Vådan av julhandel

I går handlade jag som sagt det sista av julklapparna. Hittade en del riktigt bra grejer faktiskt. Gjorde Bollnäs på ca 1 ½ timme, sedan nya hästbutiken Juggas i Edsbyn, värd ett besök för den som inte varit där tycker jag. Mycket bra erbjudanden! Sist blev det Ica, tråkigt, dyrt men nödvändigt kan man ju sammanfatta det. Men kul när man träffar trevliga människor att prata några ord med tycker jag och det gjorde jag i går.

Hur som helst så är vådan av julhandel med diskbråck att man blir halvt handikappad efteråt. Så igår hjälpte inte ens "in i dimman pillren". I dag känns det lite bättre. Jag är uppe och gör ett litet ryck, sen vilar jag en stund. Det är tur jag har så underbara människor omkring mig.

Sambon och hans äldsta dotter har varit och tagit julgran. Både för utom och inomhusbruk och en för stallet också tror jag, så hästarna får lite julfint. Sambons yngsta dotter kokade gröt och ordnade med frukost i morse. Min yngsta dotter, tonåringen, plockade ur diskmaskinen och städade och gjorde fint på diskbänkarna. Nu är yngsta dottern ute och rider med sambons äldsta. Riktig "julig'" stämning nu med lite kallare och snöande.

Så följaktligen är klappar och mat klara till lilla julafton ikväll. Lilleman anlände vid femtiden igår och stortjejerna kom vid 23 tiden. Så vi åt i omgångar. Tacos med de yngre barnen och sedan lite uppesittarkväll med nygriljerad julskinka med de stora (och små för den delen - de små kan nog vara uppe hur sent som helst om de får). Det är så mysigt att ha huset fullt. Vi sover 2 pers i varje rum av husets alla tre rum, de´ ni! Men det funkar alldeles utmärkt, mycket tack vare att vi har ett stort och underbart lantkök. I kväll blir det julmat och paketöppning och sambon har även bjudit en kompis som är hemma i Hälsingland på tillfälligt besök. Så kniper det kan vi nog klämma ner honom i mormors gamla kökssoffa....

Nu har sambon haft besök av en herre som kanske vill köpa vår VW Bubbla. Det skulle inte vara helt fel att få iväg den så här före jul. Sen får man hoppas att någon vill köpa vår fina Saab också som är ute till ett riktigt bra pris.

Dags att klä granen om en stund, ska bara vila ryggen en stund först.

Ha det gott allihop och ha en underbar lördag!

Kommentarer
Postat av: Tereze Kirch

God jul kära du! ♥

2008-12-20 @ 14:26:17
URL: http://tekirch.blogg.se/
Postat av: sara

Hey:)

fin blogg du har!

checka gärna in vår:)

kram<3

p.s kommentarer uppskattas:)

2008-12-20 @ 18:52:57
URL: http://weloveandhate.blogg.se/
Postat av: Julia

fina hästar

2008-12-20 @ 19:48:59
URL: http://jsomijulia.se
Postat av: Junitjej

En sådan fin blogg!!!

2008-12-20 @ 21:14:50
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Elenita

Detsamma :)

2008-12-21 @ 10:34:02
URL: http://mackanochjag.blogg.se/
Postat av: Daniel

Hoppas granen blir så nätt å fin!

2008-12-22 @ 14:11:06
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0