Operation

Det blir operation av 3 mycket trasiga diskar i ländryggen och lite annat jox. Snabbt kan det gå också, så jag räknar med att åka med kort varsel... när som helst från nu.

Bäst att ha väskan packad bredvid sängen!

Jättetrött och slut och nu ska jag sova...

Nu är vårt hus ute på Hemnet!!

Här är länken till vårt hus på Hemnet!

Varsågoda! Fint och mysigt och massor med livskvalite!

Välkommen att höra av er till Anna-Lena Hansérs på Svensk Fastighetsförmedling!

Visning 6/10 och 11/10

Välkomna

Saker jag längtar efter att göra

Jag tror att det är vanligt när man blir sjuk att det man längtar efter är andra saker än de man längtade efter när man var frisk. Jag brukar tänka på vad jag ska göra när jag blivit opererad och doktorn lagat min rygg.

Då vill jag:
  • Gå upp på morgonen och laga en god frukost till min man.
  • Åka till IKEA och gå länge, länge utan att få ont i ryggen.
  • Ta en promenad med Lizzie som är längre än till grannens brevlåda.
  • Påta i trädgården
  • Gå upp på morgonen och åka till ett jobb som jag längtat till.
  • Gå med min man i skogen och plocka svamp
  • Sitta uppe länge, länge vid köksbordet och prata bort en fredagkväll med min man
  • Gå och shoppa med dottern
  • Stå länge och se på när Lilleman kör sin fyrhjuling
  • Laga en god middag till nära och kära
Listan kan göras hur lång som helst, med vardagliga och triviala ting.

Jag brukar tänka på allt jag ska göra, när jag ligger och vilar min rygg. Jag ser fram emot att få inreda det nya huset. Jag går igenom allt vi har och skriver listor på sånt vi behöver. Funderar ut tapeter till de olika rummen, vilken funktion allt ska ha... osv...

Snart så.... längtar verkligen....

Solen tillbaka

Idag kom solen tillbalka! Vad härligt! Mäklaren skulle komma förbi en stund idag och fota huset utvändigt, eftersom regnet stod som spön i backen i fredags. Maken ska strax ut och klippa gräset så det ser riktigt fint ut när bilderna ska tas.

I går såg jag på tv programmet "Här är ditt liv", med underbara Lena-Maria Klingvall. Vilken underbar människa hon är. Ser aldrig några svårigheter, bara möjligheter i allt. Inser att jag har nog en del att lära där.

Så idag tänker jag inte gnälla över min rygg. Möjligen bara säga att jag nog får vila mig i form till läkarbesöket på onsdag.

Nu ska jag ta en kopp kaffe å språka lite med familjen!

Ha det gött!


Jorå....

Nog finns det massor med sistaminutenresor allt... men ingen till Cypern heller. Inte det datumet iaf. Å åka själv nån stans e inte heller så kul..... Gumilla - ska du me? Två stycken skröppelkärringar är bättre än en har ja hört...

Hö hö hö


Tjo på er - lurvpösar!!

En vanlig morgon

Vaknade tidigt av något ljud i huset. Märkte att båda armarna var bortdomnade. Satte mig upp för att skaka liv i dem. Det tog lite tid men det gick. Passade på att gå på toa också med jag ändå var vaken.

Somnade om och vaknade för en timme sedan av att nacken inte gick att röra. Så trodde jag att det var, men när jag vaknat till liv lite mer så märkte jag att det var den intensiva smärtan när jag försökte röra nacken som gjorde att jag inte kunde vrida på huvudet.

Fick under smärta tvinga mig att vrida på huvudet åt olika håll. Det gick men ett par gånger svartnade det för ögonen.

Den här proceduren har jag varje morgon med mina fingrar, men smärtan känns mycket starkare i nacken.

Måste nog läsa på lite mera om artros. Kan alldeles för lite. Ska prata med doktorn om det på UAS på onsdag också.

Så inte går det att göra som Rönnerdal på morgonen inte. Skutta ur sängen med ett skratt....

Ta det väääldigt sakta och mjuka upp del för del för att ens ta mig ur sängen. Sedan finns smärtan där hela tiden under dagen ändå... men jag kan i alla fall röra mig litegrann...

Sådär ja

Då är huset fotat och klart. Lite småpyssel kvar innan visningen i början av oktober då. Hoppas allt kommer att gå smidigt med försäljning, köp av nytt hus och flytt. Röris har varit här idag och installerat allt. Men vattenanslutningen till badrummet uppe är kvar så den skulle han ta på måndag. Så inget bad i nya badrummet denna helg då.

Ska ta foto och lägga ut sedan när allt är klart.

Jag blev ofantligt trött av hela karusellen. Säckade ihop idag med huvudvärk igen så att få komma till Ackis nästa vecka ska bli riktigt underbart. Tror allt detta beror på mina nackproblem.

Nu örsker ja inte skriva nå mer, men jag önskar alla en trevlig helg!


Miss i nassen

ja eller mitt i natten för den oinvigde.... nu har vi gjort fint i hela huset. Så i morgonbitti är Anna-Lena välkommen att fota vårt hem, och ni mina vänner är välkommen att köpa detta vackra underbara ställe.

Bilder kommer på Hemnet och annons nästa vecka. Välkommen att kontakta Svensk Fastighetsförmedling :))

Åååå vad jag kan göra bra reklam fast det är mitt i natten. Nu ska jag söööva!

Tjo

Svart

är min färg idag. Har haft ont i huvudet hela dagen. Det går inte över trots att jag tagit Treo. Det brukar alltid hjälpa.
Det är inte ofta jag tycker synd om mig själv. Jag brukar alltid se det positiva i saker och hålla modet uppe. Men just nu är det för mycket. Jag tror att huvudvärken kommer ifrån nacken. Från de för trånga kanalerna i ryggmärgen. Sedan allt det ledsna jag just nu har inuti som bara väller över mig. Det är som att öppna en dammlucka.
Vet bara inte vart jag ska göra av allt.

Alla sorger och besvikelser. Att min lott i livet just nu bara verkar vara att ligga i sängen och ha ont. Att gång på gång bli snuvad på roliga saker man sett fram emot. Ser ingen ljusning, orkar inte ens bli arg. Har en ledsen dag idag. Hoppas den går över i morgon.

Dan före

Dan före fotograferingen och vi börjar faktiskt känna att vi grejar detta ändå. Det enda smolket i bägaren är att Karl Hedins återigen lyckats sjabbla med våra kakelskivor. De hade beställt för få och beställde inte nya direkt när vi hörde av oss utan de blir en vecka försenade. Suck!

Men annars har det jobbats på flitigt här. Idag är både elektriker och rörmokare på plats! YES!!

I natt har jag sovit riktigt dåligt. Ögonen känns som en allergichock och ser väl ut därefter med. Blev rätt irriterad igår eftersom jag vid lite efterforskningar såg att hotellet som påstods vara fullt inte alls var det. Däremot verkar det vara svårt att få en flygbiljett utan mellanlandningar. Men fortsätter sökandet ändå. Känner mig riktigt sur, snuvad på detta pga folk som inte lämnar rediga svar utan verkligen befinner sig i gråzonen som benämns lögn.

Livet är en strid mina vänner - är det inte det ena så är det det andra sa kärringen som blödde näsblod.

Men jag säger som min kompis Marie brukade säga jag: "Skit piss å vademecum"!!!

Dessutom saknar jag henne alldeles oerhört! Vi brukade alltid dryfta våra problem med varandra och hon fattas mig! Hela tiden och jämt!

Man får aldrig vara riktigt glad

Här har man kämpat med sorg och sjukdom och elände under alldeles för lång tid nu. Nu har hösten kommit och artrosen gör sig påmind den med, förutom diskbråck och spinal stenos.

För flera månader sedan berättade min man för mig att hans jobb skulle på konferensresa till Cypern. Han föreslog att jag också skulle följa med och betala min resa själv, vilket jag nappade på direkt. Han trodde inte det skulle vara några problem för det har hänt förut att familjer kunnat följa med.
Han meddelade sin chef så att min resa skulle bokas samtidigt som övrigas, av praktiska orsaker. Maken uppfattade det som att det var klart och ok.

I veckan frågade han återigen sin chef hur jag skulle göra med betalningen och fick då besked om att jag inte var anmäld. Då var det fullt på planet och försent att själv boka resan.

Jag blev så besviken, för även om jag vet att maken skulle konferera större delen av tiden så hade jag verkligen sett fram emot att få ligga i solen en vecka eftersom det lindrar min sjukdom så mycket. Jag skulle också velat resa innan min operation för efter vet man aldrig hur det blir och när man får tillfälle. Pga min sjukdom så vågar jag inte åka själv utan detta kändes som det ultimata sättet för mig att få lite sol och värme.

Så både maken och jag blev invaggade i tron att jag fanns bland de anmälda, men först när planet var fullt fick vi reda på att så inte var fallet. Fattar ni att jag blev arg, besviken och otroligt ledsen.

Varför inte säga det på en gång. Nej respektive får anmäla sig själva om dom vill åka, då hade jag kunnat göra det.

Så det har varit tårar idag med. Jag blir bara så trött på alltihop!! Får lust att säga nåt riktigt fult. Men ni känner ju mig. Är för väluppfostrad för det jag.... för det mesta!



Hysteriskt

Usch nu är det snart fredag och kl 8.00 ska huset fotograferas av mäklaren. Fattar inte hur vi ska hinna... blir stressad, får ont i både magen och huvudet av det här.

Idag var jag till tandläkaren. Det gick bara bra. Inga hål! YES! Inte för att jag brukar ha det men man vet ju aldrig.

Sen gick jag in till Agneta på blomaffärn och köpte nya blommor till vardagsunmsfönstret och tre fina ljuslyktor till vardagsrumsbordet. Det blev jättebra. Köpte två minicyklamen till borden också,på ica. Tror det blir snyggt. Vilar ryggen nu för det känner verkligen på. Men jag måste försöka fixa resten nu. För mannen kommer att ha fullt upp med badrummet som måste bli klart i kväll. I morgon kommer röris och sätter allt på plats.

Sen ska lister fortfarande upp vid ytterdörren och källardörren. De är inköpta men som sagt, dom ska upp med. Så ska hela huset storstädas. Utom vardagsrummet och Lillemans rum för det har jag gjort. Sakta med säkert och med mycket linkande. Har ju gått åt en del smärtstillande under dessa dagar om jag säger så. Gräset ska klippas, byggmaterial ska bort från tomten och så ska vattenlåset bytas ut i badrummet nere. Studsmattan ska plockas ihop, husvagnen flyttas på, ett fönster ska till glasmästaren och bytas ut pga en spricka, fulsladdar ska byras ut till mindre fula (tycker alla sladdar är fula jag men det finns ju olika graderingar). En bit vägg ska målas och trappen ska målas.... nån som förstår att jag är stressad. Maken jobbar till sent i em, sen ska han åka och hämta kakelskivor och köpa färg.... hå hå ja ja...........

Elektrikern hade "tappat oss mellan två stolar" say no more.... men trött blir man....
Får se när han kan komma asap skulle det va iaf.... vad nu det innebär.

En sabla massa tvätt ska vikas också... så är nån göralös så är det bara att hälsa på här på Målda.

Tack och hej från ett rabiat och stressat fruntimmer!

Give them all....

En fin sång med underbar text.


Lilla kattfröken Flisan

img_0298 (MMS)

Lilla kattfröken Flisan


Dagar som en katta

Så brukade min farfar Embret säga, enligt min far, när folk inte hade nåt att göra. Så är det inte här hos oss, men ändå har jag ibland dagar som en katta för att jag knappt tar mig ur sängen. Ofta får jag då ligga å mysa med lilla kattfröken Flisan. (Hittar inget foto på henne i denna dator så jag skickar ett via mobilen strax).
Hon är hur go som helst. Men det tycker inte hennes bror Max som jagar henne så fort han får syn på henne. Fattar inte varför....

Nåväl, igår var en skitdag när det gäller min rygg. Fast det var nacken som spökade mest. Idag känns det bättre så ska försöka få nåt gjort här hemma en stund i alla fall. Svårt att vara uppe nån längre tid.

Så nu längtar jag efter nästa onsdag när jag ska få träffa min ryggläkare på Ackis.

På fredag morgon kl 8.00 denna vecka alltså, så är det fotografering av vårt hus. Så då måste allt vara fixat och klart, städat och prydligt. Hå hå ja ja..... men men... det ska väl gå det med, med förenade krafter.

Nåt som jag inte längtar till är på onsdag då jag ska till Tom Petty (Maries ord för tandläkaren)

TJO


Gårdagens bittra resultat

Trots att "mitt block" alliansen är det största minoritetsblocket (märkligt uttryck) och kommer att bilda regering har jag som kristdemokrat svårt att glädjas åt valframgången denna gång. Anledningen är som nog alla förstår att vi även i Sverige skrev en svart, smutsig och sorglig historia igår i och med att dryga 5 procent av vår befolkning släppte in ett främlingsfientligt parti i maktens korridorer.

Ett parti som har sitt ursprung i rasistiska och nazistiska organisationer.

Mina värderingar bygger på livets okränkbarhet och människors lika värde. Det gäller alla, oavsett vilket land vi kommer ifrån. Jag köper inte snacket om att vi i vårt rika Sverige inte kan dela med oss.

Jag skulle mer än gärna sätta hela SD´s styrelse och medlemmar med för den delen på ett plan och släppa ner dem i svältens Somalia eller nåt annat nödställt land. Det finns ju en del att välja på. Eller i ett land där man blir förföljd för sin tro och sina politiska åsikter. Där man fängslas utan rättegång och avrättas för att man har en avvikande åsikt än diktaturens.

Jag skulle vilja se dem säga till en familj som flytt hals över huvud från soldater som våldtar och plundrar, eller titta in i ett svältande barns ögon och säga att Sverige inte tar emot några flyktingar för att vi inte har råd.

Så länge vi i detta landet Sverige har råd att ha mer än en mobiltelefon per person, så länge vi har mat på våra bord som vi slänger bort stora delar av, så länge som våra barns största bekymmer är att de inte har rätt märkeskläder eller att vissa skönhetsopererar sig för stora summor, eller för den delen att människor i detta land har råd att fördärva sin hälsa med alkohol och tobak, så länge mina vänner har vi råd att hjälpa människor i nöd också.

Jag har både bott och arbetat mångkulturellt och träffat de mest underbara människor. Från världens alla hörn. Jag älskar att höra dem berätta om sitt land, att prova deras mat, att nynna med i deras sånger. Det är berikande!

Det är människor som inte haft förmånen att umgås med folk från andra länder som känner rädsla och inte förstår sig på dem. Det odlas myter om att det är invandrare som står för all kriminalitet osv. Det är inte sant! Det är minsann många svenskar också som gör brott.

Vi är alla världsmedborgare och vi är alla lika mycket värda.

När min äldsta dotter föddes för 26 år sedan så bestämde jag mig för att i tacksamhet över att ha fått ett friskt och välskapt barn att jag i min tur skulle hjälpa ett barn i tredje världen. Så jag skaffade via Hoppets Stjärna ett fadderbarn på Haiti. Ända sedan den dagen har jag haft fadderbarn. Även under tider i mitt liv när jag varit ensamstående mamma med endast ett par hundralappar över till mat har jag haft fadderbarn.

Jag tror man behåller sitt hjärta mjukt av att hjälpa andra. Antalet fadderbarn har växlat men jag har alltid haft minst ett. Just nu är jag fadder för en liten kille i Brasilien.

Jag vet att ingen kan göra allt, men jag vet också att alla kan göra något.

När jag sjöng i Edsbyns Ekumeniska Ungdomskör sjöng vi en sång som hette: "På frukten ska trädet kännas".
En vers börjar med "Vad du har gjort mot en av mina minsta, det har du gjort mot mig. Efter ditt sätt att handla mot din nästa ska jag bedöma dig"

Var tacksam för att du är född i Sverige. De flesta människor i världen är födda i fattiga länder. Vem ska hjälpa dem om inte vi i de rika länderna gör det?

Min favoritgrupp Gaither Vocal Band sjunger: "Keep on casting Your bread upon the water Soon it´s gonna come back home on everyway".

När vi tänker på andra och hjälper dem blir vi själva välsignade.

Drivs av ett kärleksbudskap istället för hat och främlingsfientlighet. Bjud hem en invandrare på middag. Jag lovar att ditt liv berikas.

En till bild

img_0291 (MMS)

på min nya frisyr


Ibland älskar jag mitt hår.

img_0221 (MMS)

Som nu.... när jag varit hos frissan.


Upp och hoppa soffpotatisar!

Hoppas verkligen alla går och röstar idag! Det behövs i detta val mer än någonsin.

Jag och maken var just iväg till Knåda Skola och bidrog med våra röster.

Därför lägger jag ut en bild av en av mina favoritpolitiker. Kvinna och renhårigt trevlig och sympatisk.


Lördag

Mannen sätter upp Tresposkivor i badrummet. Dom hade inte fått in listerna i dag heller på Karl Hedins i Edsbyn. Dom där som försvann vid förra beställningen som vi var ute i mycket god tid och beställde för att det inte skulle bli så här panikartat.

När jag frågade mannen bygglagret om de hade beställt dem på express som dom lovat, så ryckte han på axlarna och sa: "jag vet inte".

Men snacka dålig service!! Dessutom var det bara vi som var kunder där just då, så det var inte så att han var nedlusad av jobb. Han orkade helt enklet inte gå och kolla på datorn antar jag.

Sånt gör mig lite sur. Det finns många brancher där folk blir utan jobb om dom har ett sånt kundbemötande.

Det är ju dessutom hos dem felet ligger och inte hos oss.

Så maken sätter upp kakel med de lister vi har. Resten får han ta i nästa vecka OM listerna dyker upp och OM dom inte lyckas slarva bort dom igen.

Själv försöker jag flyttstyla. Plockar undan och stuvar i kartonger, det som inte ska stå framme. Det är mycket det. Men det går inte så snabbt när ryggen inte vill. Måste lägga mig och vila alldeles för ofta.

Som sagt... vi jobbar mot klockan... hela tiden. Fram till på fredag morgon kl 8. Då ska det fotograferas.... SUCK!

Rena fönster

Nu börjar städning och styling inför flytt. Dvs rensa och röj ut. Idag har fönsterputsaren varit här och jag tror aldrig dom här fönstrena har sett så fina ut :)

Anledningen till att jag för första gången i mitt 48-åriga liv väljer att låta en firma göra jobbet är för att min rygg inte klarar av fönsterputsning längre. Min man har fullt upp med badrummet, så det är bättre att låta honom fokusera på detta.

Som det ofta är när man renoverar så är det inte mycket som går på räls. Först var det problem med att dela klinker. Efter sju sorger och åtta bedrövelser så fick vi låna en ordenlig kakelskärare.

Sen skulle Trespokaklet på plats. Då hade firman som levererar till Karl Hedins bara skickat halva ordern. I går gick dom inte att få tag i, så jag hoppas dom fått tag i dom så dom skickat på express idag.

Men det finns ju lite annat att göra så helt utan göra är ju inte maken i alla fall.. he he

Jag försöker så gott jag kan.. plockar lite... talar om för mannen vad som ska plockas ner och bäras ut i stallet. Detta är första etappen av flytten att packa ner det som inte ska stå framme när det ska fotas och visas. Rätt kul faktiskt för det blir fint (om än en gnutta opersonligt).

Jag har gjort något annat mycket nödvändigt också. Jag har äntligen beställt tid hos frissan. Det är ett halvår sen sist så det är välbehövligt - jag lovar.

Jag skulle vilja försöka hinna med att fixa naglarna innan vi åker på semester och fötterna skulle också behöva en duvning. Lite svårt att fixa fötterna själv när man har svårt att böja sig.

Får se vad som hinns med. Fötter fixas med fördel i Bollnäs, naglar i Sollentuna och ansiktet borde få sig en rengöring och där har jag underbara Beatrice på Karlbergsvägen i Stockholm. Frissan finns tack och lov i byn. Så ska man få sig en egen renovering så kräver det en del logistik också.

Ryggen har dock gjort sitt för dagen så resten av kvällen tillbringas sängliggande.

En annan rolig sak som hänt idag är att dotterns moppe äntligen är lagad. Tur vi köpte den billigt för det är sannerligen inte billigt att laga moppar. Nu hoppas vi dock den håller ett bra tag.



Slutspurt!

Nu siktar vi in oss på slutspurten här hemma. Maken har äntligen fått låna en vettig kakelskärare som även kan dela klinker. Så nu är badrumsgolvet strax klart. I morgon ska väggarna komma på plats och sedan ska vi ringa röris. Han kunde komma med ett par dagars varsel sa han. Nästa torsdag kommer fönsterputsarna hit och nästa fredag ska huset vara helt klart för fotografering. Då kommer mäklaren och sedan ska huset ut till försäljning snabbare än en gris blinkar.

Längtar så att komma på plats i vårt nya hus nu. Har man väl bestämt sig så har man. Jag tror att jag i tanken möblerat alla rum och jag tror också jag har tänkt ut färger och tapeter. Skaffar undan för undan de möbler som fattas.

Dottern ska ha möbler i Ikeas Malmserie i sitt rum. I den fina mellanbruna färgen som de inte längre tillverkas. Tur då att blocket finns.

Lilleman ska också ha Malmserien, fast den svarta då. Sen från att ha ett litet vardagsrum så får vi ett stort och även en gillestuga. Så soffor spanar jag också efter. och köksbord....

Det är en bra sysselsättning dom dagar ryggen bråkar att kolla på blocket.

Söker med ljus och lykta....

Efter en kakelskarare av nåt slag. Man ska i alla fall kunna dela golvklinker med den.

En sån kanske?? Bråttom är det i alla fall. För nästa fredag ska allt vara klart för fotografering.
Hujedamej!

Biokväll

I kväll har vi varit på bio. Maken, jag och lilleman. Vi såg Trollkarlens lärling. En riktigt mysig film som jag kan rekommendera.


Nu ligger jag och vilar ryggen. Kollar om det finns nåt bra på Tv. Har inte hittat nåt än. Maken jobbar med badrum och lilleman gick till en kompis. Hoppas ni alla får en fin lördagkväll.

Kontroversiellt?

Make love not war!!! Ibland får jag lust att ställa mig på barrikaderna och skrika ut detta budskap.

Såg en person som kallade en av våra mest kända sångerskor för vidrig. Först uppfattade jag det som att människan var vidrig, kan ha varit så, men sedan stod det att det var sättet att sjunga på (Nu vet ju inte jag om det ändrats/friserats i efterhand - men det är strunt samma tycker jag).

Nåväl.... åsikterna kan väl gå isär där och alla har rätt till sin åsikt om vad som är vackert i detta sammanhang.

En annan person svarade och kallade denna sångerska för ett ord som jag varje dag försöker pränta in i mina elever att man INTE kallar varandra för. Något som alltför många tjejer får höra varje dag i skolan. Ordet hora.

Sen kanske vederbörande tycker det är ok bara för att personen i fråga har en annan religiös åsikt än sig själv? Eller i ett annat sammanhang så kan det vara en annan politisk åsikt. Får man kalla varandra så? Är det Ok för oss vuxna att använda nedvärderande ord om andra utan att folk reagerar!

Man tom trycker på gillaknappen på FB om någon blir kallad hora!! Nu pratar jag inte om barn utan om vuxna ansvarstagande föräldrar. Med yrken där man jobbar med människor, ibland även människor i nöd?!?!

Själv blir jag upprörd när jag hör vuxna använda ord som vidrig, hora, eller annat om andra människor. Kändis eller ej!! Nån etik och moral måste det väl finnas?

Vuxna familjefäder som föregår med så dåligt exempel.

I och med att vuxna kallar varandra för såna ord så legitimerar man att även barn kallar varandra för dessa hemskheter. Sen spelar det rätt liten roll vad vi lärare försöker pränta in i eleverna i skolan.

Har man en pappa eller mamma som kallar andra för vidrig eller hora så tror man att det är OK.

Skärpning!!!

Jag blir så irriterad på detta och förvånad över att så få reagerar. Att tiga är att samtycka!

Hoppas jag rutit färdigt för denna gång!

Premiärdagen

Idag har musikalen Annie premiär. Där är min yngsta dotter med och det ska bli jättespännande att få gå och se den ikväll. Förutom maken om mig kommer Lilleman, mina föräldrar, svärmor, dotterns far med fru och bebis, dotterns farmor och farfar och farfars kusin från USA också att vara med och se denna föresetällning.
Det ser vi verkligen fram emot. Ska knapra lite piller så ryggen orkar med. Men det brukar gå bättre att sitta än att stå i alla fall.

Förövrigt tror jag vi fått in en hackspett på vinden. Den ska maken och Max försöka få ut sedan. Spännande det med att se om jag gissat rätt. Sen ska fågelhålet vid taknocken spikas igen. Tycker vi har nog med husdjur här ändå.

I helgen ska maken fixa med badrummet. Hoppas få det färdigt nu så kan mäklaren få annonsera och börja visa.

I går kom min kärlek hem från konferensen. Men sig hade han Lillemans nya säng komplett med nattygsbord och allt, den var kanonfin och i skick som ny. Ett sminkbord till yngsta dottern att ha i sitt nya rum och 6 st snygga stolar till bordet i matrummet. Lillemans nattygsbord var mina stora barn Michaela och Alle så bussiga och handlade på IKEA så nu har han hela sin nya säng i ordning. Kul!

Så sökandet efter övriga möbler fortgår. Jag är nog så här planerande för att jag inte vet när jag ska in på operation och hur jag är efter det, så jag vill försöka fixa allt innan.

Jag ska dessutom berätta att när maken varit på konferens har jag haft en ängel här som har skött om både mig och Nea. Bonusdottern Johanna är en underbar unge det - med hjärtat på rätta stället!

Nu ska jag försöka ta en bad och mjuka upp min rygg lite.

Ha det så gott!




Lite kort bara...

Några har undrat om vår flytt. Jag har skrivit om det tidigare men jag drar en kort sammanfattning igen.

Pga mina ryggbesvär (Spinal Stenos, diskbråck och pålagringar på diskarna, klassat som artros) så har min man och jag tagit ett beslut om att sälja gården och flytta till en enplansvilla. Ingen vet hur min sjukdom kommer att utvecklas och ingen vet heller resultatet av en operation. Man måste vara två personer med friska ryggar om man ska bo så här.

Vi har bestämt vilket hus vi vill ha, pratat med mäklare och säljare. Vi har lite fix på vårt hus, men har fått det värderat och det kommer ut till försäljning om ett par tre veckor. Vår mäklare trodde att vår gård skulle vara mycket lättsåld.

Jag kommer att skriva mer om vilket hus det är sedan när allt papper är påskrivna och allt är klart.

Till dess får ni ge er till tåls :))

Så det är detta jag planerar och står i med nu. Huset vi hoppas köpa är större än det vi har nu så vi behöver lite nya möbler. Så ska jag passa på att förnya lite också. Speciellt för barnen.

YES!!!!

img_0180 (MMS)

Nu har kallelsen till ryggläkaren kommit. Om ca 3 veckor ska jag till Akademiska för bedömning.


Dagsfärsk rapport från sjuksängen

Tänk att idag fick jag ett mail från Akademiska i Uppsala om att en kallelse är på väg med brev till mig. Åh vad glad jag blev. Nu ska jag äntligen få träffa en ryggläkare och höra vad dom kan göra för att jag ska kunna bli bättre.

Sen har maken åkt på konferens. Så jag har underbara bonusdottern Johanna här som sköter om såväl mig som lillasyster Nea. Hon har köpt hem lunch till mig, bryggt kaffe, skaffat praktikplats samt agerat taxichaufför till Nea.

Själv har jag legat på min onda rygg. Varit uppe lite då och då så långt ryggen hållit... dvs några minuter. Men jag kan minsann rådda en massa från min sjuksäng också. Har fixat och trixat och hittat lite möbler till nya huset på nätet. Storbarnen i Bålsta har köpt ett nattygsbord till Lillemans nya säng på Ikea. I morgon ska maken hyra släp och köra skytteltrafik å hämta upp möbler på hemvägen. Nattygsbord till yngsta dottern, köpt på blocket, hämtas i Sigtuna. Nattygsbord till Lilleman och 6 stolar till matrummet i Bålsta, Lillemans säng och ev ett köksbord i Uppsala. Jorå... lite förmår jag faktiskt från min sjuksäng.

Så de så.....




Så såg armen ut. 

img_0175 (MMS)

Stackars mammas älskling!


Lillemans brutna arm.            

img_0179 (MMS)

Igår cyklade han omkull och bröt båda benpiporna i armen. Han opererades i natt men nu har han fått komma hem med titanskruvar i armen och gips. En mycket tapper liten gutt!


Logistik

Ja ska man som jag planera inför flytt och möbelinköp och annat jox så krävs en del logistik. Har fått tag på ett nattygsbord till dottern hämtas i Sigtuna, sedan 6 köksstolar och en säng till sonen, dessa finns i Uppsala (hans gamla säng får tjänstgöra i gästrummet). Var ju så praktiskt då eftersom mannen ska ner med jobbet och löga sig på Hasseludden. Då kunde han ju ta med ett släp å hämta upp grejerna på vägen hem. Men det förväntade sig att han skulle ta firmabilen för att nån skulle ha den och åka söderut på hemvägen. Så mannen skulle ta buss hem.

Det behövs bara sånt där knöl för att få mig sur. Så nu hoppas jag att han lyckas övertala att få åka i egen bil dit och hem så att vi kan förena nytta med nöje och få hem möblerna. Annars blir jag riktigt sur!

Är ju kört i en vägg att få tag i fina möbler häromkring. Mest furu i annonserna.

Vidare rapport om detta senare.

Nu ska jag leta köksbord. Ett vanligt vitt och inte nåt konstigt funkis med små tunna kalla stålrörsben och ingen furufrossa heller för den delen. Då åker minsann vitfärgen fram... men tänkte jag skulle slippa detta.

Tjo


Senaste nytt

inte så mycket faktiskt... mer än katten Zeke har flyttat till Järvsö där han ska bo på bondgård och vara lagårdskatt. Brorsan Theo ska få följa med han också men han behagade vara ute på luffen när dom skulle hämtas så honom har vi lovat skjutsa dit när han dyker upp. Hoppas det blir på en tid så dottern också kan följa med och se hur dom bor, för det är alltid lite jobbigt att sälja djur.

Men så är det att flytta från gård till villa. Man kan inte ta med sig alla.

Har hittat ett nattygsbord till dottern på annons. Det ska maken hämta när han är ner till Stockholm i veckan. Hon har en mörkbrun säng (ikeas malm) och ville gärna ha ett nattygsbord som hör till den sängramen. Den har utgått ur ikeas sortiment så man får leta på annons. Har man tur så har man :)

Letar lite annat också till vårt nya, större hur. Ett vitt köksbord som inte är så stort som det vi har idag. Det vi har idag ska stå i vardagsrummets matsalsdel så då behöver vi ett lite mindre till köket. En soffgrupp till gillestugan och två 90 sängar till gästrummet står också på min letalista.

Men är man sängliggande som jag är stora delar av dagen kan man i alla fall göra dem nyttan och leta på blocket.

I badrummet är nästan allt klinkergolv på plats. Blir nog klart i kväll, sedan kommer trespokaklet i mitten av veckan så det bör också bli klart i helgen. Sen är det lite småfix å sen får mäklaren köra igång.

På fredag är det premiär för musikalen Annie där dottern är med. Oj vad dom har övat! Det här kommer att bli kanon så ni som inte köpt biljetter - gör det!!

Nu skiner solen och jag ska nog krångla mig ut ett tag och ta vara på den.

Ha en underbar dag!

Å Zeke gos-katt

img_0174 (MMS)

Zeke och Theo är bröder och har mycket norsk skogkatt i sig.


Trött Theo katt.

img_0173 (MMS)

Trött Theo katt.


Helg

Skönt med helg, även om läget är som det är just nu. På tisdag ska min ortoped i Bollnäs ringa mig, Det känns skönt att äntligen få en läkare att tala med och ställa frågor. Hon är ju den som kan min sjukdom bäst av alla och den enda som kan se till att det går fortare i kön också. Många av er bloggläsare och vänner har hört av er här, via FB, mail och telefonsamtal. Ni ska veta att jag är otroligt tacksam för att jag har så många fina vänner, från både när och fjärran. Ni är underbara och ert engagemang betyder mycket och gör mina dagar ljusare. Tack från djupet av mitt hjärta till Er alla!

Ju mer man nystar i detta så inser man att det är så många människor runt om i vårt land som blir uselt behandlade och illa bemötta i vården i Sverige idag. Jag är ju sen sån som hör av mig till politker, när jag upptäcker grava missförhållanden och så har jag gjort även denna gång. Så idag skulle mitt fall tas upp på ett möte i landstinget. För så här får det inte gå till sa de två som kontaktade mig i går kväll. Ska bli spännande att se vad nästa vecka har att erbjuda i denna farsen!

Nu till roligare saker. I dag har vi köpt klinker till badrumsgolvet. Svart/vit rutigt i med matt klinkeryta blev det och inte så stora plattor. Så i morgon ska min kära make klinkra golvet i badrummet och i nästa vecka kommer trespokaklet som vi beställt till väggarna.

Sen är det inte så mycket kvar så jag hoppas mäklaren får komma snart och fota och lägga ut på annons så de kan börja visa vår fina gård. Sen hoppas vi allt går snabbt och smidigt så vi hinner tapetsera och måla och byta porslin i badrummet i det nya huset och att vi är flyttade, installerade och klara innan jul.

Åbäkade mig in på Dollarstore idag, med smärtstillande och med kundvagnen som rollator. Ledsnar på att bara ligga här och se fyra väggar. Det var ansträngande, men värt! Jag fick handla lite fint till nya huset. Gardiner och kuddar till Lillemans rum och lite annat smått och gott. Passade på att bunkra upp med hygien och rengöringsartiklar också. Bra att ha sånt så det räcker ett tag.

Nu ligger jag och vilar ryggen igen, mannen har bio och dottern är ledig i från repetitioner ikväll och umgås med kompisar. I morgon kommer stora dottern och hälsar på. Det har jag sett fram emot länge.

Undrar om det är nåt bra på Tv ikväll då..... ska nog kolla tablån...

Trevlig kväll!

Dagens sjukvård

Den får mig fullständigt att tappa hakan. Idag är det 15 dgr sedan en akut remiss gick iväg till Akademiska i Uppsala.
Inget har hänt, läkaren har inte ens tittat på mitt "fall". Det tar 6-8 veckor innan han tittar på det. Sen ska dom skicka nån bekräftelse ATT han har tittat på den. SEN... om jag har tur så får jag en kallelse. Hur lång tid detta tar vet ingen. Det vågar dom väl inte ens tala om. Så mycket är ordet akut värt.

Så här ligger jag nu med armar och ben som turas om att domna, gruvar mig för varje gång jag måste gå upp och gå på toa eller ta mig till köket för att få mig nåt att äta. Det är inte tal om att laga mat.... det gör som tur var min man på kvällen när han kommit hem från jobbet, men fram till dess så får det bli nåt som går snabbt. Ett glas yoghurt, en macka bredd i all hast. Längre än så går det inte att stå längre. Vet jag att jag måste göra något är det starka smärtstillande som gäller.

Känner mig orolig eftersom domningar i ben och armar tilltagit. Har försökt få tag i nån läkare för att höra om allvaret i detta. MEN:

  • Min husläkare har semester
  • Min ortoped i Bollnäs är på kurs veckan ut
  • Uppsala vägrar ta i detta till dess läkaren tittat på remisser
  • Uppsala hänvisar till Bollnäs
  • Bollnäs säger att detta ligger på Uppsalas bord nu

Detta är en fars mina vänner.... helt ofattbart hur detta kan få gå till. Jag blir otroligt arg, frustrerad och ledsen. Många tårar har runnit idag, jag blir ju orolig när jag tydligen ska vänta flera månader till och jag blir sämre dag för dag.

I natt vaknade jag av att vänster arm var helt bortdomnad, hade en otrolig värk i nacken och kramp i vänster ben. Kände mig så hjälplös och ledsen av att dom bara bollar mig fram och tillbaka och ingen vill ta nåt ansvar.

Jag har skrivit till både ortopeden i Bollnäs och i Uppsala. Så att det verkligen finns dokumenterat hur pass allvarliga mina besvär är OCH hur dom bollar mig fram och tillbaka och INGEN tar sitt ansvar!

Mitt förtroende för sjukvården är nu NOLL!!

Tröst

Jag minns att min underbara faster Hilma hade ett uttryck som jag verkligen tycker speglar min egen situaton just nu. Hon brukade säga att när man blev sjuk så blev man "avsidestagen". Det är verkligen så. Man är vid sidan om allt som händer. Ibland känner man sig ensammast i världen. Man får mycket tid till att tänka, på sin sjukdom, på vad som ska hända, på operation och vad som händer sedan. Som tur är har jag en underbar man som alltid finns här för mig, en dotter som det första hon gör när hon kommer hem från skolan kommer upp och sitter i sängen med mig och pratar en stund, kollar hur det är med mamma. Söner som ringer och skriver och storpojken lovar att hälsa på mamma på Akademiska.

Det är så många vänner som hör av sig med uppmuntrande ord också och ni ska veta att jag verkligen uppskattar detta. I en sån här situation ser man lätt vilka i omgivningen som har varma hjärtan och vilka som har kalla.

I bibeln står mycket klokt, och antingen man tror eller ej så tror jag man kan hitta tröst där i prövningens stund.

Davids mest kända psalm är nog psalm 23. Jag tycker så mycket om den så hör kommer den:

Psaltaren, 23 Psalmen

Den gode herden.

1. En psalm av David.

HERREN är min herde, mig skall intet fattas,

2. han låter mig vila på gröna ängar;
han för mig till vatten där jag finner ro,

3. han vederkvicker min själ;
han leder mig på rätta vägar,
för sitt namns skull.

4. Om jag ock vandrar i dödsskuggans dal,
fruktar jag intet ont,
ty du är med mig;
din käpp och stav,
de trösta mig.

5. Du bereder för mig ett bord
i mina ovänners åsyn;
du smörjer mitt huvud med olja
och låter min bägare flöda över.

6. Godhet allenast och nåd skola följa mig
i alla mina livsdagar,
och jag skall åter få bo i HERRENS hus,
evinnerligen.

Tålamod är en dygd

Det finns ett uttryck som heter så, men nu börjar mitt att tryta. Efter ett par dagar med så rejält ont att jag fasar för att ta mig nedför trappen och på toa så tycker jag att doktorn i Uppsala nu borde tittat färdigt på mina plåtar och skickat en tid. Men icke.... kanske det är som en kompis skrev att dom är så fascinerade av mina bilder att dom inte får mål i mun... ha ha ha... näää skämt åsido...

Jag vill prata med en läkare nu!! Om mina problem, om vad dom ska göra och vad det innebär. Jag har fått svaret från ortopeden i Uppsala att jag ska ställa frågorna till min ortoped i Bollnäs. Men hur sjutton ska hon kunna svara vad ortopeden i Uppsala tycker, tänker och planerar att göra??

Sen är jag mycket förundrad över hur en akut remiss hanteras. Men det har jag tjötat om i ett tidigare inlägg...

Allt känns som evigheter när man har så här ont!

När man befinner sig mitt emellan två stolar som jag gör nu är det ingen som verkar vilja ta nåt som helst ansvar.

RSS 2.0