Skärtorsdag

Stilla veckan som avslutas med påskdagarna är en härlig tid. Speciellt nu när vädret är på topp. Vi har städat på altanen, tagit fram trädgårdsmöblerna och den fina grillen vi fick av svärmor förra sommaren. Bordet är dukat och de obligatoriska ljuslyktorna framplockade. Om ett par timmar ska vi grilla. Årets första grillning faktiskt. Ska bli så mysigt. I morgon ska vi storstäda inomhus och påskpynta. Har inte hunnit det än men vem har sagt att det inte kan göras på en långfredag?

I går var vi på dotterns skola på miljögala. Det var presentationer av en massa intressanta saker som niorna arbetat med i sitt miljötema. Tipsrunda, utställningar, fika och allt avslutades med en fin show uppe i aulan. Lilleman tyckte det var spännande att få se högstadiets lokaler så jag visade honom runt, eftersom jag själv också gått på samma skola. Han fick även se den berömda mattesalen där jag och Marie en gång kröp in när vi kom försent till en mattelektion.

Min duktiga dotter framträdde på scenen med en egenkomponerad sång. Hon var så duktig och sjöng och spelade så fint. Vi var många föräldrar som var och lyssnade.

I går berättade min kollega för eleverna varför vi firar påsk. Hon berättade så fint med sån inlevelse att jag fick hålla tillbaka tårarna. Tänk vilket fint budskap påsken har. Påsken handlar om livet som Gud ger oss och döden som besegras. Genom uppståndelsen visar Gud att synd och död i denna värld övervinns och han ger oss alla en möjlighet att leva i den nya skapelsen som tar sin början i och med detta. Vi blir förlåtna så att vi själva också ska kunna förlåta.



Här kommer en text till en av Arnold Böruds sånger:

Maria, varför gråter du?
Jesus är ju inte där
Nej graven lämnade han tom
Han själv uppstånden är
Och denna hälsning sänder han dig
Att han har dig kär
Maria, Jesu grav är tom
Han är inte längre där

Han segrat, tog bort dödens udd
Alla gravens bojor brast
Nej mörkret förmådde inte
Att hålla honom fast
Jesus har segrat
Och visat dig
Att han har dig kär
Maria, Jesu grav är tom
Han är inte längre där

Jesus lever, prisa Gud
Dödens välde är nu slut
Jesus lever, han är här
För där två eler tre är tillsammans i hans namn
Där är Jesus när

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0