De utlovade bollarna


Här kommer receptet på Calles bollar:

Frysta smördegsplattor 4-5 st
1 påse riven Västerbottensost
Vill man flasha till det och har råd så kan man riva i lite parmensan också.
Knåda in osten i degen.
Låt vila en halvtimme i kylen.
Sen bakar man och fyller med  vad man vill och tycker är gott enligt följande:
Ta en klick lite drygt  hälften så stor som en köttbulle. Rulla till en kula. Platta ut och kläm ut den som en minipizzadeg i handflatan (det ska vara tunt).
Fyll med ymsenahannan (betyder lite av varje för den oinvigde;)) tex oliver, finhackad fetaost och jalapeno, eller nåt annat som verkar gott. Baka ihop till en fylld boll.
Degen är ju lite kladdig så man måste se till att vara ordentligt torr om händerna. Ta papper eller en handduk och torka händerna efter ungefär varannan boll.

Grädda i ugn 225 grader ca 10 min eller tills de ser färdiga ut.

Här kommer receptet på Haidari a´la´Calle:


Mosa fetaost, krydda med salt och peppar, pressa i en vitlöksklyfta, och mynta (torkad och färsk kan blandas tycker Calle, men annars går det med bara torkad också)
Tillsätt  turkisk yoghurt till önskad konsistens......

Servera med pitabröd eller olivchiabatta eller nåt annat bröd du gillar.

Smaskens!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0