Gotjejen Dolly

img_0865 (MMS)

Gotjejen Dolly har varit till veterinären och gjort en hälsokontroll innan valpningen. Allt såg bra ut och röntgen visade att det är två valpar i magen. Vi fick rådet att avvakta till på fredag och höra av oss då om det inte kommit några valpar. Dolly fick mjukglass för hon varit så duktig. Det gillade hon skarpt och la av en rejäl rap som tack.


Punka

img_0864 (MMS)

På väg hem från jobbet får jag punktering på höger bakdäck. Ser ut som däcket är sönderskuret. Får se vad maken säger när han kommer strax och byter däck åt mig. Läskigt tycker jag.


Dollan och jag

Vi kommer att ha eget rum, jag och dotterns hund Dolly. Vi lånar dotterns rum och ska bo här tills valparna kommer. Hon har bäddat lite idag med, men inget intensivt så det låter nog vänta på sig ett tag till. Hon har gått 63 dygn i morgon och magen är SÅ stor.

Idag vaknade jag med förkylning och en aning feber. Så jag håller mig i skinnet idag så jag orkar gå och jobba i morgon. Vill inte blir sjuk när jag nyss börjat jobba. Antar att man är extra mottaglig för barnbaciller när man inte varit i den miljön på ett tag också.
Nu blir det lite Tv time ett tag. Ha en trevlig kväll!

Dagens

I dag har vi haft en fixardag igen. Jag tänkte fnissande för mig själv i morse att man får vara glad att man inte har större krav på sina helger än att jobba ikapp det man inte hunnit under veckan när man arbetat. Men det är så skönt att få saker gjorda.

Jag har storstädat kök och vardagsrum idag. Så har jag fixat lite med blommor, både ute och inne. Har även fått umgås och samtala med min goa dotter som är hemma på extra helg denna helg, eftersom hon ska och se sin idol Eric Saade på Furuviksparken i morgon. Dolly har bäddat och stökat lite idag så det kan vara så att hennes valpning sätter i gång snart.

I går köpte vi ett nätt och fint avlastningsbord på rean på Jysk. I och med detta fick vi undan den klumpiga köpmandisken som stått i hallen förut. Maken har städat och gått igenom prylarna i disken och burit ner och placerat den i verkstan. Alltid bra att ha extra förvaring där.
Så har maken klippt gräset och sågat av grenar i en av björkarna. Den som stör tv-bilden så vi hoppas att det funkar bättre nu.
Nu hör jag åskan på avstånd, så vi får se om vi får en rädd Jolly-hund här snart. Hon gillar inte när det åskar stackarn.

Tjock vavvamage.

img_0861 (MMS)

Tror det blir bebisar här snart. Hjälp mig att hålla tummarna så allt går bra för Dolly. Det är första gången hon valpar så det är mycket spännande. Matte Linnea är på väg hem med bussen.


Grattis på födelsedagen Marie!

img_0856 (MMS)

Jag saknar dig så det gör ont och fattar fortfarande inte. Var till minneslunden med en bukett rosor i din färg. En liten kattunge fick också följa med på ett kort. Du älskade ju katter. Fick prata en stund med dig i alla fall och jag tror nog du hörde när jag sjöng "våran" födelsedagssång. Tror att du har det bra där du är. Älskar dig min bästa vän!


Lugnt och skönt

När man jobbat hela dagen är det skönt att få komma hem. Har haft en lugn och skön kväll. Tittat i Ikeakatalogen, sett på Tv med sonen, ätit god middag med familjen och "datat" lite. I morgon har jag morgonpasset på jobbet och börjar 7.15. Därför ska jag i säng i tid i dag med. Så jag orkar och är pigg i morgon.
Idag har maken köpt färg till furupanelen i gillestugan. Så nu blir det vitt där med. Skönt att bli av med furun. Ska kika på tapeter dit med, men jag tror att vardagsrummet ska tapetseras klart innan vi kör gillestugan. Blir nog några riktiga fixarhelger här framöver.
Kommer bilder allt eftersom vi blir klara. :)

Fina systrarna Lizzie och Loulou.

img_0829 (MMS)

Lizzie tv är storasyster, hon är 3 år. Loulou fyller 2 i november. De är helsystrar. Mamma och pappa till tjejerna är Sessan och Rikki.


Jolly och Dolly

img_0847 (MMS)

Jolly är Mattias hund, det är hon som är störst. Dolly är Linnéas hund. En liten vavvablandning är hon.


Kul!

Första skoldagen avverkad. Å vad kul det var att träffa elever och föräldrar. Jättefina kolleger har jag också. Känner mig så tacksam. Just nu ligger jag i soffan och ser på Arga Snickaren och sen blir det Hollywoodfruar. Sedan ska Lilleman i säng och jag med.
Både son och dotter har börjat nya skolor. Sonen här i byn och dottern på estetiskt gymnasium i Stockholm. De verkar nöjda båda två och det känns jätteskönt.
I kväll har maken och sonen spelat data spel med/mot varandra på varsin dator. Oj vad kul de har haft!
I går badade jag Jolly, Lizzie och Loulou. Tesrarna (Lizzie och Loulou) fick tandsten borttaget också. Skönt att ha det gjort. Ska ta och lägga ut en bild på finvovvarna sen.

Min gammelfarmor Christina rökte pipa. Här...

img_0789 (MMS)

Min gammelfarmor Christina rökte pipa. Här ser vi hennes rökdon.


I går och i dag

I går jobbade jag och lade sista handen vid förberedelserna inför skolstarten på måndag. Schemat ska jag renskriva och printa ut i helgen dock.

Här hemma förberedde vi Lillemans skolstart med. Fast han är ju så stor nu så jag får väl sluta kalla honom lilleman. Men är man mammas minsting så är man, oavsett ålder ha ha.

Vi var i alla fall in till Bollnäs och handlade kläder och material. Förutom pennor, sudd, block och sånt så köpte vi ett par jeans, ett par mjukisbyxor, 3 långärmade, 2 kortärmade och lite underkläder. Så får vi komplettera efterhand. Det behövs ju mera kläder nu när han bor här på heltid.

I dag tror jag det blir en tur till Erikshjälpen. Sen ska jag måla lite igen. Har hämtat de lådor som fattades till sekretären och de ska också få bli vita, sen finns det lite annat med att stryka vitfärg över.

Så det blir nog en dag hemmavid idag. Skönt tycker jag.


Bjuder på en bild utav gammelfarfars skoma...

img_0754 (MMS)

Bjuder på en bild utav gammelfarfars skomakarbord idag.


Jobbar och jobbar

Å vad det är härligt att jobba. Jag älskar mitt jobb och att jag äntligen får jobba. Jag kan aldrig sluta känna mig tacksam för det. Jag som förtvivlade ibland under tiden jag var sjuk och undrade om jag nånsin skulle få gå till ett jobb igen. Nu får jag det. Jag har ett jobb! Jag har underbara kolleger och på måndag kommer eleverna.

Det har varit mycket att göra. Planeringar och förberedelser och så har vi varit på föreläsningar med. Mycket bra och intressanta föreläsningar om att skriva sig till läsning och om läsförståelse. Roligt att fräscha upp kunskaperna och få inspiration.

Har letat fram arbetsmaterial som jag gillar att använda och förberett en massa. Men mycket återstår, men det är ju bara roligt.

Idag var jag dock så trött så jag gick och vilade en stund efter jobbet. Mitt under ett åskväder som drog fram med full kraft över bynn. Så med mig i sängen låg även 2 åskrädda hundar och en hund som inte bryr sig ett skvatt om åska (Lizzie).

Nä nu ska jag glåma på Hjalmars revy på Tv å lyssna på lite närskingska. (Marieuttryck).

Sen blir det middag, fläskfilé tror jag att det blir idag.

Tjo!

Trött i kväll

I kväll är jag riktigt trött så nu ska jag minsann gå och sova. Idag har vi provat en två veckors kattunge som Lizzie skulle adoptera. Men si det ville varken kattungen eller Lizzie. Efter ett par timmar så ville kattungen ha Lizzie till mamma. För då upptäckte den all den goda mat Lizzie hade i sina tuttar.

Men Lizze var obeveklig. Kattungar är otäcka. Trots att matte och husse tyckte att det var den sötaste kattungen i världen och trots att matte lovade Lizzie 20 Frolic per dag så var det nobben.

Så den söta bebisen fick åka hem igen.

Men då har vi alla fall provat. Så nu får hon vara utan bebbe den envisa lilla tesern. Så det så.

Tjo!

Första dagen på nya jobbet

Å vad det är kul att äntligen vara tillbaka i arbetslivet igen. Jag trivs som fisken i vattnet och mår så bra. Men jag var bra trött när jag kom hem. Men det ger väl sig det med när man jobbat ett tag. Säg den som är pigg första arbetsdagen efter semestern. :)

Här hemma står mycket på ända efter vår renovering och möbelrockad. Men det blir nog bra vad det lider. Maken är ju hemma och kan fixa om dagarna som tur är. Nu letar jag billiga tapeter till resten av vardagsrummet. Vita ska dom va, förstås. :)

Nu har jag tagit ett bad och nu är det soffläge resten av kvällen. Tvn vill dock inte funka nåt vidare för det blåser i träa idag också. Så maken lär nog få såga ner fler grenar i björken.

Over and out!

Tv-delen i vardagsrummet.

img_0823 (MMS)

Tv-delen i vardagsrummet. Det fick bli ett foto lite från sidan eftersom tvn lyste upp för mycket och gjorde det lite svårt att fota.


Pianodelen av vardagsrummet

img_0822 (MMS)

Piano-delen av vardagsrummet med den nya tapeten. Lampan har vi ropat in på auktion coh fotot på tavelhyllan föreställer min farmor och farfar. Bredvid står två miniatyrbyster av Bach och Strauss.


Ledsen Lizzie

img_0821 (MMS)

Ledsen Lizzie ligger i sin tomma korg och undrar vart hennes valp tagit vägen. Finns det då ingen som kan låna/sälja en nyfödd kattunge eller valp till oss? Jag tycker man hör om folk som tar bort nyfödda kattungar ideligen, men inte nu... Svårt att se sin hund ledsen. Hon har så mycket mat i juvren stackarn.


Jamen jag sa ju det.

img_0818 (MMS)

Jamen jag sa ju det. Att maken skulle klippa mig.  Han är fena på det med min underbara man.


Jobb!

På måndag börjar jag jobba. Har heltidsjobb i minst tre månader framåt. Åh det ska bli så roligt. Ser verkligen fram emot att börja jobba igen!

Något mer positivt som det för med sig är att jag får en inkomst. A-kassan räcker knappt till mat och hyra. Ta frisörbesök till exempel. Jag klippte håret i januari, innan operationen. Sedan dess har jag inte haft råd. Så jag ska toppa håret själv, med hjälp av maken. Det känns fel att lägga pengar på hårklippning när man kan få en hel matkasse för de pengarna.

Berättade jag förresten att vår spis som vi har och när vi campar exploderade när vi var på Öland? Ugnsluckan sa PANG och så sa det klirr och så stod glasbitarna som en sky i förtältet. Tur ingen stod i vägen. Maken var i husvagnen och hade just slagit på ugnen och jag var utanför tältet. Spisen var 3 år gammal, köpt på Rusta. Så jag skrev och klagade när jag kom hem. Okej om saker slutar funka efter några år, men explodera ska de inte göra. Så jag fick ett presentkort på 800 kr. De köpte vi tapeter till vardagsrummet, så därför hade vi råd med det. Alltid något att glädja sig åt.

Så fick jag en gammal sekretär av min goa "söstra" Lotta. Med färg som vi hade kvar sedan tidigare blev den jättefin och övrigt som jag målat med (se tidigare inlägg). Så mina nöjen är gratis, i alla fall de flesta.

I morgon ska vi åka och hämta hem Lilleman. Syrran ska till Sollentuna och Lilleman hem till byn. Om en vecka börjar skolorna för juvelerna. För mig börjar det på måndag. Det tycker jag ska bli jättekul! Så jag är väl en av de få som inte har nån ångest för att semestern är slut. :)

Lite senare kommer bilder på vår nytapetserade tv-hörna. Håll ut...  :)

Stackars Lizzie

Vår hund Lizzie valpade 6 dagar tidigare än beräknat och valpen var död vid födseln. Nu går hon här och letar sin bebis och är ledsen. Nån som behöver en extra mamma? Kattungar går också bra. Hon ser ut att få mycket mat i juvren. Stackars liten...

Tapetsering

img_0816 (MMS)

Idag tapetserar vi fondvägg i tv hörnan. Resterande del av vardagsrummet ska ha vit tapet.


Nyttig hamburgare.

img_0814 (MMS)

Nyttig hamburgare.


Närbild.

img_0813 (MMS)

Närbild.


Nu är den äntligen på plats!

img_0812 (MMS)

Fortfarande fattas några små lådor men dem ska vi hämta i Björklinge snart. Det fina fotot på min farmor och farfar fick hänga ovanför. Vi har planerat en rockad med möbler för att få in flera vita möbler. Bokhyllan till höger ska vi ta ner i gillestugan och inreda ett litet bibliotek. I stället ska vi upp med ett vitt gammalt skåp av mindre modell. Tack och lov har jag en man som gillar samma inredningsstil som jag. :)


Fortsättning...

img_0811 (MMS)

Arbetet med sekretären fortskrider. Idag är det lådor och innandömet som vitmålas.


Men det är ju makalöst!

Som jag har slitit med denna sekretär idag. Jag började med att skrapa sidorna där färg fallit i flagor. Sedan putsade jag med sandpapper och med slipmaskin. Men färgen sitter som berget i små vågräta linjer. Bara på sidorna, inte på ovansidan eller fronten, där gick det bra. Jag har nu putsat med målsättningen att få det hyfsat jämt. Men sen skiter jag i dom där sidorna (ursäkta språket) För nu har jag hostat och snutit ut damm i en halvtimma så nu får det vara bra. Nu tänker jag måla ovanpå allt ändå. Så det så!

Det syns nog inte så mycket på sidorna ändå. Resten är ju slätt och fint. Ja ja... vi får se. Nu har jag givit upp för idag. Min snälle make har lovat att hjäpa mig i morgon så får vi se om vi får ordning på alltihop.

Känner mig som om jag jobbat i ett kalkbrott idag.

Dagens projekt

img_0810 (MMS)

Dagens projekt blir att skrapa och vitmåla en sekretär.


Soffan

img_0808 (MMS)

Till sist vitmålades denna lilla soffa som står  innanför vår hall. Nu återstår som sagt bara en dyna.


Sen blev det två gamla stolar

img_0807 (MMS)

Sen blev det två gamla stolar som fick bli vita. Maltesern Loulou var redan vit och behövde inte målas. Tur för henne det. :)


Det började med en grind som skulle målas ...

img_0809 (MMS)

Det började med en grind som skulle målas igår. Här är resultatet.


Dä ä bar å fortsätta

Skulle bara måla en grind. Hmmm gav mig även i kast med en halvfärdig dörrlist, en hundkorg och en soffa med. Om jag har ork när allt detta är klart så kör jag två gamla stolar med. Nån som vet var man kan måttbeställa dynor? Skumgummivariant går bra. Skulle vilja ha en dyna på soffan.

Ska ta bilder på detta med och lägga ut när allt är klart. Men vist är det fint att vitmåla gamla möbler? Man borde ha ett större hus bara, ha ha ha..... när det är så mycket möbler man vill ha in. I morgon ska jag gå lös på sekretären jag fick av söstra mi Lotta. Då ska den bli vit, med ljusgrå färg inuti. Kommer bild på den med när den är färdig.

Just nu väntar jag på att färgen ska torka så jag kan dra på det sista lagret. Därför jag har tid att vara här å jamla.

Hörs sen da!


Måla måla

Idag beslöt jag mig för att vitmåla grinden vi köpte på Erikshjälpen för 60 kr. Nu är den primad och strax ska jag stryka på 701an. Tyvärr måste vi hänga om den för det är bökigt att den går inåt mot trappen. Speciellt när man ska upp och måste ta ett kliv tillbaka i trappen för att kunna öppna. Men det är väl bara å göra det. Längtar för övrigt grymt efter de nya sovrumsdörrarna. Såna där gulaktiga trädörrar vi har nu ser bara smutsigt ut. Tacka vet jag vitt.

Dottern har åkt till Grängsbo för att hälsa på sin förra häst som bor hos hennes tremänning numera. Bonusdottern åkte till en kompis och maken meckar med bil och moppe idag. Finns en del meckande att göra. Två bilar, en moppe och en fyrhjuling. Så om nån råkar vara göralös å gillar att mecka så är det bara att komma. Jag lovar att bjuda på fika... gofika.

Tjo

Dörrar och kök

Idag har vi varit på Byggmax och kollat på dörrar till våra sovrum. Så snart hoppas jag ska vi äntligen byta ut de hemska 70-talsdörrarna. Härom dagen funderade vi lite omkring köket med. Det ligger lite längre fram i våra planer, men planera och fundera kan man ju göra ändå. Just nu funderar vi över tre olika luckvarianter. Ståt, Lidingö eller Ädel vit alla från Ikea. En mörk bänkskiva vill jag gärna ha också och nytt kakel. Vitt, vitt, vitt ska det vara.

Det vi däremot köpt idag är tapeter till fondväggen i vardagsrummet. Vi hade ett presentkort på Rusta som fick komma till nytta nu, Det blir väl bilder på det när vi blivit klara, den är i alla fall mörkbrun med blommor och fåglar på. De övriga väggarna ska bli vita. Å det ska bli skönt att få lite mera gjort här hemma.

Har skaffat en grind till trappen med. Den ska jag vitmåla. Bra att inte hundarna rusar dit ner och stökar.

Ja nog finns det att göra. Man behöver inte vara sysslös. Men vi skyndar i vår egen takt vi. Bäst så!

Ha en trevlig kväll!

Bra torkväder

Sol och blåst. Då dyker jag ner i tvättstugan och tvättar sängkläder, kläder och hundfiltar. Återkommer sen!
Tjo!


Här berättar gammelfarfar lite om sig själv.

img_0803 (MMS)

Här berättar gammelfarfar lite om sig själv.


Gammelfarmor Christina.

img_0751 (MMS)

Gammelfarmor Christina. Inte mer än rättvist att hon med får komma på bild. Trots att bilden är lite otydlig och ett ljus kom i vägen så kan man se att hon var en vacker kvinna.


Orgeln

img_0767 (MMS)

Börjar denna lördag med en bild på en utav de orglar gammelfarfar Hans Embretsen byggde. Det sägs att han bar den till kyrkan där han var kantor. När han bodde i Norge tog han kantorsexamen vid 14 års ålder. Musikintresserat verkar gå som en röd tråd genom hela vår släkt. Vi fick även berättas för oss att kort efter Hans död så kom det nya orgelstämmor med posten som han skickat efter men aldrig hann få. Aktiv in i det sista alltså.


Gungstolen

img_0777 (MMS)

Gungstolen hade gammelfarfar tillverkat till någon som hade reumatism.


Fin bonad!

img_0773 (MMS)

En bonad från gammefarfars i Lindsberg. Nån som kan brodera en likadan till mig? Älskar budskapet i den.


Min farfars far Hans Embretsen

img_0752 (MMS)

Min farfars far Hans Embretsen. Skräddare och skomakare i Lindsberg. Född i Sörskogsbygda, Elverum i Norge. Vilken stilig man han var. Tänk vad mycket han kunde. Han hade ett musiköra som få. Byggde flera instrument, orglar, fioler. Jag har varit där idag. Vilken upplevelse! Jag kommer att skriva mer om detta senare. Har tagit många bilder.


Husliga Helen

img_0723 (MMS)

Provar göra sylt av smultron, hallon och lite svarta vinbär. Friskt vågat hälften vunnet som Marie brukade säga.


Släkt och vänner

Denna vecka har vi besöka av min kusins dotter E och hennes pojkvän. Uppskattar så min underbara släkt och det är alltid roligt när vi får besök. Igår var vi till mina föräldrar och fikade och min pappa fick tillfälle att prata gamla fina minnen om släkten och visa kort. Sedan på kvällen så var jag och grattade min syster som fyllde år. Maken var hemma och tog hand om våra gäster.

Idag ska maken ta dem med och visa sommarstället E´s pappa hade när de var liten. I morgon ska vi åka till stället där min far och E´s farmor växe upp. Det ska bli så kul. Vi ska även till Lindsberg och se där min farfars far bodde. Det var han som kom hit till Sverige från Norge med sina bröder.

Vi har även haft besök av min stora son. Det är alltid så mysigt att få lite tid tillsammans. På fredag kommer bonusdotter J hem och på söndag kommer min yngsta dotter Linnéa hem.

Nästa måndag börjar jag jobba. Det ser jag mycket fram emot, så länge som jag längtat efter ett jobb!

Ikväll ska vi grilla. Det ska bli härligt.

Ha en fortsatt bra dag!

Ska ta ett bad innan vi åker. Kan ju bli l...

img_0719 (MMS)

Ska ta ett bad innan vi åker. Kan ju bli lite varmt i bilen annars eftersom det inte är AC.


Hjälmaren ligger blå, solen lyser över oss...

img_0717 (MMS)

Hjälmaren ligger blå, solen lyser över oss denna underbara morgon.


RSS 2.0