Blommornas tid

Ja nu så här tiden innan midsommar är det verkligen blommornas tid. Jag planerar och min älskade make anlägger rabatter.
Har planerat färdig rabatt nr två nu. Den ligger bredvid den han gjorde förra veckan. Det blir en gång mellan dem båda till en ny uteplats under eken. Ny och ny... vi har iofs haft trädgårdsmöbler där förut, men nu håller min man på att sätta upp hörn och ett tak. Sedan ska vi köpa en hammock och ställa där bl a. Jag tycker det är mysigt med hammockar. Mina morföräldrar hade en när jag var barn som man ofta låg och filosoferade i, så rofyllt på nåt sätt!

Vi har köpt några plantor, blå riddarsporrar bl a, och vit ackleja. Jag har många blå som växer fritt är och var på gården som grävts upp och planterats ned i den nya rabatten. Vi provade förra året att göra så både med blå acklejor och även med en blå lupin, när vi gjorde ny rabatt på baksidan. De klarade vintern och står nu så fint i den rabatten. Det verkar som det mesta växer och frodas här på Målda Gård.

Håller som bäst på att skriva ner vilka växter vi ska köpa och peta ner där jag hittat små luckor... jättekul att fundera över sånt när man måste ta det lugnt. Jag tror vi ska satsa på några fler pioner också för vi har en fin pionrabatt där de som vi planterade förra sommaren ser riktigt fina och kraftiga ut, men de är ganska glest placerade så det blir nog några fler där även om jag för den skull vet att de vi har kommer att bli större. Jag tror det kommer att funka.

Syrenbersån ser ut att bli jättefin i år. Vi fyllde igen lite luckor där förra sommaren men nu är det buskar hela vägen. Så det bildar två av sidorna där vår nya uteplats kommer att vara.... den med hammocken :)

Nån som kan tipsa om nån bra och tålig klematissort? Funderar på att låta några såna klättra på utvalda ställen. Pergolan och även den gamla "drängkammaren" skulle bli fin med lite klättrande blommor..

Jag älskar verkligen att bo så här. Trädgårdspyssel är ro för själen, även om mannen sköter grovgörat så kan jag i allafall vara med och tala om hur... he he he.... vi är rätt bra på det vi tjejer. Målet är ju en trädgård med maximal skönhet och minimalt jobb - eller hur?

Nej nu tycker hunden Hugo att matte ska sluta skriva och gosa med honom i stället.

Så det får bli på det sättet då :)

Ha det gott alla vänner!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0