Måndag morgon.....

Hade så ont i ryggen igår så intog sängläge ganska tidigt. Såg på tv och surfade lite medan mannen i mitt liv spelade dataspel (Wii). Jag blir så glad när han ibland tar sig tid att göra det, han arbetar annars så mycket. Tog smärtstillande innan jag skulle sova och somnade på stört. Men vaknade vid halv fem av att hunden Hugo fick för sig att han skulle ha pusskalas. Normalt brukar vi inte ha hundarna i sängen, men Hugo var så nybadad och mysig så han fick bli hos oss i natt.

Så jag slocknade igen kl 8 när mannen steg upp för att skjutsa dottern till skolan. Sen vaknade jag av att han kom in med frukost på sängen till mig innan han for till jobbet. Jag har det bra jag! Nu ska jag försöka ta mig upp ur sängen och i ett skönt bad. Sedan tror jag faktiskt jag ska sätta mig och sola en stund och planera semestern. Fick klartecken från vår underbara vän och djurvakt igår att hon gärna bor hos oss när vi är borta även i sommar om vi vill åka på semester. Efter som ingen tik har löpt och blivit parad ännu så lär det inte bli några julivalpar i alla fall. Vilket för all del är bra. Då är vi lite fria i sommar.

I lördags firade vi lilleman som fyllde 11. Det var en otroligt mysig dag. Han var så glad och nöjd och släkt och vänner var här på kalas och jag bakade prinsesstårta som han hade önskat. 2 st t o m, så då blev det nästan en hel tårta över till mors dag på söndagen också, vilket var praktiskt.

I går var mannen och jag på en "fira mamma" turné. Vi åkte först till svärmor och lämnade blomma, blev bjuden på god mat och dryck och tårta. Satt och pratade en stund, vilket alltid är mysigt. Sedan åkte vi till mina föräldrar. Fast på vägen dit så passade vi på att stanna förbi på norr och handlade lite fina växter till vårt nya fina blomland på framsidan. Sedan skulle mannen in till en kompis och kika på hans dator, vilket gick hyfsat snabbt. Efter detta så passade vi på att kika in på loppisen som ligger tvärs över gatan vid Öjollas. Det var jättekul, för jag hittade en otroligt fin gammal lampa som mannen fick hänga upp i halletaket när vi kom hem. Det var väl nån sorts morsdagspresent till mig själv, resonerade jag, trots att jag fått en jättefin byst/figur/staty i cement från en antikaffär i Bollnäs som min man införskaffat "från barnen" som det hette. Men han vet hur länge jag gått och suktat efter den.

Väl hemma hos mamma så blev det mera kaffe och tårta. Men är det mors dag så är det ;) Satt där ett tag och pratade också. Fick även träffa min kusin och hennes goa ungar ett tag innan vi for hem.

Till middag blev det en god Carbonara.

Nu är det hög tid att börja dagen. Ska till sjukgymnasten i eftermiddag också.

Vill hurra för min stora son Alexander som fyller 23 idag! Hurra, hurra, hurra, hurraaaaaa!!!!!!

Fredag

Nu är det helg och i kväll ska vi grilla. Just nu skiner solen så jag hoppas det håller i sig så vi kan sitta ute. Vi har fått en ny fin och stor gasolgrill av min svärmor. Hon är underbar hon! Man får plats med mycket gott på den grillen. Idag blir det potatisgratäng till och det är ju sååå himla gott!

I morgon fyller lilleman 11 år. Tänk vilken stor kille han blivit. Han har beställt prinsesstårta



så det ska jag baka i morgon till min lille gutt! Har precis varit och handlat ingredienser. Jag tycker det är kul att baka tårtor jag. Sedan ska vi fira med släkt och vänner på dagen i morgon.

På söndag är det mors dag. Jag hoppas alla kommer ihåg sina mammor i övermorgon. Jag håller med Gudrun där i ICA reklamen. Mammor är väl som folk är mest.  Med fel och brister men också med en massa kärlek till sina barn.
Jag önskar att ingen mamma skulle behöva uppleva det som denna sången beskriver:



Var rädda om varandra medan det finns tid!

Kram!

Det varar inte länge....

.... mitt dåliga humör. Tack och lov annars kunde det bli lång "karenstid" som min vän L brukar säga.
På eftermiddagen har jag varit på ett jättebra utvecklingssamtal med min duktiga dotter. Sedan handlade vi på ICA, mannen jag och dottern. I dörren på väg ut så stötte vi ihop med Madde och hade turen att få gosa med en Månstrålevalp på parkeringen. Teddie Leonberger är en riktig liten godbit han.

Väl hemkommen åt vi pytt i panna och sedan blev det 2 sidor matte med lilleman. Sedan var det dags för min rygg att inta sängläge. Som tur är så är det onsdag och jag kunde titta på ett av favoritprogrammen på tv just nu: Arga snickaren, medan mannen visar film på biografen.

Nu ska jag njuta av min nya tidning som jag unnade mig idag. Lantlivs sommarhem. Underbart!

Go kväll!

Om att må

Jo nog mår man alltid... bra ibland, mindre bra andra gånger. När man har ryggvärk kan det vara nog så frustrerande att inte kunna göra allt man vill. Ja jag vet att det finns folk som har det värre och jag är tacksam att det "bara" är detta.

Men jag tänker ändå skriva om detta ändå.

Har haft ett par dagar med intensiv värk nu. Idag på morgonen fick jag ta en smärtstillande, något jag inte brukar behöva göra förrän till kvällen.  Men nånting ligger nog i kläm i nacken för jag blir yr så fort jag reser mig och det är ibland svårt att fixera blicken. Försökte på makens inrådan sova en stund. Sov någon minut, vaknade med ett ryck och ett hjärta som rusade. Så skippade det.

När man ligger och inte kan göra så mycket får man desto mer tid att fundera. Har känt mig lite smått irriterad idag och det brukar bli bättre när jag skriver ner det jag tänker så därför blir det kanske lite gnälligt i bloggen idag. Så ni som inte klarar sånt ombedes läsa nåt annat och återkomma en annan dag när jag är på bättre humör.

Jag irriterar mig på människor som bara ska ha och ha. Oftast utan att själv behöva göra något. Saker ska helst droppa ner av sig självt i framför deras näsor. Nån annan ska fixa det. Själva är dom ju de mest fantastiska människorna i världen och världen torde snurra runt enbart dem. Tro inte att vad som helst duger.. nej det ska vara märkesprylar också.  Prylar och prylar men för att inte verka alldeles för vanliga så lägger de gärna till sig med någon udda liten företeelse. Gärna som de snott från nån annan. Nån udda liten kulturyttring som man kopierat från nån äldre och mer världsvan person. Så har man fixat den imagen också.

Men skrapar man bara på ytan så flagar färgen direkt. De är i själva verket grunda som en tallrik filmjölk.

Dessa människor skaffar sig sällan utbildning på egen hand. Helst ska de ha jobb de inte är kvalificerade för just bara därför att jorden faktiskt snurrar runt dem. När de blir äldre kan det faktiskt bli så att de blir tvingade att skaffa sig utbildning. Men tro då inte att de kostar på sig den själva. Nej det gör det samhälle som faktiskt tvingar dem.

Falska doktorshattar är vanliga bland dessa människor. Man titulerar sig gärna med sånt man inte är.

Man ser dem i tv ibland. I program som "lyxfällan", "du är vad du äter" och "rent hus". Vissa skulle nog platsa i alla tre programmen.

Så det så!

Denna dagen...

Ja det har inte varit nån bra ryggdag idag. Har tillbringat större delen av den i sängen. Jobbat lite matte och svenska med lilleman, men i övrigt sängläge. Har varit orolig för min bästa kompis som ligger på sjukhuset. Man känner sig så maktlös. Ber många böner att allt ska bli bra. Den älskade mannen kom hem och grillade kött, haloumi, aubergine, champinjoner och majs som vi avnjöt framför tvn där vi kollade in schlager semin. Där säger jag väl som en av mina FB kompisar... "So far no good". Maten däremot var mycket god. Jag älskar min man som tar så bra hand om familjen när min rygg lägger av.

Hoppas den känns bättre i morrn.

Natti natt på er!

Sommarkänsla

Jag har gjort en spellista på Spotify med härlig sommarmusik. Det luktar nyklippt gräs. Mannen gjorde en ny rabatt igår. Nu kan jag planera vad som ska planteras i den. Den vi gjorde på baksidan i fjol kommer att bli riktigt fin. Alla träd, pioner och rosor mm som vi planterade förra sommaren ser ut att ha överlevt vintern och kommer fint i år också.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och sätta mig i paviljongen.

Ha en go dag alla!

Snyggt hemma

Nu har det mesta fixandet blivit klart. I morgon blir det städning för hela slanten, både inne och ute. Den älskade maken gör det mesta och jag hjälper till så gott jag kan och orkar.

Hela huset ska städas... inte bara nåt rum utan rubbet! Härligt sen när allt är klart. Jag älskar att ha rent omkring mig så när man renoverar är det jobbigt när man inte kan gå över alla ytor på en gång. Men i morgon så.... Mannen ska bära ut allt vi sorerat ut och alla renoveringsgrejor vi inte behöver inne. Jag gillar att rensa ut och att organisera så saker går lätt och smidigt i vardagen sen.

Idag var golvläggaren här och la in en grymt snygg matta i hallen. Mörkgrå med en härlig yta. Så har alla mattor i huset tvättats i såpa och i sängarna ska det på rena lakan. Mysigt!

På söndag är det dags för dotterns stora dag.

Konfirmationen! Tänk att hon blivit så stor den lilla tjejen. Tyckte inte det var längesen hon var mammas bebis...
Ska bli kul att få ha en fest för släkt och vänner. Vi har planerat buffén och i morgon em ska det handlas och börja förberedas.

Antar att detta blir outfiten större delen av dagen i morgon... :)


Tjing so long!

Det börjar ta form

Dottern en tid nu önskat sig en Malm sängstomme. När nu bonusdottern ska flytta till egen lägenhet behövde även hon en säng. Så i går var vi ner till Stockholm i möbelaffärer hela dagen. Det är tur att Blocket finns tycker jag. Vi fick tag i en malmsäng, stomme+resårmadrass+bäddmadrass i storlek 120 fär billig peng. Då kunde dottern ta stommen och bonusdottern ta madrasserna. Bonusdottern hade även tingat en vit malmstomme som vi också kunde hämta, Så här ser dotterns säng ut.



Båda tjejerna har nu varsin bra och snygg säng. Det känns jättebra!

Sedan medan vi ändå hade stort släp med oss ner så köpte vi också på annons en bokhylla till vardagsrummet, vilket var välbehövligt eftersom vi haft ett par gamla, inte så snygga där.
Vi köpte 2 st IKEAs Magiker. Och så fick vi en gratis av en annan annonsör som snabbt ville bli av med sin. Så här ser dom ut (den nedre föreställer gratishyllan:


Vi kommer att ställa ihop hyllorna för de långa kommer vi inte att ha plats för så två får stå ihop på en vägg och en på den andra. Belysning var det med också. Jättefint kommer det att bli. Vi har sedan tidigare tv bänken i samma serie. Så det blir ett mer enhetligt intryck nu.

I går var golvläggaren här och spacklade golvet. Sen kommer mattan på idag hoppas jag.

Golvet i övre hallen målade vi vitt så länge. Det ska bli grått så småningom. Men eftersom vi hade vit färg kvar så började vi med det. Så får vi köpa grått senare och måla.

Det är skönt när det går undan och händer mycket i inredningsväg.

Något vi fortfarande väntar på är snickarna till badrummet... känns som jag väntat i 100 år på det nu. Får väl ringa och stöta på... igen...och igen...

Fick tid till en fika på Åbergs museeum i Bålsta med min underbara fd kollega Marita. Det var jättemysigt att ses och babbla en stund. Hann även fixa naglarna i Sollentuna och handla 2 toppar.

Kom hem halv ett i natt. Så man känner sig helt klart lite mör.

Men när mannen kommer hem från jobbet återstår sista fixandet här hemma inför konfirmationsfesten på söndag. Blir nog runt 20 personer på den.

Städning i morgon och handla och förbereda maten. Tur jag har en så duktig och underbar man.

Hallfönstret med de söta änglakrukorna.

img_0022 (MMS)

Det var lite svårt att få någon bra bild eftersom det är så ljust ute. Men krukorna har jag köpt för 5 kr styck på second hand. Den ena var guld, den andra var gulmålad. Jag målade dem vita och limmade en söt vit spets upptill. Längst bak står en katt som min äldsta dotter gjorde åt mig i slöjden när hon var liten. Den var svart från början, men även den målade jag vit och den har samma spets runt halsen som den som sitter på blomkrukorna. Pojken och hunden "Kan du inte tala" passar fint bredvid tycker jag. Kan ni tänka er att i de flesta fönster i detta hus har man lagt en masonitskiva på fönsterbrädet. Den har jag slitit bort och vitmålat det gedigna träet som var under. Man måste verkligen ha älskat masonit förr i tiden.


Väggen i trappan är klar

img_0019 (MMS)

Äntligen är väggen i trappan klar. Min älskade man gjorde klart den i eftermiddag. Det gick väldigt snabbt. Snyggt blev det också. Tak och lister har blivit vitmålade. Nu är det bara den fula korkmattan som ska väck! Håll tummarna att det är snyggt trä inunder.


17 maj

Gratulerer med dagen Norge! Eftersom jag är norskättad så sjunger jag denna sång varje år den här dagen!

Förberedelser

Här hemma förbereder vi dotterns konfirmation på söndag som om det vore värsta prinsessbröllopet. Men kul ska det bli och vi passar samtidigt på att slutföra lite renoveringprojekt. Skönt att få det gjort. Hoppas bara golvläggaren hinner hit och lägga in det nya hallgolvet.

Min älskade man är flitig han. Idag har han målat färdigt taket i övre hallen. Nu är det vitt och fint i stället för smutsgult som tidigare. Listerna är också målade och i veckan som kommer ska han tapetsera trappen. Något som jag ser fram emot är när han ska slita bort den gamla fula plastmattan i trappen. Undrar om det är användbart trä därunder? Det skulle ju vara hur snyggt som helst. Är det inte det så kommer golvläggaren att lägga samma matta i trappen som i hallen nere.

Jag står och velar över parkettgolvet i den övre hallen. Inte är det snyggt heller men det är helt och jag funderar helt enkelt på att måla det. Någon som har erfarenhet av detta? De gamla trägolven vi fann under plastmattorna i vardagsrum och sovrum blev ju kanonfina med vit golvfärg på....

Så återstår den ständiga visan om badrummen då och när hantverkarna har tid att komma och fixa. Maken får väl ringa och tjata lite... det brukar funka.

Konfirmationen ja... det blir en härlig tilldragelse. Släkt och vänner kommer och efter cermonin ska vi ha en mysig och välsmakande buffé här hemma på Målda Gård! Hoppas på fint väder så vi kan sitta ute i den vackra miljön som verkligen visar sig från sin vackra sida denna tiden på året. Blir nog runt 20 personer..   minst. :)

Nu ska jag sluta för nu e de pizzatime.... jo vi är ju rätt Barcelonesiska i denna familjen när det gäller måltider... myspys med man och barn.

Ha en bra vecka alla vänner!
Kram!



Passar bra idag



No matter what they call us
However they attack
No matter where they take us
We'll find our own way back

Flitens lampa

har lyst över Målda idag.... ikapp med solen. Den älskade maken har krattat tomten och handlat och fixat mat som vi ska grilla strax. Han ska bara hämta sin mor först och jag ska ta ett bad.
Jag har nämligen också försökt vara flitig idag. Planterat två pellisar i nya krukor, limmat fast en smal spets omkring mina fina änglakrukor som jag köpt på två olika secondhandaffärer för 5 kr st och sedan målat vita. Där i sitter det nu två Dr Wedsterlunds doftpellisar och doftar gott. Ska försöka ta en bild på det fönstret senare och lägga ut här.

Sedan har vi vitmålat två golv. Vardagsrum och sovrum. Dom var redan vitmålade sedan ett år tillbaka men vi kände att de behövde fräschas upp och oj vilken skillnad det blev. Jättefint! Går snabbt när man använder roller. När vi ändå var i farten med detta så passade vi på att stryka listerna i trappen också. Dom ska ju bli vita istället för blågrå som nu.
(Min man brukar skoja och säga... "vi och vi sa grisskiten" och naturligtvis är det han som gör det mesta. Men lite försöker jag med peta lite).

SEN sa kroppen stopp... ja jag vet jag SKA inte hålla på med sånt här... men jag kan ju inte låta mannen i mitt liv ta ansvar för allt fix här på gården. Försöker dra mitt strå till stacken så gott det går. Men det blir nog ett extra trudeluttpiller ikväll....


Nu väntar badet...

Tjo sa en ko!

Mina små vardagsbestyr

Det är en härlig tid vi går till mötes nu när vi går mot sommar. Det är då vi verkligen känner att vi bor i Paradiset. Det är en vacker plats vi bor på och vi börjar verkligen få det riktigt fint omkring oss. Vi tar allt i etapper, i den takt som ekonomin och orken tillåter och det ger resultat med idogt arbete. Förra sommaren gjorde vi en ny fin rabatt på baksidan och det verkar som allt vi planterade där kommer upp i år igen, den kalla vintern till trots. Vi ska i sommar fortsätta med lite nya planteringar. Hoppas få göra ett besök till den vackra trädgården i Sörforsa som vi besökte förra sommaren och som gav massor av inspiration. Det var bekanta till min svärmor och de hade så fint i sin trädgård. Generösa var dom också för vi fick flera plantor med oss hem.
Här är ett litet smakprov på hur vackert de har i sin trädgård:



I helgen har det bara varit den älskade maken och jag hemma. Vilket inte hör till vanligheterna. Detta är annars ett hem som kryllar av liv, barn, deras vänner, våra vänner mm.

Vi grillade i fredags kväll, vilket var helt underbart. Jag är ju gift med en mästerkock och även om jag för den delen också gillar och kan laga mat så är det underbart att få njuta av mannens matlagningskonst.

Lördagen bjöd på en riktigt lång sovmorgon, sedan satte vi igång med lite pyssel här hemma. Listerna i dotterns rum blev färdigmålade. Maken pysslade utomhus och jobbade på bion. Till middag vankades en jättegod lax och potatisgratäng med spenat. Något jag verkligen kan rekommendera.

Söndag var trädgårdsdag. Rabatter blev rensade, hallonhäcken gallrades ur på torra döda grenar. Krattning påbörjades. Vi har även börjat röja undan bråten som blev kvar när ladan revs. Lizzie blev efter idogt kammande en helt tovfri och mycket mindre malteser än tidigare. Bada fick hon också göra. Jättefin blev hon sedan. Snart är det Hugos tur. Han har päls ner till marken och inte en enda tova. Däremot är han en kissig hanhund som får bada pga detta. Som tikägare har man aldrig brottats med detta problem som kissiga pälsar. Tips mottages tacksamt.

Inomhus så väntar vi på att nya hallgolvet anländer. Sedan ska badrummet uppe göras klart.. när snickarn å hans kompisar får tid. Firmorna har mycket att göra nu. När det badrummet är klart så tar vi nästa på direkten.
Vi håller kostnaderna nere genom att välja våtrumsmattor och väggar. Finns mycket fina såna också. Nytt och fräscht blir det i alla fall.

Sen är det trappen och hallen uppe som återstår. Sen är det mesta gjort inomhus. Ja hallen uppe trodde vi ju var delvis klar när vi tapetserade den i somras. Men när jag och maken kom hem från Kanarieöarna i januari så hängde tapeterna som trasor.  Så man ska tydligen inte tapetsera på väggar som i själva verket är gamla målade masonitskivor. Däremot så satt dom kvar i den vrå vi tidigare målat. Vi fick oss ett gott skratt efter det att vi suckat.... för vad kan man annat göra än att skratta åt eländet. Men vi har köpt mera av samma tapet. Men först ska vi rolla väggarna och måla taket. Så kan vi tapetsera väggarna sen.

Själv blev jag sängliggande på söndag kväll. Min rygg och mina axlar var inte helt överens med mig om vad jag borde gjort i helgen. Men själv var jag ändå glad att jag kunde och fick lite gjort. Även om mannen fått göra det mesta.

Idag blir nog en helt vanlig måndag hoppas jag. I morgon ska jag äntligen till ortopeden.



Tänka om...

I slutet på förra veckan var snickarchefen himself på besök och skulle kolla på vårt badrum. Vi hade ju tänkt haft svart-vitt rutigt klinker på golvet och vitt kakel med svarta inslag på väggarna. Helst kakelskivorna Trespo. MEN snickaren rekommenderade inte kakel i ett så gammalt hus som vårt. Pga att gamla hus har en tendens att röra på sig och då kan det spricka sa han. Så det blev till att tänka om. Men klinker kunde funka sa han så vi kör nog svart-vit rutigt klinkergolv på dom 4,2 kvm vi har i vårt lilla badrum. Men väggarna tål att fundera på. Nåt ljust blir det nog i alla fall.

Vi var in till golvfirman idag och beställde en mörkgrå plastmatta till hallen. Den vi har nu är brun-beige mönstrad i bästa 70 tals stil, så det ska bli skönt att få bort den.

Sedan har jag börjat planera för badrummet nere också. Bäst att smida medan järnet är varmt. Det blir nog våtrumsmatta och vägg där igen. Blir billigast så och så har jag sett riktigt fräscha budgetrenoveringar på nätet. Så byter vi ut både WC och handfat där också. Badkaret är rätt nytt så det blir kvar.

Jag har fastnat för två golv. Ett mörkbrunt träfärgat och ett grått. Hittade en fin vägg ihop med det grå golvet


så vi får se vilket det blir. Här ovan är bilden jag hittade. Lovar lägga ut lite bilder på våra badrum och på hallen när det blir klart.

Det ska bli riktigt skönt med 2 badrum.

Jag har funderat lite omkring detta med renoveringar. Jag vill försöka ta tillvara det jag kan och använda lite billigare material. Jag tror att mycket av den renoveringshysteri som idag existerar i Sverige handlar om rädslan av att ha ett hem som inte duger. Rädslan för att någon Simon och Tomas typ står på lur bakom hörnet och dömer ut ditt hem. Eller att grannen har snyggare än du själv har. Det är inne att köpa dyra material om man inte är vintagetypen då (som undertecknad).

Jag älskar heminredning med jag vägrar lägga alla mina pengar för att få ett trendigt och "svennigt" hem. Det är väl därför jag satt mig i en gammal hundraårig gård. Därför vi långsamt renoverar och försöker tillvarata det som går att använda. Köksluckorna gick alldeles utmärkt att måla om. Med ny färg och nya knoppar blev det jättesnyggt och gjorde att vi inte förtog oss ekonomiskt. Ett gammalt bord blev utmärkt avlastningsbord i köket med lite vitfärg på. Jag har hittat mycket gammalt i de igenknökade förråd som följde med köpet av denna gård. Massor med skit men en hel del vi kunde tillvarata.

Men det finns för mycket grejer här. Därför förbereder vi en stor loppis här på Målda någon av de kommande helgerna.
Håll utkik.... å kom å gör fynd! :)


RSS 2.0