Härligt

Att äntligen få ta på sig  vårliga kläder.... I dag verkar det bli en riktigt underbar dag. Solen skiner här på Målda.... hästarna äter sitt morgonhö i hagen. Flizan - den gravida kissekatten har varit ute en liten stund men kom just in för att äta och sova och vila sin stora mage. Zaga kom också in. Vi har bestämt oss för att hon också ska få kattungar - om det blir så. Inte med någon Birma som vi tänkt från början utan gärna med den grå långhårskatten som vi tror är pappa till Flizans kattungar.

Själv ska jag strax ta min Cambridgefrukost och göra mig klar att åka till jobbet. Idag är det Valborgsmässoafton. För sambons och min del innebär det grillmys på vår underbara altan här på Målda. Hoppas på en kväll där vi kan sitta ute länge med levande ljus och bara umgås.

Ha en riktigt go dag idag!

Avslutar med lite bilder


Mystisk bild på underbar sambo


Så här såg Zelda ut som kattunge - söt va?


Vår................

I morse när jag åkte till jobbet var det 7 grader varmt och molnigt, blåsigt och lite regnigt. Men sedan under dagen kom våren med stormsteg. Har suttit ute idag och försökt bli lite brun om armarna. Ja i fall att jag nu skulle hitta nån tjusig brudklänning utan ärm.

Har gjort lite bröllopsplanering idag med. Ska fixa lite med inbjudningar och vigselprogram tänkte jag. Men idag har jag ont i axlar och nacke så det får nog bli i helgen när jag kan vila lite emellanåt.

Sedan har jag en hög med räkningar som ska betalas. Inte kul men ack så nödvändigt. Har beställt tid hos banken för att se över lån och sparande. Brukar alltid bli bra efter det att man får träffa dom som kan sånt där. Fast jag har ingen erfarenhet av mindre bankkontor faktiskt. Har haft och har till en del fortfarande Swedbank på Brommaplan i Stockholm som min bank. Men börjar sakta med säkert att överlåta mer och mer på banken här hemma. Lite ångestladdat när man haft så bra kontakt med de kompetenta personerna på Brommaplan. Men men....  Mina första besök här var väldigt surriga. Damerna som skötte det var inte purunga precis. Den första tappade bort mina papper och den andra gjorde en transaktion som var helt felräknad och bortitok till min nackdel givetvis ;)) men som blev rättad till slut efter mycket om och men. Sånt där gör mig rätt nervös. Ska man ha med min ekonomi att göra måste man veta vad man gör....

Ska försöka få lite saker gjorda här hemma när vi blir lediga. Lite städ och tvätt i vanlig ordning. Ska svärta en gammal järnspis och lägga ut till försäljning också. Skulle vilja få pappas timrade lekstuga uppsatt med. Få se om sambon har ork med mina idéer ;)) Men han brukar aldrig klaga. Han är så himla snäll och go min blivande make.

Tur de´ finns dom som kan.....

Fick hjälp av min sambo att designa om bloggen lite igår. Det var kul att sitta bredvid och försöka lära sig något... Idag har jag jobbat. Skönt väder så vi är mycket ute nu. Så har jag beställt resa till pappa för dottern. Hon är sjuk och eländig med halsont och feber, så nu ska hon få åka till sin pappa och vila och hoppas hon är frisk till Valborgsmässoafton.

Själva har vi inte bestämt alls vad vi ska göra. Kanske blir det bara grilla och mysa här hemma. Vi får se.

Själv försöker jag planera lite till bröllopet. Har hittat den klänning som jag vill ha..... får se om jag hittar och har råd med den. Jag tycker den är så himla enkel och fin.







Läckert släp!

Smycken har jag också funderat över. Pärlor och glitter.... bling-bling ska det va´.....

Naglar gör jag själv. Tur man inte är helt tappad bakom en vagn... ha ha ha


Någonting sånt här blir det.....

Nu ska jag hjälpa dottern.... ja i allafall betala hennes bloggbakgrund ;)
So long!

Måndag....

Så var det måndag igen. Jag tycker i och för sig veckorna går väldigt fort och denna vecka är det dessutom bara 4 arbetsdagar. Skönt med 3 dagars ledighet. Det blir bara sambon och jag hemma för barnen är hos sin pappa över valborg.
Vet inte när det var bara vi i så många dagar....

Sedan har jag tagit semester måndag och tisdag för jag ska följa sambon till Gävle där han jobbar just nu. Medans han jobbar ska jag göra stan. Hoppas få en ängslada såld tills dess, så kanske jag kan gå och handla lite också. Behöver ju som sagt en snygg brudklänning. Vilket inte är det lättaste att hitta. I allafall inte när man inte kan snyta fram en massa tusenlappar ur nosen.

Men men.... gå i affärer ska jag göra i alla fall. Pank eller inte.... Sedan ska vi hälsa på våran kompis Carin i Valbo för att sedan åka ner till Stockholm. Vi ska umgås med storbarnen lite och följa Johanna till doktorn. Hoppas det finns någon vettig läkare i detta avlånga land som kan ge förklaring och bot till hennes hemska huvudvärk.

Tycker vissa (somliga dagar säger jag de flesta eller tom alla) läkare är himla duktiga på att behandla symptom istället för att ta reda på orsaken.

Fick Allt i hemmet i brevlådan idag. Ska strax lägga mig ner och läsa den. Fick nån annan villatidning också. Nåt gratis exemplar med Carolina Gynning på framsidan. Hon är väl inte direkt den jag förknippar med inredning och vara hemma och mysa stuket... men men.... vem vet....

Först ska jag nu gå ut och ge hästarna kvällsmat i alla fall.... sen tidningen, tvn, sambon och sängen. Är grymt trött idag också..... Familjen har jag i allafall utfodrat med ugnspannkaka med bacon.

Tjo

Mysigt och nyttigt

Den natt som varit har det varit full rulle här hemma. Det började redan vid läggdags (dvs sent efter vår Barcelonesiska middag ;))

Barnen kom på att det skulle vara mysigt att ligga på varsin madrass på golvet i vårt sovrum och se på dvd. Det blev filmen Band of brothers, något som jag inte minns ett dyft av eftersom jag somnade tämligen omedelbart. Det gjorde nog även barnen lite senare. Så i natt har vi sovit två vuxna, två barn och föjaktligen också två hundar i vårt sovrum.

Att det blev varmt och tämligen syrefattigt är nog bara förnamnet. Jag vaknade av värmen och det gjorde även lillemans vovve Jolly. Hon började gå fram och tillbaka så snälle storhusse gick ner med henne i tron att hon ville gå ut och kissa. Men se det ville hon inte. Tillbaks i sovrummet försökte vi somna om. Då drömde lilleman någonting och tjoade i sömnen.... ok.... när han lugnat sig, vilket gick rätt snabbt rök katterna Mimmi och Saga ihop nere i köket. Det gick så vilt till att allt som stod på köksbordet for i golvet med en rejäl duns.

Då gick jag ner för att se vad som hänt och fick lugna Mimmi som var upprörd och morrade efter att ha blivit påhoppad av Saga. Morrandet hade hon emellertid inte mycket för eftersom vi noterat att Saga förmodligen är döv. Då menar jag döv på riktigt och inte så där "malteserdöv" som en malteser kan vara när matte ropar och dom inte vill höra. Men hon är ju vit och blåögd Saga så det kan nog vara så. Såna katter har en viss benägenhet för dövhet har jag hört.... men hon lider inte av det. Hon är trygg i sin lilla värld, men Mimmi däremot undrade nog varför hennes morranden och fräsanden inte hade någon effekt.

Nåväl.... sedan trodde vi lugnet skulle lägra sig. Men då drog Lizzie igång ute i hundhuset och sprang i ensamt majestät iväg ut i hundgården och började skälla. Då var ju Jolly också tvungen att säga några tysta små "Boff" inne ivårt sovrum. Men hon blev tyst när sambon sa till henne. De övriga hundarna brydde sig inte.... dom känner nog Lizzie....

SEN.... blev det emellertid lugnt. Så vi sov till halv tio. Sen hade jag ju bestämt mig att det skulle vara stortvätt idag. Så blev det också. Paralellt med omplantering av husets alla blommor och så har jag även toppat några pellisar och fått fina sticklingar som jag hoppas tar sig. Så nu har vi tjugotalet pellisar i vårt kök. Då mina vänner, är det vår på allvar!

Dottern vill gärna att hon och jag ska ta en ridtur idag så det ska vi nog hinna med om en timme ungefär.

Sambon har varit superduktig och effektiv idag och bytt däck på tre bilar. Det känns skönt att ha det gjort.

Nu ska jag ut och hänga tvätt. Sol och blåst.... perfekt torkväder alltså.

Ha det gott!

Lite trött

Har åkt en massa bil idag. Kvart i tio i morse, efter en god frukost, satte sambon, jag och de båda barnen tillika deras hundar i vår Renault för att åka till gurkstaden Västerås. Där var det hundutställning, men vi åkte dit enkom för Malteserringens årsmöte. Det var kul att återse gamla bekanta. Träffade Hjördis uppfödare Göran som jag inte sett på flera år. Det var jättekul. Han var där och ställde sina japaneser.

När  detta med hunderiet var överstökat och barnen hade bränt lite kosing på namnskyltar och koppel till sina vovvar åkte vi till Bålsta där vi skulle hämta stora sonens bil. Han har haft batteristrul med bilen och den kändes inte tillförlitlig för honom så vi tog hem den för att titta lite på den och försöka hitta ev fel. Men innan Bålsta blev det ett snabbesök på "Donken" eller restaurang Gyllene Måsen som sambon brukar säga. Där spillde lilleman cola över sina byxor varpå hans ömma moder snabbt fick springa in på en "utförsäljning av kläder". Hittade ett par brallor och då skulle givetvis storasyster också ha ett par, så man kan lugnt säga att det varit korsdrag i plånboken idag.

Nu är vi riktigt överbarcelonesisk idag. Vi ska äta middag NU. Alltså kl 20 över tio på kvällen..... det du Marc... det bräcker du nog inte.... eller?

Sen kommer jag garanterat att somna framför tvn... vilket inte gör nåt eftersom det är i sängen det.

Ha de´!

Surrmaja

Är det fler än jag som känner sig surrig ibland... säger fel saker hela tiden... eller fel ord snarare... Skulle berätta att vi sålt Saaben - sa Volvon.... men va 17... det är jättelängesen jag hade en Volvo. så där håller det på.... jag måste ju framstå som nån slags galen proffessor som är helt väck inne i sina penseer...
Ja ja... ibland blir jag lite trött på mig själv.

Vi har hur som helst sålt SAABEN! Vilket känns skönt. Försäljningen äger rum på torsdag. I morgon säljer vi ladan "slöan". En timrad fin lada som står på vår gård och håller på att bli som lutande tornet i Pisa. Men kan man inte fixa den så får man sälja den.... så det gick också bra.

Strax kommer en tjej och ska köpa "döe djur"... Ja det är ingen av våra älsklingar som gått hädan (eller vörte pinne - som Arparn skulle säga). Nääääääääääää vi har hitta ymsenahanna jåll hänne på gården vi. Bl a några mårdskinn eller vad det kan vara... därom tvista de lärde (dvs sambon och jag). Så vi la ut eländet på Blocket för ett par hundra och en tjej (!) ringde och ville köpa det... Skönt å bli av med det. Ni vet ju min inställning till jägare och onödigt dödande av djur.

Apropå jägare... läste ni om jägaren som sköt en shetlandsponny i en hage i "tron" att det var ett vildsvin!!!!! Jamen är det inte makalöst att halvblinda människor utan IQ tillåts springa omkring men skjutvapen. Har dom ingen koll dom som bestämmer????? Nu måste jag MÖRRRRRRRRA igen. Trots att jag inte är från Ämmelbo.


Måste bara visa att det är en viss skillnad på en ponny och ett vildsvin - även om denna ponny är ett russ och inte en shettis och även om han har det lilla egenheten att sitta.... Våran älskade lilla "Grymmelkuse".



Nä nu ska jag gå ner och vänta på tjejstackarn som ska ha dom döe djuren....

Ha de sa gött!

O-lagom

Jag inser att vi är nog rätt o-lagom i vår familj.... någon skulle kanske kalla det bohemiska, vad vet jag. Men jag har insett det nu när folk frågar hur vi bor, och som följd fråga.... har ni djur? Inte vet jag, dom förväntar sig kanske att vi har kor och sånt. Men säger man att man har 6 katter då känner man sig rätt o-lagom. Nämner man i förbifarten att det även finns 5 hundar och ett par hästar på gården då börjar folk se lite konstiga ut. Speciellt dom villaboende-lagommänniskorna som tycker att katter är äckliga "både fram och bak" som en dam uttryckte det.

Jag undrade i mitt stilla sinne om hon gillade råttor och möss bättre, men ibland hindrar mig min hederliga uppfostran att fråga sånt. I alla fall denna gång. Folk får tycka bäst de vill.

Vi är ju inte heller lagoma att vi så tillvida funnit varandra efter 29 år jag och min sambo. Efter vår romans 1978 skildes våra vägar och när vi återigen sågs vid fyllda 45 och insåg att detta var helt rätt så kan man väl inte säga att vi där heller gått med strömmen.

Men såna är vi. Vi bor här på vårt underbara Målda. Med alla våra djur och alla våra 6 barn som kommer och hälsar på så ofta de kan. Ja en bor här för jämnan, men det är lika underbart varje gång de stora och även lilleman är här. Lilleman som dessutom med jämna mellanrum deklarerar att här vill han också bo. Han är ju snart så stor att han själv får välja.

Det här är livskvalite. Jag kan ibland stå och se ut över gården och åkrarna och tycka att närmare himlen än så här kommer man nog inte. Även om det i dagsläget finns en del oro för jobb och förlusten av fast inkomst.

Men jag inser att detta är vardag för fler än oss i Sverige idag. Optimist som jag är så tror jag nog att det löser sig så småningom, även om det ibland tar tid.

Hursomhelst så tycker jag att vi är lyckligt lottade. Jag är glad att den här tillvaron är vår och att vi har alla våra underbara barn och mysiga djur.

Även om vi inte är speciellt lagom.....

Idag har jag varit ute och ridit igen. Helt underbart. Vi tog en tur förbi två fina ödetorp och jag förundras över att sånt får stå tomt och att så många föredrar att bo tätt ihopklämda.

Lyckan finns i de små tingen..... Som en enkel ridtur i sol och blåst på en underbar häst.

Ha en trevlig helg allihop!

Extraposs idag till mina bästa och äldsta (ja de jag haft längst alltså) kompisar Marie och Lotta. Ni betyder så mycket för mig!

And music, music, music.........

Fick en liten flashback till -70 talet när jag hörde låten Why Me Lord. Har nämligen med sambons hjälp gjort en "egen" radiostation på www.jango.com  Där kan jag med min udda musiksmak göra min egen lista med låtar som jag gillar. På min lista finns bla Gaither Vocal Band, Tata Vega, BeBe & CeCe Winans, Edwin Hawkins, Andrae Crouch, Donnie McClurkin, Take 6, Mary Mary, Kirk Franklin och sist men inte minst en av mina favoriter Israel Houghton - mycket gospel alltså......
Så har du tröttnat på melodifestilvalskvalet i radion så rekommenderar jag att du gör som jag och gör din egen radiostation. Jättekul tycker jag. Sambon tog efter mitt exempel och gjorde en egen Delta Blues station. (Ni vet det där som låter som en överkörd katta... dodånk dodånk dodånk wääääääääääää).
Nåväl.... här kommer låten Why me med Gaither Vocal Band.


Vårlig ridtur

Idag har jag och Carro varit på en härlig ridtur med Indy och Grymling. Det var ett helt underbart väder och jag låter bilderna tala för sig själv med några små kommentarer under.


Först så ryktades två mycket leriga hästar enligt konstens alla regler.
Grymling trampade Carro på tån eftersom han sällan står still det lilla russet.


Sen bar det av i strålande sol


Jag på Indy



och Carro på Grymling


Tjurarna på åkern utanför hos Bettan ville också följa med.....


Vårtecken i form av Tussliago hittade vi också


Förmodligen dräktig långhårskatta i a k a Flizan...
Hör av er alla som vill ha kattunge till sommaren.... garanterat långhåriga...

Ja det var lite om vår ridtur. Helt underbart väder och så härliga hästar......

Ha en fortsatt go långfredag nu....

That´s an order!

Nää nu är det för dålig aktivitet på din blogg Helén, säger bonusdottern C. Dags att blogga igen. Vet inte varför jag kommit av mig.... har varit lite annat å fundera på kanske.... Försöker slå bort den ekonomiska oron just nu.... ibland funkar det, ibland inte. Försöker fejsa det faktum att vi just nu bara har min 75 % iga dåliga förskollärarlön att leva på sedan sambons nya jobb blivit framskjutet några veckor, vilket innebär - nå innkåmm som dom säger overthere..

Var tvungen lyssna på Andrae Crouch



Hans underbara låt Through it all...... ja han pratar mycket i början.... men texten i låten är underbar.

Ibland behöver man tröst.....

Har annars haft en bra dag... för att inte tala om gårkvällen, när sambon serverade räkor och vi bara hade en lugn och mysig kväll...

Idag har jag jobbat. Men nu är det ledigt i fyra dagar. Ska försöka sova ikapp och inte oroa mig...

Hoppas nån vill köpa vår timmerlada... det skulle lösa en hel del....

Ha en glad påsk! Andraes sång får bli min påskhälsning för nu... vem vet.... det KAN komma fler...

Extra kram idag går till bästisen Marie som fick skicka sin söta kisse till katthimlen idag... inte roligt... men vi älskar dig och tänker på dig!
POSS i påsk!

RSS 2.0