Svårt

Lite svårt att hitta på något att skriva idag. Inspirationen tryter. Så jag lägger ut en bild istället. Eftersom en bild säger mer än tusen ord så låter jag bilden berätta vart jag längtar just nu.....

De e va de e

I dag har blogg.se strulat. Hoppas det funkar att lägga ut ett inlägg nu.

Dagens aktiviteter inleddes med mina fyra timmar på jobbet. Fick klartecken från AF att det är helt ok att jag går in och vikarierar, vilket känns jättekul. När jag kom hem lade jag mig och vilade en stund sedan åkte maken och jag på Erikshjälpen och efter det åkte vi och köpte glass. Det har varit vår ute idag. Underbart!

När vi kom hem igen tog vi en promenad med hundarna. Efter middagen tog vi äntligen itu med att klippa bort tovor på våra två långhårskatter. De får ofta tovor på vintern och då vill man ju inte klippa dem pga kylan. Men idag var det alltså dags. Flisan fick vi klippa i två omgångar för hon har ett otroligt dåligt tålamod. Zelda däremot låg fint på kudden medan jag gosade med henne och husse klippte henne.

Ikväll har jag sett på Arga Snickaren och Off the map på Tv, men nu är det dags att sova. Dottern har sovit middag så hon fick för sig att byta gardiner kl 23.05 i kväll. Ungar! :)

Natti natt!

Tränat

Idag har jag jobbat mina fyra timmar, sedan åkte jag hem och vilade en stund innan träningen. Oj vad motigt det kändes att åka iväg, men när jag väl var där var det ju roligt. Jag hade bestämt mig för att ta det lugnt idag eftersom jag fick sån värk efter förra gången. Men inte då... Jag körde på som vanligt jag, så nu återstår det att se hur jag mår i morgon. Alla cyklar var ockuperade av andra tanter så jag bestämde mig för att testa trampmaskinen som uppvärmning. Men hjälp av min snälla sjukgymnast som ställde in allt det "täkniska" så trampade jag på för kung och fosterland. Oj vad jobbigt det var, men jag kämpade på. Sen körde jag min sekvensträning som vanligt.

Vilade en stund innan middagen som idag var makens goda chili con carne och sedan tog jag en skönt och lyxigt bad. Nu softar jag framför Tvn resten av kvällen. Noterade att det inte blir nåt "Bygglov" i fyran ikväll pga.... jamen gissa.... sport förstås. Sänd skiten i Tv4 sport i stället. Mööörr!!!

Men som tur är kan jag titta på Sofias änglar på femman istället. Jag älskar heminredningsprogram men hatar sport som gör att "mina" program får flytta på sig. Då mörrar jag så man kan tro att jag kommer från den del av bynn där man inte tycker om fänkål. (Ett otroligt internt skämt som jag vet att Marie skulle flessat gott åt).

Hoppas ni alla får en mysig kväll!

Sisanne

Bymål i rubriken kan tilläggas för utsocknes fölk :)

Nu har vi precis avnjutit en middag som idag bestod av mor Helens wookade Thaifläskfilé. Mätta och belåtna drog familjen var och en till sin syssla. Dottern till sitt rum för film, jag till Tvn för att se om det finns nåt att se där idag och maken ner i gillestugan för att annonsera ut lite prylar vi vill bli av med via datorn. 

Annars har det väl inte hänt så värst mycket här idag. Jag har jobbat vilket fortfarande är lika roligt. Våra nattgäster har begivit sig hemåt, underbart att träffa dem var det!

I morgon ska jag träna och jag vill INTE ha ont en hel vecka efteråt denna gång. Hoppas verkligen jag slipper det.

Nej nu åter till Tvn. Ha en trevlig kväll hörrni!




Nackspärr

Har åkt på nackspärr eller så är det något av mina tre diskbråck i nacken som spökar. Men träningsvärken är bättre idag så det blir träning på tisdag igen. (Är det inte det ena så är det det andra sa tanten som blödde näsblod).
Idag har jag plockat lite, vattnat blommor, fyllt på vatten i akvariet och tömt samtliga papperskorgar i hela huset. Sopbilen kommer i morgonbitti och då måste ju tunnan vara proppfull eller hur?

Vi får övernattande gäster några nätter så vi har även fixat med sängplatser och bäddat.

Ska göra en liten omflyttning på fönsterbrädorna strax och ha saint paulierna i matsalen och pellisarna i köket. Det blir nog bra det. Vill köpa pensér och plantera i krukor och ställa ut, men får nog ge mig till tåls lite till tror jag. Rabattera på södersidan är snöfria nu och jag ser att det är massor av lökväxter på väg upp. Ska bli spännande att se vad det är.

Så snart det går ska vi plantera våra fina pioner. Vi har en dillpion och några rosa/röda och ett par vita.
Här kommer lite ögongodis för alla pionälskare.






Snyggt va?  Inte mina, men jag har ungefär likadana.

Sen funderar jag på att göra nån rabatt på framsidan med stenar. Liknande denna:


Fast jag vill nog ha lite lavendel i min....


Näpp nu ska jag sluta drömma för en stund och fixa lite innan Lilleman ska på bussen till sin pappa.

Ha en fortsatt trevlig söndag!





Earth hour

img_0499 (MMS)

Earth hour i vårt hus!


En passus bara...

Lady Gaga har aldrig varit nån favorit hos mig. UTOM när det gäller låten "Born this way" som alla körer i körslaget inledde kvällens program med. Jag älskar den texten. Här kommer mina favoritrader i den:

I'm beautiful in my way,
'Cause God makes no mistakes
I'm on the right track, baby
I was born this way


Tänk att vi alla är fantastiska, unika och så älskade av vår skapare. Kan vara bra att tänka på de dagar när vi inte känner oss så lyckade.

Du duger, jag duger, vi är "Good enough"!


Slö...

Idag är en riktig slöardag. Har inte åstadkommit mycket. Har bara gjort mysiga saker, sett på film med Lilleman, ätit frukost, (yoghurt till lunch för ikväll lyxar vi oss med hämtpizza), varit ute i solen en stund, softat framför Tvn. Men det är skönt att ha såna dagar med. Har en otrolig värk i musklerna. Måste vara träningsvärk intalar jag mig.

Ikväll har maken bio, eller i eftermiddag och kväll kanske jag borde säga. För han visar tre filmer.  Dottern ska nog träffa en kompis så det blir nog bara jag och Lilleman som blir hemma ikväll och myser och ser på körslaget.

Klart vi hejar på Andreas kör från Hälsingland - eller hur?


Jag sa ju de´

Hon är bäst! Grattis Jessica Andersson till vinsten i Let´s dance :D


Kväller

Idag har eleverna åkt skidor. Eftersom det inte är något för min rygg så har jag varit på skolan och kopierat, plastat in, rättat böcker och sorterat lite i biblioteket. Sedan, när jag slutat, åkte maken och jag till Bollnäs och handlade på Willys. Passade även på med en titt på Röda Korset. Men idag har jag i alla fall inte sovit nån middag. Så jag kroknar väl efter Let´s dance.

Snart är barnen hemma och det ska bli underbart. Har längtat efter dem.

Men nu hörrni tar vi och hejar fram rätt Andersson i Let´s Dance!!

Nämligen denna:


Mera trött

I natt har jag släppt in katter, i två omgångar. Mimmi, Zelda och Flisan gick ut i går kväll. Klockan fyra ville Mimmi in och stod utanför sovrumsfönstret och jamade. Jag lockade på de andra med, men det var ingen mer som dök upp. Inte förrän en timme senare när jag somnat så gott igen, då väcktes jag av att någon höll på dö utanför fönstret. Zeldas signal går inte att ta miste på. Hon tjuter som om hennes sista stund är kommen. Så skyndade mig släppa in henne också. Då blev Max glad. För Zelda är hans fjälla det och han var klok nog att hålla sig inne i natt. Max syster Flisan var också klok nog..... att hålla sig ute tills det verkligen var morgon och husse skulle ut med hundarna. Då kom hon in.

Så idag när jag kom hem från jobbet var jag så trött att jag gick raka spåret och lade mig och sov middag. Som den värsta tonåring. Men skönt var det... idag med. :)


Maken jobbar på bion hela kvällen och själv ska jag bara glo på Tv och slappa. I morgon ska mannen storstäda när jag är på jobbet och så ska vi åka och storhandla med så allt sånt är klart till helgen. I helgen är barnen här, de yngsta alltså. Sedan till veckan dyker det upp lite storbarn. Härligt det med.

Nä nu ska jag göra lite nytta. Såg att diskbänken behövde poleras och lite annat plock. :)

Må så gott!

My talented daughter


Men kära sööööta....

som dom säger här uppe i Hälsingeskogarna. Jag har sovit middag! Efter jobbet var maken och jag en sväng på Erikshjälpen och när vi kom hem så lade jag mig i soffan en stund och skulle vila. Men jag somnade som ett litet barn och vaknade inte förrän dottern kom hem. Men sova middag är så härligt det så det är bara att passa på när man får chansen.

Har lite träningsvärk i ryggen idag, eftersom min sjukgymnast gav mig fler övningar och mera tyngder. Men man ska väl känna att man tränat antar jag. Bara på det igen imorgon.

Om en stund ska vi skjutsa dottern till bussen. Hon ska ner till Stockholm för ännu en audition så nu håller vi tummarna att sången sitter som en smäck trots att hon varit förkyld.

Good Luck mammas gojänta!


Fylleriövningar

I dag när jag kom hem från jobbet tog jag tag i pappersbunten med "fylleriövningar". Det var papper som ska in till AF och A-kassa bl a.

Jätteroligt att jobba är det i alla fall. Om en dryg timme ska jag iväg och träna, känner mig inte ett dugg moiverad att göra det för jag är oftast så trött i ryggen när jag kommer från jobbet. Men det är bara att bita ihop och ge järnet.

I morgon efter jobbet tänkte jag lyxa mig med en tur till Erikshjälpen. Om jag kommer ihåg... det vet man aldrig förstås :)

Blir kanske mer rapporter lita senare. Just nu är inte inspirationen så nära mig om jag säger så. :)
Men ha en fortsatt bra dag!

Tjo!

Filmtajm

I kväll ska vi gå och se filmen: "Hur många lingon finns det i världen?"



Jag, dottern och svärmor ska se den. Maken med förstås, men det är ju han som kör filmen på biografen ikväll.

I helgen såg maken, jag och svärmor filmen om Jussi Björling. Den kan jag varmt rekommendera för den som har möjlighet att se den.

I natt har jag sovit så dåligt. Dels har nacken värkt och dels så har hjärtat flimrat och betett sig konstigt. Jag har varit och kollat hjärtat förut och det är inget farligt. Dyker upp när jag är stressad eller överansträngd. Kan tänka mig att omställningen att börja jobba igen, kontra en intensiv helg kan ha bidragit. Hursomhelst så gick jag upp kl 3 för då hade jag inte sovit en blund. Tog en värktablett för nacken och lyckades faktiskt somna.

Har haft en rolig dag på jobbet men tog och sov lite middag när jag kom hem i alla fall. Det var jätteskönt och välbehövligt.

Great guy, isn´t he? :)


Härliga söndag

Har söstra mi Lotta på besök och jag har turen att få rå om henne till i morgon. Efter mysig lång frukost (tänk vad mycket vi tjejer har att prata om) så for vi var och en åt sitt håll på olika uppdrag, för att återförenas till middag senare i em. Maken och jag tog en tur till Jysk där vi inhandlade en vaxduk till köksbordet. Den var jättefin och kändes mera som en duk än en vaxduk. Sedan åkte vi till Mobackes och handlade 8 st pelargoner och ett minidrivhus till makens kryddodling. Maken odlar kryddor och jag blommor - praktiskt och bra på alla vis.

Sen när vi kom hem så planterade jag om pellisarna med pelargonjord i lerkrukor. Maken planterade kryddor. Sen städade vi och la på den nya vaxduken. Men nu passar jag på att ligga och vilar ryggen för den är jättetrött och öm.

Ska passa på att läsa en trädgårdstidning som jag köpte och längta till vi kan åka och handla trädgårdsväxter. Tänk så härligt! Ett par månader kvar nu bara så kan jag äntligen gå loss på vår nya trädgård.


Dagens melodi

Lite vitsigt där då, för maken och jag har börjat med en trevlig vana på lördagmorgnarna. Vi har börjat lösa melodikryssset. För andra veckan i rad har vi klarat det och skickat in det. Bekvämt när allt kan göras via dator tycker vi tekniknördar. :)

Annars har dagen so far ägnats åt lite städning och fix. Bla har jag putsat alla dator- och Tv skärmar i huset. Maken drar om lite kablar och flickorna vi barnvaktar spelar spel. I em blir det som sagt Jussi på bio. Lite kul efter som jag faktiskt är släkt med honom, enligt min släktforskande farbror Hans.

I kväll blir det middag med söstra mi och flickorna. Maken lagar baconinlindad kyckling i gorgonzolasås. Smaskens sa räven!

Körslaget börjar på Tv i kväll. Jättekul tycker jag och jag kommer att heja på Andreas Johnson. Inte bara för att han är så bra och är så snygg utan även för att hans kör kommer ifrån Hälsingland. Järvsö och Ljusdal närmare bestämt. I morgon får vi hålla tummarna för Lillboskolans femteklassare som spelar SM final på Studenternas i Uppsala och för Bollnäs som också gör sammalunda lite senare samma dag.

Mycket att heja på blir det denna helg!







HEJA HÄLSINGLAND!

Trevlig helg!

Helg

Idag har jag jobbat, skjutsat dottern till bussen i Bollnäs, veckohandlat på Willys och ätit en underbart god middag som min man lagat. I morgon blir det pyssel hemma, barnvakteri, film om Jussi med maken och svärmor och så kommer söstra mi Lotta hit på middag. Men nu ska jag sööööva.

Tjovillivo

Fullt ös

Idag har jag jobbat mina fyra timmar. Trivs som fisken i vattnet och känner mig så glad. Sedan var det dags för ett besök på AF. Det tredje besöket denna vecka. Hoppas dom lyckades göra rätt nu då. Sedan åkte maken och jag till Hudiksvall och köpte en piedestal som jag sökt länge och äntligen hittat på blocket.



Den är av den här typen.


Vi passade dessutom på att hämta lite saker i svärmors gamla hus.

Nu är vi hemma och jag är trött i ryggen så det blir att slappa en stund nu innan läggdags.


Inte bara Stockholm som har bilköer

img_0496 (MMS)

Inte bara Stockholm som har bilköer minsann. Bollnäs kan dom också! :)


Jobbat

Då har jag jobbat min första dag. Åh vad det var roligt. Jag är så glad för den här möjligheten. Nu är jag på banan igen och allt går framåt!

Träna träna

Då har jag varit och tränat igen. Det känns så skönt även om jag är bra trött efteråt. Men det ska man ju vara. Jag kunde till och med lägga på mera vikter denna gång. Det känns att allting går framåt.



Nu ska jag strax ta ett avkopplande bad. Ha en mysig kväll!

Här får ni lite nonsens


Jobb i morgon

I morgon börjar jag min arbetsträning på en skola här i närheten. Det ska bli jättekul att åter vara back in buisness, även om det är en arbetsträning och inte en fast anställning. Meningen är, om jag förstått saken rätt, att man ska se i hur stor omfattning jag klarar att jobba. Det som känns otroligt skönt är att jag får jobba med mitt yrke och göra det jag kan bra. Jag har verkligen saknat att jobba.

Tjolahopp vad jag är GLAD!

Sitter i biltvätten och ser när min lilla ...

img_0495 (MMS)

Sitter i biltvätten och ser när min lilla Megane blir ren och fin!


Härligt!

I dag skiner solen igen, å vad härligt! Så idag blir det till att sitta ute i solen. Tror jag ska kolla med min mor om hon har några överblivna bomullsgarner för jag känner så för att virka. Förövrigt det enda handarbete jag behärskar, men det är väl alltid något :)

Jag ska tillbaka till arbetsförmedlingen en sväng på fm. För hon som har hand om arbetsträningar och rehab var inte där igår, men det är hon idag. Så tjejen jag träffade igår visste inte vad hon skulle göra, så hon påanmälde mig på A-kassan, vilket hon inte skulle gjort, fick jag veta igår när min underbara handläggare på F-kassan ringde för att kolla hur det gått. Så då blir det att åka tillbaka idag igen och be dem göra rätt. Men jag har ju ändå inget inplanerat mer än träning på em så det går bra det.

I dag fick dottern en tid för audition på ett gymnasium i Stockholm med teaterinriktning. Tiden fick vi reda på igår, så maken och jag skjutsade ner henne till hennes pappa i går em. Så idag håller vi tummarna att allt går bra. Hon har sökt flera gymnasier i Sthlm så det blir flera auditions.

Nu ska jag ta itu med dagens sysslor! På återhörande och ha en underbar dag!

Sooool

Sådär ja. Då har jag varit på arbetsförmedlingen och pratat praktikplats. Nu ska jag sätta mig ute i solen och bli brun och fin i fejjan hade jag tänkt. Ha en skön dag!


Så fint är operationsärret  

img_0489 (MMS)

Igår var det två månader sedan operationen ägde rum. Jag mår mycket bättre än innan. Inget ont i ländryggen längre och det är skönt!


Denna dagen ett liv

Ja så sa han den gode Melker på Saltkråkan.


Själv känner jag mig lite låg idag. Här i byn brukar man säga att man är "älig" när man är uttråkad och vill att nåt skoj ska hända. Lite så känner jag mig. Jag tror att jag har varit hemma alldeles för länge med min sjukdom nu och att det är på tiden att jag får komma ut och jobba igen och få lite yttre stimulans. Solen finns där ut fast bakom ljusa moln. Alltså inte tillräckligt för att sätta sig ute och sola heller.

Lilleman har en kompis här och dom kör Ps3 nere i gillestugan så man tror kriget brutit ut. Men dom skrattar och har roligt och det är härligt att höra. Han åker tillbaka till Sollentuna idag och det gör ont i mammahjärtat, jag längtar så efter honom när han inte är hemma. Längtar efter påsklovet då han ska vara här en hel vecka. Ska bli så mysigt. Då ska vi på skolan här i byn på besök också eftersom de har påsklov veckan efter, vilket är mycket praktiskt.

Sara Vargas - Otroligt tänkvärd text


Ja jag säger då väl det

TUR att jag har spärrat dotterns telefon för betalsamtal. Hon fick ringa EN gång på hemtelefonen och rösta på Saade. Det fick Lilleman också göra. Själv röstade jag på Playtones, men gillade Vargas text bäst. SÅ sann! Hoppas den är någon till hjälp.

Vi har ätit underbar taco och haft det mysigt hela familjen. Nu ska jag se på Downton Abbey, men jag undrar vart programmet Big C tagit vägen ikväll, det som är så bra. Nån som vet?

Här kommer ögongodis åt alla småjänter:



Lördagkväll är tacokväll!

img_0478 (MMS)

Lördagkväll är tacokväll! Mellomys med familjen! Härligt! Må bästa låt vinna. Vilken det nu är? Jag har ingen aning. Dottern håller på Saade. Ha en underbar kväll oavsett om ni ser på melodifestivalen eller gör nåt annat!


En helt underbar dag i solen.

img_0476 (MMS)

En helt underbar dag i solen. Våren är på väg hörrni! Snart är snöeländet borta! Bilden blev lite mörk, men solen skiner hela dagen från en klarblå himmel och jag har suttit ute i flera timmar och fått fin färg i ansiktet. Jätteskönt!


Soffan

Nu är soffan riktigt skön tycker jag och katten Max. Har flängt och farit och fixat och donat de senaste timmarna, men nu är det klart och jag är mycket nöjd med dagens värv. Snart kommer barnen och det ska bli SÅ mysigt. Har längtat halvt ihjäl mig efter dem. Ser på Let´s dance och vilar sen ska vi äta nåt lätt för barnen var inte så hungriga. Men imorgon blir det tacos - för det gillar vi verkligen hela familjen.

Ha en fortsatt mysig fredag allihop!

Det var det

Nu har maken dammsugit hela huset och torkat alla golv. Själv har jag städat toaletter, varit på promenad med hundar och fixat med tvätt. Har faktiskt hunnit med att sitta i solen en bra stund också. Men så skönt den värmer!

Nu ska jag lägga sista handen vid barnens rum, fixa mera i tvättstugan, lägga ut mattor och fylla på värmeljus, sen borde det mesta vara fixat. Jo förresten... blommorna vill nog också ha lite vatten så det ska jag också göra. Maken har bio ikväll. Två filmer kör han, en kl 17 och en kl 19. Sen hämtar han barnen när de kommer med bussen strax innan nio.

Belönar mig själv med ett varmt skönt bad när jag är klar, på med myskläder och sedan förvandlas jag snabbt till en hösäck framför Tvn.

Ja ungefär så ser min fredag em/kväll ut.

Må så gott!



Walking on sunshine...

Å vad härligt med sol! Tycker det är nåt av det bästa som finns. Ska försöka sätta mig en stund på altanen idag. Vi har ju vår tomt och vår altan helt i söderläge, vilket är helt underbart.

Annars är det städning och lite vikning av tvätt som gäller i dag. Men maken och jag hjälps åt så då går det snabbt. Båda barnen kommer hem till totalt nystädade och renbäddade rum också vilket känns skönt både för dem och för mamman.

Maken är ute på promenad med hundarna så dom är väl blöta när dom kommer in. Själv har jag sovit som skrutt i natt, efter flera nätter med mycket god sömn. Så huvudet värker och tankarna är svåra att samla. Får se om det lättar i dag. Känns nästan lite migränartat.

Men nu ska maken och jag ta lite förmiddagskaffe så ska det nog bli fart på den här tanten också vad det lider.

Återkommer säkert lite senare, när huvudet är mer samarbetsvilligt.

Ha en riktigt härlig fredag!

Nödvändigheter

Det var jätteroligt att träffa chefen jag träffade idag. Vi pratade om jobbet, upplägget med arbetsträningen, min rehabilitering och framtiden. Men även intressanta pedagogiska frågor kom upp. Eftersom det inte är helt bestämt än så väntar jag med att skriva mer om detta för nu.

Efteråt tog jag en promenad tills jag mötte maken som kom med bil och hämtade upp mig för vidare transport till sjukgymnastiken för träning. Efter detta blev det färd till Bollnäs för att hämta upp varor till svärmor och för att storhandla. Det gör vi på Willys för det blir helt klart billigare att handla där. Sedan till Dollarstore för att köpa hårbalsam och spolarvätska till bilen. När vi kom innanför dörren så ropade tvättstugan på mig igen, denna gång hastade jag iväg direkt (Jodå Gunilla jag kan både slå dövörat till OCH skutta, ibland samtidigt med - ha ha). Jag har haft lite tvättprojekt vid sidan om den ordinarie tvätten alltså, i fall nån orolig själ undrar om jag bor i tvättstugan :))

Jag har tvättat filtar, mattor, kudd- och ett par sofföverdrag. När man packar upp en massa lådor som vi gjort den här veckan så blir det också en del övrigt textilt att tvätta. Känns skönt att stöka undan sånt när vi haft en vecka utan barn. Men i morgonkväll kommer de hem igen och som jag har längtat! Ska bli helmysigt att ha dem hemma igen.

Nu ska jag försöka med konststycket att "glåma" på två Tv program samtidigt. Dels programmet om fetmaoperationer och dels Lyxfällan. Känns som båda andas välfärdsproblem.... men intressant dock.

Ha en go kväll!

Jobbprat

I dag blir det besök på en arbetsplats där jag ska träffa chefen och prata praktikplats för min arbetsträning. Roligt ska det bli.
Sedan är det dags för ett träningspass och så har jag räknat med att hinna gå igenom min garderob innan det blir kväll. Men nu ropar tvättstugan på mig hör jag... tror jag ska slå dövörat till i några minuter till, men sen så är det bara att glatt skutta ner och köra igång.


Tjingeling!

Klart

Säger som C-O jag: Ja HAPP! Då var kylen städad efter konstens alla regler. Dvs även "klorinad" som jag brukar säga. Passade samtidigt på att göra en inventering och skrev duktigt upp på inköpslistan vad vi ska handla när vi åker till Willys i slutet av veckan.

Maken har satt upp en massa hyllor 6 st tror jag det blev. Sen har vi varit på promenad med vovvarna vilket också var jätteskönt. Nu ligger jag och vilar ryggen innan jag ska gå ner i tvättstugan och röja, Fast Jolly tycker att jag ska kasta bollen till henne. Får väl bli lite sånt med då så hon får leka lite.

Ja ja... så intressant är mitt liv just nu. Men jag är ju en sån som njuter när saker blir gjorda och ordnade. Då sover jag gott om natten.

Huj!

Mitt i veckan

Ja där befinner vi oss nu. Maken har en "skruva upp hyllor" dag och själv ska jag ge mig i kast med att städa kylen och även dyka ner i tvättstugan ett tag. Annars är det inte så mycket planerat mer än att passa sopstationen som har öppet mellan 14 och 16 idag. (och en liten låda till Erikshjälpen då) Jag måste faktiskt ge dagens ros till sopstationen i Edsbyn som utökat sina öppettider till 4 dagar i  veckan varav två av dagarna till 19.00. Sånt gillas!! I det miljömedvetna tänket måste man ju ha öppet så folk har en möjlighet att åka dit och sopsortera. Jag tycker det är helt suveränt när saker utvecklas åt rätt håll.
Sedan funderar jag på att inhandla en stor säck blomjord 
och plantera om mina krukväxter. Ta lite sticklingar med på några av pellisarna. Gruvar mig lite för jag har ju rätt många blommor, men skönt när det är gjort.


Ja ja... bara att ge sig i kast med dagens sysslor då....

Tjillevippen på er!



Men ååå...

Det är så tråkigt att sortera kartonger, specieltt när man hållit på med eländet i flera dagar. Men nu börjar vi se ljuset i tunneln när det gäller den biten i alla fall. Skönt när allt är på plats.

Så ska vi åka till sopstationen med en massa saker vi ska slänga och Erikshjälpen har i flera dagar fått sin beskärda del av grejer. Nu har vi gjort så mycket praktiskt nyttiga grejer så nu skulle det ju inte skada att få göra nåt roligt också. Typ vinna en resa eller nåt.

Har varit och tränat idag. Det gick bra även om mina leder inte riktigt är med på noterna. Kanske ska kolla upp vad det kan vara. Men jag vill inte ha nå mer diagnoser nu så jag avvaktar nog ett tag. Ryggen sköter sig bra i alla fall, Den får bara lite träningsvärk när jag kör mina pass, men så ska det ju vara.

Just nu ligger jag och vilar ryggen. Maken har kånkat och burit kartonger i olika riktningar. Men nu tror jag att vi ska åka och slänga lite sopor. Tänk vad glad han ska bli då.... stackarn :)

Men jag kan vara envis som en iller jag när jag vill ha saker gjorda och här ska det nu ske snabbt så vi blir av med detta nån gång.

Ha det!

Trots allt

Trots att jag varit otroligt trött och seg idag och t o m sovit middag en liten stund så har jag fått några lådor upplockade och sorterade. Böcker och album mest, men skönt att få det gjort. Sen har jag mest slappat och sett på tv. Ätit en god middag med maken, när han kom hem från jobbet.

I morgon ska jag iväg och träna och jag hoppas att mina leder tänker ställa upp på mig. Har haft ont i armar och handledet idag. Men det är säkert ett resultat av plock och fix.

Har väl inte så mycket mer att komma med idag så jag säger helt enkelt god natt!

Trött

Vaknade kl 5 i morse och kunde inte somna om. Inte förrän maken gick ut med hundarna kl 8 somnade jag. En halvtimme ungefär. Efter frukost bar mannen in en drös med lådor till mig som jag har sorterat upp. Foton, album och böcker har det mest varit som jag har sorterat och plockat med. Skönt med ordning även om det tar tid.

Maken har även kört iväg ett helt gäng kartonger med gamla kläder till Erikshjälpen. Men några tjock-tv-apparater ville dom inte ha. Nån annan som vill? Dom är gratis. Får väl bli soptippen i morgon annars då, för dit blir det några turer då.

Själv ska jag försöka hitta några billiga vita Billybokhyllor på annons. För jag har fått för mig att ett gäng böcker i vardagsrummet förhöjer mysfaktorn. Jag är ju inte mycket för det minimalstiska jag. Dock vill jag att det mesta ska ha en funktion när jag inreder och det får inte bli plottrigt och rörigt, men ändå inte för avskalat. Det är en nöt att knäcka det ni. Men jag vet en som verkligen kunde få till det när det gällde inredning. Det var min bästa vän Marie. Hon hade alltid så mysig och varm inredning.

Tror faktiskt jag ska ta och sova lite middag nu jag. Maken har tre bioföreställningar på rad så de kvarvarande kartongerna kan få vänta ett tag. Tar å blönner lite nu ja da!

Tjo!

Intensiv dag

Vi började ju som sagt denna dag med Vasaloppet. Hann inte med hela dock men såg målgången. Sen blev det garagestädning för maken och packa upp och sortera i inburna kartonger för min del. Har sorterat allt från foton till handdukar idag.

Sedan var vi på 14 års kalas och grattade systerdottern som hade både lagat mat och bakat en god budapest alldeles själv. Supergott och jättetrevligt var det. Stannade förbi Ica och handlade lite sedan bjöd vi svärmor på oxfilé på kvällen. Själv avslutade jag kvällen med att dona munnen på min lilla hund. Hon är så duktig min lilla Lizzie även om hon avskyr att skrapa tänderna. Men jag gör det så ofta så det hinner inte bli så mycket.

Dolly är värre än värst hon att ta tandsten på så henne klarar jag inte själv. Fegare hund får man leta efter.... jo förresten Jolly är nog snäppet värre. Men hon har tack och lov ingen tandsten än och jag hoppas verkligen att det förblir så. För det räcker med kloklippning på henne, lilla fegfia :)

Näpp lite Tv nu innan det är dags att sova. I morgon fortsätter vi sortera upp våra sista prylar och så blir det en tur till Erikshjälpen också, med kläder.

Natti natt!


Vasaloppssöndag

Ni som känner mig vet ju att det inte är många sportevenemang som jag följer på Tv. Men Vasaloppet hör till undantagen. Kan jag så sätter jag på Tvn strax innan kl 8 på Vasaloppssöndagen. Så även i år. Härligt att höra att det är bra förutsättningar för de som åker och kul att se att solen skiner på dom stackarna som ska kämpa i 9 mil.






Jag minns när jag var liten och jag och min kusin fick följa med mormor och morfar till Mora och titta på när morbror Curt gick i mål. Minns att det var mycket folk och kommers och väldigt mycket att "glåma" på för en liten tjej från bynn.

Jag tycker dom är duktig som orkar åka så långt och speciellt de som åker långt bak i ledet och som får köa länge vid starten.



Nog om sport nu!

Från detta till något helt annat.

Vi började ju lite garageröjning maken och jag idag och tanken är väl att vi ska hinna lite i dag med.

Jag har tre fina kornisher om nån är intresserad. Det är inget nytillverkat utan gedigna äldre, men i fint skick. Hör av er i så fall. Slänger ut lite bilder här:


Har en av de här vita kvar. Den är 120 cm bred och det är fina detaljer av guld på.

Sedan har jag 2 st i brunt och guld och med en bredd på 145 cm:





Vore ju bra om de kom till användning. 500 kr st. Som hittat ju. :)





Röj röj

Ja inte raj, raj med Sigge Fürst i alla fall... utan röj röj har det varit hos oss idag, Kostaterat att ungdomar röjer på annat sätt än maken och jag. Vi har röjt i garaget idag. Tagit hand om resterande flyttprylar och kartonger som stod kvar sen flytten i november. Mycket skit finns det och vi har delat upp i tre högar. Spara, slänga och Erikshjälpen.
En släpvagn lär det bli på måndag, men vi ska fortsätta i morgon för än är minsann inte allt klart.

Jag har även gått igenom varenda litet plagg i Lillemans garderob och byrå och det som är urvuxet går till Erikshjälpen och så har jag listat sånt vi behöver köpa till honom. Det var en hel del det. Men jag tänker inte handla förrän han är med. För det är bättre han får välja sina kläder själv.

Dottern tog och röjde ut bland sina kläder för ett par veckor sedan hon, nu återstår min garderob - där det förvisso är påbörjat. Maken ska jag också se till att går igenom sitt.

Ska försöka få upp lite fler hyllor i garaget så inte golvet är belamrat i alla fall. Sen kan man om man vill få in bilen med... ha ha. Moppe och fyrhjuling ska också in. Funderar på om man ändå ska ta och köpa en friggebod till alla trädgårdsgrejor. Ni vet, gräsklippare, krukor, blomjord, redskap mm. Ja på vintern skulle trädgårdsmöblerna kunna stå där med. Idag står mycket i lekstugan på tomten. Men i vår ska jag inreda den till just lekstuga nu när jag fått barnbarn och allt. Kul för andra barn som också är och hälsar på.

Ja ja... nu ska maken snart på jobbet. Jag ska vila en stund, för jag ska försöka gå på "Minns du sången" ikväll på kyrkan.

Jag sov så dåligt i natt så lite vila gör mig nog gott.

Fixardag

I dag kom mina kuddöverdrag med posten som jag köpte på tradera. Jag gav 9 kr för alla fyra, det tyckte jag var bra. De var vita med påsydda elefanter på. Marie skulle ha gillat elefanterna. Hon skulle ha flessat och sagt: Mä! Schnablar. Jag har dem i soffan i gillestugan. Gjorde en upprensning där bland kuddar så det ser mer enhetligt och fint ut.

Jag har också börjat med att organisera om lite i skåp och lådor. Det är ju sånt jag inte har kunnat förut när jag var sjuk. Känns så skönt att få ordna och dona. Jag ska ha en rejäl genomgång med familjens alla kläder också. Mycket som vi inte använder går till Erikshjälpen.

Vi flyttade ju in i vårt hus i november, när jag var som sjukast, så det är en del eftersatt. Det som är bra är att städa och organisera faktiskt är gratis. För pengar finns inte i överflöd när jag är sjukskriven. Men så fort vi har möjlighet ska vi fortsätta renovera. Hall, vardagsrum, gillestuga, gästrum i nämnd ordning. Det ser jag också fram emot.

Vi trivs så bra i vårt fina hus och det har verkligen potential med alla ytor och bra förvaring som finns.

Nä nu är det dags för en sen lunch, avocado, räkor och ägg. Göööött sa!

Oj oj oj

Har tittat på ett Tv program som verkligen fick mig att må illa. Programmet hette Extrema samlare och gick på trean. Usch, jag förstår inte att folk kan bo i sån röra och skit. Fast jag förstår att det rör sig om människor med psykiska problem så är det ändå svårt att greppa. Tänk att vara barn och växa upp i den miljön.

Nä nu ska jag se på NCIS och tänka på nåt annat än dom där lorthusen. För min trötthet har gått över. Hoppas den kommer tillbaks när jag ska sova.

Natti natt!

Hörs i möööören då ra! :)

Dags för träning

Då ska jag strax ta min rygg och åka iväg till sjukgymnastiken och träna.

Ja riktigt så här fin är nog inte min ryggrad och inte är jag karl heller (som alla standarder verkar vara) ha ha!

Maken och jag har städat övervåningen idag. Han dammsög och jag moppade golvet. Nu fortsätter maken på undervåningen medans min rygg bad mig vila lite innan träningen. Så då gör jag väl det då.

I eftermiddag åker dottern upp till fjällen med sin farmor och farfar, vilket innebär att jag och maken blir ensamma i över en vecka. Vad konstigt det kommer att kännas. Men jag har gjort en "göralista" så vi ska nog kunna hålla oss sysselsatta - he he he.

Strålande väder idag, men i går kväll blåste det rejält ute. Vad hände då? Jo våra katter får för sig att dom ska gå ut, en efter en. Den sista plockade jag in i natt. Det var Mimmi som stod utanför sovrumsfönstret och sa MJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ.

Fattar inte riktigt hur dom funkar dom där, men antagligen är det lugnare ute på kvällen så dom vill gå ut då.

Äntligen!!

Äntligen har regeringen fattat beslut om lärarlegitimation! Ett beslut som jag länge efterfrågat. Jag kontaktade faktiskt en riksdagsman jag känner för något år sedan och han lovade ta tag i frågan. Säkert fler än jag som hört av sig. Det välkomnar jag och säger TACK till Björklund och hans kompisar!

Bollen rullar...

Ja då kan man säga att bollen är i rullning. Jag fick beröm av Försäkringskassan för min "envisa attityd" att komma tillbaka till arbetsmarknaden. Min handläggare hade starkt tvivlat på det när hon såg mig första gången för ett år sedan. Då fick hon tom hjälpa mig på med jackan. Annat är det nu! Kul att få beröm för att man är envis :D

Jag ska börja arbetsträna. Det ska jag göra om 2-3 veckor. Om 2 veckor övergår jag från F-kassan till Arbetsförmedlingen, så jag får hoppas att övergången fungerar bra.

Så nu ska jag ragga praktikplats så får vi se om nån vill ha mig. He he he

Känns otroligt skönt att sakta men säkert vara på banan snart igen.

I morgon ska jag träna igen, det känns också kul. Det gick så bra igår. Just nu sippar jag på en Skipperdrink och sen ska jag ordna med lite pappersarbete. Hmmm måste nog se över min garderob också nu när jag ska börja jobba igen. Men shopping är ju roligt eller hur? :)


Stapplande steg

Idag hoppas jag att mina första stapplande steg tillbaka till arbetslivet efter min sjukdomstid börjar. Jag ska strax åka in till Bollnäs och träffa Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Det jag hoppas av detta är att jag får börja arbetsträna och att det blir på en skola här i byn. För jag är lärare och älskar mitt jobb och vill bli vid min läst så att säga. Men går inte det så tar jag gärna ett annat jobb. Min inställning är och har alltid varit att ett jobb är ett jobb och ett jobb ger inkomst. Men naturligtvis är det roligare med ett stimulerande och roligt jobb.

Har ingen aning om vad detta möte ska ge men hoppas på det bästa. Jag är ju heltidssjukskriven denna vecka och nästa, sedan halvtid i en månad till. Om jag förstått rätt ska man ta reda på hur mycket jag kommer att kunna jobba i framtiden och göra nån sorts plan utifrån det. Arbetsförmedlingen har också nån sorts rehabteam om jag förstått saken rätt så de kanske också har nåt spännande att komma med.

I april ska jag tillbaka till Spine Center för en ny röntgen där man bl a ska se hur skruvarna sitter och hur det gått med benläkningen hittills. Spännande det med. Kände mig mycket starkare i ryggen denna vecka då jag tränade på sjukgymnastiken än jag gjorde veckan innan så nästa vecka ska vi utöka programmet. Det är härligt att känna hur kroppen blir starkare för varje vecka.

Nä nu är det dags för mig att "stysha" till mig innan mötet. Återkommer och berättar hur det gick sedan!

Bilder på Lizzie

Här kommer bilder på Lizzie från idag då hon blev badad och klippt.


Inte så kul direkt tyckte Lizzie, men vad gör man inte för den goda sakens skull :)


Blöt och klippt


Sådär ja! När man är så här ren och fin får man ligga en stund i mattes och husses säng. Jolly i bakgrunden tycker att Lizzie luktar för mycket shampoo och för lite hund :)

Vårmånad

Jo för mars ÄR en vårmånad, även om våren inuti mitt hus börjar redan i februari. Men idag visar sig våren från sin bästa sida med milt väder och strålande sol. Jag tog morgonrundan med hundarna i morse och det var så härligt. Sedan åt jag frukost och sedan tog jag itu med att klippa och bada vår hund Lizzie. Gissa om hon blev fin? Ska lägga ut en bild lite senare.

Om ett par timmar ska jag till sjukgymnasten och träna. Maken ska handla och hämta ved. Jag ser mycket fram emot morgondagen då jag ska in till Bollnäs och träffa Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Jag längtar att få börja arbetsträna. Hoppas allt flyter på lika bra som det gjort hittills.

Ha en underbar dag - jag återkommer lite senare!

RSS 2.0