Brinner bra hänne.

img_0538 (MMS)

Valborgsmässoeld på Kägelholmen. Fick sällskap av mor och far vilket gjorde kvällen ännu trevligare.


It wouldn't be enough



If I had all the riches this world has to give

All the comfort that it brings

Never needing anything

I could search the whole world over far and wide

Trying to buy that precious love

That was sent from God above

 

But it wouldn’t be enough

No it wouldn’t be enough

To buy one splinter of the tree 
Jesus died on

And I couldn’t pay the price

For one single drop of blood

That was shed for my salvation

 

If I had all the riches this world has to give

And I gave it all away

Every penny to my name

To some beggar on life's dark and lonely street

All this godness found in me

Could not win eternity

 

And it wouldn’t be enough

No it wouldn’t be enough

To buy one splinter of the tree

That Jesus died on

And I couldn’t pay the price

For one single drop of blood

That was shed for my salvation

 


Valborgsmässoafton

Idag har jag suttit i solen på altanen en stund. Men vinden var kyligare idag än den varit tidigare.

Sedan har jag och maken storstädat hela huset. Inklusive barnens rum (I dotterns rum hade den amerikanska tornadon

dragit fram med stor ödeläggelse, men nu är allt återuppbyggt igen).

Vi har bäddat rent, dammsugit, torkat alla golv, dammtorkat, tömt papperskorgar.... ja allt tror jag. Men det känns så skönt när allt är rent och man är klar. Ett par tvättar ska vi nog hinna med att köra med. Det har blivit lite molnigare men jag hoppas det går att hänga tvätten ute för det torkar så snabbt och luktar så gott då.

Jag har ju även passat på att tvätta alla mattor och filtar i huset också. Skönt att ha allt fräscht. Vinterkläderna hänger prydligt i förrådet. Skönt att ha fått bort dem. Vad mycket plats som blev ledigt.

Ikväll ska vi grilla, maken jag och svärmor. Det känns tomt utan barn, men så är det ju varannan valborg. Efter middagen ska svärmor iväg på direktsänd opera på biografen. Maken, som för en gång skull inte jobbar, och jag ska ner till Kägelholmen och titta på majbrasan och lyssna till sång.



Mera blommor

Riddarsporrar hör till mina favoriter också:


I vårt förra hus planterade vi krollilja som vi fick av svärmor. Det vill jag plantera här också:


Sen förstås löjtnantshjärtan, fänrikshjärtan, akleja och andra "mormorsblommor".




Kanske vi får tid nästa vecka att åka förbi Mobackers och handa växter. Men först ska taggbuskarna bort... just ja... det var ju det också....

Klurar

Vi ska ju gräva upp ett gäng taggbuskar i rabatten. Har funderat och klurat på vad vi ska plantera istälet.
Här är ett par fina buskar som jag gillar:

Forsythia:



Rosenkvitten:



Sen skulle jag vilja plantera Praktlysing:


Och även lite gula dagliljor:


Nu kan man ju förledas att tro att gult är min favoritfärg i trädgården. Men egentligen så är det blått och vitt.

Men jag vill ha en färgglad men samstämmig trädgård. Nu är det redan så mycket fina växter men ett gäng taggbuskar lämnar onekligen ett tomrum efter sig och behöver ersättas av nya fina växter.

Sen är det ju aldrig fel med en väldoftande buske. Schersmin till exempel, både vacker och väldoftande:


Ja detta var några av de blommor och buskar jag vill plantera. I morgon ska jag visa fler.

Dolly sitter fint

img_0534 (MMS)

Dolly sitter fint och vill också ha fläskfilé.


Detta vita rekommenderas varmt.

img_0531 (MMS)

Detta vita rekommenderas varmt.


Har jag sagt att min make är en utmärkt kock?

img_0530 (MMS)

Har i vanlig ordning blivit bjuden på en alldeles fantastisk middag.


Sallad med mozzarella bl a.

img_0524 (MMS)

Mycket gott kan jag intyga!


Tulpanerna slår ut

img_0525 (MMS)

Det är så mycket fint som kommer upp i rabatterna.


Se så vackert

img_0527 (MMS)

Flera rabatter är full av vacker blå skilla.


Trädgård

img_0528 (MMS)

Påskliljor lyser som gula solar.


Jag har så fina blommor i min trädgård

img_0529 (MMS)

Fler ska det bli. Ska fylla på med mera perenner så blir det lättskött. Vackra växter och marktäckare.


Bröllop i dag då.....

Man kan ju låtsas att man är med fast man sitter framför Tvn. Astrid Lindgren var duktig på att leka "låsslekar". Kunde hon kan väl jag. Jag tycker det är jättekul att titta på alla vackra kläder och hattar och utstyrslar som folk skrudat sig i inför detta stora bröllop i England. Tänk om man skulle ha sån stil så skulle man få byta ut hela sin garderob. Tror ni dom har mjukisbyxor och Tshirt? Hmmmm ja kanske i smyg....

Hursomhelst så blev jag så glad när jag hörde att Prins William sagt att det första han skulle göra när han blir kung är att ge sin mor hennes titel tillbaka. Hon gjorde ett bra jobb Diana att uppfostra sina söner den korta tid hon hade på sig.

Grattis får jag väl säga till detta vackra par.  Jo för det var då en evinnerlig tur att prinsen är lik sin vackra mor och inte Charles.... tycker jag då ra.....


Knöligt

Det har varit en rätt knölig dag idag. Vissa projekt måste då strula dom och man blir ju bara så less ibland. Får i ibland lust att lägga mig på golvet och skrika och sparka med benen och rämja: NÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTIIIIIIT! Det gjorde en unge jag träffade på för många år sedan när kläderna knölade. Men vuxen som man är så får man vackert låta bli såna känsloyttringar och istället svälja förtreten och försöka jobba på en lösning.

Det är på något sätt lättare att ta motgångar som man vet att man själv rår för. Men när man varit för snäll och blir oskyldigt drabbad, pga att man har en evinnerlig oförmåga att säga nej, då känns det mindre kul. Det är då den där puerila lusten att skrika och sparka med benen kommer över mig.

En av mina fastrar, som alla förövrigt börjar på bokstaven H (ja det gör farbröderna med för den delen) sa en gång när vi talade om att kunna säga nej: "Av princip så lånar jag inte ut så mycket som en smul". Klok kvinna det. Att man aldrig lär sig va??



Vackert och sant

Hittade den här på FB. Tycker den är så fin så jag sätter ut den här med.


♥♥♥˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙♥♥♥

Det vackraste smycket jag någonsin
haft runt min hals
Är mina barns armar...

♥♥♥˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙♥♥♥
Älskar er mina fina barn!

Tror vi hittat den...

dragbilen ner till Öland alltså. En lite äldre billig bil, men vi hoppas den håller flera år för oss. En Volvo 965 får det bli.


Mot Stockholm

Idag ska vi åka ner till Stockholm. Vi ska hämta svärmor på Arlanda. Men det är inte förrän till kvällen. Tänkte ta tillfället i akt och kika på nån billig dragbil så vi tar oss ner till Öland i sommar med husvagnen. Har ingen ork att fixa med Audin som stannade i vintras. Så vill nån köpa den för en billig peng och fixa vattenpumpen eller vad som är felet så är det bara att höra av sig. Bäst att sluta tänka på Audin för jag bli bara sur när jag gör det.

Kan ju tänka på att vi kanske hinner in på Ikea en sväng. Det är roligare att tänka på det.

Eller så kan jag tänka på att rätt kör vann körslaget i går. Grattis till Team Andreas, Järvsö och Hälsingand. Man ska aldrig underskatta en hälsing med andra ord. Grattar även alla musikintresserade ungdomar som får ta del av prispengarna som gick just till en förening som lär ungdomar folkmusik. Häftigt tycker jag!




Tur att vi går mot sommar.

img_0447 (MMS)

Bilden är från i vintras och visar vår översnöade Audi.


Morrn morrn

Fint väder idag med! Härligt! I går avnjöt vi en trerätters på altanen. Förrätten såg ni bild på i förra inlägget, avokadoröra, räkor och stenbitsrom. Sedan bjöds vi på helstekt marinerad fläskfilé, haloumi, grillade tomater med parmesan, pommes, grillad lök, tsatsiki och bea. Det var så gott. Till efterrätt blev det färsk, grillad anananas med slingor av honung och gammeldags vaniljglass. Har jag en fantastisk man eller? Han är en helt otrolig kock. Allt han lagar blir gott.

Idag visar han film på Röda Kvarn i byn, från bittida till sent. Så jag och barnen ska äta påskmat själva idag. Det blir nygriljerad skinka, ägg, köttbullar, prinskorv, sill, potatis och lite annat gott. Får se om maken hinner få nån paus så han hinner hem och äta lite han med.

Fortsätter tvättandet idag. Härligt när det går att hänga ut. Får se om jag hinner tvätta bilen innan maken ska ha den till jobbet. Annars går det fler tåg...

Hoppas ni alla får en härlig påskdag!

Förrätten

img_0523 (MMS)

Förrätten


Vårfint i bilen

Då har jag städat bilen också. Så nu är det så vårfint i den. Mattorna är nyskurade med såpa. Nu återstår bara att tvätta den. Men det får bli lite senare för nu har maken den till jobbet. Hinner jag inte idag tar jag det i morgon. Det är ju påskov vettja. Känns skönt för jag kommer att hinna så mycket. Ska nog ta och gå igenom garderober och garage en omgång till veckan. Känns faktiskt som att både Erikshjälpen och sopstationen kan få en varsin omgång med grejer.

Maken ska nog måla ful-furu-panelen i gillestugan. Men på tisdag ska vi till Arlanda och hämta svärmor som varit på Teneriffa en vecka. Eftersom hennes plan kommer på kvällen ska vi passa på att nyttja dagen till ett besök på Ikea med.

I dag började dagen med nybakta scones till frukost på altanen. Maken hade ordnat så fint. I går bjöd barnen på frukost. Amerikanska pannkakor - jättesmarrigt och väldigt gulligt av dem. Har ätit både frukost och middag ute i två dagar nu. I kväll grillar vi igen. Bäst att passa på medan det fina vädret varar.

Vi har varit och handlat maken och jag. Köpte mat och en ny vattenslang. Pantade burkar och flaskor gjorde vi med. De har legat ett gäng ute i garaget som jag ledsnat på. Bättre att få pengar då eller hur?

Idag har dottern badat hundar och sonen krattar gräsmattan. Mot ersättning givetvis. Bra för dem att kunna tjäna lite extra pengar.

Sängkläderna tvättade jag i morse, så nu hänger de ute på tork. Det luktar så gott när man bäddar rent med sängkläder som soltorkat.

Ha en underbar påskafton allihop!

Tänker tillbaka

Jag satt i dag och tänkte på en sång som jag hörde i somras. Ja jag har hört den innan dess också, många gånger. Men detta var några dagar efter Maries begravning. Jag var på Öland och maken hade åkt tillbaka hem för att jobba. Jag gick till Tältsalongen för det skulle vara allsång där. Just den här kvällen var Roland Utbut där och sjöng. Jag var ledsen inuti, för det var mycket sorg och saknad som fyllde mig. Då sjöng vi den här sången. Jag sjöng väl inte så mycket, för tårarna rann mest utför mina kinder. Jag tycker den har en så vacker text.

Mitt badrumsfönster

I badrumsfönstret har jag änglakrukor som jag köpt på second hand för runt fem kronor styck. Sedan har jag vitmålat dem och klistrat en spets längst upp på kanten. Bildkvaliten är väl inte den bästa. Fotar med min iPhone. Gardinen har en mysko färg på bilden men är vit egentligen.


Närbild av en änglakruka:
En närbild av en änglakruka.

Schablonmålning

img_0519 (MMS)

Texten "Home sweet home" som jag målade på två gamla stolar och ett nattygsbord idag.


Genom allt

Livet har sina upp och nedgångar. Ibland går allt lätt för oss och tillvaron är ljus och bekymmersfri. Men så plötsigt kan saker ändras. Jag har själv upplevt svåra passager i mitt eget liv. Stunder när jag känt mig ensam och missförstådd. När jag gjort fel och när jag känt mig vilsen. I alla skeden av livet genom saker jag gjort rätt och saker som jag gjort fel. Genom alla berg och dalar, alla olika sinnesstämningar, i dagar av glädje och dagar av sorg så är det någon som följt mig och vakat över mig.
Through it all - Genom allt.

Och här kommer sången....


Att kunna förlåta

Det är det påsken handlar om för mig. Jag älskar sången If that isn't love som bl a Elvis sjungit in. Här kommer den fina texten.

He left the splendor of heaven
Knowing His destiny
Was the lonely hill of Golgatha
There to lay down His life for me

And if that isn't love
Then the ocean is dry
There's no stars in the sky
And the sparrows can't fly
Yeah if that isn't love
Then heaven's a myth
There's no feeling like this
If that isn't love

Even in death He remembered
The thief hanging by His side
Then he spoke of love and compassion
And He took him to paradise

And if that isn't love
Then the ocean is dry
There's no stars in the sky
And the little sparrows can't fly
Yeah if that isn't love
Then heaven's a myth
There's no feeling like this
If that isn't love It's got to be love

Det känns som sommar

Idag har jag skruttat runt i trädgården i vit sommarklänning. Det har varit så varmt och skönt. Vi har storstädat huset, tvättat och hängt ut tvätt, påtat lite i trädgården och grillat. Lilleman har varit med en kompis till Buspalatset och vi andra har varit hemma och fixat. Nu är maken på bion. Det är två filmer ikväll. Dottern och en kompis ska gå på den senare. Nattbion idag är Scream 4. Får se om hon kan sova sen. Men det kan hon säkert. Mina båda döttrar älskar skräckfilmer. Något deras mor INTE gör.  Nej jag föredrar romantiska komedier och feel good filmer.

Jag har även gjort lite schablonmålning idag. Satt texten "Home sweet home" på ryggstödet på våra två vitmålade hallstolar och på framsidan av mitt nattygsbord. Får se om jag kan lägga ut någon bild på det sedan.

Påskpyntandet begränsade sig till några påsktuppar på borden. Är inte så jätteförtjust i påskpynt. Men jag har köpt turkosa ljus i vardagsrummet som matchar gardinen och har liknande färg som en fin liten skål som jag fick av mina stora barn när de besökte mig på sjukhuset. Då var skålen full med godis, nu står den och pryder sin plats i vardagsrummet.

Köpte ju ett storpack med penséer häromdagen. Så jag har fina blommor i många krukor ute, både på framsidan och på baksidan. I landen börjar det spira också. Jag upptäcker nya växter för varje dag. Vi har en så fin och välskött trädgård. Dom som bodde här innan oss gjorde ett gott jobb. Hoppas få upp vår trädgårdspavijong i veckan här. Där ska våra vita trädgårdsmöbler stå. Sedan har vi ytterigare ett par grupper som ska ut. En ska stå på framsidan i alla fall. Det är ett kärt nöje att få fixa inför sommaren.

Ha en skön långfredag allihop!


Mys på altanen efter avslutad grillning.

img_0518 (MMS)

Mys på altanen efter avslutad grillning.


Skärtorsdag

Stilla veckan som avslutas med påskdagarna är en härlig tid. Speciellt nu när vädret är på topp. Vi har städat på altanen, tagit fram trädgårdsmöblerna och den fina grillen vi fick av svärmor förra sommaren. Bordet är dukat och de obligatoriska ljuslyktorna framplockade. Om ett par timmar ska vi grilla. Årets första grillning faktiskt. Ska bli så mysigt. I morgon ska vi storstäda inomhus och påskpynta. Har inte hunnit det än men vem har sagt att det inte kan göras på en långfredag?

I går var vi på dotterns skola på miljögala. Det var presentationer av en massa intressanta saker som niorna arbetat med i sitt miljötema. Tipsrunda, utställningar, fika och allt avslutades med en fin show uppe i aulan. Lilleman tyckte det var spännande att få se högstadiets lokaler så jag visade honom runt, eftersom jag själv också gått på samma skola. Han fick även se den berömda mattesalen där jag och Marie en gång kröp in när vi kom försent till en mattelektion.

Min duktiga dotter framträdde på scenen med en egenkomponerad sång. Hon var så duktig och sjöng och spelade så fint. Vi var många föräldrar som var och lyssnade.

I går berättade min kollega för eleverna varför vi firar påsk. Hon berättade så fint med sån inlevelse att jag fick hålla tillbaka tårarna. Tänk vilket fint budskap påsken har. Påsken handlar om livet som Gud ger oss och döden som besegras. Genom uppståndelsen visar Gud att synd och död i denna värld övervinns och han ger oss alla en möjlighet att leva i den nya skapelsen som tar sin början i och med detta. Vi blir förlåtna så att vi själva också ska kunna förlåta.



Här kommer en text till en av Arnold Böruds sånger:

Maria, varför gråter du?
Jesus är ju inte där
Nej graven lämnade han tom
Han själv uppstånden är
Och denna hälsning sänder han dig
Att han har dig kär
Maria, Jesu grav är tom
Han är inte längre där

Han segrat, tog bort dödens udd
Alla gravens bojor brast
Nej mörkret förmådde inte
Att hålla honom fast
Jesus har segrat
Och visat dig
Att han har dig kär
Maria, Jesu grav är tom
Han är inte längre där

Jesus lever, prisa Gud
Dödens välde är nu slut
Jesus lever, han är här
För där två eler tre är tillsammans i hans namn
Där är Jesus när

Oj

Skulle ha skrivit lite om den fina miljögalan som jag var på ikväll. Men slocknade innan jag ens börjat. Så rapport om detta kommer om några timmar. Söööva nu!
Natti!

Inte så mycket

Blir inte så mycket skrivet idag. Är alldeles för trött idag. Har sovit tre timmar i natt. Varför vet jag inte men det kan vara för att jag visste att maken skulle upp kl 4 för att skjutsa svärmor till Arlanda. Sånt kan göra mig orolig det. Men allt gick bra och nu är svärmor på Teneriffa och maken här i soffan bredvid mig.

Idag har jag jobbat och sen har jag varit och fikat med mamma och pappa en sväng. Lilleman var med på skolan idag och träffade sin nya klass igen. Bra att de har olika påsklov även om det innebär att Lilleman faktiskt får gå lite i plugget på påskovet med. Fast inte så han klagar direkt. Han har haft jättekul med sina nya klasskompisar.

Dags att avsluta och leta upp sängen strax. Kommer nog att sova som en stock i natt.

Tjo!

Vilken härlig dag

Efter jobbet åkte jag, maken och Lilleman till Bollnäs och handlade penséer. Passade på att ta en fika på underbara Lilla K´s trädgårdskök också. Mums!



Inhandlade lite trädgårdsredkap och mera staket också. Så nu har jag planterat penséer i mängd och maken slutför staketet, så snart är det fritt fram för våra vovvar ute i trädgården.




Fyrar

Fyrar - jag älskar dem. Kanske för att de för mig är förknippade med mitt älskade sommarparadis Öland, där jag tillbringat så många somrar som barn, men även som vuxen.


Högby fyr, Öland


Långe Erik på norra Öland


Långe Jan på södra Öland



Min favoritsång Fyrbåken, The Lighthouse, handlar också i bildlig mening om en fyr. Jag tycker om texten så mycket på den. Så här kommer den, först på engelska med Buddy Mullins:


och på svenska med Samuelsons, undrar hur många gånger den sjungits i Tältsalongen på Löttorps Camping på Öland?

Våren syns i våra rabatter.

img_0514 (MMS)

Våren syns i våra rabatter.


Staketet börjar komma på plats.

img_0515 (MMS)

Staketet börjar komma på plats.


Undan för undan

..... kommer våren, både ute och inne. Idag har jag planterat om nästan alla krukväxter i vårt hus. Bara några kvar och dem tar jag i morgon. Skönt att få det gjort så kan jag ägna mig åt trädgården sen. Maken har påbörjat staketet som ska upp runt tomten.

Men dagen började i vanlig ordning med mysfrukost och melodikrysset med maken. Sedan åkte vi in till Södehamn och hämtade upp Lilleman som har påsklov och ska vara här ända till nästa måndag. Eftersom eleverna i vår kommun inte har påsklov förrän nästa vecka ska han få vara med mig på jobbet och hälsa på sin nya klass igen. Lilleman flyttar ju hit till oss i sommar och ska börja skolan här i höst. Dottern ska gå i gymnasiet i Stockholm och flyttar till sin pappa då. Så barnen byter boende alltså. Har sina fördelar det med.

Maken jobbar i kväll men när han kommer hem så ska vi äta fläskfilé. Smaskens!

Hoppas ni också har en riktigt mysig lördagkväll.

Glöm inte att rösta på Team Andreas i körslaget ikväll nu bara! :D


Pellisar som är ute på luftning!

img_0513 (MMS)

Pellisar som är ute på luftning!


Sol och vår!

Men vilket härligt vårväder det är idag! Man blir glad i hela kroppen. Trägården vaknar till liv och jag upptäcker allt fint som växer i vår trädgård. Upptäckte en luktpion i går och blev så glad. Jag älskar pioner! Fint väder ska det visst bli hela helgen så vi kommer nog att vistas mycket ute. Maken ska slå upp ett staket runt tomten så våra hundar kan få vara ute och leka lite. Det hanns inte med i höstas eftersom snön och tjälen kom så snabbt.

Själv har jag jobbat idag och vilar nu ryggen en stund. Är rätt trött eftersom jag vaknade kl 4 och kunde för mitt liv inte somna om. Typiskt mig....

Men det är så roligt att äntligen vara tillbaka på jobbet. Jag trivs så bra!

Maken har storstädat hela huset efter hallrenoveringen. Det var så skönt att komma hem och allt är rent och fint och doftar såpa. Snart bär det iväg in till Bollnäs och sen väntar god middag i kväll och sen är det HELG!!!

Här kommer en fin vårbild!

Ha det så gott!


Feberfri

Yes! Har varit helt feberfri idag, så i morgon ska jag äntligen få gå jobbet. Yiiiiippiiiiie!!!!!


Idag har min duktige make tapetserat hall och trappvägg klart. Å vilken fin hall vi har nu. Ska leta efter vita tavelramar. Ska in till Bollnäs en sväng i morgon och veckohandla så då ska vi kolla på Dollar och ev A&H om de har billiga ramar.

Nu ska jag titta klart på Navy CIS



och sen blir det till att sova. Arbetsdag i morrn som sagt! Härligt!



Dags att sova

Får hoppas att inte hostan blir för jobbig i natt.





Hallrenoveringsröra

Hmmm underligt ord... :) Men rörigt blir det av att renovera hallen. Nu är det bara väggen i trappen och runt Lillemans dörr kvar att tapetsera. Allt annat är klart. Jätteskönt är det att äntligen ha fått fina väggar, för att inte tala om att tak och lister numera är vita. Allt blev ljusare och större. Maken har varit riktigt flitig och jobbat medan jag bara legat i sängen och hostat och snorat.

Han kom nyss hem med den "nya" hatt- och skohyllan som vi köpte på Blocket. Så här såg den ut:
(Bilden kommer i från Blocket och inte från vår hall alltså. Den hänger numera i klädkammaren intill hallen).


Själv kör jag på med alla medikamenter jag kan hitta. För jag tänker gå och jobba på fredag har jag bestämt. Är hyfsat feberfri nu, men hostan sitter i. Tröstar mig med att jag kanske tränar magmusklerna när jag hostar. Det är nämligen hostmusklerna jag ska träna säger min sjukgymnast. Ha ha.....

För att återgå till rubriken på detta blogginlägg så kan jag säga att jag längtar tills tapetseringen är klar. För då ska det storstädas. Dammas, dammsugas, torkas golv mm. Sen ska vi bara njuta i helgen. Då kommer Lilleman och stannar en hel vecka, för han har påsklov. Helt underbart ska det bli!

Nej nu ska jag på med vattenkokaren och ta mig en kopp tea med lite ingefära och citron i.

Trött på att vara förkyld

Börjar bli less på att vara förkyld nu. Ändå har jag bara varit det i två dagar. Men i alla fall... jag snorar, nyser och hostar så revbenen börjar göra ont. Finns inte så mycket mer att skriva mer än att jag lär bli sängliggande i morgon med.

Lite roliga saker finns det ändå att rapportera. Maken har tapetserat ytterligare en del av hallen, samt klädkammaren intill hallen. Det blir jättefint. I morgon ska maken åka och ev köpa en ny hatthylla och skohylla till klädkammaren. Den hatthylla som fanns där innan var nåt slags hemmabygge av mera praktisk än estetisk karaktär, så den kommer inte upp igen. Det som återstår sen är väl för min stackars make att klättra och kliva på stege och försöka tapetsera den höga delen av trappen. Usch, gruvar mig lite för det jag.

Ska införskaffa lite fler vita tavelramar också. Det är så fint med vita detaljer mot den grå halltapeten.

Nej nu är orken slut. Ska ta en kopp te och kolla lite på Tv nu.

Ha de!











Bara att gilla läget...

Får fortfarande hålla mig i sängen. Feber och förkylning vill inte ge med sig. Supersnorig och ibland täppt... tur maken köpt nässpray. Sårig i halsen så det svider när jag dricker apelsinjuice. Bunkrar upp med nödvändig proviant i dag med och stannar i sängen.


Blä för att vara sjuk



Hostar, nyser, snorar, huvudet värker och halsen är sårig. Det är tungt att andas. Man har ju helt klart haft bättre dagar. Det går åt en del panodil, strepsils, eucalyptus, läkerol och fishermans. För att inte tala om vitlök, citron och ingefära. Har varit vaken sen 4, kan inte sova hur mycket jag än försöker. Ska försöka ta ett bad nu får se om det känns lite bättre sen.

Jaha

Så ligger jag här och kan inte annat... suck.... Jag vill inte vara sjuk! Vem vill det förresten? Har varit riktigt dålig i natt. Frusit och svettats om vartannat. Halsen känns som ett öppet sår och näsan är snuvig och slemhinnorna gör ont. Har hosta också ovanpå det och det känns tungt att andas. Hoppas det inte blir nån lunginflammation, det är jag så rädd för. Var ordentligt sjuk i det för 11 år sedan, blev inlagd i 3 dygn på sjukhus och man fick byta penicillinsort 4 gånger innan man fick bukt med den.

Maken fortsätter med det som är kvar av hallen. Det är bård som ska dras bort och så ska det tapetseras i resten av hallen och klädkammaren. Lite mera vitfärg ska strykas på vissa ställen med, sen är det bara att se sig om efter ett snyggt och prisvärt golv. Sen är det bara att välja, att fortsätta med gillestugan eller vardagsrummet. Vi får se vad det blir.

Nä nu ska jag vila. Kanske tittar jag in lite senare.

Ha en bra dag!

Aaattjoooo


Nån bacill har hoppat på mig. Jag som alltid brukar klara mig från sånt. Folk kan spy och snora runt omkring men sällan väljer bacillerna mig. Men i morse vaknade jag med tre nysningar på rad och en mycket snorig nos. Men med tanke på att såväl elever som mina egna ongar varit förkylda så är det väl inte konstigt att någon av alla baciller valde mig som offer för sin illvilja.

Efter ett par timmar kände jag att halsen började svida så då tog maken och åkte och köpte Strepsils åt mig.


Så så här ser det ut hos oss just nu. Har en underbar man som sköter om mig.




Övning i norska

Hittade en fin dikt på nätet. Den är på norska så det får bli en liten övning för alla svenskar. Jag har ju en viss förkärlek för norska jag, kanske har det med mitt norska påbrå att göra. Farfars pappa Hans kom ju från Elverum i Norge.

EN GANG I BLANT.

En gang i blant skulle en ta seg tid
til å gjøre nær sagt ingenting.
La timene rusle litt sakte forbi
og la tankene fly litt i ring.

En gang i blant skulle en stoppe opp
- uten formål og uten grunn,
bare sitte i fred med sin kaffekopp
og bare "være" en liten stund.

En gang i blant skulle en roe seg ned
og se alt i litt større perspektiv -
gi tankene tid til å dvele litt ved
hva en egentlig vil med sitt liv.
Randi S. Nielsen

En annan del av hallen.

img_0506 (MMS)

En annan del av hallen.


En del av hallen

img_0507 (MMS)

En del av hallen


Nu är halva hallen klar.

img_0508 (MMS)

Nu är halva hallen klar.


Veckohandlat

Då har maken och jag varit på Willys och veckohandlat. Jag känner mig alltid så nöjd när det är gjort och kyl, frys och skafferi är välfyllt.

Slank med en fin liten grön växt idag också eftersom jag var på Röda Korset för ett par dagar sedan och hittade en fin änglakruka som jag ska vitmåla. Tillsvidare står den i en annan vit kruka.

I kväll jobbar maken på bion. Jag ska laga pasta till mig och barnen så får maken äta när han kommer hem sedan. Han tog med sig en macka för att ha lite matsäck på jobbet.

I morgon ska sista lagret färg på listerna sen ska vi börja tapetseringen! Yippie!!! Vi hinner väl litegrann i alla fall innan våra lördagsgäster kommer på middag. Söndagen går nog också i tapetseringens tecken. Sen ska det bli kul att dekorera hallen.

Letar billigt laminatgolv nu och även ett vitt sideboard som inte är så djupt. Idag har vi en köpmandisk i hallen men den känns lite för klumpig tycker jag.

Näpp nu ska jag återgå till mina sysslor.

Trevlig kväll!

Helg

Vad skönt med helg. Ikväll kommer Lilleman hem, det ska bli härligt för jag längtar så otroligt efter honom. I morgon kväll blir det middag här hemma med gäster. Mysigt!

Idag ska maken måla färdigt listerna och sen blir det storstädning. Har liksom inte varit någon idé innan för det blir ändå så rörigt när man målar och flyttar på möbler. Så det kanske blir tapetsering redan till helgen, vilket jag hoppas. Jag kanske kan ta och rolla dörrarna vit medans maken tapetserar. Nån som vet var man kan köpa billiga dörrhandtag? Tänkte byta ut dom guldiga 70 talarna mot silverfärgade av lite modernare stuk. Sen ska det bli roligt att göra om lite i hallen. Köpte ju lite fint igår på Kupolen.

Nu ska jag strax åka till jobbet, men tittar in här igen i eftermiddag.

Ha en underbar fredag!


Lite av mina Kupolenfynd.

img_0504 (MMS)

Köpte förutom lite väggdekorationer och krokar en top, en kofta och ett par byxor.


Dottern och jag äter Thaimat på Kupolen!

img_0503 (MMS)

Kycklingspett med jordnötssås och ris! Mums!


Hå hå ja ja

Hå hå ja ja... hör va dä blåser i träa idag.....

Jodå Sven-Ingvars gamla slagdänga kommer väl till pass för det är båsigt här uppe i Hälsingeskogen idag. Tog en promenad från jobbet till mina föräldrar och jag har väl sällan varit med om sådan motvind.

Vi uppvaktade min fina pappa som fyller 82 år idag. Fräschare och snyggare 82 åring får man leta efter. Som vanligt får man ju aldrig handla några presenter till honom för han påstår att han har allt. Men jag vet att han har sagt att han skulle behöva en ny "kaffeflaska" vid något tillfälle, så jag och maken köpte en termos igår.

Här kommer en passande sång tycker jag,med tanke på den geniala födelsedagspresenten - Håll tillgodo :)

Nu ska vi strax fara iväg till Kupolen och gå i affärer jag och dotra!

Ha det så gott!


Godmorgon

Tidigt blogginlägg idag, kommer säkert fler under dagen. Om en knapp timme åker jag till jobbet. Sedan ska vi åka och gratta min goa pappa som fyller år idag.  Blir även en tur till Kupolen för lite inhandlande av vårkläder till dottern.

Arbetet med hallen fortskrider tack vare min flitige make. Vi kommer att fortsätta så smått även i helgen så får vi se när tapeterna kommer på plats. Kanske i början av nästa vecka. Vi har ju bruna 70-talslister runt dörrarna och även golvlisterna har samma färg, så det är en del att vitmåla. Men fint blir det. Är SÅ nyfiken att se hur det blir när tapeten kommer på plats.

Näpp nu ska jag återgå till morgonbestyren.

Ha en bra dag!

Tapeter tapeter

Efter att vi farit runt och letat tapeter till hallen idag så hittade vi till slut en som vi gillade. Kraven var: Easy up, ingen strukturtapet, ingen mönsterpassning och hyfsat pris. Vår blev en enfärgad grå som vi tror blir fin mot allt det vita i hallen.

Hittade en vit tavellist också som jag köpte.

Där ska vi radda upp bilder på alla 6 barnen. Svartvita bilder i vita ramar blir det nog. Men innan den kommer upp ska alla lister och dörrar vitmålas och så ska bården väck överallt.

Har även varit och deklarerat idag, skönt att ha det gjort och ännu bättre att få tillbaka en liten peng på skatten.

Flitens lampa

Har lyst i vår hall de senaste dagarna. Tak och lister målas och väggar förbereds för kommande tapetsering. Maken räknade ut att det går åt ca 11 rullar tapet. Då gäller det att hitta någon sort till rimligt pris. På den nuvarande halltapeten finns en bård som vi måste bort med innan vi tapetserar. Fy vad drygt det är att ta bort bård! Jag blöter upp bården med blomspruta och drar bort den och den tålmodige maken och skrapar bort det eländiga bårdlimmet.
Inget jobb för någon med mitt dåliga tålamod alltså, men vad gör man.... bara å gilla läget ju....

Sen ska lister runt dörrar, golvlist och även dörrarna vitmålas och så ska vi försöka hitta billiga dörrhandtag i silverfärg och lite modernare stuk. Ja det återstår en del pyssel alltså, men det är bara att fortsätta vara flitig så kan vi nog få ut lite bilder på en snygg hall snart.


Humor

Hemma och byter om innan träningen. Måste bara lägga ut en bild full av HelenåMarie humor.

Den här tyckte jag var riktigt rolig!




Far omkring som en kippskodd räv

Tror det var ett uttryck jag lärde mig av Lena H när jag jobbade på Rälsen. Hursom helst betyder det att man flänger och far från det ena till det andra med en farlig fart.

Idag har jag jobbat, nu ska jag på byn och uträtta några ärenden och sen iväg och träna. Sen är jag nog rätt mör i ryggen efter det. Återkommer nog med ett vettigare inlägg när jag är tillbaka hemma igen.

Tjing so long!

Jobbat

Idag har jag vikarierat igen. Åh vad jag tycker det är kul! Har aldrig ångrat en sekund att jag valt det yrke jag har. Lärarjobbet är verkligen bra! Under mitt år som sjukskriven har jag saknat så att få jobba. Att ha ett jobb att gå till varje morgon är verkligen någonting att uppskatta.

Äntligen händer det en massa roliga saker också. Hallen och trappen är snart färdigmålade. Snart ska vi tapetsera. På torsdag em ska jag till Kupolen och gå i affärer medans maken och svärmor är på möte. Hoppas hitta lite fint till hemmet och kanske nåt klädesplagg till mig själv med, vem vet.

Snön smälter undan med väldig fart och mer och mer av vår fina trädgård gör sig synlig. Idag fick jag en påse blomfröer med tidningen Hus & Hem. Dem ska jag plantera inomhus till helgen så de får förgro innan vi sätter ut dem om några veckor. Maken har planterat en massa kryddor som kommer upp så fint i den lilla minidrivbänken som står på fönsterbrädan i matsalen.

Det är VÅR i luften hörrni!


Å så bra det blir

Nu är hela halltaket målat med grundfärg. Övre delen av spaljen är färdigmålad och den nedre (den i gillestugan) är halvvägs klar. På väggen i trappen är en del av tapeten bortdragen. I morgon jobbar jag till 14. Då ska maken fortsätta att måla taket med takfärgen och om han hinner ta resten av spaljen. Det blir SÅ fint. Varje gång jag tittar ut i hallen häpnar jag över hur ljust det är där. Takhöjden ser ut att ha stigit med en havmeter också. Tänk vad smutsig ful-furu kan dra ner intrycket i ett rum. Men nu är den tack och lov på väg bort.

Jag kan tala om, efter att ha dragit tapeter, att på det glada 70-talet kunde detta hus stoltsera med en illgrön tapet i två nyanser i hallen och orange i trappen. Kanske även i gillestugan, där har jag inte kollat än. Undrar om de hade den röda plastmattan i hallen till det? Ja det kan man hundra sa Heddie. (alla som läst någon av Viveca Lärns böcker om Eddie behöver inte fundera om den förra meningen-övriga ombedes gå och läsa i alla fall EN Eddiebok).

Funderar på om maken, när vi målat och tapetserat klart, ska få lägga in ett laminatgolv i hallen. Tycker i och för sig att den röda plastmattan är lite uppkäftig, men ändå... näää. Laminat får det bli!

Vi hann förbi Rusta idag för att kolla på tapeter. Hittade ett par som vi kunde tänka oss, men vi sparar med att handla tills vi gjort klart all målning.

Nä nu börjar det bli dags att krypa till kojs. I morgon ska jag vikariera igen och tjäna "riktiga" pengar. Det ser jag fram emot.

Huj huj, hörs i mören!


Bekämpning av all ful-furu i huset.

img_0501 (MMS)

Maken vitmålar halltaket, jag målar spaljen och hunden Jolly tycker att vi är tråkiga som inte vill kasta boll med henne. När vi är klara med tak och spalje ska vi välja tapeter. Det blir samma tapet i hall, trapp och gillestuga. Något ljust blir det i alla fall, dyker väl upp någon bild senare när vi hittat det vi vill ha. Ska nog passa på att välja tapet till vardagsrummet också. I gillestugan finns en hel del furuväggar som också ska bli vita. Lika bra att köra medan vi ändå håller på. Jag tycker det är underbart att jag är så pass bra i min rygg nu att även jag kan hålla på och fixa lite. Nu åker vi strax till Bollnäs för att lämna av bonusdöttrarna vid tåget. Sen tar vi en tur på Mobackes och kikar på lite blommor och annat skoj i heminredningsväg!


Jag hör dem för sällan

Vi lever i en värld som för oss är mer global nu än någonsin tidigare. Vi ser på Tv varje dag om hur människor i andra länder har det. Hur flyktingströmmar väller in över landsgränser pga. krig och miljökatastrofer. Vi får ögonblicksbilder av elände direkt in i våra vardagsrum, vi får se mycket mer än tidigare med allt snabbare rapportering tack vare att människor kan filma och ta bilder via sina mobiler etc.

 

Det som slår mig är att trots att vi ser andra människors lidande, både i andra länder och i vårt eget, så hör vi orden solidaritet, jämlikhet, broderskap, förvaltarskap alltmer sällan. Möjligen i något första maj tal eller i en politisk debatt, men sällan i andra sammanhang.

 

I stället klagar vi på allt möjligt. Vi vill bli rika, vi vill ha mycket pengar så vi kan konsumera mera för det verkar som det är endast då som vi är lyckliga. För vi tror att vi blir lyckliga först när vi bor i det perfekta huset, där allt är nytt och fräscht, där vi har det vackraste möblemanget och där den ena utsökta middagen avlöser den andra. Vi tror att vi blir lyckliga först när vi kan byta ut garderoben varje säsong, om vi kan resa utomlands på semester flera gånger per år och om vi har det senaste i såväl bil som teknik väg. Har vi det inte så är det sådant vi verkligen kämpar för att uppnå.  Vår värld når inte ens runt vår egen kommungräns utan möjligen till en eller ett par grannar vi kan jämföra oss med. Det är det som är målet med vårt liv – att öka vår egen personliga välfärd.

Det globala och solidariska tänket är väldigt långt borta, när vi irriteras över att grannen gör sin tredje Thailandsresa medan vi själva inte varit utomlands på flera år.

 

Det får mig att fundera över vilket arv jag lämnar över till mina egna barn. Nu menar jag inte arv i form av pengar utan mer ett arv i form av värderingar och omsorg om andra. Lär jag mina barn att pengar är lycka eller lär jag dem att vi är satta här på jorden för att förvalta vår jord och för att ta hand om varandra?

En sång dyker upp i mitt huvud. Vi sjöng den i Ekumeniska ungdomskören när jag var ung. Den är hämtad ifrån Bibeln och det är Jesus som säger orden:

 

”Vad du har gjort mot en av mina minsta
det har du gjort mot mig.
Efter ditt sätt att handla mot din nästa
ska jag bedöma dig.


På frukten ska trädet kännas
i gärning ska det ses vem du är
vad hjälper det, att du säger du tror
när ditt liv slår ihjäl dina ord”


Vad vill jag säga med mitt inlägg? Jo det jag tror är att för att få en mer empatisk och solidarisk värld, både i vår familj, vår närmiljö, vårt land och ur ett globalt perspektiv måste vi börja med det lilla. Vi måste börja med vårt eget tänkande, vad vi förmedlar till våra barn. En viktig del för att de ska växa upp till individer som genuint bryr sig om andra människor, som tänker utifrån de orden jag, som jag skrev i rubriken hör alltmer sällan solidaritet, jämlikhet, broderskap, förvaltarskap. Det blir en vackrare och finare värld för oss alla att leva i om vi ser en bit utanför oss själva och om vi strävar efter att göra andra gott i stället för att vi ska kapa åt oss så mycket själva för egen vinning.

Jag lyssnade på Skavlans intervju med Cat Stevens, (som numera heter Yusuf) igår.  Han talade bl a om fred. För att uppnå ett fredigare samhälle så tror jag att vi måste ha frid inom oss själva. Att i stället för att be om att vi ska bli rika så vi kan konsumera mera kanske vi ska be om ork och engagemang för människor runt omkring oss.

 

Som ni märker så brinner jag för de här frågorna. Det har jag alltid gjort, det är därför som jag i tidig ålder engagerade mig politiskt och även inom hjälporganisationer.  Jag är uppvuxen i ett underbart hem och i en liten kristen församling som till största delen bestod av människor som själva inte hade något överskott av pengar. Men vad dessa människor kunde åstadkomma i missions och hjälparbete för folk i andra länder var imponerande att se. Kärleken och glädjen att ge av det lilla de hade, fick jag se som litet barn och sedan växa upp med.  Det är en lärdom för livet.

Jag kommer säkert att återkomma till detta ämne fler gånger. För det är min livsnerv och något jag tror starkt på. Tilläggas bör att jag absolut inte sätter mig på några höga hästar själv, men jag gör så gott jag kan för att de fina ord jag skrev om här ovan ska bli sagda och användas oftare.

 

Ha en riktigt skön helg och ta hand om varandra, tänk på att det bästa vi har är faktiskt varandra!

 


Vill dela en underbar sång


Aj!

Migrän idag - inte kul alls.... tagit tabletter och hoppas det går över... ja ska ju måla spalje idag....


Många saker

I dag har jag vikarierat. Det var jättekul. Vilade en stund när jag kom hem, sedan skjutsade vi dottern till bussen som går ner till Stockholm. Sedan besökte vi i nämnd ordning Willys, Dollar Store, Åhlens och Albert & Herbert. Fick tag i allt vi skulle ha. Plockade upp bonusdöttrarna som kom med tåget och sen bar det iväg hem. Ja det var väl ungefär allt. 

Nu ligger jag i sängen med en trött rygg och tittar på det som Marie och jag brukade kalla "rämjprogramme" dvs "Så ska det låta". Rämja är vad katter gör när de skriker och jamar. Marie och jag brukade också rämja i högan sky och sjunga med i alla sånger vi kunde. Så brukade vi samtidigt prata med varann på msn och kommentera det vi såg och hörde. Saknar allt kul vi hade....

I morgon hoppas jag maken får tid att påbörja målning av halltaket. Jag har ledsnat på fulfurun i taket för länge sen och nu ska här bli vitt och ljust och fint! Sen när det är klart ska vi välja tapet. Härligt!

Nä nu ska jag fortsätta se på rämjprogramme och äta makens hemlagade goda veggopizza.

Trevlig kväll på er!

RSS 2.0