Nattligt äventyr

Jag har ju varit själv här i husvagnen några dagar när maken varit hem och skött om hus, katter och grabb. Han har även varit på några jobbintervjuer. Jag har läst och läst och umgåtts med mig själv några dagar. Helt ensam har jag inte varit. Min yngsta dotter med pojkvän och hundar har varit och hälsat på och så har jag ju haft min hund Loulou som sällskap. I natt hände följande. Loulou väcker mig och jag hör att nån rör sig ute i förtältet. Jag knackar på den neddragna rullgardinen och tänder lamporna. Men ljudet slutar inte. Då drar jag upp rullgardinen men ser inget där. Men jag hör hur någon knaprar på Loulous mat som står i förtältet. Jag öppnar dörren men maten står i en hörna så den syns inte och knaprandet bara fortsätter. Då drar jag snabbt igen dörren för tanken slår mig att det kan vara en råtta. Sen ringer jag och väcker Calle och berättar att det är ett djur i förtältet som äter Loulous mat. Calle gissar på en räv och min i fantasi har råttan blivit en grävling och "dom är ju livsfarliga, det vet man minsann.... dom kan ju bita av ben i ett nafs dom, det har man ju hört....." ja sådär går jag på i telefonen. Till slut sätter jag mig på lurpass vid fönstret som är rakt ovanför. Efter en stund vandrar det numera mätta djuret därifrån och vimsar runt i förtältet och väser. En igelkott var det. Den var stor och tjock och inte hittade den ut. Så jag öppnade förtältsdörren så jag hoppas den går ut där. Men jag förberedde Calle på att "den har säkert boat och fått ungar när du kommer i morgon, bara så du vet". Jag har en mycket tålmodig make. 

Nu har han kommit hit min man. Äldste sonen tar hand om den yngste tills i morgon då vi åker hem. Då kommer äldsta dottern med man och dotter hit och semestrar i husvagnen. Hörde att vädret ska bli riktigt bra nästa vecka. Låter härligt tycker jag. 

Kommentarer
Postat av: Nilla

Det där hade jag inte räknat med, att det ingår nattliga besökare i förtältet när man skaffar husvagn. Tur att mannen din har kommit nu ;-)
Kram

2015-06-25 @ 23:30:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0