga ut bild sen hahaha. :)

Men man måste våga förnya sig ibland tänker jag och som min bästa vän Marie sa en gång när vi åkte skidor i spåret och tvekade inför att åka nerför en gruvlig backe (farträdda som vi var): Friskt vågat hälften vunnet. 

På torsdag ska jag fixa naglarna och få någon fin sommarfärg på naglarna innan vi åker utomlands på söndag jag och min yngsta dotter. Men innan dess, närmare bestämt på fredag ska jag på tjejträff hos min kompis Lotta och i vanlig ordning 
babbla, ventilera och skratta så vi får ont i magen. 

Det finns en del att se fram emot. Den 8/8 börjar jag jobba och även det ser jag fram emot. Ska börja en ny spännande lärartjänst och ta emot en ny klass, en åk 4. Har redan börjat planera så smått. 

Men först som sagt frisören i morgon. 

Nu ska jag sova. Natti! 

Vårt kök

Älskar vårt nya kök!Hyllan klar

Då är hyllan klar. Tycker den blev riktigt bra. Smart sätt att använda ett litet utrymme. Nu blommar det

Bild på några av våra sommarblommor. Även en liten Cocos-katt syns i skuggorna. 


Frukost

Min frukost idag. Havregrynsgröt med färska bär, passionsfrukt, juice och kaffe. 


Cocos

Vår katt Cocos tyckte det var varmt igår och la sig i skuggan. 


På tur

På tur i min bil. Bytte den rakt av mot min bensintörstiga SUV i vintras. Helt klart rätt beslut. Älskar min bil.  


Köksfix

Vad gör man med ett outnyttjat utrymme vid köksskåpen? Jo man bygger en hylla. Jag kläcker idéer och Calle fixar. 


Utrymmet för smalt för färdigköpta hyllor, men vi hade ju flera tavelhyllor vi inte använder. Så de sattes fast som hyllplan. Inte helt färdigt än, men snart. 


Rosor

Mina rosor som jag fick av min man på min födelsedag för en vecka sedan är fortfarande lika fina. 


Fånga dagen

Detta är min lilla oas just nu. Här ligger jag och lyssnar på talbok (Thomas Sjödins "Tusen olevda liv finns inom mig") Njuter av varje sekund och samlar kraft. 


14 juli

För tre dagar sedan firade jag födelsedag. Min man väckte mig med sång och en härlig frukostbricka med gröt, kaffe, chokladdoppade jordgubbar och passionsfrukt bl a. På frukostbrickan stod även ett fång röda rosor. 

Av min man fick jag något jag önskat mig väldigt länge - en hammock. Den har jag använt flitigt i helgen. 
På kvällen kom alla mina fyra barn, måg och barnbarn över och vi grillade tillsammans. Det var så mysigt och Calle ordnade i vanlig ordning en riktigt härlig grillbuffé med allt möjligt gott. Kvällen avslutades med att vi bjöds på fint pianospel av Oscar och sång av honom och Linnéa. Calle och jag satt i hammocken och njöt medan det skymde. Ett mycket lyckligt födelsedagsbarn somnade långt efter midnatt. Tack till alla som var med och gjorde min dag så fin och tack för alla fina presenter. 
Lite bilder kommer här. 


Trädgårdsvecka

Vi har trädgårdsvecka här hemma. Växter ska grävas upp, några ska flyttas på, nya ska planteras, vissa rabatter utökas och göras om. Mycket rosor blir det. Pioner, lavendel, löjtnantshjärtan, akleja och krolliljor. Letar fortfarande efter orange brandlilja. Hittar jag inga får jag plantera lökar i höst. 

Lite bilder från idag. Kommer mera bilder sedan när allt är klart. 


Almedalen

Lyssnar via TV på min partiledare Ebbas tal i Almedalen. Jag är så stolt över min partiledare och stolt över mitt parti. 


8 år

I dag är det 8 år sen Calle och jag vigdes i Ovanåkers kyrka. Vi vigdes av min kusins dotter Lena och festen hölls i Grängsbo bygdegård. Strålande vackert väder hade vi och Calle hade lagat all mat själv. Calles dotter Johanna och min svärmor Alice hade bakat tårtorna och min bästa vän Marie hade dukat och dekorerat. Det har varit fantastiska år med min Calle och jag hoppas på många fina år till. "Till There Was You"

There were bells on a hill
But I never heard them ringing
No, I never heard them at all
Till there was you

There were birds in the sky
But I never saw them winging
No, I never saw them at all
Till there was you

Then there was music and wonderful roses
They tell me in sweet fragrant meadows
Of dawn and dew

There was love all around
But I never heard it singing
No, I never heard it at all
Till there was you

Then there was music and wonderful roses
They tell me in sweet fragrant meadows
Of dawn and dew

There was love all around
But I never heard it singing
No, I never heard it at all
Till there was you
Till there was youSnart hemma

Närmar oss Enköping och åker igenom ett fint sommarregn och ser en fin regnbåge.


Ölandsbron

En bild från Ölandsbron på vår väg hem. 


Hemåt

Efter 11 härliga dagar på Öland styr vi nu kosan hemåt. 1976

Sitter utanför husvagnen i solen och tänker tillbaka på när mamma och pappa åkte med mig och Christina till Löttorp första gången. Det är 41 år sedan nu. Är så tacksam för att vi fick förmånen att spendera vår ungdoms somrar på denna underbara plats. Sedan har vi varit här med alla våra barn. Nu är mina barn utflugna och fortfarande har jag förmånen att få vara här med min man. I dungen bakom träden stod vårt tält vår första sommar här 1976. Minns hur pappa bäddade och fixade så vi inte skulle frysa och hur mamma lagade all vår mat på ett litet primuskök. Hur vi gick på allt ifrån barnmatinéer till gospelkvällar i tältsalongen. Nu är pappa i himlen och mamma försvinner sakta in i sin egen lilla värld. Men alla minnen har vi kvar och tacksamheten att vi fått växa upp med så fantastiska föräldrar är oändligt stor.


Sol och bad

Idag har vi haft en dag med sol och bad. Vattnet var varmare än när vi sist badade. Härligt! Sol

Äntligen försvann regnet och solen kom tillbaks
Husvagnen

Efter tre dygn av intensivt regnväder ska det äntligen bli sol och värme igen. Vi har använt regndagarna till att läsa, vila och åka på utflykter. Nu hoppas vi få avsluta tiden på Öland med sol. Sen bär det av hemåt nästa vecka. 

Här kommer några bilder på vår husvagn som vi trivs så bra i. 


RSS 2.0