Lucköppning 13 dec

Minneslucka luciadagen

Det starkaste minnet jag har med den här dagen utspelar sig på Bollnäs BB luciamorgonen 1984. Jag var 22 år och blev kl 07.03 mamma till en underbar liten tjej. Min dotter Michaela föddes då. Idag fyller hon 25 år och är stora damen. Hon föddes till Luciasång. Luciatåget passerade korridoren utanför förlossningsrummet när hon föddes.

Sen minns man ju alla luciatåg i skolan. Speciellt på mellanstadiet när vi i tidig morgontimme lussade för vår magister John. Hela klassen uppradade i magisterns sovrum med sånger och verser. Sedan fika innan vi återvände till skolan och skoldagen.

1980 var också ett speciellt år. Då blev jag Edsbyns lucia. Det är ett roligt minne eftersom jag aldrig i världen kunde tro att jag skulle bli vald så var jag nog den ende av kandidaterna som inte brydde mig om att lära mig luciaversen. Jag tyckte bara det var fantastiskt att jag kommit med bland de 7 kandidaterna. Men sedan blev det att lära sig den snabbt innan kröningen. Det gick ju det med men oj vad nervös jag var.

Sedan minns jag alla luciatåg jag hållit i på skolor och förskolor jag arbetat på. Oj vad mycket kul det har varit.

Denna luciamorgon satt jag i vårt tv rum med min svärmor Alice och såg på luciamorgon från Växjö. Vilket fantastiskt luciatåg och vilka sångare och musiker. Det var ett otroligt tjusigt program.

Nu ska jag avsluta för idag. Ha en fortsatt trevlig kväll!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0