Mä... dä var inte igår....

Man blir lite smått nostalgisk när man hittar sånt här på nätet.... Nr 2 från vänster på övre raden är jag...tänk att jag varit Edsbyns Lucia... he he he













Recept

Lägger ut detta här som Marie skrev i kommentaren.

Om ni gillar lemon curd, här kommer ett recept, blir mkt godare än den man köper, å alldeles gul o fin:
4 citroner
4 ägg
4 dl socker
50-75 g margarin
Tvätta frukten i varmt vatten och torka den. Riv det gula på skalet och pressa ur saften. Vispa ägg och socker några minuter i en skål. Ställ ner skålen i en stor kastrull med lite sjudande vatten. Tillsätt det rivna skalet och saften. Vispa tills krämen blir tjock. Klicka i margarinet. Låt krämen bli kall och häll den på burk.

Smaskens sa räven!

Hä va ättermidda...

.........uti Eeeedsbyn å ja va hänne å dänne.... det är väl ungefär så man känner sig ibland. Man skjutsar ungar hit och dit så man vet knappt var man är. Nyss hemkommen från byn lyssnar jag på Israel Haughton (wääääää hur stavar han sitt efternamn???) Hursomhelst så... Tack till Janne i Vallentuna för all musik du skickade och för att du läser min blogg varje dag... det är en bedrift i sig det ;)) Fless!

Tog en tur förbi sambons jobb och fick en ängel av en snäll farbror från LP stiftelsen. En annan farbror vart så glad över att jag hade norskt påbrå.... dom är lite söta dom där farbröderna...
Sen skulle det bli musik.... men då gick vi.... tror det kan bli lite åt tjotjimågallskrik-hållet och då föredrar jag Israel H... fniss

Fick tillfälle å morsa på dE oxå... dottern med kompis blev stum när dom stötte ihop med honom i dörröppningen.
För er som inte känner honom så är han Dunderkarlsson och Blom, Ruskprick och Knorrhane mfl personifierad och med en look som påminner om Jack Sparrow fast ännu mer härjad. En person som man bara önskar att livet på något magiskt sätt bara skulle vända till det bättre. Hoppas farbröderna ger honom en ängel också.

Tur att Marie är hemma och snörvlar idag så jag kan prata med henne lite på msn ibland....

Idag har vi avhandlat varför folk retar sig på att handeln med julpynt blörjar i oktober så till den milda grad att man pallar att skriva insändare om det.... Marie är härlig hon för hon hänger upp röda kulor redan i oktober. Det tycker jag hon gör alldeles rätt i. Man ska göra som man känner för. Jag tycker hösten är så lång och tråkig så glöggen åker nog fram här också redan i oktober.... får väl se hur det blir med kulorna.... he he he

Så har vi också avhandlat tråkigheten att ha haft samma karl sen högstadietiden... ordar inte mer om det... man kan skaffa sig ovänner genom att yttra sig i såna frågor ;)) Vi konstaterade raskt att varken hon eller jag tillhör den kategorin i alla fall.....


Här lägger Grymling iväg ett asgarv..... visst är han kul det lilla russet.....

Nu ska jag gå ut och känna om tvätten är torr.


In the morning

Halloj!
Idag är en dag utan sol (ja den syns i vart fall inte)... vilket är ovanligt. Det har ju varit kanonväder hela veckan. Har tvätt på tork som jag hoppas kan torka solfrånvaro till trots.

Idag vaknade jag med ont i ryggen.... Ja ni som känner mig vet att jag har en smått trasslig rygg. Började min "karriär" med diskbråcksoperation vid 15 års ålder - de´ni.....
Hur som helst så intalar jag mig att det är frånvaro av badkar i detta hus som gör detta. Jag brukar nämligen ta ett varmt bad varje morgon och sträcka ut min lekamen så den blir mjuk och smidig... men nu har jag bott här i 15 månader utan badkar... det tar på mina stackars ham-strings - jag lovar....

Tog lite extra sovmorgon idag eftersom det är en ledig dag. Åt sen frukost med yngste sonen som också är ledig. Vi åt en underbar gröt på dinkel-och sportgryn, lite russin i och mormors hemkokta bäramos (lingonsylt) till det. Mums! Kände mig lite som Skipper när jag stod där med dinkelpåsen. Men som motvikt till detta tog jag lite lemoncurd på det rostade fullkornsbrödet. Gäller ju att vara nyttig med måtta ;)) Nu sitter jag här med en kopp kaffe innan jag ska försöka få nån rätsida på ryggskottet....

Lägger ut en bild på Max favoritposition vare sig det är frukost, lunch eller middag eller bara en vanlig sittning vid köksbordet. Han gillar att klättra på oss och helst på husse då.


Ålder

I går bet jag av en tand. Då känner jag mig gammal.... det är nog enda gången jag gör det.... förutom de gånger jag är trött innan tio på kvällen då.... jo det händer ibland.

Sambon och jag var in till Bollnäs igår och hämtade en omgång prylar från mushuset (eller råttboet som Marie säger)....

Hur som helst - Vi gick på Krokanen, sambon och jag och skulle ta en varsin toast med mozzarella och salami och vid första tuggan rök halva tanden.... Det gjorde inte ont men vasst och eländigt blev det, så jag som är så pratglad fick öva å hålla näbben - vilket inte var helt trivialt.... men men.... fick tid hos tandläkaren idag efter jobbet.... Inte lätt för en lärare att ha ont när hon pratar, men så var det. Nu är tanden fixad och snygg igen och jag är fortfarande bedövad, men inte bedrövad.... ha ha ha.... jo förresten, lite bedrövad blev jag när jag skulle betala.... 1450 spänn..... roligare KAN man ha för pengarna, jag lovar...

Nåväl - när vi var klara i Bollnäs hämtade vi lillsonen  vid bussen. Han ska vara hemma till på söndag då han åker till sin pappa igen. Det är så skönt att ha honom här.

Idag har jag badat valpar... ja dom är ju rätt stora nu Lizzie och Dolly, men dom är ju minst och heter fortfarande kollektivt valparna.

Snart ska dottern skjutsas till sin ridlektion... själv ska jag slappa och umgås med sonen.

Ha de´........


Dolly                                      Lizzie

Mums

Nu har jag och sambon haft en underbar dag i svampskogen. Vi plockat trattkantarell och fårticka. Vi hittade fingersvamp också som vi tillagade, men den var inget god så den förpassades till soporna. Fårtickan lade vi i en pytt i panna och åt till middag idag. Kantarellerna gjorde vi stuvning på. Gott båda delarna!

Här ser ni bild på vår svamp!



Sen har jag påbörjat ett projekt idag. Jag ska bli blondin igen. Det ska bli skönt! Kommer väl någon bild på det också senare. Jag har gjort färgning nr 1 ikväll.

Nu har jag lite lektionsplanering att göra inför morgondagen.
Så - på återhörande =D

Ut å plocka svamp

Idag lyser solen över Målda. Vi har haft en lång härlig sovmorgon, ätit frukost jättesent och nu ska vi ta på oss stövlarna och gå ut på tramp å plocka svamp (ha ha vad vitsig jag är) Kanske dokumenterar vi våra fynd här senare.
So long!

Inköp

Idag har vi varit och shoppat. Eftersom både sambon och jag älskar gamla prylar så började vi med att besöka Erikshjälpen i Edsbyn. Där handlade vi en prydnadskudde och en duk. Sedan åkte vi vidare till Bollnäs och Erikshjälpen där. Hittade två jättesöta fönsterlampor som nu hänger i två av våra tre köksfönster. Köpte också blåvitrutiga köksgardiner som jag tänkte prova att klä om kökssoffan med. Dom såg helt nya ut men var tyvärr för korta för soffan, men det finns säkert andra användningsområden. Kostade bara 35 kr.

Hittade också ett par jättesnygga gräddvita ytterkrukor av modell shabby-chic ;)) En stil jag bara älskar. Så köpte jag ett par blåvita nystickade raggsockor som är helt underbara att sjava omkring i hemma. Praktiskt att andra kan sticka när inte jag kan ;) Men virka kan jag... trots detta köpte jag en liten fint virkad duk som jag tänkte ha på en av piedestalerna... Det blir snyggt.

I går var vi till Söräng och hämtade vår gamla VW bubbla som varit på lagning. Sen hämtades saker i mushuset. Det var bra för sambon fick hem sin jättefina kristallkrona och sin fina väggklocka som båda nu pryder vårt kök.

Nu ska jag fortsätta pyssla lite här hemma....

Ha en fortsatt trevlig helg!

Helg!

Nu bloggar jag bara för att Marie har rämja!! Jag har inte haft tid med det för jag har försökt övertala henne att gå på 30 års reunion med avgångsklasserna på Celsiusskolan 1978. Men envisare käring får man leta efter! Alla övertalningstips emottages tacksamt innan kl 23.59 i natt för då går anmälningstiden ut. Fattar Ni hur amputerat det känns att gå på reuninion UTAN sin bästa kompis och parhäst! Nog om detta annars kanske det blir karenstid i vänskapen.... om jag tjatar för mycket - hon har hotat med det den lilla Arparn!

Nu är det helg och det känns riktigt välkommet. Jag jobbat fyra dagar den här veckan och nästa vecka har jag också jobb. Det är så kul!  Hoppas på en fixarhelg denna helg. Vi har onekligen en del som behöver bli gjort.  Tvättmaskinen pajade i veckan, bara ett år gammal.... men sambon den underbara fixade den så nu funkar det igen. Han är inget "bet-huvve" den karln ;)

Jag hoppas jag kan åka och handla nåt snyggt att dra på mig nästa lördag i alla fall.... jag och kläder..... suck.....

Jag vill ha en svart kjol av lite kortare modell.... blanka snygga strumpor..... en snyggt urringad blus och så till det några snygga smycken..... Det är väl inte för mycket begärt va?? Men när jag går in i affärer så har dom aldrig nåt av det där... möjligen glansiga strumor men sen... näe....

Nu ska jag pygla lite här hemma så det blir lite helgfint. Lägger in en bild på världens bästa kompisar.... Zorro och Zelda... visst är dom söta!

Ha de gott!

Telia

Gå och blogga av dig nu sa sambon när jag först hade morrat över en människa som inget begriper och sedan började morra över Telias brist på service! SÅ nu ska jag morra lite över Telia.

Detta är storyn:
Jag har messenger i min mobil. Det har jag haft sedan jag hade 3 som operatör. Där var det aldrig några problem.... det är det däremot nu. Först så försvann alla mina messengerkontakter i mobilen. Jag gick in på hemsidan och tänkte skicka en fråga till deras kundtjänst.. MEN! Hur gör man det??? Ja nog för att jag inte är täknisk (på bästa Styxmanér), men lite vana av frågeformulär på nätet har jag ju... men Telia har en labyrint av val och när man till slut tror man kommit till nån sorts Epost så...... borta! Man kommer till nån Fråga Evas frågelåda.....

Är detta företag RÄDD för kundkontakter eller va?? Kunde inte fråga dom pga ovan nämna orsaker så därför undrar jag.

Vad skulle jag då göra... jo men jag ringer väl kundtjänst då... fanns ju redan ett sånt nummer i min mobil... iofs visste jag ju inte om det också var en "atrapp" (näe Marie... inte H´s-ha ha ha)
Men tro det eller ej... efter några val var jag käckt placerad i telefonkö... men vem bryr sig..... 16 min är väl inget  :S
Så kom jag fram och tjejen jag snackade med lät väl som om jag stört henne i fikat... men hon sa att hon skulle skicka nya inställningar och sen skulle allt lösa sig...... Mhmh..... det gjorde det INTE!

Så jag fick ringa idag igen.... bara 24 min teletid och sen en lika halvsur tjej i andra änden. Men glad och trevlig förklarade jag problemet för henne en gång till och berättade att det inte fungerat att skicka nya inställningar... och hon gick och pratade med supporten och kom efter 4 minuter tbx och sa att jag skulle deleta hela msn... korkad som jag är så ville jag ha en förklaring exakt hur jag skulle gå till väga... för jag vet ju hur det brukar gå om jag sätter igång att deleta saker... dom brukar försvinna och aldrig komma igen.... och det ville jag ju inte att msn skulle göra...

Men när jag bad om förklaring snäste hon och sa: "Jamen du har väl en ikon som det står messenger på det är den du ska ta bort". OK sa jag... då gör jag det men hur får jag en ny då....? - Jamen, sa tjejen du går bara in i klienten och hämtar en ny..... Nu kände jag mig som nån mormorsmormor som inte fattar ett dugg... så jag tackade för mig.... deletade messenger (för så långt var jag med) men hittade ingenstans hur man får en ny... ORKA..... inte ringa igen.. så jag kollade på Telias nätsida i mobilen men inte ett ord om msn... Så när jag kom hem fick sambon gå in via datorn och skicka till mig, så nu funkar det.

Men jag måste bara säga.... USEL service Telia.... Det är lättare att få prata med USA´s president via mail än med er! Hos 3 var det aldrig några problem.... man nådde dom alltid, dom svarade utan köer och hjälpen kom snabbt. Dom var t o m "sta" och vred på sin 3G mast på Gårdtjärnsberget så jag skulle få bättre mottagning här hemma på landet... tyvärr funkade det inte så därav operatörsbytet.

Hörde att Comviq hade haft som konkurensmedel mot Telia att dom skulle svara på senast andra signalen när man ringde och utan kommande kö.... Nåt för T att lära sig av kanske....

Slutmörrat om detta nu.....


Nu ska jag pyssla med lite annat en stund....

MEN...... I´ll  be back (buackquackinBradford)

Tjo på Er!

Helgen

Den här helgen har innehållit många saker... först i fredags när sambon slutat jobba så åkte vi till Bollnäs och lämnade dottern (min) på bussen söderöver... sen plockade vi upp dotter nr 2 (sambons) tillsammans med 2 kompisar vid tåget för vidare transport till Målda för mysmiddag... Det var jättetrevligt och underbart god mat. När ungdomarna skulle lämnas på bussen i byn till Bollnäs så plockades sambons gamla klasskompis upp...... fast så värst gammal är han ju inte.... eftersom han är klasskompis med sambon som förövrigt är född samma år som jag så är han ju precis i sina bästa år... precis som Karlsson på taket ;)
Satt uppe och nattsurrade en stund innan tröttheten tog överhanden... lång sovmorgon på lördag morgon... mysig och lång frukost sedan iväg till Granngården för inköp av mera häststängsel och tråd... fick köra snabbt till Bollnäs för i byn hade någon stjärna köpt upp hela lagret av stängselstolp dan innan.... tack för den vem du än är..

Nåväl vi kom inrusande i sista stund innan stängning och hann precis betala och gå ut kl 2 när dom stängde.... så vi är inte riktigt att betrakta som såna dryga kunder som aldrig kan masa sig ut i tid vid stängning som min äldsta dotter brukar klaga på... (hon jobbar i butik)....

Sen skulle sambon och klasskompisen på 30 års reuninon i Bollnäs och jag skulle ägna em och kväll åt att stängsla ny hage till hästarna.... Det gick bra båda delarna.... men min helt underbara sambo ringde mig redan vid midnatt och lät ynklig och längtade efter mig. Sen ringde han igen lite senare och ville att jag skulle komma och hämta dom... vilket jag gjorde.... sen blev det lite te och mackor här i köket på Målda innan nattning.... kom väl i säng runt 3... vaknade vid 10 i morse och åt frukost sedan förflöt några timmar med lite förevisning av ägorna och inspektion av min nystängda hästhage... sen lunch brukar följa på sen frukost och den intogs på Kinarestaurangen ovanpå gamla Domus i Bollnäs (ja jag har bott borta så länge jag så dom där två fula husen i Bollnäs, som förövrigt behöver en rejäl fasadtvätt, kallas fortfarande av mig för Tempo och Domus.... så det så!)

Släppte av klasskompisen som skulle hälsa på sin mor innan bussen till Stockholm gick.... Sambon och jag for hem till Målda för lite siesta innan dottern skulle hämtas vid bussen... sen åtnöjts återigen god middag... sambons berömda lasagne....

I går åt jag kaffe och macka till frukost, fil till lunch och fil till middag.... så går det när man är ensam hemma och stänger hage.... halv 9 var jag klar och då säckade jag tillslut ihop vid Tvn... kollade på Sing-along.... MEN vilken imponerande kille som var med... Benjamin Wahlgren, son till Pernilla.... vilken talang! Hoppas vi får se mycket av honom i rutan.... Gjorde bästa imitationerna EVER! Vanheden nästan bättre än Brunnberg himself.....

Förövrigt så har jag badat 4 hundar av 5.... Kessie ska bada i morgon.... dom andra luktar shampoo och Kessie luktar.... hund...... Nu ska malteserna sova i sin hage.... Kessie ska sova bredvid mattes säng och snarka och lukta..... hund.....

Nattinatt

11 september

Ingen rolig dag i historien. Sänder en tanke till alla drabbade denna dag.

Det kanske är så att detta är en dag som inte är så bra, vad vet jag... bland stora katastrofer kan det hända små... dagen på Målda började med att jag försov mig... hade ställt klockan men förmodligen missat att trycka på "spara" så följaktligen vaknade dottern själv kvart i 7 istf kl 6 som hon ska väckas. Men det gick bra och hon gjorde sig i ordning och åt havregrynsgröt. Hon hade till och med tid att sitta och "fippla" med sina båda mobiler... jo för hon har fått min gamla telefon och jag har beställt kod för att låsa upp den från 3 så hon kan använda sitt Halebop kort i den... Hon fick i alla fall för sig att testa att sätta i sitt simkort i den nya.... detta gjorde hon med Dolly intill sig.... Dolly som är valp och ömsar tänder... Ni kan ju tänka er resten... ett tugg på simkortet och det var för evigt förstört... Dyrt för mamma... så nu har dottern nytt mobilnummer....

Ja ja bara å gilla läget. Själv har jag ätit havregrynsgröt med krossat linfö och druckit en kopp grönt te (nyttigt värre...). nu ska jag upp på motionscykeln igen... för det är inget vidare väder idag heller.

Sambon på kurs i huvudstan idag men kommer hem ikväll.... mycket efterlängtad! Jag älskar den mannen! Han är det bästa som hänt mig!

I går var Johanna här och i morgon kommer Carro.... det är härligt när de stora utflugna hälsar på!

Nu väntar cykeln....

POSS

När det regnar

Idag hade jag planerat in en 30 min promenad igen. Men som vanligt så regnar det.... tur sambon plockat in sonens täningscykel till mig. Så då blev det 30 min cykling istället. Det kändes jätteskönt, lagom svettigt och ansträngande. Jag känner mig jättenöjd för det går bra att äta rätt och träna även om jag är totalt ovan. Jag tror det är bra att verkligen lägga träningen på en lagom nivå... lätt i början så går det bättre att öka på sen. Allt är bättre än ingenting alls är min filosofi. Har ännu inte hittat  vågen vilket är lite trist. Den ligger nog i någon av de prydligt uppstaplade lådorna i stallet... får nog ta en stund i helgen och gå igenom allihop...
Nu ska jag ta mig en kopp grönt te. Det ska vara bra har jag hört.

Den här har jag snott....

...... men inte av Priscilla (som äldste sonen sa när mormor hämtade honom på dagis och han fick fel mjukisbyxor på sig hem).

Nix pix jag har snott den av min kusin Madde på hennes blogg..... men svaren e självklart mina.... läs och förundras ;))

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa: 1 just nu och bara hemnyckel.
Vilken svordom använder du mest: Försöker att svära så lite som möjligt.
Äger du en iPod: Näpp har däremot lite musik i mobben.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på: 06:00 för då ska dottern väckas.
Hur många resväskor äger du: 2 tror jag.
Använder du flip-flop's även när det är kallt ute:
Aldrig i livet.
Var köper du dina matvaror ifrån: För det mesta från ICA Supermarket i Edsbyn. Men försöker handla på Lidl när jag är till Bollnäs eller ICA Kvantum som jag gillar bättre än Supermarket.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden: Beror på om jag har stycha upp mig. Har jag det står jag gärna framför. Har jag det inte så fotar jag - fast jag är SÅ dålig på det...
Har några av dina vänner barn: Ja vissa
Har någon någonsin kallat dig lat: Ja när jag känner att jag inte orkat fixa allt hemma.
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu: Israel Houghton hemma, Norah Jones i ena bilen, Rongedal i den andra (fast det kan ju vara så att Calle slängt in nån Delta-blues skiva oxå. Då låter det: Dodånkdodånkdodånkdodånk wäääääääääää - en gång trodde jag han körde över en katt  ; )
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk: Vanlig fast ibland är varm choklad super!
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan: Bara tisdag.... så nej ingen hemlighet dessa två dagar av den här veckan...
Vad åt du till middag: Thaisoppa med räkor
Använder du huvtröjor: Tröjor... nää... har ingen men jag har en vit munkjacka. Kan vara bra om man ska ut å roa sig i de körstbentas rike Närke... där är det ett festplagg... fast mest på killar då ;))
Kan du vissla: Ja, faktiskt har jag kunnat det sen jag var liten bebis berättar mina föräldrar.
Har du någonsin deltagit i en demonstration: Naturligtvis.
Vem var den sista som ringde dig: Sambon från jobbet alldeles nyss.
Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält: Pariserhjulet går lagom fort ;) Men jag gillar virvelvind och discojet oxå
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig: Ha ha ha.... ja vissa har nog studiecirkel... hoppas dom söker aktivitetsbidrag bara, det kan man få för sånt har jag hört  =D
Vilket riktnummer befinner du dig i: 0271
Tittade du på tecknat när du var liten: Ja och Scooby Doo var klar favvo.... som den var då alltså... inte dom där massproducerade skitavsnitten som dom visar nu förtiden (sa hon vist den gamla haggan;))
Hur många syskon har du: En lillasyster
Är du blyg inför det motsatta könet: Blyg vid 46 års ålder..... Näää
Äger du några band t-shirts: Nej men jag skulle gärna ha en med Druttens Svänggäng och deras hornsektion (det här kommer bara Marie att fatta )
När flög du senast? Till Barcelona i november -06 (visar bara hur torftigt liv jag har på den fronten)
Hur många stolar står kring ditt köksbord: 2 och 2 vid sidan om och så mormor Neas gamla kökssoffa - helt underbar!
Läser du för skojs skull: Ja helst.
Pratar du några andra språk: Engelska (har läst både spanska och franska men men.... jaaaa... vart dom kunskaperna tog vägen vet jag inte.. )
Diskar du din egen disk: Klart man ska ta reda på efter sig själv... dessvärre tror jag jag tar reda på efter andra också....
Har du gråtit offentligt: Klart jag har... blir värre med åren med mig och bölande ;)
Har du en stationär dator eller en laptop: Både ock.... gånger flera.... typ...
Försöker du alltid lära dig nya saker: Ja - annars kanske man blir skickad till Gyllengåln å träna huvve ;)
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar: Vanliga "hål i öronen" har jag redan. Hittar ni nåt annat på mig så har jag fått en allvarlig störning. Men ett tandsmycke har jag funderat på dock ;)
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten: Självklart... finns det inga gentlemannamanér nu för tiden!
Kan du kasta macka: Nej
Har du någonsin varit på Jamaica: Nej
Vad har du med dig in på bion: Popcorn och nåt gott mineralvatten.
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet: Tänkte skriva rasterna - för då kunde man spana på Calle... men seriöst så var det musiken med Magnus Bergwall (världens bästa musiklärare) och Svenska med Kenneth Stahre (världens bästa pedagog)
Gillar du att flyga flygplan: Jaa för då är man på väg till nåt roligt ställe... flyga är faktiskt helt ok. Värre med start, landning och att flyga genom oväder.
Vilket peronlighetsdrag är ett måste hos en partner: Humor - kan dom inte "flessa" är dom inget å ha!
Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv: Vem sätter den gränsen? Tycker jag nån är attraktiv så är den det för mig...
När sov du senast på golvet: Någon gång i tonåren när man var på turné med kören och sov i nån kyrka. Då brukade det bli luftmadrass på golvet.
Vilken är din favoritdrink: Olika... pina colada, tequila sunrise, orgasm (fast då brukar nån kompis få gå och beställa för jag ställer mig inte i baren och säger att jag ska ha det.... ha ha ha)
Gillar du din boende situation: Bor i Paradiset!
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera: 7-8 timmar
Äter du frukost dagligen: Alltid
Är dina dagar fullbokade och stressiga: Nej inte just nu
Vilken är din favoritfrukt: Ändrar till bär och säger jordgubbar!!
Hur gammal blir du nästa födelsedag: 47 och det är jag stolt över... det finns dom som inte blir så gamla.
Tror du på liv på andra planeter: Näe
Tror du att Gud är man eller kvinna: Vet faktiskt inte...
Hur valde dina föräldrar ditt namn: Helén efter nån unge mamma kände.... Anna efter mormor som hette Anna Linnéa
Gillar du senap: Jo då till rätt saker. Oftast stark senap men på julskinkan ska det vara Colemans.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm: No way!
Sover du på sida, mage eller rygg: Alla skulle jag tro - har en känsla av att jag stökar runt rätt bra.
Tycker du om att krama folk: Människor jag tycker om gillar jag att krama
Skulle du säga att du är trendig: Nej det tror jag inte... jag har hyfsad koll men hänger inte på mig nåt fult bara för att vara trendig.
Äger du en digitalkamera: Jamen tänk att det gör jag - en bra en också!
Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars: Inte mitt ämne men tror det fanns en söt rund robot med....
Tycker du att du är attraktiv: Jag duger
Vad är du allergisk mot: Kiwi, ärtor... får ont i magen
Får du dåligt samvete efter du ätit kött: Nej
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat: Peder.... vilken tur jag blev en tjej..... det måste ha brunnit i huvet på mamma för att tänka ut det..... Burrrr

Svårigheter

Det kan vara lite svårt att skriva en blogg med en liten Max i famnen.... När den lilla kattungen fått för sig att gosa så gör han det och då är det bara att gilla läget... ska passa på nu medans han äter.

I dag har Max syster Flisan varit "utbildad i tidningen" (som dom säger här uppe). Yngsta dottern arrangerade en kul bild på henne när hon sover med ett gosedjur.

Själv har jag världens mest tröstlösa jobb. Att försöka få kattungar att lära sig att inte vara på matbordet. Det går inte alls... alla tips mottages med glädje!

Idag är det mattvätt hemma hos oss på Målda. Fast nåt vidare torkväder är det inte. Längtar fortfarande efter en torktumlare.

Dottern är med klassen på camp Timsbo. Dom skulle cykla dit. Dottern envisades med att ha min cykel där dom 3 växlarna kan funka om man har tur... för övrigt var sadeln för hög för henne så kan tänka mig att det inte är speciellt bekvämt att cykla. Men vad gör man. Båda barnen har bra cyklar men dotterns var det någon vajer som skulle justeras på. Så jag tyckte hon kunde ta brorsans... men se det gick inte.... killcykel..... men din ser ju likadan ut sa jag.... jag vet svarade hon, därför vill jag låna din..... suck...

Förra sommaren köpte jag en tjejig cykel men den dög inte så då  valde hon den hon har nu.... inte heller gick det då att ha den gamla cykelhjälmen utan nya modernare inhandlades till bägge barnen..... vad tror ni hon har för hjälm idag.....??? Jo den gamla.... för det vet man ju aldrig om man blir ensam om att ha den nya då kan det också vara pinsamt..... Ungar.......!!

Marknad

Idag har vi varit till Glada Hudik på marknad. Det var kul... köpte ett par nya tofflor och en blomma.... låter ju "pansjismässigt".. men men... det är väl som jag sa till sambon idag när vi konstaterade att vi tyckte det var mysigt "ut och åka med bilen" - när han svarade mig att det är hyfsat många vuxenpoäng på det... då sa jag att vi är ju 46 så vi har rätt att ha en hel drös vuxenpoäng när vi vill.... och när vi inte vill så behöver vi inte dom där poängen....  vi är gamla nog att göra vad vi tycker är kul utan att behöva tänka på vad andra ska tycka och tänka...

Förresten ÄR det mysigt att åka bil med sambon... allt vi gör tillsammans är mysigt!

Vi hämtade en varmvattenberedare som vi köpt i Enånger också medan vi ändå var uppe i norra Hälsingland och surrade... och så hälsade vi på sambons mamma och åt god kålsoppa och så hämtade vi ett bord som vi lämnade kvar i somras när vi skulle på husvagnssemester... nytta med nöje alltså...

Vi hade hyrt ett släp till detta idag... vi hyrde det på ett dygn.... så följaktligen ville vi vara ännu mera nyttiga så vi packade hela släpet fullt med skräp när vi kommit hem och lastat ur varmvattenberedare och bord... så i morgon bitti när dottern skjutsas till skolan så åker vi till soptippen i Bollnäs med allt skrot. Skönt att bli av med det... nytta med nytta.... alltså... nöjet kommer sen när skräpet är borta... då vi kan börja fixa i den resterande delen av stallbygnaden.

Men mina nyttigheter har det gått jättebra. Känner mig nöjd med såväl mat som motion...

Nu är jag dock trött och ska krypa till kojs.... återkommer i "mören"

Må gott!

Sjukhuset

I några dagar nu har sambon gått och haft ont i magen. Lite feber har han också haft men eftersom både jag och dottern varit förkylda och febriga så tänkte han att febern nog berodde på förkylning. Men så natten till torsdag fick han riktigt ont. Jag tyckte han var svullen magens högra sida och så började vi fundera om det kunde vara blindtarmen. Efter samtal med sjukvårdsupplysningen blev vi rekommenderade att åka direkt in på akuten i Bollnäs.

Så kl kvart i 1 på natten fick jag ringa efter mina föräldrar som fick komma och ta hand om Linnéa och så åkte vi till akuten. där sambon undersöktes. Man beslöt att skicka oss med taxi till Gävle sjukhus. Så kom vi dit och en ny undersökning gjordes. Dom trodde det kunde vara blindtarmen så han blev inlagd på kirurgen. Sedan kom det olika läkare och klämde och kände på magen.... en massa rör med blod togs och så fick vi vänta... så där höll det på till på torsdag kväll då en specialistläkare undersökte Calle och kände hur svullen han var på höger sida. Han trodde det kunde vara någon vävnad som bildats runt blindtarmen och ville göra en skiktröntgen. Det gjorde man sent på kvällen och svaret kom vid lunchtid idag: Inflammation i tarmfickor. Så det blev antibiotikakur i 10 dagar plus nån mer medicin, sen hoppas vi det blir bra.

Så nu är vi hemkomna men rejält trötta. Jag har sovit oroligt på ett hotellrum i natt. Tog en snabb promenad upp till sjukhuset i morse och under tiden Calle sedan väntade på ronden passade jag på att shoppa lite på stan och gå till frissan. Välbehövligt båda delarna. Hur tror ni man känner sig efter drygt ett dygn i mysbyxor och utan hårborste....?

Nu har vi ätit en god gulaschsoppa och nu ska vi gosa framför tv´n.

Ny header

Nu har sambon och jag kämpat med att göra en ny header till min blogg. Nu ska vi gå ut på en promenad med hundarna innan läggdags.

Ses i mörrn!

Må så gott!

Blåst

Nu skiner solen och det blåser, tänk vad fort vädret vänder. Var och hämtade dottern på byn efter skolan och sen var vi till Granngården och köpte nya ridbyxor och ett nytt koppel till hennes hund. Nu ska jag strax åka och hämta min älskling som varit på kurs. Dottern planerar för fullt sin jultidningsförsäljning.... wääää vart tog sommarn vägen???

Stackars Pettsson

Brukar ni läsa Sven Nordqvists böcker om gubben Pettsson och katten Findus? Det finns en bok i den serien som heter "Stackars Pettsson". Om ni läst den så kan jag tala om att precis ett sånt gråväder har vi här idag. Regnet har i stort sett upphört men det är gråare än grått ute.... Men promenaden som jag och Kessie tog var helt underbar. Såg en massa lupiner som börjat blomma (!) och det påminner om att det inte riktigt är höst ännu.

Såg en artikel i tidningen apropå lupiner.... en sån där skrämselartikel ni vet, domedagsprofetia och dödendöden artikel som dom gillar att skriva ibland. I den stod det att lupinerna hotar våra svenska ängsblommor eftersom de sprider sig mer och mer i dikena. Jag tycker dom är vackra jag OCH jag kan meddela att efter Grängsbovägen växer lupiner och svenska ängsblommor sida vid sida... men tidningarna ska väl ha nåt att skriva om dom med...

Annars brukar det ju stå om klimathot och växthuseffekt osv... visst jag håller med om att vi ska vara rädda om miljön och göra vad vi kan.... men det borde vara brottsligt att skrämma folk som dom gör... Jamen kolla klimatförändringarna som  varit INNAN det ens fanns bilar odyl.... tex mellan bronsåldern och järnåldern.... inte en bil i sikte och ändå... Men, säger nu ivrarna av skrämselpropaganda, vi skyndar på... ja kanske det men det finns ingen anledning att basunera ut negativism så att folk råkar in i depressioner mm....

Jag har ibland lekt med tanken om alla massmedier skulle skriva tex 75 % positiva nyheter (för dom finns faktiskt), skulle detta påverka människor positivt så att folk mår bättre, blir snällare med varandra etc... Jag tror faktiskt det. Jag tror att alla mår bra av lite positivare syn på livet....

Så nu har jag varit djup så det räcker för idag.... nu ska jag äta ett äpple och softa en stund... förkylningen vill inte riktigt ge med sig...

Kram kram

Taxi...

I morse vaknade jag kl 6 och gick i vanlig ordning och väckte dottern som precis börjat 7an och behöver lååång tid på sig och "stycha till sig"  på morgonen;)) Sen kröp jag ner i den goa sängvärmen ett tag till.

I dag ska jag till bilverkstan och höra om Saaben är klar, så just nu har vi bara en bil så jag fick agera taxi på morgonen och skjutsa Linnéa till skolan och Calle till kursen i Alfta, sen blir det väl samma resa på em.

Just nu sitter jag med en tallrik havregrynsgröt och en kopp kaffe. Jag ska ta en promenad med Kessie sen i regnet... för det är ju klart att det ska spöregna första dagen på mitt nya hälsosamma liv ;)) Men det gör inget. Jag har både regnjacka och gummistövlar....

Har förresten plockat in sonens motionscykel också så några minuters tramp ska jag väl greja och det är bättre än inga tramp alls intalar jag mig =D

Återkommer mer under dagen..

So long!

Nu börjar det!

Under tiden jag legat sjuk har jag haft tid att fundera. Hur jag egentligen sköter min hälsa. Jag har kommit fram till följande:

Positivt:
Jag röker eller snusar inte.
Jag äter sällan godis eller fikabröd.
Jag försöker sova de timmar jag behöver
Jag äter oftast hälsosamt

Negativt - eller det jag ska ändra på.
Jag rör mig alldeles för lite
Jag behöver mer muskler och bättre flås
Jag behöver gå ner i vikt

MEN nu ska det bli ordning. Nu har jag gått med i Aftonbladets Viktklubb.

Nu ska ni veta att jag INTE kommer att bli nåt freak. Jag tycker människor är vackra i olika former och jag eftersträvar inte en mannekängfigur eller att kunna springa 2 mil.

Jag ska börja med halvtimmes promenader. 3 ggr i veckan. Det är en yttepytteliten början - men väl en början. Det är jag glad för. Sen ska det väl ökas på med något lite mera. Jag har fått ett fint träningsprogram på Viktklubben. Promenadkompisar har jag hela hundhuset fullt av och har jag tur kanske min underbara sambo oxå hänger på ;))

Nu är det dags för en bit lax med potatis......

Återkommer varje dag med rapport om hur det går = D

Jag har tänkt ut en belöning som jag ska ge mig själv när jag nåt mitt mål, någon gång runt jul....

Denna morgonen

Fortfarande förkyld och eländig vaknar jag först kl 2.03 på natten av att hundarna skäller... när dom lugnat sig somnar jag om och vaknar 5.57 av att katterna är sällskapssjuka och står utanför sovrumsdörren och "rämjar". Släpper in dom små och försöker somna om liggande på magen med en jättekatt (Zorro) spinnande och dreglande i mitt högra öra, en kattunge som kurat ihop sig fint på mina ben (Flisan) och en annan kattunge som står och spinner och trampar mig i nacken (Max).

När sambon senare stiger upp bestämmer sig som tur var alla katterna för att följa med ner och kolla om dom kan sno åt sig nån frukost....  Strax innan 8 for sambo och dotter iväg på kurs och skola... själv satt jag i sängen och läste tidningen och drack en kopp kaffe som min underbara Calle lämnat till mig innan han for...

Då hör jag en bil rulla in på gården, hundarna tokskälla (jösses va bra det är med hundar som talar om när man får besök...)  och så plingar det på dörren... letar febrilt efter morgonrocken och kommer på att den hänger ute på strecket nytvättad och fin... på med sambons morgonrock och ner.... Utanför står en svartmuskig man med en massa prylar... Sotaren... åååh det hade jag glömt/förträngt att han skulle komma idag.... pinsamt! Plockade snabbt undan vid sotningsluckan under tiden han var på taket.... sjavade runt med min trollfrisyr och iförd sambons morgonrock.... suck.. lagom roligt....

Nu ska jag boka ett besök hos frisören idag..... det ska bli ett nöje.... och så ska jag ringa Balezzia i Bollnäs och boka tid för den chokladmassage (låter spännande eller hur ;))) jag fick presentkort till av Calles goa döttrar... sen hoppas jag att jag även blir frisk från förkylningen.... .... sen är jag på banan igen....

Nostalgi...

I dag har jag nostalgipratat med en gammal lägerkompis. Vi brukade tillbringa loven på Dalagården i slutet av 70 talet. Tänk vad man minns när man mailar namn fram och tillbaks... Funderar allvarligt på att ha nån form av återträff... det skulle vara kul....
Annars har jag tillbringat större delen av dagen i sängen med feber. Min eländiga förkylning vill inte ge med sig. Det är väl bara att vänta ut den. Tur man har TV i sovrummet.... fast dom visar mest skit där på dagarna ändå.

Men jag somnade en liten stund till Dr Phil i alla fall. Vaknade mot slutet av programmet och då hade han en kvinna i studion vars man fortfarande köpte presenter till sitt ex vid födelsedagar och jul och sånt. Trots att frun sa att hon kände sig kränkt så fortsatte han.... jag fattar inte vad det är för bokstavskombination på vissa karlar, S L Ö G kanske (ja jag vet bymål men vaddårå ;)).

Idag åt vi ugnspannkaka med bacon. Linnéa och en kompis var ute och red på våra hästar. Sambon hade lagt ut bacontärningar på en långpanna på köksbänken när hundarna började tokskälla ute i hundgården. Vi sprang ut och upptäckte att hästarna blev inforslade till stallet av ett par snälla grannar och dotterns kompis satt ute på trappan och grät. Grymling det lilla russet hade valt att testa ett dikeshopp med den ovana ryttarinnan - vilket inte var så bra, speciellt inte med tanke på att hon satt å pratade i mobiltelefon när hon red. Hon for av och ner i diket och Linnéa fick kliva av Hero, binda fast honom i tyglarna för att hjälpa kompisen. Det ville inte Hero speciellt inte när Grymling var lös så han slet sönder tyglarna och smet han med... Linnéa hade ingen mobil med sig (gissa hur många gånger mamma tjatat om att man ALDRIG rider utan mobilen med).... och kompisen hade inga pengar på sin mobil. Tur då att grannarna såg vad som hände och ryckte in.... hur som helst så hade kompisen lite ont i foten men annars gick det rätt bra.

Nåväl när sambon kom in i huset fanns i alla fall inte minsta baconsmula kvar på plåten..... Men några små kissemissar var rejält törstiga sen ;) Tur vi hade fler paket.

Jag hittade ett kokt ägg, bland de andra när jag skulle göra pannkakssmet. Så jag gav det till Linnéas "yttepyttehundmedöverbett". Dolly var så glupsk och svalde allt i två tuggor. När allt var uppätet (tog en millesekund) så kom hon och gnydde och hade ont i matstrupen.... tokhund! SÅ kan det gå när man är glupsk (eller tärv som det heter på bymål).

Sambon går på kurs denna vecka. Just nu pluggar han i lugn och ro uppe, men inte så länge till... för nu har jag skrivit klart och ska upp och gosa med honom ;)) Han är en go´gubbe ;))
Ha de´

RSS 2.0