Hemma bäst

Jag älskar att resa. Se andra platser och möta andra kulturer. Vår lilla minisemester till Riga var mycket lyckad. Vi kom till Riga på fredag morgon. Båten gick tillbaka på eftermiddagen. För att hinna se lite av staden steg vi ombord på en tvåvånings sightseeingbuss som gick genom hela staden. Man kunde kliva av på olika platser och sedan ta en annan buss när man ville. Vi åkte till den gamla stadsdelen. Där gick vi runt och tittade, shoppade lite och åt en god lunch på en mysig uteservering. När det blivit dags att dra sig mot färjan igen så steg vi på en ny sightseeingbuss och såg resten av turen och hamnade så småningom vid hamnen igen.

Riga är otroligt vackert. Mycket gammal ariktektur av olika inriktningar finns bevarad. Dom har inte haft samma rivningsiver som i Sverige tack och lov. Rekommenderar varmt en resa dit.
På båten försöker man hålla jämna steg med tonårsdottern alias partypinglan, vilket inte är helt lätt. Man är ingen ungdom direkt. Trött blir man, så in i norden!

MEN karaoken bemästrade vi till fullo hela familjen. Dottern och jag sjöng lite tillsammans och var för sig, Lilleman sjöng både själv och med sin syster. Mannen var också upp och sjöng ett par låtar. Då utbrast en herre i publiken: "Herregud alla i den familjen kan sjunga, mannen, frun och barnen". Lite kul faktiskt.

Men det straffar sig att proppa i sig smärtstillande och vandra i Riga. Så idag är ryggen risigare än på länge. I morgon är det äntligen vardag och då ska jag ringa till magnetröntgenavdelningen och höra om dom vet när jag kan få komma.

Mannen håller på att spika fast lister runt vår nya fina ytterdörr. Det blir SÅ bra! Sen ska han göra klart lekstugan som på nytt sattes upp förra sommaren. Efter detta blir det lite pyssel med fint balkongräcke i trä som ska upp och så är  det lite utvändig målning kvar på stall och uthus.

Inomhus väntar trappen på att bli fin. Vi ska slita bort den gamla fula korkmattan och slipa och vitmåla trätrappen inunder. Så har vi fått lite tips på snickare som vi ska följa upp så ska nog badrummet också bli klart. Ett par innerdörrar ska vitmålas men sånt kan bli ett höstprojekt det.

I kväll ska vi äta köttfärsbiffar alternativt köttfärsslimpa, med sås lök och potatis. God svensk husmanskost alltså.
Det ska bli mums det.

Jag ska lägga in lite bilder från Riga senare.

Ha en bra fortsättning på eftermiddagen!

PS Tack alla goa underbara vänner för all support!  Kram till er!

Kommentarer
Postat av: Simon

Lät som en mycket lyckad utflykt.



Kram på er!

2010-08-01 @ 17:41:18
URL: http://tommaintet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0